eitaa logo
بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانش‌نامه انقلاب اسلامی
5.8هزار دنبال‌کننده
2.6هزار عکس
972 ویدیو
641 فایل
ناشر اختصاصی آثار تاریخ‌نگار انقلاب اسلامی؛ حجت‌الاسلام و المسلمین سیدحمید روحانی کانال رسمی @bonyadtarikh تازه های پایگاه: http://iranemoaser.ir
مشاهده در ایتا
دانلود
✳️ساده‌زیستی و مردمی بودن، اولین ویژگی شهید میرزاکوچک‌خان 🔴به مناسبت سالروز شهادت میرزا کوچک‌خان ▫️«اولین ویژگی شهید میرزا کوچک خان ساده زیستی و مردمی بودن وی بود که در نهایت در راه مردم سر داد و تن به قدرت و مقام دنیوی نداد و نسبت به بیگانگان انزجار داشت و وعده های شرق و غرب بر عملکرد میرزا تاثیری نداشت . ▪️میرزا کوچک خان همیشه یاور مردم مظلوم و سازش ناپذیر نسبت به بیگانگان بود. در آغاز مسیر مبارزه با سطله گران بیگانه به دنبال ایجاد وحدت با نیروهای اسلامی بود و وعده های روس، انگلیس و شرق و غرب روی عملکرد وی تاثیری نداشت. ▫️از ویژگی ها و خصوصیات مشترک بین میرزا کوچک خان جنگلی و امام خمینی (ره) روحیه از خودگذشتی و تسلیم ناپذیری بود انسان های بزرگ روحیه تسلیم پذیری و سازش با دشمنان ندارند و در هر برهه تاریخ با مردم یک رنگ، همراه و صادق هستند. ▪️ زندگی و تفکر شهید میرزا کوچک خان جنگلی باید به شکل مبسوط و مفصل تشریح و بیان شود و الگویی برای جوانان و مسئولین باشد. (بخشی از سخنرانی حجت‌الاسلام و المسلمین سید حمید روحانی در یادواره میرزاکوچک خان جنگلی ، رشت، آذر۹۸) @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
⁉️حضور آیت‌الله مصباح در جلسات محرمانه حکومت اسلامی شهید بهشتی 🔹 آیت‌الله یزدی: «یک بار شهید بهشتی قبل از پیروزی انقلاب به قم آمدند و در جلسه ای محرمانه با حضور ده-دوازده تن از علماء از جمله آقایان محفوظی، طاهری، و آذری، شرکت کردند... آن شهید در ابتدای جلسه عنوان کردند که ما باید راجع به شکل حکومت اسلامی، در اینجا بحث کنیم و این بحث تا کنون در جایی مطرح نشده است. برای پربار شدن بحث، باید تمام اسناد و مدارک موجود در این رابطه اعم از قرآن و حدیث گردآوری شود و بعد کار طبقه بندی و تنظیم آنها صورت گیرد تا در نهایت بتوان به شکل کار تحقیقی و دانشگاهی ارائه نمود.» به روایت آیت اللّه یزدی، این جلسات فکری-مطالعاتی محرمانه برگزار می شد اما جالب آنکه، محرمانه بودن جلسات تنها از ترس ساواک نبوده، بلکه مخالفت‌های برخی حوزویان نسبت به مسأله حکومت اسلامی نیز دلیل دیگر این مخفی کاری دانسته شده است: 🔹«وجه محرمانه بودن جلسه هم صرفاً ترس از نبود، بلکه واهمه از حضراتی بود که تحقیق در خصوص مسأله حکومت اسلامی را نالازم و میدانستند!»(نخستین پیش‌نویس قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، ص87-86) ◀️پی‌نوشت: بنا بر اخبار رسیده وضعیت عمومی آیت‌الله مصباح وخیم است. امید است با دعای مؤمنین بهبودی کامل برای عمار انقلاب اسلامی و مطهری زمان حاصل گردد. @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
📅 از بیانیه انقلابی آیت‌الله خوئی برای مردم ایران تادعوت آیت‌الله جوادی آملی از مردم آمل برای برپایی تظاهرات انقلابی 🔻 ✳️دهم تا سیزدهم آذر 1357 🔹دهم آذر: در بیانیه ای خطاب به عموم مردم و روحانیون یادآور شد که مردم ایران با شجاعت و پیروی از مراجع در خلال مبارزه با فساد و ظلم مجالی به مغرضان ندهند. 🔸یازدهم آذر: به مناسبت فرا رسیدن ماه محرم پیامی خطاب به مردم ایران نوشتند. ایشان در این پیام ازسربازان خواستند تا با فرار از پادگان ها در خدمت ستمکاران نباشند و نیز از افسران ارتش خواستند تا به توده مردم بپیوندند. 🔹دوازدهم آذر: حدود ۵ هزار نفر از پس از تجمع در حسینیه این شهر دست به راهپیمایی زدند و علیه رژیم شعار دادند. 🔸سیزدهم آذر: حدود ۴ هزار نفر از مردم آمل به دعوت آقایان و علی اکبر احمدی راد تظاهراتی از مقابل مسجد حاج علی کوچک بر پا کردند که در پایان با حمله پلیس پراکنده شدند. 🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:👇 https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
⁉️آیا جریانات سیاسی غیراسلامی، در پیروزی انقلاب اسلامی نقش داشتند؟ 🔻صحیفه‌خوانی | : جریان اسلام‌خواه؛ تنها جریان فکری کشور 🔹همواره در مبارزات سیاسی-اجتماعی جریاناتی سوء استفاده‌گر هستند که به محض پیروزی مبارزات و استقرار نظام به سهم‌خواهی رو می‌آورند و خود را مؤثرترین گروه در پیروزی انقلاب معرفی می‌کنند. 🔸در کنار این نکته، برخی مدعیان تاریخ‌پژوهی تلاش می‌کنند با تحریف تاریخ قطعی مبارزات ملت ایران، نقش اصلی مبارزاتی را به گروه‌های ضداسلامی و یا مانند بدهند و جریان اسلامی اصیل مردم را به انزوا بکشانند. ⁉️اما آیا گروه‌های غیر اسلامی در پیروزی انقلاب اسلامی نقش داشتند؟ و آیا جریان مردمی غیر از جریان اسلام‌خواه وجود داشت؟ امام، در جریان مصاحبه با مجله « فردای آفریقا » به این پرسش پاسخ داده‌اند: 🔹«[مصاحبه‌گر:] آیا جریان‌های فکری دیگری به جز آنچه شما دارید، می توانند در پیش‌برد این مبارزه شرکت داشته باشند؟‏ در ایران آنچه به صورت یک جریان فکری وجود دارد همان آرمان‌ها و خواسته‌های‏‎ ‎‏اصیل اسلامی است. اگر مردم ایران خواستار برچیده شدن هستند و یا‏‎ ‎‏خواستار برقراری و یا قطع سلطه اجانب از کشور اسلامی و یا مجازات‏‎ ‎‏همه آن‌ها که به ثروت‌های ملت تجاوز کرده اند و یا نظایر آن‌ها، همه و همه از اصول و مبانی‏‎ ‎‏مترقی اسلامی ناشی می‌شود. و تمامی شعارها در تظاهرات شهرها و دهات ایران شاهد‏‎ ‎‏این واقعیت است، و آنچه را جز اسلام و آرمان‌های اسلامی و نهضت اسلامی است،‏‎ ‎‏مطالبی است که نمی شود آن را یک جریان نامید، زیرا در میان مردم این مطالب هیچ گونه‏‎ ‎‏کاربردی ندارد.‏ 🔸[مصاحبه‌گر:]آیا را با کلیه اجزای متشکله اش حفظ خواهید کرد؟ هر فرد یا گروه و دسته ای که بتواند خود را با خواسته‌های موجود در‏‎ ‎‏ایران که عموم ملت در آن شرکت دارند هماهنگ سازد، می تواند در ادامۀ کار، وظیفۀ‏‎ ‎‏خود را انجام دهد. در غیر این صورت، در میان مردم جایی ندارد و ملت ایران هوشیارانه‏‎ ‎‏این مسائل را تعقیب می‌کنند.‏»(14آذر1357، صحیفه امام ج5 ص172) @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
🔴سیلی وزیر امور خارجه آلمان به جنازه برجام 🔹وزیر امور خارجه آلمان روز جمعه، 14آذر هم‌گام با آمریکا تصریح کرد که برجام هسته‌ای دیگر کافی نیست و باید به دنبال برجام موشکی رفت. با توجه به تصریحات مقام رسمی این کشور اروپایی بازخوانی سخنان مقام معظم رهبری جهت حفظ حافظه تاریخی ملت ایران ضروری می‌نماید: 🔸« [خیال می‌کنید اگر] شما در قبال مسئله عقب‌نشینی کنید، مسئله‌ی شما با تمام می‌شود؟ نه آقا، قضیّه پیش می‌آید [که‌] چرا موشک دارید؛ از قضیّه موشک مأیوس بشوند، قضیّه پیش می‌آید که چرا شما از ، از ، از حمایت می‌کنید؛ این قضیّه را اگر حل کردید، عقب‌نشینی کردید، یک قضیّه دیگر پیش می‌آید، [مثلاً] قضیّه‌ی پیش می‌آید؛ قضیّه‌ی حقوق بشر را اگر حلّ‌وفصل کردید و گفتید خیلی خب، ما در حقوق بشر طبق معیارهای شما عمل می‌کنیم، قضیّه دخالت دین در دستگاه دولت [پیش می‌آید]؛ مگر ول می‌کنند شما را؟ حضور یک نظام در یک کشوری با این وسعت، با این جمعیّت، با این امکانات را -که این‌ها استثنائی است- [نمیتوانند تحمّل کنند.]»(1395.7.28) 🔹یک روز قبل از اظهارات وزیر امور خارجه آلمان، در جریان گفت و گوهای مجازی مدیترانه‌ای، خطاب به طرف غربی گفته بود «خفه شو!» اما ظاهرا آمریکا و اروپا با وجود قرارداد سستی هم‌چون برجام دلیلی برای برای خفه شدن نمی‌بینند. 🔸البته مقام معظم رهبری چهار سال پیش از این، بدعهدی طرف مقابل را پیش‌بینی کرده بودند و اگر آن توصیه‌های حکیمانه و عاقلانه اجرا شده بود، امروز نیازی به فحاشی‌های انفعالی جناب ظریف نبود. @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
⁉️دار و دسته ماساچوستی‌ها با ایران چه کردند؟ 🔴دار و دسته ماساچوستی‌ها ✳️به مناسبت شانزدهم آذر؛ روز دانشجو 🔹16 آذر در تقویم ایران به عنوان روز دانشجو نام‌گذاری شده است. سال 1332 در چنین روزی و غیور دانشگاه تهران به سفر رئیس‌جمهور آمریکا، ریچارد نیکسون به ایران اعتراضات جدی صورت دادند و البته با مشت آهنین رژیم مزدور آمریکا و محمدرضا پهلوی روبرو شده و در این راه سه شهید دادند. 🔸نکته عجیب آن‌که برخی جریانات سیاسی با نفوذ در حلقه‌های دانشگاهی تلاش دارند روز دانشجو را، که در اصل روز دانشجویان ضدآمریکایی است به گونه دیگری روایت کنند و هر سال در این روز تولید کرده و حتی تلاش می‌کنند از ظرفیت دانشجویان علیه نظام اسلامی استفاده کنند. 🔹این فعالیت‌ها نشان‌گر حضور در سطوح سیاسی است که برای مقابله مؤثر با آنان می‌بایست ریشه‌های تاریخی-جریانی آن را بررسی نمود. 🔸با خوانش دقیقی تاریخ می‌بینیم یکی از این حلقه‌ها، حلقه دانشجویان تحصیل‌کرده در دانشگاه‌های ایالت ماساچوست آمریکا؛ موسوم به «ماساچوستی‌ها» است... بررسی پرونده به مناسبت روز دانشجو با حساب رسمی بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی همراه باشید👇 https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
⁉️دار و دسته ماساچوستی‌ها با ایران چه کردند؟ 🔴دار و دسته ماساچوستی‌ها/1 ✳️به مناسبت شانزدهم آذر؛ روز دانشجو 🔹16 آذر در تقویم ایران به عنوان روز دانشجو نام‌گذاری شده است. سال 1332 در چنین روزی و غیور دانشگاه تهران به سفر رئیس‌جمهور آمریکا، ریچارد نیکسون به ایران اعتراضات جدی صورت دادند و البته با مشت آهنین رژیم مزدور آمریکا و محمدرضا پهلوی روبرو شده و در این راه سه شهید دادند. 🔸نکته عجیب آن‌که برخی جریانات سیاسی با نفوذ در حلقه‌های دانشگاهی تلاش دارند روز دانشجو را، که در اصل روز دانشجویان ضدآمریکایی است به گونه دیگری روایت کنند و هر سال در این روز تولید کرده و حتی تلاش می‌کنند از ظرفیت دانشجویان علیه نظام اسلامی استفاده کنند. 🔹این فعالیت‌ها نشان‌گر حضور در سطوح سیاسی است که برای مقابله مؤثر با آنان می‌بایست ریشه‌های تاریخی-جریانی آن را بررسی نمود. 🔸با خوانش دقیقی تاریخ می‌بینیم یکی از این حلقه‌ها، حلقه دانشجویان تحصیل‌کرده در دانشگاه‌های ایالت ماساچوست آمریکا؛ موسوم به «ماساچوستی‌ها» است که سالیان دراز در عصر بر صحنه اقتصادی،اجرایی و حتی فرهنگی کشور حضور داشته و بازویی مؤثر برای اجرای سیاست‌های آمریکایی-صهیونیستی بوده است. 🔹بررسی عمل‌کرد این حلقه، به ویژه در ،که امروز نیز بعضا صدای آمریکوفیل‌ها از سطوح عالی مدیریتی این سازمان به گوش می‌رسد، روشنگر بسیاری از ابهامات تاریخی خواهد بود. 🔸«داستان گروه «ماساچوستی‌ها» در ادبیات سیاسی ایران در پرده‌ای از ابهام قرار دارد و اگر در فهرست اصطلاحات سیاسی و تاریخی دوران معاصر ایران جست‌وجو کنیم به ندرت به اصطلاح «ماساچوستی‌ها» یا «کت سه چاکی‌ها» برخورد خواهیم کرد. به رغم این که این جریان تأثیر بنیادینی در تحولات رژیم شاه از بعد کودتای 28مرداد تا پیروزی انقلاب اسلامی دارد ولی و راست و ملی‌گرا و مذهبی به هر دلیلی یا متوجه این جریان نشدند یا درباره آن جست‌وجو نکردند یا به عمد از کنار مسئله گذشتند. 🔹اگرچه امام خمینی در مبارزات نهضت 15خرداد، مستقیماً اسمی از این جریان نمی‌برد ولی چون تمام تهاجمات ایشان به ساختار نفود امریکا و اسراییل و بهائیت در ایران ناظر به ارکان این گروه است معرفی این گروه برای نشان دادن عظمت نهضت 15خرداد و بیداری امام خمینی و شناخت کانون وابستگی‌های رژیم شاه و مصیبت‌های ملت ایران ارزش تاریخی خواهد داشت و امید داریم که این بررسی نقطه آغازی باشد برای تحقیقات بعدی در شناخت این گروه‌ها. گروه‌هایی که هر لحظه می‌توانند در دیوانسالاری حکومتی ایران، در قوه مقننه، در دانشگاه‌ها و کانون‌های احزاب، سازمان‌ها و گروه‌های رسمی و غیر رسمی، به شکل‌های متنوع بازسازی شوند.»(مقاله «ماساچوستی‌ها» از راه می‌رسند!! »، فصلنامه تخصصی 15خرداد ش44-43، ص196) @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
🔻نفوذ حلقه ماساچوستی‌ها بر ارکان حیاتی کشور 🔴دار و دسته ماساچوستی‌ها/2 ✳️به مناسبت شانزدهم آذر؛ روز دانشجو 🔹«ماساچوستی‌های دوره حکومت پهلوی دوم، بخشی از جوانان وابسته به دولت بودند که برای تحصیل به امریکا و بعضی از کشورهای دیگر فرستاده شده بودند و اغلب آنهایی که به امریکا رفتند، در مثل ، ، ، ام.آی.تی و دیگر دانشگاه‌ها تحصیل کرده بودند. این عده در زمانی که و بعد سفیر ایران در امریکا بودند، مورد توجه آنها قرار گرفتند و اغلب آنها یا به سازمان‌های فراماسونری امریکا مربوط شدند یا توسط شناسایی و در اختیار دولتمردان امریکا قرار گرفتند. این عده بعد از برگشت به ایران بر تمام ارکان حیاتی کشور تا انقلاب اسلامی سیطره داشتند. 🔸رهبران اولیه این گروه که بعدها به « » یا گروه «کت سه چاکی‌ها» معروف شدند، و بعد از او منوچهرکلالی و امیرعباس هویدا بودند. هسته تمرکز ماساچوستی‌ها در و سپس در و بود. اگرچه وجه تسمیه گروه ماساچوستی‌ها به خاطر تحصیلات عده‌ای از آنها در ایالت ماساچوست امریکا است ولی بعدها ماساچوستی‌ها به طیف وسیعی از کارگزاران و روشنفکران وابسته به حکومت پهلوی اطلاق می‌شد که از نظر دیوانسالاری با اداره کشور به سبک امریکایی‌ها و از نظر اجتماعی با اصلاحات امریکایی و از نظر سیاسی با علم سیاست امریکایی و پیوند آن با اقتصاد موافق بودند. 🔹ماساچوستی‌ها اولین نسل ایران بعد از کودتای 28مرداد می‌باشند. در خاطرات خود می‌گوید: این داستان را باید برایتان بگویم چون برای تاریخ ایران خیلی مهم است. بعد از این که نخست‌وزیرهایی که مال دوره رضاشاه و حتی دوره قاجاریه بودند دانه دانه رفتند کنار، یک دفعه ورق برگشت و حسنعلی منصور پسر منصورالملک که یک نسل جوان‌تر بود آمد سرکار با یک عده از وزرایی که اصلاً تحصیلاتشان یک جور دیگر بود. مثلاً ... این گروه جدیدی که با منصور آمدند اسمش را کم‌کم گذاشتند ماساچوستی‌ها، که حتی آن‌هایی که در ماساچوست نبودند ادعا کردند که در ماساچوست درس خوانده‌اند. یعنی هاروارد، ام.آی.تی و این جور جاها که مراکز بزرگ علمی امریکاست و من اصلاً با این مخالف بودم. شدیداً مخالف بودم. خیلی از این‌ها دوستان من هم بودند ولی من به آن‌ها انتقاد می‌کردم. یک روز در حضور شاه یک صحبتی پیش آمد من گفتم که این خیلی اسباب تأسف است که این افراد واقعاً فرهنگ ایران را نمی‌شناسند، حتی اگر نیت درست هم دارند تصمیم‌گیری درست نیست. گفت یعنی چه؟ مقصودت چیست؟ گفتم بنده اولین ایرانی هستم که وارد دانشگاه ام.آی.تی شدم. اولین ایرانی هستم که از دانشگاه هاروارد دکترا دارم. به همین جهت بنده باید اولین ماساچوستی باشم ولی دارند پدر ایران را درمی‌آورند... شاه خندید. یعنی من یک موضعی داشتم که بر ضد آب شنا می‌کردم و به همین جهت بود که سازمان امنیت من را یک عامل خیلی نارحت‌کننده‌ای می‌دانست!! 🔸عبدالمجید مجیدی یکی از ارکان اساسی سازمان برنامه رژیم پهلوی و یکی از اعضای گروه ماساچوستی‌ها در خاطرات خود اگرچه اسم گروه ماساچوستی‌ها را نمی‌برد ولی هسته اولیه این گروه در سازمان برنامه و سپس در کانون مترقی و را انکار نمی‌کند. او می‌گوید: 🔹در سازمان برنامه ما یک دسته مشخصی که منافع خاصی داشته باشیم نبودیم ولی گروهی بودیم که قدیمی‌های سازمان برنامه خودشان را با ما مشخص می‌دانستند. یعنی خودشان را از ما جدا می‌دانستند. آنهایی که در زمان و هدایت آمدند به سازمان برنامه تازه‌واردین سازمان برنامه بودند که با قدیمی‌ها فرق داشتند... ما یک گروهی داشتیم که با هم بودیم یعنی حتی خارج از سازمان برنامه ما یک گروهی بودیم که همدیگر را خیلی پشتیبانی و کمک می‌کردیم. من دبیر آن گروه بودم. خارج از سازمان برنامه هر هفته خانه یکی جمع می‌شدیم. کسانی که بودیم در آن موقع عبارت بودند از: منوچهر گودرزی، خداداد فرمانفرماییان، غلامرضا مقدم، جواد منصور، سیروس سمیعی، حسین کاظم‌زاده، احمد ضیایی، علینقی فرمانفرماییان، سیروس غنی، فتح‌الله ستوده، جواد وفا، کریم پاشابهادری، هوشنگ پیرنظر. چند نفر هم خارج از گروه ما بودند... ما یک طبع و ماهیت سیاسی قوی داشتیم... و بیشتر فکر می‌کردیم گروهی هستیم که باید به همدیگر کمک کنیم با این هدف که بتوانیم جامعه خوبی در ایران به وجود بیاوریم. (مقاله «ماساچوستی‌ها» از راه می‌رسند!! »، فصلنامه تخصصی 15خرداد ش44-43، ص200-198) @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.