هدایت شده از علی عبدی/ دیده بان تحرکات کریا
آشکار شدن هر چه بیشتر نشانههای زوال اسرائیل علی عبدی – کارشناس مسائل رژیم صهیونیستی مقدمه در گذشته نمیشد راجع به زوال اسرائیل با این وضوح صحبت کرد اما امروز صحبت از مشکلات اسرائیل واقعیتر شده است. یک موضوع، مختص به مسائل داخلی اسرائیل است و یک موضوع معطوف به ادبیات و انگارهای که در سرزمینهای اشغالی نسبت به زوال اسرائیل در حال شکلگیری است. اقداماتی که در زمان دولت نتانیاهو صورت گرفت بااینکه جهشی روبهجلو برای موقعیت اسرائیل بود اما همین نقطه قوت به دلیل اعتراضات اجتماعی که ایجاد کرد؛ میتواند زمینه فروپاشی و تعارض تدریجی جامعه و دولت در اسرائیل شود. درواقع میتوان زوال اسرائیل را در آسیبهای ایجادشدهای دید که در ساختار دولت، جامعه، هویت، سیاست، اقتصاد، مذهب و امنیت بهصورت شکافهای هفتگانه بروز کردهاند.
🆔 @kriyaasses
هدایت شده از علی عبدی/ دیده بان تحرکات کریا
1. شکاف در دولت:
در یک سال گذشته انگاره فروپاشی رژیم صهیونیستی، تبدیل به شعارهای سیاسی در رقابتهای انتخاباتی شده! اقداماتی که در دولت جدید منجر به واکنش بیسابقه سازمان ملل و شورای امنیت نسبت به رژیم صهیونیستی شد و علیه حضور بن گری وزیر امنیت اسرائیل در مسجدالاقصی اعلان رأی کرد. آمریکا، انگلیس و فرانسه برای اولین بار علیه اسرائیل رأی دادهاند و این نقطه عطفی در تاریخ سیاسی این رژیم منحوس است. نوعی تهدید از جانب آمریکا که اگر تغییر رویه ندهی از حمایت دائمی ما برخوردار نخواهی بود. راستگراها بهعنوان دشمنان جامعه اسرائیلی در سیاست عمل میکنند.
بهعنوانمثال میتوان فضای داخلی را در شکلگیری ان جی او هایی که فشار را بر دولت بیشتر میکنند تحلیل نمود. مضاف بر این، رقابتهای حزبی که در پارلمان اسرائیل و دینامیزم قدرت در رژیم صهیونیستی رکن قرارگرفته، کمکم در حال تبدیلشدن بر ضد خودش است. زد و بندهای فسادآلود با نهادهای امنیتی به طرز آشکاری در جریان است و از این حیث کاملاً یک رژیم جهانسومی است که در آن سیاستمداری را پیدا نمیکنید که آلوده به رشوه نبوده یا با گروههای مافیایی زد و بندی نداشته باشد. همچنین فقدان قوای تنظیمکننده یا برخورداری از بالانسری شبیه به ولایتفقیه در نظام سیاسی ایران است که آسیب پذیرش کرده است.
2. شکاف در جامعه:
ما امروز شاهد پدیده مهاجرت معکوسیم، هرچند آمارش بالا نیست اما تغییرات نوپدیدی را نشان میدهد و آن مدینه فاضلهای که رژیم از زندگی برای یهودیان جهان در این سرزمین ساخته را موردتردید قرار داده است. امروز مسئله تبعیض نژادی بهشدت پررنگ است و یهودیان اقصی نقاط مختلف در سرزمینهای اشغالی سهمی یکسان از حقوق و احترام ندارند. آنها در ابتدا یک رؤیایی میفروشند که فکر میکنید در ظاهر شرایط خوب است اما بهتدریج مشکلات واقعی خود را نشان میدهند. برای مهاجران، قانون دم از برابری میزند اما واقعیت آن است که یک یهودی اروپای غربی بر یک یهودی خاورمیانهای یا آفریقایی اولویت دارد. درواقع کسانی به اسرائیل مهاجرت میکنند که در مضیقه مالی و رفاهیاند اما میفهمند حتی در اسرائیل هم نه به لحاظ عدالت اجتماعی و اقتصادی و نه به لحاظ امنیت سیاسی و خارجی در آرامش نیستند. در سال 2022 از 56 هزار مهاجر حدود 24 هزار نفرشان برگشتند. آمار جرم و جنایت هم در آنجا بالاست و گروههای مافیایی فعالیت محسوسی دارند.
ازنظر جنسی نیز یک جامعه بشدت منحط است و فساد اخلاقی در آن امر رایجی است. . این رژیم یکی از فاسدترین کشورها در صنعت جنسی است و برخی از مهاجرینی که در تنگنای اقتصادیاند، برای چنین کارهایی به آنجا میروند. دیگر شما آن مهاجرتهای میلیونی دهه نود را نمیبینید و باآنکه نرخ زادوولد در اسرائیل بالاست، مدام شکافهای اجتماعی اسرائیل بیشتر میشود.
3. شکاف در اقتصاد:
بااینکه اسرائیل یکی از توسعهیافتهترین رژیمهای منطقه است و ازنظر اقتصادی وضع نسبتاً خوبی دارد ـ مثلاً در جی دی پی نزدیک به ایران است و یکدهم جمعیت ما را دارد ـ همچنین صادرات اول اسرائیل در حوزه آیتی و بعد مواردی چون تجهیزات نظامی و ادوات کشاورزی است. نتانیاهو در سال 2013 قول داد که من شرکتهای بزرگ کامپیوتری دنیا را از مراکز آر اند دی میآورم اینجا و این وعده را از سال 2016 عملی کرد. اما در کنار این ویترین زیبا در لایههای درونی مسئله فرق دارد و با اندک تأملی میبینید که این رژیم از تبعیضهای شدید اقتصادی در رنج است و فساد اداری در آن بیداد میکند.
از حدود 9 میلیون ساکن سرزمینهای اشغالی، حدود 2 میلیون و ششصد هزار نفر در زیرخط فقر زندگی میکنند. این آمار وحشتناک درحالیکه است که اسرائیل نه تحریم دارد، نه قطعنامه بینالمللی علیه آن کشور تصویب میشود. درعینحال هرساله صدها هزار یهودی در اقصی نقاط دنیا به آن کمک مالی میکنند و آمریکا نیز دستکم سالی 3-4 میلیارد دلار کمک بلاعوض به او دارد. بااینحال وضعیت تبعیضآمیز اقتصادی فشار زیادی بر توده شهروندان رژیم صهیونیستی آورده و تورم در چند ماه اخیر افزایش داشته و هزینه زندگی و خدمات عمومی در آن به صورت تصاعدی رشد کرده است.
اینها بخشی از تبعات بلندمدت سیاستهای نئولیبرالی کابینه اقتصادی نتانیاهو است. اخیراً هم در خود اسرائیل مستندهای زیادی تهیهشده که مثلاً زنی میآید و میگوید من و بچههایم شبها گرسنه میخوابیم چون هیچ وعده غذایی نداریم و یا آماری داده میشود که حاکی از آن است که حدود 600 هزار کودک اسرائیلی دچار سوءتغذیهاند. این جامعه 36% دچار فقر شدید است بهنحویکه فرودستان آن در تهیه مایحتاج اولیهشان درماندهاند و اتفاقاً همانها که برای تبلیغ هولوکاست از آنها استفاده میکنند، اما به لحاظ رفاهی رهاشدهاند.
هدایت شده از علی عبدی/ دیده بان تحرکات کریا
4. شکاف در هویت:
مسئله دیگر، معضل بیهویتی و جعلی بودن برساخت هویت این رژیم است که بهمرور بعد از هفتادسال تعارضاتش را نمایان میکند. تاریخی که با افسانه هولوکاست درستشده و در سال 1948 تبدیل به دولت جعلی گشته، ظرفیت ملتسازی و اتقان تاریخی ندارد. در بدو تأسیس اسرائیل، صهیونیستها گمان میکردند که هویت قومی ـ دینی یهود میتواند خلأ هویت ملیشان را پر کند، اما پس از هفتادسال فهمیدهاند که اینطور نیست و نمیتوان به چنین ظرفیتی دستیافت. پایهگذار اصلی اسرائیل یهودیان اشکنازیاند، فلذا این جامعه شبه غربی است اما بهواقع غربی نیست و از یک خودتحقیری فرهنگی ـ هویتی رنج میبرد. آنها دوست دارند یک اروپایی محترم باشند تاکمی از حقارتشان را کم کنند. همانطور که هرتسل به قیصر آلمان گفت اگر اجازه بدهید ما دولت یهود را در فلسطین تشکیل دهیم، برج و باروی اروپا در برابر توحش آسیا خواهد بود! بنابراین احساس تحقیر صهیونیستها از زمانی که حق شهروندی در اروپا نداشتند، وجود داشت و مسیحیت اساساً در ضدیت با یهودیت شکل گرفت.
در همان اروپا، یهودیان را آدمهای انگلصفت، ناراحت و توطئهگر تصور میکردند و ذهنیت عامه از آنها در نمایشنامه معروف شکسپیر ـ تاجر ونیزی ـ بارز است که آنان را یک شخصیت رباخوار تصویر میکند. این رژیم هنوز قانون اساسی ندارد زیرا بر سر هویت یهود و تعریف اولیه از آن دچار تعارض است. یک شکاف قومیتی نیز وجود دارد که بین اشکنازیها و سفارادی ها دیده میشود. یعنی میان یهودیان اروپایی و یهودیان غیراروپایی یا خاورمیانهای که در میانشان پستترین نوع، یهودیان سیاه و آفریقاییاند.
یعنی نه بهطور رسمی بلکه بهطور عملی اینها درجه چندمیاند و در عالم واقع مناصب سیاسی به یهودیان اشکنازی میرسد و میزراخی ها کمترین امتیازات را میگیرند. میگویند تعصبات قومیات را داشته باش، حالا اگر احکام شرعی را هم رعایت نکردی قابلاغماض است، برای همین مسئله اول برای آنها قومگرایی است بهجای هویت مذهبی یا ملیت واحد و خود را اولاً قوم یهود میدانند. نکته جالبتوجه اینجاست که شما ایرانی ستیزترین شخصیتهای سیاسی یهود را میبینید که از همین یهودیان خاورمیانهای یا ایرانیهای یهودی ساکن سرزمینهای اشغالیاند. این خوی ایران ستیزی شان هم بیشتر برای این است که به حمایت از ما و جمهوری اسلامی متهم نشوند؛ مثل رئیس ستاد ارتش که نسبت به ایران تندترین و خصمانهترین مواضع را دارد.
5. شکاف در سیاست:
شکاف دیگر شکاف سیاسی است و میان چپها و راستها و سکولارها و مذهبیها بهوضوح دیده میشود. تحلیل من این است که بقای شخصیتی چون نتانیاهو در قدرت، به همان نتیجهای منجر میشود که ترامپ بر سر آمریکا آورد! یعنی دوقطبی و تعمیق شکافهای سیاسی. همسر نتانیاهو تأثیر زیادی بر تصمیماتش دارد. او به یک کیش شخصیتی هم دچار است. مشهور است که خیلی از افراد را همسرش عزل و نصب میکند. در این دوره راستهای رادیکال 64 کرسی را تصاحب کردند که بهطور مطلق کرسیها را از آن ایشان کرد.
رئیس پیشین موساد که شهید فخری زاده را او ترور کرد و رسوایی اخلاقیاش هم با مهماندار هواپیما غائلهای به پا نمود، در نظام سیاسی اسرائیل منفور شده است. اسموتریچ وزیر دارایی اسرائیل نیز یک مصاحبهای دارد که میگوید اسحاق رابین را سازمان امنیت اسرائیل کشته! در جای دیگری میگوید: دکترین اقتصادی من بر مبنای تورات است و اگر به احکام خدا عمل بکنیم، به اقتصاد ما برکت میدهد.
همه اینها تحت ادبیات دینی و منازعاتی است که در عرصه سیاست در این حوزه وجود دارد و عرصه تقابل هلاخا ها ـ مدافعان اجرای احکام دینی در سیاست ـ با سکولارها است. از طرفی شخصیتهایی مثل آریا دلی وزیر کشور اسرائیل هم که پرونده قضائی دارد و امروز شده وزیر امنیت، آنقدر رذیلت خو است که ارتش اسرائیل نیز حضورش را نپذیرفته! حالا نتانیاهو وزارت جنگ را سپرده به دست کسی که حتی یک تجربه میدانی در جنگ هم به خود ندیده و شناخت امنیتی ندارد. مثلاینکه بیایید و کلید بمب اتم را بدهید به دست یک بچه! ازجمله کارهای احمقانه او که هزینه زیادی برای اسرائیل درست کرد همین شوی رفتن به مسجدالاقصی بود که برای اولبار به محکومیت اسرائیل در شورای امنیت منجر شد.
نتانیاهو رفتارهای خلاف قانونی هم دارد که صدای شهرکنشینان را درآورده و یک نمونه دیگر آن محدود کردن اختیارات دیوان عالی اسرائیل است تا بتواند نوعی دولت کودتا ایجاد و خواستههایش را اجرایی کند. میتوان گفت که اسرائیل در دست دولت تبهکاری است که با اشتباهاتش شکافهای سیاسی را تشدید و شرایط را به سمت فروپاشی تدریجی از درون میبرد.
هدایت شده از علی عبدی/ دیده بان تحرکات کریا
6. شکاف در مذهب:
دیگر شکاف عمده در اسرائیل، شکاف مذهبی است که میان سکولارها و مذهب گرایان وجود دارد. بهعنوانمثال اولترا ارتدکسهای کابالیستی که اصلیترین جریانشان حصیدی ها هستند، میگویند تا قبل از ظهور موعود، تشکیل حکومت در اسرائیل از وظایف ما نیست و ازنظر مبانی فکری اختلاف زیادی با جریانات حاکم دارند. یک طیفهایی هم هنوز مشروعیت اسرائیل را نپذیرفتهاند و مشهورترینشان جنبش نک هوی کارناست. مثلاً ساعت سه بعدازظهر روزهای جمعه که شب شاوات است اینها میآیند و بهزور مغازهها را میبندند و میگویند باید احکام شرعی اجرا شود. امروز کابینه نتانیاهو را میتوان مذهبیترین کابینه تاریخ اسرائیل دانست اما بااینوجود آن خاخام اسرائیلی هم میآید و میگوید که ننگ بر اینهایی که در کابینه او هستند که صرفاً ادعای مذهبی دارند و در روز تحلیف رئیس کنست بر صورتش آب دهان نمیاندازند که یک همجنسگرا است.
7. شکاف در امنیت:
امروز شهروندان غاصب شهرکهای صهیونیستی احساس امنیت نمیکنند و هر هفته میبینند که داخل در سرزمینهای اشغالی عملیات استشهادی یا اقدامات تروریستی انجام میشود. امروز مخالفین سیاستهای بیبی در بالاترین ردههای سیاسی رژیم، بهصراحت سخن از نفرین دهه هشتم یا کابوس پایان اسرائیل میگویند. نفتالی بنت بیانیه 26 صفحهای خطاب به ملت اسرائیل صادر میکند و طرح کابوس هشتمین دهه تأسیس این رژیم را تبلیغ سراسری میکند. کار بهجایی رسیده است که آقای پاردو بهعنوان مسئول بخشی از ترورهای اخیر موساد، صدایش درمیآید و میگوید که ما نباید کارهایمان را در بوق و کرنا کنیم و نبایست کینه دشمنانمان را برانگیزیم! زیرا که ما بازیگران تئاتر و ملیجکهای صحنه نمایش نیستیم. پاردو در سال 2014 در مصاحبه خود بهطور صریح از خطر وقوع جنگ داخلی در اسرائیل میگوید و بیان میکند که تهدید اصلی برای این رژیم نه حزبالله است نه ایران، بلکه مسائل داخلی و خودویرانگری ملت یهود است.
شواهد این سخن را میتوان از افزایش آمار رجوع به کلینیکهای درمانی و افزایش میزان خشونت اجتماعی در اسرائیل کاوید. پس از عملیاتهای سیف القدس که برای اولبار شاهد همکاری سهجانبه حماس، حزبالله و نیروی قدس بودیم و اولین مرتبهای بود که شروع و پایان درگیری به دست فلسطینیها انجام گرفت. در حوادث اخیر کار بهجایی رسید که برای 8 ساعت شهرک اللوت از دست اسرائیلیها خارج شد و آنها زمانی که یک سری پهپادهای مهاجم را از سمت اردن دیدند، عقبنشینی کردند و ترسیدند که حزبالله به این غائله اضافه شود.
هک دوربینهای سازمان امنیت اسرائیل هم پیام واضحی مخابره کرد و جو بیاعتمادی به تواناییهای اطلاعاتی این رژیم را تشدید نمود. آثار کمتحملی و نافرمانی مدنی، فقدان همجوشی اجتماعی و خاطره مشترک قومی نیز در این رژیم آمار افزایشی دارد بهگونهای که دیگر نمیتواند با حربههایی چون ایجاد جنگهای کوتاهمدت مرزی، حواسها را پرت کند؛ زیرا ممکن است همین سناریو ضربه آخری برای فروپاشیاش شود. بنابراین شکافهای داخلی رژیم صهیونیستی در حال همپوشانی است تا به سمت بحرانی جدی و تکانهای مشهود برده شود.
درنتیجه ممکن است با وقوع حادثهای پیشبینینشده از خارج از مرزهای سرزمین اشغالی، ساختار درونی آن نتواند هم در داخل و هم در خارج تابآوری لازم را ایجاد کند و یکدفعه شاهد رخدادهایی باشیم که مثل کاتالیزوری روند فروپاشی داخلیاش را تسریع میکند.
🆔 @kriyaasses
دانش حیاتی
آشکار شدن هر چه بیشتر نشانههای زوال اسرائیل
بسم الله القاصم الجبارین
✍ ملت یهود: دار المجانین
#تحلیل #سیاست
🤲👌الحق که ذکر بسمل بالا زیبندهٔ طلیعهٔ این مقالهٔ بسیار روشنگر از دکتر علی عبدی، خبرهترین کارشناس #اسرائیل در ایران است.
📖 خواندن این مقالهٔ چندبخشی در خصوص بحرانهای داخلی رژیم #یهود را به رغم طول قویاً توصیه میکنم تا برای عزیزان روشن شود ما با چه موجودیت سیاسی عجیب و غریبی رو به رو هستیم.
💭خاطرم هستم نورمن فینکلستاین (Norman Finklestein) یک استاد دانشگاه یهودی #لیبرال امریکایی که به خاطر تحقیقات شجاعانه و ویرانگرش علیه تاریخسازیهای جعلی صهیونیستها از آخر با فشار آنها از دانشگاه اخراج شد و سفرهایی هم به ایران و لبنان داشت، میگفت کشور جعلی که همقومیهایش در آن زندگی میکنند یک دارالمجانین است (a lunatic state).
🤯با خواندن شرح بالا از دعواها و وقاحتها و تهورها و بیشرمیها و نفرتها و شرارتها و تناقضهای رژیم یهود، واقعاً توصیف فینکلستاین تأیید میشود. او حتی به عنوان یک یهودی روشنفکر لیبرال، آن هم در امریکایی که قویاً تحت نفوذ لابیهای صهیونیستی است، حتی یک بار با توجه به بیرحمی که حتی در یهودیان عادی اسرائیل علیه فلسطینیان وجود دارد، گفت که گاه فکر میکند اسرائیل «یک کشور شیطانی» شده است (a satanic state).
💡⁉️آنچه که داستان اسرائیل را بسیار بهتانگیز میکند این پرسش است که چه تطورات و انحرافات تاریخی باعث شد از دل یک #دین راستین ابراهیمی، چنین قومی بیرون بیاد که یکتاپرستی، مقدسمأبی، خودحقپنداری، زایشگری فکری، همبستگی و مظلومیت را این چنین با کفر، شرارت، سبعیت، دروغ، حماقت، پشیمانی و تفرقه در هم آمیزد؟ به راستی این معجون معجز متعفن از کدامین خدعهٔ ویژهٔ ابلیس لعین، سردستهٔ شیاطین جن و انس نشأت گرفته است و چه بر سر بازماندگان این دین الهی آمده است؟ و چه بر سر این دنیا و تمدن بشری آمده است که از چنین جرثومهای دههها است حمایت میکند؟ 😡😳
🧐 خلاصه داستان اسرائیل داستانی همزمان بهتانگیز، وحشتانگیز، نفرتانگیز، رقتانگیز و عبرتانگیز است! فاعتبروا یا اولی الابصار!
@criticalknowledge دانش حیاتی
⭕️ چرا ايده باشگاه تحريمى ها كار نمى كند؟
✍️ مجید شاکری، کارشناس مسائل اقتصادی
🔹چرا ايده باشگاه تحريمى ها( به معناى همكارى چند جانبه اقتصادى بين كشورهاى تحريم شده جهت خنثى سازي تحريم) كار نمى كند؟
🔹كشورهاى تحريم شده اصلى ( به جز چين بعنوان يك كشور در معرض تحريم) صادر كننده انرژى هستند و به جز انرژى ابزارى براى تراز كردن حساب پرداخت خود ندارند.
🔹اين حقيقت باعث مى شود بين آنها كسرى/ مازاد حساب جارى مزمن ايجاد شود يا نتوانند اندازه تجارت را از حدى بزرگتر كنند. در اينجا تنها كشورى كه واقعا مى تواند سوال تسويه را براى اين كشورها پاسخ دهد چين است.
🔹اما تا اينجا چين نشان داده كه به شدت بدنبال تفكيك شده نگه داشتن پرونده ايران، روسيه و ونزوئلا از هم است. بخشى مهمى از اين تفكيك به رقابت شديد چين و روسيه قبل و از بعد از سقوط شوروى، بخشى ديگر به عدم اعتماد به طرف ايراني و موارد مشابه بر مى گردد.
🔹در واقع در دستگاه سياست خارجى چين روسيه( به مانند آمريكا) يك رقيب است كه هم حدود تنش و هم حدود همكارى با آن را بايد كنترل كرد. اين موضوع با علم به اين است كه همكارى هاي بنا نهاده شده بين روسيه و چين از ٢٠١٤ عامل اصلي تاب اورى روسيه در مقابل تحريمهاي قبلي و فعلي است.
🔹پس در اينجا مسئله ساختن پيام رسان مالي مجزا يا اتصال به CIPSيا مير نيست. اساسا چين فعلا نه مى خواهد و نه مى تواند به يك تسويه كننده مشترك بين ايران و روسيه بدل شود.
🔹در سطحى ديگر چينيها با ارز ذخيره شدن يوان هم چندان همراه نيستند خصوصا اگر آنها را وادار به بازكردن حساب سرمايه كند. تبديل از يك كشور با حساب جارى مثبت به يك كشور با حساب سرمايه مثبت مستلزم تغييرات بسياري در ساختار اقتصادي و سياست داخلى چين است كه خيلي از آنها بي هزينه نيست.
🔹نكته مهمتر اينكه وقتى از درك و خلق همكارى اقتصادى موفق دو جانبه با چين و روسيه و سوريه و… ناتوانيم بطور طبيعي ورود به همكارى سه جانبه تحريمى مى تواند واجد ريسكهاي بزرگ باشد. اين معنا حتي در نمونه هاي غير تحريمى هم مهم است چنانكه آثار آنرا در توافق ايران-عربستان( چين) ديديم.
🔹شايد روزى در سال ٢٠٢٥ و بعد از بالا گرفتن تنش بين آمريكا و چين فكر كردن و حرف زدن درباره همكارى هاي سه يا چند جانبه تحريمى مفيد باشد اما امروز نيست.
🔹در واقع آنچه امروز اهميت دارد ساختن معاملات دوجانبه با كشورهاي تحريمى يا معاملات سه جانبه با كشورهاي غير تحريمى ( مثل ايران-چين-پاكستان و ايران-چين-عراق يا ايران-روسيه-هند)است انهم مشروط به درك معناي معامله دوجانبه و بعد تسرى آن به معامله سه جانبه
🔹چرا در اينباره بايد صريح باشيم؟ چون ايده باشگاه تحريمى ها در پرونده هاي مهم و حياتي متعددي باعث معطل ماندن و حتي شكست همكارى هاي دو حانبه با كشورهاي تحريمى مى شود.
🔹مى ماند شكل خاصى از همكارى حقوقى عليه وضع تحريم و يكى كردن تلاشها در وين، ژنو، لاهه و نيويورك براى جلوگيرى از وضع تحريم يا زمينه سازي تحريم كه هم معقول است هم ستودنى اما ارتباطي به خنثي سازي ندارد./ صفحه توییتری مجید شاکری
@Rasad_tahlil
دانش حیاتی
⭕️ چرا ايده باشگاه تحريمى ها كار نمى كند؟ ✍️ مجید شاکری، کارشناس مسائل اقتصادی 🔹چرا ايده باشگاه تح
به نام خدای خبیر
دکتر مجید شاکری، اقتصاددان جوانی هستند که به نظر میرسد به تسلط بر متون متعارف دانشگاهی #اقتصاد اکتفا نکردند و بر خلاف خیلی همتایان خویش که اغلب فرمولهای متعارف و مشهور اقتصاد را حفظ میکنند و تکرار میکنند، ایشان حتی به شناخت مکاتب رقیب نیولیبرالیسم هم اکتفا نکردند، بلکه با رصد و تحلیل مداوم واقعیات عینی و انضمامی اقتصاد ایران و جهان، میتوانند محدودیتهای عینیِ مقابل اهداف سیاستی را بیان کنند و راهکارهای مطلع عملیاتی و واقعگرایانه ارائه کنند. هوش و استعداد بالا و قدرت بیان ملموس مسائل اقتصادی و سعهٔ صدر بالا در مفاهمه و مباحثه با دیگران و تواضع رفتاری، از ایشان یک نابغهٔ اقتصادی ساخته است که بسیار میتوانند به ارتقاء فهم اقتصادی نخبگان و سیاستگزاران و توانایی سیاستگزاری مؤثر کمک کنند.
@criticalknowledge
هدایت شده از افرا (اقتصاد فردای روشن ایران)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📺 فیلم/ افزایش ۵۷ درصدی دستمزد کارگران در سال جاری باعث شد کارگران به اغتشاشات پاییز «نه» بگویند/ فشار آوردند تا وزیر کار استعفا دهد
👤 حمید حاج اسماعیلی، فعال حوزه کارگری در گفتوگو با «نود اقتصادی»: بعد از افزایش ۵۷ درصدی دستمزد، نرخ بیکاری ۰.۷ درصد کاهش پیدا کرد، مگر نمیگفتند با افزایش این میزان، میلیونها کارگر اخراج خواهد شد؛ پس چه شد؟! بعد از چند ماه به همه اثبات شد افزایش ۵۷ درصدی دستمزد کار درستی بود.
✅به افرا بپیوندید:
@afra_eco
⭕️پیکانها و رختخوابهایی با ارزش تر از هتلهای سر به فلککشیده !
✍️سعید ونکی
۱- اینکه در ایران مناسبات به سود سرمایهداران تعمیق یافته و غالب سیاستگذاریها با متر و معیار آنان سنجیده میشود، شکی نیست و به جهت همین مناسبات تعمیق یافته است که بسیاری از نوکیسهگانی که به واسطه ریلگذاریهای غلط اقتصادی صاحب ثروتهای کلان و بادآورده شدهاند، به خود اجازه تعدی به حقوق مستضعفانی را میدهند که به گفته معمار انقلاب، صاحب اصلی این نهضت هستند.
۲- اخیراً رئیس جامعه هتلداران کیش در اظهارنظری گفته :«وقتی افرادی با رختخواب و غذا و خودروی شخصی وارد جزیره کیش میشوند، برای اقتصاد و چهره کیش مناسب نیست.متاسفانه مدتی است این نوع سفرها به کیش افزایش یافته و مسئولان کیش در ایام تعطیلات نوروز برای کاهش این سفرها محدودیتهایی را برای ورود خودرو در نظر گرفتهاند. در ایام نوروز ورود اتوبوس، کامیون، مینی بوس، تاکسی، خودروهای ون و وانت به جزیره ممنوع اعلام شده است. البته کامیونهای حمل سوخت و مواد اضطراری میتوانند با ارائه مجوزهای رسمی و از طریق بندرگاههای اعلام شده خود را به کیش برسانند. همچنین در نوروز ۱۴۰۲ به مدت ۲۰ روز ورود خودروهای مستعمل بالاخص پراید و پیکان به کیش ممنوع خواهد بود و اجازه ورود نخواهند داشت؛علت این ممانعت به دلیل نبود نمایندگی و تامین قطعات است، چرا که اگر مشکل و نقص فنی برای خودرو پیش بیاید نمایندگی برای این خودروها در کیش وجود ندارد و مکانیکهای جزیره واقف به این خودروها نیستند.»
۳- هر چند سرپرست سازمان منطقه آزاد کیش این اظهارات را تکذیب و اعلام کرد که محدودیتی در نوع خودروهای ورودی به این جزیره در ایام نوروز وجود ندارد اما نکته قابل توجه، نفس سخنان مطرح شده از سوی رئیس جامعه هتلداران کیش است که احتمالا زنندگی عجیب آن نیز باعث رفع و رجوع آن از سوی مقام بالاتر شده است!؛ اظهاراتی که آمیخته به توجیه و وقاحت کلامی شده است ، زیرا در همان قسمت نخست حرف اصلی گفته شده؛ ورود فقرا چهره کیش را زشت و کریه میکند! و به این شخص و کسانی که او سخنگوی آنان است باید گفت که از قبل همین پیکانسواران و پرایدسواران است که آنان به نان و نوایی رسیده و امروز در قامت مدعی امر و نهی میکنند. آنها که امروز رختخواب و غذا آوردن مردم عادی که مرکبشان پیکان و پراید است را نکوهش میکنند، باید بدانند که کرسیها و سرمایههای انباشت شدهشان به دست نیامده جز با عرق کارگران. بدانند که تکتک آجر این هتلها و ساختمانهای سر به فلک کشیده و بزک شده با زحمات همین کارگران بنا شده .
۴- باید از متولیان و سیاستگذاران این کشور بپرسیم که چه بر سر ما آمده؟ چه شد انقلابی که از مستضعفان و برای مستضعفان بود امروز تغییر ماهیت داده و به ماشین امضای منویات طبقهای تبدیل شده که ذرهای تعهد و دلبستگی به این کشور و انقلاب ندارند؛ طبقهای که با صدای گوشخراش و بلندش در حال دیکتهکردن و تثبیت خواستههای خود است. امتداد این شکاف طبقاتی تا کجاست و آیا این شکاف طبقاتی قرار است به محو و نابودی طبقات پایین جامعه منتهی شود که حتی امکان تردد با خودروهای مدل پایین در سطح شهری از آنان سلب شود؟
۵- هر چند به قدر کافی هشدارها داده شده و نکات گوشزد شده است اما زمامداران و مسئولان بدانند که این طبقهای که امروز عنان امور را در دست گرفته و در حال ترکتازی است، کشور و انقلاب را به بیراهه هدایت میکند. بیش از ۳ دهه است که جمهوریاسلامی مو به مو در حال اجرای دستوراتی است که تحت لوای سیاستهای توسعهگرایانه به آن خورانده شده و نتایج آن پیش روی ماست. این سیاست قرار است تا کجا ادامه پیدا کند و آیا ما با یک انقلاب درون انقلابی مواجهیم؟ آیا مستضعفانی که به گفته امام و رهبری صاحبان اصلی این انقلاب هستند، قرار است به حاشیه رانده شوند و از صحنه حذف گردند؟ اگر اظهارات معمار انقلاب را سرلوحه خود قرار دهیم، چیزی جز شرم پدیدار نخواهد شد: «خدا نیاورد آن روزی را که سیاست ما و سیاست مسئولین کشور ما پشت کردن به دفاع از محرومین و رو آوردن به حمایت از سرمایهدارها گردد و اغنیا و ثروتمندان از اعتبار و عنایت بیشتری برخوردار شوند. معاذ اللَّه که این با سیره و روش انبیا و امیر المؤمنین و ائمه معصومین- علیهم السلام- سازگار نیست.» (صحیفه امام، ج۲۰، ص: ۳۴۱)/ الف
@rasad_tahlil
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸در بودجه۱۴۰۲ پیشنهاد دولت برای سقف حقوقی کارمندان که معمولا شامل بخشی از مسئولین دولتی و...میشود ۶۰ میلیون تومان بود!بنا بر همان قاعده "حداکثر۷ برابری نسبت کف به سقف حقوق" که معلوم نیست بر اساس چه پشتوانه فقهی-دینی مبنای حقوق دستمزد ما قرار گرفته است!( سیر تاریخی حقوق و دستمزد را اینجا بخوانید) در نهایت مجلس با اصلاحیه ۵۵ م را تصویب کرد.[کف حقوق هم ۸م!)
🔹دولت و مجلس به پیشنهاد عادلانه سازی پلکانی شدن حقوق تن ندادند و افزایش حقوق کارمندان در همه رده ها ۲۰٪ اعلام شد!یک حکم عمیقا ضدعدالت و تبعیض ساز!حالا وزیرکار دولت آقای رئیسی گفته برای کارگرها هم افزایش حقوق حداقل همان۲۰٪ باید باشد.(مثلا کف حقوق کارگر۷م حدودا میشود۸۵۰۰م!تو خود بخوان حدیث مفصل...)در حالی که قانون حداقل افزایش به اندازه تورم است.
🔻در دولت در روز روشن به کارمندان با پلکانی نکردن حقوق ظلم میشود درباره کارگران هم ظاهرا قرار است شبیه دولت قبل سمت سرمایه دار را بگیرد!(ظاهرا سال گذشته یک استثنا بود)
🔸نظام دستمزد ما عمیقا ضدعدالت و تبعیض آفرین است.در ابتدای دولت آقای رئیسی برای اصلاح آن خیزی برداشتند و دستور دارند فوری یک طرح نوشته شود. یک تیم از حوزه-دانشگاه شکل گرفت و شبانه روزی فشرده کار کردند،طرح نوشته شد(مبنای اولیه طرح) اما در نهایت توسط آقای رئیسی ومعاون اولشان کنار گذاشته شد!
🔻این سخنرانی انتخاباتی آقای رئیسی نیست؛دیروز۲۵ اسفندخطابه فرمودند!ظاهرا اینجور تقسیم شده سازمان برنامه بودجه و وزارت خانه ها تبعیض خلق کنند آقای رئیسی هم درباره عدالت سخنرانی کنند!
✍ #محمدامین_رضایی
@m_amin_rezai
دانش حیاتی
🔸در بودجه۱۴۰۲ پیشنهاد دولت برای سقف حقوقی کارمندان که معمولا شامل بخشی از مسئولین دولتی و...میشود ۶۰
به نام خداوند عدل و حکیم
✍ تعارض سرمایه و کار در نظام سرمایهداری: ۱، مسئله
در این نوشته، مسئلهٔ نوعیِ بالا را بهانهٔ تحلیل کلی مبادی و عملکرد #سرمایهداری قرار میدهم.
⚠️ در مطلب بالا یکی از تعارضهای نوعیِ لاینحل سرمایهداری را شاهد هستید: تعارض بین کار و سرمایه. 💪⚔💵
💡اما تحلیل مسئله:
۱. در #اقتصاد سرمایهداری کسب سود یگانه انگیزهٔ سرمایهگذارن از سرمایهگذاری است. (profit incentive)
۲. در اقتصاد سرمایهداری، کارگران قهراً برای دستمزد (wages) کار میکنند، اما صاحبان سرمایه رغباً برای سودِ (profits) هر چه بیشتر کار میکنند!
۳. سود سرمایهگذار با خیلی مصالح دیگر رابطهٔ عکس دارد. افزایش سود برای سرمایهگذار نیازمند کاستن از هزینهها است که شامل نهادهها، دستمزدها، مالیات و حفاظت از محیط زیست است.
۴. طبق اصل (۱) در صورت افزایش این هزینهها، چشمانداز سود به همراه انگیزهٔ سرمایهگذار برای سرمایهگذاری کاهش مییابد و اقتصاد دچار کسادی میشود!
۵. نتیجه: در اقتصاد مدرن اغلب باید بین رشد اقتصادی و تضییع حقوق کارگر، طبیعت و جامعه یکی را انتخاب کنید!
❓پرسش حاصل: این تعارض را چه طور میشود حل کرد؟ در بخشهای بعدی پاسخ سوسیالیستها، اشکال آن و بعد پاسخ خود را توضیح خواهم داد.
@criticalknowledge دانش حیاتی
May 11
هدایت شده از کاوش مدیا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ کارشناسان شبکه عربی بررسی میکنند:
📍چرا عربستان سعودی علی رغم سال ها دشمنی با ایران تصمیم به تفاهم با تهران گرفت؟
#عربی
🆔 @Kavoshmedia
هدایت شده از تمدننگار | شکوهیانراد
🔴 چند روزی است یک پسر نوجوان، در ویراستی! (نه توییتر) مستمراً از همجنسبازی دفاع میکند و اظهار میدارد که یک موضوع علمی است، مقاله دارد، فساد نیست و ...
✴️ و معالأسف آنکه افراد مذهبی که بنده آنها را میشناسم در حال بحث علمی با وی هستند که نشان دهند همجنسبازی اشکال دارد و درست نیست!!
⬅️ بحث علمی برای توجیه/ عدم توجیه همجنسبازی؟!
بهعنوان استاد و پژوهشگر دانشگاه عرض میکنم هر کسی که از همجنسبازی دفاع کرد و برای آن توجیه تراشید، ادامهی #قوم_لوط هست؛ ولاغیر!
❌ مراقب باشید سیستم شیطان به اسم «بحث علمی»، مقالات علمی و ... روی واضحات دین، وقتتان را تلف نکند!
✅ هر کسی که از بیغیرتی مرد نسبت به ناموس که در روایات با لفظ «دیاثت» توصیف شده و همچنین همجنسبازی که الفاظ «لواط» و «مساحقه» برایش تعریف شده، دفاع کرد؛ وضعیتش در دین مشخص است!
🔶🔹 پینوشت
آن روز که میگفتیم ادامهی وضعیت #کشف_حجاب به همجنسبازی ختم میشود، زیرا منطبق با رویه و چشمانداز هدف پنجم سند توسعهی پایدار 2030 طراحی شده است، عدهای خندیدند، مسخره کردند و البته خامفکریشان را نشان دادند.
پس از بروز علائم تحرکات LGBT در اغتشاشات نیز بازهم متوجه عمق و هدف موضوع نشدند.
عدهای دیگر هم پس از بروز مشکل، فکر کردند با هدیه دادن گل به بیحجاب! میتوانند وی را جذب کنند...
💢 سال ۱۴۰۲، سال فتنه بیغیرتها و بیعفتها است. اگر عدهای کماکان فکر میکنند با گلدرمانی میتوان فتنهی شیطان را متوقف کرد، خود دانند و خدا.
💠 اما ما محکم ایستادهایم و در مسیر تحقق هدف آخرالزمان پیش میرویم.
این انقلاب، مردمی است و مردم آن را حفظ میکنند، چه دستگاهها باشند، چه نباشند؛ چه خواص باشند، چه نباشند.
✳️ این همان آخرالزمانی است که حفظ ایمان در آن سختتر از گرفتن آتش در کف دست است.
هر کس تکلیف خود را با خدا، دین خدا، ولایت و نظام اسلامی مشخص کند و با تمام قدرت توکل، توسل، عقل و اقدام در میان معرکهای بایستد که شهدا آرزوی جهاد در آن را دارند.
💎 یقین بدانید که آن روز عظیم، بسیار نزدیک است...
✍️مهندس شکوهیانراد
@SHRChannel
🌐 لینک:
https://eitaa.com/joinchat/2793996420C418ac5a508
دانش حیاتی
🔴 چند روزی است یک پسر نوجوان، در ویراستی! (نه توییتر) مستمراً از همجنسبازی دفاع میکند و اظهار مید
🌱بسم رب الحکیم🌱
✍ همجنسگرایی در ساحت علم و فلسفه و اخلاق: ۱، تبیین
#مقاله #اخلاق #جنسیت #علم
⁉️«همجنسگرایی» و شواهد علمی ادعایی برای آن حتماً نیاز به بحث علمی و البته فلسفی و انسانشناسی دارد و تحریم بحث تنها ناشی از انفعال و ترس از مجهولات است. امیدوارم برای طرح تفصیلی این موضوع نیز فرصتی دست دهد. اما فعلاً برای این که موضوع را رها نکرده باشم طبق تحقیقات و یافتههای خودم مطالب زیر را عرضه میکنم. امیدوارم مورد استقبال اهالی علم و حکومت قرار گیرد:
🔬 مقدمهٔ اول (علمی): زمینههای ژنتیکی به تنهایی برای دفاع از «طبیعی» (به معنای اخلاقی یا سالم بودن) یک گرایش کافی نیست، اگر نه برای بسیار مشکلات روانی مثل اوتیسم، سایکوپتی، بیشفعالی، سندرم دان و... هم زمینههای ژنتیکی اثبات شده است. لذا خصوصیات ژنتیکی حتماً شامل عیوب ژنتیکی هم هستند!
➕ مقدمهٔ دوم (علمی): دانش ژنتیک مدتها است اثبات کرده که صفات ژنتیکی انعطافپذیر (malleable) هستند و لذا یک پروژهٔ تحقیقی پزشکیِ ضروری باید یافتن شیوههای اصلاح این گرایش انحرافی در ساختار طبیعی افراد مبتلا باشد. 👌
💡اما مقدمهٔ سوم (فلسفی و مهم): بنا به اعتقاد حکمای الهی به تجرد نفس انسانی و حاکمیت ارادهٔ او بر بدن، صفات جسمانی و عصبی، اغلب از علل مُعِدّهٔ (تسهیلگر، زمینهسازِ) رفتار هستند نه علت فاعلی (اصلی). علت فاعلیِ رفتارْ ارادهٔ عقلانی و خیری است (یا باید باشد) که از قوهٔ عاقله بر میخیزد و میتواند قوای هیجانی و حرکتی بدن را تعدیل و هدایت کند (یا باید بکند).
☯ مقدمهٔ چهارم (فلسفی و فرعی و مهم): البته قوهٔ عاقله در انسان با علم و اعمال رویهای (ممارست) و تزکیهٔ اخلاقی تقویت میشود، فلذا انسانهای فرهیخته و خودساخته کمتر مقهور کششهای طبیعی و غریزی انحرافی در وجود خود میشوند.
↩️ اما استنتاجهای جزئی بر اساس چهار مقدمهٔ علمی و فلسفی بالا:
1⃣ در دورهٔ مدرن، اولاً به علت انکار نفس مجرد و مساوی گرفتن ماهیت انسان با طبیعت و بدن، ارادهٔ انسان را انکار کرده و او را مقهور ژنتیک و محیط دانستهاند. این پارادایم تمایلی پیشینی به طبیعی (عادی) دانستن گرایشهای ژنتیکی منفی دارد مگر در بیماریهای واضح مغز و اعصاب یا نقایص آناتومیک یا امراض جسمی.
2⃣ ثانیاً مدرنیتهٔ متأخر با زدودن عفت و حیا از جامعه، مدیریت عقلانی امیال غیراخلاقی را برای افراد جامعه بسیار دشوار کرده است. چنان که گذشت تقویت ارادهٔ عقلانی نیازمند ممارست در عمل اخلاقی است اما اشباع شدن فضای جامعه از بدو زندگی از امیال و شهوات، پیش از قوام ارادهٔ عقلانی در نفوس متربی، راه آن را پیشاپیش مسدود یا بسیار دشوار میکند. به عبارت دیگر، افرادی که در جوامع آکنده از هوسها رشد میکنند، فرصت تقویت ارادهٔ اخلاقی و کسب ملکهٔ پرهیزگاری را نمییابند.
3⃣ آثار عفافزدایی در اینجا در خصوص مردان نیز صادق است. تنانگی یا رواج بدننمایی در فرهنگ مدرن، خود به خود زمینهٔ گرایش به همجنس را نیز فراهم میکند.
ادامه دارد...
@criticalknowledge دانش حیاتی
✍ همجنسگرایی در ساحت علم و فلسفه و اخلاق: ۲، راهکار
4⃣🔔 یک علت طبیعی بسیار مهم در بروز همجنسگرایی در یک فرهنگ تنانه، تفاوت طیفیِ خصلتهای جنسی در بین افراد جنس واحد است. میدانیم افراد هر جنس نیز در خصلتهای ثانویه جنسی متفاوتاند. همان طور که مردانی با پوست روشنتر، موی بدن کمتر، صدای زیرتر، و عضلات ظریفتر وجود دارند، زنان با چهره و اندام مردانهتر نیز وجود دارند. حالا میگوییم قاعده در پیوند جنسی این است که فرد به هر حال به کسی که خصلتهای جنسیاش با او فاصلهٔ بیشتری دارد جذب میشود.
↩️ این واقعیت، غیر از این که یک علت طبیعی گرایش به همجنس را توضیح میدهد، که همان گرایش فرد دارای خصلت جنسی اصلیِ کمتر به همجنس دارای خصلت جنسی اصلیِ بیشتر است،
یک راهحل راهبردی را نیز نشان میدهد: مردانی که خصوصیات زنانهتر دارند در صورتی که با زنان دارای خصوصیاتِ باز هم زنانهتر ازدواج کنند روابط خوبی خواهند داشت.
🔁 از سوی دیگر زنانی که به انتهای مردانهٔ طیف جنسی نزدیکتر هستند اگر با مردانی که خصلتهای مردانههای آنها حداکثری است ازدواج کنند مشکلی نخواهند داشت.
⏬ حالت معکوس این است که یک مرد زنانه با یک زن مردانه ازدواج کند که البته نتیجهٔ آن جا به جا شدن نقش زن و شوهر در زندگی و محکوم شدن مرد و غالب شد زن در زندگی است با این حال غیر از این عارضهٔ سازمانی (!)، زن و مرد در بعد عاطفی مشکلی نخواهند داشت.
💊 اما راهحل طبی که جلوتر نیازمند تحقیقات علی حده دانسته شد، به نظر حقیر اجمالاً باید ناظر به تقویت خصلتهای زنانه در زنان متمایل به همجنس، و تقویت خصلتهای مردانه در مردان متمایل به همجنس باشد. افزایش حجم عضلات و افزایش غذاهای گرمکننده و خشککننده در مردان مبتلا، و افزایش حجم چربی و کاهش عضله و افزایش غذاهای لطیفکننده و رطوبتبخش در زنان مبتلا دو استراتژی طبی کلی را بیان میکند.
☯ اما راهحل اخلاقی: نهایتاً نظر به آنچه در خصوص نقش عفافزدایی در تسهیل گرایش به همجنس گفته شد، زدودن فرهنگ تنانه و بدننمایی در بین هر یک از گروههای مردان و زنان به کاهش بروز گرایشات به همجنس حتماً مؤثر خواهد بود. اصولاً جامعهٔ فرهیخته جامعهای است که نظر به باطن هستی و حقایق قدسی و عقلی دارد فلذا میل به بدن و فخر به تن در آن جایی ندارد. اشتغال به بدن تنها برای حفظ صحت آن و ارضای حوائج ضروری آن در چارچوب نقشهٔ حکیمانهٔ زندگی که همان شریعت است بایسته است. پس بازگشت به سنت اسلامی در پوشش زنان و مردان و اجتناب از پوششهای بدننما یا نیمهبرهنه چه در مردان و چه در زنان ضروری است.
📢 امیدوارم تببین و راهحل بالا، گرچه فعلاً خیلی فشرده بیان شد، با توجه به جامعیت آن، به سمع و نظر اهالی علوم پزشکی، روانشناسی، فقاهت و سیاست برسد. البته تبیین و راهکار پزشکی آن یک فرضیهٔ معقول است که نیازمند تحقیقات پزشکی است.
از «دانش حیاتی» دریغ نکنید 🙏
@criticalknowledge
هدایت شده از اخبار سوریه
در مورد سیاستورزی توسط سعودیها مطالب متعددی را کار کرده و بارها نوشتیم که در ریاض هیچ برنامه عمیق دراز مدت ۱۰ یا ۲۰ سالهای وجود ندارد، برنامهها معمولاً سه تا پنج ساله هستند یا با آمدن این شاه و آن شاه و تغییر ذائقه ناشی از ناکامی عوض میگردند. این موضوع ثابت شده که عربستان به دلیل آنکه قابلیت مدیریت مسائل کلان را ندارد و به جای اینکه یک بازیگردان باشد بازیکنی در تیم آمریکا و غرب بوده و به همین دلیل قدرت طراحی ندارد پس از ۱۰ دشمنی علمی با ایران ناگهان تغییر رویکرد داده، پسر خاله شده و کم مانده که بن سلمان در نماز جمعه تهران مکبر شود!! اما در ایران کسی نباید گول سیاستبازی سعودیها را بخورد. پذیرش سفر ریاض نشان می دهد که مقامات ایرانی برای چنین کاری تا چه اندازه ذوق زده هستند بنابراین انجام آن را باید به فرصت مقتضی و آینده موکول کرد بدون آنکه چنین سفری را رد کرد باید ضمن تشکر از طرف سعودی و باز گذاشتن باب تعاملات، نشان دهیم که کارهای مهمتری برای انجام داریم. همان خبری که معاون سیاسی دفتر رئیسجمهور اعلام کرد کافی است و نباید زیاد روی این خبر و شوق سفر کارکرد.
@syriankhabar
هدایت شده از اخبار سوریه
امروز ۲۹ اسفند سالروز ملی شدن صنعت نفت است روزی که در تاریخ ایران ماندگار شد اما در ادامه این روزگار به دلیل حب و بغضها و قلم زدن تاریخ نویسان قلم فروشی که تلاش داشتند تا تاریخ را آنگونه که خود دوست دارند و میخواهند ثبت کنند، حلاوت و شیرینی آن هیچ وقت در کام ملت ایران تداوم پیدا نکرد. اما امروز در تاریخ معاصر ایران یکی از روزهای تاریخ ساز است که ملت ایران تنها چند سال بعد از جنگ جهانی دوم اراده کرد تا شاخ استعمار را بشکند و موفق شد. ملی شدن صنعت نفت در ایران را بسیاری آغاز جهان دوقطبی و شروع جنگ سرد میدانند با این حال اثرات این حرکت ملت ایران در سالهای بعد در سراسر کره خاکی قابل مشاهده بود چرا که ملتها فهمیدند با مقاومت میشود زورگویان استعمارگر و اشغالگر را شکست داد. دستاورد ملی شدن صنعت نفت در ۲۹ اسفند ۱۳۲۹ فقط مخصوص ملت ایران نبود بلکه به ملتهای دیگر هم سرایت کرد و آنها نیز تجربههای خود را داشتند مانند ملی شدن کانال سوئز توسط مصریها یا روند استقلال خواهی سرزمینهای استعمار زده. این تصویر هم یکی از عکسهای خاص آن روزهاست...
@syriankhabar
May 11
هدایت شده از دانش حیاتی
🍃🌱بسم اللّه المحوّل الاحوال🌱🍃
🛢🛢 سیری در مهمترین وقایع جنبش ملی شدن نفت و عملکرد دکتر مصدق 🛢🛢
✍ جنبش ملی شدن نفت تا قبل از انقلاب سال ۵۷، یکی از الهامبخشترین جنبشهای ضداستعماری در دنیا بوده است و در بین ملل زیادی همچون مصر و عراق الهامبخش شد. با این حال شکست جنبش بعد از کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ به اندازهٔ شیرینی پیروزی اولیهٔ آن تلخ و یٱسآمیز بود. الگوی این کودتا بعداً در بسیاری کشورهای دیگر هم اجرا شد. شناخت علل توفیق و شکست این جنبش بسیار عبرتآموز است. لذا در فاصلهٔ بین سالگرد فوت مصدق و پیروزی جنبش نفت در نیمهٔ دوم اسفندماه مطلب تحقیقی زیر تقدیم مخاطبین میشود.
🔻دکتر محمد مصدق، از مخالفین رضاخان و انگلستان بود.
🔻او اولین صاحب مدرک دکترای حقوق در ایران بود و مدرک خود را از سوییس گرفته بود.
🔻گفته شده مصدق در رسالهٔ دکتری خود، فقه جعفری را برای مسائل جامعهٔ مدرن ناکارآمد اعلام کرده بود. او یک ملیگرای لیبرال سکولار و ضد استبداد و استعمار بود گرچه فردی ضد دین هم نبود. 🤔
🔻با این که نهضت نفت همه جا با نام مصدق شناخته میشود اما بدون اقدامات نهضت فداییان اسلام به رهبری نواب صفوی و حمایت آیتالله کاشانی جنبش نفت و قدرتگیری مصدق امکان نداشت کما این که با رویگردانی این دو شخصیت مذهبی نهضت شکست خورد.
🔻مصدق به فداییان قول داده بود که در صورت پیروزی جنبش نفت، احکام اسلامی را در کشور به اجرا بگذارد.
🔻فداییان اسلام هم با قتل عبدالحسین هژیر و خصوصاً منوچهر رزمآرا دو مانع اصلی پیش روی مصدق برای نخستوزیری را برداشتند.
🔻در خصوص قتل رزمآرا، نخستوزیر نظامی مخالف مصدق، شبهاتی وجود دارد. رزمآرا ژنرالی زبده و پرطرفدار در ارتش بود که شاه از او میترسید.
🔻گفته شده گلولهٔ خلیل طهماسبی از فداییان در روز عملیات به رزمآرا برخورد نمیکند و او با گلولهای متعلق به ارتش کشته میشود و محمدرضا شاه نیز از قتل او خرسند شده است! 🤔
🔻اما بعد از به قدرت رسیدن مصدق و تصویب قانون ملی شدن صنعت نفت، مصدق از اجرای احکام اسلامی خلف وعده کرد و اولویت خود را بر پیگیری ملیسازی نفت گذاشت و همین باعث اختلاف فداییان با او شد.
🔻نواب صفوی از ادامهٔ حمایت آیتالله کاشانی از مصدق بسیار دلخور میشود.
🔻مصدق حتی نواب صفوی را به جرم برخورد با مغازههای مشروبفروشی در یکی از شهرستانها به زندان میاندازد. 😐
🔻فداییان از طریق یکی از اعضای بسیار جوان خود اقدام به قتل دکتر حسین فاطمی وزیر خارجهٔ مصدق میکند که در شرایط اوج مبارزات نفت مصدق، اقدامی جنجالی بوده است. 🤔
🔻مصدق با انحلال مجلس وقت مانع پیشبرد طرح آیتالله کاشانی برای تشکیل کنگرهٔ اسلامی میشود. این و برخوردهای انتظامی ارتش هنگام تصدی مصدق با آیتالله کاشانی باعث رویگردانی ایشان هم از مصدق میشود. همزمان عدهای به نام هواداری از مصدق به بیت ایشان حمله و توهین میکنند. همین اقدامات توهینآمیز نسبت به کل روحانیت گزارش شده است. 😔
👿 گفته شده برخی از این اقدامات کار سرویس جاسوسی امریکا و انگلیس بوده و برای ایجاد اختلاف بین مصدق و کاشانی انجام شده است.
😡 سرانجام در ۲۸ مرداد ۱۳۳۲، کودتای انگلیس با کمک امریکا، به رهبری جورج کندی یانگ، عامل ام.آی.سیکس و شبکهٔ مخفی ناتو در خاورمیانه مصدق را از قدرت کنار میزند.
🔻برخی کارشناسان اقتصادی با همدلی نسبی با تحلیل رزمآرا، ملی شدن صنعت نفت را در آن زمان با توجه عدم دسترسی ایران به دانش و فناوری نفت، آرمانی دستنیافتنی در آن زمان میدانند. با این حال، آنها معتقدند نهضت باعث شد انگلستان در آخرین مذاکرات خود امتیازات خوبی به ایران دهد که البته مصدق به دلیل جو ضدانگلیسی حاکم در ایران حاضر به پذیرش آنها نشد و لذا با تعطیل و تحریم شدن نفت ایران، کشور با بحران اقتصادی رو به رو شد که البته مصدق به دلیل برخورداری از حمایت عمومی در مدیریت آن به توفیق نسبی رسید.
🔻اما اعتماد اشتباه مصدق به استمرار کمکهای مالی امریکا به ایران در هنگام مضایق اقتصادی نهضت یا حداقل بیطرف ماندن امریکا در منازعهٔ بین ایران و انگلیس، عدم اقدام او به پاکسازی ارتش از عناصر ضدملی و نالایق و عدم تمایل او به استفاده از هواداران حزب توده برای مقابله با کودتا را از علل پیروزی کودتای آنگلو-امریکایی و شکست تأسفبار جنبش ملی شدن نفت دانستهاند.
🔻 ظاهراً یکی از علل پیروزی و پایداری انقلاب اسلامی عدم تکرار این اشتباهات از طرف رهبران عالی بود، غیر از این که رهبری انقلاب ۵۷ با رهبران نهضت نفت تفاوت کیفی فوقالعاده داشت. در انقلاب ۵۷، رهبری عالی انقلاب منحصراً در دست مجتهد، فیلسوف و عارفی بینظیر قرار گرفت و نهضتی جامع و بس باشکوهتر قوام و دوام پیدا کرد. 🇮🇷☪🕋
به کانال دانش حیاتی بپیوندید
@criticalknowledge
🌱 بسم الرب الحکیم🌱
📔فهرستی از مقالات و تحلیلات کانال «دانش حیاتی» از بدو تأسیس در ایتا:
✍️ کسب جمعیت از زلف پریشان در راهپیمایی ۲۲ بهمن!
✍️ همگرایی نهایی فلسفهٔ ذهن معاصر با علم النفس حکمای متأله
✍️ خیزش علیه نیولیبرالیسم
✍️ چپاول ایران و دولت به دست شرکتهای شبهدولتی!
✍️ حکمت مسکن و حکمت نسوان
✍️ یک لحظه نادر و استثنائی در یک رسانه اصلی امریکایی: نشانهای از تلاقی مغتنم منتهی الیه چپ و منتهی الیه راست در باره سیاست خارجی ایالات متحده!
✍️تسلیم و تقلیل تدریجی انقلابیون و متدینین در برابر استیلای سرمایهداری پساانقلابی
✍️ خلاصهٔ علل تورم دلار و ریال بر اساس تحقیقات بنده و نقش نیولیبرالیسم
✍️ سیری در مهمترین وقایع جنبش ملی شدن نفت و عملکرد دکتر مصدق
✍️ ما، علی علیزاده و سابقهای از التقاط که همهٔ ما را مفتون کرد
🔈 در خصوص تجدید روابط ایران و عربستان در زمینه نظم جدید جهانی و مواضع و وقایع گذشته
✍ ملت یهود: دار المجانین
✍️ تعارض سرمایه و کار در نظام سرمایهداری، بخش اول | بخش دوم
✍️ همجنسگرایی در ساحت علم و فلسفه و اخلاق
✍️ نمونه یک عارضهٔ فرهنگی در بین نخبگانِ «خودی»!
✍ ملازمهٔ لیبرالیسم و آگنوستیسیسم: یک اعتراف مغتنم!
🙏پذیرای نظرات فرهیختگان گرامی هستیم در کانال دانش حیاتی🧬
🆔 @criticalknowledge
May 11
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
"دولت حامی، هادی و ناظر" به جای "دولت متصدی" از دهه ۶۰ گفتمان رهبر حکیم انقلاب اسلامی درباره ایفای نقش دولت در اقتصاد بوده است.
این گفتمان، هم #نه_به_نئولیبرالیسم است هم #نه_به_کمونیسم. در "دولت و بازار" سعی کردهام الگویی عملیاتی برای این اندیشه ارائه کنم
bookroom.ir/book/80228/