#احکام_شرعی
مسئله ۱۴۳۹.در قضای نمازهای یومیه لازم نیست به ترتیب گزارده
شود؛برای مثال کسی که یک
روز نماز عصر و روز بعد نماز ظهر را نگزارده، لازم نیست اول نماز عصر و سپس نماز ظهر را قضا کند، مگر در قضای نمازهای ظهر و عصر
یا مغرب و عشاء از یک روز که ترتیب در قضای آنها لازم است.
#توضيح_المسائل_چاپ_جدید
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
💠 واحد پاسخگویی به سوالات شرعی دفتر مرکزی _ قم :
☎️ 02537841841
📩سامانه پیام کوتاه : 100007233
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
معرفی کتاب "دنياشناسی و دنیاگرایی در نهج البلاغه"
این مجموعه که با موضوع دنیاشناسی و دنیاگرایی فراهم آمده، از مجموعۀ بیانات آیت الله العظمی جوادی آملی فراهم آمده و با توجه به سیر علوی و بیان و نگاه آن حضرت در مورد دنیا و گرایش به آن، دیدگاه واقعی و صحیح آن حضرت را طی مباحثی مورد مداقه قرار داده است.
١-ویژگیهای دنیای ممدوح
٢-ویژگیهای دنیای مذموم
۳-آثار دوستی دنیا
۴-راه درمان دنیاگرایی
🌐http://nashresra.ir
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
آیت الله العظمی جوادی آملی:
حضرت امام صادق سلام الله علیه فرمود:«تزاوَروا فانّ فی زيارتِكم احياءً لِقلوبِكم و ذِكراً لاحاديثِنا و احاديثُنا تُعَطِّفُ بعضَكم علی بعضٍ»[۱]؛ به زيارت يكديگر برويد و صله رحم بكنيد اما بكوشيد كه در جمعتان #آيات_الهی و #احاديث اهل بيت سلام الله علیهم بازگو بشود، اين احاديث در شما عاطفه ايجاد میکند، گرايش ايجاد میکند، آن خيالهای خام را از سرهايتان میگیرند.آن كينههای بيهوده را از دلهايتان میزداید.خاصيت زيارت برادران ايمانی اين است.
دو برادر ايمانی اگر هر دو مشكلی داشته باشند و غبار گناه و كينه و خيال خام در صحنه جان اينها زنگاری ايجاد كرده باشد، اينها وقتی به يكديگر رسيدهاند، زير شير دين و دوش ايمان قرار میگیرند.»
[۱]الکافی ج۲ ص۱۸۶
خطبه های نماز جمعه ۱۳۷۳/١/۵
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹آيت الله العظمی جوادی آملی
«ضرورت آشنایی حوزویان با فتوای صاحب جواهر در رابطه با ولايت فقيه»
درس فقه ۹۸/١١/٢
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
قَالَ مُوسَی "سلام الله علیه" :
إِلَهِى! فَمَا جَزَاءُ مَنْ وَصَلَ رَحِمَهُ؟ قَالَ: أُنْسِی لَهُ أَجَلَهُ وَ أُهَوِّنُ عَلَیهِ سَكَرَاتِ الْمَوْتِ وَ ینَادِیهِ خَزَنَةُ الْجَنَّةِ: هَلُمَّ إِلَینَا فَادْخُلْ مِنْ أَىِّ بَابٍ شِئْت.(روضة الواعظین، ص۳۷۰)
حضرت موسی (سلام الله علیه) از خدا پرسید: پاداش كسی كه صله رحم كند چیست؟ فرمود: اجلش را به تأخیر اندازم و سكرات مرگ را بر او آسان كنم و فرشتگان بهشت به وی ندا می دهند: به سوی ما بیا و از هر دری كه می خواهی وارد شو.
مفاتیح الحیاة ص٢١٢
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
معرفی کتاب "حکمت علوی" برگرفته از آثار آیت الله العظمی جوادی آملی
صلابت سخن و فصاحت بیان که نماد قدرت ایمان و ظهور توان عقل و دانش است، از خطبهها، نامهها و قصار الحکم نهج علوی ظاهر و باهر است. منظر حکیمانه و دیدگاه متقن علوی اقتضاء میکند که هر چه از گفتارش ظاهر و نوشتارش بارز میشود، تماما در قالبی اندیشمندانه و محتوایی حکیمانه اظهار گردد.
این اثر در یک سیر کلی طی سه بخش مباحثی را ارائه نموده است:
١-معرفی شخصیت امیر مؤمنان علی (سلام الله علیه) ٢-حکمت نظری ۳-حکمت عملی
http://nashresra.ir
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
هدایت شده از آیت الله العظمی جوادی آملی
5.33M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎙آیت الله العظمی جوادی آملی
«...غفلت ولو يك درصد هم باشد ضرر دارد اما تغافل كه من نشنيدم، انشاءالله به من نگفت، انشاءالله با من نبود، انشاءالله قصد بد نداشت، لازم است و با اينها بايد زندگی كنيم وگرنه انسان در تمام موارد بگويد چون او اينچنين گفته من بايد جبران كنم سنگی روی سنگ بند نميشود.»
درس اخلاق ٩٢/١/١۵
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم فرمودند:
«مَنْ قَادَ ضَرِيراً إِلَى مَسْجِدِهِ أَوْ إِلَى مَنْزِلِهِ أَوْ لِحَاجَةٍ مِنْ حَوَائِجِهِ كَتَبَ اَللَّهُ لَهُ بِكُلِّ قَدَمٍ رَفَعَهَا وَ وَضَعَهَا عِتْقَ رَقَبَةٍ وَ صَلَّتْ عَلَيْهِ اَلْمَلاَئِكَةُ حَتَّى يُفَارِقَهُ...»
«هر کس نابینایی را به مسجد یا خانه اش یا برای تأمین نیازش همراهی کند، خدا برای هر گامی که برداشته و بر زمین نهاده پاداش آزاد کردن برده ای را مینویسد و فرشتگان بر او درود می فرستند تا از وی جدا شود.»
وسائل الشیعه ج١۶ ص٣۴٣
مفاتیح الحیاة ص ۴٣٢
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
پرسش ها و پاسخ ها از آیت الله العظمی جوادی آملی:
#سؤال:برای مقابله با شبهات و رسيدن به يقين، غير از مطالعه و تحقيق، چه راههايی وجود دارد؟
#پاسخ:تحقيق و مطالعه، تنها نيمه راه است و نيمه باقی، به عمل انسان وابسته است؛ يعنی انسان بايد هم محقق و هم متحقق باشد. محقق كسی است كه از نظر علمی عميقاً تحقيق كرده و مطالب را برای خود حل كرده است؛ ولی متحقق كسی است كه به آنچه فهميده، باور دارد و به آن عمل می كند. اگر كسی عالم محض بود و حرفهای متقن و محكم داشت؛ ولی به آن ايمان نداشت يا به علم خود بی باور بود و به حقايقی كه برايش مكشوف شده، عمل نكرد، كم كم دُچار شك و شبهه می شود.
خداوند در قرآن كريم با تعبيری لطيف درباره فرعون فرموده است: (وَجَحدُوا بِها وَ اسْتيقنتها أنفُسُهُمْ ظُلماً وَ عُلُوّاً).[سوره نمل آیه ١۴]
موسی كليم(سلام الله علیه) هم طبق آيات قرآن به فرعون فرمود: (لَقَدْ علمتَ ما أنزلَ هؤلاءِ إلاّربُّ السَّمواتِ و الأرض)[سوره اسراء آیه ۱۰۲] ؛ تو خود می دانی كه اينها را كسی جز خدای آسمانها و زمين نفرستاده است. با اين همه فرعون به اين علم خود باور نداشت.
فهم و باور، دو چيز متفاوت است:فهم در اختيار ما نيست؛ ولی باور در اختيار ماست. با فكر كردن، مطالعه يا تحصيل، علمی برای ما حاصل می شود و پس از آن ديگر نمی توانيم بگوييم كه من نمی خواهم بفهمم. در فهم انسان اراده دخيل نيست؛ امّا در باور اراده دخيل است؛ يعنی انسان پس از آنكه چيزی را فهميد، می تواند به آن باور داشته يا نداشته باشد. در بحث ميان دو نفر، گاهی با اينكه يكی مسئله حق را برای ديگری روشن می كند، ديگری زير بار نمی رود؛ يعنی نفس به قدری شرور است كه می تواند در برابر ۴=٢×۲ بايستد و بگويد: من باور نمی كنم، با اينكه فهميده است.
برای اينكه به ويروس درونی «شك و شبهه» مبتلا نشويم، بايد به آنچه فهميده ايم، #باور داشته باشيم و به آن #عمل كنيم. تا عمل در كار نباشد، يقين حاصل نمی شود. بهترين راه برای نجات از گزند شبهه اين است كه به آنچه فهميديم، عمل كنيم.
نسیم اندیشه دفتر یکم ص ۱۵۶،۱۵۷
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
مسئله ۱۲۲۸.
اگر پس از گذشتن وقت نماز شک کند که نماز را
به جا آورده یا نه، یا گمان کند که
به جا نیاورده، انجام دادن آن لازم
نیست؛ ولی اگر پیش از گذشتن
وقت،چنین شک یا گمانی داشته
باشد، باید آن نماز را به جا آورد،
بلکه اگر گمان کند و اطمینان نداشته باشد که انجام داده، باید
آن را به جا آورد.
مسئله ۱۲۲۹.
اگر پس از گذشتن وقت شک کند که نماز را درست
خوانده یا نه، به شک خود اعتنا نکند.
مسئله ۱۲۳۰.
اگر پس از گذشتن
وقت نماز ظهر و عصر بداند چهار رکعت نماز به جا آورده، ولی نداند به نیت ظهر بوده یا به نیت عصر، باید چهار رکعت نماز قضا به نیت نمازی که بر او واجب است، به جا آورد.
مسئله ۱۲۳۱.
اگر بعد از گذشتن وقت نماز مغرب و عشاء بداند یک نماز به جا آورده، اما نداند سه
رکعتی بوده یا چهار رکعتی، باید قضای نماز مغرب و عشاء را به جا
آورد.
#توضيح_المسائل_چاپ_جدید
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
💠 واحد پاسخگویی به سوالات شرعی دفتر مرکزی _ قم :
☎️ 02537841841
📩سامانه پیام کوتاه : 100007233
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
آیت الله جوادی آملی .mp3
1.39M
🎙آیت الله العظمی جوادی آملی:
"در دیار ما مرحوم آیت الله کوهستانی را می دانید، یا شنیدید یا اگر ندیدید، از دیگران شنیدید که ایشان کار یک #امامزاده را می کرد،ما چرا نباشیم؟!
...هیچ وقت بی وضو نباشیم! هیچ وقت نماز شب فراموشمان نشود! هیچ وقت حرفی که رضای خدا در او نیست نگوییم! هیچ وقت از ارشاد مردم، هدایت مردم، تبلیغ مردم، صرف نظر نکنیم، ما هم بشویم:وَ جَعَلْنا لَهُ نُوراً یمْشی بِهِ فِی النَّاسِ"
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
هدایت شده از آیت الله العظمی جوادی آملی
19.88M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎙آیت الله العظمی جوادی آملی:
«هر چه برای خودت نمی پسندی برای ديگران نپسند، يک؛ هر چه ديگران اگر نسبت به يکديگر روا بدارند تو روا نمی داری تو انجام نده! اين دو؛ يعنی اگر کسي يک کاری را نسبت به تو کرد و اين کار ناپسند بود، تو اين کار را نکن، اين يک؛ اگر کسی کاری را نسبت به ديگری کرد و تو نمی پسندی آن را، خودت نسبت به ديگری انجام نده، اين دو. فرمود چيزی را که با ترازوی فطرت تو هماهنگ نيست انجام نده.»
درس اخلاق ۹۵/١٢/٢۶
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli