دیار تدین و تمدن
🔸 ازدواج؛ بر پایه اندیشههای دینی سخن گفتن درباره کانون خانواده را میتوان با فرمایش معروف اما ناشن
🔸 ازدواج؛ بر پایه اندیشههای دینی
🔹گزیدهای از آنچه روز گذشته به مناسبت سالروز ازدواج امیرمؤمنان و حضرت زهرا -علیهما السّلام- در جوار تربت پاک شهیدان، فردوس رضا دامغان بیان شد.
💠 قسمت دوم
به دیگر سخن، ازدواجکنندگان را با در نظر گرفتن انگیزه آنها از تشکیل خانواده به سه دسته میتوان تقسیم کرد:
عدهای صرفاً بهدنبال ارضای غریزه جسمی خود بوده و جز این، هدفی در نظر ندارند. اینگونه افراد معمولاً از خوشوقتی دائمی در زندگی برخوردار نخواهند بود، زیرا در گذر زمان و در سایه کمرنگ شدن غریزه جسمی، خود را در فرآیند زندگیشان، بیهدف، بیانگیزه و سرگردان میبینند که ممکن است به نتایج ناگواری همچون طلاق یا جدایی عاطفی نیز بیانجامد.
دسته دوم کسانی هستند که با هدف ارضای غریزه جسمی و همچنین در امانماندن از مکر و حیلهگریهای شیطان در واداشتن آنها به گناه و شهوتانگیزی، به ازدواج و تشکیل خانواده میاندیشند. چنین افرادی هرچند انگیزهمندتر از گروه اولند، اما باز هم مانند گروه نخست، از زندگی مفرح و دلپذیر دائمی برخوردار نخواهند بود. بهویژه با فروکش کردن زمینههای شهوتهای جسمی و نیز فزونی یافتن رویدادهای ناگوار زندگی مشترک و ناتوانی از تحمل آنها، ضربههای محکمی را بر ستونهای بنای زندگیاش احساس خواهد کرد.
اما گروه سوم کسانی هستند که به تعبیر زیبای شهید آوینی ازدواج میکنند، تا خود و انسان دیگری را به کمال برسانند و در ادامه، در دامن کمالپرورشان، انسان موفق و برخوردار از ویژگیهای کمالی را بپرورانند.
ادامه دارد...
#ترابی
#گزاره_های_دینی
#گزارش_های_فرهنگی
@damghan220
دیار تدین و تمدن
🔸 ازدواج؛ بر پایه اندیشههای دینی 🔹گزیدهای از آنچه روز گذشته به مناسبت سالروز ازدواج امیرمؤمنان و ح
🔸 ازدواج؛ بر پایه اندیشههای دینی
🔹گزیدهای از آنچه روز گذشته به مناسبت سالروز ازدواج امیرمؤمنان و حضرت زهرا -علیهما السّلام- در جوار تربت پاک شهیدان، فردوس رضا دامغان بیان شد.
💠 قسمت سوم
براستی انگیزه گروه سوم چقدر نسبت به دو دسته اول و دوم، ارزندهتر و ماندگارتر است و از اینرو میتوان افرادی با چنین انگیزهای را ارزشمندترین مردم دانست، چراکه به فرموده امیر مؤمنان علیه السلام ارزش هر کسی به اندازه همت و اراده اوست:
"قَدرُ الرَّجُلِ عَلی قَدرِ هِمَّتِه؛ ارزش هر کسی به اندازه همت اوست".
در حالیکه دو گروه نخست، ازدواج خود را به امور محدود و ناپایدار (ارضای غریزه جسمی و آلودهنشدن به گناهان شهوانی) گره زدهاند، گروه اخیر، با بلندنظری و توجه به امری تمامناشدنی (تکامل)، به تشکیل خانوادهای پایدار و پیشرو میاندیشند و در این راه، تلخیها و ناگواریها را نهتنها مانعی برای دستیابی به اهداف خود نمیبینند، بلکه آنها را مایه تکامل و سبب نیل به هدف مهم از تشکیل خانواده میبینند، چنانچه برخی از آنها در برابر سوال از چگونه تحملکردن بداخلاقیها و تندخوییهای همسرانشان، به چنین نکتهای اشاره کردهاند.
نیز در حالی دو گروه اول و دوم، منفعتطلبانه با پدیده ازدواج روبهرو میشوند که دسته سوم به نوعدوستی و سودمندی به حال دیگر همنوع خود فکر میکنند که فقط با در نظر گرفتن همین دو نکته میتوان به تمایز گروه سوم با دو دستهی دیگر اذعان کرد.
ازدواجکنندگان با انگیزه برتر، ازدواج را نه فقط حقی برای خود، بلکه تکلیفی مهم و غیر قابل اغماض بر عهده خود میدانند، زیرا خویش را نسبت به سرنوشت همسری که خداوند برایشان در نظر گرفته، مسئول و مکلف میدانند و از اینرو تاخیر در ازدواج از وقت مقتضی را بر خود جایز نمیشمارند تا مبادا حقی از حقوق یک مسلمان را ریز پا گذاشته باشند.
پایان
#ترابی
#گزاره_های_دینی
#گزارش_های_فرهنگی
@damghan220
✅ معاونت فرهنگی _تبلیغی حوزههای علمیه خواهران استان سمنان برگزار می کند:
🌿طرح مشاوره تلفنی " گفتمان هویت و کرامت زن " 🌿
✅ارائه خدمات مشاوره پاسخگویی به سوالات مرتبط با حجاب و عفاف توسط اساتید و کارشناسان مجرب و متخصص
🕙زمان اجرای طرح از ۲۰ تا ۳۱ تیر ماه ۱۴۰۰ است.
✅مشاوره بصورت تلفنی و کاملا رایگان بوده و فقط در زمان های اعلان شده امکان پاسخگویی میباشد خواهشمند است جهت رعایت وقت اساتید خارج از این زمان تماس گرفته نشود.
✅درصورت هرگونه مشکلات احتمالی یا ارائه انتقاد و پیشنهاد با شماره
۱۵- ۰۲۳۳۳۴۵۰۸۱۳ تماس بگیرید.
@damghan220
💠تقویم دامغان
۲۶ رمضان المبارک؛ سالروز رحلت حجتالاسلام و المسلمین حاج سیدمحمود ترابی
🔹ولادت: ۲۲ تیر ۱۳۱۹ (هفتم جمادی الثانی ۱۳۵۹)
🔹وفات: ۸ اردیبهشت ۱۴۰۱ (۲۶ رمضان ۱۴۴۳)
🔹نام پدر: حجت الاسلام والمسلمین حاج سید میرزاحسین ترابی(واعظ شهیر و مدرس حوزه علمیه دامغان)
🔹اساتید برجسته:
حضرات آیات محقق داماد، گلپایگانی، شیخ مرتضی حائری، مشکینی، خزعلی
🔹فعالیتهای برجسته:
امامت جمعه در دامغان به مدت ۲۴ سال، مدیریت حوزه علمیه برادران و خواهران دامغان، تدریس سطوح عالی و خارج فقه، تاسیس مراکز فرهنگی، علمی و خیریه متعدد در دامغان و قم، ریاست هیئت امنای حسینیه حضرت ابوالفضل علیه السلام دامغان، امامت جماعت در مساجد جامع و محله امام به مدت حدودا نیم قرن، تالیف چندین مقاله پژوهشی درباره مسائل فقهی، عضویت در شورای عالی حوزه های علمیه استان سمنان
🔹آثار: خطبههای تربیتی (جلد اول و دوم)، مقام محمود، کلام محمود، آقای شهر، دیباچهای بر دفتر خورشید، گنجینه فضیلت و پارسایی
🔹فرزند شهید:
سید محمدعلی ترابی
▫️با آروزی رحمت و مرحمت خداوند برای روح آن مشعل علم و هدایت و آن پیشوای زاهد و پارسا
@damghan220
دیار تدین و تمدن
💠تقویم دامغان ۲۶ رمضان المبارک؛ سالروز رحلت حجتالاسلام و المسلمین حاج سیدمحمود ترابی 🔹ولادت: ۲۲
🔹آینههای خدانما و سراسر معنویت
دیروز و در سالروز ولادت پدر معنوی شهرمان، آیتالله ترابی -سلمه الله- تصویری از ایشان را منتشر کرده و از دوستان خواستم تا با کلمه یا جملهای احساس خود را با دیدن این تصویر بیان کنند. گلواژههای زیبایی ارسال شد که از علاقه و ایمان آنها حکایت داشت؛ احساسی که شاید تنها باواژه "عشق" میتوان آن را بیان کرد:
"خلوص بندگی، پدر معنوی دامغانیها، بیریا باصفا باخدا، کمنظیر قدرش رو ندونستیم و ...".
راستی این روزها که همشهریان عزیز و هماستانیهای گرامی از هفتهها بلکه ماهها پیش با خبر انتصاب افراد دیگری برای کرسی امامت جمعه شهر و نمایندگی ولی فقیه در استان روبهرو بوده و به لطف رسانهها و افشاکنندگان اخبار و نیز امروز و فردا شدن تصمیمات بالادستی و کمتوجهی نسبت به بازار داغ شایعات، گرفتار دلمشغولیهای غیر ضرور شدهاند و البته رسانههای جنجالی هم به سوژههایی سرگرمکننده دستیافتهاند، در حالیکه چه بسا گرد و غبار برخاسته از آن شایعات، بر چهره موجه برخی اشخاص و نهادهای فرهنگی نشسته و پیامدهای غیر قابل جبرانی را بهوجود آورده است، یادآوری این نکته خالی از لطف نیست:
مردمانی که سالها نمایندگی ولی فقیه در استان و نیز امامت جمعه شهرمان را در حدود ربع قرن، در قامت بزرگمردانی دیدهاند که علم و آگاهیشان از تقوا و پرهیزکاریشان سبقت گرفته و زهد و پارساییشان بر علم و آگاهیشان پیشی داشته است و آهنگ سحرخوانی و شبزندهداریشان با نوای مردمداری روزهاشان در همآمیخته بوده است، شایسته چنین مردمی، نماینده ولی فقیه و نیز امام جمعهای است که با برخورداری از وصف معنویت و اخلاقمداری، تداعیگر تصویری از معنویت و روحانیت رهبر فرزانه انقلاب باشد.
مبادا که نهادهای تصمیمگیر تنها به مدارج علمی و گفتمانهای سیاسی و میانسال بودن افراد منتخب توجه داشته و از این عنصر مهم و آشنا برای اهالی نمازهای جمعه سمنان و دامغان یعنی معنویت و وجاهت عارفانه، غفلت بورزند.
و منالله التوفیق
#ترابی
#دغدغه_های_فرهنگی
@damghan220
▪️انّا لله و انّا الیه راجعون
مصیبت درگذشت جانباز ارجمند، جناب آقای سیداحمد میرعلیاکبری، فرزند عالم گرانقدر، حجتالاسلام و المسلمین حاج سیدجلیل میرعلیاکبری -احیاگر حوزه علمیه روستای طزره- را به بازماندگان بهویژه فرزند برومندش، مبلّغ پرتلاش، حجتالاسلام و المسلمین سیدمحمد میرعلیاکبری تسلیت گفته و از خداوند برای روح آسمانی آن مرحوم، غفران و رحمت بیپایان و برای بازماندگان، صبر و اجر فراوان مسئلت داریم.
رحم الله من یقرا الفاتحه مع الصلوات
پایگاه فرهنگی دیار تدین و تمدن
@damghan220
🔹حضور در درس محدث قمی
🔸 بخشی از گفتوگو با حجتالاسلام و المسلمین حاج شیخ محمد ابراهیمی ورکیانی - نویسنده، استاد و عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی-
تا شروع نماز مغرب چیز زیادی نمانده بود و مردم با شنیدن صدای اقامه، آهستهآهسته خودشان را برای برخاستن و پیوستن به صفوف بههم فشرده نماز جماعت مسجد جامع آماده میکردند، ولی من با خاطرهای که روحانی گرانقدر، آقای حاج شیخ محمد ابراهیمی ورکیانی درباره آیتالله آقا شیخ محمدکاظم مهدوی دامغانی به نقل از فرزند برومندشان، جناب دکتر محمود مهدوی برایم تعریف کردند، سخت مشعوف و دلمشغول بودم و با غبطه به حال آن گرامیمردمان، آرزوی داشتن آن همه صفا و معرفت را در دل میپروراندم؛ خاطرهای شنیدنی از ملاقات پدرش با محدث قمی:
"پدرم، آیتالله مهدوی دامغانی پس از تشرف محدث گرانقدر، مرحوم حاج شیخ عباس قمی به مشهد و اقامت در این شهر، سالها با ایشان همنشین بود و مراودات نزدیکی داشت. حتی زمانی به همراه تعدادی از دوستانشان از جمله حاج آقا مجتبی قزوینی پس از خواهش از آن عالم کمنظیر برای برگزاری درس اخلاق و پذیرش این خواسته از سوی ایشان، چند ماهی در کنار مرقد مرحوم حاج شیخ حر عاملی در حرم حضرت رضا علیهالسّلام توفیق شرکت در درس اخلاق مرحوم محدث قمی را مییابند که با محوریت روایات کتاب شریف کافی بوده و استاد با فرارسیدن ماه مبارک رمضان آن جلسه را تعطیل میکند تا مبادا بهخاطر ناصحیحخوانی روایتی یا انتساب نادرست سخنی به معصوم، روزه آنها باطل شود.
همچنین پدرم میفرمود:
پیش از آنکه آیتالله شیخ غلامحسین تبریزیان در یکی از شبستانهای مسجد گوهرشاد مشهد اقامه جماعت نماید، استاد ما، مرحوم محدث قمی، امام جماعت آن شبستان بودند که بعد از چند روز یکباره دیدم پس از خواندن نماز ظهر و پیش از اقامه نماز عصر، کفشهاشان را پوشیدند و به سمت منزل رفتند. از آقا پرسیدم: مگر بین دو نماز اتفاقی افتاد که با عجله از مسجد خارج شدید؟
فرمودند: در وسط نماز صدایی را از انتهای مسجد گوهرشاد شنیدم که من را به مکث بیشتر در رکوع تا رسیدن به جماعت، دعوت میکرد. یک لحظه به فکر افتادم چه استقبال باشکوهی از این جماعت میشود و چه جمعیتی در صفوف بههم فشرده تا آخر مسجد صف بستهاند! همان لحظه متوجه شدم که من برای این کار مناسب نیستم.
و دیگر هم برای امامت جماعت به مسجد گوهرشاد نیامدند".
۲۴ تیر ۱۴۰۰
دیار تدین و تمدن
مصطفی ترابی
#فرهیختگان_دامغانی
#شناسنامه_شهر
@damghan220
🔺آشنایی با برخی از آثار مکتوب فرهیخته گرامی، حجتالاسلام و المسلمین حاج شیخ محمد ابراهیمی ورکیانی
با آرزوی توفیقات روزافزون برای ایشان
@damghan220
🔹اخبار فرهنگی دامغان (۲۷۷)
⚜️پایگاه بسیج طلاب نرجس به مناسبت هفته عفاف و حجاب برگزار میکند:
کارگاه "راهکارهای جلوگیری از اشاعه اباحه گری در خصوص عفاف و حجاب"
📆⏳زمان: روز شنبه ۲۶ تیرماه ساعت ۱۰ صبح
🔸علاقه مندان برای ثبت نام تا تاریخ ۲۵ تیرماه به آیدی @mza313 پیام دهند.
🔹ظرفیت شرکت کنندگان محدود میباشد.
🔘مکان: خ پاسداران،خ پارک، جنب مسجد امیرالمؤمنین، حوزه شماره ۱، موسسه آموزش عالی حوزوی فاطمیه دامغان
@damghan220
🔹آشنایی با یکی دیگر از آثار فرهیختگان دیار تدین و تمدن
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
🔹عنوان کتاب: دفتر بیستم از اسناد حوزه و روحانیت دامغان
🔸موضوع: مکاتبات آقای شیخ محمدحسین جهانیان امیرآبادی
🔹نویسنده: آقای سید سعید شاهچراغی
🔸تاریخ انتشار: تابستان ۱۴۰۰
🔹انتشارات: چاپ تجویدیان قم
@damghan220
دیار تدین و تمدن
🔹آشنایی با یکی دیگر از آثار فرهیختگان دیار تدین و تمدن ✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨ 🔹عنوان کتاب: دفتر بیستم از اسنا
🔹خدمتی بزرگ به فرهنگ مردمی بافرهنگ
خودباختگی و به فراموشیسپردن ماهیت ملی و دینی، سالهاست که به یکی از جدیترین ابزار فریبندگی دشمنان ایران اسلامی و دیگر کشورهای مسلمان یا قدرتهای برتر جهان تبدیل شده که سعی در القای بیهویتی و نیاز ملتهای آزادیخواه و استقلالطلب به الگوهای غربی دارند. بهویژه که با گسترش جنگ رسانهای و نفوذ رسانههای مجازی در تمام نقط دور و نزدیک و در نتیجه، قدرت اثرگذاری دولتهای استکباری، چندبرابر نیز شده است.
حال در این میدان نابرابر، نهادهای فرهنگی و فرهیختگان دلسوز و توانا میبایست در زمینه معرفی هویت درسآموز و افتخارآمیز هر شهر و دیار این کشورِ فرهنگپیشه بکوشند.
الغرض روستای امیرآباد(شهریه امیریه) را که به نام و به همت "امیرنظام" شهرت یافته و به داشتن بناهای تاریخی از جمله کاروانسرایش معرفی میشود، در طول تاریخ، بهرهمند از مردان نیکسرشتی بوده که مسیر پیمودهی آنان، چشمانتظار راهروانی درستکار و دلسوز است تا همچون پیشینیان، راهنما و راهگشای مردم باشند.
از جمله آنان، مرحوم مبرور حاج شیخ محمدحسین جهانیان است که سالها علمدار هدایتگری در این منطقه بهحساب میآمده و گذشته از فعالیتهایی مانند مدیحهخوانی و مدیریت جلسات فرهنگی، بهسبب ارتباطات گسترده و نامهنگاریهای خود با مراجع و عالمان نامدار از جمله حضرات آیات میرزاآقا ترابی، مهدوی دامغانی، نصیری و بهویژه پیوند تنگاتنگ با روحانی گرانقدر، کربلایی سیدطاهر شاهچراغی -رحمهالله علیهم- به دردهای دینی مردمان این منطقه رسیدگی میکرده است و حالا مجموعه آن نامهنگاریها به همت پژوهشگر باانگیزه و پر توان، آقای سیدسعید شاهچراغی گردآوری شده و با عنوان بیستمین شماره از مجموعه اسناد و نامههای حوزه علمیه دامغان به زیور طبع آراسته شده است.
امید است فعالان فرهنگی دامغان و شهر امیریه بهویژه روسا محترم اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهر و استان و نیز شهردار خوشنام امیریه بتوانند در معرفی و ارائه این اثر به مردم، نقشآفرین باشند و پس از همت مولف گرامی در تدوین کتاب، این بخش کار را بهعهده بگیرند.
در پایان زیبنده است نام یاد استاد و مرشد این آبادی، شیخ اسماعیل جنداللهی و نواده وی، شیخ هبتالله امیراحمدی -علیهما الرحمه- و دیگر نیکنامان اثرگذار این منطقه را گرامی بداریم.
۲۵ تیر ۱۴۰۰
دیار تدین و تمدن
مصطفی ترابی
@damghan220
﷽
بهمنظور بزرگداشت یاد و خاطره عالمان دین و راهنمایان راه سعادت در نیکشهر دامغان، این بار به یاری خداوند و با همکاری کانون ولایت مسجد جامع دامغان، همزمان با چهلوهفتمین سالگرد ارتحال حجتالاسلام و المسلمین حاج سید میرزاحسین ترابی -مدیر و استاد حوزه علمیه، امام جماعت مسجد جامع و واعظ برجسته دامغان- والد ارجمند آیتالله حاج سیدمحمود ترابی، مراسمی با حضور گرم و صمیمانه مردم همیشه در صحنه شهرمان برگزار خواهد شد تا ضمن تجدید پیمان با آن رحیل سعید، عزمی دوباره بر ادامه راه آن گرامیروحانی نماییم.
قرائت قرآن: حجتالاسلام جعفرینژاد
مداح: حجتالاسلام مهرابی
سخنران: حجتالاسلام شاهچراغی
زمان: یکشنبه ۲۷ تیر. پس از نماز عشا
مکان: مسجد جامع دامغان
پایگاه فرهنگی دیار تدین و تمدن
@damghan220