هدایت شده از مؤسسه پژوهشی نوالقلم
🔹معرفی یکی دیگر از آثار فرهیختگان دیار تدین و تمدن
•⊰❂ - ❂⊱•🍃🌸🍃•⊰❂ - ❂⊱•
📚 توبه
این اثر ارزشمند، یکی از بیست و هشت اثر مکتوب روحانی پارسا و نویسنده پر تلاش مرحوم حجت الاسلام و المسلمین حاج شیخ رمضان فوادیان دامغانی است که در سال ۱۳۷۱ ه ش توسط انتشارات دار الکتاب به زیور طبع آراسته شده است.
نویسنده محترم در این کتاب با استناد به ۷۶ آیه از آیات قرآن کریم، ۱۴۳ روایت نورانی و ۷۴ داستان آموزنده به ارائه نکاتی درباره این فضیلت ارزشمند اخلاقی پرداخته است.
وی در مقدمه کتاب، ضمن بیان تذکراتی بس مهم و ارزنده میفرماید:
"حقیر تا حدی خارج از نوشتهها هم مواظب اعمال و گقتارم بودم که گفتار و اعمالم سبب و موجب سست شدن عقائد حَقّه دیگران نشود و این روش را در کتابها هم از نظر دور نداشتهام و مع ذلک، خودم و نوشتههایم را بی نقص و خالی از اشتباه معرفی نکرده و نخواهم کرد و با علم به قصور در انجام وظائف و کمال حقارت عرضه میدارم:
"اللّهمَّ اِنّی اَعُوذُ بک اَن اُضِلَّ او اُضَلّ او اَزِلَّ او اُزَلّ..."
و به همین خاطر از فضلاء و اساتید انتظار عطوفت، ارشاد و رهبری دارم."
#معرفی_کتاب
#نویسندگان_دامغانی
•⊰❂ - ❂⊱•🍃🌸🍃•⊰❂ - ❂⊱•
🌱موسسہ پژوهشے ن والقلم
https://eitaa.com/Nun_v_Qalam
هدایت شده از دیار تدین و تمدن
❇️شهید آقا سیدمرتضی آوینی:
"هر نوع وابستگی، مؤمن را از وصول به حق باز میدارد.
مؤمن اگر وابستگی داشته باشد نمیتواند قیام کند؛ و عصر ما عصر قیام است".
🌹۲۰ فروردین، سالروز شهادت سید شهیدان اهل قلم، شهید آوینی گرامی باد.
@damghan220
❇️ بدون شرح، بدون توضیح در تفسیر #لعلّکم_تتّقون
📍روزشمار: بیستوهشتم ماه خدا
‼️نائب عام امام زمان فرمودند:
"بعضی از گناهها هست که انسان توجه ندارد به اینکه اینها گناه است. خیلی از حرف زدنهای ما، خیلی از اظهاراتی که در فضای مجازی میکنیم اینها پاسخ لازم دارد بالاخره مراقبت باید کرد.
رفتارهای نادرست خودمان اگر شناخته شد اصلاحش ممکن میشود، توبهی از آنها ممکن میشود، استغفار از آنها ممکن میشود، اگر نادرستی شناخته نشد انسان توبه هم نمیکند میماند متراکم میشود، دل را از نورانیت میاندازد حیف است شماها واقعاً دلهایتان نورانی است.
توصیهام این است که دقت کنید که چه میگویید، فکر این را بکنید که در این بیان، در این گفتار، در این نوشتار مرتکب عملی نشویم که بعد نتوانیم برایش جوابی داشته باشیم".
📍 ۱۴۰۳/۱/۱۹
https://eitaa.com/damghan220
🔳 انّا لله و انّا الیه راجعون
خبر یافتیم که دوست قرآنیمان، برادر عزیز پاسدار، جناب آقای محسن سفیدیان در مصیبت درگذشت پدر بزرگوارش، مردی از تبار ایمان و دیانت، مرحوم آقای علیمراد سفیدیان به سوگ نشسته است.
با عرض تسلیت به حضور آن دوست پرافتخار، از خدای ودود برای عزیز تازهگذشته آن دودمان شریف، غفران و رحمت الهی و برای بازماندگانش، صبر و اجر بیپایان الهی را مسئلت داریم.
✨رحم الله من یقرا الفاتحه مع الصلوات
🔰پایگاه فرهنگی دیار تدین و تمدن
https://eitaa.com/damghan220
هدایت شده از منادیان معـــروف (ترویج فرهنگ مسئولیتپذیری)
19.97M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 #گزارش_تصویری
❇️ ویژهبرنامه میهمانی ماه خدا
همزمان با بیستوهشتمین شب از ماه مبارک رمضان، کارگروه مردمی ترویج فرهنگ مسئولیتپذیری فعالیتهای خود را در بخش میدانی در سال ۱۴۰۳ ش، با برپایی ضیافت افطاری ساده در پارک ملت دامغان آغاز کرد.
🌸 این برنامه، با حضور تنی چند از خانوادههای اعضای کارگروه برگزار شد. علاوه بر صرف افطاری، اقامه نمازجماعت، قرائت دعای افتتاح، گفتگوی صمیمانه و برگزاری چند مسابقه ورزشی، از دیگر برنامههای این مراسم بود.
در پایان نیز شرکتکنندگان به صورت خانوادگی در ویژهبرنامه #منادیان_نور شرکت کردند.
گفتنی است کارگروه مردمی ترویج فرهنگ مسئولیتپذیری چند سالی است که فعالیتهای خود را در سه بخش #آموزشی، #انگیزشی و #میدانی دنبال کرده و با توجه به ضرورت حضور حداکثری جامعه ارزشی بهویژه بهصورت خانوادگی در اماکن عمومی مانند پارکها، سعی خود را در سال جدید بر زمینهسازی جهت حضور خانوادههای ارزشی در پارک ملت و دیگر فضاهای تفریحی عمومی نموده است.
از اینرو مصمم است تا با دعوت از نمازگزاران مساجد و شرکتکنندگان در دیگر مراکز مذهبی، زمینه حضور گروههای برادر و خواهر به صورت جمعی را در پارک ملت با هدف امنیت و آرامشبخشی به دیگر افراد فرهنگدوست و دینمدارِ علاقهمند به حضور در مراکز تفریحی، فراهم نماید.
📍کاری از: واحد رسانه کارگروه مردمی ترویج فرهنگ مسئولیتپذیری
https://eitaa.com/monadianmaroof
❇️ ارزش یک آه....
📍روزشمار: بیستونهم ماه خدا
امروز وقتی خواستم یادگاری نماز صبح بیستونهمین روز ماه خدا یا همان چهار دقیقه سخنرانیِ پس از نماز را به نمازگزاران تقدیم کنم، سلام آخر نمازم مقارن شد با تکبیرالاحرام امیرعباس، نوجوان باصفای مسجد که امروز دیر به مسجد آمده بود. طنین اللهاکبرش مرا بُرد به کتاب خاطراتی که سالها پیش ورق زده بودم. در صفحهای از آن چنین نوشته شده بود:
عارفی در سجاده امامت جماعت مسجدی، سِمَت پیشوایی داشت. یک روز همین که سلام نمازش را داد، تازهواردی پا در مسجد گذاشت و از اینکه دید جماعت به پایان رسیده، آههههی کشید. سوز صدای آهش به دل امام جماعت رسید و او از همان سجاده فریاد زد: ای تازهوارد! ثواب جماعتم برای تو، ثواب آهَت برای من!!
این خاطره را گفتم و بعد ادامه دادم که راستی پیام آخرین لحظههای ماه مهمانی خدا اصلا همین است؛ اینکه خدا را بشناسیم و قدر او را بدانیم؛ همان کسی که گاهی آهی را به صد برابر قیمت عبادتهای فراوان میخَرد و عکس آن، گاهی از یک خرمن عبادت به یک شعله کبریت معصیت بنده، چشم میپوشد.
پس نه از زیادی عبادات رمضانیه #مغرور باید شد و نه از به پایان رسیدن ماه خدا، #مایوس.
ای بسا عملی که با آن، هزار ماه رمضان را میتوان از آنِ خود کرد.
#مصطفی_ترابی
#ماه_رمضان
https://eitaa.com/damghan220
هدایت شده از دیار تدین و تمدن
🔹راز حرمت روزه در روز عید فطر
🔰استاد حاج شیخ محمدعلی آذری:
"ماه مبارک رمضان، مسیر حرکت به سوی خداوند است و میهمانان ماه خدا با روزه داری، تلاوت قرآن و دیگر عبادات، به سوی خداوند گام بر میدارند و فرا رسیدن عید فطر، هنگام وصال بنده با خداوند و عید لقاء الله است، از اینرو روزه داشتن در عید فطر، حرام دانسته شده، چراکه طی طریق و ادامه مسیر پس از رسیدن به مقصود و مطلوب نهایی، امری ناپسند است و آدمی را از هدف غائی باز میدارد، درست مانند آنکه انسان به قصد زیارت حرم امام معصوم حرکت کند، اما پس از رسیدن، پا را از حرم فراتر گذاشته و از مقصد دور شود."
📍پایگاه فرهنگی دیار تدین و تمدن
@damghan220
هدایت شده از دفتر امام جمعه شهرستان دامغان
🌷نماز عید سعید فطر 🌷
✳به امامت امام جمعه شهرستان دامغان؛ حجت الاسلام والمسلمین رستمیان
🗓راس ساعت ۷ صبح روز عید
📍در مصلی امام خمینی (ره)
🖇دربهای مصلی از ساعت ۶ باز خواهد بود.
🚍سرویس ایاب و ذهاب نمازگزاران عزیز ساعت ۶:۱۵ صبح از برخی مساجد محلات به سمت مصلی برقرار است.
🔻لازم به ذکر است با توجه به درخواست برخی مؤمنين و رفاه حال همشهریانی که امکان حضور در مصلی را ندارند، نماز عید در مساجد شهرک ها به قصد رجاء نیز اقامه خواهد شد.
✴ستاد اقامه نماز عید سعید فطر دامغان
@emamjomedamghan
❇️ به دنبال بهترین تصمیم ...
[به بهانه برگزاری نماز عید سعید فطر]
نماز، جلوه والای مسلمانی و ستون خیمه دینداری است که به غیر از درس فروتنی کامل در برابر خداوند، دهها پیام آموزنده دیگر را هم در دل خود دارد که براستی برای نمازگزار اهل دقت و مراقبت،
#مکتب_انسانسازی
و
#مدرسه_جامعهسازی
است.
در این میان، برخی نمازها دارای ویژگیهای فوقالعادهای هستند که آنها را ممتاز و متمایز از دیگر نمازها کرده و از جمله آنها #نماز_عید_فطر است؛ نمازی که پس از یک ماه عبادت و بندگی و شرکت بندگان در میهمانی مخصوص خداوند، با آدابی خاص اقامه و با حضور با شور و شکوه روزهداران برگزار میشود که با قلبی لبریز از احساس شیرین بندگی و فرمانبرداری، در میعادگاه نماز عید حاضر میشوند؛ حضوری سراسر انگیزه و اخلاص که شاید در هیچ تجمع آیینی دیگری نتوان همانند آن را یافت.
بیشک، این حضور پر شکوه، پیام مهم #همدلی_همراهی_همبستگی امت اسلامی را در پی دارد و بهویژه در این روزگار که هر چه بیشتر دوست و دشمن به شنیدن این صدا احتیاج دارند، پرچم #یکپارچگی_امت را به احتزاز درمیآورد؛ چنانکه امام هشتم علیهالسلام در اینباره فرمود:
"روز فطر از اینرو عید قرار داده شد تا #روز_گردهمایی_مسلمانان باشد، و در این روز گرد هم آیند و برای خدا به صحرا (فضایی باز) درآیند و خداوند را بر منّتی که بر آنها نهاده است ستایش و به بزرگی یاد کنند. [من لایحضره الفقیه، ج۱، ص ۵۲۲]
از سوی دیگر، به گواهی روایات، این حضور همگانی، یادآور قیام مردم در #روز_قیامت در پیشگاه خداست.
این هر دو نکته ما را به #برگزاری_یکپارچه نماز عید و با حضور حداکثری اهل ایمان در هر شهر رهنمون میشود که با اقتدا به امام معصوم یا نائب عام ایشان و یا منصوبان از طرف ایشان در هر شهر و دیاری برگزار میشود.
‼️«رهبر معظم انقلاب: در زمان غیبت، خواندن نماز عید فطر به جماعت در صورتی جایز است که ولی فقیه یا ائمه جمعه منصوب از طرف او یا نمایندگان ولی فقیه که از طرف او مجاز به خواندن نماز عید هستند اقامه جماعت کنند و احتیاط واجب آن است که غیر آنان نماز را فرادا بخوانند و به قصد جماعت خواندنشان به قصد رجا، نه به قصد ورود اشکالی ندارد.»
✨در شهر ایمانی #دامغان که بهسبب حضور حداکثری مردمانش در اینگونه برنامهها، سرآمد استان و منطقه میباشد، نماز عید فطر در دوران امامت جمعه امام جمعه پیشین، دو، سه سالی بهصورت #یکپارچه در خیابان اصلی شهر اقامه شد که نمایشی از شکوه و هیبت جامعه دینی را در قالب نماز عید به تصویر میکشید و از این جهت، مورد تحسین عموم افراد قرار گرفت، هرچند به لحاظ برخی نکات، بهویژه
• جلوگیری از بازکردن مساجد محلات و برپایی نماز عید در آنها
• انتخاب مکان نامناسب و انسداد خیابان اصلی شهر در ساعات متمادی
• و تصرف غیرضروری برخی امکانات دولتی مانند موکت
مورد انتقاد جدی هم قرار داشت.
حال و در دوران امامت امام جمعه گرانقدر شهرمان، بهمنظور رعایت حال شهروندان، تصمیم بر امکان برگزاری نماز عید در برخی مساجد گرفته شده که ظاهرا منجر به برگزاری هر مسجد و کوچکمسجدی چه در شهرکها و چه در وسط شهرک و حتی در نزدیکترین نقاط به مصلای نماز عید شده است و البته دیگر خبری از آن شکوه نماز عید فطر سالهای گذشته نخواهد بود!!
حال پرسش برخی این است که
• کدام شیوه صحیحتر و با مبانی دینی سازگارتر است؟
• آیا به نمایش گذاشتن شکوه #وحدت_حماسی مردم مومن مصلحتش بیشتر است یا #مراعات_حال آنها برای متحمل نشدن زحمت تا مصلا آمدن؟
برخی هم بر این باورند که شاید نه این دو روش، بلکه آنچه در دوران امامت جمعه مرحوم #آقای_ترابی انجام میشد، یعنی اقامه نماز عید در محوطه کنار گلزار شهدای #فردوس_رضا بهترین انتخاب بوده است (بهویژه در دورانی که سرمای هوا مانع نیست)
بر اهل دقت پوشیده نیست که این نوشتار تنها ناظر به #شیوه_برگزاری یک عبادت جمعی نیست بلکه در صدد توجه به قانون #اولویت و #مصلحت_مهمتر است.
📍امید است که صاحبنظران با ارسال نظرات فکورانه خود به آدرس
@tasvirebandeghi
در جهت جمعبندی اندیشههای اهل دقت و توجه، یاریرسان باشند تا شاید بتوان بهترین و مردمیترین راهکار را به اطلاع نهادهای تصمیمگیر رساند.
با سپاس از تمامی مسئولان و ناقدان دلسوز
اول شوال المعظم ۱۴۴۵
مصطفی ترابی
https://eitaa.com/damghan220
May 11
هدایت شده از دیار تدین و تمدن
🔸خاطرات رمضانیه 9⃣
🔹اقامه نماز عید فطر در مسجد تاریخانه
از جمله عالمان نامدار شهرمان مرحوم آیت الله شیخ میرزا آقا #عالمی دامغانی بود که در مدت اقامت در زادگاهش، آثار و برکات زیادی را از خود به یادگار گذاشت.
از جمله مهمترین دغدغههای ایشان، احیای مساجد قدیمی بود که سه مسجد جامع، تاریخانه و مسجد شیخ ابوالقاسم از جمله آنها است.
در این رابطه ایشان در مسجد تاریخانه -یکی از قدیمی ترین مساجد کشور- خدمات شایانی را انجام داد؛ نخست با فروش گوسفندان خودش به قیمت ده تومان، از مرحوم حاج مجتبی آذری -از متنفذین در شهر- خواستند تا پشت بام مسجد را کاهگل نماید، سپس به همت معمار برجسته شهر مرحوم کربلایی فضلالله ترابی -ملقب به معمارباشی- به ترمیم قسمتهایی از سقف مسجد که بر اثر بارندگی در حال فرو ریختن بود، اهتمام ورزید.
همچنین مرحوم آیت الله عالمی که در طول سال، به ویژه در ماه مبارک رمضان، نماز جماعت را در مسجد حاج شیخ ابوالقاسم -معروف به مسجد آیتالله عالمی- اقامه میکرد، هر ساله با فرا رسیدن عید فطر، نماز عید را در #مسجد_تاریخانه اقامه مینمود تا حضور گسترده مردم در نماز عید، باعث رونق هرچه بیشتر مسجد تاریخانه گردد و از غربت و مهجوریت این مسجدِ تاریخنشان کاسته شود.
#خاطرات_آموزنده
#فرهیختگان_دامغانی
#ماه_رمضان
@damghan220