بسم الله الرحمن الرحیم
📌 لزوم همراهی وقف با عفاف و غنا با شکر
وَ قَالَ (علیه السلام): الْعَفَافُ زِينَةُ الْفَقْرِ، وَ الشُّكْرُ زِينَةُ الْغِنَى.
و فرمود علیه السلام: پاكدامنى، زيور بينوايى است و سپاسگزارى، آرايش توانگرى است.
#حکمت_68
▫️فَلَيْسَ أَحَدٌ ـ وَ إِنِ اشْتَدَّ عَلَى رِضَى اللّهِ حِرْصُهُ، وَ طَالَ فِي الْعَمَلِ اجْتِهَادُهُ ـ بِبَالِغ حَقِيقَةَ مَا اللّهُ سُبْحَانَهُ أَهْلُهُ مِنَ الطَّاعَةِ لَهُ. وَ لکِنْ مِنْ وَاجِبِ حُقُوقِ اللّهِ عَلَى عِبَادِهِ النَّصِيحَةُ بِمَبْلَغِ جُهْدِهِمْ، وَ التَّعَاوُنُ عَلَى إِقَامَةِ الْحَقِّ بَيْنَهُمْ
🟠هيچ کس ـ هر چند براى به دست آوردن خشنودى خدا کاملا کوشا باشد و در اين راه پيوسته تلاش کند ـ نمى تواند حق اطاعتى را که شايسته مقام خداوند سبحان است بجا آورد (بنابراين هر چه در اين راه تلاش کند کم است) ولى از حقوق واجب الهى بر بندگان اين است که به قدر توان خود در خيرخواهى و نصيحت ديگران بکوشند و براى اقامه حق در ميان مردم همکارى کنند.
✍اين يک اصل کلى است که انسان هرگاه از کار خود به طور کامل راضى شود و هيچ نقص و خللى در آن نداند، از حرکت باز مى ايستد و مرکب او در مسير تکامل متوقف مى شود. واقع امر نيز چنين است که پيشرفت و تکامل و جلب رضاى خداوند، حدّ و مرزى ندارد که انسان به آن قانع شود. هميشه بايد به تقصير اعتراف کرد و همواره بايد تلاش نمود، بنابراين هيچ کس بى نياز از نصيحت ديگران نيست، زيرا نقصها و کوتاهيها در نظر ديگران بهتر خودنمايى مى کند و حبّ ذات، مانع از آن است که انسان نقص خود را ببيند.
📘#خطبه_216
مسیو بارتلمی سن هیلر مورخ مشهور معاصر می نویسد:
🔹پیغمبر اسلام از حیث عقل و فهم، خدا پرستی و رحم و انصاف بر تمامی معاصرین خود توفق و برتری داشته است.
👈حکومتی که او برای خود حاصل نمود مبنی بود بر مزایا و فضائل نفسانی خویش و مذهبی را که اشاعه داد، آن مذهب برای اقوامی که آن را قبول نمودند یک نعمت بزرگی بود.
👈این حکومت مذهبی چگونه مذهبی بود که کرورها مردم را تابع شریعت خود قرار داد، چه حقایق تازه ای بود که او آنها را به تمام عالم ظاهر و آشکار ساخت، آری همان حقایقی هستند که اکنون خامه را به بیان آنها معطوف می داریم.
🔶تمدن اسلام و عرب،گوستاولوبون،چاپ چهارم،ص126
🌿
امام زين العابدين عليهالسلام
فالحَسَنةُ الواحِدَةُ إذا عَمِلَها كُتِبَتْ لَهُ عَشْرا، و السَّيّئةُ الواحِدَةُ إذا عَمِلَها كُتِبَتْ لَهُ واحِدَةً، فنَعوذُ باللّهِ مِمَّن يَرتَكِبُ في يَومٍ واحدٍ عَشرَ سَيّئاتٍ، و لا تَكونُ لَهُ حَسَنةٌ واحِدَةٌ، فَتغْلِبُ حَسَناتِهِ سَيّئاتُهُ.
كسى كه يك كار نيك انجام دهد، ده كار نيك برايش منظور شود و هر كه يك بدى انجام دهد، برايش همان يكى نوشته مىشود.
پس، به خدا پناه مىبريم از كسى كه در يك روز، ده كار بد مرتكب مىشود اما يك كار نيك هم انجام نمىدهد تا نيكیهايش بر بدیهايش غالب آيد.
🌷
📚 معاني الأخبار، ج١، ص٢۴٨
#حدیث
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
☂مَثَل سايه
▫️لا يَغُرَّنَّكُم ما أصبَحَ فيهِ أهلُ الغُرورِ، فَإِنَّما هُوَ ظِلٌّ مَمدودٌ إلی أجَلٍ مَعدودٍ.
🟤نعمت ها و پيروزى هاى موقّتى دنيا که مغروران فريب خورده در آن هستند، شما را نفريبد که اين سايه اى است گسترده، تا سرآمدى معيّن (که عمرش بسيار کوتاه است!
📘#خطبه_89
👆
و از آنجا که هر گاه هیچ یک از وسائل بیدار کننده، حتی مجازات الهی سود ندهد راهی جز انتقام پروردگار از این گروه که ظالمترین افرادند وجود ندارد.
در این آیه میفرماید: «چه کسی ستمکارتر است از آن کس که آیات پروردگارش به او یاد آوری شده و او از آن روی گردانده است» (وَ مَنْ أَظْلَمُ مِمَّنْ ذُکِّرَ بِآیاتِ رَبِّهِ ثُمَّ أَعْرَضَ عَنْها).
«مسلما ما از این مجرمان بیایمان انتقام خواهیم گرفت» (إِنَّا مِنَ الْمُجْرِمِینَ مُنْتَقِمُونَ).
اینها در حقیقت کسانی هستند که نه مواهب و نعمتهای الهی در آنها مؤثر افتاده، و نه عذاب و بلای هشدار دهنده او، بنا بر این ظالمتر از اینها کسی نیست، و اگر از آنها انتقام گرفته نشود از چه کسی انتقام گرفته شود؟!
🌻
📙 تفسیر نمونه، ذیل آیه شریفه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✍امام علی علیه السلام: آنچه از مال تو از دست مى رود و مايه پند و عبرتت مى گردد در حقيقت از دست نرفته است
📚#حکمت_196 نهج البلاغه
☘️ امیرالمؤمنین عـلـے عليهالسلامـ
يـاد خـــدا
بـاعـث رانـدن شـيـطـان اسـت.
🌴
📚 غررالحکم، حدیث ۵١۶٢
#حدیث
21.86M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔸« کوچک نیست عملی که ... »
🔹سخنران: حجت الاسلام کاظمی نیا
🔸شرح حکمت ۹۵ نهج البلاغه
📙#حکمت_95
🌱 امیرالمؤمنین عـلـے عليه السلامـ
ليسَ الحَكيمُ مَن لَم يُدارِ مَن لا يَجِدُ بُدّا مِن مُداراتِهِ.
حكيم نيست آن كه مدارا نكند با كسى كه چارهاى جز مدارا با او ندارد.
🌹
📚 تحف العقول، ص٢١٨
#حدیث
🍓 امیرالمؤمنین علی علیه السلام :
🍒 وَ قَالَ (عليه السلام): لِغَالِبِ بْنِ صَعْصَعَةَ أَبِي الْفَرَزْدَقِ فِي كَلَامٍ دَارَ بَيْنَهُمَا: مَا فَعَلَتْ إِبِلُكَ الْكَثِيرَةُ قَالَ دَغْدَغَتْهَا الْحُقُوقُ يَا أَمِيرَ الْمُؤْمِنِينَ فَقَالَ (عليه السلام): ذَلِكَ أَحْمَدُ سُبُلِهَا.
🍍 فضیلت پرداخت واجبات مالی :
و درود خدا بر او فرمود: (امام به پدر فرزدق، غالب بن صعصعه فرمود:)شتران فراوانت چه شده اند؟ (پاسخ داد، ای امیر مومنان، پرداخت حقوق آنها را پراكنده ساخت امام فرمود:)این بهترین راه مصرف آن بود.
📚 نهج البلاغه #حکمت_446