روایت پیشرفت ایران
🛸 فضانوردی روی زمین ۱ مروری بر برنامههای آژانس فضایی اروپا برای کودکان و نوجوانان 💎بخشی از متن⬇️
🛸 فضانوردی روی زمین ۱
مروری بر برنامههای آژانس فضایی اروپا برای کودکان و نوجوانان
💎بخشی از متن:
🔻نمایشگاه ویژه "تا فضا " تمام رؤیاهای دوران کودکی افراد را محقق میکند. بازدیدکنندگان میتوانند در این نمایشگاه، کل فرایند یک مأموریت فضایی را دنبال کنند، زمین را از فضا ببینند، روی ماه قدم بزنند و لباس فضانوردی بپوشند. این موزه، یک تجربه منحصربهفرد، سرگرمکننده و آموزشی است که از سال 2022 تا 2023 و با حمایت آژانس فضایی اروپا برگزار شده است و اشیاء اصلی کمیاب، خودآزماییهای پیچیده و دانش عمیقی را در مورد فضا ارائه میدهد.
🔻این نمایشگاه بسیار تعاملی، بینندگان را دعوت میکند تا کل فرآیند آمادهسازی فضانوردان را دنبال کنند. این فرآیند از آموزش فضانوردی شروع میشود و سپس سوار شدن به موشک، سفر به ماه، مریخ و سپس به ایستگاه فضایی بینالمللی را توضیح و نمایش میدهد. بعد از آن، شرایط زندگی منحصربهفرد در فضا یعنی جایی که فضانوردانی از همه ملیتها کار میکنند، میخورند، میخوابند، بازی میکنند، به دستشویی میروند... را بررسی میکند. دستگاه Moon Jump ای که در این نمایشگاه قرار داده شده است، به بازدیدکنندگان این امکان را میدهد که در شرایط ریز گرانش شبیهسازیشده، ماه را کاوش کنند.
🔻بازدیدکنندگان میتوانند انواع دانش تخصصی در مورد زندگی و کار در ایستگاه فضایی بینالمللی، نحوه رشد گیاهان در فضا یا اینکه چرا یک کپسول فضایی هنگام فرود نمیسوزد را بیاموزند. آجرهای تولید شده در یک چاپگر سهبعدی، از گردوغبار شبیهسازیشده ماه استفاده میکنند و ایدهای از فناوریهای موردمطالعه آژانس فضایی اروپا را نشان میدهد که در آینده میتواند برای ساخت یک پایگاه در ماه مورداستفاده قرار گیرد.
🔻هر کارگاه این نمایشگاه برای همه بازدیدکنندگان قابلاستفاده است. بینندگان در این موزه علاوه بر سرگرمی، میآموزند و چیزهای بسیار خاصی را تجربه میکنند؛ مثلاً میتوانند شهابسنگ یا سنگی مریخی را لمس کنند. پانلهای اطلاعاتی متعددی که در این نمایشگاه برگزار میشوند، حکایتهای مرتبط با فضا و سفرهای فضایی را بیان میکنند. بازدیدکنندگان نوجوان بزرگتر از ده سال، پس از شرکت در این موزه و قرارگرفتن در محاصره چشماندازهای قمری و بسیاری از ایستگاههای تعاملی، میتوانند به طور کامل این سؤال را پاسخ دهند که شغل فضایی و فضانوردی، چگونه خواهد بود و آیا جذاب است یا خیر.
#ترجمه_تجربهها
#فضایی
#دانشمند۲۱
🌐 لینک خرید اینترنتی مجله با ارسال به سراسر کشور
https://ketab.inn.ir/product/40958/ماهنامه-دانشمند-
📱 خرید تلفنی: 09123969195
@daneshmand_mag | مجله دانشمند
⭕️ اعتکاف همراه با روایت پیشرفت و آیه یأس
چند روایت از برگزاری غرفه روایت پیشرفت در اعتکاف شیراز
💎بخشی از متن:
🔻سال پیش کسی نمیدانست چکار میخواهیم بکنیم. اسم «روایت پیشرفت» برایشان ناآشنا بود. مهندس نجاتبخش که آمد توی شبستان و صحبت کرد، تازه فهمیدند کار ما چیست. امسال از یک ماه قبل پیام دادند که برای اعتکاف امسال حضور داشته باشید. حتی اسم و عکس راوی اصلیمان را هم در پوستر ثبتنام اعتکاف کار کردند.
🔻میآمدند توی غرفه ما و اجازه میگرفتند تا شلوارشان را عوض کنند. میگفتند سالهای قبل اینجا مخصوص تعویض شلوار بوده. نمیدانم واقعی بود یا نه، ولی بعد از تعویض شلوار، چند دقیقهای هم سرپا به پوسترهای «در همین چند هفته اتفاق افتاد» زُل میزدند و کتابهای ما و مجلات «دانشمند» را نگاه میکردند. حتی چند نفرشان هم نشریه دانشمند را با خودشان برای مطالعه بردند. احتمالا میخواستند تعویض شلوارشان را حلال کرده باشند!!
🔻 دو سه نفری وارد غرفهمان شدند. به قیافهشان میخورد پنجم ششم ابتدایی باشند. چند تا از نشریههای یک دقیقهایمان را خواندند. خوششان آمد:
- میشه لطفا اینا رو بهمون بدین تا براتون پخششون کنیم؟
هر روز میآمدند در غرفه و نشریهها را میگرفتند و بین معتکفین پخش میکردند. گاهی هم سر اینکه کدامشان، کدام نشریه را پخش کند، دعوایشان میشد.
🔻از دکتر اسفندیاری حرصم گرفته بود. جلسه خاطرهگویی را تبدیل کرده بود به جلسه تفسیر قرآن. چند تا خاطره از خودش تعریف کرد و سریع وصلش کرد به تفسیر آیات قرآن: «وَلَا تَيْأَسُوا مِنْ رَوْحِ اللَّهِ إِنَّهُ لَا يَيْأَسُ مِنْ رَوْحِ اللَّهِ إِلَّا الْقَوْمُ الْكَافِرُونَ» بخش مهمی از وقتش را گذاشت برای تفسیر این آیه. بعضی جاها سوالی میپرسید و میگفت هیچکدام از مفسرین به این سوال، جواب ندادهاند. جوابی که میدهم از خودم هست.
حرصم تبدیل شد به ارادت؛ به آدمی در این سطح علمی که حاضر نبود وقتش را به تعریف از خودش صرف کند. نتیجهاش را هم دید. چند نفر از نوجوانان بعد از پایان سخنرانی، سراغش آمدند و ازش تشکر کردند:
-به شبهات ذهنی ما جواب دادین
-خیلی وقته درگیر این سوالها هستم. امروز به جوابش رسیدم
وقتی این بازخوردها را میشنید، چشمهایش از خوشحالی برق میزد.
🔻دکتر اسفندیاری را کسی نمیشناخت. حتی با اینکه توی پوستر اصلی برنامههای اعتکاف، عکسش را کار کرده بودند و برای اینکه مَعرفه شود، زیرش نوشته بودند «کارشناس ارشد گوگل» باز هم برای کسی آشنا نبود. سخنرانیاش که تمام شد، اوضاع فرق کرد. از شبستان تا غرفه، دورتادورش را گرفته بودند و رهایش نمیکردند.
-این کیه که اینقدر دورش شلوغه؟
-دکتر اسفندیاری. کارشناسارشد شرکت گوگل.
این را هرکسی حلقه دور دکتر را میدید، ازمان میپرسید. برایشان جالب بود که دور استاندار و وزیر و وکیل هم اینقدر آدم جمع نشده بودند.
#فناوری_نرم
#روایت_پیشرف
#دانشمند۲۱
#محمدحسین_عظیمی
🌐 لینک خرید اینترنتی مجله با ارسال به سراسر کشور
https://ketab.inn.ir/product/40958/ماهنامه-دانشمند-
📱 خرید تلفنی: 09123969195
@daneshmand_mag | مجله دانشمند
روایت پیشرفت ایران
️ باور نمیکردند بتوانیم رآکتور گلاسلایند را بسازیم 2 روایت مهندس مصطفی جنتی از ساخت دانشبنیان محص
️ باور نمیکردند بتوانیم رآکتور گلاسلایند را بسازیم 2
روایت مهندس مصطفی جنتی از ساخت دانشبنیان محصولی حیاتی
💎 بخشی از متن:
🔻یکی از تجهیزات مهم و ضروری در فرایند ساخت رآکتورهای گلاسلایند کورههای عملیات حرارتی با دمای بالای هزار درجه سانتیگراد و با اتمسفر کنترلشده است. در آزمایشگاه کوره کوچک داشتیم و نمونههای اول و قطعات اولیه را در همان کوره تولید میکردیم؛ اما برای کار در ابعاد بزرگتر کورههای بزرگ هم موردنیاز بود. قطعات اولیه که تأیید شدند دیگر به این اطمینان رسیدیم که ما توانایی ساخت رآکتورهای گلاسلایند بزرگ را هم داریم. شروع کردم به جستوجو برای پیداکردن سازندۀ کوره. چون کورۀ ما شرایط خاصی داشت و از طرفی مصرف این نوع کوره هم فقط در صنعت ما بود، تولیدکنندۀ داخلی پیدا نکردم. پس رفتم سراغ خارجیها. بعد از کلی صحبت و ایمیل و مذاکره گفتند صادرات این نوع کوره با این حجم به ایران مشمول تحریم است و امکان صادرات به ایران را ندارند. برق مصرفی کورهای که نیاز داشتیم در حد چند مگاوات بود و هزینۀ اشتراک و هزینۀ انتقال برق از پست اصلی برق تا کارخانه چیزی نزدیک به دوبرابر کل سرمایهگذاری ما برای ساخت کارخانه بود.
🔻در همان گام اول با سر توی دیوار رفتم و به بنبست خوردم. اما چون راهی برای عقبگرد نداشتم و تنها راهم فرار به جلو بود شروع کردم به مطالعه که ببینم چه میشود کرد. به توصیه یکی از دوستان یکی از کتابهای مرجع در رشته مهندسی شیمی را شروع کردم به مطالعه و ورق زدن. در یکی از بخشها به یک کورۀ خیلی ساده و ابتدایی برخورد کردم که به نظر میرسید با اعمال تغییراتی میشود از ایده آن برای کار خودمان استفاده کنیم. کار را شروع کردیم و چندین ماه پایش ایستادیم تا بالاخره یک کورۀ گازی با حرارت غیر مستقیم و تشعشعی ساخته شد! کورهای که حتی در دنیا هیچکدام از تولیدکنندگان بزرگ رآکتورهای گلاس لایند از این مدل و طرحش استفاده نکرده بودند. وقتی برای اولینبار میخواستیم کوره را روشن کنیم و تست بگیریم یکی از دوستان گفت: «اگر کل کوره خراب شد و ریخت آمادگیاش رو داشته باشید، بههرحال این کار تا حالا تجربه نشده.» یعنی ما در این حد ریسک کردیم. اما کوره روشن شد و کار کرد. هرچند بعدها در تولید با مشکلات بسیار زیادی روبهرو شدیم.
🔻آنقدر در آن دوران با شکستهای پیدرپی مواجه شدم و مضطرب شدم تا بهخاطر مشکلات روحی و جسمی که پیدا کردم، زمینگیر شدم. پزشک توصیه کرد از کار و این فضای اضطرابآور دور بمانم. اما عملیکردن این توصیه امکانپذیر نبود. چون اگر من کار را رها میکردم کار مرا رها نمیکرد و تعهدات حقوقی و مالی و مسئولیتهایی که بر عهدهام بود سختتر از قبل میشد. دیگر برای پا پس کشیدن دیر بود. ناگزیر دوباره از اول شروع کردم و گامبهگام همۀ کارها را یادداشت کردم. محاسبات را انجام دادم و با هزار جور تحلیل و احتمال و محاسبات طی چندین سال کمکم ایرادات را برطرف کردم؛ به نظر میرسید که طرح کورۀ ما برای تولید رآکتورهای گلاسلایند در حال جوابدادن است.
#روایت_خانه
#فناوری_ایرانی #علم
#دانشمند۲۱ #دانشبنیان
🌐 لینک خرید اینترنتی مجله با ارسال به سراسر کشور
https://ketab.inn.ir/product/40958/ماهنامه-دانشمند-
📱 خرید تلفنی: 09123969195
@daneshmand_mag | مجله دانشمند
روایت پیشرفت ایران
🚀 ورود به دنیای جدید فضایی 2 روایت لحظههای پرتاب ماهواره ثریا 💎بخشی ازمتن⬇️
🚀 ورود به دنیای جدید فضایی 2
روایت لحظههای پرتاب ماهواره ثریا
💎بخشی از متن:
🔻 سردار جعفرآبادی برایم باحوصله تعریف کرد که ماهواره ثریا برای استفاده تحقیقاتی و علمی، با پرتابگر قائم 100 که مزیتش استفاده از سوخت جامد است، برای اولین بار در تاریخ پرتاب ماهوارهای کشور قرار است به مدار 750 کیلومتری زمین برود. سین برنامه را باهم نوشتیم، اما نشد آنچه که باید میشد! اتوبوسها تا مخاطبها را برسانند آنقدر دیر شد که همه دم ثانیه پرتاب رسیدند. بلافاصله جمع را نشاندیم و رفتم بالای سن. خیرمقدم گفتم.
🔻دوستان همین جوری که منتظریم تا لحظه پرتاب برسه، میخواستم خواهش کنم تا هرکسی هر کاری بلده بکنه، دعا، ذکر، نذر. این لحظه، کم از لحظه صعود تیم ملی به جام جهانی نداره! یکدفعه صدای فرمانده میدان در فضای بیابانی و سرد شاهرود پیچید. شمارش معکوس برای پرتاب. دل توی دلم نبود. حتی صدای نفسها را هم میشد آن لحظه شنید. صدای انفجار پرتاب لحظهای بیابان را تسخیر کرد. ماهواره با دنبالهای از آتش به چشم به همزدنی جلوی چشمانمان به آسمان رفت. فوری جمعیت را راهنمایی کردیم تا برگردند و روی صندلیهایشان بنشینند. روی ویدئووال تصویر سرعت و ارتفاع ماهواره نمایش دادهشده بود.
🔻یکلحظه شنیدم که یکی از مهندسین گفت نباید اینقدر سرعت داشته باشد. دلم هری ریخت. من بودم که برای بالارفتن ماهواره این پا و آن پا میکردم؟ نه! این هیجان بالا رفتن ماهواره نبود. هیجان صعود خودم بود. من بودم که داشتم با شتاب بالا میرفتم تا آن بالاها در میان ستارههای دیگر به نام ایران بدرخشم. جعفرآبادی پای نمایشگر بزرگ آمد و شروع کرد توضیحدادن لحظهبهلحظه. حدود چند دقیقه زمان میبرد تا طی سه مرحله ماهواره به مدار تزریق شود. همه جمع روبهجلو سر خم کرده بودند. یکی گریه میکرد. یکی تسبیح میانداخت. عده زیادی سرپا ایستاده بودند. ایران چند قدم مانده بود به کهکشان.
🔻فقط میدانم هر چه از هادی عامل و گزارشگرهای دیگر در اینجور مواقع بلد بودم، پشت میکروفن بلندبلند داد میزدم. جمعیت یکدفعه به سمت جعفرآبادی دوید. صدای الله اکبر سالن را قبضه کرد. این تیتر امروز اخبار دنیا بود: «ماهواره ایرانی با موفقیت در مدار قرار گرفت.» آن روز برای ایران گریه کردم. برای همه خوندلهایی که خورده بود تا پرچمش را سایهسر ما نگه دارد.
🇮🇷۱۲ فروردین روز جمهوری اسلامی مبارک باد.
#روایت_خانه
#ایران_فضایی
#ماهواره_ایرانی
#دانشمند۲۱
#سیدحمیدرضا_میری
🌐 لینک خرید اینترنتی مجله با ارسال به سراسر کشور
https://ketab.inn.ir/product/40958/ماهنامه-دانشمند-
📱 خرید تلفنی: 09123969195
@daneshmand_mag | مجله دانشمند
ای علی! ای دایرة المعارف خداوند! ای آبشخور تمام دلهای داغدار و ای پناه تمام ارواح بیپناه در سطح خاک! ای بیملاحظه خوب! ای آفتاب! این ذره باز چشم امید به ژرفای نورانی تفضّل و کَرم تو بسته است.
تا تو هستی هیچ انسانی نمیتواند از انسانیت به کل ناامید باشد. خدا وقتی تو را آفرید درهای ناامیدی را بر روی بشر بست! به منِ ناچیز معنی بده و دستم را بگیر و از این ورطه رهایم کن!
ای علی! ای دستگیر ناتوانان و بر باد رفتگان و از یاد رفتگان! مگذار مَشعلِ عشق ِبه تو در دلم دچار لکنت و سوسو شود. مگذار اسمت از خاطرم برود، ای رسمت آسمانی!
▪️سالروز شهادت امیرالمومنین ع تسلیت.
📍سیدالشعرای انقلاب #سید_حسن_حسینی
📍کتاب سکانس کلمات
@daneshmand_mag
⭕ دانشبنیانها زیر سایهٔ تصویر کلیشه رسانهای
💎بخشی از متن:
🔻بیش از یک دهه است که همه متخصصان دلسوز، راه علاج اقتصاد ضعیف و مشکلدار کشورمان را حرکت به سمت مردمیشدن میدانند. با وجود این، شرکتهای دانشبنیان کشور که یکی از مهمترین و بهترین مصداقهای تجربهشده از مردمی شدن اقتصاد هستند، همچنان غایب بزرگ تصویرسازی عمومی از اقتصاد مردمی و قوی هستند. رهبری در فروردین ۱۴۰۲ صراحتا فرمودند: «یکی از تجربههای خوب[مشارکت دادن مردم]، همین شرکتهای دانشبنیان است؛ این تجربهی خوبی است.» ایشان در انتهای سال و در دیدار تولیدکنندگان بخش خصوصی و دانشبنیان، باز هم از ضرورت توجه به این سرمایه گفتند: «آن حقیقتی که انسان به طور روشن مشاهده میکند، این است که بنگاههای تولیدی بزرگ کشور ما، در طول سالهای متعدّد، رشد چشمگیری داشتهاند. این رشد چشمگیر از سوی بخش خصوصی ــ این بنگاههایی که گفتم، منظورم بنگاههای بخش خصوصی است ــ خیلی پُرمعنا است؛ این نشاندهندهی وجود یک بخش خصوصی توانا و قدرتمند در کشور است و این خبر مهمّی است.»
🔻 ظهور نسل جدیدی از شرکتها که دانش و فناوری را توسعه میدهند، مسائل و مشکلات را با محصولات فناورانه حل میکنند و اشتغال عظیمی که بیش از ده هزار شرکت دانشبنیان در کشور به وجود آوردهاند، ضروت اصلاح نگاه و تصویرسازی کلیشهای از حرکت علمی مؤثر و کار اقتصادی خصوصی را نشان میدهد.
🔻تا دو دهه پیش، تصویرسازی از کار اقتصادی و خصوصی در عرصه عمومی و تولیدات رسانهای ما، منحصر به حاجیبازاریهایی میشد که به مقتضای جریان فکری کارگردان، یا آدمهای سالمی بودند یا مشکلدار. بعدتر که ادبیات خصوصیسازی عمومیتر شد و اخبار بد واگذاریهای غلط و اختلاسهای مختلف تیترهای یک خبری را به خود اختصاص داد، در سریالهای تلویزیونی و شبکه خانگی دهه اخیر، هر کجا قرار است نقش شرکتداری و شرکتهای خصوصی هم به حوزه نمایشی اضافه بشود، شاهد کاراکترهای منفی و دزد و مختلس و مفسدی هستیم که در هولدینگهای بزرگ نفتی رانتی یا شرکتهای فاسد واردکننده یا بسازبفروشهایِ زمینخوار فعالیت میکنند.
🔻درواقع از آن تصویر حاجی بازاری تا این شرکتهای خصوصی، در همه این سالها کمتر پیش آمده است که ما تصویر یک بخش سالم اقتصادی و دانشبنیان خصوصی را در آثار نمایشیمان ببینیم؛ مسئلهای که شاید در وهله اول آنچنان حساسیتبرانگیز نباشد و حتی شاید به اسم پرداختن به دغدغههای مردم هم فاکتور شود، ولی عملا فرهنگ عمومی و نگاه جامعه را میسازد و جایی برای تصویر یک بخش خصوصی فعال و سالم و قوی در ذهن مخاطب باقی نمیگذارد.
#سرمقاله #فناوری
#دانش_بنیان
#دانشمند۲۱
🌐 لینک خرید اینترنتی مجله با ارسال به سراسر کشور
https://ketab.inn.ir/product/40958/ماهنامه-دانشمند-
📱 خرید تلفنی: 09123969195
@daneshmand_mag | مجله دانشمند
🛸 فضانوردی روی زمین ۲
مروری بر برنامههای آژانس فضایی اروپا برای کودکان و نوجوانان
💎بخشی ازمتن⬇️
روایت پیشرفت ایران
🛸 فضانوردی روی زمین ۲
مروری بر برنامههای آژانس فضایی اروپا برای کودکان و نوجوانان
💎بخشی از متن:
🔻کمپ فضایی اروپا یک کمپ تابستانی یکهفتهای سالانه است که در مرکز فضایی آندویا در نروژ برای جوانان 17 تا 20 ساله از سراسر جهان برگزار میشود. شرکت کنندگان برای حضور در این اردو باید، ریاضی یا فیزیک را بهعنوان یک درس اصلی در دبیرستان مطالعه کنند و مهارتهای شفاهی و نوشتاری انگلیسی خوبی داشته باشند.
🔻در طول اردو، دانشآموزان تمام جنبههای کمپین موشکی، از جمله ساخت مدار داخلی موشک، ایجاد محموله برای بالنهای هواشناسی و توسعه تلهمتری برای پرواز را میآموزند. نقطه اوج این اردو، پرتاب یک موشک تمامعیار در پایان هفته است که دانشآموزان باتوجهبه مطالعات علمی که داشتهاند، خودشان این کار را انجام میدهند. همچنین، شرکتکنندگان در سخنرانیهای برخی از دانشمندان و محققان برتر اروپا در مورد موضوعاتی از سفر به مریخ تا فیزیک پشت شفقهای شمالی شرکت میکنند.
برنامه فضا برای آموزش 2030
🔻برنامه آموزشی آژانسهای فضایی اروپا از جذابیت و دانش باورنکردنی تولید شده توسط برنامه فضایی منحصربهفرد اروپا برای آموزش و بهرهمندی نسل جوان - از سنین پایین تا سطوح اولیه حرفهای - و در کل برای رشد جامعه استفاده میکند. اکنون، با چشمانداز برنامه فضا برای آموزش 2030، آموزش در آژانسهای فضایی اروپا در مسیری سریع به سوی آینده قرار گرفته است.
برنامه آموزشی آژانسهای فضایی اروپا یک فعالیت بهاصطلاح اجباری در کنوانسیون آژانسهای فضایی اروپا است.
🔻در واقع، برای آژانسهای فضایی اروپا، آموزش نهتنها برای آمادهسازی نیروی کار آیندهای که بتواند استراتژی و جاهطلبیهای فضایی اروپا را به واقعیت تبدیل کند اساسی است، بلکه به ساختن نسلهایی از شهروندان آینده کمک میکند که بتوانند آگاهانه تصمیم بگیرند و مسئولانه عمل کنند و برای رویارویی با چالشهای اجتماعی و جهانی آیندهی هر حرفهای که انتخاب میکنند، مجهز باشند.
🔻آژانس فضایی اروپا از فضا بهعنوان یک دارایی بزرگ در حمایت از آموزش STEM (تکنولوژی علوم، مهندسی و ریاضیات) استفاده میکند. در واقع، فضا یک اسطوره مدرن، بخش بزرگی از فرهنگ معاصر، یک محرک قوی اجتماعی و اقتصادی و توانمندساز و خیلی چیزهای دیگر است. یادگیری با استفاده از فضا به معنای دسترسی به دانش برتر و نوآوری است. بهعبارتدیگر، یادگیری با استفاده از فضا به معنای همراهی در مسیری الهامبخش و منحصربهفرد برای توسعه مهارتهای قرن بیست و یکم است. اینهمه آن چیزی است که باید به هر جوان داد تا در شغلی موفق باشد و به آیندهای بهتر کمک کند.
#ترجمه_تجربهها
#کودکونوجوان #فضایی
#فضا #ترویج_علم
#دانشمند۲۱
🌐 لینک خرید اینترنتی مجله با ارسال به سراسر کشور
https://ketab.inn.ir/product/40958/ماهنامه-دانشمند-
📱 خرید تلفنی: 09123969195
@daneshmand_mag | مجله دانشمند