١٦٨
#تهذيب_نفس
ادامه بحث توكل
براي تصحيح توكل لازم نيست انسان ترك عمل كند بلكه بايد روي اسباب ظاهريه هيچ حسابي باز نكند .
خواجه عبدالله انصاري در كتاب منازل السائرين در تعريف توكل مي گويد: اسقاط الطلب غض العين عن السبب
انسان هيچ درخواستي نكند و اسباب را ناديده بگيرد
امام مي فرمايند : منظور خواجه اين نيست كه انسان عملي نكند و از اسباب استفاده ننمايد بلكه مهم اين است كه هيچ كدام از اسباب را بعنوان وجود مستقل در نظر نگيرد.
يكي از اصول معرفت اين است كه انسان ربوبيت و مالكيت خدا را بشناسد
اگر خداي سبحان رب است يعني قدرت تصرف در همه اشياء را دارد و اگر مالك هر چيزي است حق تصرف هم دارد چون اساسا مالك، حق تصرف دارد.
درجات مردم در مورد معرفت ربوبيت خداي سبحان متفاوت است :
دسته اول عموم موحدين هستند كه معتقدند خداوند خالق امور است و عنصر هر چيزي را او آفريده است
تصرفات خداي سبحان را محدود مي دانند و براي خدا تصرف بي نهايت قائل نيستند.
اين گروه زبانا ذكر مي كنند كه تقدير همه امور بدست خداست اما اين نظريه تنها بر زبان آنها جاري است نه علم به قضيه دارند نه باور قلبي و نه اين حقيقت را مي بينند.
از نگاه حضرت امام توحيد اين گروه ناقص است و براي جلوه گري سلطنت خداي سبحان و ربوبيت او ، اسباب ظاهريه را بسيار موثر مي دانند.
اين گروه اگر گاهي هم به خدا توجه دارند يا تقليدي است يا احتياط مي كنند به اين معنا كه مي گويند توجه به خدا ضرري ندارد
اما اين توجه را جدي و ضروري قلمداد نمي كنند
ادامه دارد
استاد بروجردي
كلاس شرح تهذيب نفس
٩٩/٩/١
كانال در محضر استاد بروجردي را در پيام رسانهاي زير دنبال كنيد
واتساپ ٢١
https://chat.whatsapp.com/Fm4JXIaAh5645ZZFqH8KLp
پيام رسان سروش پلاس
sapp.ir/darmahzareostadbroujerdi
پيام رسان بله
https://ble.im/boroojerdi
پيام رسان گپ
https://gap.im/darmahzar
پيام رسان ايتا
https://eitaa.com/darmahzareostadbroujerdi
تلگرام
@darmahzar
لينك سايت حوزه علميه السلطان علي بن موسي الرضا(ع)👇
http://bit.ly/2WTptgK
#دعای_ندبه ۵۵
🔆 *«فَعَلَى الْأَطائِبِ مِنْ أَهْلِ بَيْتِ مُحَمَّدٍ وَعَلِيٍّ صَلَّى اللّٰهُ عَلَيْهِما وَآلِهِما فَلْيَبْكِ الْباكُونَ وَ إِيَّاهُمْ فَلْيَنْدُبِ النَّادِبُونَ وَلْيَصْرُخِ الصَّارِخُونَ، وَيَضِجَّ الضَّاجُّونَ، وَيَعِجَّ الْعاجُّونَ»*
🔆 *«پس بر پاکیزگان از اهلبیت محمّد و علی (درود خدا بر ایشان و خاندانشان)، باید گریهکنندگان بگریند و زاریکنندگان زاری کنند. زاریکنندگان زاری کنند و برای مانند آنان باید اشکها روان شود و فریادکنندگان فریاد زنند و شیونکنندگان شیون کنند و خروشندگان بخروشند.»*
✳️ پس از آنكه حکایت مصيبتهای وارد بر خاندان رسول خدا ذکر شد، پس از آنکه رنجنامهٔ شهادت، اسارت و قربت خاندان عصمت بازگو شد، بعد از اینکه حتمی بودنِ وعدههای الهی را خواندیم، و شنیدیم که روزگار چنین باقی نمیماند، باید اقدامی صورت بگیرد.
🔆 *فَلْيَبْكِ الْباكُونَ وَ إِيَّاهُمْ فَلْيَنْدُبِ النَّادِبُونَ وَلْيَصْرُخِ الصَّارِخُونَ، وَيَضِجَّ الضَّاجُّونَ، وَيَعِجَّ الْعاجُّونَ*
♦️ نباید در قبال این مصیبتها بیاعتنایی کرد؛ باید اهل گریه بر پاکان آل پیامبر بگریَند و آنان که فغان و ناله سر میدهند، بر این غصّهها بنالند و مویه کنند و اهل ضجّه، ضجّه زنند و کسانی که ناله و شیون دارند، به عرصه آیند.
✅ اینها همه یادآور این مهم است که نباید نسبت به چنین ظلمهایی بیتقاوت نشست. برای تحقق وعدهٔ الهی هرکسی باید قدم در عرصهٔ عمل نهد و با فغان و گریه و شیون از احساسات خویش یاری طلبد.
💧 اشکی که در مصیبت آلالله از دیده سرازیر میشود، *آب حیات است*؛ زیرا انسان به هنگام گریه مییابد که ریشهٔ دردهای او کجاست. مشکل خود را در دوری از امام خویش مییابد و با تضرع به درگاه الهی خواهان رفع این گرفتاری است.
📚«برگرفته از بيانات استاد زهره بروجردى»
🌐 emamraoof.com
ا🕋✨🕋✨🕋✨🕋
ا🕋✨🕋✨🕋
ا🕋✨🕋
ا🕋
#بقیه_الله_خیر_لکم_ان_کنتم_مومنین
#اسامی_القاب_مبارک_حضرت_ولی_عصر_عجل_الله_تعالی_فرجه_الشریف
🖊(۴۱)نام مبارک⚜ *الشهید* ⚜
📖✨فَكَيْفَ إِذا جِئْنا مِنْ كُلِّ أُمَّةٍ بِشَهيدٍ وَ جِئْنا بِكَ عَلى هؤُلاءِ شَهيداً
▫️حال آنها چگونه است هنگامىكه از هر امّتى، شاهد و گواهى [بر اعمالشان] مىآوريم، و تو را نيز بر آنان گواه خواهيم آورد؟!
سوره مبارکه نساء آیه۴۱
📜🟢سماعه گوید: امام صادق (علیه السلام) در مورد آیه: فَکَیْفَ إِذَا جِئْنَا مِن کُلِّ أمَّةٍ بِشَهِیدٍ وَجِئْنَا بِکَ علَی هَؤُلاء شَهِیدًا فرمودند:
📌«این آیه بهطور خاص *در حقّ امّت محمّد (صلی الله علیه و آله)* نازل شده است. *در هر دوره، امامی از ما شاهد بر [اعمال] مردم است و محمّد (صلی الله علیه و آله) در همهی دورانها بر ما گواه است»*
📗الکافی، ج۱، ص۱۹۰/ بحارالأنوار، ج۲۳، ص۳۵۱
🧷📍به معنایی میتوان گفت "شهید" *شاهد حقیقت بوده است، پس حاضر است جان خود را فدا کند؛ در نتیجه میتوان گفت جایگاه حضرت خاتم الانبیا و ائمه ی معصومین( علیهم السلام) بالاتر جایگاه شهید است.*
"هو الاول و الآخر، هو الظاهر و الباطن"
✨رسول خاتم و ائمه ی معصومین علیهم السلام خود اراده کنند جان میگیرند و جان میدهند...
👈پس میتوان گفت "الشهید" *که یکی از اسماء الله هم هست(یَا شَدِیدُ یَا شَهِیدُ| جوشن کبیر) به معنای گواه و شاهد است.*
✨اَشْهَدُ اَنَّكُمُ الشُّهَدآءُ وَالسُّعَدآءُ
✨أَنْتُمُ الصِّرَاطُ الْأَقْوَمُ وَ شُهَدَاءُ دَارِ الْفَنَاءِ
📗زیارت جامعه کبیره
📜🔸قال السجاد (علیه السلام):
✨القتل لنا عاده و کرامتنا الشهاده.
*کشته شدن عادت ما و شهادت کرامت ماست.*
📗بحار الانوار، ج۴۵، حدیث۱۱۸
🕋
🕋✨🕋
🕋✨🕋✨🕋
🕋✨🕋✨🕋✨🕋
◾️وفات "ابن نفيس" طبيب مسلمان و كاشف گردش ريوي خون(687 ق)
✍ علاءالدين علي ابن نفيس دانشمند و طبيب مسلمان در سال ۶۰۷ ه، در قَرَش (نزدیک دمشق) به دنیا آمد. وی در دانشکده پزشکی «بیمارستان نوری» دمشق به فعالیت پرداخت؛ و علاوه بر طب، علوم فقه، ادبیات و الهیات را نیز آموخت. او علم طب را نزد دانشمندان مشهور آن عصر فرا گرفت و پس از مطالعه و تحقيقات عميق در اين رشته مهارت بسياري پيدا كرد.
✅ يكي از نخستين كتابهاي ابن نفيس شرح تشريح القانون نام دارد كه گردش ريوي خون را شرح داده است. شهرت وی به خاطر توصیف گردش ریوی خون است که برای اولین بار مطرح نموده است. كشف اين گردش خون، مربوط به سه قرن قبل از زماني است كه توسط دانشمندان اروپايي ارايه شده است. به همين جهت، بنا به نظر برخي از محققان، دانشمندان اروپايي، اين نظريه را از ابن نفيس اقتباس كرده اند.
✅ كتاب الشامل، يكي ديگر از آثار اوست كه درباره ي تكنيكِ جراحي، بحثهاي قابل توجهي دارد. سرانجام او در سال ۶۸۷ هجری در دمشق درگذشت
*🟩
گرامیباد سالروز شهادت شهیدمحراب،آیت الله شیخ محمد صدوقی*
*♦️رهبرمعظم انقلاب:ایشان یار دیرین امام، زبان حق گوی اسلام و شخصیت ممتاز نظام بود؛ شهادت ایشان خباثت دشمن را به اثبات رساند*
نگاهی به زندگی "شهید آیت الله صدوقی" چهارمین شهید محراب
آیت الله محمد صدوقی در سال 1288شمسی در یزد متولد شد و از محورهای مبارزه علیه رژیم شاه و از یاران نزدیک امام خمینی(ره) در پیروزی انقلاب اسلامی بود و در نهایت در11 تیر سال 61 به دست منافقین ترور و شهید شد.
شهید آیت الله صدوقی که به حق شیخ الشهدا و چهارمین شهید محراب نامیده شده نماینده امام خمینی (ره) در استان یزد و امام جمعه شهر یزد بود، در آخرین نماز جمعه اش که مصادف با دهم ماه مبارک رمضان 1402 مطابق با یازدهم تیرماه 1361 بود، بعد از ادای نماز، یک عضو گروهک منافقین به ایشان نزدیک شد و با به آغوش کشیدن آن و منفجر کردن نارنجکی که در دست داشت، وی را به شهادت رساند این عالم شهید از یاران صدیق و باوفای امام خمینی (ره) و یاور مردم محروم بود و خود را از مردم جدا نمی دانست.
ایشان در سال 1327 هجری قمری در یزد متولد شد. وی تحصیلات حوزوی را تا حدود لمعه و قوانین در مدرسه عبدالرحیم خان یزد به پایان رساند و در سال 1348 قمری برای ادامه تحصیلات عازم اصفهان شد.
وی حدود 21 سال جهت کسب علوم و معارف اسلامی در قم عزیمت کردند. در آغاز از محضر آیت الله شیخ عبدالکریم حائری چند سالی کسب فیض نمود. آیت الله صدوقی نقش عمده ای در سازماندهی حوزه برعهده گرفت و ضمن تدریس علوم دینی، خود نیز از محضر بزرگانی چون آیات عظام سید محمد تقی خوانساری، حجت، صدر و بروجردی استفاده کرد.
صدوقی در سال 1330 شمسی به یزد مراجعت کرد و بنا به پیشنهاد روحانیون سرشناس یزد در آن شهر ماندگار و به تدریس مشتاقان علوم دینی پرداخت و در ضمن ایجاد تغییراتی، مدارس دینی را نوسازی نمود.
آیت الله پس از چند سال اقامت در یزد عازم قم، در آنجا با امام رحمه الله که از مدرسین بزرگ حوزه بودند، بیش از پیش آشنا شد. آیت الله صدوقی هفته ای چند جلسه به خدمت ایشان می رسیدند. با شروع نهضت امام رحمه الله و ادامه آن، آیه الله صدوقی نیز با نهضت ایشان همراه و همگام و نقش بزرگی را در سازماندهی روحانیون و روشنگری مردم یزد ایفا کرد و از آن تاریخ در تمام فراز و نشیب های حرکت انقلاب اسلامی از یاران امام رحمه الله و از مروجان افکار متعالی رهبر کبیر انقلاب اسلامی به شمار می رفت.
پس از تبعید امام به ترکیه و سپس به نجف اشرف، ارتباط مرحوم صدوقی با امام رحمه الله از طریق مراسلات برقرار بود و تا آخرین حد توان خویش، امام را در مبارزه با رژیم شاه همراهی کرد.
شهید صدوقی در مبارزه با شاه یکی از محورهای مبارزه محسوب می شد. او اعلامیه هایی در محکوم نمودن جنایات رژیم از جمله فاجعه سینما رکس آبادان صادر کرد. بعد از پیروزی انقلاب نیز در مورد مسائل مهم انقلاب همواره مورد مشورت پیشتازان روحانیت مبارز بود.
شهید صدوقی در تاریخ 31 مرداد 1358 به عنوان امام جمعه یزد منصوب شده و هنگامی که حادثه تاسف بار زلزله کرمان به سال 1360 روی داد از طرف امام خمینی(ره) مسئول رسیدگی به زلزله زدگان آن استان شد و زحمات زیادی را در این راه متحمل گشت.
پیام امام خمینی به مناسبت شهادت آیت الله صدوقی
🌹قربانی شدن و قربانی دادن در راه انقلاب و پیروزی آن اجتناب ناپذیر است به ویژه انقلابی که برای خداست...
چه کسی اولی به شهادت است در زمانی که کفر بنی امیه اسلام را تهدید می کرد. از فرزند معصوم پیامبر اسلام و فرزندان و اصحاب او چه کسی اولی به شهادت است در عصری که استکبار جهانی و فرزندان خلف آن در داخل و خارج، اسلام عزیز را تهدید میکند.
از امثال شهید بزرگوار ما و فقیه متعهد و فداکار اسلام شهید صدوقی عزیز- رضوان الله علیه- شهید بزرگی که در تمام صحنه های انقلاب حضور داشت و یار و مددکار گرفتاران بود... این مدعیان خدمت به خلق و قیام برای خلق که در بیغوله ها خزیده و در حال انقلاب به چپاول اسلحه و مهمات بیت المال خلق فعالیت شبانه روزی نمودند، اینک که خداوند تعالی چهره کریه شان را آشکار کرد و دستشان را از مال و جان خلق الله کوتاه نمود، چنین خدمتگذارانی را از این خلق می گیرند...
شادی روحشان الفاتحه مع الصوات