١٥
#زيارت_غديريه
عنه یسئلون»
عبارت فوق اشاره به اينست كه همه در مورد علی عليه السلام بازخواست می شوند، یعنی خدای سبحان حساب و مواخذه می کند و این سوال، سوالي عتابی و عقابی است.
محاسبه این گونه است که با ولیّ خدا چه کردید ؟ ولیّي که بارها و بارها جلوه ولایتش را دیدید اما اقبال خاصی به او نداشتید.
در ذیل آیه « ان السمع و البصر و الفواد کل اولئک کان عنه مسئولا» روایتي است که مي فرمايد: از سمع و بصر و فواد سوال می شود که در مورد ولایت علی ع چه کردید؟
در صفحه 118 مشارق الانوار الیقین در ذيل اين آيه آمده است :« ان السمع...» سمع، صدای توحید و بصر، نبوت و جایگاه پیامبر است.
والفواد للولایه،
يعني فواد برای قبول ولایت است .
« کل اولئک کان عنه مسئولا»
بعضي ضمير عنه را به کل بر می گردانند و بعضی به فواد بر می گردانند.
عنه مسئولا از فواد سوال می شود که چقدر ولایت پذیر بودی و یا از سمع و بصر و فواد سوال می شود که چقدر توحید را قبول داشتی؟ و به بصر گفته می شود چقدر معجزات نبوت را دیدی؟ و به فواد گفته می شود چقدر ولايت را باور داشتی؟ پس « وَ عَنْهُ يُسْأَلُونَ ».
السَّلَامُ عَلَيْكَ يَا أَمِيرَ الْمُؤْمِنِينَ آمَنْتَ بِاللَّهِ وَ هُمْ مُشْرِكُونَ وَ صَدَّقْتَ بِالْحَقِّ وَ هُمْ مُكَذِّبُونَ وَ جَاهَدْتَ وَ هُمْ مُحْجِمُونَ وَ عَبَدْتَ اللَّهَ مُخْلِصاً لَهُ الدِّينَ صَابِراً مُحْتَسِباً حَتَّى أَتَاكَ الْيَقِينُ أَلا لَعْنَةُ اللَّهِ عَلَى الظَّالِمِينَ
چه زیارتی انقدر قوی است که امام هادی هم تاریخ را گفته باشند و هم از کسانی که ولایت را قبول نداشتنداعلام برائت كنند ؟؟ زمانی که تو ایمان آوردی آنها مشرک بودند و زمانیکه تو تصدیق دین کردی آنها مکذب بودند و زمانیکه جهاد کردی آنها منكر جهاد بودند و زمانی که آنها از جهاد فراري بودند، تو همیشه در صحنه حضور داشتي.
همه عمر تو بندگی بوده است، « صابرا» در عرصه بندگی صبر بالله فی الله ولله و مع الله داشته ايي و صبرت را با خدا معامله کردي و تا آخرین لحظه عمرچنین بوده اي.
« حتی اتاک الیقین» « الا لعنه الله علی الظالمین» .
ادامه دارد
استاد بروجردي
١٤٠٠/٣/٢
كلاس شرح زيارت غديريه
كانال در محضر استاد بروجردي را در پيام رسانهاي زير دنبال كنيد
واتساپ ٢١
https://chat.whatsapp.com/Fm4JXIaAh5645ZZFqH8KLp
پيام رسان سروش پلاس
sapp.ir/darmahzareostadbroujerdi
پيام رسان بله
https://ble.im/boroojerdi
پيام رسان گپ
https://gap.im/darmahzar
پيام رسان ايتا
https://eitaa.com/darmahzareostadbroujerdi
تلگرام
@darmahzar
لينك سايت حوزه علميه السلطان علي بن موسي الرضا(ع)👇
http://bit.ly/2WTptgK
#عزت_و_ذلت ۲۴
♦️ *حبّ دنیا، عامل ذلت*
🔆 «وَمَنْ أَظْلَمُ مِمَّن مَّنَعَ مَسَاجِدَ اللّهِ أَن يُذْكَرَ فِيهَا اسْمُهُ وَسَعَى فِي خَرَابِهَا أُوْلَئِكَ مَا كَانَ لَهُمْ أَن يَدْخُلُوهَا إِلاَّ خَآئِفِينَ لهُمْ فِي الدُّنْيَا خِزْيٌ وَلَهُمْ فِي الآخِرَةِ عَذَابٌ عَظِيمٌ»
🔆 «و كيست بيدادگرتر از آن كس كه نگذارد در مساجد خدا نام وى برده شود و در ويرانى آنها بكوشد آنان حق ندارند جز ترسان لرزان در آن [مسجد]ها درآيند در اين دنيا ايشان را خوارى و در آخرت عذابى بزرگ است»
📔 سوره مبارکه بقره، آیه ۱۱۴
💢 قرآن میفرماید گروهی در دنیا ذلیل هستند و در آخرت نیز گرفتار عذابی گسترده میشوند، ظالمانی که به تعبیر قرآن چه کسی از آنان ظالمتر است؟!
♦️ *ظالمترینها کسانی هستند که در مسجد دلشان (دل مسجد و خانه خداوند است زیرا القَلبُ حَرَمُ الله ) در عوض محبت و معرفت مولا، حبّ و شوق و فکر دنیا باشد و این امور مانع یاد خداوند شود به همین جهت گرفتار ذلت میشوند.*
🔹 همانطور که اگر در مسجد ظاهری با تمام وسعت و زیباییاش نمازی اقامه نشود ویرانهای بیش نیست خانه دل نیز اگر فاقد حبّ خداوند و اولیای او باشد ویرانهای بیش نیست.
🔰 یکی از معانی مساجد، مواضع سجده است که هنگام سجده باید بر زمین نهاده شود (پیشانی،کف دو دست و …) و متوجه یاد خداوند باشد تا نشان خضوع در برابر حق باشد.
✳️ *در عالم باطن نیز اگر قلب و جسم خضوع در برابر مولا نداشته باشد و یاد خدا را نکند گرفتار ذلت میشود.*
🔸 قرآن عذاب این دسته از افراد را خزی به معنای خواری و ذلت عنوان کرده است.
✍️ *بعضی مفسرین معتقدند ذلت، غصه خوردن بابت دنیا و امور دنیوی است که مانع بندگی میشود.*
📚 «برگرفته از بیانات استاد زهره بروجردی»
🌐 emamraoof.com
رهبرانقلاب:
انرژی هستهای نیاز قطعی فردای کشور ما است، تا چند سال دیگر حداقل به ۲۰یا۳۰هزار مگاوات برق ناشی از انرژی هستهای نیاز داریم.
خب آن روز که احتیاج پیدا کردیم، چکار کنیم؟
از آمریکا و اروپا گدایی کنیم که بیایید به ما برق هستهای بدهید یا غنیسازی راه بیندازید؟!
#ال_یس ١٨٠
🔆 *«بِكُمْ يَا مَوْلَايَ أَوَّلِكُمْ وَ آخِرِكُمْ»*
💠 هم ایمان به اولین معصوم دارم و هم ایمان به آخرين معصوم، هم ایمان به امیرالمومنین عليهالسلام دارم و هم ایمان به حضرت ولی عصر عجلاللهتعالیفرجه، هم دلداده علی هستم و هم دلداده ختم الاولیاء،
🔹به همان ميزان كه امیرالمومنین را به عنوان وصی پیامبر و اولین امام پذيرفتهام به همان اندازه امام زمان را قبول دارم.
✨از قدیم گفته اند: عاشقی درد سر دارد برای عاشقی ادعا كافی نيست، زائر حضرات معصومين علیهمالسلام در ادعای عاشقی امتحان میشود.
🔸 هدف از امتحان آنست تا در ورطه آزمایش، گوهر وجودمان آشکار شود. با بلا فی الضمیر انسان بروز میكند.
✳️ اصحاب الحسين در همراهی از امام خويش سربلند بيرون آمدند، تاريخ شيعه كم ندارد كسانی را كه از حيطه آزمايش ارادت نسبت به امام زمان خود سربلند بيرون آمدهاند.
🔆 *«وَ بِكُمْ يَا مَوْلَايَ أَوَّلِكُمْ وَ آخِرِكُمْ»*
✨ مولايم! میدانم اگر من ادعای عاشقی كنم همان آزمونی را ازمن میگيريد که از محبين ديگر گرفتهايد، تنها لطف و ياری شما میتواند ما را در اين آزمونها سربلند سازد.
🔸 ما هر روز در زيارت آل يس ادعای عاشقی میكنيم بايد شما دعایمان كنيد كه در اين ادعا كاذب نباشيم،
✨ ادعا میکنيم محب شما خانواده هستيم و چون اعلام مودت نسبت به شما میكنيم، نبايد هیچ اعتراضی داشته باشيم،
💚 *اگر ما كسی را دوست میداریم حتی در گوشه قلب نبايد اعتراضی نسبت به وی داشته باشيم زيرا همين ميزان اعتراض ميان ما و ايشان فاصله ایجاد میكند و سبب دوری ما از يكديگر میگردد و دلها را از هم دور میکند.*
✳️ حال در زيارت آل يس اعلام میكنيم، مولايم شما را دوست میداريم و هيچ چون و چرايی نداريم و میخواهيم به دعای شما تسليم تسليم باشيم.
📚 «برگرفته از بیانات استاد زهره بروجردی»
🌐 emamraoof.com
🔰 نزد خدا، آبروی خود را نبریم
💠 انسان که پیش خدای سبحان می رود، با دست خالی که نمی تواند برود! چه چیزی ببرد؟ مبادا یک وقت بگویی من درس خواندم، علم دارم، فلان خدمت را کردم؛ با دست خالی برو. چرا؟
(آبروی خود بَری گر آب روی خود بَری)*
اگر بگویی خدایا من این کار را کردم، همان جا آبرویت را می برند. می گویند: اینها را که ما به تو دادیم! آنجا می خواهی بروی، با #عجز و #لابه برو؛ این (لا یملک الا الدّعا)* همین است. یک چیزی باید ببرد که تحفه باشد و آنجا نباشد، آن ( #فقر ) است.
_________________________________
* دیوان اشعار حکیم سنایی
* مفاتیح الجنان / دعای کمیل
✅ درس خارج فقه _ ۱۳۹۹/۱۲/۰۶
١٧٠
#تهذيب_نفس
ادامه بحث توكل
گروه سوم افرادي هستند
كه ربوبيت خداي سبحان را باور دارند ، قلب آنها تصرفات مطلقه خدا را پذيراست و خداوند را مالك علي الاطلاق و سلطان بر تمام امور مي دانند.
امام مي فرمايند: اين گروه به مقام توكل رسيده اند اما آنها نيز در درجات مختلفي هستند.
اين گونه نيست كه بر اسباب اعتماد داشته باشند خير آنها فقط بر مسبب الاسباب اعتماد دارند اما اين امر براي آنها هميشگي نيست يعني به صورت "مقام " براي شخصيت آنها محقق و تثبيت نشده و به همين جهت گاهي اوقات به اسباب دنيوي تعلق پيدا مي كنند .
البته همين افراد مقداري كه در اين عرصه پيشرفت مي كنند، قرار را بر اين مي گذارند كه فقط بدن خود را در عرصه بندگي مشغول به خدمت نمايند و تأثيرگزاري همه اسباب را به خداي سبحان واگذار مي كنند چون يقين دارند او (خداوند) مي تواند در هر سببي تأثيري قرار بدهد كه آن تأثير حتي در مخيله انسان هم نمي گنجيد.
ادامه دارد
استاد بروجردي
كلاس شرح تهذيب نفس
٩٩/٩/١
كانال در محضر استاد بروجردي را در پيام رسانهاي زير دنبال كنيد
واتساپ ٢١
https://chat.whatsapp.com/Fm4JXIaAh5645ZZFqH8KLp
پيام رسان سروش پلاس
sapp.ir/darmahzareostadbroujerdi
پيام رسان بله
https://ble.im/boroojerdi
پيام رسان گپ
https://gap.im/darmahzar
پيام رسان ايتا
https://eitaa.com/darmahzareostadbroujerdi
تلگرام
@darmahzar
لينك سايت حوزه علميه السلطان علي بن موسي الرضا(ع)👇
http://bit.ly/2WTptgK