۱۳۹
#تفسیر_سوره_انعام
📔 *آیۀ ۶۲*
🔆 «ثُمَّ رُدُّوا إِلَى اللَّهِ مَوْلَاهُمُ الْحَقِّ أَلَا لَهُ الْحُكْمُ وَهُوَ أَسْرَعُ الْحَاسِبِينَ»
❇️ بعد از زندگی در این دنیا افراد بازگردانده میشوند به طرف مولای خودشان به طرف «الله» که ولایت آنها را به عهده دارد و کوچکترین بطلانی در این ولایت راه ندارد. مالک حقیقی اوست، مرجع حقیقی اوست و تنها اوست که زوالناپذیر است.
❇️ در سورۀ مبارکۀ انعام رسیدیم به این سیر بحث که خداوند قهاریت خودش را بر ما اعلام فرمود حافظین هم برای رسیدن به این نام قهّار گمارده شد (تا زمان مرگ) این حفظه در خدمت انسان قرار دارند و کوچکترین تفریطی هم در این زمینه ندارند.
❇️ در آیۀ ۶۲ جلوهگاهی از مرگ نمایش داده میشود که همه راغب مرگ میشوند.
🔹۱. حق در زبان عرب به معنی یک امر ثابت و زوالناپذیر است، چیزی که دگرگونی در آن راه ندارد. همه به طرف او برمیگردند. «رُدُّوا إِلَى اللَّهِ مَوْلَاهُمُ الْحَقِّ»
🔹۲. نکته هوس انگیز در مرگ، «مَوْلَاهُمُ» است خدا اسم خودش را به ما اضافه میکند، خود این اضافه شدن خیلی نشاط آفرین است، خیلی سرورآفرین است بنده من. بنده خودم است سراغ خودم آمده است. «مَوْلَاهُمُ»
🔹۳. نفرمود: «ثُمَّ رُدُّوا إِلَى اللَّهِ مَوْلی الْحَقِّ» نه. بلکه فرمود: «مَوْلَاهُمُ» به طرف مولای خودشان برمیگردند. مملوک به طرف مالکش برمیگردد. عبد به طرف معبودش برمیگردد که آن معبود حق است، ثابت است. زوالناپذیر است. جمالاش دائم است. علمش دائم است. قدرتش دائم است.
🔹۴. «أَلَا لَهُ الْحُكْمُ وَهُوَ أَسْرَعُ الْحَاسِبِينَ».
خانمی به پیامبر گفت: «یا رسولالله در قیامت سروکار ما با کیست؟» پیامبرفرمودند: «با خداست.» گفت: «پس خیالم راحت شد. چون خدا که بندهاش را نمیسوزاند.» مهربانی او مانع میشود که بندهاش بسوزد.
حال این آیه به ما میگوید. «ثُمَّ رُدُّوا إِلَى اللَّهِ» بازگردانده میشوند به طرف همه خدایی خدا.» خدایی که مولای اینها بوده ولایت اینها را به عهده داشته ولایتی ثابت و لایتغیر.
🔹۵. «أَلَا لَهُ الْحُكْمُ» تنها حاکم فقط اوست. جارومجرور مقدم شده افادۀ حصر دارد. «أَلا،» آگاه باشید تنها حاکم فقط اوست «وَهُوَ أَسْرَعُ الْحَاسِبِينَ» به سرعت حکم را در بین بندگانش جریان میدهد.
✍ یکی از عرفا میگوید: امیدوار کنندهترین آیۀ قرآن همین است. «رُدُّوا إِلَى اللَّهِ مَوْلَاهُمُ الْحَقِّ» مثل این که خدا عبدی را به خدمت پذیرفت، و بالاترین عزت را نصیب این عبد کرد. بالاترین عنایت به عبد این است که به طرف مولای خودش برگردانده شده چون او تاکنون سرگردان بود و در حال حاضر در آغوش حضرت حق جای گرفته است.
📌 ادامه دارد...
📚 «برگرفته از بیانات استاد بروجردی»
کلاس تفسیر قران
۸۳/۱/۲۹
كانال در محضر استاد بروجردي را در پيام رسانهاي زير دنبال كنيد
تلگرام👇
https://t.me/darmahzar
سایت موسسه👇
emamraoof.com
بله👇
https://ble.ir/Boroojerdi
ایتا👇
https://eitaa.com/darmahzareostadbroujerdi
#شکر_از_دیدگاه_قرآن ۲۸
✍🏼 در ابتدای بحث شکر عرض کردیم شکر در اصطلاح «پر دیدن نعمت» است.
✅ *شکر شاه کلیدی است که اگر به کسی داده شد هم خودش و هم نعماتش رو به فزونی است و اگر از کسی گرفته شد، بزرگترین عقوبت روزگار بر او وارد شده است.*
🔆 «يا بَني إِسْرائيلَ اذْكُرُوا نِعْمَتِيَ الَّتي أَنْعَمْتُ عَلَيْكُمْ»
🍃 خدای سبحان در این آیه به بنی اسرائیل میفرماید:
🔆 «یادآورید نعمت خاصی که به شما دادم.»
📗 سوره بقره، آیه ۴۰
◀️ *ظاهراً خدای سبحان بنیاسرائیل را مخاطب قرار داده است و باطناً همۀ خواص را.*
✳️ *همۀ نعمات نیازمند شکر است و نعمتهای خاص شکر بیشتری میطلبد. یکی از این نعم خاص همین ایام محرم و صفر و فاطمیه است.*
🔷🔹 ذکر نعمتهایی که خدای سبحان در اختیارمان قرار داده و توفیقات خاصی که نصیبمان کرده است موجب میشود خود را هیچگاه طلبکار از خدای سبحان ندانیم و یقین داشته باشیم این نعمتها بهدلیل قابلیت ما نبوده و خداوند سبحان بدون هیچ استحقاقی این نعم را از فضل و کرمش در اختیار ما قرار داده است.
📚«برگرفته از بیانات استاد زهره بروجردی»
🌐emamraoof.com
#شرح_زیارت_امین_الله ۸۴
💎 زائر در این زیارت با سلام به معصوم جذبهای را دریافت میکند که زبان او به بیان نیازها گشوده میشود.
🔆 *«مُحِبَّةً لِصَفوَةِ اَولیائِک»*
🔆 «خدایا! من را دوستدار دوستان برگزیدهات قرار بده.»
◀️ نکتۀ قابل تأمل در این درخواستها آن است که این امور نیازهای دائمی زائر است نه موقت؛ بدین جهت بهصورت اسم فاعل ذکر شده است که بر زمان حال و آینده دلالت دارد.
🔰 زائر در این فراز از خداوند درخواست میکند که همیشه و مستمر عاشق دوستان خدا باشد؛ یعنی این دوست داشتن تا ابد وجود داشته و سیر او بینهایت باشد.
🔷 او به این باور دست مییابد که قلب او به تغذیه نیاز دارد و قوّت قلب که محبت است را از خداوند درخواست میکند.
از آن جهت که متعلقهای واژۀ محبت متفاوت است؛ گاه دنیا، گاه فرزندان، همسر و ...؛ اما زائر در این فراز رأس محبتها،
🔹 یعنی حب به خداوند و اولیای الهی را طالب است:
🔆 *«وَ الَّذینَ آمَنُوا اَشَدُّ حُبّاً لِلّه»*
📗 سوره بقره، آیه ۱۶۵
💎 *علامت این محبت به خدا در فراز «بِاَبی اَنتُم وَ اُمّی وَ نَفسِی وَ اَهلی وَ مالی وَ عُثرَتی» بیان میشود.*
📚«برگرفته از بیانات استاد زهره بروجردی»
🌐emamraoof.com
#مهارتهای_ارتباطی ۲۹
💠 *برطرف كردن موانع جذب انرژی*
🔆 «مَنْ يُسَاعِدُنِي وَ أَنْتَ أَفْرَدْتَنِي، وَ مَنْ يُقَوِّينِي وَ أَنْتَ أَضْعَفْتَنِي»
🔆 «خدایا! وقتی تو مرا تنها بگذاری چه کسی مرا كمك میکند؟! اگر تو مرا به دلیل گناهی که کردم ضعیف کنی، چه کسی مرا تقویت میکند؟!»
📕 دعای ۲۱ صحیفه سجادیه
✅ ما معتقديم در فضای مثبت میتوانیم جذب انرژی داشته باشیم؛ اما این امر منوط به این است که خود شخص مانع نداشته باشد. اگر کسی به دلیل معصیت مانع دارد، خوبان را هم که مشاهده میكند، از آنها ایراد میگیرد.
💢 اگر شخصی به دلیل غرور و غفلت گرفتار ضعف بشود، جمع مثبت هم هیچ گرهای از او باز نمیکند. انتقالِ انرژیِ مثبت از مجامع به افراد، زمانی است که ما مانع نداشته باشیم و حال خودمان خوب باشد؛ *اما اگر انسان با خدا درگیر شود، مطمئن باشید خلق خدا نه موجب قوّت او میشوند و نه کمکی به او میکنند. چون خلق جنود و سپاه خدا هستند.*
✅ اقبال و ادبارِ مردم به بزرگانِ معرفتى به فرمان خدای سبحان است.
*اگر امروز مردم به من روی میآورند و محبت دارند، او اجازه داده است مرا دوست داشته باشند.*
◀️ در روابط اجتماعی باور کنیم که خلق بنفسه کارآیی برای ما ندارند. اگر مایل هستیم از دوستان و نزدیکانمان دریافتی داشته باشیم؛ باید مانع خود را برطرف کنیم.
◀️ *اگر حقیقتا بنده باشیم، او به همه بخشنامه میدهد ما را ياري کنند.*
*این نگرش باعث میشود انسان با خلق درگیر نباشد.* میفهمد که مشکل از خود اوست و میداند تا زمانی که مانع دارد، اگر همۀ خلق هم جمع بشوند نمیتوانند به او خیررسانی داشته باشند.
✅ *میداند که خلق، سپاه خدای سبحان هستند و اگر مساعدتی میکنند، به اذن اوست.*
📚«برگرفته از بیانات استاد زهره بروجردی»
🌐emamraoof.com