یک اربعین ز داغ، دل مضطرم شکست
یک اربعین، سرشک به چشم ترم شکست
یک اربعین مدام به ما خنده کرده اند
با رفتن تو حرمت اهل حرم شکست
در کل عمر بال و پرم بودی ای حسین
در زیر اسب ماندی و بال و پرم شکست
وقتی که روی پیکر تو پا گذاشتند
دیدم که استخوان تنت در برم شکست
با دیدن تو یاد از آن کوچه کرده ام
آنجا که از لگد، کمر مادرم شکست
ای یار از خرابه مپرسی ز خواهرت
آندم که قلب طفل، به دور و برم شکست
من دست بسته بودم و از روی بام ها
سنگم زدند و مثل سر تو سرم شکست
نوكرنوشت:
حسین جان
سَر که زیر قدم یار نباشد سَر نیست
خواهری که به فدایت نشود خواهر نیست
صلي الله عليک يا سيدناالمظلوم يااباعبدالله الحسين
السلام علیک یا زینب الکبری
ایام سوگواری اربعین حسینی تسلیت باد🏴
دفاع همچنان باقیست
https://eitaa.com/defa_baghist
چین و چروک
ارثی است،
منتها از بچه ها
به پدر و مادر میرسد!
دفاع همچنان باقیست
https://eitaa.com/defa_baghist
✍ تنهایی، عجب دردیست ......
چند اربعین است که تو هم تنهایی؟
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
دفاع همچنان باقیست
https://eitaa.com/defa_baghist
🔴از همکلامی با امام حسین(علیه السلام) تا تور مجازی کربلا
🔻اخبار #اربعین در روزی که گذشت
1️⃣ گروه وصال الحسین(ع) با هماهنگی با #عتبه_امام_حسین(ع) سامانه ارتباط تلفنی ۱۶۴۰ را راه اندازی کردند.
2⃣ همزمان با اربعین شهادت حضرت اباعبدالله الحسین علیهالسلام و یاران باوفای ایشان، مراسم قرائت #زیارت_اربعین و عزاداری با حضور #رهبر انقلاب، بدون حضور جمعیت در حسینیه امام خمینی(ره) برگزار میشود.
3⃣ مدیرکل سازمان تبلیغات اسلامی استان کرمان از برگزاری مراسم اربعین در جوار مرقد #سردار_شهید_سلیمانی با رعایت پروتکلهای بهداشتی خبر داد.
4⃣ مستند «صرخه الحریه» تولید شبکه الکوثر، به حضور سیاه پوستان آمریکا در #راهپیمایی_اربعین، پنجشنبه ۱۷ مهر ساعت ۱۸:۳۰ و تکرار آن روز جمعه ساعت ۱۴ پخش خواهد شد.
5⃣ محفل اختتامیه برنامههای قرآنی اربعین از ساعت ۱۹ الی ۲۰، به صورت زنده از شبکه قرآن و معارف سیما و همچنین شبکه های مجازی: heyatonline.ir/heyat/40، aparat.com/alarbaeen/live ، live.alarbaeen.ir پخش خواهد شد.
6⃣ راهاندازی سایت زیارت مجازی (http://haram360.ir) برای مشاهده منطقه مرزی ایران، نجف اشرف، پیاده روی اربعین، کربلای معلی را به صوت ۳۶۰ درجه.
دفاع همچنان باقیست
https://eitaa.com/defa_baghist
Eghtesad Arbaeeni_990715.mp3
24.17M
🎙 #صوت سخنرانی استاد حسن عباسی
🔺 موضوع: اقتصاد اربعینی؛ جهاد متنعمین و محرومین
🗓 ۱۵ مهر ۹۹
📍 تهران، فرهنگسرای عترت
دفاع همچنان باقیست
https://eitaa.com/defa_baghist
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🚩🎥 تو که در جان منی چه عراقی چه فراقی...
#اربعین
#حب_الحسین_یجمعنا
#به_تو_از_دور_سلام
دفاع همچنان باقیست
https://eitaa.com/defa_baghist
هرکس امکان زیارت مارا ندارد، به شیعیانِ فقیر ما سر بزند.
امام کاظم (ع)
#کمک_مومنانه
دفاع همچنان باقیست
https://eitaa.com/defa_baghist
«متن زیارت اربعین امام حسین(ع)»
🏴زیارت امام حسین(ع) و زیارت اربعین از اعمال چهلمین روز شهادت امام حسین(ع) عنوان شده است. زیارت اربعین بر دشمن شناسی و امام شناسی تأکید دارد.
التماس دعا
دفاع همچنان باقیست
https://eitaa.com/defa_baghist
⭕️ طوفان توییتری جهانی شب اربعین حسینی
#حب_الحسین_یجمعنا
🏴تویی که نام تو در صدر سربلندان است
هنوز بر سر نی چهره تو خندان است
🔸موج اول پویش
📆چهارشنبه 16 مهرماه 99
⏱ساعت 19:30 به مدت 7 ساعت
🔸موج دوم
📆پنجشنبه 17 مهر ماه 99
⏱ساعت 2:30 بامداد
این پویش همزمان در بسیاری از کشورهای دنیا آغاز میشود.
#رسانه_باشید
هدایت شده از دفاع همچنان باقیست
زیارتاربعین-میثممطیعی﷽۩.mp3
10.02M
🕌 زیارت اربعین امام حسین (ع)
🎙 با نوای حاج میثم مطیعی
#اربعین
دفاع همچنان باقیست
https://eitaa.com/defa_baghist
▪️هلاکت؛ نتیجه نهایی سکوت در برابر ظلم
از منظر قرآن، نهیازمنکر و مبارزه با ظلم یک وظیفه همیشگی است تا ظلم به یک رویه عادی در جامعه تبدیل نشود. لذا آیه ۱۶۵ سوره «اعراف» سکوتکنندگان در مقابل منکرات و ظلم را به عذابی سخت وعده داده است.
در آیات متعدد قرآن به مسائل سیاسی و اقتصادی پرداخته شدهاست؛ مواردی نظیر #اقتصاد و #معیشت مردم و آثار اجتماعی و سیاسی توجه یا بیتوجهی به آن از سوی حکومتها
🔸سبک زندگی اقتصادی مسئولان
🔸رعایت نکات شرعی در معاملات
🔸کمک به فقرا
🔸اهمیت عدالت و شیوه مناسب حکومتداری.
همچنین اشاره به موضوعاتی همانند:
🔹خمس
🔹قرضالحسنه
🔹زکات
🔹ربا
🔹رزق حلال
🔹اهمیت کار و تلاش و تولید
و سایر موضوعات نشاندهنده اهمیت این مقولات نزد خداوندمتعال است.
✔️ ظلمستیزی از منظر قرآن
ظلمستیزی و مبارزه با طاغوت از جمله دستورات و تأکیدات فراوان قرآن است به نحوی که ۲۹۰آیه به مبارزه با ستمکاران، ستمکاری و دفاع از مظلومان اختصاص یافته است. این ظلم نیز در ۳ سطح ظلم به خداوند مانند شرک و کفر و نفی آیات قرآن، ظلم به دیگران مانند قتل و دزدی و نیز ظلم به نفس مانند پیروی از هواهای نفسانی مطرح شده است.
یکی از این آیات که به مسئله ظلم و ستم با محوریت تبعات سکوت در مقابل ظالمان پرداخته، آیه ۱۶۵ سوره «اعراف» است که میفرماید: «فَلَمَّا نَسُوا مَا ذُكِّرُوا بِهِ أَنْجَيْنَا الَّذِينَ يَنْهَوْنَ عَنِ السُّوءِ وَأَخَذْنَا الَّذِينَ ظَلَمُوا بِعَذَابٍ بَئِيسٍ بِمَا كَانُوا يَفْسُقُونَ؛ پس هنگامى كه آنچه را بدان تذكر داده شده بودند، از ياد بردند، كسانى را كه از [كارِ] بد باز مىداشتند نجات داديم؛ و كسانى را كه ستم كردند، به سزاى آنكه نافرمانى مىكردند، به عذابى شديد گرفتار كرديم.»
مرحوم علامه طباطبایی در تفسیر این آیه در المیزان بیان میکند: «مقصود از «فَلَمَّا نَسُوا ما ذُكِّرُوا بِهِ أَنْجَيْنَا الَّذِينَ يَنْهَوْنَ عَنِ السُّوءِ» فراموشى تذكرها و بیتاثير شدن آن در دلهاى ايشان است، هر چند به ياد آن تذكرها بوده باشند، زيرا اخذ الهى مسبب بیاعتنايى به اوامر او و اعراض از تذكرهاى انبياى او است، وگرنه اگر مقصود فراموشى باشد عقوبت معنا نداشت، چون فراموشى به حسب طبع خودش مانع از فعليت تكليف و حلول عقوبت است.
در هر تكرارى امكان معصيت در نظرش قویتر و اثر تذكرات ضعيفتر شده تا آنجا كه بطور كلى تذكرات در دلش بیاثر و وجود و عدمش يكسان میشود.
در آيه مورد بحث كه فرمود: «فَلَمَّا نَسُوا ما ذُكِّرُوا بِهِ...» مقصود از نسيان همين #بیاثرشدن_تذكرات است. نيز آيه دلالت میكند كه خداوند اعتراضكنندگان را به خاطر سكوتشان و ترك نكردن مراوده با ايشان شريك ظلم و فسق متجاوزين شناخته است و نيز آيه شريفه دلالت میكند بر يك سنت عمومى الهى ـ نه اينكه اين روش تنها اختصاص به بنىاسرائيل داشتهباشد ـ و آن سنت اين است كه جلوگيرى نكردن از ستم ستمگران و موعظهنكردن ايشان در صورت امكان و قطع نكردن رابطه با ايشان در صورت عدم امكان موعظه، شركت در ظلم است، و عذابى كه از طرف پروردگار در كمين ستمگران است، در كمين شركاى ايشان نيز است.»
آیتالله مکارم شیرازی نیز در تفسیر نمونه اینگونه بیان میکند: «بايد توجه داشت كه گاهى بيان حقايق و وظایف الهى بدون احتمال تأثير نيز واجب مىشود و آن در موردى است كه اگر حكم خدا گفته نشود و از گناه انتقاد نگردد، كم كم به دست فراموشى سپرده مىشود و ریالبدعتها_جان_مىگيرند و سكوت دليل بر رضايت و موافقت محسوب مىشود، در اينگونه موارد لازم است حكم پروردگار آشكارا همه جا گفته شود هر چند اثرى در گنهكاران نگذارد.
شك نيست كه اين فراموشى، فراموشى حقيقى كه موجب عذر است نبود، بلكه آنچنان بىاعتنایى به فرمان خدا كردند كه گویى به كلى آن را فراموش نمودهاند.»
🔻سکوت در مقابل ظلم؛ مشارکت با ظالمان
لذا از منظر قرآن به هیچوجه نباید در برابر ظلم و منکر بیتفاوت بود تا مانع از تبدیل آن به بدعت و رویه در جامعه شد، زیرا بیتفاوتی و سکوت در مقابل ظلم، به هر دلیل که باشد، در نهایت مُهر تأییدی بر اقدامات و روشهای ظالمانه است و ظالمان را در پیشبرد اقدامات خود گستاختر میکن.
در مجموع باید گفت نهی از منکر و ظلم یک وظیفه دائمی است که اگر به هدایت دیگران منجر نشود، قطعاً موجب نجات ناهیان از منکر خواهد شد و #افراد_بیتفاوت و #ساکت با کمک به توسعه و تعمیق ظلم در واقع در #جبهه_ستمکاران قرار دارند و طبق سنتالهی زمینه هلاکت خود را با این سکوت فراهم میکنند.
#امریکا
#افسادطلبان
#مسئولین_خائن
دفاع همچنان باقیست
https://eitaa.com/defa_baghist
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 کنایه «محمدحسین پویانفر» مداح اهل بیت به رئیس جمهور:
🔹جلسه سران قوا برای حل مشکل مردم خطرناکتر از کسی است که هر هفته ریشتان را رنگ میکند؟
دفاع همچنان باقیست
https://eitaa.com/defa_baghist
دفاع همچنان باقیست
ما در این مجلس زمان قانونگذاری را کم کردیم یعنی یک روز از سابق کمتر در صحن حضور پیدا میکنیم. ما قان
یکسری مفاهیم در انتخابات مجلس نهم میان جبهه متحد اصولگرایان و جبهه پایداری مطرح شد مانند دوگانه «نتیجه یا تکلیف»، «کاندیدای اصلح یا صالح مقبول»، آن زمان جبهه پایداری خیلی روی این مسائل تأکید داشت. یک عده میگفتند که باید کاندیدای اصلح را انتخاب کنیم و برخی میگفتند شاید یک کاندیدایی اصلح باشد ولی مقبولیت نداشته باشد. آیا هنوز جبهه پایداری بر همان حرفهایی که در انتخابات مجلس نهم مطرح میکرد، چه استراتژی چه تاکتیک، همچنان اصرار دارد یا مقداری آن را تعدیل کرده است؟
ما هیچ دلیلی ندارد که از اصولمان عدول کنیم. البته هیچ وقت نگفتهایم نتیجه برای ما مهم نیست، اینکه خیلی نامعقول است. ما هیچ وقت نگفتیم من این کار را میکنم و هرچه میخواهد بشود. آیا واقعاً ممکن است ما در انتخابات ورود کنیم اما بگوئیم مهم نیست که نتیجه چه میشود؟ این به معنای تکلیف و وظیفه است؟ خیر. نتیجه جزو وظایف است. اصلاً فرایند تشخیص تکلیف، بدون در نظر گرفتن نتیجه، ناقص و ناکارامد است. شما وقتی میخواهید برنامهای را بریزید، اولین کار این است که هدف تعیین میکنید. اصول را معین میکنید و توجه میکنید که بهترین و نزدیکترین راه برای رسیدن به آن هدف کدام است. یکبار که رهبر انقلاب بحث نتیجه را مطرح کردند، برخی به سرعت گفتند که منظور رهبر انقلاب جبهه پایداری است. در واقع یک عده هستند که خود را مفسران انحصاری انقلاب و بیانات رهبر انقلاب میدانند.
ادامه دارد...
دفاع همچنان باقیست
https://eitaa.com/defa_baghist
دفاع همچنان باقیست
یکسری مفاهیم در انتخابات مجلس نهم میان جبهه متحد اصولگرایان و جبهه پایداری مطرح شد مانند دوگانه «نتی
وحدت از نگاه برخی یعنی اینکه من چیزی میگویم و اگر تو تأیید کنی یعنی وحدت و اگر تائید نکنی یعنی تفرقه ایجاد کردی.
صریح بگویم؛ ما این را قبول نداشتیم، نداریم و نخواهیم داشت.
یک عده واقعاً پدرسالارانه رفتار میکنند. به این ترتیب که قبلاً بین خودشان تصمیماتی گرفتهاند و میگویند هرکسی با ما بود که بود و اگر نبود، ضد وحدت است. چرا ما باید به این حرف عمل کنیم؟ در خصوص بحث اصلح که مطرح کردید، اگر کسی مقبول باشد، مثل آقای بنیصدر، و ۱۱ میلیون رأی هم داشته باشد ولی از طرفی میدانید که منحرف است و میخواهد کشور را بفروشد و زمین بدهد و زمان بخرد، آیا ممکن است بگویید چون این فرد مقبول است پس کشور را به او بدهیم؟ من به این فرد نه تنها رأی نمیدهم بلکه تلاش میکنم رأی نیاورد زیرا نظام را از بین میبرد.
اگر کسی را از میان دو نفر انتخاب کنیم و هر دو هم صالح باشند، نمره یکی ۱۸ و نمره دیگری هم ۱۸، اما به یکی از آنها بیشتر رأی میدهند، خب عقل آدم میگوید فردی که بیشتر رأی میآورد را انتخاب کنیم. ما برای نمره دادن، مجموعهای از شاخصها و پارامترهای مختلف را در نظر میگیریم که یکی از این آنها این است که فرد قابلیت رایآوری داشتهباشد. نه اینکه صرفاً رأی آوری را در نظر بگیریم و از شاخصهای دیگر غافل شویم و در واقع با ندانمکاری، باقی شاخصها و مسائل مهم و تعیین کننده را قربانی امکان رایآوری کنیم. اگر فردای رأی آوردن و پیروزی در انتخابات، مصداق مورد نظر بواسطه ضعف در باقی شاخصها دچار انحراف شد و یا به هر دلیلی درست عمل نکرد، چه کسی مسئولیتش را میپذیرد؟ مگر نمونههایش را ندیدهایم؟
شما بنی صدر را مثال زدید اما ما در انتخاباتها میخواهیم افراد را از بین نیروهای خودی قیاس کنیم.
در خودیها هم مراتب وجود دارد. ۲ نفر خودی هستند و امتیاز هر دو ۱۸ است. آیا نباید کسی که مقبولتر است را انتخاب کنیم؟ مقبول یعنی رأی بیشتر و شهرت بیشتری دارد و مردم زودتر رأی میدهند. مثلاً به آقا تهرانی زودتر و بیشتر رأی میدهند، برادرم هم هست، از منم بهتر است اما هیچکس او را نمیشناسد و رأی ندارد. یک زمانی یک فرد حدنصاب شاخصها را ندارد، اصلاً ولایتفقیه را قبول ندارد، قانون اساسی را قبول ندارد اما همه قبولش دارند، خب داشته باشند.
مرحوم آیتالله خوشوقت میفرمودند: «اول آدم صالح را پیدا کنید بعد ببینید چقدر به او رأی میدهند. اگر دیدید به او رأی نمیدهند بروید برای او رأی درست کنید و معرفیاش کنید. چون معمولاً آدمهای صالح دنبال این کار نمیآیند، میگویند چرا باید خودم را مدیون مردم کنم که آیا بعدها بتوانم جوابگوی مردم باشم یا خیر. خب این آدمها را باید پیدا کنیم و حتی منتشان را بکشیم که بیایند. در همین انتخابات اخیر مجلس، بنده خودم به خیلیها نامه نوشتم و تلفن کردم که بیایید و به زور بعضیها پذیرفتند که کاندیدا شوند. این خیلی تفاوت دارد با آقایی که زور میزند و پول خرج میکند و راست و دروغ را به هم میبافد تا رأی بیاورد.
ادامه دارد...
دفاع همچنان باقیست
https://eitaa.com/defa_baghist
دفاع همچنان باقیست
وحدت از نگاه برخی یعنی اینکه من چیزی میگویم و اگر تو تأیید کنی یعنی وحدت و اگر تائید نکنی یعنی تفرق
به مدلهای وحدت برای انتخابات ۱۴۰۰ فکر کردهاید؟ برخی پیشبینی میکنند به احتمال زیاد کاندیداهای زیادی در انتخابات ۱۴۰۰ شرکت میکنند.
بنده هم فکر میکنم همینطور است. البته ما باید جلساتی داشتهباشیم و داریم تا مقداری جلوتر برویم.
بنده بعنوان خلاصه میگویم، ما بر اصولی که در مرامنامه پایداری قید شده، ملتزم هستیم و از تجارب گذشته خود برای حل مسائل آینده، بهره میگیریم و امیدوارم افراد خوب و واجد صلاحیت، کاندیدا شوند و مردم عزیز و خوبمان هم بهترینها را انتخاب کنند.
هنوز به مدل وحدت فکر نکردید؟ به نظر شما آن دعواهای چندساله دوباره تکرار میشود؟
ما به دنبال همدلی کامل هستیم ولی فکر میکنم دوستانمان باید معین کنند که چه کاری میخواهند بکنند زیرا شیوه کار و اصول حرکت جبهه پایداری، شفافتر از همه است. ما پای حرفی که میزنیم میایستیم و بازی را هم مثل برخی دوستان به هم نمیزنیم، قرار و مدارها را جدی میگیریم. اما دوستان دیگر را نمیدانم چه کاری میخواهند بکنند.
خدا کند این عزیزان هم از تجارب گذشته، بهره بگیرند و توجه داشتهباشند که صداقت شرط اولیه ورود به انتخابات است و در سیاست نیز رعایت اخلاق اسلامی ضروری است.
امروز جریان اصلاحات در این شیپور میدمد که در انتخابات ۱۴۰۰ با کاهش مشارکت مواجهیم و رقبا هم انتخابات رقابتی را نمیخواهند. چه پاسخی برای این ادعاها دارید؟ و تحلیل شما از تحرکات جریان اصلاحات و جریان منتسب به دولت چیست؟
اینکه رقبای اصلاحطلبان انتخابات رقابتی نمیخواهند، یک فرافکنی آشکار برای فرار از مسئولیتی است که به گردنشان است. چطور آن وقتهایی که در انتخاباتها پیروز میشوند، انتخابات هم آزاد است و هم رقابتی؛ اما به محض اینکه در جایگاه مسئولیت قرار میگیرند و با عملکرد ضعیف حمایت مردمی را از دست میدهند، انتخابات میشود غیر رقابتی؟ من فکر میکنم در این هنگام بالاخره برای توجیه شکستهای خود از این حرفها میزنند که خیلی نباید جدی گرفت. آنها موقعی که خوشحال از پیروزی بودند، خودشان را تضمین روحانی معرفی میکردند؛ اما حالا بجای اینکه پاسخگوی ناکارآمدیهای دولت باشند، با طرح این بحثها، درصدد تضعیف جایگاه مردم سالاری و انتخابات در کشور هستند.
اما راجع به تحرکات آنها برای ۱۴۰۰ طبیعی است و ما نباید انتظار داشته باشیم آنها کاری نکنند و حرفی نزنند. آنها هم در این نظام هستند، در انتخابات میآیند و نظر میدهند، موافقت و مخالفت هم میکنند. آنهایی که به این دولت رأی دادهاند میآیند و ما دلمان میخواهد که انتخابات حداکثری باشد و همه پای صندوقهای رأی بیایند و به کسی که میخواهند رأی بدهند. اما توجه کنند که به بهترین فرد رأی دهند. بعضی گروهها و دوستان از اول با کسی میبندند و میخواهند تا آخر هم جلو بروند. من معتقدم زمینه باز است و افراد مختلف کاندیدا میشوند، خب بشوند. ما تا الان تعامل با افراد مختلف را تجربه کردهایم. رئیسجمهور اصولگرا داشتیم، رئیسجمهور لیبرال داشتیم، رئیسجمهور سکولار داشتیم، رئیسجمهوری که میخواهد هوای همه را داشتهباشد، داشتیم. رئیسجمهوری که خیلیها با شوق و ذوق به او رأی دادند و بعد پشیمان شدند هم داشتیم. باید اینها را برای آینده اصلاح کرد. تبلیغات دروغ نکنیم. بعضی نسبتها را به دروغ ندهیم. مثلاً بگوئیم فلانی میخواهد بیاید در پیادهروها دیوار بکشد، این دروغها خیلی بد است. بدنبال خیر نظام باشیم، اگر نظام مشکل پیدا کرد، همه دچار مشکل میشویم. وضع امروز اقتصادی بخاطر بیتدبیری آقایان است و همه زجر میکشند و تحمل میکنند. حتی کسانی که رأی دادهاند، اذیت میشوند. چرا بهترین را انتخاب نمیکنیم؟ چرا به این سمت نمیرویم که در این مورد وحدت کنیم تا کسی که میآید بهترین باشد.
دفاع همچنان باقیست
https://eitaa.com/defa_baghist
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 رئیسی: اگر کسی واقعاً توان پرداخت مهریه را نداشت نباید به زندان برود
دفاع همچنان باقیست
https://eitaa.com/defa_baghist
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👆🎥فیلمی جدید از اهانت عوامل بعثی-جوکری در #کربلا از بیداری ملّت که واقعیت حوادث و آشوب در شهر کربلای معلی را به تصویر کشیده
📌همان طور که قبلآ هم گزارش دادیم، روز سهشنبه و تنها دو روز مانده به برگزاری مراسم اربعین حسینی که دلداگان سعی میکنند برای عرض ارادت، خود را به کربلای معلی برسانند، گروهی از تظاهراتکنندگان، عمدتا افرادی نفوذی بودند، در مقابل حرم حسینی شروع به شعار دادن و برهم ریختن امنیت و فضای برگزاری مراسم اربعین کردند.
🔻این ویدئو گروهی از جوانان رو نشون میده که پرچمهایی که نه شباهتی به پرچم عراق و نه شباهت به بیرقهای حسینی داشتند، رو حمل میکردن، سپس این آشوبگران سطلهای زباله رو وسط خیابان آتش زدن در حالیکه تلاش برای زائران برای آرام کردن اوضاع بینتیجه بود.
دفاع همچنان باقیست
https://eitaa.com/defa_baghist
#کاریکاتور | عصر زخم بستریان
🔸کاریکاتوریست: سیدمحمدجواد طاهری
دفاع همچنان باقیست
https://eitaa.com/defa_baghist
💥احتمال درگیری نظامی میان #روسیه و #ترکیه بر سر #قرهباغ به چه میزان است؟
تشدید تنشها در قرهباغ و حمایت صریح آنکارا از موضع باکو، موجب شده تا روسها بیش از پیش از موضع میانه روی و میانجیگیری نسبت به نزاع یاد شده خارج گشته و به حمایت صریح نظامی از ارامنه مبادرت ورزند، امری که میتواند به رویارویی نظامی مستقیم مسکو با آنکارا بیانجامد.
قریب به ۳۰سال از زمان فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی میگذرد، رخدادی که تا به امروز پیامدهایی را برای آسیای مرکزی، قفقاز و شرق اروپا در بر داشته است. از مناقشه قرهباغ میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان بعنوان یکی از پیامدهای فروپاشی این ابرقدرت نام برده میشود، منطقهای که اغلب سکنه آن را ارامنه تشکیل میدهند، با این حال و بر مبنای قواعد بینالمللی، بخشی از خاک جمهوری آذربایجان محسوب میشود. جدال بر سر قرهباغ تاکنون به مرگ دهها هزار تن و آوارگی یک میلیون انسان منجر شده است.
تفاوت جدال کنونی میان طرفین با دفعات پیشین را میتوان در عزم جزم باکو برای یکسره کردن مناقشه مشاهده کرد، عزمی که با اتکا به حمایتهای مالی، معنوی و لجستیکی آنکارا و در اختیار داشتن تسلیحاتی مدرنتر نسبت به طرف ارمنی، بیش از هر زمان در پی بازگرداندن سرزمینهای اشغالی به جمهوری آذربایجان است.
مناقشه میان باکو و ایروان، اما محدود به دو کشور یاد شده نمانده و سایر قدرتهای منطقهای و فرامنطقهای نیز به تعریف منافع خویش از این جدال پرداختهاند. اهمیت خط لوله و گاز نفت انتقالی از باکو به اروپا موسوم به باکو-جیهان که بخشی از انرژی اروپا را تامین مینماید، بر اهمیت منطقه نزد طرف اروپایی بیش از پیش افزوده است. در سطح منطقه اما بیش از هر کشور، روسیه، ترکیه و ایراناند که در پی تعریف منافع خویش برآمدهاند. ایران به عنوان همسایه هر دو کشور کوشیده است با اتخاذ رویهای بیطرفانه در پی اتمام تنشها برآید، اما مسکو و بویژه آنکارا عملاً یکسوی مجادله قرار گرفته و به حمایت از ارمنستان و آذربایجان مبادرت ورزیدهاند.
💢اهمیت قفقاز جنوبی برای روسها
هر دو کشور آذربایجان و ارمنستان پیشتر جزئی از سرزمینهای اتحاد جماهیرشوروی محسوب میشده و از روابط حسنهای با مسکو برخوردارند. منطقه قفقاز، آسیایمیانه و شرق اروپا را میتوان حیات خلوت روسها در خلال ۳دهه اخیر قلمداد نمود، از همین روست که هرگونه تلاش غرب برای ورود به منطقه، با واکنش تند مسکو همراه بوده است. جدایی جزیره کریمه از اوکراین بدلیل همسویی رهبران این کشور با غرب، ایجاد دو منطقه خودمختار در شمال گرجستان (اوستیا و آبخازیا) بدلیل نزدیکی تفلیس به واشنگتن، گواهی بر حساسیت مسکو نسبت به تحولات پیرامونی خود است.
روسیه از زمان فروپاشی اتحادجماهیر شوروی کوشید تا با تاسیس سازمان پیمان امنیت جمعی متشکل از برخی جمهوریهای سابق شوروی (تاجیکستان، بلاروس، قزاقستان، قرقیزستان، ارمنستان و روسیه)، زمینه برقراری اتحادی مستحکم در برابر غرب را فراهم آورد. حضور نیروهای نظامی روس در کشورهای یاد شده و برقراری مناسبات مستحکم نظامی و اقتصادی با آنان، موجب شد تا روسیه هرگونه تحولی در منطقه را با دقت نگریسته و در برابر به خطر افتادن مصالح خویش در منطقه با قاطعیت ایستادگی نماید.
حضور ارمنستان در سازمان یاد شده و ارتباط نزدیک باکو با آمریکا و اسرائیل موجب شده تا روسیه علیرغم در پیش گرفتن موضعی میانهرو در برابر منازعه
قرهباغ ذیل مذاکرات مینسک، در مقاطع حساس به حمایت از ارامنه برخیزد. حضور گسترده ارامنه در جامعه روسیه
نیز علاوه بر نزدیکی باکو به غرب مزید بر علت شده تا روسها عملاً بسان متحدی در کنار ایروان قرار گرفته و بیشترین حمایت نظامی را از آنان به عمل آورند. بطور نمونه و در خلال دهههای اخیر، روسیه بعنوان فروشنده تسلیحات به هر ۲ کشور عمل کرده، با این حال در ازای فروش همان تسلیحات به ارمنستان، پولی را دریافت ننموده است. از همینرو قابل تصور است که در صورت تداوم بحران در قفقاز و پیشروی احتمالی باکو در میدان جنگ، مسکو صریحتر از هر زمان از اتخاذ موضعی میانهرو پرهیز نموده و عملاً بعنوان متحد ارامنه در جنگ وارد شود.
ادامه دارد...
دفاع همچنان باقیست
https://eitaa.com/defa_baghist
دفاع همچنان باقیست
💥احتمال درگیری نظامی میان #روسیه و #ترکیه بر سر #قرهباغ به چه میزان است؟ تشدید تنشها در قرهباغ و
💢آنکارا در قفقاز چه میخواهد؟
از زمان شکلگیری ترکیه نوین، حمایت از تُرکهای جهان در رأس اولویت سیاست ترکیه در جامعه بینالمللی تبدیل شد. ضرورت ترویج زبان و فرهنگ تُرکی و نگاه به ترکیه بعنوان حامی و مادر تمام تُرکها، در رأس اولویت سیاست خارجی ترکیه قرار گرفت. فروپاشی اتحادجماهیرشوروی و حضور میلیونها تُرک تبار در قفقاز، آسیای مرکزی و شرق اروپا، زمینه مساعدی را برای نفوذ ترکیه در این مناطق فراهم آورد. ضعف مفرط حکومت مرکزی روسیه، زمینه را برای نفوذ اقتصادی، اجتماعی و سیاسی ترکیه در جمهوریهایی نظیر آذربایجان، ترکمنستان، قزاقستان، ازبکستان، قرقیزستان فراهم آورد. تلاش برای دستاندازی و مداخله در برخی جمهوریهای خودمختار درون روسیه
نظیر چچن، تاتارستان، اینگوش و... نیز در خلال دهههای گذشته دور از چشم آنکارا نماند.
ناکامی حزب اردوغان در انتخابات اخیر موجب پیوند و ائتلاف حزب عدالت و توسعه با حزب تندرو و ملیگرای حرکت ملی شد. همین مسئله موجب گردید تا ترکیه بیش از هرزمان به ترویج اندیشههای قومی در این کشور و در سطح منطقه بپردازد.
بالارفتن قدرت اقتصادی ترکیه و موقعیت منحصر بفرد ژئوپلتیک این کشور دست به دست هم داده و تا بدانجا رفته که ترکیه به تعریف منافع خویش در هزاران کیلومتر دورتر بپردازد.
خشم آنکارا در برابر پِکَن بدلیل سختگیری حکومت جمهوری خلق چین علیه تُرک تباران سینکیانگ را میتوان از جمله مصادیق رویکرد جدید قلمداد نمود.
دامنه توسعه طلبی و زیادهخواهی ترکیه تا بدان جا پیش رفته که این کشور کوشید در خلال نبرد میان اوکراین و روسیه بر سر جزیره کریمه نیز به میدان آمده و بدلیل حضور اقلیت تاتار در این منطقه خودمختار، به اتخاذ سیاستهای ضدروسی مبادرت ورزیده و خود را حامی اوکراین نشان دهد.
حمایت از تُرکتباران مستقر در قبرس و حضور نظامی ترکیه در شمال این کشور، مجادله مکرر آنکارا با یونان بر سر این مسئله، ادعاهای آنکارا مبنی بر موقعیت و منافع ترکمانهای کرکوک و شمال عراق و همچین ترکمانان سوریه و تأسیس تیپ سلطانمراد در همین زمینه، حمایت لجستیکی و نظامی از آذربایجان در برابر ارامنه در خلال دهههای اخیر از جمله اقدامات ترکیه در این راستا بوده که در طول ۲ دهه گذشته و با قدرتگیری حزب عدالت و توسعه در این کشور، رنگ و لعاب #اسلام_اخوانی نیز بدان افزوده شده و آنکارا با اتکا بر مشی همزمان تُرکی-اخوانی، در راستای تأمین مصالح خویش کوشیده است.
با بالا گرفتن جنگ اخیر در قرهباغ میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان که به گواه ناظرین بینالمللی، ترکیه نقش بسزایی در تهییج باکو در این باره ایفا نموده است، آنکارا در کنار حمایتهای بیچون چرای لفظی، مالی و نظامی از باکو، مبادرت به اعزام هزاران تروریست و شبه نظامی سوری و غیرسوری به منطقه نموده است.
💢بالا گرفتن تنشها میان مسکو و آنکارا
برآورد تحولات تاریخی در منطقه گواه آن است که کشمکش میان ترکیه و روسیه بر سر نزاعهای منطقهای، قدمتی قریب به یک سده دارد. با این حال و از زمان فروپاشی شوروی، دست اندازی تُرکها بر مناطقی که پیشتر جزوی از خاک شوروی بودهاند، بر تشدید نزاعها میان طرفین افزوده است. وقوع جنگ داخلی در سوریه و حمایت صریح دولت ترکیه از مخالفین نظامی دولت سوریه و تلاش برای اسقاط دولت اسد به عنوان متحد کلیدی روسها در شامات، دامنه تنشها را به نحو چشمگیری افزایش داد تا آنجا که ۲ کشور را در آستانه رویارویی نظامی جدیدی قرار داد. هدف قراردادن جنگنده سوخو روسها توسط پدافند آنکارا میرفت تا زمینه جنگی گسترده را در منطقه کلید زند و اگر نبود عذرخواهی سریع اردوغان، موازنه قدرت در منطقه دچار تحولی شگرف گشته بود.
دامنه رویارویی میان ترکیه و روسیه اما محدود به آسیای مرکزی، قفقاز، شرق اروپا و شامات نمانده و طرفین در جدیدترین منازعه به حمایت از یکی از طرفین درگیر در لیبی مبادرت ورزیدهاند.
دولت مسکو همسو با مصر، امارات و سعودی به حمایت نظامی و همه جانبه از دولت ژنرال حفتر در شرق لیبی پرداخته و دولت ترکیه با حمایت قطر بسان متحد فائز سراج در منطقه ظاهر شده است.
مناسبات گسترده اقتصادی میان آنکارا و مسکو از جمله خرید گاز روسیه از سوی ترکیه و عبور خطوط لولههای انرژی روسیه از خاک ترکیه در کنار حضور میلیونها گردشگر روس در سرزمین ترکیه در کنار روابط عمیق اقتصادی موجب شده تا کنون جدال فیمابین به یک درگیری تمام عیار تبدیل نشود، با این حال و باتوجه به اهمیت فوق استراتژیک قفقاز برای روسها، احتمال جدال طولانی میان طرفین از چشم ناظرین بینالمللی دور نمانده است.
ادامه دارد...
دفاع همچنان باقیست
https://eitaa.com/defa_baghist
دفاع همچنان باقیست
💢آنکارا در قفقاز چه میخواهد؟ از زمان شکلگیری ترکیه نوین، حمایت از تُرکهای جهان در رأس اولویت سیا
💥🌼مناقشه قرهباغ و احتمال رویارویی آنکارا - مسکو
ناظرین منطقهای حمایت صریح ترکیه از دولت باکو و تجهیز و آموزش ارتش این کشور توسط ترکیه را از جمله دلایل کلیدی آغاز تنشها در منطقه نام میبرند. در پی ناکارامدیهای اقتصادی اخیر در ترکیه از جمله سقوط پیدرپی لیر این کشور، بر میزان ماجراجوییهای منطقهای ترکیه به نحو چشمگیری افزوده شدهاست.
جدال بر سر مرزهای آبی در شرق کشور، موجب بالا گرفتن تنشها میان آنکارا با قبرس، یونان و مصر شده تا آنجا که با هشدار پی در پی اروپاییها به ترکیه
مبنی بر تحریم این کشور همراه بوده است.
در صورت اصرار ترکیه بر تداوم جنگ در قرهباغ، روسها از حالت سکون فعلی خارج شده و عملاً به میدان نبرد خواهند آمد. رسانههای منطقهای در خلال ۲ روز اخیر و در پی پیشرویهای میدانی محدود آذریها، از ارسال کمکهای لجستیکی از سوی روسها و فرانسویها برای ارمنیها خبر دادهاند. جدال میان ارامنه و آذریها فارغ از جدالی منطقهای، اکنون رنگ و لعابی مذهبی نیز به خود گرفته و موجب حمایت صریح فرانسویها از ایروان شده است.
حضور ۳۰۰۰ نظامی روس در ارمنستان و آموزش نیروهای ارمنی توسط آنان در کنار رزمایش اخیر مسکو، تهران، پکن و ایروان در شمال دریای خزر! همگی حکایت از آمادگی روسها جهت عدم تغییر موازنه قدرت در منطقه میدهد.
نکته حائز اهمیت دیگر در اینباره آنکه در خلال دهههای اخیر، از روسیه بعنوان کلیدیترین کشور تامین کننده انرژی اروپا نام برده میشده است.
راهاندازی خطوط لوله گاز از باکو به سمت اروپا، هم اکنون بعنوان رقیبی برای شرکت عظیم گازپروم روسیه قلمداد میشود. رخدادی که با استقبال اروپاییها همراه بوده و از اهمیت انرژی روسیه برای انان در آیندهای نزدیک بنحو چشمگیری خواهد کاست. همین مسئله موجب خواهدشد تا درصورت تداوم درگیری در قرهباغ، روسها به حمایت از ارامنه پرداخته و زمینه قطع خطوط لوله گاز ارسالی را توسط آنان فراهم آورند، امری که در راستای منافع بنیادین روسها ارزیابی میشود.
بیگمان و با تداوم مداخله آنکارا در امور قفقاز، روسها نیز صریحتر از هر زمان به این مناقشه وارد خواهند شد، و بدلیل قدرت نظامی دو چندان آنان نسبت به طرف آذربایجانی و متحدینش، نه تنها تحولی شگرف در راستای مصالح باکو و متحدینش ایجاد نخواهد شد، بلکه احتمال درگیری نظامی و فشار احتمالی بر آنکارا از سوی مسکو به نحو چشمگیری افزایش مییابد.
منبع: راهبرد معاصر
دفاع همچنان باقیست
https://eitaa.com/defa_baghist
💢 رئیس جمهور عاقل ما در کنار روسای جمهور بی عقل دنیا
#زخم_بستر
دفاع همچنان باقیست
https://eitaa.com/defa_baghist
🔴 رفتار چه کسی خلاف عقل است، روحانی یا قالیباف
✍️ #حمید_رسایی
🔹 بعد از سرکشی رییس مجلس از یک مرکز درمانی مرتبط با کرونا و صحبت با کادر درمان و بازدید میدانی از وضعیت بیماران کرونایی و تعطیلی جلسه سران قوا توسط رییس جمهور، حسن روحانی که بعد از شیوع بیماری کرونا تاکنون از دفتر کارش خارج نشده، به شدت مورد انتقاد افکار عمومی قرار گرفت تا جایی که برای خلاصی از این انتقادات امروز گفت:
🔸 خدا به ما عقل داده؛ نباید جانمان را در خطر بیاندازیم! کسی نمیتواند برود وسط سیل و بگوید من نمیترسم! خب نترس؛ وایسا تا آب تو را ببرد!
✅ اینکه روحانی بدیهیترین اصول مدیریت در بحران را نمیفهمد، عجیب نیست که اگر میفهمید، وضعیت کشور این نبود. بدیهی است که حضور میدانی مسئولان در دل بحران کرونا علاوه بر تقویت روحیه کادر درمان، سبب شناخت دقیقتر ایشان از ابعاد بحران خواهد بود. اگر رییس مجلس بدون رعایت ضوابط از این مراکز بازدید و با کادر درمان سخن گفته بود، باید رفتار او را خلاف عقل میدانستیم اما با رعایت دستورالعملهای خاص، عمل وی اقدام به جایی بود.
🔸 متاسفانه این ادبیات آقای روحانی نه فقط توهین به رییس مجلس که توهین به خدمتگزاران بسیاری است که برای مهار بحرانها جانشان را به خطر میاندازند. روحانی در حقیقت خطاب به بخشهای دیگر جامعه گفت:
1️⃣ خدا به آتشنشان عقل داده و نباید جانشان را به خطر بیندازد، از آنش نمیترسی، خب نترس برو وسط آتش تا بسوزی.
2️⃣ خدا به پزشک و پرستار عقل داده و نباید جانشان را به خطر بیندازند، از بیماری نمیترسی، خب نترس برو وسط بیماری تا بیمار شوی.
3️⃣ خدا به سردار و سرباز عقل داده و نباید جانشان را به خطر بیندازند، از تیر و ترکش نمیترسی، خب نترس برو وسط جنگ تا بمیری.
4️⃣ خدا به امدادگر عقل داده و نباید جانشان را به خطر بیندازند، از بلایای طبیعی مثل سیل و زلزله نمیترسی، خب نترس برو درون بحران تا بمیری.
▪️جناب آقای روحانی! شما رییس جمهورید نه شاهنشاه،
▪️شما رییس یک ملتاید، آن هم در جایگاه اول قدرت اجرایی کشور،
▪️و چنین جایگاهی یعنی مردم باید با شما همزاد پنداری کنند،
▪️ پناهگاه مردم بودن، یعنی در میانه بحرانها کنار مردم بودن، یعنی "جمهور" باید حس کند، رییسی که انتخاب کرده با آنهاست نه شاه آنهاست و از نژادی برتر!
✅ اینکه "جمهور" هنگام سیل، شما را در جزایر قشم،
🔹 در تلاطمهای اقتصادی و افزایش قیمت دلار و گرانی سرسامآور، شما را در ارتفاعات توچال،
🔸 و در طول هشت ماه دست و پنجه نرم کردن با ویروس منحوس کرونا شما را فقط در دفترتان ببینند،
💢 یعنی کار شما قطعا خلاف عقل بشری و عقل مدیریتی است!
دفاع همچنان باقیست
https://eitaa.com/defa_baghist
🔻 انقلابیهایی که ضدانقلاب شدند!
چهرههایی که تاریخ آنها را از یاد نخواهد برد و درس عبرتی خواهند بود برای سایرین
🚨 هشدار راه انحراف همیشه باز است و افرادی جدید در آینده در این لیست قرار خواهند گرفت که بعضی از آنها امروز یا دیروز در جمهوری اسلامی مقام و منصبی داشتند و یا ادعای انقلابی گری
🔺 هیچ کس مصون نیست حتی شما مسئول عزیز
دفاع همچنان باقیست
https://eitaa.com/defa_baghist
🔴ژنرال محرم علیاف دستیار رئیس جمهوری آذربایجان در امورنظامی :
🔹جمهوری اسلامی ایران نه تنها همسایه نزدیک ما، بلکه یک کشور مسلمان است
🔹ما نباید فراموش کنیم که وقتی نخجوان در جنگ قرهباغ تحت محاصره ارمنستان قرار گرفت طرف ایرانی برای نجات مردم از یک شرایط دشوار، پل نجات را گشود و قدمهای اساسی برداشت. ما این را فراموش نکردهایم
🔹با این حال امروز نیز از حمایت بالاترین محافل سیاسی ایران از موضع عادلانه آذربایجان قدردانی میکنیم.
🔹جمهوری اسلامی ایران از تمامیت ارضی ما و آزادسازی سرزمینهای تحت اشغال حمایت کرد.
دفاع همچنان باقیست
https://eitaa.com/defa_baghist