🍂
🔻 هنگ سوم | ۲۵
خاطرات اسیر عراقی
دکتر مجتبی الحسینی
┄═ ◍⃟🌺 ◍⃟🌸 ◍⃟🌻═┄
🔸 من از بابت حمله ایرانی ها خوشحال بودم، زیرا انتظار چنین روزی را داشتم که جمهوری اسلامی بتواند پاسخ مناسبی به تجاوز بعثی ها بدهد. در چنین شرایط دشواری دکتر احمد مفتی که بیش از دیگران ترسیده بود ما را در مداوای مجروحین تنها گذاشت. از فرصت کمی که طی آن تخلیه مجروحین متوقف شد استفاده کرده و به اتفاق دکتر صباح ربیعی به جستجوی او پرداختم. سرانجام وی را در پناهگاه مجاور اقامتگاه پزشکان یافتم. گوشه سنگر چسبیده بود و با حالتی مضطرب و نگران سیگار میکشید. به او گفتم: «بیا بیرون منطقه کاملاً
امن است. بیا و ما را در مداوای مجروحین یاری کن !»
اما او زیر بار این درخواست نرفت. با خود گفتم به خدا این ترسوها را مسخره خواهم کرد. از سنگر خارج شدم و بشکه ای خالی در کنار سنگر یافتم. آن را برداشته و با تمام قدرت روی بام سنگر پرتاب کردم. آنگاه فریاد زدم بمباران... حمله هوایی... بمباران...
او را دست انداختیم و سپس راهی اتاق اورژانس شدیم.
نیم ساعت بعد شاهد یک درگیری هوایی در آسمان روستای جفیر بودیم که طی آن دو فروند هواپیمای عراقی یک فروند جنگنده ایرانی را تعقیب میکردند. آن هواپیمای ایرانی موفق شد از چنگال هواپیماهای عراقی بگریزد. خلبان ایرانی در بمباران محل استقرار نیروهای ما و فرار از دست هواپیماهای عراقی شجاعت و مهارت قابل توجهی از خود نشان داد.
ساعت حدود ۱۲ ظهر بود. ستونهایی از مجروحین به همراه اخبار و گزارشاتی که حکایت از شکست نیروهای ما داشت، در ستاد تخلیه شدند. از جمله این اخبار خبر مسرت بخش مجروح شدن سرهنگ ستاد طالع الدوری فرمانده لشکر ۱ زرهی و انتقال او به بیمارستان نظامی بصره و پیشروی نیروهای ایرانی تا قرارگاه صحرایی لشکر بود. تدریجا می رفت تا شعله های درگیری به ما نیز سرایت کند. به همین خاطر سروان پزشک «جبار» دستور داد برای فرار از منطقه مهیا شویم. مقدمات حرکت فراهم شد. در انتظار دریافت دستور بودیم. دقایقی از ساعت ۱۲ ظهر سپری شده بود که ناگهان مشاهده کردیم ستونهایی از تریلرهای سنگین که چند دستگاه تانک را حمل می کردند به سمت ما در حرکتند.
تریلرها بلافاصله تانکهای مدرن (تی ۷۲) ساخت روسیه را از پشت خود پایین آوردند. پس از مدتی کوتاه این تانکها به سوی منطقه عملیاتی روانه شدند. از سربازان که سئوال کردیم، گفتند: «این کاروان در واقع تیپ ۱۰ زرهی مجهز به مدرنترین تانکهای روسی است و افراد آن که از عناصر هوادار حزب و رژیم هستند، مستقیماً از کاخ ریاست جمهوری دستور میگیرند. آنها به بهترین وجهی آموزش دیده اند.
نا گفته نماند که این تیپ پیش از این به عنوان یک نیروی ذخیره در بصره استقرار یافته بود. کمی بعد تیپ ۳۱ نیروهای ویژه از گرد راه رسید و به تیپ ۱۰ ملحق شد. این دو تیپ به همراه تیپ ۳۰ زرهی یکی از نیروهای پاتک کننده در برابر نیروهای مهاجم ایرانی بودند. باقی مانده نفرات لشکر ۹ زرهی مسئولیت پشتیبانی نیروهای مهاجم ما را عهده داشتند.
پس از گذشت نیم ساعت برخورد بین نیروهای طرفین آغاز گردید. نیروهای ایرانی از لشکر ١٦ زرهی قزوین و یک لشکر پیاده دیگر تشکیل یافته بود. در جریان نبرد شدیدی که با استفاده از تانکها و زره پوشهای مدرن انجام گرفت بسیاری از ادوات زرهی، منهدم و صدها نفر کشته و مجروح شدند. آسمان را قشر غلیظی از دود فرار گرفته بود، به طوری که اشعه خورشید را نمیشد دید. رفته رفته صدای درگیری فروکش کرد و در ساعت ٤ بعد از ظهر آتش نبرد کاملاً خاموش شد. با ورود جمعی از افراد مجروح تیپ ۱۰ زرهی و تیپ نیروهای ویژه، متوجه شدیم که نیروهای ایرانی شکست خورده اند و عراقیها در حال تعقیب آنها تا دروازه های شهر سوسنگرد هستند. پس از برقراری آرامش، اطلاعاتی در مورد نبرد از افسران مجروح کسب کردم. براساس گزارشات افسران این منطقه، نیروهای ایرانی همزمان با شروع حمله ای از سه محور در سوسنگرد و هویزه یک حمله فرضی کوچک نیز به سمت مواضع استقرار تیپ ۲۰ واقع در جنوب اهواز آغاز کرده و در بدو امـر بـه موفقیتهایی در محور سوسنگرد دست یافته و ضمن برهم زدن آرایش نظامی لشکر ۱ زرهی، نفرات آن و نیز افراد تیپ ٤٣ زرهی و گردان ۱۰۱ را متحمل خسارات سنگینی کردند. در جریان این حمله علاوه بر به اسارت در آمدن بیش از ۸۰۰ نظامی عراق غنایم بیشماری به دست نیروهای مهاجم ایرانی افتاد. آنها حدود ۲۰ کیلومتر در عمق خاکشان پیشروی کرده و به قرارگاه صحرایی لشکر ۹ زرهی رسیدند، اما در محور اهواز موفق به پیشروی نشدند و تعداد ۹ دستگاه تانک را از دست دادند و عده ای از نفراتشان کشته و مجروح شدند.
┄═❁๑🍃๑🌺๑🍃๑❁═┄
#هنگ_سوم
نشر همراه با لینک
کانال خاطرات رزمندگان دفاع مقدس
@defae_moghadas 👈عضو شوید
◇◇ حماسه جنوب ◇◇
🍂
15.91M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🍂 نوحه خاطرهانگیز
"یاران و انصارت.."
آهنگ سوزناکی از سالهای جبهه و جنگ که خیلیها با آن اشک ریختند و روحیه گرفتند و خاکریز فتح کردند.
گاهی یاد روزهای یکرنگی و سادگی میافتیم و یاد سربندهای یازهرا و یاحسین. یاد شبهای عملیات و لحظههای وداع سوزان یاران باصفا.
روزهایی که غنیمت بودند و دست نایافتنی.
🔹 با نوای
حاج صادق آهنگران
┄═❁๑🍃๑🌸๑🍃๑❁═┄
#کلیپ #نماهنگ
در کانال حماسه جنوب
@defae_moghadas 👈لینک عضویت
◇◇ حماسه جنوب ◇◇
🍂
🍂 کوچک ولی شجاع ..!
با این قد کوتاهش دلی نترس و شجاع داشت با تلاش (دستکاری در شناسنامه) توانسته بود خود را به جبهه برساند و جز نیروهای گردان موسیابنجعفر(ع) شود. مسئولین گردان بخاطر سن کمِ مجتبی قصد داشتند او را به پشت جبهه برگردانند ولی با گریه از آنان میخواست که این کار را نکنند .
با فرمانده گردان صحبت کردم و از آنان خواستم به جثه کوچکش نگاه نکنند دلی نترس و شجاع دارد. مسئولین نیز پذیرفتند و اجازه دادند در منطقه بماند حتی در عملیات موسوم به پاتک مهران به خاطر شجاعتش به عنوان «پیک» از او استفاده کردند.
شجاعت و نترسی اش طوری بود که در منطقهی عملیاتی کربلای پنج، آنقدر با آرپیجی۷ شلیک کرده بود از گوش هایش خون می آمد ولی او به کارش ادامه میداد و شلیک را قطع نمیکرد!
راوی: برادر شهید
┄═❁๑🍃๑🌺๑🍃๑❁═┄
#عکس
#شهید_مجتبی_محبوبی
کانال خاطرات رزمندگان دفاع مقدس
@defae_moghadas 👈لینک عضویت
◇◇ حماسه جنوب ◇◇
🍂
🍂 در موضوع دفاع مقدس
مطالب، خاطرات و روایتهای مختلفی گاها نقل میشود که از سندیت و عقلانیت برخوردار نیست.
این نوع روایتها گاهی کم اهمیت و گاهی بسیار مهم هستند و میتوانند با ازدیاد آنها، زمینه بی اعتباری و لطمه زدن به واقعیتهای آن را دامن زند.
این عکس و اینکه آن پنج نفر، آخرین کسانی هستند که از خرمشهر خارج شدند، کاملا بی اعتبار است و قابل نقد.
شرایط جنگی سقوط قسمت شمالی خرمشهر در آخرین لحظات، بصورت جنگ و گریز بوده و اینکه چند نفر راست راست از پل عبور کنند توسط هیچ مدافع خرمشهری که تا آخرین لحظه حضور داشتند مورد تایید نیست، بلکه باقیمانده نیروها یا از طریق سازه زیر پل و با استفاده از لولههای زیرساخت آن به کوت شیخ عزیمت کردهاند و یا توسط گاریهای چوبی کسبه ریخته شده در رودخانه و دیگر وسایل روی آب خود را نجات داده اند.
و اینکه عکاس این عکس، خود، قبل از پل حضور داشته که به چشم کسی نیامده است.
┄═❁๑🍃๑🌺๑🍃๑❁═┄
#عکس
کانال خاطرات رزمندگان دفاع مقدس
@defae_moghadas 👈لینک عضویت
◇◇ حماسه جنوب ◇◇
🍂
🍂 جراحی
یکى دو تا نبودند. بدجایى هم بودند؛ ترکشها را میگویم. توى سرش جا خوش کرده بودند.
هواى منطقه گرم بود و ترکشها اذیتش میکردند.
آخرین بار که آمد خیلى اصرار کردم:
«شما به منطقه نرو اذیت میشوی، بیا همینجا جراحى کن تا ترکشها را دربیاورند.»
با شوخی جواب داد: «خود صدام یک بارهعمل میکند، احتیاج به جراحى نیست.»
بار آخر ترکش بزرگى به سرش اصابت کرد
و آسمانی شد🕊
همسر شهید حسن انفرادی
┄═❁๑🍃๑🌺๑🍃๑❁═┄
#خاطرات_کوتاه #شهید
کانال خاطرات رزمندگان دفاع مقدس
@defae_moghadas 👈لینک عضویت
◇◇ حماسه جنوب ◇◇
🍂
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🍂 تسبیحات
حضرت زهرا سلام الله علیها
و رفع گرفتاریها
شهید ابراهیم هادی
┄═❁๑🍃๑🌸๑🍃๑❁═┄
#کلیپ #نماهنگ
#شهید_ابراهیم_هادی
کانال خاطرات رزمندگان دفاع مقدس
@defae_moghadas 👈لینک عضویت
◇◇ حماسه جنوب ◇◇
🍂
🍂
🔻 هنگ سوم | ۲۶
خاطرات اسیر عراقی
دکتر مجتبی الحسینی
┄═ ◍⃟🌺 ◍⃟🌸 ◍⃟🌻═┄
🔸 بعد از ظهر روز حمله با ورود تیپ ۱۰ زرهی و تیپ ۳۱ نیروهای ویژه، شرایط نظامی به نفع نیروهای ما تغییر یافت، به گونه ای که نیروهای ایرانی با متحمل شدن خسارات جانی و مالی عقب نشینی کردند و سرانجام شهر سوسنگرد مورد محاصره قرار گرفت. شهر هویزه نیز پس از عقب نشینی نیروهای ایرانی به تصرف نیروهای ما در آمدند. نتایجی که از این نبرد حاصل شد عبارت بود از:
۱- انهدام لشکر ١٦ زرهی قزوین و لشکر پیاده پشتیبان آن. ۲- به غنیمت در آمدن ۵۰ تانک قابل استفاده از نوع «چیفتن» و
انهدام دو برابر این تعداد. ۳. محاصره شهر سوسنگرد و سقوط شهر هویزه به دست نیروهای ما.
۴. نیروهای ایرانی به علت عقب نشینی نامنظم موفق به انتقال غنایم جنگی نشدند و ناگزیر آنها را رها کرده و یا برخی از آنها را منفجر کردند. ۵- رژیم عراق از نتایج این نبرد بهره برداری تبلیغاتی و سیاسی کرد و حتی شخص صدام برای اولین بار از خطوط مقدم جبهه بازدید به عمل آورد. تمامی این عوامل موجب تقویت روحیه نیروهای ما گردید و شور بیشتری به مبارزه بخشید.
با این که من پزشک هستم و نه یک نظامی مجرب و کار کشته، اما میتوانم برداشتهای خود را از این نبرد به شرح زیر ابراز نمایم. الف. آماده نبودن ارتش ایران در آن روز برای انجام حمله ای ضربتی و کوبنده علیه ارتش عراق به اثبات رسانید. آن حمله نافرجام به دلیل عدم سازماندهی کامل ارتش ایران پیش از زمان مناسب صورت گرفت.
ب. دولت ایران در آن روز از امکانات غیر نظامیهای ساکن منطقه عملیاتی بهره برداری نکرد. در صورتی که میتوانست از این امکانات در عملیات نامنظم علیه نیروهای عراقی بهره برداری کند.
ج. فقدان پشتیبانی هوایی مناسب برای نیروهای مهاجم زمینی ایران، این امر زمینه را برای دفع حمله از سوی ما فراهم ساخت و نیروهای ایرانی را به راحتی در تیررس هواپیماهای عراقی قرارداد. برخی علت امر را ناشی از خسارات سنگینی میدانند که به نیروی هوایی ایران وارد آمده بود، چرا که بنی صدر در اوایل جنگ نهایت بهره برداری را از این نیرو به عمل آورد. البته کمبود قطعات یدکی و مهمات جنگی نیز مزید بر علت گردید. ج. علیرغم کمبودها و یک سری از اشتباهات، امکان بهره برداری از نخستین موفقیت حمله و اعزام نیروهای کمکی برای تداوم عملیات وجود داشت. اما متاسفانه تدبیری برای بسیج نیروهای ذخیره اندیشیده نشد و این هم یکی از اشتباهات فاحشی بود که فرماندهان ارتش و مسئولین مربوطه مرتکب شدند.
د. روند جنگ، غلبه بعد سیاسی آن را بر بعد نظامی نشان داد، زیرا بنی صدر در ارسال تلگرام تبریک پیروزی به امام خمینی شتاب به خرج داد، در حالی که نبرد هنوز در آغاز راه خود بود و نتایج نهایی آن اعلام نشده بود. در یک کلام میتوان گفت که این نبرد، شکست نظریات بنی صدر در برخورد با مساله جنگ را به اثبات رسانید و همین امر موقعیت سیاسی داخلی او را متزلزل کرد.
ساعت ۱۰ بامداد روز ششم ژانویه ۱۹۸۱ / ۱۹ دی ۱۳۵۹ فارغ از مداوای مجروحین، بر روی صندلی نشسته و چشم به راه دوخته بودم. ناگهان ستونی از تانکهای ایرانی به غنیمت گرفته شده را دیدم که بعثی ها پیشاپیش آنها حرکت میکردند. آنها از شادی در پوست خود نمی گنجیدند اما من قلباً متاثر بودم و از این که میدیدم ایرانیها موفقیتی را در حمله به دست نیاورده اند خشمگین بودم. از خود سئوال می کردم پس کو آن ارتش و ملتی که شاه را سرنگون کرد؟
آن روز دو فروند از هلیکوپترهای ما راهی ماموریت شدند اما در راه بازگشت یکی از این دو
هلیکوپتر غول پیکر 22.m سقوط کرد و خلبان آن کشته شد.
چند دقیقه بعد یک دستگاه آمبولانس که سه نفر کشته و تعدادی مجروح از افراد جيش الشعبی منطقه «دیوانیه» را حمل میکرد سررسید. پس از پرس وجو از مجروحین معلوم شد که در شهر هویزه زخمی شده اند. به آنها گفتم: «آیا نبرد هنوز در شهر جریان دارد؟
پاسخ دادند: «نه... علت مجروح شدن ما این است که وقتی یک نوار فشنگ را که از پنجره آویزان بود کشیدیم، منزل منفجر شد.» نیروهای ایرانی قبل از عقب نشینی فروشگاه ها و منازل را مین گذاری کرده بودند تا از گزند و تاراج عراقیها در امان باشند، ولی نیروهای مهندسی ما چند روز بعد شهر را از وجود مینها پاکسازی کرده و راه را به روی غارت و چپاول منازل و فروشگاهها هموار ساختند، من به چشم خود دیدم که عده ای از سربازان، دستگاههای برقی و لوازم صوتی به یغما رفته را با نازلترین قیمت به معرض فروش گذاشته بودند.
┄═❁๑🍃๑🌺๑🍃๑❁═┄
#هنگ_سوم
نشر همراه با لینک
کانال خاطرات رزمندگان دفاع مقدس
@defae_moghadas 👈عضو شوید
◇◇ حماسه جنوب ◇◇
🍂
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🍂 شهادت پایان نیست،
آغاز است؛
تولدی دیگر است در جهانی فراتر از آنکه عقل زمینی به ساحت قدس آن راه یابد. تولد ستارهای است که پرتو نورش عرصهی زمان را در مینوردد و زمین را به نور ربالارباب اشراق میبخشد.
شهید سید مرتضی آوینی
┄═❁๑🍃๑🌸๑🍃๑❁═┄
#نماهنگ #آوینی
#کلیپ
@defae_moghadas 👈لینک عضویت
◇◇ حماسه جنوب ◇◇
🍂
🍂 آنان همه از تبار باران بودند
رفتند ولی ادامه دارند هنوز ...
📸 تهران- سال ۱۳۶۵
دانشآموزانِ نوجوان در بدرقهی
نیروهای اعزامی به مناطق جنگی
عکاس : یوسف گرامی
┄═❁๑🍃๑🌺๑🍃๑❁═┄
#عکس
کانال خاطرات رزمندگان دفاع مقدس
@defae_moghadas 👈لینک عضویت
◇◇ حماسه جنوب ◇◇
🍂
گزارش به خاک هویزه ۵۵
خاطرات یونس شریفی
قاسم یاحسینی
┄═❁๑❁═┄
🔸 فردا شب حوالی ساعت دو بامداد بود که خودمان را به طاهریه رساندیم. باید در حدود پنج دقیقه مینها را در مسیر خودروها و تانک های دشمن میکاشتیم و منطقه را ترک می کردیم. هر آن ممکن بود دشمن متوجه حضورمان شده و با ما درگیر شود. خودمان را برای درگیری با دشمن آماده کرده بودیم. همان شب من عکس شهید رضا پیرزاده را با خودم همراه داشتم. وقتی چاله مین را کندم عکس رضا را در آوردم و زیر زمین گذاشتم و سپس مین ضدتانک را چاشنی گذاری کردم و رویش را با خاک پوشاندم. میخواستم رضا حتی در شهادت هم با دشمن بجنگد. ماجرای عکس را به احدی نگفتم. حتی به علم الهدی هم نگفتم. بعد از مین گذاری در مسیر تردد دشمن بلافاصله برگشتیم. در میان عشایر عرب عده زیادی مأمور ما بودند و آنها بودند که همه اخبار دشمن را برایمان میآوردند، به آنها سپردیم اگر در منطقه روستای طاهریه مینی منفجر شد بلافاصله به ما گزارش کنند. فردا صبح زود، نیروهای دشمن روی مینهایی که شب گذشته کار گذاشته بودیم رفتند و به سربازان و نفربرهای آنها خسارت مؤثری وارد شد. عشایر عرب منطقه آمدند و با شادی این خبر را به ما دادند. گفتند که تعدادی
تانک و جیپ دشمن روی مین رفته اند و نفراتشان لت و پار شده اند.
عملیات های مین گذاری ما در مسیر تردد دشمـن هـم بـه لحاظ نفرات و هم به لحاظ روحی ضربات خوب و مؤثری به آنها وارد کرد. همان طور که علم الهدی گفته بود خواب را از چشم دشمن ربود و عراقی ها را دچار وحشت کرد. همان ایام یک پیرزن عرب به من گفت که عراقی ها به او گفته اند: این پاسدارهای خمینی جن هستند یا انس! ما هر روز صبح که تانک ها یا ماشینهایمان را روشن میکنیم، شهادت مان را می خوانیم، زیرا منتظر هستیم که مینی منفجر شود و ما را به هوا ببرد.
پیرزن با شور خاصی این جملات را برای من تعریف کرد. قبلاً شرح دادم که دشمن در حوالی روستای سمیده مشغول ساختن پلی روی کرخه بود. حسن بوعذار آمد و به سید حسین گفت: عراقی ها دارند پلشان را در اطراف سمیده تمام میکنند. اگر این پل تمام شود آنها به راحتی میتوانند دوباره سوسنگرد را محاصره کنند. من و سید حسین خیلی به فکر فرو رفتیم. اگر دشمن سوسنگرد را دوباره می گرفت هویزه به محاصره در میآمد و کار ما دشوار می شد. دشمن در سمیده پل شناور داشت اما این بار اقدام به پل ثابت کرده بود. حتماً خیالات شومی داشت. سید حسین به من گفت
- یونس! به هر قیمتی که شده باید بروید و این پل را منفجر کنید و از بین ببرید. به حسن گفتم که به شناسایی برود و منطقه را به طور کامل و همه جانبه شناسایی کند. خانواده حسن در روستایی در چهار کیلومتری پل عراقی ها ساکن بودند. حسن گاهی وقتها دزدکی از میان عراقی ها عبور می کرد و سری به خانواده اش میزد و دوباره به نزد ما بر می گشت. اسم حسن در لیست سیاه عراقی ها بود و اگر او را می گرفتند در جا زیر شکنجه کشته میشد. حسن صبح زود رفت و تا عصر برنگشت وقتی که آمد گفت
- احتمالاً فردا یا پس فردا ساخت پل تمام است و عراقی ها میتوانند از آن استفاده کنند. باید هر چه زودتر دست به کار شویم.
شب با سید حسین جلسه ای گرفتیم قرار شد فردا صبح برویم به طرف پل.
سید حسین گفت
- من امشب به اهواز میروم و بر می گردم و با هم برای انفجار پل می رویم.
┄═❁๑🍃๑🌺๑🍃๑❁═┄
#گزارش_بخاک_هویزه
کانال رزمندگان دفاع مقدس
@defae_moghadas 👈لینک عضویت
✧✧ ܭߊࡅ߭ߊܠܙ حܩߊܢܚܘ ܥܼࡅ߭ࡐܢߺ ✧✧
🍂