💢طالبان علمای داعشی را هدف قرار میدهد
🔹الحرة: به گفته روزنامه وال استریت ژورنال، افغانستان از زمان تسلط #طالبان بر پایتخت کابل، شاهد یک سری #کشتار شخصیتهای دینی مرتبط با شاخه #داعش در این کشور، موسوم به «داعش خراسان»، بوده است.
🔹مقامات غربی و برخی ساکنان مناطق آسیبدیده #افغانستان، معتقدند طالبان این قتلها را انجام داده است، اما با وجود اعتراف یکی از افسرانش به انجام این عملیات، طالبان این امر را رد میکند.
🔹این روزنامه آمریکایی خاطرنشان کرد که هم طالبان و هم گروه داعش خراسان میخواهند حکومت #سختگیرانه اسلامی را بر افغانستان اعمال کنند، در حالی که اختلافات مذهبی و سیاسی عمیقی با یکدیگر دارند و بارها در افغانستان با هم درگیر شدهاند.
🔹داعش در هفتههای اخیر مجموعهای از حملات را با هدف تضعیف قدرت طالبان انجام داده است. به عنوان نمونه، در 26 آگوست، بمبگذار انتحاری داعش خراسان دروازه فرودگاه کابل را در جریان تخلیههای گسترده انجام شده توسط وزارت دفاع آمریکا، هدف قرار داد. در نتیجه، حدود 200 غیرنظامی افغان که قصد فرار از کشور را داشتند و 13 سرباز آمریکایی کشته شدند.
🔹#داعش_خراسان، که پشت برخی از وحشیانهترین حملات در افغانستان در سالهای اخیر بوده است، به ویژه علیه اقلیت #شیعه، مخالف ایده دولت-ملت یا صلح با کسانی است که آنها را #کافر میشمرد.
🔻 "ما آنها را خواهیم کشت"
🔹ابوعبيدالله متوكل و محمد النبی محمدی دو روحانی برجسته که گمان میرود به داعش نزدیک باشند، این ماه در کابل کشته شدند.
🔹در حادثه دیگری در اوایل ماه جاری، ملا ابراهیم توسط سه مهاجم در روستای ولایت زابل مورد اصابت گلوله قرار گرفت. یکی از ساکنان منطقه در این باره گفت: «داعش در حال #تجدید_قوا است، به همین دلیل طالبان در تلاش برای کشتن آنها هستند».
🔹این در حالی است که طالبان مسئولیت این قتلها را رد کرده است. حمیدالله فترات، سخنگوی طالبان در زابل، گفت: «جنبش طالبان ملا ابراهیم را نکشته است و در حال بررسی این حادثه است».
🔹از سوی دیگر داعش خراسان در مورد کشته شدن ملا ابراهیم اظهار نظری نکرده است.
🔹صفی الله هارون، افسر اطلاعاتی طالبان در زابل در مصاحبهای با وال استریت ژورنال گفت: «ما بین داعش و آمریکاییها تفاوتی قائل نمیشویم».
🔹وی افزود: «هر جا که ظاهر شوند، آنها را از بین خواهیم برد». وی درباره مبارزان داعش خراسان گفت: «ما همه آنها را کشتیم» اما هرگونه دخالت در کشتن ملا ابراهیم را تکذیب کرد.
@dolatedin
🔹دبیر اتحادیه بین المللی علمای مسلمان در بیانیهای #کشتار و آوارگی هزاران مسلمان در ایالت #آسام هند را به شدت محکوم و آن را جنایت و #تروریسم_دولتی توصیف کرد.
🔹شیخ علی قره داغی دبیرکل اتحادیه علمای مسلمان، خشونت سیستماتیک، کشتار، شکنجه و آوارگیهای تحمیلی علیه مسلمانان هند، به ویژه ایالت آسام را محکوم و بر این نکته تأکید کرد که چنین اقداماتی مغایر با #قوانین_بین_المللی، غرایز بشری و همه ادیان آسمانی است.
🔹دبیر اتحادیه علمای مسلمان ضمن درخواست از سازمان ملل، کشورهای اسلامی و عربی برای پایان دادن به این جنایت جنگی علیه بشریت، از دولت هند خواست به همه حقوق و آزادی های دینی و اجتماعی اقلیت مسلمان احترام بگذارد، زیرا این جنایات با وظیفه دولت برای حفظ امنیت شهروندان و روابط تاریخی با جهان اسلام در تضاد است و تاکید کرد: جهان اسلام آنچه در آسام هند رخ داده است را نمیپذیرد و با اقدامات مختلفی از جمله #تحریم_اقتصادی به آن پاسخ خواهد داد.
🔹وی همچنین خواستار همکاری سازنده و صادقانه همه جهان برای تحقق #صلح شد و سازمانهای حقوق بشری و بینالمللی را به انجام وطایف انسانی خود در برابر اقلیت مسلمان در هند فراخواند.
✍🏼ملاحظه:
🔹پلیس #هند با همکاری افرادی از حزب «هندوسی»، حزب حاکم هند به شهر «دیسپور» پایتخت ایالت آسام حمله کرده و با آتش زدن مساجد و خانههای این روستا سه مسلمان را به قتل رساندند. این اقدام به بهانه مخالفت این مسلمانان به ترک خانههای خود که 50 سال پیش بر اساس قانون ساخته شده، رخ داده است.
🔹انتشار عکسها و فیلمهای ویدئویی از این واقعه در شبکههای اجتماعی، خشم کاربران و انتقاد گسترده آنها را به دنبال داشت و هشتگهای #الهند_تقتل_المسلمين "هند مسلمانان را می کشد" و #مقاطعة_المنتجات_الهندية "تحریم کالاهای هندی" در شبکههای اجتماعی برخی از کشورهای عربی و اسلامی منتشر و خواستار برخورد با این مسئله شدند.
🔹در همین میانه، شیخ #محمد_کلیم_صدیقی، یکی از مشهورترین واعظان هند، همزمان با موج آزار و اذیت علیه مسلمانان در هند، توسط نیروهای امنیتی آن کشور، دستگیر شد.
#اتحاد_العلماء
@dolatedin
دولتِ دین | اندیشکده مرصاد
🔹دبیر اتحادیه بین المللی علمای مسلمان در بیانیهای #کشتار و آوارگی هزاران مسلمان در ایالت #آسام هند
⭕️ محمد الصغیر، عضو هیئت امنای اتحادیه بینالمللی علمای مسلمان:
ایده «تحریم» کمترین اقدام برای تغییر منکر است و وسیلهای برای مردم مظلومی است که قدرت اعتراض و اظهار خشم را ندارند. این سادهترین کار برای ابراز همبستگی است؛ زیرا دولتها ما را در حمایت از رسول خدا، صلی الله علیه و آله یا دفاع از آرمانهای مسلمانان تنها گذاشتهاند. از این رو تحریم کالاهای هندی (#مقاطعة_المنتجات_الهندية) کمترین واجب بر عهده ماست، پس از اینکه میبینیم هند مسلمانان را میکشد (#الهند_تقتل_المسلمين).
@dolatedin
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♨️ صحنهای دلخراش از تیراندازی و حمله نیروهای پلیس هند به یکی از کشاورزان مسلمان در ایالت آسام و عکاسی که همراه پلیس، مرد مسلمان را لگدمال میکند! (منبع: الجزیره)
@dolatedin
دولتِ دین | اندیشکده مرصاد
🔹دبیر اتحادیه بین المللی علمای مسلمان در بیانیهای #کشتار و آوارگی هزاران مسلمان در ایالت #آسام هند
⭕️ شیخ احمد الخلیلی، مفتی اعظم عمان:
تجاوز آشکاری که در هند علیه شهروندان مسلمان به دست گروههای افراطی - با حمایت نهادهای رسمی - در حال رخ دادن است، تامل هر انسان باوجدانی را برمیانگیزد. بنابراین، من - به نام بشریت - همه کشورهای دوستدار صلح را سوگند میدهم که برای جلوگیری از این تجاوز مداخله کنند و از کل امت اسلامی میخواهم که در این مورد متحد باشند.
@dolatedin
⭕️ برگزاری همایش بررسی اختلافات درباره تقویم اسلامی در ترکیه
🔹دیلی صباح: جمعی از دانشمندان، کارشناسان و علمای مسلمان روز یکشنبه، چهار مهر در استانبول برای یک همایش دو روزه با هدف پایان دادن به اختلافات بر سر #تقویم_اسلامی گرد هم آمدند.
🔹این کنگره که به طور مشترک از سوی شورای عالی امور مذهبی ریاست امور دینی ترکیه (دیانت) و شورای فتوای و تحقیقات اروپایی سازماندهی شده است، در پی برگزاری همایش سال ۲۰۱۶ در #ترکیه برای اطمینان از تقویم یکپارچه برای اوقات نماز و تعطیلات مذهبی برگزار شد. گردهمایی سال ۲۰۱۶ به صدور بیانیهای برای یکپارچه کردن تقویم منجر شد اما در برخی از کشورها عملی نشد.
🔹علی #ارباش، رئیس #سازمان_دیانت ترکیه در مراسم افتتاحیه این رویداد در هتلی در استانبول اظهار امیدواری کرد که این کنگره بینالمللی درباره اوقات نمازها به نتیجهای برسد که اختلاف نظرها را در زمان نماز به حداقل برساند. وی گفت که آنها از سال ۲۰۱۶ برای یکپارچه کردن تقویم اسلامی و #وحدت در اوقات نماز تلاش کردهاند.
🔹ارباش گفت: #اختلافات بر سر اوقات نماز و روزه جدید نیست اما بسیار مهم است. مشاهده تفاوتهای قابل توجه در اوقات نماز که واضحترین جلوه دین و اساسیترین شکل عبادت است، نگران کننده است. در اینجا، دانشمندان کشورهای اروپایی و اسلامی در مورد آن بحث کرده و به نتیجه خواهند رسید.
🔹علی #قره_داغی، دبیرکل اتحادیه بینالمللی علمای مسلمان در مراسم افتتاحیه این کنگره گفت که این رویداد نتیجه چهار سال کار است و یک کمیته علمی این موضوع را پیگیری خواهد کرد.
🔹وی افزود: ما در مورد موضوعی صحبت میکنیم که نشان میدهد دامنه اسلام چقدر گسترده است. مردم میبینند که مسلمانان در همه چیز با یکدیگر اختلاف سلیقه دارند. اما ما میدانیم که هر گونه اختلاف در واقع یک نعمت است. به عنوان مثال، من در سفری به یک شهر کوچک در سوئیس، با یک خانواده مسلمان با ۱۶ تقویم اسلامی متفاوت برخورد کردم. هر یک از اعضای خانواده از تقویم متفاوتی پیروی میکردند.
🔹قرهداغی گفت که این همایش به این موضوع هم از نظر نجومی و هم از نظر فقه اسلامی میپردازد. (ترجمه: ایکنا)
#اتحاد_العلماء #رویت_هلال
@dolatedin
⭕️ هشت شهید و دهها زخمی در حمله نظامیان به راهپیمایی اربعین در نیجریه
🔹رویترز: پلیس #نیجریه روز سه شنبه اعلام کرد که راهپیمایی مذهبی سازماندهیشده توسط «جنبش اسلامی نیجریه» را متفرق کرده و ۵۷ تن از اعضای این گروه شیعی «غیرقانونی» را در این کشور دستگیر کرده است.
🔹پلیس درحالی اعلام کرد که «پراکندگی راهپیمایی آسیبی به همراه نداشت» که «جنبش اسلامی» از کشته شدن هشت نفر از شیعیان توسط نیروهای امنیتی خبر داده است.
🔹ویدئوها و تصاویری که در رسانههای اجتماعی و وبسایتهای خبری نیجریه منتشر شدهاند نشان میدهد که اجسادی روی زمین افتادهاند و افرادی از ابرهای گاز اشکآور فرار میکنند.
✍️ حمله به شیعیان در حالی صورت گرفته که آنها در حال پیادهروی مسالمتآمیز به مناسبت اربعین در ابوجا، پایتخت نیجریه بودند.
🔸#الحرکة_الاسلامیة فی نیجیریا یا #جنبش_اسلامی_نیجریه، عنوان جنبش شیعیان نیجریه است که رهبری آن را شیخ ابراهیم #زکزاکی بر عهده دارد. نیروهای ارتش نیجریه بارها به طرفداران این جنبش در زاریا و کانو حمله کردهاند که در پی این حملات شماری از شیعیان از جمله چهار فرزند شیخ زکزاکی کشته و برخی از مراکز متعلق به این جنبش مانند حسینیه بقیه الله تخریب شده است.
@dolatedin
دولتِ دین | اندیشکده مرصاد
🔻بازگشت مقتدی صدر به رقابت انتخابات پارلمانی زودهنگام در عراق و نقش دفتر مرجعیت اعلى
⭕️ بیانیه مهم آیتالله سیستانی درباره انتخابات عراق
🔻 آیتالله #سیستانی امروز با صدور بیانیهای از مردم #عراق خواست تا در #انتخابات آینده پارلمانی آگاهانه و مسؤولانه شرکت کنند. متن کامل این بیانیه از این قرار است:
🔹مرجعیت اعلی همه را تشویق میکند تا آگاهانه و مسئولانه در انتخابات آینده شرکت کنند، هرچند این انتخابات بدون هیچ گونه کاستی نیست، اما امنترین راه برای عبور کشور به آیندهای است که امید میرود بهتر از گذشته باشد و از طریق آن از خطر افتادن در ورطه هرج و مرج و انسداد سیاسی جلوگیری شود.
🔹رایدهندگان محترم باید از تجربیات گذشته درس بگیرند و از ارزش آرای خود و نقش مهم آنها در شکلگیری آینده کشور آگاه باشند. بنابراین میتوانند از این فرصت مهم برای ایجاد تغییر واقعی در مدیریت دولت و کوتاه کردن دستان فاسد و ناتوان از مفاصل اصلی آن بهره ببرند. این امری ممکن است در صورتی که آگاهان دست به دست هم داده و در رایگیری به صورتی موثر شرکت کنند و بهترین انتخاب را انجام دهند، در غیر این صورت، شکست پارلمانهای قبلی و دولتهای ناشی از آنها تکرار خواهد شد، و دیگر جای پشیمانی نیست.
🔹مرجعیت اعلی امروز بر آنچه پیش از انتخابات گذشته تصریح کرد، تأیید میکند و میگوید که از هیچ نامزد یا لیست انتخاباتی حمایت نمیکند و همه اینها به نظر رایدهندگان و نظرات آنها بستگی دارد.
🔹اما به رایدهندگان تاکید میکند که عملکرد نامزدها را در حوزههای انتخابیه آنها زیر نظر بگیرند و از بین آنها فقط خوبان پاک را انتخاب کنند، کسی که مشتاق سیادت، امنیت و رفاه عراق است و برای سپردن ارزشهای اصیل و منافع عالی عراق به او، قابل اطمینان است. و مراقب باشید که افراد نالایق یا کسانی را که در فساد دخیل هستند یا طرفهایی که به ثبات مردم شریف عراق اعتقاد ندارند یا با اشغال کرسیهای مجلس نمایندگان خارج از چارچوب قانون اساسی فعالیت میکنند، بر مسند امور ننشانید؛ زیرا خطرات بسیاری را برای آینده کشور در پی خواهد داشت.
🔹مرجعیت همچنین تأکید میکند که مسئولان انتخابات باید در یک فضای اطمینانبخش و به دور از تحریکات خارجی همچون پول یا سلاح غیرقانونی یا دخالت خارجی، عمل کنند و برای حفظ آرای منتخبان تلاش کنند، چرا که امانتی بر گردن آنهاست.
والله ولیّ التوفيق.
21/صفر/1443هـ 29/9/2021م
دفتر آیت الله سيستانی (دام ظله) ـ نجف اشرف
@dolatedin
⭕️ معرفی کتاب: اسلامگرایی و انقلاب در خاورمیانه
✍️ ویراستیار: خليل العناني
🔹کتاب «اسلامگرایی و انقلاب در خاورمیانه» با زیرعنوان «تحولات ایدئولوژی و استراتژی پس از بهار عربی» با ویراستاری خلیل العنانی، در ۹ سپتامبر گذشته از سوی انتشارات «بلومزبری» لندن به چاپ رسید.
🔹چرا اسلامگرایان به گونهای متفاوت به #بهار_عربی پاسخ دادند؟ این واکنشهای مختلف در مورد پایبندی یا انعطافپذیری ایدئولوژیک اسلامگرایان به ما چه میگوید؟
این کتاب بر اساس کار میدانی در مورد اسلامگرایان در هشت کشور خاورمیانه (مصر، تونس، لیبی، مراکش، یمن، اردن، کویت و سوریه) است. نویسندگان تغییر ایدئولوژی، رفتار و استراتژی اسلامگرایان را از آغاز بهار عربی دنبال میکنند. هدف کتاب نشان دادن این است که اسلامگرایان همواره با محیطهایی که در آن قرار دارند رابطهای تعاملی و دیالکتیک دارند و رفتار و محاسبات سیاسی آنها تحت تاثیر طیف وسیعی از عوامل محلی، منطقهای و جهانی است. در این راستا نویسندگان تأثیر زمینههای سیاسی مختلف، از فضای استبدادی یا اصلاحگرا گرفته تا زمینههای درگیری مسلحانه و جنگ داخلی، در نظر گرفتهاند.
🔹این کتاب یک پروژه میانرشتهای است و تحولات مداوم #احزاب_اسلامگرا را بررسی میکند تا دلایلی را توضیح دهد که چرا برخی جنبشها میتوانند در گفتمان و استراتژی خود سازگاری و تغییراتی ایجاد کنند و انسجام و وحدت سازمانی را حفظ کنند، در حالی که برخی دیگر ناموفق بوده و دچار شکافها و انشقاقهای عمدهای میشوند. یافتههای نظری قوی ادبیات موجود در مورد اسلام را به روز میکند و وضعیت این زمینه را پیش میبرد.
🔹فهرست مقالات این مجموعه از این قرار است:
🔸اسلامگرایان و انقلابها؛ خلیل العنانی، موسسه مطالعات تکمیلی دوحه
اخوان المسلمین مصر: تغییر متوقفشده؛ خلیل العنانی، موسسه مطالعات تکمیلی دوحه
🔸حزب #النهضه تونس پس از بهار عربی: از #اسلامگرایی به #نئواسلامگرایی؛ تارک چمخی، دانشگاه ملی استرالیا
🔸حزب #عدالت_و_توسعه مراکش: محدودیت در مشارکت و قدرت پس از ۲۰۱۱؛ محمد مصباح، موسسه تحلیل سیاسی مراکش
🔸تحول گروههای اسلامگرا در سوریه: #احرار_الشام، #جیش_الاسلام و #فیلق_الشام؛ حمزه مصطفی، دانشگاه اکستر انگلستان
🔸اسلامگرایان در حال گذار: جماعت اصلاح - #حزب_اصلاح یمن؛ طاها یاسین، موسسه مطالعات تکمیلی دوحه
🔸اسلامگرایان در اردن: سفر طولانی تغییرات #اخوان المسلمین؛ محمد ابورمان، دانشگاه اردن
🔸تحولات #الحركة_الدستورية الإسلامية در کویت؛ مبارک الجری، دانشگاه کویت
اسلامگرایی، خودکامگی و انقلاب: ورشکستگی اخلاقی ریشهکنی؛ عبدالوهاب العفندی، موسسه مطالعات تکمیلی دوحه.
@dolatedin