⭕️ 6 ژانویه تنها موج اول خشونت ناسیونالیستی مسیحی بوده است
✍️ ساموئل ال پری و اندرو وایتهد
📌بخش اول
🔹مجله تایم: یک سال پس از خشونت هولناک در ساختمان کنگره در 6 ژانویه 2021، اکثر رسانهها به طور قابل درکی کمیته 6 ژانویه و همدستان جمهوریخواه #ترامپ را دنبال میکنند و بسیاری از نظرسنجیها بر شکافهای حزبی فزاینده در مورد نقش ترامپ در این رویدادها یا اینکه آیا آشوبگران باید پیگرد قانونی داشته باشند، تمرکز کردهاند.
🔹بنرها و پرچمهای #مسیحی، صلیبهای چوبی، جلسات ستایش و عبادت بداهه، تابلوهای «عیسی نجات میدهد»، تیشرتهای مسیحی، و دعای جمعی ننگین به نام عیسی در مجلس سنا، تا حد زیادی فراموش شدهاند، مگر اینکه به عکسها و فیلمهای بیشماری از خشونت نگاه کنیم. جیک آنجلی (که به QAnon Shaman هم شناخته میشود) پس از هجوم به مرکز #دموکراسی آمریکا، از خدا تشکر کرد که «این اتاق را با میهنپرستانی که شما و مسیح را دوست دارند پر کرده است» و به آنها اجازه داد تا به دشمنان خود پیامی بفرستند «که این ملت ما، مال آنها نیست».
🔹ما فراموش میکنیم که 6 ژانویه یک رویداد بسیار مذهبی بود که از سوی #ناسیونالیسم_مسیحی به نمایش گذاشته شد. ما باید این واقعیت را به خاطر بسپاریم. زیرا شواهدی در حال افزایش است که ناسیونالیسم مسیحی سفیدپوست میتواند پوشش الهیاتی را برای رویدادهای بیشتری مانند آن فراهم کند.
🔹چندین سال است که ما ایدئولوژی ناسیونالیستی مسیحی را با پرسیدن یک سری سوالات از آمریکاییها اندازهگیری کردهایم، مانند اینکه آیا آنها معتقدند دولت باید #ایالات_متحده را یک کشور مسیحی اعلام کند یا خیر، یا اینکه فکر میکنند موفقیت #آمریکا بخشی از برنامه خداست. ما کسانی را که تقریباً 20 درصد از مقیاس ما امتیاز بگیرند، «سفیران» ناسیونالیسم مسیحی مینامیم. آنها مؤمنان واقعی هستند. این افراد حدود 30 میلیون بزرگسال هستند و یافتههای اخیر ما نشان میدهد که آنها در حال پذیرش بیشتر شورش 6 ژانویه هستند.
🔹در فوریه 2021، ما از آمریکاییها نظرشان را در مورد شورشهای کنگره جویا شدیم. سپس ما از همان آمریکاییها هفت ماه بعد در ماه اوت سؤال کردیم تا ببینیم چگونه دیدگاههای آنها تغییر کرده است. در این مدت، درصد سفیران سفیدپوست که احساس میکردند آشوبگران باید محاکمه شوند، بیش از 22 درصد، از 76.3 درصد به 54.2 درصد کاهش یافت. جالبتر اینکه درصد سفیران سفیدپوست که گفتهاند در کنار آشوبگران ایستادهاند از 13.6 درصد به بیش از 27 درصد، یعنی دو برابر افزایش یافته است.
🔹چرا این ملیگرایان مسیحی سفیدپوست شروع به همذاتپنداری بیشتر با آشوبگران کردند؟ نظرسنجی ما در اوت 2021 دلایل مختلفی را نشان میدهد. اول وفاداری به ترامپ است. تقریباً 92 درصد از سفرای سفیدپوست در سال 2020 به او رأی دادند و در مقایسه با تقریباً 36 درصد از آمریکاییها که معتقدند انتخابات ریاست جمهوری از ترامپ دزدیده شده است، تقریباً 2.5 برابر این درصد از سفرای سفیدپوست (86 درصد) در ماه اوت چنین نظری داشتند.
🔹اما چرا آنها هنوز اینقدر متقاعد هستند که انتخابات ساختگی بوده است؟ در چندین مطالعه ما و سایر محققان نشان دادهایم که به نظر میرسد ناسیونالیسم مسیحی، سفیدپوستان آمریکایی را به سمت تئوریهای توطئه بیاساس سوق میدهد. برای مثال، در دادههای آگوست 2021 خود متوجه میشویم که نیمی از سفیران سفیدپوست به اشتباه معتقدند که واکسنهای کووید-19 صدها نفر را کشته است و کمتر از یک سوم مایل به رد توطئه بدنام QAnon در مورد نخبگان دولتی بودند که یک حلقه #شیطانپرست، #پدوفیل و قاچاقچی جنسی کشور را اداره میکنند.
🔹ناسیونالیست مسیحی سفیدپوست به هماناندازه که نگرانکننده است، خود را در گروههای اجتماعی همگنتر منزوی میکنند. تحقیقات تجربی جدید نشان میدهد که هر چه آمریکاییهای راستگرا بیشتر خود را در جوامعی که فقط جهانبینی اخلاقی آنها را به اشتراک میگذارند منزوی کنند، نیات رادیکال و تمایل بیشتری برای جنگیدن یا مردن برای گروه خود ابراز میکنند.
👇 ادامه دارد...
@dolatedin
⭕️ 6 ژانویه تنها موج اول خشونت ناسیونالیستی مسیحی بوده است
📌بخش دوم
🔹این واقعیت را اضافه کنید که سفیدپوستان آمریکایی که از ناسیونالیسم مسیحی پیروی میکنند، نه تنها به طور فزایندهای اخبار خود را از برخی پلتفرمها و منابع خبری مشخص و راستگرا دریافت میکنند، بلکه به «روایتهایی» که به اشتراک گذاشته میشود ایمان دارند.
🔹از کدام «روایتها» میپرسید؟ از جمله روایتهای وحدتبخش مرکزی در #ایدئولوژی ناسیونالیستی مسیحی سفیدپوست، روایت «قربانی شدن» است. این فقط به دلیل تغییرات جمعیتیای که اکثریت شفاف انتخاباتی آنها را در برخی ایالات از بین برده نیست، اگرچه تحقیقات نشان میدهد که تهدید مهاجرت و وضعیت اقلیت باعث میشود سفیدپوستان ناسیونالیست مسیحیتر شوند. دلیل این روایت از قربانی شدن آن است که آنها واقعاً معتقدند مورد آزار و اذیت قرار میگیرند. در نظرسنجی آگوست، فهرستی از گروههای اجتماعی را به آمریکاییها دادیم و از آنها خواستیم انتخاب کنند که این روزها کدام گروه با بیشترین #تبعیض مواجه است. نزدیک به 76 درصد از سفیران سفیدپوست گفتند که سفیدپوستان یا مسیحیان بیشترین تبعیض را داشتهاند.
🔹اما چیزی که بیش از همه نگرانکننده است این است که همه اینها به کجا میتواند منجر شود. روندهایی که در بالا ذکر کردیم نشان میدهد که آمریکاییهای سفیدپوست که از ناسیونالیسم مسیحی پیروی میکنند، خود را با تلاش برای قیام گرم میکنند، اما آیا این #خشونت سیاسی بیشتری را نشان میدهد؟ ما فکر میکنیم میتواند.
🔹در نظرسنجی آگوست 2021 ما متوجه شدیم که تقریباً 46 درصد از سفرای سفیدپوست موافق هستند که «به زودی طوفانی در راه است که نخبگان در قدرت را از بین خواهد برد و رهبران برحق را بازمیگرداند» و 40٪ موافق بودند که امور در کشور ما آنقدر از مسیر درست خارج شده که «به درستی میهنپرستان واقعی آمریکایی ممکن است مجبور شوند برای نجات کشور ما به خشونت فیزیکی متوسل شوند.» سایر نظرسنجیها یافتههای مشابهی را گزارش میدهند. به عنوان مثال، در نظرسنجی سپتامبر 2021، مؤسسه تحقیقاتی دین عمومی (PRRI) دریافت که تقریباً یک سوم سفیدپوستانی که معتقدند خداوند به آمریکا نقش ویژهای در تاریخ بشر داده است، کاملاً موافق هستند که خشونت میهنپرستانه ممکن است برای نجات کشور ضروری باشد. نظرسنجی دیگری نشان میدهد که استفاده از زور برای دستیابی به اهداف سیاسی در میان محافظهکاران سیاسی با پذیرش بیشتری روبهرو است.
🔹اما دلیلی برای امیدواری وجود دارد. اول، چندین شرکت نظرسنجی مانند مرکز تحقیقات پیو و PRRI مستند میکنند که حمایت آشکار از دیدگاههای ناسیونالیستی مسیحی در جمعیت عمومی رو به کاهش است. در حالی که سفرای سفیدپوست ممکن است پس از 6 ژانویه به سمت دیدگاههای رادیکالتری از ناسیونالیسم مسیحی سوق پیدا کنند، ویدئوهای تکاندهنده و موشکافی درباره چنین دیدگاههایی ممکن است باعث شود که بخش بزرگتری از آمریکاییها تمایزات شدیدتری بین حوزههای مذهبی و سیاسی ایجاد کنند.
🔹دوم، رهبرانی که از شعارهای مذهبی ارتجاعی برای منافع سیاسی استفاده میکنند، میتوان با آنها مقابله کرد. #پلتفرمزدایی از ترامپ و همین آخر هفته، از مارجوری تیلور گرین، گامهای مثبتی بودند، زیرا بررسیها نشان میدهد که پلتفرمزدایی از چنین بازیگرانی میتواند موثر باشد. اما متحدان برجسته انجیلی ترامپ مانند رابرت جفرس، جانشینانی مانند مایکل فلین و دیگر شاگردان سیاسی مانند جاش ماندل و لورن بوبرت به پخش لفاظیهای ناسیونالیستی مسیحی و تبلیغات توطئهآمیز به میلیونها نفر ادامه دهند. با توجه به موفقیت بالقوه پلتفرمزدایی، ما باید راههای دیگری را پیدا کنیم که از طریق آن بتوانیم مستقیماً با تهدید صریح ناسیونالیسم مسیحی سفید در سیاست و اجتماعات خود مقابله کنیم.
🔹با این حال، ما همچنین باید به یاد داشته باشیم که دشمن دین، شهروندان عمیقاً مذهبی، یا حتی تأثیر مذهب بر سیاست آمریکا نیست. اکثریت قریب به اتفاق آمریکاییها مذهبی و در واقع مسیحی است. مذهبیترین این آمریکاییها همسایگان خود را دوست دارند، جوامع خود را غنی میکنند و برای #لیبرال_دموکراسی ارزش قائل هستند.
🔹به جای محکوم کردن هر گونه تاثیرگذاری دین در سیاست، فکر میکنیم بهتر است نوع بیان مذهبیای را که اهداف دموکراتیک را محقق میکند، تقویت کنیم. آمریکاییها حق دارند نگران تهدید خشونت مذهبی از سوی یک خرده فرهنگ قومی-مذهبی باشند که به طور فزایندهای منزوی و پارانوئید میشود. اما این گروه در اقلیت باقی میماند و آنها در بهترین حالت میتوانند به عقایدی تعهد مقدس داشته باشند که همه آمریکاییها را بدون توجه به هویت قومی یا مذهبی متحد میکند و به برابری قانونی، نمایش کامل دموکراسی، آزادی بیان و البته آزادی مذهبی برای همه پایبند است.
@dolatedin
⭕️ روحانیون مسیحی نیجریه با ائتلاف مسلمانان برای سمتهای اصلی این کشور مخالفت کردند
🔹پانچ: انجمن مسیحیان #نیجریه هشدار داده است که ائتلاف دو مسلمان را در پستهای رئیسجمهور و معاون رئیسجمهور این کشور نمیپذیرد.
🔹با این حال، شورای عالی امور اسلامی نیجریه به رهبری #سلطان_سوکوتو، محمد ابوبکر سوم، میگوید که مهمترین چیز باید شایستگی باشد و این چیزی است که مسلمانان برای آن دعا میکنند.
🔹گفتنی است در نیجریه به طور سنتی برای دو پست رئیس جمهور و معاون رئیس جمهور، دو شخصیت با دو دین متفاوت انتخاب میشوند؛ اگر مسلمانی برای ریاست جمهوری نامزد میشود، در این صورت سعی میکند برای نقش معاون رئیس جمهور آینده نه یک همدین خود، بلکه یک مسیحی را انتخاب کند و بالعکس.
🔹به عنوان مثال، یمی اوسینباجو #مسیحی، معاون رئیس جمهور فعلی نیجریه، محمد بخاری #مسلمان است. با این حال، در انتخابات آینده در سال 2023، به احتمال زیاد این رویه به هم خورده و ممکن است در آن هر دو نامزد اصلی ریاست جمهوری و معاون رئیس جمهور انتخاب شده توسط وی، مسلمان باشند.
🔹بولا احمد تینوبو، یک سیاستمدار مسلمان، برای ریاست جمهوری نامزد میشود و احتمالاً به همراه او برای رئیس مجلس نمایندگان، فمی گباجابیامیل یا نایب رئیس ادریس واسا (هر دو معتقد به اسلام) نامزد شوند.
🔹روحانیون مسیحی نیجریه اعلام کردند که وضعیت دو مسلمان در قدرت را نمیپذیرند. انجمن مسیحی نیجریه استدلال میکند که این میتواند به «فروپاشی کشور» منجر شود.
🔹موضعی اساساً متفاوت توسط روحانیون مسلمان این کشور اتخاذ شده است. رهبر معنوی مسلمانان نیجریه (سلطان سوکوتو)، محمد ابوبکر سوم، گفت که نقطه اصلی در انتخاب نامزدها باید صلاحیت و شایستگی، و نه مذهب و قومیت،
🔹شایان ذکر است که #مسلمانان اندکی بیش از 50 درصد از جمعیت نیجریه را تشکیل میدهند، در حالی که #مسیحیان حدود 45 درصد جمعیت را شکل میدهند.
@dolatedin
⭕️ سرمایهگذاران خطرپذیر سود را در دعا میبینند
📌 بخش اول
🔹کریستینیتی تودی: در سال 2021، سرمایهگذاران تکنولوژی بیش از 175 میلیون دلار را به تعداد انگشتشماری از شرکتهای نرمافزاری که ابزارهای معنوی را برای تلفنهای هوشمند توسعه میدهند، تخصیص دادند و شرطبندی کردند که استارتآپهای فناوری میتوانند راهی برای کسب سود از #دعا، #عبادت روزانه، مراقبه و خواندن #کتاب_مقدس بیابند.
🔹برنامههای دعا و معنویت جدید نیستند. آنها تقریباً بهاندازه عمر گوشیهای هوشمند وجود داشتهاند. اما تا همین اواخر این برنامهها سرمایهای جذب نمیکردند.
🔹ده سال پیش، میزان سرمایهگذاری مخاطرهآمیز در برنامههای مذهبی بسیار ناچیز بود و کمتر از ۱۰۰ هزار دلار بود. تا سال 2016، این رقم به 6 میلیون دلار رسید و تا سال 2019، سرمایهگذاران فناوری از هر ۱۰ هزار دلاری که در استارتآپها سرمایهگذاری کردند، حدود 1.30 دلار را در برنامههای مذهبی قرار دادند.
🔹سال گذشته، زمانی که بودجه استارتآپهای فناوری به رکورد 600 میلیارد دلار رسید، سرمایهگذاران تقریباً 3 دلار از هر ۱۰ هزار دلار را صرف برنامههای مذهبی کردند.
🔹دو برنده بزرگ Hallow و Glorify هستند. Hallow، یک برنامه کاتولیک است که با 250 محله در سراسر کشور همکاری میکند، اما به ویژه افرادی را که دیگر به کلیسا نمیروند، هدف قرار میدهد. این برنامه بیش از 50 میلیون دلار سرمایه دریافت کرد. همچنین Glorify، اپلیکیشنی که به کاربران کمک میکند تا عادت عبادت روزانه خود را توسعه دهند، 40 میلیون دلار سرمایه جذب کرد.
🔹بخشی از این رشد سرمایهگذاری ممکن است به دلیل کووید-19 باشد. این بیماری همهگیر توجه را به این موضوع جلب کرد که چقدر میتوان اعمال مذهبی منظم را به صورت آنلاین برگزار کرد. اما سرمایهگذاران به وضوح معتقدند که اپلیکیشنهای مذهبی تا مدتها پس از اینکه همهگیری در حافظه باقی بماند همچنان محبوب خواهند بود.
🔹به نظر میرسد این اپلیکیشنها سرمایهگذاری خوبی در نظر گرفته میشوند، زیرا افراد به شیوهای عمیقاً شخصی به تمرینهای معنوی متصل میشوند. همانطور که سرمایهگذاران میبینند، تلفنهای ما خودمان هستیم.
🔹کانی چانگ، سرمایهگذار در یک شرکت سرمایهگذاری خطرپذیر در سیلیکون ولی، گفت: «یک چیزی که من همیشه عمیقاً به آن فکر کردهام این است که چگونه میتوانم سرمایهگذاریهایی را پیدا کنم که به آنچه مردم فکر میکنند بخش اصلی هویت آنها است، مرتبط باشد. وقتی به این جوامعی که مردم به شدت با آنها همذاتپنداری میکنند نگاه میکنید، بیشتر وقت خود را در آنجا میگذرانند. اینجاست که شما وقت بیشتری از مردم برای ماندن در برنامه میگیرید.»
👇 ادامه دارد...
@dolatedin
⭕️ سرمایهگذاران خطرپذیر سود را در دعا میبینند
📌 بخش دوم
🔹استفادههای مذهبی از فناوریهای ارتباطی جدید سابقه طولانی دارد. مردم دیندار همیشه راههایی برای ایجاد نوآوری و سازگاری با فناوریهای جدید همچون یوتیوب، تلویزیون، رادیو، نشر کتاب و حتی تلگراف پیدا کردهاند.
🔹تنها چند سال پس از اینکه ساموئل مورس اولین پیام مورس را از اتاقهای دیوان عالی ایالات متحده در سال 1844 ارسال کرد، مبلغان به طور گسترده از آن به عنوان کلید بشارت جهانی استقبال کردند. در سال 1847، سیروس هملین، مبلغ مذهبی جماعت، حتی این فناوری را به عبدالمجید اول، سلطان امپراتوری عثمانی، به عنوان دلیلی برای گرویدن به مسیحیت ارائه کرد.
🔹روزی که اپل برای اولین بار فروشگاه اپلیکیشن خود را افتتاح کرد - یک سال و نیم پس از عرضه آیفون در سال 2007 - Life.Church در ادموند، اوکلاهاما، یک برنامه رایگان کتاب مقدس به نام YouVersion را راهاندازی کرد. این نرم افزار در سه روز 83000 بار دانلود شد. سال گذشته، این اپلیکیشن از بیش از 500 میلیون دانلود فراتر رفت.
🔹اولین شرکتهای انتفاعی که اپلیکیشنهای مذهبی را توسعه دادند مدلی برای کسب درآمد نداشتند. فردریک اوکاریک موسس اینستاپری میگوید: «این اپلیکیشن هرگز به عنوان یک پلتفرم کسب درآمد تصور نمیشد. من اینستاپری را برای ایجاد یک جامعه آنلاین امن و حمایتی، مکانی عاری از منفیبافیهای شدید موجود در وب، راهاندازی کردم.» زمانی که پیتر تیل، کارآفرین میلیاردر، پولی را در اینستاپری سرمایهگذاری کرد، به عنوان نشانهای از عجیب بودن او تلقی شد.
🔹اما جدیدترین برنامههای دینی برنامههایی برای کسب درآمد دارند. دانلود برنامه Glorify و استفاده از نسخه اصلی آن رایگان است. اما بسیاری از ویژگیها نیاز به اشتراک 7 دلار در ماه دارند. اطلاعاتی مبنی بر اینکه چه تعداد از میلیونها نفری که Glorify را در سال 2021 دانلود کردهاند مشترک شدهاند، وجود ندارد، اما اگر حتی 2 درصد آنها برای 12 ماه پول پرداخت کرده باشند، این شرکت 4.2 میلیون دلار درآمد داشته است.
🔹اپلیکیشن Hallow دارای اشتراک ماهانه 9 دلاری است که به کاربران امکان میدهد گروههای دعا را با خانواده یا دوستان خود ایجاد کنند، یک دفترچه یادداشت داشته باشند و موعظهها را دانلود کنند. بیش از 1 میلیون نفر آن را دانلود کردهاند.
@dolatedin
💢 برگزاری هشتمین دور همهپرسی تشکیل کشور مستقل خالصتان در شهرهای انگلستان
🔹بول: هشتمین دور همهپرسی تشکیل کشور مستقل #خالصتان 9 ژانویه در شهرهای لیدز و لوتون #انگلستان برگزار شد.
🔹در گزارشی که توسط سرویس رسانهای کشمیر منتشر شد، آمده است که همهپرسی برای ایجاد یک وطن جداگانه برای #سیکها از لندن در 31 اکتبر 2021 آغاز شد و بیش از 30000 سیک در مرحله اول همهپرسی خالصتان در لندن شرکت کردند. بر اساس این گزارش، مجموع آرای ماخوذه در همه پرسی خالصتان تاکنون از مرز 200 هزار نفر فراتر رفته است.
🔹در این گزارش آمده است که مودی تمام تلاش خود را برای جلوگیری از همهپرسی در بریتانیا انجام داده است و تلاشهای هند برای جلوگیری از همهپرسی سیکها به طرز چشمگیری شکست خورده است.
🔹در این گزارش تاکید شده است که همهپرسی سیکها در آینده در آمریکا، کانادا، استرالیا و #پنجاب #هند نیز برگزار خواهد شد.
🔹در ادامه این گزارش آمده است که همهپرسی خالصتان پیامی قوی به هند برای پایان دادن به تبعیض علیه سیکها ارسال کرده است.
✍️ ملاحظه: جنبش خالصتان نام گروهی سیاسی و جداییطلب در ایالت پنجاب هند است که قصد برپایی کشوری جداگانه و ویژه برای سیکها به نام خالصتان در این ایالت را دارد. این نام به «کشور خالص و پاک» اشاره دارد.
🔸جنبش خالصتان در دهههای 1970 و 1980 در ایالت پنجاب هند اوج گرفت، سیکها در این ایالت اکثریت جمعیت را دارند و پنجاب خاستگاه این دین است. گفته شده که سیکهای خارج از هند با اعطای کمک مالی، جوانان را به عضویت در گروههای شبهنظامی هوادار خالصتان جذب میکنند.
🔸جنبشهای آزادیخواه و جداییطلب متعددی در هند وجود دارند که به طور کلی به اوضاع نابسامان خود معترض هستند. اما ظلم دولت و ارتش هند به مسلمانان مظلوم کشمیر و همچنین سیکهای ایالت پنجاب بیش از دیگر ادیان قابل رویت است.
🔸جنبش آزادیخواه خالصتان که با نام «تحریک خالصتان» نیز شناخته میشود سالها است برای به دست آوردن آزادی برای سیکمذهبها تلاش میکند.
🔸سران این جنبش در زمانی که «گاندی» رهبر هند در راه به دست آوردن استقلال این کشور بود با وی به توافق رسیدند که پس از استقلال هند ایالتی جداگانه به آنان تعلق گیرد که در آن آموزههای سیک اجرایی شوند.
🔸توافقی که پس از استقلال هند هیچگاه جامه عمل به آن پوشانده نشد تا جایی که در سال 1980 میلادی و به دلیل ظلم و فشار فراوان دولت هند بر «سیکمذهبها»، آنان دست به قیامهایی (در برخی موارد مسلحانه) زدند.
🔸تنها خواسته سیکمذهبها این بود که دولت هند به آنان آزادی عقیده و اعمال عبادی دهد.
🔸این ظلم و ستم باعث شد تا مردم سیکمذهب در جنبش خالصتان دست به دست هم دهند تا منطقهای امن و خالص (پاک) برای خود به وجود بیاورند که نام این جنبش به «تحریک خالصتان» شهرت یافت.
🔸کشتار وسیع سیک مذهبیها توسط #هندوها در دهههای 80 و 90 میلادی باعث شد تا 90% سیکها به نقاط مختلف جهان مهاجرت کنند.
🔸سران تحریک خالصتان که در کشورهای مختلفی سکونت دارند، اعلام کردهاند که مذهب آنها پنجمین مذهب بزرگ جهان است که بیش از 28 میلیون نفر به آن اعتقاد دارند.
🔸آنها با تهیه یک نقشه که حدود کشور خالصتان در آن مشخص شده است در پی به دست آوردن آزادی خود هستند.
🔸گفتنی است در صورتی که این امر محقق شود و کشوری به نام خالصتان شکل گیرد، ظلم ارتش هند بر مسلمانان مظلوم کشمیری نیز به پایان خواهد رسید، زیرا تنها راه رسیدن به #کشمیر توسط دولت هند، عبور از خالصتان است.
@dolatedin
💢 جماعت «محمود افندی» ... چگونه در جامعه ترکیه گسترش یافت؟
📌 بخش اول
🔹الجزیرة: علیرغم شهرت #ترکیه در جهان عرب و اسلام به عنوان یک کشور #سکولار بر اساس آنچه قانون اساسی آن تصریح میکند و آنچه در خیابانها و رسانههای آن شاهد غربزدگی و گرایش به رویکرد اروپایی در زندگی روزمره شهروندان شاهد هستیم، اما این کشور چهره دیگری نیز دارد که با کلیشهای که در ذهن همه ما ظاهر میشود کاملاً متفاوت است؛ این تصویر توسط جماعتهای #صوفی که به طور گسترده در جامعه ترکیه پخش شدهاند، نشان داده میشود و اکثر ما چیز زیادی در مورد آنها نمیدانیم.
🔹این جماعتهای صوفی که در ترسیم نقشه سیاسی کشور تأثیر زیادی دارند، تعداد اعضای خود را میلیونها نفر تخمین زده و به حزبی رای میدهند که رهبران این جماعتها آنها را واجد شرایط رهبری کشور، مردم و قادر به حفظ هویت اسلامی و میراث اجتماعی و فرهنگی مرتبط با آن هویت بشمارند.
🔸 محمود افندی کیست؟
🔹مهمترین این جماعتها که شایسته توجه است، جماعت شیخ #محمود_افندی است که از نظر تعداد گروههای صوفی ترک بیشترین تعداد و تأثیرگذارترین گروههای سیاسی، اجتماعی و اقتصادی را دارد. این جماعت توسط شیخ محمود أسطی عثمان اوغلو، معروف به شیخ محمود افندی تأسیس شده است.
🔹تربیت مذهبی محافظهکارانه شیخ محمود تأثیر بسزایی در رویکرد زندگی او داشت، زیرا او در سن شش سالگی قرآن را حفظ کرد و زبان عربی و فنون آن در صرف و نحو و فصاحت و همچنین زبان فارسی را آموخت و سپس به فراگیری قرائت، علوم قرآن و حدیث پرداخت.
🔹وی در شانزده سالگی پس از تکمیل دروس علوم عقلی و علوم شرعی همچون کلام، تفسیر، فقه و اصول فقه، در سال 1954 به عنوان امام جماعت مسجد اسماعیل آقا در استانبول منصوب شد و چهل و دو سال متوالی در آنجا کار کرد تا اینکه در سال 1996 بازنشسته شد.
🔹در طی آن دوران، پیروان و شاگردان بسیاری را جذب کرد و نفوذ او به تمام استانهای ترکیه گسترش یافت. وی سه هفته در سال را به سفر در شهرهای ترکیه برای آموزش مردم و دعوت از آنها برای بازگشت به هویت اسلامی خود، گوش دادن به مشکلات آنان و کمک به حل آنها، اختصاص داده بود.
🔹پس از آن سفرهای محلی او به سفرهای جهانی تبدیل و به بسیاری از کشورها مانند ایالات متحده #آمریکا، #آلمان و #آسیای_مرکزی سفر و هزاران دوستدار و طرفدار در آن کشورها به دست آورد.
🔹شیخ محمود افندی صوفی، نقشبندی و پیرو #مذهب_حنفی، علم خود را از مهمترین و بزرگترین شیوخ #نقشبندیه گرفته است.
🔹رویکرد او مبتنی بر دعوت به بازگشت به سوی خدا و دوری از همه اشکال و مظاهر بیگانگی موجود در جامعه ترکیه است. وی با استفاده از روشی نرم که برای همه اقشار جامعه اعم از سیاستمداران و مقامات کشوری قابل درک است، به دنبال آموزش تشخیص حق از باطل و عمل به دستور قرآنی «امر به معروف و نهی از منکر» است.
🔸 دسیسهها و توطئههای کمالیستها علیه شیخ و جماعتش
🔹افزایش محبوبیت وی در میان شهروندان باعث شد که مورد آزار و تهمتهای فراوان کمالیستهایی قرار گیرد که منابع کشور را به ویژه پس از کودتای 1960در دست داشتند. در پی کودتای نظامی، او به شهر اسکی در مرکز آناتولی تبعید شد، اما مفتی وقت استانبول #صلاح_الدین_کایا که در کنار او ایستاده بود و از او حمایت میکرد تأثیر زیادی در لغو این تصمیم داشت.
🔹پس از کودتای 1980 او متهم به دست داشتن در ترور مفتی منطقه اوسکودار در سال 1982 شد، اما دادگاه پس از دو سال و نیم او را از این اتهام تبرئه کرد.
🔹مقامات کودتا از تلاش خود برای توطئه علیه شیخ که دامنه نفوذ وی در حال گسترش بود و محبوبیت وی با متهم کردن و طراحی توطئه علیه وی افزایش یافت، دست برنداشتند. در سال 1985 به اتهام زیر پا گذاشتن قانون اساسی و تهدید رویکرد #سکولاریسم در سخنرانیها و درسهای خود به دادگاه امنیت کشور معرفی شد، اما دادگاه حکم به تبرئه وی داد.
🔹دسیسهها و توطئهها علیه شیخ و شاگردانش ادامه یافت، به طوری که شیخ خدرعلی مراد اوغلو، شاگرد و داماد وی، در سال 1998 در داخل مسجد اسماعیل آقا ترور شد، حادثهای که آثار خود را برای مدت طولانی بر شیخ گذاشت.
🔹سپس و در سال 2006 شیخ بایرام علی اوزترک، شاگرد، داماد و معاون آموزشی وی، که در مسجد اسماعیل آقا تدریس میکرد، ترور شد و ضربه بزرگ دیگری بر وی وارد شد.
🔹 خود محمود افندی نیز در سال 2007 با تیراندازی به خودروی وی مورد سوءقصد قرار گرفت و هنگامی که این تلاش با شکست مواجه شد، توطئهگران شیخ را در داخل بیمارستانی که وی در آن بستری است تعقیب کرده و مجدداً در آنجا اقدام به تیراندازی کردند، اما وی آسیبی ندید.
👇 ادامه دارد...
@dolatedin
💢 جماعت «محمود افندی» ... چگونه در جامعه ترکیه گسترش یافت؟
📌 بخش دوم
🔸 محدودیتهای سکولاریسم و تربیت نسل جدیدی از حافظان قرآن
🔹محمود افندی در طول قریب به پنجاه سال موفق به تربیت نسل جدیدی از ترکهایی شد که حافظ قرآن کریم بودند و علوم آن را فراگرفتند و در حال حاضر حفظ و آموزش قرآن به صدها هزار دانشآموز و گسترش اندیشه اسلامی در میان میلیونها ترک در مناطق مختلف ترکیه را بر عهده دارند.
🔸 هویت خاص جماعت محمود افندی
🔹اعضای جماعت محمود افندی که در منطقه فاتح استانبول و در شهرهای ترابزون و قونیه مستقر هستند، با لباسهای خاصی که نشاندهنده هویت آنهاست و همه از پیر و جوان، زن و مرد میپوشند، متمایز میشوند.
🔹زنان و دختران لباس مشکی میپوشند که از صورت فقط چشم و بینی را نشان میدهد که در ترکی به آن «چارشب» میگویند و شباهت زیادی به لباس زنان ایرانی به نام #چادر دارد. مردان لباس و شلوارهای گشاد میپوشند، ریش میگذارند و سر خود را میپوشانند.
🔹این جماعت در تمام مناسبات خود رویکردی آرام را دنبال میکند و با وجود تمام توطئهها و آزارهایی که در معرض آن قرار گرفته و تلاشهایی که برای محدود کردن بنیانگذار و اعضای خود از دهه 1950 با آن روبرو بوده است، #خشونت را مطلقاً رد میکند. این رویکرد تأثیر مستقیمی بر روابط دولتمردان و سیاستمداران ترکیه با بنیانگذار این گروه، محمود افندی داشت، زیرا هیچ یک از آنها برقراری ارتباط با او و ملاقات مکرر و علنی برای دریافت مشاوره از او یا حمایت او در دورههای انتخاباتی را شرمآور نمیدانستند. پیروان شيخ محمود افندی که میلیونها نفر تخمین زده میشوند وجود ندارد، یک بلوک رأی بیش از 3 درصدی را شکل میدهند.
🔸 مذهب حنفی اساس اعتقادی جماعت محمود افندی
🔹این جماعت از مذهب حنفی با دقت تبعیت میکنند؛ از صید دریا به جز ماهی غذایی نمیخورند و همچنین مسح بر جوراب در هنگام وضو را حتی در صورت لزوم نهی میکنند و پوشیدن ابریشم را تا زمانی که به بدن نرسد و استفاده از ظروف طلا برای غذا را تا زمانی که آن ظروف مستقیماً با دهان تماس نداشته باشند، جایز میدانند.
🔹اعضای این جماعت به #عربی روان صحبت میکنند، زیرا از سنین جوانی شروع به آموزش آن کرده و سپس علوم آن را از نظر صرف و نحو و فصاحت میآموزند.
🔹این جماعت به بهرهبرداری از #موقوفات برای خرج کردن در مدارسی که اداره میکند، متکی است. در طول دوران تحصیل، رئیس جماعت وظیفه دارد تا تمام نیازهای #طلاب از قبیل کتاب، پوشاک و غذا را تا زمانی که به طور کامل تحصیلات خود را به پایان برسانند، پرداخت کند و سپس در یکی از #مدارس_دینی یا در یکی از طرحهای تولیدی موقوفه جماعت منصوب شود. این مدارس بین دانشآموزان خود تفاوتی قائل نمیشوند، زیرا مدارسی هستند که دانشآموزان هر دو جنسیت را میپذیرند و به آنها دانش یکسانی میدهند.
🔹بر اساس این بینش، اعضای جماعت، شیخ محمود افندی را جزء ضروری جماعت میبینند که در کنارشان میایستد، از آنان حمایت میکند و همه وسایل زندگی را برای آنان فراهم میکند. این امر به آنها قدرت و توانایی بقا در یک جامعه سکولار را میدهد و تابآوری آنها را در برابر مشکلاتی که در معرض آن قرار میگیرند افزایش میدهد، چرا که در اعماق خود احساس میکنند که نوههای آق شمس الدین شیخ سلطان محمد، فاتح #بیزانس و استانبول هستند.
@dolatedin
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♨️قبح شکنی جدید سعودی اینبار با نام زمستان جازان
🔺سازمان تفریح و سرگرمی سعودی فستیوالی با نام زمستان جازان 2022 را در منطقه جنوبی جازان به سبک فستیوال های ریاض و جده برپا کرده که اعتراضات بسیاری را برانگیخته است. شدت این اعتراضات به حدی بود که امیر منطقه جازان دستور تحقیق در مورد برخی برنامههای فستیوال ازجمله حضور کارناوالی از رقاصههای نیمه عریان روسی در خیابانهای شهر را صادر کرد.
🔺برخی از کاربران شبکههای اجتماعی نسبت به استفاده مکرر از نماد رنگین کمان که دارای اشارههای تراجنسیتی است، اعتراض داشتند.
✍️مفتی ارشد سعودی در هفته های پیش همجنس بازی را خط قرمز سعودی خوانده بود. پیش از سخنان عبدالعزیز آل الشيخ، همیلتون راننده معروف مسابقات فرمول یک با حضور در شهر جده کلاه کاسکت رنگین کمانی را به نشانه حمایت از همجنس بازان بر سر کرده بود.
✍️گمانه ها بر این بود که پس از سخنان آل الشیخ در اعتراض به حمایت از همجنسبازان دیگر شاهد ترویج آن در عربستان نباشیم. اما کاربران فضای مجازی امروز با انتشار تصاویر مختلفی نشان دادند حکومت بدون توجه به هشدارها نسبت به پیشبرد چنین پروژه هایی کاملا جدی است!
#عربستان #اصلاحات
♨️الهام بخشی محدود اعتدال مذهبی سعودی وامارات در آنسوی مرزها
1️⃣قسمت اول
🔺سعودی و امارات در سالهای اخیر به دلیل اصلاحات اجتماعی کاهش دهنده نقش دین در زندگی عمومی، مورد تحسین قرار گرفتهاند و بسیاری کشورهای غربی از این تغییرات، بهویژه با توجه به سازگاری با سبک زندگی غیرمسلمانان، ابراز رضایت کردهاند.
🔺با این حال، تلاشهای عربستان و امارات برای معرفی خود به عنوان پیشتازان اسلام میانهرو برپایه یک مفهوم استبدادی، علیرغم کاهش چشمگیر بودجه بسیاری ارگانها و مؤسسات سعودی خارج از کشور، و نیز ترویج مفاهیم تسامح توسط امارات، در تشویق میانه روی در خارج از این کشورها، نتایج چندانی درپی نداشته است.
🔸موانع صدور الگوی اعتدال
🔺الگوی «اعتدال» سعودی و اماراتی از مرزهای جغرافیایی دو کشور فراتر نرفت؛ چنان که در بسیاری کشورهای اروپایی و همچنین در کمپ «کاکس بازار» پناهجویان روهینگیا در بنگلادش و پاکستان مشهود است.
🔺موانع پیش روی قدرت نرم مذهبی در «مرکز بینالمللی گفتوگوی فرهنگ¬ها و ادیان ملک عبدالله بن عبدالعزیز» (که توسط عربستان سعودی تأمین مالی میشود) آشکارتر است. این مرکز یک دهه پس از حضور در وین مجبور به انتقال به لیسبون شد؛ و امیدوار است با این کاهش حضور، از جنجالها پیرامون پرونده ننگین حقوق بشر سعودی بکاهد.
🔺اگرچه نقش اسلام هراسی در خشونت، تعصبات ضدمهاجران و بیگانه هراسی، غیرقابل انکار است، اما عربستان سعودی و امارات نمیتوانند همزمان از مسئولیت شانه خالی کنند؛ و آنها را تبرئه کرد.
🔺تا پیش از ظهور ولیعهد محمد بن سلمان، ستیزه¬جویان تحت حمایت عربستان از احساسات حاشیه نشینی، محرومیت و فقر در پروژه های مسکن شهرهای فرانسه که عمدتاً محل سکونت مهاجران مسلمان و فرزندان فرانسوی الاصل آنها بود، سوء استفاده می کردند.
ادامه دارد...
#عربستان #امارات
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️الهام بخشی محدود اعتدال مذهبی سعودی وامارات در آنسوی مرزها
2️⃣قسمت دوم
🔸محیط های مساعد برای ستیزه جویی
🔺مارک وایتزمن، روزنامهنگار فرانسوی، که اخیراً مقالهای درباره مناقشه جاری در فرانسه پیرامون خشونت و اقلیت مسلمان نوشته، میگوید: «حتی اگرچه این کمی بیش از حد ساده باشد، اما میتوان استدلال کرد که افزایش خشونت در فرانسه از اواسط دهه 1990 آغاز شد؛ و در موج تروریستی 2015-2016 به اوج خود رسید، این اساساً یک پروژه سلفی بود."
🔺وایتزمن اخوان المسلمین و حامیان آن در خاورمیانه و عربستان سعودی را مقصر میداند؛ به نظر می رسد عمدا نقش سیاست های تبعیض آمیز فرانسه را نادیده گرفته است.
🔺بودجه عربستان، خشم اسلام گرایان و سیاست فرانسه، همه محیطی را ایجاد کرده که مشخصه آن، احساسات مخالف بامسلمانان،مهاجران و خارجی ها است؛ مسئله ای که به امارات اجازه داده تا سرکوب اسلام سیاسی خود را با آرمان های داخلی و ژئوپلیتیکی امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه توجیه کند.
🔺در آستانه انتخابات ریاست¬جمهوری پیش رو، که قوی ترین رقیب ماکرون احتمالاً راست گرایان سرسخت خواهند بود، او اخوان المسلمین و سلفی ها را متهم کرد که با ارائه قانونی اسلامی که می تواند جایگزین قوانین فرانسه شود، به دنبال "تجزیه طلبی" و برتری" اسلامی هستند.
🔺سال گذشته، دولت فرانسه قانونی تصویب کرد؛ که به گونه ای گسترده، مسلمانان را هدف گرفته بود؛ همچنان که سرکوب سازمان های مختلف جامعه مدنی مسلمان را آغاز کرد.
🔺به همین ترتیب، ستیزه جویان "ارتش نجات روهینگیا آراکان" در کنار باندهای تبهکار در منطقه کاکس بازار بنگلادش -محل زندگی نزدیک به یک میلیون پناهنده از میانمار- از حمایت برخوردار هستند؛ هیچ راهکار عملی برای بهبود زندگی این پناهندگان، جلوگیری از گرایش آنها به افراط گرایی و متقاعدسازی آنها به اینکه میانه روی برای آنها مفید است وجود ندارد.
🔺درست است که عربستان سعودی و امارات میلیونها دلار کمک بشردوستانه به روهینگیاها کردهاند، اما با توجه به احتمال جنگ داخلی قریب الوقوع یک سال پس از کودتای نظامی در میانمار، بعید است این کمکهای بشردوستانه به تنهایی زخم "کاکس بازار" را تسکین دهد؛ همچنان که بر اساس گزارش منتشر شده، میانمار در اولویت کمک های بشردوستانه و توسعه عربستان قرار ندارد.
🔺مرکز تحقیقات و مطالعات اسلامی ملک فیصل گزارشی با عنوان "چرا جهان به مشارکت با سعودی نیاز دارد: کمک های بشردوستانه و توسعه جهانی عربستان" منتشر کرد؛ که واضح بود هدف آن، جبران آنچه "کوتاهی رسانه ها و نهادهای امداد بین المللی در برجسته سازی کمک های سعودی" است.
🔺سعودی در میان 5 کمک کننده برتر در جهان قرار دارد؛ چنان که در 46 سال گذشته 60 درصد از هزینه ها (برابر 40 میلیارد دلار) را به توسعه اختصاص داده است. برخلاف میانمار، پاکستان در میان 5 دریافت کننده اصلی کمک های بشردوستانه و توسعه سعودی قرار دارد.
🔸ستیزه جویی پاکستان
🔺ازنگاه ناظران، پاکستان (که یکی از دریافت کنندگان بزرگ کمک های مالی چنددهه گذشته سعودی به شمار می رود) همان مسیری را دنبال می کند که سعودی و امارات رها کرده اند. عمران خان، نخست وزیر پاکستان بر نقش اسلام در آموزش و زندگی عمومی تاکید دارد؛ و با آنچه که "کفرگویی" نامیده می شود مقابله می کند؛ درحالی که عربستان و امارات به دنبال محدودسازی نقش دین در هویت ملی و زندگی عمومی هستند.
🔺با توجه تمرکز مسائل در پاکستان بر آموزش و هنجارهای اجتماعی، عربستان ماه می گذشته اعلام کرد مسجدی بزرگ به نام ملک سلمان در محوطه دانشگاه اسلامی اسلام آباد خواهد ساخت. اگرچه پیام ساخت این مسجد احتمالاً به طور قابل توجهی با آنچه مؤسسات تحت حمایت سعودی قبل از اصلاحات بن سلمان، تفاوت دارد، اما بعید است پاکستان متقاعد شود که مسیر کنونی خود را رها کند. عمران خان اخیرا لزوم حفاظت از جوانان در برابر تهاجم رسانه های اجتماعی به ایمان و ارزش های دینی و اخلاقی آنها را در اولویت قرار داد.
🔺به گفته زاهد حسین، نویسنده پاکستانی، سخنرانی خان با توجه به ماهیت مشکلاتی که کشورهای اکثریت مسلمان با آن مواجه هستند، سورئال به نظر می رسید.
🔸گام نخست
🔺عربستان و امارات، هیچکدام از آزادی های اساسی، از جمله آزادی بیان استقبال نمی کنند؛ بلکه برعکس، پرونده حقوق بشری آنها عمیقاً خدشه دار شده است. با این حال، تشویق پاکستان و سایر کشورهایی که توسط بودجه سعودی هدف قرار گرفتهاند، برای انجام برخی اصلاحات (حتی اگر فقط در راستای تعریف استبدادی از اعتدال باشد) و کمک به ارائه چشماندازهایی فراتر از صرف زنده ماندن به جوامع آشفته، یک گام رو به جلو است.
🔺این روند احتمالاً با رقابت سعودی و امارات برای دریافت گواهی "اعتدال" تقویت خواهد شد.
#عربستان #امارات
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
💢افزایش نفوذ احزاب مذهبی در پاکستان: پیامدهای حکومت «طالبان»؟
✍🏼صبغة الله صابر
📌بخش اول
🔹العربی الجدید: با روی کار آمدن مجدد جنبش «#طالبان» در افغانستان در تابستان پیشین و تغییرات اخیر در منطقه، نقش گروههای مذهبی در زندگی سیاسی در حال افزایش است و به نظر میرسد این مسئله به #پاکستان نیز منتقل شود. در این زمینه، «ائتلاف دموکراتیک اپوزیسیون» تصمیم گرفت که در ماه مارس آینده، یک راهپیمایی با هدف سرنگونی دولت «#عمران_خان» ترتیب دهد.
🔹رهبری این ائتلاف با رهبر «جمعية علماء الإسلام» مولوی «#فضل_الرحمن» است و شامل حزب «الرابطة الإسلامية» تحت رهبری «#نواز_شریف» نخستوزیر سابق و سایر جریانهای مذهبی کشور میشود. از جمله برجستهترین اعتراضات علیه دولت عمران خان، افزایش فقر و کاهش ارزش پول پاکستان در برابر دلار است.
🔹ذکر این نکته لازم است که تمامی جریانات مذهبی بدون استثنا مخالف حکومت عمران خان هستند.
🔸نتایج انتخابات شهرداری در ایالت «خیبر پختونخوا»
نتایج مرحله اول انتخابات شهرداری در شمال غرب ایالت «خیبر پختونخوا» که در 19 دسامبر برگزار شد، نشان داد که «جمعية علماء الإسلام» در حالی اکثریت را کسب کرده که حزب حاکم (جنبش انصاف) و بقیه احزاب سیاسی در این ایالت هم مرز با افغانستان شکست خوردند. این امر به گفته برخی نشان میدهد که روی کار آمدن جنبش «طالبان» در افغانستان بر روند اتفاقات پاکستان تأثیر گذاشته و ستاره احزاب مذهبی در پاکستان دوباره شروع به درخشیدن کرده است. این احزاب در انتخابات عمومی سال آینده و انتخابات شهرداریها در سایر مناطق شانس بزرگی خواهند داشت.
🔹مولوی «فضل الرحمن»، رهبر مذهبی پاکستان و رهبر «رئیس اپوزیسیون اتحاد دموکراتیک»، یکشنبه گذشته در یک کنفرانس مطبوعاتی در «پیشاور»، مرکز ایالت «خیبر پختونخوا» گفت: «حزب حاکم در مرحله اول انتخابات شهرداری ضربه سنگینی متحمل شد ... مردم پاکستان حکومت کنونی را رد کردند. در مرحله دوم انتخابات نیز نتیجه مانند مرحله اول و حتی بدتر از آن برای حزب حاکم خواهد بود». او همچنین اشاره کرد که «سقوط دولت فعلی اجتنابناپذیر است، زیرا نتوانسته با پروندههای داخلی مقابله کند و مواجهه مناسبی با مسائل اخیر منطقه نداشته است.» بدون اینکه آن مسائل را مشخص کند.
🔸احزاب مذهبی پاکستان و نقش ارتش
🔹برخلاف ادعای مولوی «#فضل_الرحمن» مبنی بر اینکه مردم #پاکستان مخالفت خود را با حزب حاکم اعلام کردهاند، باور عمومی آن است که تشکیلات نظامی پشتصحنه سیاستهای این کشور است و به نظر میرسد اکنون و در راستای سیاستهای «#طالبان» در افغانستان، خواهان تقویت نقش احزاب مذهبی در پاکستان است؛ بنابراین احزاب مذهبی در انتخابات سراسری آتی پاکستان، شانس زیادی خواهند داشت.
🔹این دقیقاً همان چیزی است که در انتخابات سال 2002، در زمان سقوط حکومت «طالبان» رخ داد؛ زیرا نهادهای نظامی و اطلاعاتی نیاز داشتند تا احساسات مردم پاکستان را آرام کنند. پس احزاب مذهبی پیشرفت قابلتوجهی کردند و توانستند حکومت منطقهای را در ایالت خیبر پختونخوا تشکیل دهند.
👇 ادامه دارد...
@dolatedin
💢افزایش نفوذ احزاب مذهبی در پاکستان: پیامدهای حکومت «طالبان»؟
📌بخش دوم
🔹«کاشف خان»، روزنامهنگار پاکستانی در مصاحبه با «العربی الجدید» گفت: شکست حزب حاکم و موفقیت #جمعية_علماء_الإسلام در انتخابات شهرداری در ایالت «خیبر پختونخوا» دلایل زیادی از جمله ناکامی حزب حاکم در برآوردن مطالبات مردم بهویژه در مواجهه با افزایش بیرویه قیمتها دارد.
🔹او معتقد است که «با توجه به وضعیت افغانستان و به قدرت رسیدن جنبش طالبان، دور از ذهن نیست که تشکیلات نظامی از احزاب مذهبی در انتخابات شهرداریها و انتخابات عمومی آتی استفاده کند تا ورق را به نفع خود برگرداند. زیرا بین «طالبان» و احزاب مذهبی نقاط مشترک زیادی وجود دارد. آنها همگی پیرو اندیشه #دیوبندی (فرقهای از #حنفیها در شبهقاره هند) هستند.
🔹بیشتر رهبران طالبان از مدارس دینی پاکستان فارغالتحصیل شدهاند؛ بنابراین اکنون نقش این احزاب در پاکستان در راستای سیاستهای طالبان در افغانستان بسیار مهم است و بدون شک این چیزی است که نهادهای نظامی در پاکستان متوجه آن شدهاند.
🔹«کاشف خان» همچنین معتقد است که پیشنهادهای رهبر جمعية علماء الإسلام در آخرین کنفرانس مطبوعاتی خود در پیشاور حاکی از آن است که مولوی «فضل الرحمن» از برکت تشکیلات نظامی برخوردار شده و دیگر وابسته به احزاب دیگر، بهویژه حزب حاکم نیست.
🔹اما «جلیل خان» سخنگوی جمعية علماء الإسلام این حرفها را رد کرده و در مصاحبه با «العربی الجدید» میگوید: هر کس ادعا کند که تشکیلات نظامی بهطورکلی حامی احزاب مذهبی و به طور خاص حامی جمعية علماء الإسلام است، اشتباه میکند. ما از ابتدا تاکید کردهایم که نهاد نظامی نباید در عرصه سیاسی نقش داشته باشد و باید از سیاست دور باشد و این به نفع کشور است.
🔹بنابراین هرگونه تعامل با نیروهای نظامی برای کسب کرسی در انتخابات را بهشدت رد میکنیم و بلکه ملاحظاتی داریم زیرا در انتخابات سال 2018 نهاد نظامی نقش داشت و کرسیها را از ما گرفت و به حزب حاکم داد.
🔹او تأکید میکند که دلیل اصلی گسترش نفوذ احزاب مذهبی وضعیت معیشتی است. شهروند پاکستانی از وضعیت موجود ناامید شده و میداند که حزب حاکم شکست خورده است. پس به جمعية علماء الإسلام که میتواند وضعیت موجود را بهبود بخشد و تغییر دهد، رأی داده است. با این حساب در مراحل آتی انتخابات شهرداریها و همچنین در انتخابات سراسری سال آینده سهم بیشتری خواهیم داشت.
🔸تأثیر به قدرت رسیدن طالبان در افغانستان
🔹«جلیل خان» در مورد تحتتأثیر قرارگرفتن روحیه پاکستانیها از آنچه در افغانستان میگذرد، میگوید «اینطور نیست که چون این انتخابات شهرداری است و شهروند پاکستانی درگیر مسائل داخلی خود بهویژه گرانی و فقر است، اصلاً از آنچه در افغانستان یا در منطقه میگذرد آگاه نباشد. اما در انتخابات عمومی سال آینده، این موضوع تأثیر بیشتری خواهد داشت. در آن انتخابات، شهروندان به آنچه در منطقه، بهویژه افغانستان میگذرد، نگاه میکنند».
🔹اما «ارشد خان» روزنامهنگار و نویسنده پاکستانی در مصاحبه با «العربی الجدید» معتقد است که: شهروند پاکستانی درگیر به مسائل داخلی خود است و آنچه در افغانستان میگذرد، تأثیر قابلتوجهی بر صحنه سیاسی پاکستان ندارد. مردم پاکستان مسلمان هستند و جمعیت شمال غرب کشور از قبایل «#پشتون» هستند و به همین دلیل احزاب مذهبی نفوذ دارند.
🔹در انتخابات 2018 احزاب مذهبی نتوانستند اکثریت را در آن مناطق به دست آورند، اما در انتخابات شهرداریها اکثریت را به دست آوردند و نتایج انتخابات عمومی آینده تفاوت چندانی با آن نخواهد داشت.
🔹یکی دیگر از احزاب معروف مذهبی در پاکستان، «#الجامعة_الإسلامية» به رهبری #سراج الحق است که نتوانست کرسیهای کافی را در انتخابات شهرداری در ایالت «خیبر پختونخوا» به دست آورد، اما در ایالتهای سند و پنجاب بسیار فعال است.
🔹همچنین جنبش لبيك يا رسول الله در پنجاب، فعال است و توانسته چندین بار تظاهرات بزرگی را علیه حزب حاکم ترتیب بدهد.
🔹در مجموع، دلایل فعالیت احزاب مذهبی در سیاست پاکستان هرچه باشد، باور غالب این است که این احزاب نفوذ زیاد و نقش مهمی در سیاست محلی دارند. البته نهاد نظامی نیز در این امر نقش دارد، زیرا هر زمان که بخواهد در پشتصحنه بازی میکند و از این احزاب در راستای سیاستهای منطقه بهویژه با آنچه امروز در افغانستان میگذرد، استفاده میکند.
@dolatedin
⭕️ چالش مساله گوشت آزمایشگاهی در میان مسلمانان و یهودیان
🔹یورو نیوز: در حالیکه تلاش برای تولید گوشت از سلولهای بنیادین در لابراتوارها برای مقابله با افزایش جمعیت کره زمین بیش از پیش مورد توجه قرار میگیرد، تولیدکنندگان این دست محصولات غذایی در بازارهای مسلمان و یهودی با چالش مساله گوشت #حلال و #کاشر روبهرو هستند.
🔹طبق دستور شریعت اسلام، گوشت برای مصرف #مسلمانان باید محصول #ذبح شرعی باشد. این قاعده، همانند بسیاری دیگر از دستورات شریعت اسلامی، هزاران سال پیشتر در #یهودیت، البته با کم و کیف متفاوت وجود داشته است.
🔹به گزارش یورونیوز، همزمان با پیشرفت در فناوری استفاده از سلولهای بنیادین، در سالهای اخیر ساخت گوشت قرمز و سفید در لابراتوارها هم ممکن و هم تجاری شده است.
🔹براساس یک گزارش اخیراً منتشرشده در نشریه بلومبرگ، در حالیکه شرکتهای پرشمار اسرائیلی کار بر روی این فناوری را پیشاپیش آغاز کردهاند، گروهی از خاخامهای یهودی در سراسر جهان تلاش میکنند تا با تفسیر منابع مذهبی راهی را برای کاشر (معادل یهودی حلال) اعلام کردن #گوشت_آزمایشگاهی پیدا کنند. این در حالی است که جوامع #ارتدوکس (راستآیین یهودی) عمدتاً با استفاده از چنین گوشتی مخالف هستند.
🔹استارتآپ ایت جاست (Eat just) در ایالات متحده #آمریکا موفق شده در سال ۲۰۲۰ ناگت مرغ آزمایشگاهی را به کشور مسلمان #سنگاپور صادر کند. قرار است این روند امسال با صادرات گوشت سینه مرغ آزمایشگاهی ادامه پیدا کند. با وجود مجوز دولتی برای فروش و مصرف این محصول در سنگاپور، شورای اسلامی این کشور، متصدی رسمی صدور فتوا، میگوید گوشت لابراتواری مسالهای جدید است و به نتیجه رسیدن درباره #حلال و #حرام بودنش، زمان میبرد.
🔹شرکت ایت جاست میخواهد خط تولید گوشت آزمایشگاهی را در #قطر هم راهاندازی کند اما چنین کاری مستلزم دریافت اجازه مراجع دولتی از مقامهای مذهبی است.
🔹در #اندونزی، پرجمعیتترین کشور مسلمان جهان ماجرا بسیار پیچیدهتر از سنگاپور و قطر است. #نهضت_العلما، مرجع سنتی صدور فتوا در این کشور جنوب شرق آسیا ماه سپتامبر با صدور بیانیهای (فتوایی) اعلام کرد سلول گوشت آزمایشگاهی از لاشه مردار به دست میآید که #نجس [عین نجاست] است. بنابراین چنین گوشتی نمیتواند حلال باشد.
🔹در #پاکستان، دومین کشور پرجمعیت مسلمان #محمدتقی_عثمانی یکی از علمای بزرگ اهل سنت با صدور فتوایی اعلام کرد گوشت آزمایشگاهی تنها در صورتی که از سلول حیوان شرعاً ذبح شده تولید شده باشد، حلال است. این پاسخ اما در بسیاری از موارد کارگشا نیست، چرا که تولیدکنندگان معمولاً سلول بنیادین را از حیوان زنده میگیرند و نه از حیوان ذبح شده.
🔸 حکم گوشت آزمایشگاهی برای علمای شیعه
🔹اگرچه مساله استنباط حکم جدید برای علمای #اهل_سنت احتمالاً چالشی دشوار و زمانبر است، اما از قرار معلوم مساله در میان علمای #شیعه پیشاپیش حل شده است. برای مثال آیتالله #مکارم شیرازی در پاسخ به استفتایی در این مورد پاسخ داده است: «در صورتی که تغذیه آن گوشت [گوشت پایه تهیه سلول بنیادین] بهوسیله مواد حلال باشد و خوردن آن ضرر قابل توجهی نداشته باشد، مانعی ندارد.»
🔹این تفاوت میان فقه شیعه و سنی البته موضوعی مسبوق به سابقه و عمدتاً بر مبنای اصول استنباط احکام اسلامی است. احتمالاً یکی از جالبترین موارد از این دست، بدیهی بودن شرب #آبجو بدون #الکل، با نام فقهی #ماءالشعیر نزد شیعیان و حرمت همین نوشیدنی نزد اهل تسنن بهویژه در کشورهای مسلمان شمال آفریقا باشد. در حالی که علمای شیعه با استناد به «عقل»، بدون الکل بودن ماءالشعیر را دلیل جواز نوشیدن آن میدانند، روحانیون سنی با «قیاس» و کشف تشابه میان آبجو بدون الکل با آبجو تخمیری (بییر اروپایی) مصرف آن را حرام میدانند.
@dolatedin
💢 گسترش فعالیتهای سازمان دیانت و سیاستهای خانواده در ترکیه تحت حاکمیت حزب عدالت و توسعه
✍🏼 نویسنده: Sevgi Adak
📌 برشهایی از مقاله:
🔹طی دو دهه گذشته و از زمان روی کار آمدن حزب عدالت و توسعه و به خصوص پس از کاهش پارامترهای دموکراتیک پس از اعتراضات #پارک_گزی در سال 2013 و تمرکز بیشتر قدرت در ریاست جمهوری از سال 2016، تأکید فزایندهای بر پایههای اسلامی «#ترکیه جدیدِ» و درهمتنیدگی دین و سیاستهای دولتی شده است. جدای از تغییرات در حوزه آموزش، که پروژه بلند پروازانه «پرورش نسلهای متقی» در جریان است، شاخصترین نشانگر این درهم تنیدگی، نفوذ سیاسی بیسابقه #سازمان_دیانت در تمام جنبههای اعتقادی و عبادی مسلمانان سنی است.
🔹این مقاله استدلال میکند که نقش اساسی سازمان دیانت در توسعه #مشارکت_مذهبی #زنان، منحصربهفردترین ویژگی این سازمان در دوره حزب حاکم است و این نقش مسیر اصلی توسعه نهادی آن در ترکیه را تشکیل میدهد. به عبارت دیگر، فعالیتهای سازمان دیانت در دوره حزب عدالت و توسعه نه تنها به دلیل گستردگی آن بینظیر است، بلکه به دلیل نقشهای جدیدی که سازمان دیانت بر عهده گرفته و پیامی که در حوزههای سیاست #خانواده و #جنسیت منتشر میکند، از نظر کیفی با گذشته خود متفاوت است.
🔹این مقاله با تمرکز بر استفاده از خانوادهگرایی بهعنوان یک رژیم جنسیتی جدید در فعالیتها و سیاستهای سازمان دیانت و تشریح چگونگی افزایش نفوذ سازمان دیانت در قالبهای نهادی و مکانیسمهای حکومتی ایجاد شده برای این نقش جدید، به تفصیل این موضوع را توضیح میدهد.
👈 متن کامل این مقاله را از اینجا دنبال کنید.
@dolatedin
⭕ اظهارات جنجالی کاندیدای جناح راست فرانسه علیه مهاجران مسلمان الجزایری
🔹 تی آر تی: نامزد راست #افراطی در انتخابات پیش روی ریاست جمهوری #فرانسه، ضمن رد هرگونه احتمال عذرخواهی از #الجزایر در صورت پیروزی، از لغو توافقنامه تسهیل کار و اقامت #مهاجران مسلمان الجزایری در فرانسه خبر داد.
🔹زمور که خود یک #یهودی الجزایریتبار است، در گفتوگو با انجمن مطبوعات خارجی تصریح کرد: این ضعف ما است که رهبران الجزایر را مغرور میکند.
🔹زمور اذعان کرد: روابط بین پاریس و مستعمره سابق آن، به ویژه در مورد مسائل مربوط به تاریخ، همیشه پیچیده و متلاطم بوده است.
🔹این کاندیدای جناح راست افراطی در ادامه سخنان خود گفت: ما 130 سال الجزایر را استعمار کردیم، اما اولین و تنها استعمارگر نبودیم، الجزایر همیشه سرزمین استعمار بوده است، از رومیها و عربها گرفته تا ترکها، اسپانیاییها و بقیه، این کشور را استعمار کردهاند.
🔹اریک زمور ادعا کرد: فرانسه خدماتی نیز به الجزایر کرده است، از قبیل کشف نفت، ساخت راهها و بیمارستانها و همچنین خدمات بهداشتی از قبیل واکسیناسیون مردم الجزایر.
🔹با این حال او اعتراف کرد: در روند استعمار قتلعام و جنگ نیز صورت گرفته و من بههیچوجه منکر آن نیستم، اما تاریخ جهان همین است.
🔹اظهارات این نامزد ریاست جمهوری فرانسه، چند ماه قبل از شصتمین سالگرد انعقاد پیمان اویان (18 مارس 1962) مطرح میشود که راه را برای استقلال الجزایر هموار کرد.
🔹زمور با هشدار اینکه الجزایر نباید فرانسه را به عنوان جایی برای مازاد جمعیت خود تلقی کند، تأکید کرد: مصمم است توافقنامهای را که بین فرانسه و الجزایر در سال 1968 منعقد شد، لغو کند. این توافقنامه کار و اقامت مهاجران الجزایریها در فرانسه را تسهیل میکند.
🔹این نامزد راست افراطی در پایان تأکید کرد: با پیروزی من، عذرخواهی فرانسه از الجزایر محلی از اعراب نخواهد داشت. (ایکنا)
@dolatedin
⭕ فرانسه حجاب در مسابقات ورزشی را ممنوع کرد
🔹مجلس سنای #فرانسه رای به ممنوعیت #حجاب در مسابقات ورزشی داد.
🔹سنای فرانسه با این استدلال که بیطرفی در زمین بازی الزامی است، به ممنوعیت استفاده از حجاب در مسابقات ورزشی رای مثبت داد.
🔹مجلس سنای فرانسه به این مسئله رای داد که پوشیدن نمادهای مذهبی آشکار برای شرکت در رویدادهای ورزشی ممنوع است و به صراحت اعلام کردند که پوشیدن حجاب در مسابقات ورزشی دیگر نباید تکرار شود. آنها مدعی شدند که حجاب میتواند ایمنی ورزشکاران را به خطر بیاندازد.
🔹به گزارش آسوشیتدپرس، مجلس فرانسه با ۱۶۰ رأی موافق به ١٤٣ رای مخالف، اصلاحیهای را تصویب کرد که در آن «پوشیدن حجاب در مسابقات ورزشی» ممنوع است.
@dolatedin
💢 چرا در مصر از بردن جایزه ملک فیصل توسط دکتر حسن الشافعی چشمپوشی کردند؟!
📌 بخش اول
🔹الجزیرة: خبر دریافت #جایزه_ملک_فیصل برای «خدمت به اسلام» از سوی دکتر #حسن_الشافعی، رئیس سابق #مجمع_اللغة_العربية قاهره و یکی از اعضای هيئة #كبار_العلماء #الازهر، بدون توجه رسانههای مصری منتشر شد. او در رسانهها مانند بازیگران یا همچون حمو بيكا، حسن شاكوش و دیگر خوانندگان جشنوارهها مورد توجه و تجلیل قرار نگرفت.
🔸در کمین دکتر شافعی
🔹مردم #مصر دکتر حسن الشافعی را فراموش نکردهاند؛ همو که با لباس مخصوص الازهر و با مجوز شیخ الازهر، در میان جمعیت میلیونی میدان التحریر، در #انقلاب_ژانویه شرکت کرد. او تنها کسی بود که سخن گفتن از جانب الازهر به او سپرده شد، و چون سمت مشاور شیخ الازهر را بر عهده داشت، پیش از رفتن به میدان و صحبت در میان جمع مردم، از منصب خود استعفا داد تا به شیخ الازهر فشاری وارد نشود. چنانکه شافعی در یکی از مصاحبههای خود اشاره کرده است، #احمد_الطیب، شیخ الازهر، به او توصیه کرده بود که حتما با لباس الازهر میدان تحریر برود و هر چه میخواهد از زبان او و به نام او بگوید.
🔹وی در زمان گفتگوهای مواد قانون اساسی در سال ۲۰۱۲، زمانی که ریاست نمایندگان الازهر در کمیته موسس تدوین قانون اساسی را برعهده داشت، موضع معروفی داشت و برخی از موادی را که بر شیخ الازهر، دکتر احمد الطیب تأثیر میگذاشت، رد کرد. مشاجره و بحث داغی پیش آمد که همه در حین رای دادن به آن مواد قانونی آن را به صورت زنده تماشا کردند و او تهدید کرد که انصراف میدهد، اما همه برای آرام کردن او و موافقت با آنچه او می خواست، تلاش کردند.
🔹مردم فراموش نکردهاند که شافعی در تاریخ ۹ ژولای ۲۰۱۳، در اعتراض به بیانیه ۳ ژوئیه و برکناری رئیس جمهور منتخب مصر، دکتر محمد #مرسی و آغاز خونریزی ارتش در این کشور، بیانیهای قاطع منتشر کرد. گویی وی انتظار حوادث و کشتارهای پیشرو مانند واقعه رابعه و النهضه را داشت و در بیانیه خود گفته بود که فشار بر اسلامگرایان آنها را به زیر زمین نمیبرد.
🔹سپس فشارها بر شیخ الازهر افزایش یافت تا اطرافش را از اخوانیها پاک کند، پس وی تصمیمی مبنی بر تغییر ساختار دفتر خود صادر کرد و از آنجایی که ریاست این دفتر به دکتر عباس شومان، معاون الازهر واگذار شد، الشافعی از سمت مشاور شیخ الازهر استعفا داد.
🔹این مرد از اتهامات پیوستن به #اخوان المسلمین در امان نماند، اگرچه این اتفاق (پیوستن وی به اخوان) در اوایل جوانی او رخ داد و پس از آن از آنان دوری گزید.
@dolatedin