💢مقابله با اعتیاد به مصرف رسانه
1⃣مدیریت مصرف والدین، عدم استفاده بیش از اندازه در حضور بچه ها و وقت گذرانی بیشتر با بچه ها
نتیجه: تربیت رفتاری و ناخودآگاهی بچه ها نسبت به رسانه آرام آرام اصلاح می شود
2⃣تقسیم مصرف رسانه(همراه شدن با بچه ها در مصرف رسانه مورد علاقه شان)
نتیجه: فهمیدن سلیقه و رسانه های مصرفی بچه ها، افزایش مقبولیت والدین، احساس درک شدن توسط بچه ها، روشن شدن قبح برخی رسانه ها
3⃣سرکوب مصرف رسانه(پس از تقسیم رسانه گاهی اوقات با بهانه های موجه مصرف رسانه را به تعویق بیاندازند)
نتیجه: کم کردن ساعات استفاده از رسانه
4⃣پر کردن وقت بچه ها با کلاس های آموزشی، گردش و مسئولیت دادن به آنها در خانه(چون گاهی بیکاری عامل استفاده بیش از اندازه از رسانه است)
5⃣محدود کردن مصرف رسانه(محدود کردن اپلیکیشن ها، محدود کردن اینترنت، محدود کردن نصب نرم افزار و بازی)
نتیجه: نامحدود بودن دسترسی یکی از عوامل اعتیاد است
6⃣نظارت بر مصرف رسانه: عدم مالکیت ابزار دسترسی به رسانه تا 18 سالگی، نظارت بر محتوای مصرف شده
نتیجه: توجه بچه ها به چک شدن و رعایت کردن در مصرف رسانه
7⃣میز گرد رسانه ای(مصرف دسته جمعی رسانه مورد علاقه بچه ها و بررسی آن رسانه در جمع خانوادگی با پرسش از بچه ها)
نتیجه: افزایش اعتماد به نفس، احساس درک شدن، احساس مهم بودن بخاطر نظر خواهی، افزایش پله پله سواد رسانه، یادگیری نکات مثبت آثار رسانه ای، مشخص شدن آسیب های رسانه ای و کم شدن اعتماد بچه ها به رسانه ها، تقویت تفکر نقادانه و مباحثه
@inaghd_ir
#آی_نقد #سواد_رسانه #اعتیاد
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️افتضاحات شبکه های نمایش خانگی
🕰این چند روز درباره شبکه های نمایش خانگی و آثار سینمای خانگی صحبت می کنیم
⚖سوالات بسیار مهمی از جمله دلیل عدم نظارت بر سینمای خانگی و هنجار شکنی های پیاپی اون رو قراره فاش کنیم😱
@resanemadar
⚠️ والدین تدارکاتچی نیستند!
➖ برخی فرزندان وظیفه والدین را در این می دانند که والدین همه چیز را برای آنان فراهم کنند، برای آنان یک القای فکری رخ داده که والدین تکلیف دارند شرایط زندگی خوب، آرام و بی دغدغه را برای
ما مهیا کنند و ما هم ذیل این امکاناتی که برایمان فراهم می شود به یک موفقیت هایی دست پیدا می کنیم.
➖ این نوع نگاه به والدین یعنی نگاه تدارکاتچی، نگاه پشتیبانی، موظف و مکلف دانستن والدین که از اساس اشتباه است.
❌ این از ذهنیتهای غلط و تفکرات غلطی است که از خارج به منظومه تفکرات دینی اخلاقی و ذهنی بخشی از جوانان ما وارد شده است که آفات فراوانی را در پی دارد.
📌 حجتالاسلام والمسلمین دسمی
#نکات_تربیتی
#انسان_سازی
@resanemadar
#سوادرسانه ای
-در مرحله بعد #آموزشسوادرسانه ای به کودکان برای اینکه فرزندان شما با هنجارهای خانواده آشنایی بیشتری پیدا کنند و در واقع از نوع رفتار شما به گونه ای تربیت شوند بهتر است گاهی با یکدیگر بازی های سالم که برایشان مناسب است ایجاد شود.
-یکی از مواردی که والدین باید به کودکان خود آموزش دهند، نحوه حضور و استفاده از فضای مجازی است، پس بهتر است والدین در رفتار خود نسبت به استفاده از گوشی تلفن همراه و حضور در فضای مجازی به دقت عمل کنند و به فرزندانشان هم آموزشهای لازم را بدهند تا از سنین پایین این رفتارهای درست به صورت عادت در آنها نهادینه شود.
-از نرم افزارهای کنترل زمان استفاده کنید. باید ساعت مشخصی را صرف فضای مجازی کرد، بهتر است به فرزند خود بیاموزیم برای حضور در فضای مجازی باید زمان مشخص و هدف مشخصی داشته باشد
#کانالتربیتیدینیکودکنوجوان
@resanemadar
مدیریت حضور کودکان و نوجوانان در #فضایمجازی با هوشمندی والدین
- در دسترس آنها باشیدکودکان در زمانی که حضور فعالانه و به موقع پدر و مادر خود را بخصوص در مواقعی که به آنها نیاز دارند، احساس نکنند، بیشتر به سمت فضای مجازی گرایش پیدا میکنند و در نتیجه احتمال بیشتری وجود دارد که به استفاده نادرست از اینترنت روی بیاورند.
- والدین باید توجه داشته باشند که رمز عبور دستگاههای الکترونیکی کودکانشان را مدیریت کرده و حتما خود نیز از آن اطلاع داشته باشند. در غیر این صورت کودکان با علم به این مساله که والدین هیچگونه دسترسی به اطلاعات آنها ندارند، ممکن است سوءاستفاده کنند.
-توانمندسازی کودکان و نوجوانان برای زیستن در عصر کنونی به جز یادگیری سواد رسانهای ممکن نیست، چرا که رسانهها مبنایی القایی دارند و همین نکته باعث میشود تا به راحتی مخاطب منفعل را با واقعیتهای ساختگی خود فریب دهند و همان گونه که میخواهند او را تربیت کنند. -همانطور که بر رفتار فیزیکی فرزند خود در فضای حقیقی، رفت و آمدها، نوع بازی، دوستان و ... نظارت دارید در این فضا نیز نظارت دقیق تری داشته باشید، بر آنچه به عنوان محتوا و بازی کودکانه در اختیار فرزند شما قرار می گیرد دقیق باشید برای این کار بهترین و هوشمندانه ترین رفتار شما همراهی کودکان در خرید و انتخاب بازی های رایانه ای و موبایلی و ... است که موجب می شود سواد رسانه ای آنها نیز افزایش یابد.
#کانالتربیتیدینیکودکنوجوان
@resanemadar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬کلیپ: مدرسه مجازی
👤#برنامهسمتخدا #حجت_الاسلام_والمسلمین_تراشیون
حاج آقا تراشیون وفضای مجازی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬کلیپ: ضرورت آشنایی والدین با فضای مجازی
👤#برنامهسمتخدا #حجت_الاسلام_والمسلمین_تراشیون
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬کلیپ: آسیبهای استفاده مستمر از دستگاه های هوشمند ارتباطی
👤#برنامهسمتخدا #حجت_الاسلام_والمسلمین_تراشیون
@resanemadar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬کلیپ: مانع اعتیاد به فضای مجازی شویم
👤#برنامهسمتخدا #حجت_الاسلام_والمسلمین_تراشیون
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬کلیپ: در منزل، محلی را برای درس فرزندان اختصاص دهیم
👤#برنامهسمتخدا #حجت_الاسلام_والمسلمین_تراشیون
@resanemadar
مجموعه_ای_کامل_از_بازی_های_سنتی ۱۸ عدد .pdf
891.4K
#بازی
✳️ مجموعه ای کامل از بازی های سنتی
•┈┈•••✾•🌿🌺🌿•✾••┈┈•
رزرو مشاوره تلفنی (تربیت فرزند)
@Moshaver3126
🌷کانال بازی های کودکانه🌷
✅ @bazi_m
#بازی
#تربیتی
بازی را شوخی نگیرید!
باباجان، مامان جان، بازی جدیترین فعالیت فرزندتان است، آنرا شوخی نگیرید.
- در درجه اول، شما آینهٔ رفتارهای فرزندتان هستید؛ الگوی خوبی باشید تا رفتار فرزندتان اصلاح شود!
❌ اما ممکن است گاهی او بیرون از چارچوب خانه، رفتارهای ناپسندی بیاموزد؛ مثلاً تمسخر و دست انداختن دیگران!
- کافیست هم قد او کوچک شوید و خیلی هوشمندانه و آگاهانه، مسیر بازی او را به گونهای هدایت کنید که او بیاموزد آن رفتار پسندیده نیست...
▫️این کار چند حُسن دارد؛
ـ هم آنچه را که میخواستید، غیرمستقیم به او آموزش دادهاید؛
ـ هم به او اجازه دادهاید که با ایفای نقش، خلاقیتها و استعدادهای خود را بروز دهد،
ـ و هم کودکتان با احساس امنیت، لحظات شاد و مفرّحی را کنار شما تجربه کردهاست...
▫️بازی میتواند بزرگترین بستر تربیتی شما باشد؛ اگر از آن کمک بگیرید!
علاوه بر این، تلاش شما در قالب همین بازی برای تربیت فرزندتان، نوعی عبادت محسوب میشود، آن را دست کم نگیرید...
•┈┈•••✾•🌿🌺🌿•✾••┈┈•
@resanemadar
3284739_-1567052786.pdf
6.22M
📔رهیافتی بر منظومۀ فکری امامخامنهای«در حوزۀ فضایمجازی»
🖋پژوهش و تدوین: اکبرصفری
@resanemadar
🍃امام خمینی (ره) :جانبازان رهبران این نهضت اند.
ولادت حضرت ابوالفضل و روز جانباز مبارک باد🌸
@resanemadar
والدین برای مقابله کردن با مشکلات ناشی از رسانه ها در نوجوانان چه باید بکنند؟
والدین نمی توانند نقش عظیم رسانه ها از جمله اینترنت را در زندگی نوجوانان بی اثر کنند، و نباید به علت ترس از تأثیر منفی رسانه ها بر نوجوان ها، استفاده از آن ها را کلاً منع کنند، چون منع کامل امکان پذیر نیست. نوجوانان ممکن است در جایی غیر از خانه، نظیر مدرسه، کتاب خانه و … از آن ها استفاده کنند.
مهم ترین کاری که والدین باید انجام دهند ایجاد رابطه ای صمیمانه و صادقانه و همراهی کردن با نوجوانان در این فعالیت هاست. اگر خود والدین نیز درگیر این فعالیت ها شوند متوجه خواهند شد که این رسانه ها نظیر اینترنت، همیشه مضر نیستند، بلکه می توانند برخی موضوعات و مهارت های ضروری را به نوجوانان یاد بدهند.
در قدم بعدی والدین باید آگاهی نوجوان ها را از برنامه های گوناگون این رسانه ها افزایش دهند و خطرات احتمالی آن ها را با نوجوانان در میان بگذارند.
والدین باید برنامه های سازنده ی رسانه ها را پیدا و با نوجوانان خود از این برنامه ها استفاده کنند، بدین ترتیب می توانند نظارت بیش تری بر روی آن ها داشته باشند.
والدین باید در خانواده برای استفاده از این رسانه ها قوانینی وضع کنند و مثل سایر قوانین مربوط به خانواده، خود نوجوان ها نیز بهتر است در وضع این قوانین سهیم باشند، و زمان مراجعه ی نوجوانان را به این وسایل محدود کنند و مشخص کنند نوجوان چه مدتی و در چه زمان هایی می تواند با آن ها کار کند.
ادامه دارد...
@resanemadar
#بازی
🔻بازیهای مناسب برای کودکان بیش فعال
🔵 بازی با لیوان آب
یک لیوان آب سرخالی به کودک می دهیم و از او می خواهیم مسافت حدود یک متر را با این لیوان برود و برگردد و مواظب باشد که آب از لیوان نریزد. این بازی #تمرکز و برقراری، #حفظ_تعادل بین دست و پا و چشم کودک مان را قوی می کند و باعث می شود که #نوشتن از روی کتاب برای کودک آسان شود. بعد از چند روز، به یک مرحله سخت تر می رویم و از کودک می خواهیم که با همان لیوان آب از سه یا چهار پله بالا و پایین برود.
🔵 بازی با برگ کاغذ
برای #افزایش_تمرکز در خوب گوش دادن و نوشتن #دیکته، در کودکانی که این اختلال را دارند، می توانیم از یک بازی استفاده کنیم؛ به این ترتیب که یک برگه کاغذ جلوی دهان مان می گیریم و کلمه ای را به آرامی می گوییم و از کودک بخواهیم آن کلمه را به ما بگوید. دلیل کاغذ گرفتن جلوی دهان، جلوگیری از لب خوانی کودک است. اگر لب خوانی کند، دیگر توجه و دقتی به خوب گوش دادن نمی کند.
کودک باید از ساختار شنیداری خود کمک بگیرد و توجه کند تا بتواند کلمه شما را تشخیص دهد. اگر تا چند بار نتوانست کلمه را تکرار کند، کمی تُن صدای خود را بالاتر ببرید. پس از گذشت چند روز از بازی، می توانید تعداد کلمات را بیشتر کنید و تا پنج کلمه برسانید.
مرحله بعدی این است که از کودک بخواهید که کلمات را به طور منظم به شما بگوید. (برای نمونه، شما می گویید میز و بعد از گفتن کودک می گویید دیوار و کودک باید بگوید میز، دیوار و همینطور تا کلمه پنجم.)
بچه های #بیش_فعال در خوب گوش دادن و نوشتن دیکته مشکل دارند.
🔵 راه رفتن روی جدول
با کودک خود به کوچه بروید و از او بخواهید مسافتی را روی جدول کنار کوچه یا خیابان راه برود و دست های خود را باز نگه دارد؛ این بازی کمک زیادی به حفظ تعادل بدن و تمرکز او دارد.
🔵 بازی فوت کردن شمع
از کودک می خواهیم شمعی را که روشن کرده ایم فوت کند، بدون خاموش شدن شعله، یعنی فقط شعله شمع حرکت کند ولی خاموش نشود. این بازی هم ممکن است مثل بازی های دیگر برای بچه ها سخت باشد ولی کودک شما با تمرین و تشویق موفق به انجامش می شود.
🔵 بازی با توپ تخم مرغی
یک توپ تخم مرغی را روی میزی به طول تقریبا یک متر بگذارید. خود شما در یک طرف میز و کودک تان سمت دیگر میز بنشینید و این توپ را با کمک فوت کردن به سمت مقابل هدایت کنید؛ طوری که توپ به جای دیگری نرود و اگر هم رفت، با کمک فوت آن را به مسیر درستش برگردانید.
این بازی ها برخلاف ظاهر ساده ای که دارند، برای بچه هایی که دچار #بیش_فعالی - نقص توجه اند، خیلی سخت هستند، چرا که این بازی ها تاثیر مستقیمی روی مغز بچه ها می گذارند و باعث ایجاد تمرکز و تقویت حافظه و دقت آنها می شوند.
معمولا بچه های خیلی زود از انجام این بازی ها خسته می شوند که این #خستگی را می توانیم با شاد کردن محیط بازی و فشار نیاوردن به کودک کمتر کنیم. ممکن است کودک وقتی می خواهد برای اولین بار این بازی ها را انجام دهد، متوجه توضیحات شما نشود و حوصله اش برود و اشتیاقی به بازی پیدا نکند.
در این شرایط بهتر است شما اول این بازی را انجام دهید تا برای کودک قابل فهم شود.
@resanemadar
#نوجوان
نشانههای خطرناک روانی در نوجوانان
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
@resanemadar
✳️ سعی کنید فضای خانه را با خندیدن برای فرزندان شاد کنید.
✳️ باور کنید خندیدن کار سختی نیست
🌸 شما با خنده خود نشاط و شادی به کودک هدیه میدهید.
🌼 که در تمام عمر به دردش میخورد.
🌷وقتی شما میخندید از نقش یک والد سختگیر خارج شدهاید و لحظات شیرینی را برای او به وجود آورده که فراموش نشدنی است.
❎ والدی که مدام سرش تو گوشی ،یا تلویزیون، یا تو اشپزخانه وکار باشد
⛔️ روز به روز از فرزند خود دورتر میشود
⛔️ وفرزند به ناچار به دنیای بازیهای رایانهای پناه میبرد.
👈 حتما مدیریت کنید ساعتی از روز را برای بازی و خنده کودک قرار بدهید
@resanemadar
.
رزمنده 14 سالهای رابه اسارت گرفتند
از او پرسیدند: مگر امام خمینی ( ره )
سن سربازی را از 19 به 14 سال آورده؟
جواب داد: سـن سـربازی همان 19 سال
است، سن عاشقی پایین آمده!
کاش ما هم بتونیم نوجوونامونو
با این عقاید تربیت کنیم ❤️🌿
♥️اَلَّلهُمـّ؏جِّل لِوَلیــِـــڪَ الفَـرَجــــ
به کانال #تربیت_دینی_کودک_و_نوجوان ملحق شوید:
@tarbiatkoodak_nojavan
@resanemadar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سلام مامان باباهای مهربون
📚 کتابخوندن یه کار لازم و مفیدیه که اکثرمون دوست داریم برای بچههامون تبدیل به یه عادت موثر بشه. خیلی وقتا بچههامون حوصله نمیکنن یه کتاب رو بخونن و برای اینکه دوست دارن از داستان اون کتاب باخبر بشن، میرن فیلمی که از روی اون کتاب ساخته شده رو تماشا میکنن. ولی خب کتابخونا میفهمن که اگه فقط فیلمهای اقتباسی رو ببینیم و کتاباشونو رها کنیم، چه لذت بزرگی رو از دست دادیم.
📚 یه خوبی دیگه کتاب نسبت به فیلم هم چیزیه که مامان باباهای کدومویی براشون خیلی مهمه!! اونم سالمتربودن داستانه.
🎞 کدومو این بار براتون یه بستۀ معرفی فیلمهای اقتباسی آماده کرده که میخواد بهتون بگه اگه از ما میشنوید، کتاباشونو دنبال کنید ;) اما اگر فیلم رو مقدم بر کتاب دونستید، توصیه میکنیم قبلش سری به ارزیابی فیلمها بزنید تا بتونید انتخاب بهتری متناسب با سن و روحیۀ نوجوانتون داشته باشید.
🔗 کدومو؛ همپای خانوادهها
🔗 @Kodoumo
✅✅✅✅✅
#فرزندپروری⭕️
#ایجاد_فعالیتهای_سرگرم_کننده
بهعنوان نمونه لیست فعالیتهای #سرگرمکننده درون #منزل میتواند موارد زیر باشد:
آببازی، بازی با جورچینها و لوگوهای گوناگون، خانهسازی، نقاشی، کاردستی، قایم باشک، لیلی، کلاغپر، نون بیار کباب ببر، اسم و فامیل، نقطهبازی، بادکنک بازی، گلیاپوچ، هپ بازی، خاکبازی، بازی با ماسه و گل رس، تاببازی، خالهبازی، قطار بازی، ماشین بازی و بازي با مکعبها، ساخت خانه با جعبه، بازي با کتاب، جورچین و بلوکها ، ساخت جهان رؤيايي با وسايل منزل، اسباب بازی های فکری و سرگرم کننده
@resanemadar
❇️ویژگی های بچه های باهوش❇️
🌐استفاده خلاقانه از زبان واژه ها
🌐شوخ طبعی
🌐دریافت احساسات دیگران
🌐حافظه قوی
🌐کنجکاوی زیاد
🌐انرژی زیاد و تخیله نشدنی
🌐شناخت احساسات خود
🌸
@resanemadar
💢 دهگانه قوی شدن در فضای مجازی
✍معصومه نصیری_مدرس رسانه
1⃣ مسأله شناس باشیم. به جای تمرکز بر حواشی، زنجیره ها و مسائل را دقیق بشناسیم.
2⃣ روایت ساز باشیم نه روایت گر. این یعنی یک قدم جلوتر بودن، یعنی کنشگری نه واکنش داشتن.
3⃣ ورود سریع و جذاب به موضوعات دو اصل ضروری و حیاتی هستند
4⃣ آشنایی با الزامات، روش ها و تکنیک های تولید محتوا در فضای مجازی. با شیوه سنتی در فضای مدرن کار کردن یعنی خداحافظ مخاطب.
5⃣ برای قوی شدن در فضای مجازی باید مخاطب قوی نیز داشت. مخاطبان با آموزش و ارتقای #سوادرسانهای و هوشمند شدن قوی خواهند شد. جهش مخاطب در فضای رسانهای با سواد رسانهای محقق خواهد شد.
6⃣ خوب ببینیم، خوب بشنویم و خوب تحلیل کنیم. برای این امر باید به هنگام بود. هدر رفت وقت ممنوع. جریان شناسی و دشمن شناسی اهمیت استراتژیک دارد.
7⃣ هم افزایی نکته کلیدی است، اقدامات را تقویت کنیم نه خنثی و بی اعتبار.
8⃣ ادبیات و فنون اقناع را بدانیم. حرف خوب را با ادبیات دقیق باید گفت.
9⃣ در دام فضاسازی های گمراه کننده و ساخته شده توسط دشمن داخلی و خارجی قرار نگیریم.
🔟 به وظیفه و تکلیف مان مومن و معتقد باشیم. بدون بینش و معرفت نسبت به هدف، اقداماتمان اثرگذار نخواهد بود.
#جهش_تولید
#باید_قوی_شویم
@resanemadar