🔴موافقت آمریکا با فروش سلاح به اسرائیل
♦️روزنامه فایننشال تایمز گزارش داد که ایالات متحده با فروش سلاح به اسرائیل به ارزش ۶۸۰ میلیون دلار موافقت کرده است.
🆔https://eitaa.com/emamsadegh_ir
🔆پیام حزبالله به مردم لبنان
🔴تقدیم به مردم شریفمان
♦️ای سخاوتمندترین مردم، پاکترین مردم، شریف ترین مردم، ای مردم عزیز و سرافراز ما، ای فرزندان آزاده میهن ما، ای جان باختگان با استقامت و فداکاری های افسانه ای خود که به توهمات دشمن اکتفا نکردید. پس پیروزی از جانب خداوند متعال به عنوان هم پیمان امر حق بود که شما آن را در آغوش گرفتید و با سربلندی و قدرت به روستاها و خانه های خود بازگردانیدید. شما در سرتاسر جهان در پیروزی پرسه خواهید زد و پرچمی را بر دوش خواهید داشت که در میدان و وجدان مستحکم و استوار است که از ظلم و تجاوز در امان خواهد ماند.
♦️مقاومت اسلامی که در راه خدا و برای دفاع از سرزمین و مردم خود و در راه حمایت از مظلومان فلسطین، بهترین رهبران و مجاهدان خود فداکاری های خود را تقدیم کرد، امروز شما و همه آزادگان جهان را مخاطب قرار می دهد. جهانیان و مجاهدان میدانی با درود بر اسلحه و جهاد و شهادت و پیروزی و به نام مجاهدان و شوالیه هایش با جان های پاک و پاکیزه عهد می بندند که راه مقاومت را هر چه بیشتر ادامه دهند عزم راسخ، و همچنان به ایستادن مظلومان، مستضعفان و مجاهدان در فلسطین، با پایتخت آن قدس شریف، که عنوان و مسیری برای نسل های رویای آزادی و رهایی خواهد ماند.
«و پیروزی جز از جانب خدای توانا و حکیم است
🆔https://eitaa.com/emamsadegh_ir
آیت الله سید محسن طاهری نماینده مردم شریف استان گلستان در مجلس خبرگان رهبری با اشاره به سفرهای شهرستانی در راستای حل مشکلات مردم گفت: بر عهدی که با مردم گلستان بستیم محکم ایستادهایم و از ظرفیت نخبگان برای تحولآفرینی کمک خواهیم گرفت.
✔️شهادت شهدای خدمت خسارتی برای مردم بود.
✔️بر آن عهدی که با مردم بستیم محکم هستیم.
✔️جلسات هیأت اندیشهورزی مستمر انجام میگیرد.
✔️نقش شتابدهندگی خواص در جامعه.
✔️پرچمداری علمای دین میتواند مردم را به حرکت درآورد.
ادامه در لینک 👈https://B2n.ir/t64172
#مجلس_خبرگان
#مجتهد_جوان
🆔https://eitaa.com/emamsadegh_ir
✨🌙بخوان دعای فرج را دعا اثر دارد
اللهم عجل لولیک الفرج
اگر پرده ڪنار برود و به حقایق
واقف شویم بیش از آنڪه خدا
را برای دعـــــاهایی ڪه اجابت
ڪرده شـــــاڪر باشــــیم برای
دعاهایی ڪه #اجابت نڪرده
شـــــاڪریم!
#الحمدلله🤲
🆔https://eitaa.com/emamsadegh_ir
🍃🌸 اين سوره، با حروف اسرارآميز مقطّعه آغاز و با نويد حكومت جهانى شايستگان و شايسته كرداران ادامه مى بابد.
هشتاد و هشت آیه دارد و قبل از هجرت، در مكّه نازل شده است. به مناسبت كلمه «قَصَص» در آیهى 25، این سوره «قَصص» نام گرفته است كه به معناى «بیان سرگذشت» مىباشد.
اگر چه در سى و چهار سوره از سورههاى قرآن كریم به نحوى از ماجراى حضرت موسى و فرعون سخن رفته ولى تنها در این سوره است كه به تمام زوایاى زندگى آن حضرت از تولّد، كودكى، جوانى تا ازدواج، نبوّت و دعوت به یكتاپرستى توجّه شده است.🌸🍃
#تفسیر_قرآن
#قصص
#تدبر
🆔https://eitaa.com/emamsadegh_ir
مصادیق استضعاف در قرآن کریم
آیه ۵ سوره قصص ( صفحه ۳۸۵)
🍃🌸 استضعاف از مادهی«ضعف» به معنای سستی و ناتوانی است. و دارای دو معنا است؛ یکی ضعیف شمردن که این معنا دارای استعمال بیشتر است، و دیگری به ضعف کشاندن یا ضعیف کردن.
⚡️۱- استضعاف عقیدتی و ایمانی: در آیات متعددی از قرآن کریم، به پیروی مستضعفان از مستکبران اشاره شده است که مستکبران توانستهاند با انواع تبلیغات و امکانات مادی فراوانی که داشتهاند، عقیده و باور خود را بر جامعه تحمیل کنند؛ لذا وقتی در قیامت خداوند این دو گروه را در مقابل یکدیگر قرار میدهد از مجادله آنان خبر میدهد و میفرماید: «....وَ لَوْ تَرى إِذِ الظَّالِمُونَ مَوْقُوفُونَ عِنْدَ رَبِّهِمْ یَرْجِعُ بَعْضُهُمْ إِلى بَعْضٍ الْقَوْلَ یَقُولُ الَّذینَ اسْتُضْعِفُوا لِلَّذینَ اسْتَکْبَرُوا لَوْ لا أَنْتُمْ لَکُنَّا مُؤْمِنینَ»(۳۱ سبأ)
مستضعفان بهانه میآورند که اگر شما مستکبران نبودید ما مؤمن بودیم و این پیروی از عقاید شما بود که ما را دچار عذاب الهی کرد. امّا خداوند این بهانه را قبول نکرده و همان طور که به مستکبران، «ظالم »میگوید؛ به مستضعفان نیز👈🏻 ظالم گفته است.
و همچنین در آیه ۹۷ نساء سخن از کسانى به میان مى آورد که ظالمند، و همکارى با کافران دارند و ادعاى مستضعف بودن مى کنند، و قرآن ادعاى آنها را نفى کرده، مى گوید: شما مى توانستید با هجرت کردن، از منطقه کفر و فساد، از چنگال آنها رهائى یابید، اما چون چنین نکردید، جایگاه شما دوزخ است
⚡️۲- استضعاف مادی: در آیاتی از قرآن کریم، مستضعفان ، افرادی مانند مسلمانان صدر اسلاماند که بخصوص تا قبل از هجرت هیچگونه امکانات مادی برای دفع ستم مستکبران نداشتند..یعنی کسانی که ضعیف شمرده شدهاند، واقعاً هم میتوانند ضعیف باشند👈🏻 وَ اذْکُرُوا إِذْ أَنْتُمْ قَلیلٌ مُسْتَضْعَفُونَ فِی الْأَرْض ..(۲۶ انفال)
⚡️۳- استضعاف جسمی و عقلی: در برخی از آیات به افراد ضعیف جامعه که احیاناً دارای 👈🏻قوای جسمانی ضعیفتری هستند و در اموری مانند جهاد نمیتوانند شرکت کنند و این واجب الهی از آنان برداشته شده است، مستضعف اطلاق میشود. برخی از مردان، اکثر زنان و تقریباً همۀ کودکان از این دستهاند. خداوند میفرماید:👈🏻 «إِلاَّ الْمُسْتَضْعَفینَ مِنَ الرِّجالِ وَ النِّساءِ وَ الْوِلْدان...( ۹۸ نساء)
⚡️۴- مستضعفان وارث زمین ؛ در آیه ۵ سوره قصص آمده👈🏻 «وَ نُریدُ أَنْ نَمُنَّ عَلَی الَّذینَ اسْتُضْعِفُوا فِی الْأَرْضِ وَ نَجْعَلَهُمْ أَئِمَّةً وَ نَجْعَلَهُمُ الْوارِثین ; ما می خواهیم بر مستضعفان زمین منّت نهیم و آنان را پیشوایان و وارثان روی زمین قرار دهیم.»
که منظور از وارثان زمین در این آیه ، مستضعفان از بنی اسرائیل در زمان فرعون هستند که پس از غرق شدن فرعون و لشگرش در رود نیل، حکومت مصر و تخت و تاج به آنان ارث رسید.
البته مستضعفان بنی اسرائیل یکی از مصادیق این آیه است نه این که آیه مختص به آنان باشد; زیرا خداوند به صورت یک قانون کلی و در شکل فعل مضارع ـ که برای بیان استمرار است ـ می فرماید: ما می خواهیم چنین کنیم... پس این اراده الهی برای همه اعصار و قرون و همه اقوام و جمعیت ها است.
🔅در روایات همچنین اشارههای زیبایی به 👈🏻مصداق این معنا از استضعاف شده است، امامان و پیامبران معصوم(ع) در طول تاریخ از جمله ظلم ستیزانی بودند که با مشرکان و مستکبران مدارا نکردند اما همیشه هم شرایط اجتماعی و حمایت مردم به گونهای نبود که بتوانند در مقابل ستمگران، آشکارا قیام کنند و به نوعی توسط آنان و دیگر شرایط به ضعف کشانده شدند. در برخی از روایات از این بزرگان نیز به عنوان مستضعف یاد شده است.
🔅این آیات از جمله آیاتى است که به روشنى بشارت ظهور حکومتى عدل و داد و برچیدن بساط ظلم را مى دهد، لذا در روایات اسلامى مى خوانیم که ائمه اهلبیت (علیهم السلام ) در تفسیر این آیه اشاره به این ظهور بزرگ کرده اند.🌸🍃
#تفسیر_قرآن
#قصص
#تدبر
🆔https://eitaa.com/emamsadegh_ir
داستان شگفت تولد و پرورش حضرت موسی
🍃🌸 قدرتنمائى خداوند اين است كه خود جباران مستكبر را مامور نابودى خودشان سازد و آنچنان در قـلب و افـكـار آنـهـا اثـر بـگـذارد كـه مـشـتـاقـانه هيزمى را جمع كنند كه بايد با آتشش بـسـوزنـد، زنـدانـى را بـسـازند كه بايد در آن بميرند، چوبه دارى را بر پا كنند كه بايد بر آن اعدام شوند❗️
در مـورد فـرعـونـيـان زورمند گردنكش نيز چنان شد❗️و پرورش و نجات موسى در تمام مراحل به دست خود آنها صورت گرفت ❗️❗️
💥قابله موسى از قبطيان بود❗️
💥سازنده صندوق نجات موسى يك نجار قبطى بود❗️
💥گـيـرنـدگـان صـنـدوق نجات از امواج نيل آل فرعون بودند❗️
💥بازكننده در صندوق شخص فرعون يا همسرش آسيه بود❗️
و سـرانـجـام كـانـون امن و آرامش و پرورش موساى قهرمان و فرعونشكن همان كاخ فرعون بود❗️
و اين است قدرتنمائى پروردگار🌸🍃
#تفسیر_قرآن
#قصص
#تدبر
🆔https://eitaa.com/emamsadegh_ir
آیه ۱۰ سوره قصص ( صفحه۳۸۶)
وَأَصْبَحَ فُؤَادُ أُمِّ مُوسَى فَارِغًا إِنْ كَادَتْ لَتُبْدِي بِهِ لَوْلَا أَنْ رَبَطْنَا عَلَى قَلْبِهَا لِتَكُونَ مِنَ الْمُؤْمِنِينَ
و دل مادر موسى [از هر چيز جز از فكر فرزند] تهى گشت اگر قلبش را استوار نساخته بوديم تا از ايمان آورندگان باشد چيزى نمانده بود كه آن [راز] را افشا كند
♥️ قلب مادر موسى به سبب وحى ، از ترس و اندوهى كه باعث مى شد سِرّ فرزندش فاش گردد خالى شد، آرى ، اگر ما قلب او را به وسيله وحى تثبيت نمى كرديم و وثوق به محافظت خداوند از موسى پيدا نمى كرد، نزديك بود كه سرگذشت فرزندش را با جزع و فزع اظهار نمايد.
💙 اين كاملا طبيعى است كه مادرى كه نوزاد خود را با اين صورت از خود جدا كند، همه چيز را جـز نـوزادش فـرامـوش نـمـايـد، و آنچنان هوش از سرش برود كه بدون در نظر گرفتن خـطـراتـى كـه خـود و فـرزنـدش را تـهـديـد مـى كـنـد فـريـاد كـشـد، و اسـرار درون دل را فاش سازد.
♥️ اما خداوندى كه اين ماموريت سنگين را به اين مادر مهربان داده قلب او را آنچنان استحكام مى بـخـشد كه به وعده الهى ايمان داشته باشد، و بداند كودكش در دست خدا است ، سرانجام به او باز مى گردد و پيامبر مى شود!
🔹(ربـطنا) از ماده (ربط) در اصل به معنى بستن حيوان يا مانند آن به جائى است تا مطمئنا در جاى خود محفوظ بماند، و لذا محل اين گونه حيوانات را (رباط) مى گويند، و سـپـس بـه مـعـنـى وسـيعترى كه همان حفظ و تقويت و استحكام بخشيدن است آمده
♥️ منظور از (ربـط) قـلب در ايـنـجـا تـقـويـت دل ايـن مادر است ، تا ايمان به وحى الهى آورد و اين حادثه بزرگ را تحمل كند.
🌸🍃🌸🍃🌸
#تفسیر_قرآن
#قصص
#تدبر
🆔https://eitaa.com/emamsadegh_ir
🟢 آيات این صفحه (ص۳۸۷)، قسمتى از حوادث داستان موسى (عليه السلام ) را كه بعد از رسيدنش به حد بلوغ پيش آمده ، و به بيرون شدنش از مصر و رفتنش به سوى مدين انجاميد، ذكر مى فرمايد.
🟠 از تـفسير على بن ابراهيم چنين استفاده مى شود كه موسى با نهايت احترام تا دوران بلوغ در كاخ فرعون ماند، ولى سخنان توحيدى او، فرعون را سخت ناراحت مى كرد، تا آنجا كه تـصـميم قتل او را گرفت
🟢موسى كاخ را رها كرد و وارد شهر شد . در آنجا با صحنه اى روبرو گرديد دو نفر مرد را ديد كـه سـخـت بـا هـم گـلاويز شده اند و مشغول زد و خورد هستند كه يكى از آنها از شيعيان و پيروان موسى بود و ديگرى از دشمنانش (فوجد فيها رجلين يقتتلان هذا من شيعته و هذا من عدوه ).
🔶 تـعـبـيـر بـه (شـيـعـتـه ) نشان مى دهد كه از موسى از همان زمان ارتباطهائى با بنى اسرائيل برقرار كرده بود و گروهى پيرو داشت و احتمالا آنها را براى مبارزه با دستگاه جبار فرعون به عنوان يك هسته مركزى برگزيده بود.
🟢 هنگامى كه مرد بنى اسرائيلى چشمش به موسى افتاد از موسى (كه جوانى نيرومند و قوى پنجه بود) در برابر دشمنش تقاضاى كمك كرد (فاستغاثه الذى من شيعته على الذى من عدوه ).
مـوسـى (عـليـه السـلام ) بـه يـارى او شـتـافـت تـا او را از چـنـگـال ايـن دشـمـن ظـالم كه بعضى گفته اند يكى از طباخان فرعون بود و مى خـواسـت مـرد بنى اسرائيلى را براى حمل هيزم به بيگارى كشد، نجات دهد در اينجا موسى مشتى محكم بر سينه مرد فرعونی زد اما همين يك مشت كار او را ساخت و بر زمين افتاد و مُرد (فوكزه موسى فقضى عليه ).
🟠 بدون شك موسى قصد كشتن آن مرد را نداشت ، و از آيات بعد نيز به خوبى اين معنى روشـن مـى شـود، همين امر سبب شد كه ديگر نتواند در مصر بماند و راه مدين را پيش گرفت .
🟢 موسی در جمله (قال هذا من عمل الشیطان ) وقوع در اشتباه را منسوب به شيطان میکند .
اين عمل (كشتن قبطى ) نافرمانى موسى نسبت به خداى تعالى نبود((توجه : بنا بر آیه ۵۱ سوره مریم «وَ اُذْكُرْ فِي اَلْكِتٰابِ مُوسىٰ إِنَّهُ كٰانَ مُخْلَصاً وَ كٰانَ رَسُولاً نَبِيًّا» موسی علیه السلام از مخلصین بود. پس شیطان بر او هیچ نفوذی که به گناه منجر شود، ندارد.))
🟠 در نتیجه هذا من عمل الشیطان، اصلن به وسوسه شیطان به موسی بر نمی گرددبراى اينكه اولا خطا بود نه عمد ، و ثانيا جنبه دفاع از مرد اسرائيلى داشت ، و مرد كافر و ظالمى را از او دفع كرد، و ليكن در عين حال شيطان در آن هيچ مداخله اى نداشته باشد، او 👈🏻طراحی ماجرا را بعهده داشت كارى كه گناه نيست ، ليكن انجامش مايه👈🏻 گرفتارى و مشقت است ، همچنان كه 👈🏻آدم و همسرش را از راه خوردن آن درخت ممنوع ، گرفتارنمود، و كار آنان را به آنجا كشانيد كه از بهشت بيرون شوند.
پس در حقيقت جمله (هذا من عمل الشيطان ) اظهار انزجار موسى (ع) است از آنچه واقع شد كه آن دو نفر به جان هم افتادند و او ناگزير به مداخله گرديد و كار به كشته شدن قبطى انجاميد.
🟢 سـپس قرآن از قول موسى چنين مى گويد: او گفت : پروردگارا! من به خويشتن ستم كردم ، مـرا بـبـخـش ، و خـداونـد او را بـخـشـيـد، كـه او غـفـور و رحـيـم اسـت (قال رب انى ظلمت نفسى فاغفر لى فغفر له انه هو الغفور الرحيم ).
🔶 (فاغفرلى ) معنايش مغفرت مصطلح ، و آمرزش گناه نيست ، بلكه مراد از آن اين است كه : خدايا 👈🏻اثر اين عمل را خنثى كن ، و مرا از عواقب وخيم آن خلاص گردان ، و از شر فرعون و درباريانش نجات بده ، و اين معنا از آيه (و قتلت نفسا فنجيناك من الغم ) به خوبى استفاده مى شود.
🟢 سپس بـه شـكـرانـه ايـن نـعـمـت كـه خداوند وی را مـشـمـول عـفـو خـود قـرار داد و در چنگال دشمنان گرفتار نساخت، و به شكرانه تمام نعمتهائى كه از آغاز تاكنون به وی مـرحـمـت كـرد، گفت :
مـن هـرگـز پـشـتـيبانى از مجرمان نخواهم كرد و يار ستمكاران نخواهم بود (قال رب بما انعمت على فلن اكون ظهيرا للمجرمين ).
بلكه هميشه به يارى مظلومان و رنجديدگان خواهم شتافت..
🌸🍃🌸🍃🌸
#تفسیر_قرآن
#قصص
#تدبر
🆔https://eitaa.com/emamsadegh_ir
آیه ۱۷ سوره قصص( صفحه ۳۸۷)
قَالَ رَبِّ بِمَآ أَنْعَمْتَ عَلَىَّ فَلَنْ أَكُونَ ظَهِيراً لِّلْمُجْرِمِينَ
(سپس موسى) گفت: پروردگارا! به خاطر (قدرت و) نعمتى كه بر من ارزانى داشتى، پس هرگز پشتیبان تبهكاران نخواهم بود.
✅ در فـقـه اسـلامـى بـاب مـفـصلى پيرامون اعانت بر اثم و معاونت ظلمه با احاديث فراوانى داريم كه نشان مى دهد 👈🏻يكى از زشتترين گناهان يارى ستمكاران و ظالمان و مجرمان است و سبب مى شود كه انسان در سرنوشت شوم آنها شريك باشد.
اصولا ظالمان و ستمگران و افرادى همچون فرعون در هر جامعه اى افراد خاصى هستند، و اگـر تـوده جـمـعـيـت بـا آنـها همكارى نكنند فرعونها ، فرعون نميشوند اين گروهى از مردم زبون و ضعيف و يا فرصت طلب و دنياپرست هستند كه اطراف آنها را مى گيرند، و دست و بـال آنـهـا و يـا حـداقـل سياهى لشكرشان مى شوند، تا آن قدرت شيطانى را براى آنها فراهم مى سازند.
🔰 در قـرآن مـجـيـد روى ايـن اصـل اسـلامى و انسانى كرارا تكيه شده است : در آيه دوم سوره مائده مى خوانيم : و تعاونوا على البر و التقوى و لا تعاونوا على الاثم و العدوان : بر نيكى و تقوا تعاون كنيد، و به گناه و تعدى هرگز كمك نكنيد.
🔰 قرآن با صراحت مى گويد: ركون بر ظالمان موجب عذاب آتش دوزخ است و لا تركنوا الى الذين ظلموا فتمسكم النار (هود -۱۱۴).
ركـون خواه به معنى تمايل قلبى باشد، يا به معنى همكارى ظاهرى ، يا اظهار رضايت ، و يـا دوسـتـى و خيرخواهى ، يا اطاعت كه هر يك از مفسران تفسيرى براى آن كرده اند و يا مـفـهـومـى كـه جامع همه اينها است ، و آن اتكاء و اعتماد و وابستگى است ، شاهد زنده اى بر مقصود ما است .
🔰 در حـديـثى از امام زين العابدين على بن الحسين (عليهماالسلام ) مى خوانيم : به محمد بن مسلم زهرى كه دانشمندى بود كه با دستگاه بنى اميه مخصوصا هشام بن عبد الملك همكارى مـى كـرد بـعـد از آنـكـه او را از اعـانـت ظالمان برحذر داشت در سخنان تكان دهنده اش چنين فـرمـود:
او ليـس بـدعـائهم اياك حين دعوك جعلوك قطبا ادار و ربك رحى مظالمهم ، و جسرا يعبرون عليك الى بلاياهم سلما الى ضلالتهم داعيا الى عينهم ، سالكا سبيلهم ، يدخلون بـك الشـك عـلى العـلمـاء و يـقـتـادون بـك قـلوب الجـهـال اليـهـم !... فـمـا اقل ما اعطوك فى قدر ما اخذوا منك ! و ما ايسر ما عمروا لك فى جنب ما حزبوا عليك ! فانظر لنـفـسـك فـانـه لا يـنـظـر لهـا غـيـرك و حـاسـبـهـا حـسـاب رجل مسئول !:
آيـا آنـهـا تـو را بـه جـمـع خـود دعـوت نـكـردنـد و مـركـزيـتـى بـوسـيـله تـو تشكيل ندادند كه آسياى ظلم آنها بر محورش مى گردد؟
آيا تو را پلى براى عبور به سوى بلاهاى خود قرار ندادند؟
بـوسيله تو نردبانى براى ضلالتشان ، و مبلغى براى گمراهى و جهلشان ، و رهروى بـراى راه نـنـگـيـنـشـان سـاخـتـنـد، و نـيـز بـوسـيـله تـو، عـلمـا را زيـر سـؤ ال ميكشند و قلوب ساده لوحان جاهل را به دام مى افكنند...
آنـهـا در مـقـابل چيزى كه از تو گرفتند، چه كم بهائى به تو پرداختند؟! و در برابر آنچه از تو ويران كردند چه كم آباد نمودند.
انـدكـى در بـاره خـود بـيـنديش كه هيچكس دلسوز تو جز خودت نيست ، و همچون يك انسان مسئول به حساب خويش رسيدگى كن .
✅ بـه راسـتى اين منطق گويا و رساى امام (عليه السلام ) هر عالم دربارى و وابسته را مى تواند متوجه عاقبت شوم خود كند.
«تفسیر نمونه»
🌸🍃🌸🍃🌸
#تفسیر_قرآن
#قصص
#تدبر
🆔https://eitaa.com/emamsadegh_ir