لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌸حدیث روز چهارشنبه🌸
#اَمن_از_مکر_خدا
🌺عن الامام الهادی علیه السلام:
《مَن أَمِنَ مَکرَالله وَ أَلیمَ أَخذِهِ، تکبَّرَ حَتی یَحِلَّ بهِ قَضاؤُهُ وَ نافِذُ أَمْرِهِ، وَ مَن کانَ عَلی بَینة مِن رَبِّهِ هانَتْ عَلیهِ مَصائِبُ الدنیا وَ لوْ قرِضَ وَ نشِرَ》
هر که از مکر خدا و مؤاخذه دردناکش آسوده زندگی کند، دچار تکبر شود تا قضای خدا و امر نافذش او را فراگیرد، و هر که بر طریق خدا پرستی، محکم و استوار باشد، مصائب دنیا بر وی سبک آید، اگر چه مقراض(قیچی)شود و ریز ریز گردد🌺
🌼@yek_hadis🌼(1101)
دولت بدون گزینش اشخاص متعهد و متخصص در رشته های مختلفه موفق نخواهد شد و دولتمردان در گزینش همکاران به کاردانی و تعهد آنان و بهتر خدمت کردن آنها به کشور و در منافع ملت بودن آنان تکیه کنند تا در پیش حق تعالی و ملت روسفید باشند و در امور موفق باشند
#امام_خمینی
صحیفه نور جلد 19 صفحه 108
@sahifeh_noor
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🚨خطبه تاریخی
💢همیشه این خطبه حضرت آقا تازه، و
یه شور و انگیزه خاصی را به مخاطب القا می کند
باید قوی شویم...
💠🌐💠
🌐💠
💠
*زندگی به سبک نهج البلاغه*
🔰 *درس اول*🔰
✍ " وای بر عالِمِ جاهل!"
در خطبه اول *نهج البلاغه* بند۴ درباره فلسفه ارسال رسولان الهی آمده " لیُثیروا لَهم دَفائنَ العقولِ" یعنی تا عقلهای دفن شده در زیر جهالت و ضلالت و عصبیت کور را نورانی و آشکار کنند.
⬅️عقل چیزی است که انسان را از افراط و تفریط حفظ می کند. لذا حضرت در حکمت ۷۰ فرمودند:" جاهل را نمی بینی مگر اینکه یا در حال افراط است یا در حال تفریط"
*اکنون به سه مساله در این رابطه دقت کنید*
1⃣ عالم بودن مهمتر است یا عاقل بودن؟
جواب: عاقل بودن؛ زیرا حضرت در حکمت ۱۰۷ فرمود:" رُبَّ عالمِِ قد قَتَلَه جَهلُه و عِلمُه معه لایَنفَعُه: چه بسا عالمی که جهلش او را کشت و با وجود علمی که داشت از آن سودی نبُرد!"
🔶 پس ممکنه کسی علامه باشد و بی عقل و در مقابل کسی بیسواد باشد و عاقل!🔶
2⃣ *اعتدال در مقابل افراط و تفریط، چه نشانه هایی دارد*؟
ممکنه هرکسی از ظن خود اعتدال را تعریف کند تا خودش را میانه رو بداند ولی باید دانست اعتدال آنجاست که امر و رضای خداوند و قرآن و عترت است.
" و کذلک جعلناکم امهّ وسطاً لتکونوا شهدآء علی الناس" (سوره بقره / ۱۴۳)
" ما گروه میانه ایم آن که جلو زده باید به ما برگردد و آنکه عقب مانده باید به ما برسد." (حکمت ۱۰۹)
بعضیها خیال می کنند اگر کمی مومن باشند و کمی همرنگ جماعت امروزی، میانه رو هستند.
غافل از اینکه این خصلت منافقان است نه اعتدال!
چادر سر می کنند ولی به هر قیمتی میخوان تبرج و جلوه گری هم داشته باشند، از آرایش، نمایش زیورآلات، تنگ پوشی نمایان، صدای پاشنه کفش، ادکلن جذاب و...
هم محرّم خونه شون روضه میگیرند و نذری میدهندو هم تو عروسیها و مهمونیها اختلاط و رقص و آواز و ولخرجی و ... را لازم می دانند. بعد به این سبک زندگی میگویند "معتدل"
3⃣ *آثار و نشانه های زندگی عاقلانه*
۱. سخن کمتر زندگی بهتر *(حکمت ۷۱)*
۲. سخن کمتر، حیاء و ورع بیشتر در نتیجه قلب زنده تر *(حکمت ۳۴۹)*
۳. موعظه پذیری *(نامه ۳۱ )*
۴. رازداری *(حکمت ۶)*
۵. حفظ تجارب *( نامه ۳۱)*
۶. برترین ثروت *( حکمت ۳۸)*
۷. خیرخواه بی کلک *( حکمت ۲۸۱)*
۸. قاتلِ هوای نفس *( حکمت ۴۲۴)*
۹. دوستی با مردم *( حکمت ۱۴۲)*
۱۰. عامل نجات *( حکمت ۴۰۷)*
✍ادامه دارد....
💠؛
🌐💠؛
💠🌐💠؛
🍃 شام عروسی برای نوهها
🔹عروس و داماد ۷۰ و ۸۰ ساله بهابادی به خانه بخت رفتند. محمدرضا زکیپور و سکینه کارگر در سفر مشهد با هم آشنا شدند و بعد از دو هفته ازدواج کردند.
🔹مهریه سکینه خانم یک جلد قرآن مجید و ۸ سکه بهار آزادی به نیت امام هشتم است.
🔹آقا داماد در حال حاضر ۴۹ فرزند و نوه و نتیجه و عروس خانم ۲۸ فرزند و نوه و نتیجه دارد.
🌸حدیث روز پنچشنبه🌸
#اعتدال_درامور
🌺عن الاِْمام الْعسْكرى عليه السلام:
《وَاعْلَمْ اَنَّ لِلسَّخاءِ مِقْدارا، فَاِنْ زادَ عَلَيْهِ فَهُوَ سَرَفٌ، وَاَنَّ لِلْحَزْمِ مِقدارا، فَاِنْ زادَ عَلَيْهِ فَهُوَ تَهَوُّر》
جود و بخشش حدّ و مرزى دارد. اگر از آن حد بگذرد اسراف به شمار مى آيد، و دور انديشى و احتياط هم اندازه اى دارد، اگر از آن تجاوز كند بى باكى است🌺
اعلام الدین ،ص۳۱۳
🌼@yek_hadis🌼(1102)
✨بسم الله الرحمن الرحیم✨
✅ شرح نهج البلاغه با نهج البلاغه
📒 #حکمت2 /قسمت اول
⭕️ طمع ورزی 1⃣
💠 آن كه جان را با طمع ورزى بپوشاند خود را پست كرده، و آن كه راز سختى هاى خود را آشكار سازد خود را خوار كرده، و آن كه زبان را بر خود حاكم كند خود را بى ارزش كرده است.
📒 نهج البلاغه، حکمت2
🌹شرح حکمت2 (۱)
🔻امیر المومنین سه عامل از عوامل خفت و ذلت در نهج البلاغه را بیان فرمودند.
1⃣ اول طمع: تفاوت طمع با حرص در این است که طمع کار به آنچه که از مال و قدرت و احترام و شهرت متعلق به دیگران است چشم دوخته است اما حریص دوست دارد مال و مقام بیشتری داشته باشه ، چه در دست دیگران باشه چه نباشد.
🔻شش اثر برای طمع ورزی در نهج البلاغه بیان شده است:
1. خواری و ذلت:
1.1 در حکمت 2
1.2 درحمکت226 که فرمودند: « طمع کار همواره زبون و خوار است».
1.3 درانتهای بند 4 خطبه 160 که امیرالمومنین در مورد حضرت عیسی (ع) فرمودند: «آز و طمعی نداشت تا او را خوار و ذلیل نماید».
2. بردگی که بالاترین مصداق خفت و ذلت است: در حکمت 180 میفرمایند:«طمع ورزی بردگی همیشگی است»
3. آفت تفکر و بی اثر کردن عقلانیت :درحکمت 219 میفرمایند :« قربانگاه اندیشه ها زیربرق طمع ورزی ها است».
4.هلاکت :
4.1 در حکمت 275 می فرمایند: «طمع به هلاكت مى كشاند و نجات نمى دهد، و به آنچه ضمانت كند، وفادار نيست، و بسا نوشنده آبى كه پيش از سيراب شدن گلو گيرش شد، و ارزش آنچه كه بر سر آن رقابت مى كنند، هر چه بيشتر باشد، مصيبت از دست دادنش اندوهبارتر خواهد بود».
4.2 در بند 14 نامه 31خطاب به فرزند عزیزشان فرمودند: «بپرهيز از آن كه مركب طمع ورزى، تو را به سوى هلاكت به پيش راند، اگر توانستى كه بين تو و خدا هیچ صاحب نعمتى قرار نگيرد، (یعنی امید و طمع به غیر خدا نداشته باشی) چنين باش، زيرا تو، روزى خود را دريافت مى كنى، و سهم خودت را بر مى دارى، و مقدار اندكى كه از طرف خداى سبحان به دست مى آورى، بزرگتر و با ارزش تر ازمال فراوانى است كه از دست بندگان دريافت مى کنی».
5. مقدم کردن دنیا بر آخرت یا به تعبیر قران کریم (فروختن آخرت باقی به دنیای فانی است): در بند 7 خطبه 91 در صفات والای فرشتگان می فرمایند: «طمع ها به آنان شبيخون نزده تا تلاش دنيا را بر كار آخرت مقدّم دارند».
6. ایجاد ناامیدی و یاس : در حکمت 108 در حالات قلب می فرمایند: «پس اگر در دل اميدى پديد آيد، طمع آن را از بین خواهد برد».
🎙 حجت الاسلام مهدوی ارفع
#نهج_البلاغه
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
🔷🔷✨🔹🌿🌹🌿🔹✨🔷🔷
💠اگر #نفس خودتان را تصفیه کردید باک از هیچ چیز نداشته باشید.
اگر نفس خودتان را تصفیه کردید، باک از هیچ چیز نداشته باشید، مردن چیز سهلی است، چیز مهمی نیست. این است که حضرت امیر(ع) مولای همه ما می فرمود که من به موت آن قدر انس دارم که بیشتر از انسی که بچه به پستان مادرش دارد.
#امام_خمینی
📚صحیفه نور، جلد ۵،صفحه ١۴٢
📌مکتب امام، نرمافزارِ تحوّلآفرینی در #گام_دوم_انقلاب
🔹رهبر انقلاب اسلامی در سخنرانی سیوسومین سالگرد رحلت امام خمینی رحمةالله علیه تأکید کردند: «نسل جوان و هوشمند ما که قرار است مسئولیّت ملّی و انقلابی گام دوّم این انقلاب را بر عهده بگیرد و آیندهی این کشور را اداره بکند، احتیاج دارد به یک نرمافزار واقعی... این نرمافزار که میتواند شتابدهنده باشد، کمککننده باشد و حتّی در مواقعی تحوّلآفرین باشد، عبارت است از درسهای امام.» ۱۴۰۱/۰۳/۱۴
🌸حدیث روز جمعه🌸
#پیروان_نادان
🌺عن الامام العصر علیه السلام:
《. . . یا مُحَمَّدَ بْنَ عَلِی قَدْ آذَانَا جُهَلَاءُ الشِّیعَةِ وَ حُمَقَاؤُهُمْ وَ مَنْ دِینُهُ جَنَاحُ الْبَعُوضَةِ أَرْجَحُ مِنْهُ》
حضرت به محمّد بن علی بن هلال کرخی فرموده اند: نادانان و کمخردان شیعه و کسانی که بال پشه از دینداری آنان محکمتر است، ما را آزردند🌺
احتجاج، ج۲ص۴۷۳
🌼@yek_hadis🌼(1103)
✏️ زندگی به سبک نهج البلاغه 🌹
✅درس دوم: آیا ما در عصر جاهلیت ثانی زیست می کنیم؟
گاهی فکر می کنیم، جاهلیت فقط در زمان قبل از بعثت پیامبر و در اوایل بعثت بود در حالی که حقیقت اینگونه نیست.
باورها، ارزشها، آداب و رسوم مشرکانه، هوس مدارانه و عاری از اخلاق و انسانیت نه زمان می شناسد و نه مکان!
بعنوان نمونه خداوند حکیم در قرآن کریم خودنمایی و نمایش زینت و تبرّج زنان به نامحرمان در زمان پیامبر را امتداد فساد جاهلیت اولی می داند " ولاتبرجن تبرج الجاهلیه الاولی" ( احزاب/ ۳۳)
امیرالمومنین علیه السلام در خطبه ۲ نهج البلاغه بند ۳ گوشه ای خصوصیات دوران جاهلیت را برمیشمارد که مع الاسف بشر امروز علیرغم توسعه علمی و... در همان حال و هوا سیر می کند بلکه بدتر از آن.
" مردمان در فتنه هايى گرفتار بودند،... هركس به چيزى كه خودش اصل مى پنداشت چنگ زده بود. كارها پراكنده و درهم،
خدا را گناه مى كردند و شيطان را يار و ياور بودند. ايمان خوار و ذليل بود، ستونهايش از هم گسيخته و نشانه هايش دگرگون و راههايش ويران و جاده هايش محو و ناپديد.
همگان در راه شيطان گام مى زدند و از آبشخور او مى نوشيدند. به يارى اين قوم بود كه شيطان پرچم پيروزى برافراشت و فتنه ها برانگيخت ... آنان، در آن حال، حيرت زده و نادان و فريب خورده بودند و بهترين خانه ها را بدترين همسايه.
شبها خواب به چشمانشان نمى رفت و سرمه ديدگانشان سرشك خونين بود. آنجا سرزمينى بود كه بر دانايش چون ستوران لگام مى زدند و نادانش را بر اورنگ عزت مى نشاندند."
✅ امروز دوران جاهلیت مدرن است سلبریتی ها جای عالمان نشسته اند و دین فروشی سکه بازار شده است
خوشا بحال آنانکه دین را بدون ویرایش نفس اماره می پذیرند.
✅ رضایت خدا در رضایت مردم
🔹#امام_خمینی: «کاری بکنید که دل مردم را به دست بیاورید. پایگاه پیدا کنید در بین مردم. وقتی پایگاه پیدا کردید، خدا از شما راضی است؛ ملت از شما راضی است.»
🔰 باید بیشتر کار کنیم
🔻 رهبرمعظم انقلاب: دستاوردهای انقلاب حقیقتاً دستاوردهای عظیم و شگفت آوری است. البتّه متأسّفانه ما کم کار کردهایم در تبیین این دستاوردها؛ گاهی در سخنرانی، گاهی در یک بیان تلویزیونی یک چیزهایی گفته شده منتها خیلی بیش از این، میدان وجود دارد برای اینکه دستاوردهای انقلاب را بگوییم. حقّاً در مهمترین بخشهای حیات اجتماعی، انقلاب دستاوردهای فوقالعاده و عظیمی دارد. 29 /11/139