درباره مناظره اقتصادی در جهانآرا
ابوالفضل اقبالی
مناظره یک ساحت علمی و نظری دارد که افراد با سطح سواد خود در آن قضاوت میشوند و یک ساحت رسانهای دارد که رفتار و گفتار افراد در آن تعیین کننده است. در مناظره دیشب بلاشک دکتر موسی غنینژاد پیروز رسانهای مناظره بود و دکتر مسعود درخشان عملکرد بسیار بدی داشت. اما در صحبتهای دکتر غنینژاد چندتا نکته قابل مناقشه وجود داشت که عرض میکنم. سه محور مهم در صحبتهای دیشب دکتر غنینژاد وجود داشت که عبارتند از:
۱. چپانگاریِ اقتصاد اسلامی
دکتر غنینژاد در ابتدای سخنان خود، علتالعلل چالشهای اقتصادی کشور را ابتنای اصول اقتصادیِ قانون اساسی کشور(بهویژه اصل ۴۳) بر رویکردهای مارکسیستی و چپ در اقتصاد دانست. ایشان در اینجا عامدانه و با هوشمندی برای مخاطب تلویزیونی یک سادهسازی در تقسیمبندی رویکردهای موجود در اقتصاد انجام میدهند. به این ترتیب که هرکس برای دولت(حاکمیت) شان مداخله در اقتصاد در نظر میگیرد تبار مارکسیستی دارد! و هرکس مخالف مداخله دولت در اقتصاد است تفکر لیبرالی دارد. و لذا براساس این دوگانهی بسیط و نادقیق، اصل ۴۳ قانون اساسی کشور را سوسیالیستی دانسته و با یک تحریف تاریخی، تنظیم این اصول را به چپهای اول انقلاب نسبت میدهد و از جزوات حزب توده به عنوان رفرنس سخن خود استفاده میکند! چنین تقسیمبندی بسیط و تقلیلگرایانه از نظریههای اقتصادی توسط دکتر غنینژاد صرفا کارکرد سیاسی و رسانهای برای برچسبزدن به طرف مقابل دارد و فاقد مبنای علمی است. رویکردهای موجود در اقتصاد در نسبت به مقوله مداخله دولتها، طیفی از نظریههای مارکسیستی، لیبرالیستی و اسلامی را شامل میشود که تفاوتهای دقیقی با یکدیگر دارند و به این سادگی نمیتوان آنها را یک کاسه کرد.
۲. علمانگاریِ(بهمعنای ساینس) اقتصادِ مدرن
دکتر غنینژاد اصرار داشت که به صحبتهای دکتر درخشان برچسب ایدئولوژی و شعار بزند و سخنان خودش را علمی جلوه دهد. در حالیکه خود ایشان بهتر از هر کسی واقف هستند که اقتصاد، فلسفهای است که گاهی امتداد ریاضیاتی نیز پیدا کرده است. همین نظریه اقتصاد بازار که ایشان از آن دفاع میکنند بیشتر از آنکه ماهیت علمی(scientific) داشته باشد، ایدئولوژی محض است و بنیانهای فلسفی و الهیاتی دارد. تمام بحثهای فون هایک درباره مفاهیمی چون آزادی، قانون، نظم و... ایدئولوژی است. حال اگر کسی چون پروفسور مسعود درخشان با آن سوابق علمی و تئوریک، از کسی چون امام خمینی(ره) نقل قول بیاورد متهم به شعرخوانی میشود، اما اگر دکتر غنینژاد که خودشان مدتها از مدافعان رویکردهای مارکسیستی در اقتصاد بودند، الان از لیبرالهایی چون فون هایک نقل قول بیاورد، میشود بحث اصولی و علمی! کسی هم نمیپرسد که اعتبار و مشروعیت گزاره «قانون نظم خودجوش است» با کدام محک علمی سنجیده شده است؟
۳. جداانگاریِ قلمرو دین و اقتصاد
دکتر غنینژاد در پایان مناظره یک پرسش مشهور و فراگیر در فضای عمومی جامعه را از پرفسور درخشان مطرح میکنند که شما چرا در مباحث اقتصادی از امام خمینی(ره) یا مقام معظم رهبری رفرنس میآورید؟ ایشان بلاشک فقیه و دینشناس هستند اما چون تخصص اقتصادی ندارند، نظرشان در این عرصه قابل استناد نیست! حال سوال من از آقای غنینژاد این است که شما چه درک و شناختی از دین دارید که براساس آن قلمرو اقتصاد را از قلمرو دین جدا کردید؟ این که همان شبهه رایج سکولاریسم در دهه 70 است که فقه و دین را محصور در ارتباط فردی ما با خدا میدانست و معتقد بود کار سیاست و اقتصاد و علم را باید به متخصصان خودش واگذار کرد و دین و روحانیت باید مشغول نماز و روزه مردم باشند! پس احکام اجتماعی و اقتصادی اسلام که اتفاقا حجم وسیعتری از احکام فردی را به خود اختصاص داده چه میشوند؟ حرمت ربا، قاعده نفی سبیل، انفاق، خمس و زکات، الگوی مصرف و... اینها ناظر به اقتصاد نیستند؟ جالب است که خود ایشان در ابتدای مناظره صراحتا میگویند در قانون اساسی ما ردپایی از اصول اقتصادی اسلام نیست! یعنی میدانند که در اسلام ابواب متعدد و اصول بسیاری ناظر به ساماندهی وضعیت اقتصادی جامعه داریم. خب پس اگر کسی دینشناس باشد به این امور نیز واقف است و نظراتش درباره اقتصاد مسموع است.
https://eitaa.com/joinchat/692715746C3dc69959f4
نقطه آغاز مبارزه فرهنگی میان اقتصاد لیبرال و اقتصاد اسلامی
بالاخره صداوسیما پس از ۳۳ سال، از لاک تغافل نسبت به کودتای اقتصادی تکنوکراتها درآمد و مجال داد تا مبارزه فکری و فرهنگی میان سردمداران اقتصاد وارداتی رایج در کشور با چهرههای مهجور و مظلوم منادی اقتصاد انقلابی، علنی شود و در مقابل چشم مردم قرار بگیرد.
این شروع جانانه را به فال نیک میگیریم و از مدیران عدالتخواه صداوسیما میخواهیم با همین دست فرمان ادامه دهند تا بالاخره معلوم شود زیربنا و روبنای نسخههای اقتصادی فلجکننده انقلاب اسلامی چه بوده است.
دکتر ایزدخواه
https://eitaa.com/joinchat/692715746C3dc69959f4
final1.mp3
51.17M
🎧صوت کامل مناظره جنجالی دکتر مسعود درخشان و دکتر موسی غنی نژاد در برنامه جهان آرا
۴ اردیبهشت ۱۴۰۲
عضو کانال شوید 🔻
https://eitaa.com/joinchat/692715746C3dc69959f4
انحراف اینگونه میشه👇
1⃣ یکی ۸ سال رئیس جمهور بوده،. 25 میلیون هم رای آورده
به رهبری اعتراض کرده که مردم را برای رای دادن ازاد نمیگذارید
2⃣ یکی دیگه با دروغ و فریب ۸ سال رئیس جمهور بوده ۲۵ میلیون هم رای آورده
حالا میگه باید رفراندم بشه
البته تودهنی محکمی از رهبر خورد
🔴 خدایا منحرفین و کینه توزان به ولایت فقیه و نمک نشناس ها که نان انقلاب را خوردند و ضد انقلاب شده اند را رسوا کن
https://eitaa.com/joinchat/692715746C3dc69959f4
🔻نقد روششناسانۀ تحلیل آیتالله علیدوست:
لطایف مصلحتاندیشی در بازسازی اجتماعی
🖊 مهدی جمشیدی
۱. آیتالله علیدوست در مصاحبه با تمارنمای جماران، مطالبی را دربارۀ مداخلۀ حاکمیّت در ماجرای کشف حجاب مطرح کردهاند که به نظر این قلم، دربردارندۀ این مضامین هست:
الف. لازمۀ «حجاب قانونی»، «اجبار به حجاب» است.
ب. نتیجۀ اجبار به حجاب نیز در شرایط کنونی، ایجاد «لجاجت» بلکه «بیاعتقادی» در جامعه است.
ج. این وضع، نقض غرض شارع است.
د. چون عمل حاکمیّت در این باره، مصداق نهیازمنکرِ مفسدهانگیز است، این تکلیف از حاکمیّت ساقط میشود.
هـ . پس در موقعیّت کنونی، اقتضای «مصلحت فقهی» این است که تحقّق حجاب در جامعه بهصورت «اجباری» نباشد، بلکه از «سازوکارهای فرهنگی» استفاده شود.
۲. از ایشان که نظریهپرداز و مؤلّف «فقه مصلحت» هستند، انتظار میرفت که بسیار فراتر از معادلههای گفتهشده و تکراری، استدلال کنند و متغیّرها و عنصرهای بیشتر و دیگری را وارد سنجش فقیهانۀ خویش سازند تا محاسبۀ مصلحتاندیشانهشان، «بخشی» و «بُرشی» نباشد. مصلحتبینی ایشان تنها بر «یک متغیّر» تکیه دارد و آن «تولید لجاجت در مکشفهها» است، حالآنکه مصلحت از سنجش مبتنی بر «برآیند همۀ متغیّرها» به دست میآید. تنها آنهنگام میتوان سخن ایشان را پذیرفت که تمام یا بیشتر متغیّرهای حاضر در این عرصۀ اجتماعی و حاکمیّتی، گرد آورده شوند و «منافع» و «مضار» مترتّب بر آنها، در کنار یکدیگر دیده شوند. حتّی در فقه فردی، «معادلهسازیهای تکمتغیّره»، موجب «سادهسازی نابجا» میشوند و ازاینرو، رهزن طریق صواب در فهم و تدبیر هستند؛ چه رسد به فقه اجتماعی که در هر لایه از آن، دهها متغیّر حاضر هستند و هر یک به گونهای در صورتبندی مسأله، مدخلیّت دارند. این وضع آنچنان غلیظ و برجسته است که باید گفت مسألههای اجتماعی، نقطۀ اوج «پیچیدگی» در جهان انسانی هستند و پیچیدگیشان نیز برخاسته از «تراکمِ» متغیّرها و همچنین «مناسبات تودردتو»ی آنها نسبت به یکدیگر است. این جهان را جز با منطق «تحلیل شبکهای» نمیتوان فهم کرد و سیاست اجتماعی نیز مدّتهاست از عهد آغازین ربطهای علّیِ خطّی و تکبُعدی عبور کرده است. یکی از دلایل پدید آمدن اختلافها و پراکندگیهای فراوان در مسألههای اجتماعی نیز همین امر است که احصای همۀ متغیّرها و یافتن مناسبات و تعاملات آنها، دشوار است و داوریها و آراء، برآمده از «فهمهای موردی» و «بینشهای تکّهای» هستند.
۳. از این گذشته، همۀ متغیّرها نیز «وزن» و «اعتبار» یکسان ندارند و چهبسا یک متغیّر آنچنان مهم و تعیینکننده باشد که متغیّرهای دیگر را به حاشیه براند. این امر نیز در تحلیل ایشان به چشم نمیخورد؛ گویا فقط پای یک متغیّر در میان است و باید بر اساس همان نظر داد و حکمرانی کرد. در محاسبههای مصلحتاندیشانۀ اجتماعی، هم متغیّرهای متعدّدی حضور دارند و هم این متغیّرها، وزانت و منزلت یکسانی ندارند. چهبسا اگر پای متغیّرهای دیگری به این تحلیل باز شود و «ضریب واقعی» به آنها داده شود، ایجاد لجاجت در مکشفهها آنچنان اهمّیّت نیابد و صدرنشین نباشد. «روند فزایندۀ کشف حجاب به کشف نقاط دیگر بدن»، «احتمال گذار زنانی از مرحلۀ ضعف حجاب به مرحلۀ کشف حجاب»، «پیدایی چرخۀ ساختشکنی در عرصههای دیگر»، «سستشدن انگیزۀ بدنۀ انقلابیِ مردم»، «وقوع نزاعهای در لایۀ مردمی»، «رقیقشدن اقتدار نظام در روایتها» و ... از جملۀ متغیّرهای بنیادین و سرنوشتساز در معادلهسازیهای معطوف به کشف مصلحت اجتماعی هستند.
۴. از سوی دیگر، ایشان میان الزام قانونی به حجاب و ایجاد لجاجت در فرد، «ربط علّیِ قطعی» برقرار کرده است؛ حالآنکه این سخن، اثباتنشده و در حد یک «فرضیه» است. هیچگونه پیمایشی، این نظر را تأیید نمیکند و این گفته، بسیاری از یک گمان قیاسی و حدس پیشینی، اعتبار ندارد. ایشان امر «محتمل» را «مفروض» انگاشتهاند و بر اساس آن، قضاوت کردهاند، درحالیکه این احتمال، فقط «یکی از مسیرهای ممکن» است. فارغ از این نقص روشی، هرگز نمیتوان حکم کرد که میان الزام قانونی به حجاب و لجوجشدن فرد، «تلازم ذاتی» برقرار است و خواهناخواه، همه یا بیشتر از افراد چنین خواهند شد، بلکه شاید تنها «برخی» مبتلا به کینه و لجاجت شوند و «بقیه» یا موضع خنثی داشته باشند و یا حتّی بهتدریج، متنبّه شوند و پس از مدّتی در اثر غلبۀ فضای اجتماعی، همراه گردند. تمام این فرضیهها در متن این واقعیّت، ممکن و محتمل هستند و هیچگونه مسیر منحصربهفردی و مطلقی وجود ندارد. جهان اجتماعی، جهان «تنوّعها» و «تکثّرها» است، نه جهان «یکنواختیها» و «همگونیها». ازاینرو، باید برای فهم و تدبیر آن، «منطق پیوستاری» را به کار گرفت و طیفها و طبقهها را دید و مراتب و درجات را ملاک قرار داد.
https://eitaa.com/joinchat/692715746C3dc69959f4
امام جمعه سابق زاهدان و کاشان در بابلسر به قتل رسید
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استان مازندران از قتل آیتالله عباسعلی سلیمانی عضو مجلس خبرگان رهبری در بابلسر خبر داد.
روح الله سلگی روز چهارشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود: آیتالله سلیمانی صبح امروز در حمله مسلحانه توسط یک فرد مسلح به قتل رسید و ضارب نیز دستگیر شده است.
عباسعلی سلیمانی اسبوکلائی (زاده ۱۳۲۶ در اسبوکلا سوادکوه) نماینده مجلس خبرگان رهبری است. ایشان نماینده ولی فقیه و امام جمعه کاشان از تاریخ ۲۵ مرداد ۱۳۹۹ تا ۹ فروردین ۱۴۰۱پس از آیت الله عبدالنبی نمازی بود.
وی نماینده ولی فقیه در استان سیستان و بلوچستان و امام جمعه شهر زاهدان نیز بودهاست.
https://eitaa.com/joinchat/692715746C3dc69959f4
رهبر انقلاب شهادت حجتالاسلام عباسعلی سلیمانی را تسلیت گفتند
🔹حضرت آیتالله خامنهای رهبر انقلاب اسلامی در پیامی شهادت حجتالاسلام عباسعلی سلیمانی را در حادثه سوء قصد به وی تسلیت گفتند.
متن پیام به شرح زیر است:
بسم الله الرّحمن الرّحیم
حادثهی سوء قصد به مرحوم حجتالاسلام آقای حاج شیخ عباسعلی سلیمانی رحمةالله علیه را که به شهادت ایشان منتهی شد به خانوادهی گرامی و دوستان و علاقمندان آن مرحوم تسلیت عرض میکنم. ایشان عضو مجلس خبرگان و سالها امام جمعهی زاهدان و کاشان و همواره در خدمت نظام جمهوری اسلامی بودند. از خداوند متعال علوّ درجات و قبول خدمات آن مرحوم را مسألت میکنم.
سیّدعلی خامنهای
#جریان_گام_دوم_منطقه_فرهنگی_کاشان
نیز این ضایعه جانگداز را خدمت خانواده ی گرامی و دوستداران این عالم گرانقدر تسلیت عرض می نماید.
🔷بی شک عمر با برکت ایشان در خدمت به اسلام و مسلمین منشا اثرات فراوان بوده و در مدت نمایندگی ولی فقیه و امامت جمعه کاشان با مردمداری و زیست مجاهدانه سعی در نزدیک کردن جریان های مختلف مذهبی، سیاسی، اجتماعی شهر را داشتند و جریان گام دوم کاشان نیز بر اساس ارشادات داهیانه ایشان شکل گرفته و تداوم یافت.
◼️خداوند روح ایشان را در اعلی علیین از رحمت واسعه خود مشحون نماید.
انشالله
جریان گام دوم منطقه فرهنگی کاشان
https://eitaa.com/joinchat/692715746C3dc69959f4
🔰شهردار کاشان برکنار نشد،پاسخ وی به سوال اعضا به رای گذاشته شد
🔰 یکی از اعضای شورای شهر کاشان گفت:شهردار کاشان برکنار نشده و پاسخ وی در خصوص اسکان وی در کاشان به رای گذاشته شد.
🔰وی در این خصوص گفت:۶نفر از اعضا از پاسخ شهردار قانع نشده و دو نفر رای ممتنع داده و یک نفر نیز از پاسخ وی قانع شد.
🔰گفتنی است قرار است پاسخ شهردار و نظر اعضا به کمیته تطبیق فرستاده شود تا پس از نیز جهت تصمیم گیری به وزارت کشور ارسال شود.
✍خبرنگار:سعیدغلامی
https://eitaa.com/joinchat/692715746C3dc69959f4
⭕️ در برابر نسل جوان چه باید کرد؟ / دو نگاه نادرست درباره نسل جوان چیست؟
🔹باید نسل جوان را بشناسیم و بفهمیم دارای چه مشخصات و ممیّزاتی است؟
درباره این نسل دو طرز تفکر شایع است و معمولا دو جور قضاوت میشود:
از نظر 1⃣ طبقه اینها یک عده مردمی هستند خام، مغرور، گرفتار هوی و هوس، شهوتپرست، دارای هزار عیب. این طبقه همیشه به این نسل دهن کجی میکنند و ناسزا میگویند.
اما 2⃣ از نظر خود نسل جوان درست به عکس است. آنها در خودشان عیب نمیبینند، خودشان را مجسمه هوش، مجسمه زیرکی، مجسمه آرمان های عالی میدانند.
🔸نسل کهن اینها را تکفیر و تفسیق میکند و این ها را تحمیق و تجهیل. آنها به اینها میگویند شما کافرید، شما شهوت پرستید، اینها به آنها میگویند شما نادانید، شما نمیفهمید. البته از نظر کلی یک نسل نسبت به نسل پیش ممکن است صالح باشد و ممکن است منحرف باشد.
🔹نسل جوان ما 1⃣ مزایائی دارد و 2⃣ عیب هائی. زیرا این نسل یک نوع ادراکات و احساساتی دارد که درگذشته نبود و 👈 از این جهت باید به او حق داد.👉 در عین حال یک انحرافات فکری و اخلاقی دارد و باید آنها را چاره کرد.
🔸چاره کردن این انحرافات بدون در نظر گرفتن مزایا یعنی ادراکات و احساسات و آرمان های عالی که دارد و بدون احترام گذاشتن به این ادراکات و احساسات میسر نیست. 👈 باید به این جهات احترام گذاشت. 👉
🔹رو در بایستی ندارد. در نسل گذشته فکرها این اندازه باز نبود، این احساسات با این آرمان های عالی نبود. 👈 باید به این آرمان ها احترام گذاشت. 👉 اسلام به این امور احترام گذاشته است. اگر ما بخواهیم به این امور بیاعتنا باشیم محال است که بتوانیم جلوی انحراف های فکری و اخلاقی نسل آینده را بگیریم.
🔸روشی که فعلا ما در مقابل این نسل پیش گرفتهایم که روش دهان کجی و انتقاد صرف و مذمت است و دائما فریاد ما بلند است که سینما اینطور، تئاتر اینطور، مهمانخانههای بین شمیران و تهران اینطور، رقص چنین، استخر چنان، و دائما وای وای میکنیم درست نیست. باید فکر اساسی برای این انحراف ها کرد.
🔹مهمتر از اینکه طرحی برای رهبری این نسل تهیه کنیم اینست که این فکر در ما قوت بگیرد که مسأله رهبری و هدایت، از لحاظ #تاکتیک و کیفیت عمل در #زمان های متفاوت و در مورد #اشخاص متفاوت، فرق میکند و ما باید این خیال را از کله خود بیرون کنیم که نسل جدید را با همان متد قدیم رهبری کنیم.
✍ استاد شهید مطهری (ره)
🔺برگرفته از: رهبری نسل جوان
https://eitaa.com/joinchat/692715746C3dc69959f4
24.71M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️ «اولوا بقیه» چیست؟
💬 حجت الاسلام محسن قنبریان
🔹آیه ۱۱۶ هود می پرسد: چرا اولوا بقیه نیستید!
اولوا بقیه، رهسپار بقیه الله اند!
و اینها فقط به یک وصف توصیف میشوند: «نهی از فساد در زمین!»
🔸امام خمینی ما را پای این آیه آورد!
حالا بگو دینداری مردم ایران بهتر شده یا پسرفت کرده؟!
🔹امام همه آن را در دو کلمه خلاصه کرد: «مبارزه با آمریکا و اسلام آمریکایی!»
اسلام آمریکایی یعنی چه؟!
🔸هیچ جمکران و مسجد سهله ای بیشتر از این اولوا بقیه شدن تورا به امام زمان(عج) نمی رساند!
🔺فایل صوتی را اینجا بشنوید.
🔻چکیده بحث را اینجا بخوانید.
https://eitaa.com/joinchat/692715746C3dc69959f4
عدالت خواهی واقع گرا.mp3
26.67M
🔰 عدالتخواهی واقع گرا
بحثی مهم در مبانی #ویژه_نخبگان
شب نیمه شعبان۱۴۰۱ هیات الزهرا دانشگاه شریف
#حجت_الاسلام_قنبریان
• تَمَّت کَلِمَتُ ربِّکَ صدقاً و عدلاً...
❓کلمه رب چیست؟ تمامش به صدق و عدل یعنی چه؟!
❗️دو دیگری این مکتب: واقع گرایی تنزیل یافته/ آرمان گرایی بدون کلمه رب!
❓ آرمان عدالت در مکتب اسلام چگونه مبتنی بر واقعیت است؟!
❗️خروج از واقعیات خط عدالت، فساد است و به ظلم و اتراف می کشد.
• فلولا کان من القرون من قبلکم اولوا بقیة ینهون عن الفساد فی الارض...
❓اولوا بقیه چه کسانی اند؟! چه نسبتی با بقیة الله دارند؟!
❗️وجه اصلی آنها: نهی از فساد در زمین!
❓با شاخص این آیه، جامعه ایرانی از سده های قبل بهتر شده است؟!
* چکیده این بحث را اینجا بخوانید
* گوش دادن این فایل صوتی را به دوستان انقلابی و عدالتخواهان توصیه می کنیم
#مبانی_عدالتخواهی
#انقلاب_اسلامی
#مهدویت
چکیده بحث اینجا
m_ghanbarian
https://eitaa.com/joinchat/692715746C3dc69959f4
🔘 عدالتخواهی واقع گرا
چکیده ای از بحثی مهم شب نیمه شعبان۱۴۰۱/ دانشگاه شریف
حجت الاسلام قنبریان
#بخش_اول
▫️ دو آیه کلیدی و ارزیابی
1⃣ آیه ۱۱۵ انعام: وَ تَمَّت کَلِمَتُ رَبِّکَ صِدقاً و عَدلاً لامُبَدِّلَ لِکَلِماتِه وَ هُو السَّمیعُ العلیم
❓کلمه رب چیست؟ اتمامش چیست؟!
❓تمام شدن کلمه به صدق و عدل یعنی چه؟!
• کلمه چیزی است که از مکنون و منظوری پرده بردارد. گاهی سخن و فرمان است گاهی هم یک موجود عینی! قرآن، عیسی(ع) را (کلمه منه) کلمه ای از پروردگار می خواند! چون آن نحوه خلقت، تمثال کلمه وجودیِ "کُن فیکون" بود.
• کلمه رب در این آیه:
- روایات می گویند: ائمه اطهار(ع)
- مفسرینی مثل علامه طباطبایی: دعوت اسلامی، آیین
ایندو قابل جمع اند. دین و آیین از آدم تا خاتم به حسب اقتضاء و نیاز بشر تکمیل شد؛ دین اسلام اتمام و اکمال آن است.
در عین حال رهبران معصوم این دین، مجسمه و تمثال آنند پس درست است آنان هم کلمه رب خوانده شوند. چنانچه آنها را در زیارات "کلمه التقوی" هم می خوانیم.
• تمامیت به صدق: یعنی آنچنان که گفته شده، تحقق پذیرد. این آیین حاکی از حقیقت تکوین و بنیادی ترین حقیقت (یعنی توحید و شعب آن) و مراتب واقعیت عالم است. ⬅️ پس از این حیث متصف به صدق می شود.
صدق، معیار سنجش اخبار است. در حکمت نظری این آیین درباره قوس نزول (انا لله) و قوس صعود (انا الیه راجعون) هر چه لازم بوده، تمام و کمال گفته است پس اتمامش متصف به صدق می شود.
• تمامیت به عدل: عدالت گزاره بنیادین حکمت عملی و حوزه باید ها و بایسته هاست. بخلاف هست ها، باید ها متصف به صدق و کذب نمی شوند چون انشاء و ایجادند نه خبر و حکایت.
متصف به عدل و ظلم می شوند. "برو" مثل "رفت" نیست. برو، انشاء و ایجاد رفتن است نمی پرسند راست است یا دروغ می گویند: این دستور عدل بود؟! ⬅️ دستورات و تشریع دین از این حیث متصف به عدل می شود.
یعنی از حیث تشریع و بایسته، متکی به عدالت و رعایت حق و شأن هاست.
• جمع بندی: آیه می فرماید کلمه رب و این آیین هم "واقع گراست" (چون متکی به اصیل ترین واقعیات است و صدق دارد) و هم "آرمانگراست"
(چون بایسته ها و درخواست هایش متکی بر اصیل ترین آرمان یعنی عدالت است)
❗️ دو دیگری این کلمه رب:
الف) یکی جانب "واقعیت" ایستاد و واقع گرایی را برگزید!
لکن حقیقت و واقعیت اصیل عالم یعنی خدا و توحید را لحاظ نکرد! به واقعیت های دانی و پست بسنده کرد!
نگفت خدا نیست؛ گفت قابل بحث علمی و عقلی نیست! یعنی صدق و کذب بردار نیست! کانت این ضربه جبران ناپذیر را زد که بحث از مبدأ و معاد را از سنجش علمی و بررسی صدق و کذب خارج کرد! پوزیتویست ها بعدا تصورش را هم زیر سؤال بردند و گفتند اصلا معنای روشنی هم ندارد!
- این رئالیست و واقع گرایی در غرب به "واقعیت طبیعت" تنزل کرد چون هیچ واقعیت برتری از آن را قابل بررسی علمی و اتصاف به صدق و کذب ندانست!
- "طبیعت" هم دو فرد اصلی دارد: طبیعت انسان و طبیعت بی جان! واقعیت شد همین طبیعت ها!
علوم شد بررسی و سنجش و پیش بینی این طبیعت ها! طبیعت حرص و طمع در انسان، کنش اقتصادی او را می سازد. انسان اصلا در بستره بازار معنا شد. تنبل و بی کار است مگر برای گرسنگی یا غذای چرب تر! پیش بینی آماری و ریاضی این کنش ها علم (اقتصاد و...) شد!
- آرمان در این واقع گرایی تنزل یافته، "آزادی طبیعت انسان" است. طبیعتی که واقعیت است، تغییر برنمی دارد؛ همان را آزاد بگذار!
ب) دیگری جانب آرمان ایستاد! ریشه ایده ها و آرمانها و بایسته ها، عدالت بود. شعار عدالت داد لکن چون آرمان و عدالتش مبتنی بر واقعیت نبود از حقیقت اصیل توحید نمی آمد، به یک ایده آلیست پوچ انجامید. وقتی توحید و خدا را خرافه و افیون خواند، عدالت و آرمانش هم متکی بر واقع و صدق نشد...
ادامه در بخش دوم
m_ghanbarian
https://eitaa.com/joinchat/692715746C3dc69959f4
🔘 عدالتخواهی واقع گرا
چکیده ای از بحثی مهم شب نیمه شعبان۱۴۰۱/ دانشگاه شریف
حجت الاسلام قنبریان
#بخش_دوم
❗️ عدالت مبتنی بر صدق (آرمان مبتنی بر واقعیت):
عدالت در آیین الهی مبتنی بر واقعیت و صدق است. زنجیره اعتدال ها و عدالت ها یک خط مستقیم (صراط مستقیم ) می شود:
- اعتدال درون انسان اولین واقعیت است. همان شهوت و طمع در نقطه تعادل میشود عفاف. وقتی عدالت بر خُلق انسان بنشیند از او انسانی عفیف (خویشتن دار از حرام) می سازد و همینجور شجاع و حکیم و...
- مناصب مهم جامعه از شهادت دادن تا قضاوت و امام جماعت و کارگزار و والی و... را شرط عدالت می کند. تا مدار بر عدالت بچرخد.
- از آن بالاتر صفات و اسماء خداوند را هم با عدل، میزان و متناسب می کند!
توضیح اینکه: هر اسمی از اسامی خداوند مثل خود او بی نهایت است و اقتضاء اطلاق و بی نهایت دارد مثلا رحمت، بی نهایت است، اطلاق می خواهد. اطلاقش یعنی چه؟ یعنی هیچ چیز و هیچ کس بیرون نماند! شمرها و فرعون ها را هم بگیرد! در مقابل اسم قهر و غضب هم اطلاق می خواهد...
چه می شود که تناسب حاکم می شود و اسماء حسنای الهی شکل می گیرد؟! مثلا "سبقت رحمته غضبه" می شود؟! ⬅️ اسم " الحَکَم العدل"، اسماء الهی را منظم می کند و به رحمت اجازه ظهور بیشتر از عذاب و نقمت می دهد!
می بینید چگونه در واقعی ترین چیز عالم -یعنی صفات الهی- عدالت، تنظیم گری می کند؟!
- انبیاء و اولیاء بعنوان انسان کامل هم مظهر این اسماء حسنای الهی و محصول تنظیم گری اسم الحکم العدل می شوند.
⬅️ حالا این نقطه های عدالت واقعی را اگر به هم رسم کنی یک خط مستقیم می شود، صراط مستقیمی که از درون طبیعت انسان شروع و به حریم اسماء الهی می رسد.
عدالت، بایسته این آیین، استقامت بر این صراط از طبیعت تا اسماء است.
می بینی چقدر با عدالت مارکسیستی منکر حقیقت های برتر تفاوت دارد؟!
می بینی چقدر واقع گرا و مبتنی بر واقعیات اصیل عالم است؟! و از واقع گرایی و رئالیست طبیعی غرب فاصله می گیرد؟!
❗️ خروج از عدالت ها!
خروج از عدالت، فقط در نشئه دنیا و طبیعت انسان ممکن است. وقتی گستره واقعیت را از طبیعت تا اسماء دیدی، این خروج ها از عدالت را "جوله" می بینی و عدالت را "دوله"!
خروج از عدالت در طبیعت انسان که با "هلوع" و "جزوع" و "منوع" بودن خود نمایی می کند، نوعی" فساد" است. ناواقعیت و خروج از چرخه واقعی دنیا تا خداست. خروج از عدالت های اجتماعی نیز همین است.
⬅️ مقابل این فساد و ناعدالتی ایستادن، از مصادیق "تمت کلمة ربک صدقا و عدلا" است.
2⃣ آیه ۱۱۶ هود:
فَلَولا کانَ مِنَ القُرُونِ مِن قَبلِکُم اُولُوا بقیة یَنهَون عَن الفسادِ فِی الارضِ الا قلیلاً مِمَّن اَنجَینا منهم و اتبع الذین ظَلَموا ما اُترفوا فیه و کانوا مجرمین.
آیه در مقام توبیخ است. می فرماید چرا در نسلهای گذشته جز اندکی اولوا بقیه نبودند و بقیه تبعیت از ظلم و اتراف کرده و مجرم شدند.
- اولوا بقیه یعنی صاحبان بقاء یعنی نامیرا. از آنها نمی میرد جز این تن! زنده و جاویدند.
- بقیة الله فرد اکمل این اولوا بقیه است؛ نه یعنی باقیمانده خدا، یعنی وجه باقی رب.
❓ این اولوا بقیه چه خصوصیتی دارند؟!
بین هزار خصلت عبادی و اخلاقی و عرفانی و... خداوند یک خصلت را بعنوان وصف آنها در آیه آورده: ینهون عن الفساد فی الارض!
نهی از فساد در زمین می کنند! عدالت خواه و فساد ستیزند.
فساد همان خروج از عدل ها بود که در زنجیره قبل شمارش شد.
اینها مقابل ظالمین و مترفین و شادخوران در این آیه اند.
⬅️ راه نشانه گذاری شده بقیة الله در قرآن این است. بقیه راه ها آدرس غلط است. آدرس های حجتیه ای و نوحجتیه ای آدرس غلط است!
⬅️ حالا ارزیابی کن جامعه ایرانی نسبت به ۴۰۰سال پیش (کمتر و بیشتر) به بقیة الله نزدیک شده یا دور شده؟!
آیا جامعه امروز ایران بیشتر مصداق "ینهون عن افساد فی الارض" (آنهم فی الارض در همه زمین نه مقابل خان یک دهات) است یا دوره قاجار و پهلوی؟!
• امام عزیز این راه را باز کرد نهی از فساد در زمین مقابل استکبار جهانی در خارج مقابل اسلام مترفین و مرفهین در داخل...
- مقام صاحب الزمان حله را با ماجرای فتح بازی دراز مقایسه کنید تا ببینید چه راهی آمده ایم و چقدر به تحقق این آیه نزدیک شده ایم!
* نکات مهمی در این سخنرانی برای دوستان انقلاب و عدالتخواه به لحاظ مبانی وجود دارد. حتما فایل صوتی را گوش کنید و به دیگران سفارش کنید
#مبانی_عدالتخواهی
#انقلاب_اسلامی
m_ghanbarian
https://eitaa.com/joinchat/692715746C3dc69959f4
#انقلاب_اسلامی
#ولایت_مطلقه_فقیه
#نایب_برحق_امام_زمان
⚜مهدویت و اطاعت از ولی فقیه⚜
ولایت فقیه با دو رویکرد قابل تعریف است. با یک نگاه و رویکرد ولایت فقیه یک بحث فقهی تلقی می شود که در واقع اصل اینکه مردم نسبت به ولایت فقیه چه وظیفه ای دارند چه تعاملی دارند و چه برخوردی باید داشته باشند در مباحث فقهی مطرح می شود. رویکرد دوم در بحث ولایت فقیه رویکرد کلامی یا رویکرد دین شناختی است، در این نگاه ولایت فقیه یک بحث کلامی در راستای مبانی مهدویت تعریف می شود.
در مباحث مهدویت بحث از غیبت صغری و غیبت کبری آن حضرت جایگاه ویژه ای دارد. در غیبت صغری نایبان خاص مطرح و امام زمان عجل الله تعالی فرجه چهار نایب را پشت سر هم تعیین فرمودند. در غیبت کبری بحث نیابت عام مطرح می شود، دیگر امام زمان عجل الله تعالی فرجه نایب خاص معرفی نمی کند بلکه براساس روایات و فرمایشات حضرات معصومین علیهم السلام یکسری ویژگی ها مطرح شده و هرکسی این ویژگی ها را کسب کرد می تواند به عنوان ولی فقیه باشد، ویژگی هایی مانند فقاهت، عدالت، تدبیر و مدیریت، از این قبیل شاخصه هایی است که برای فقها برشمرده می شود، این شاخصه ها در روایات آمده و مفاهیم و ویژگی ها در این روایات مطرح شده و هر کسی این ویژگی ها را داشت نایب عام امام عصر علیه السلام نامیده میشود. .
سرآمد این نیابت فقها بحث ولایت فقیه است. در این نگاه بحث ولایت فقیه یک بحث کلامی است. چون سلسله مراتب از خداوند آغاز و به نبوت و امامت می انجامد. بحث نایبان عام در عرض و با تبعیت از امام معصوم علیه السلام مطرح است.
مسائل بیرونی و پیش فرض ولایت فقیه که تحت عنوان مبانی نظری معرفتی ولایت فقیه تعریف میشوند. در واقع این پیش فرض ها، پایه و اساس مباحث ولایت فقیه است. این مبانی و پیش فرض ها دو قسم است یکسری مبانی مباشر داریم و یکسری مبانی غیر مباشر یا دور تقسیم شده اند.
مبانی غیرمستقیم ولایت فقیه چون با واسطه به ولایت فقیه مرتبط می شوند، مثل نظریه جامعیت دین، نظریه کمال دین، نظریه خاتمیت دین، نظریه جاودانگی دین، نظریه انتصابی بودن امامت و ... .
بطور مثال جامعیت دین یکی از مبناهای غیر مستقیم ولایت فقیه است. جامعیت دین می طلبد بعد از پیامبر گرامی خدا صلی الله علیه و آله امامانی بیایند (در اینجا بحث ولایت بعد از پذیرش نبوت و بعد از قبول جامعیت دین) لذا امر امامت در همه زمان ها ساری و جاری باید باشد.
عصر غیبت را هم در بر میگیرد، یعنی در زمان غیبت هم ما نیاز به امام و پیشوا یا نایب او داریم. یعنی لزوم ولایت فقیه ثابت است. . در واقع جامعیت دین امامت را ثابت کرده و به واسطه امامت ولایت فقیه تحت عنوان نیابت عامه ثابت می شود. به این دلیل می گوییم اینها همه مبانی غیر مستقیم ولایت فقیه است.
مبانی نزدیک و مستقیم ولایت فقیه. یعنی مبانی ای که مستقیم به ولایت فقیه متصل می شود و هیچ واسطه ای ندارد. اولین مبنای نظری معرفتی ولایت فقیه، خود اندیشه مهدویت است.
مهدویت در واقع منتها الیه امامت است و دو نوع نیابت برایش تعریف شده، نیابت خاص که مربوط به عصر غیبت صغری است و نیابت عام که مربوط به عصر غیبت کبری است. این نیابت عام که بیان ویژگی نایبان امام زمان عجل الله تعالی فرجه در عصر غیبت کبری است. اساس کار و بیانگر سرپرستی فقها در عصر غیبت است.
در میان فقها بحث ولایت یک فقیه، به عنوان سرآمد این مباحث نیابت عام مطرح می شود. یعنی اندیشه مهدویت مستقیم به بحث ولایت فقیه مرتبط می شود. به عبارت دیگر براساس نیابت عام مهدویت، ولایت فقیه را پذیرفته ایم. لذا مهدویت مبنای نظری معرفتی ولایت فقیه است.
یا مثال دیگر در مورد مبانی مستقیم ولایت فقیه بحث لزوم تحقق احکام الهی در همه زمان ها، یا لزوم سرپرستی در همه زمان ها است. چون طبق این نظر معتقدیم که در همه زمان ها مسلمانان باید یک سرپرست داشته باشند و در زمان غیبت هم باید یک سرپرستی در جامعه اسلامی وجود داشته باشد و مسلمانان را هدایت و رهبری کند و چه سرپرستی نزدیک تر از امام زمان و نایب او که ولایت فقیه است.
تصریح بسیاری از فقهاى بزرگ شیعه، اعتقاد به نایب عام امام زمان عجل الله تعالی فرجه را بر ما روشن نموده است. اصل ولایت فقیه، مورد اتفاق یا حداقل از نظرات مشهور بین فقیهان شیعه است. بطور نمونه مرحوم نراقى معتقد است: «ولایت فقیه فى الجمله بین شیعیان اجماعى است و هیچ یک از فقها فى الجمله در ولایت فقیه اشکال نکرده است»
.(نراقى، احمد، عوائد الایام، ص 186) صاحب جواهر فرموده اند: «کسى که در ولایت فقیه وسوسه کند، طعم فقه را نچشیده است و معنا و رمز کلمات معصومین علیهم السلام را نفهمیده است». (جواهر الکلام، ج 2، ص 398.)
https://eitaa.com/joinchat/692715746C3dc69959f4
در میان علمای متاخر هم امام خمینی(ره) مى فرماید: «موضوع ولایت فقیه، چیز تازه اى نیست که ما آورده باشیم؛ بلکه این مسأله از اول مورد بحث بوده است. حکم میرزاى شیرازى در حرمت تنباکو، چون حکم حکومتى بود... همه علما تبعیت کردند... . مرحوم کاشف الغطاء بسیارى از این مطالب را فرموده اند...
مرحوم نراقى همه شئون رسول الله را براى فقها ثابت مى دانند. آقاى نائینى نیز مى فرمایند: این مطلب از مقبوله عمر بن حنظله استفاده مى شود... این مسأله تازگى ندارد...».
(امام خمینى(ره)، ولایت فقیه، صص 113 – 112) اختلاف ها، در حدود و ثغور اختیارات ولى فقیه و چگونگى اثبات آن مانند اختلاف دانشمندان در سایر مباحث علمی است. از نظر عملی نیز بسیاری از فقهای بزرگ در صورت وجود شرایط لازم به این اصل عمل کرده اند.
https://eitaa.com/joinchat/692715746C3dc69959f4
41.23M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️ ضوابط پوشش در دانشگاه های دنیا
https://eitaa.com/joinchat/692715746C3dc69959f4
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰نتیجه برخورد سلبی مناسب با بی قانون ها در باغ گلهای اصفهان
🔹این ویدیو رو با دقت ببینید !
به واکنش اکثریت دقت کنید!
🔹به وضوح مشخص است که در جمهوری اسلامی با اقلیتی روبرو هستیم که خیال اکثریت را در ذهن دارد !
#چرا_از_من_حمایت_نمیکنید 😂
🔹مسئولین در برخورد با این اقلیت تردید نکنند !
🔹کلیپ بعدی را هم ببینید.
https://eitaa.com/game2kashan/368
https://eitaa.com/joinchat/692715746C3dc69959f4
13.77M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰 در باغ گل های اصفهان چه خبر شده !!!
🔹حتما کلیپ بعدی را هم ببینید.
https://eitaa.com/game2kashan/367
🔹اقدام ارزشمند سازمان پارک ها و فضای سبز شهرداری اصفهان در مجموعه باغ گل های شهر اصفهان به جهت تذکر محترمانه به مراجعه کنندگان ....
🔹در این مجموعه پذیرای بانوان محجبه و خانواده آنها با تخفیف ویژه خواهند بود. 😊
https://eitaa.com/joinchat/692715746C3dc69959f4
پیشنهاد حکیمانه و عالمانه نماینده ولی فقیه در کاشان
امام جمعه و نماینده ولی فقيه در جلسه ملاقات و استماع سخنان اعضای شورای شهر و شهردار کاشان گفت:
بنده قصد دخالت ندارم/اگر تشخیص داده اید که حجت بر شما تمام شده است بنا به تشخیص خود همانطور عمل نمایید
در پی ملاقات اعضای شورای شهر و شهردار کاشان و اخباری که از آن در رسانه ها منعکس شد در برخورد و بازتاب در خصوص آن، عده ای در فضای مجازی به اظهار نظر پرداخته و تفسیرهای مختلفی از آن از خود بروز دادند
که باید گفت اولا طبق توضیحاتی که در پیشگفتار آمده است باید توجه عموم را به این واجب معطوف نمود که شان و جایگاه نماینده ولی فقیه در مناطق، هم بلحاظ شرعی و هم بلحاظ قانونی بسیار بالاست و نظرات ایشان دارای اعتبار شرعی و قانونی و صائب برای انجام اطاعت از جانب مؤمنین است
لذا در پی آن چه که در خصوص مسائل اختلافی حاکم بین شورای شهر و شهرداری در اخبار شنیده شد
حجه الاسلام و المسلمین سعید حسینی امام جمعه محترم و نماینده ولی فقیه معزز در کاشان بر اساس جایگاه معنوی که دارا می باشند دو طرف بحث را به ملاقات پذیرفته اند که حاصل آن این باشد آنچه مصالح عموم را می طلبد در آن نظر مبارک خویش را داده باشند
که حسب اخبار و شنیده ها در آن جلسه ایشان ضمن بزرگواری ،حرف ها و استدلال های طرفین را شنیده و ضمن تذکر و یاد آوری این مهم که صندلی و جایگاه هر کدام از مسئولین حاصل تقدیم هفتاد و دو نفر شهید است و عملکرد همه در محضر خداوند ، شهداء و امام زمان قرار دارد و چون خداوند و پیامبر اکرم صلوات الله علیه شاهد و ناظر همه عملکردهای ما هستند به تبع روزی این عملکردها مورد رسیدگی واقع خواهد شد [ که از بابت هر عملکردی باید جواب پس دهیم]
ضمن دفاع از منزلت اشخاص حاضر فرموده اند هیچ فردی نباید راضی به این باشد که در افواه و عموم به یک مسئول در هر شهر و هر جناحی توهین صورت پذیرد و با استناد به روایت فرمایش امام رضا علیه آلاف تحیه و ثنا به حضرت عبدالعظیم حسنی که ، ( يا عبدالعظیم، أبلِغ عَنّي أولِيائِيَ السَّلامَ، ... و مُرهُم بِالصِّدقِ فِي الحَديثِ ) به شیعیان من سلام برسان و به انها دستور دهید خودتان را عادت دهید به سخن راست گفتن و همچنین مطابق با دستور پیامبر اکرم صلی الله که فرموده است: « النجاهَ فیِ الصِّدقِ». (نجات انسان در راستگویی است). تلاش کنیم در هر مصاحبه ای، چه در خلوت و چه در جلوت این فرمایشات معصومین صلوات الله اجمعین سرلوحه کار ما و اعضای شورا و شهردار در در عمل به صدق و راستگویی قرار داشته باشد .
و با یادآوری این نکته اساسی که قصد ندارند در کار هیچ کدام از طرفین اختلاف، دخالت نمایند اما توصیه های ارشادی مبذول فرموده اند که توجه همگان را می طلبد
که اگر اکنون در دوراهی قرار گرفته اید. و عده ای می گویند شهردار تخصص دارد و عده ای دیگر در مخالفت به آن می گویند تخصص ندارد. بنده بنظرم می آید، مهلت یک یا دو ماهه به ایشان داده شود تا یک مرجع بالا دستی، دقیقا عملکردهای تخصصی ایشان را بصورت مستند رصد نموده و پس از نتیجه آن منجر به تصمیم گیری نهایی شود در اینصورت این روش مطلوب خواهد بود اما در ادامه معظم له بعد از شنیدن سخنان هر دو طرف بحث مد نظر و استدلال های یک دیگر در بیان جزئیات و کلیات با ذکر مجدد این نکته که قصد دخالت ندارند
نهایتا به اعضای شوراي شهر مخالف ادامه کار شهردار فرموده اند اگر تشخیص داده اید که حجت بر شما تمام شده است بنا به تشخیص خود همانطور عمل نمایید که تشخیص داده اید
که بنظر می رسد تاکید معظم له ابتدا توصیه به تانی بیشتر در انجام هر تصمیمی در این خصوص بوده و سپس فرموده اند به هر تشخیصی که رسیده اید عمل کنید.
یعنی با کمال درایت سعی داشته اند هم به آرامش و اصلاح امور شهر کمک نمایند هم استقلال رای شورا و عمل به قانون از سوی نمایندگان مردم در شورا را مد نظر همگان قرار دهند .
لذا توجه همگان را بطور ویژه می طلبد که امام جمعه و نماینده ولی فقیه در کاشان چقدر حکیمانه و عالمانه به پیشنهاد و نظر بی طرفانه خود در این زمینه پرداخته اند که مؤمنین و شهروندان بیش از گذشته به اهمیت جایگاه پدرانه معنوی معظم له در این جایگاه بسیار مهم پی ببرند
http://payamekashan.ir/?sysid=1&newsid=28045
https://eitaa.com/joinchat/692715746C3dc69959f4
#دوره_جامع تربیت مربی #بیانیه_گام_دوم_انقلاب🌹
🖥 بصورت #آنلاین و #آفلاین
👨🏻💻ارائه دوره توسط اساتید دانشگاه جامع امام حسین (ع)
🏆 ارائه #مدرک_معتبر +حکم مربیگری
🖥 عضویت در #انجمن_مدرسان بیانیه (ملی)
🌺 معرفی #برترین_های_دوره به عنوان مدرس و نماینده شعب استانی انجمن مدرسان بیانیه
🔹شروع دوره: 26 اردیبهشت 🔹 26 جلسه
🔹روزهای زوج ساعت 21:00 تا 22:30
🆔@Analysts
🆔@secondstep_course
آیدی پشتیبانی:
@AH_info
لینک ثبت نام:
https://armanpsy.ir/bg2
♨️ ۵٠ درصد #تخفیف_ویژه:
🔺دانشجویان، طلاب، فرهنگیان، هادیان سیاسی، اساتید دروس معارف دانشگاه، راویان دفاع مقدس
https://eitaa.com/joinchat/692715746C3dc69959f4
تبیین اساس کار ما است. ما با ذهنها مواجهیم، با دلها مواجهیم؛ باید دلها قانع بشود. اگر دلها قانع نشد، بدنها به راه نمیافتد، جسمها بهکار نمیافتد؛ این فرقِ بین تفکّر اسلامی و تفکّرات غیر اسلامی است. ...
تفکّر اسلامی تبیین است. فَاِنَّما عَلَیکَ البَلاغ؛(۲۶) به پیغمبر خدا میگوید وظیفهی تو رساندن است، حرف را باید برسانی.
باید تبیین کنید؛ حرفهایتان را، نظراتتان را بگویید؛ در مسائل مهمّ کشور؛ در مسئلهی اقتصاد مقاومتی تبیین کنید، در مسئلهی پیشرفت علمی -اینها مسائل مهمّ کشور است- در مسئلهی ارتباط با آمریکا [تبیین کنید]؛ برای خیلیها روشن نیست. برای شما که مجموعههای دانشجویی هستید، اگر روشن نیست، بروید برای خودتان روشن کنید؛ اگر روشن است، برای مجموعهی دانشجویی تبیین کنید. ... خب، این ذهنی که فعّال است، بنشیند راجع به این قضیّه استدلالهای مناسب را پیدا کند، این را ترویج کند. ببینید! [این] یکی از چیزهای مورد تبیین است. مسئلهی سبک زندگی اسلامی ایرانی که ما مطرح کردیم، خب این درخور بررسی است، این را تبیین کنید، هم خودتان عملاً و هم تبیینی. مسئلهی فرهنگ، یکی از مسائل مهم است، این را تبیین کنید. ... البتّه تداوم کاری لازم دارد، استقامت لازم دارد، درست گفتن لازم دارد، تکرار لازم دارد، ممکن است یک زمانی هم طول بکشد.
۱۳۹۵/۰۴/۱۲ بیانات در دیدار جمعى از دانشجویان
https://eitaa.com/joinchat/692715746C3dc69959f4
اگر برای زیست در فضای مجازی بیانیه مهم #گام_دوم انقلاب حضرت آقا را بعنوان سندی برای حرکت به سمت #تمدن_نوین_اسلامی معیار قرار دهیم خواهیم دانست که
پرداختن به سلبریتی بیسوادی که کشف حجاب کرده و نپرداختن به خبر مسلمان شدن دیلن تیری سلبریتی مشهور فرانسه برخلاف توصیه های این سند است
ضمن اینکه ناگفته پیداست که شگردی است از عملیات روانی دشمن
https://eitaa.com/joinchat/692715746C3dc69959f4
🔴 تامین مالی رسانه های جریان فتنه و اصلاحات از کجاست؟
همیشه فکر میکردم که پول رسانه هایی که در داخل کشور بدنبال براندازی نرم هستند و مدام علیه نظام توطئه و فتنه میکنند از خارج کشور و توسط سرویس های جاسوسی و عربستان سعودی تامین میشود.
دیشب اما سید یاسر جبرائیلی درباره تامین کنندگان مالی داخلی این رسانه های منحط و شارلاتان افشاگری کرد . شرکت های بزرگ صاحب دلار بخش زیادی از پول این ماشین های جنگ رسانه ای دشمن را در داخل تامین میکنند.
خبرنگاران و روزنامه نگاران اصلاحات از بودجه های باده آورده شرکت های دولتی و غیر دولتی میخورند و علیه نظام توطئه میکنند.
یک روزنامه با ۵ هزار تیراژ تنها برای درج یک آگهی از یک شرکت بزرگ دولتی ۱۳۰ میلیون تومان پول دریافت کرده است. حالا حساب کنید در طول سال از چه تعداد زیادی ازین شرکت ها آگهی دریافت میکنند و به این بهانه چه پول های نجومی از جیب مردم میخورند....
https://eitaa.com/joinchat/692715746C3dc69959f4
📌راز اثر بخشی امر به معروف با پنج تکنیک طلایی
🔹اگر امر به معروف ونهی از منکر به شکل صحیح و اصولی در جامعه اجرا شود، با استقبال چشمگیر مردم به این فریضه الهی مواجه خواهیم شد و معارف دینی به شکل خوبی در جامعه گسترش خواهد یافت.
🔸امربهمعروف و نهیازمنکر، یکی از بهترین و زیباترین معارف اخلاقی و قرآنی است که زمینهساز تقویت خوبیها و محاسن اخلاقی در جامعه به شمار میآید و از گسترش ناهنجاریهای اجتماعی و اخلاقی جلوگیری مینماید.
🔺در این نوشتار تلاش داریم به برخی از تکنیکهایی که در اثربخشی امربهمعروف و نهیازمنکر تأثیر مثبتی دارد، اشاره کنیم.
1️⃣مقدم کردن خود بر دیگران
2️⃣بیان و شیوه نیکو در امربهمعروف و نهیازمنکر
3️⃣استفاده از بیان حکیمانه و شیوا
4️⃣توجه به کرامت و شخصیت افراد
5️⃣القاء غیرمستقیم
🏖کشورهای غربی برای القای فرهنگ منحط و غیراخلاقی خود با تولیدات جذاب رسانه و القای غیرمستقیم، بهصورت تدریجی ضربات ویرانگری بر سرمایه اجتماعی ایران عزیز وارد کرده است. سزاوار است متولیان امور فرهنگی نیز با ارائه راهکارهای علمی، مانع گسترش نواهی و منکرات اجتماعی در جامعه شوند.
♦️ادامه مطلب را در لینک زیر مشاهده فرمایید
🌐https://btid.org/fa/news/244237
✅ آیدی دریافت سوالات👇
@pasokhgo313
📎 #خانواده
📎 #حجاب
🌐 btid.org
https://eitaa.com/joinchat/692715746C3dc69959f4
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴سربازای خمینی🇮🇷 vs دشمنان سربازای خمینی
در #گام_دوم_کاشان عضوشوید
https://eitaa.com/joinchat/692715746C3dc69959f4
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔆 خورشید دمیده و سحر نزدیک است
https://eitaa.com/joinchat/692715746C3dc69959f4
سایه ات مستدام سپهسالار امام زمان علیه السلام حضرت امام خامنه ای عزیز
در سخنانی هم از منظر خریدار کتاب وهم از منظر ناشر نکات کلیدی ارائه فرمودند
هم کتاب تخصصی مطالعه دارند
هم علمی
ولی تاکیدی بر کتاب خاطرات مجاهدان داشتند
ودر همین همدرسها نهفته است
https://eitaa.com/joinchat/692715746C3dc69959f4
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ ابرقدرت شدن ایران
🔹واکنش فرماندۀ نیروی دریایی روسیه به سفر ناوهای ایرانی به دور دنیا
🔹فقط ناوگروه یک کشور ابرقدرت میتواند به دور کرۀ زمین سفر کند.
https://eitaa.com/joinchat/692715746C3dc69959f4
هدایت شده از 🚩 یاران اربعینی
تحلیل جامع زندگانی 65 ساله امام صادق علیه السلام
در هفت بخش توسط حجت الاسلام و المسلمین سید محمدتقی قادری
حتما در اینجا بخوانید 👇👇
https://eitaa.com/arbaeeniy_yaran/8136
شروع بخش یک از اینجا
https://eitaa.com/joinchat/3149660360C7e9ec0d7d8
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ اعتقاد مردم به دین کم شده! شکم گرسنه خدا و پیغمبر نمی شناسه!
شما چی! نظرتون چیه؟
https://eitaa.com/joinchat/692715746C3dc69959f4