⛔️ خودگویی درونی(افکار خودآیند) سمی...
🌀 اغلبِ ما به خوبی از قضاوتها و انتقادهای سریع ذهنمان آگاهیم.
به نظر میرسد ذهن آمادۀ فرصتی است که از ما انتقاد کند، خطاها و ضعفهایمان را به رخ بکشد و به صدها روش به ما برچسب بزند که «به قدر کافی خوب نیستی».
💜 یکی از جنبههای ضروری شفقتبهخود چگونگی جدا کردن خویشتن از همۀ این خودگوییهای تند است.
📌ما نمیتوانیم به طرزی معجزهآسا ذهنمان را از این خودگوییها منع کنیم (اگر تابه حال این کار را امتحان کردهاید، میدانید چه میگویم).
🔷به یقین میتوانیم تفکر مثبتتر را یاد بگیریم و آگاهی غیر قضاوتی را تمرین کنیم؛ اما این کارها ذهنمان را از قضاوت یا انتقاد بازنمیدارد.
ما نیازمند یادگیری مدیریت و کنترل ذهن خود و تمرین مداوم راهکارهایی هستیم تا در مقابل منتقد درونی آسیب رسان و تفکرات منفی و بازدارنده (که از یک سو به عزت نفس ما و از سوی دیگر به جسم و روح ما لطمههای جبران ناپذیری وارد کرده و می کند.) مقاومت و ایستادگی کنیم.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
مرتبط با دوره های: مهارت مدیریت ذهن و مهارت عزت نفس
@ertebatmoaserdini
#مدیریت_ذهن
#منفی_نگری
#عزت_نفس
#خودسازی
#موفقیت
#انتخاب
#تغییر
.
برگِ زردی با سماجت شاخه را چسبیده بود
دستهای خویش و دامانِ توام آمد به یاد....
شعر: سهیل محمودی
@ertebatmoaserdini
🔵گسترش مهربانی و امید
با یکی از دوستهام سوار تاکسی شدیم.
موقع پیاده شدن دوستم به راننده تاکسی گفت: ممنون آقا، واقعا که رانندگی شما عالیه! راننده با تعجب گفت: جدی میگی یا اینکه داری منو دست میندازی؟!
دوستم گفت: نه جدی گفتم. خونسردی شما موقع رانندگی در این خیابونهای شلوغ قابل تحسینه. شما خیلی خوب رانندگی میکنید و قوانین را هم رعایت میکنید!
راننده لبخند رضایت بخشی زد و دور شد.
از دوستم پرسیدم : موضوع چی بود؟
گفت سعی دارم " عشق " را به مردم شهر هدیه کنم!
با صحبتهای من اون راننده تاکسی، روز خوشی را پیش رو خواهد داشت.
رفتارش با مسافرهاش بهتر از قبل خواهد بود، مسافرها هم از رفتار خوب راننده انرژی میگیرند و رفتارشون با زیر دستها، فروشندگان، همکاران و اعضای خانواده خوب خواهد بود.
به همین ترتیب خوش نیتی و خوش خلقی در بین حداقل هزار نفر پخش میشه.
من هر روز با افراد زیادی روبرو میشم. اگه بتونم فقط سه نفر رو خوشحال کنم،
روی رفتار سه هزار نفر تاثیر گذاشته ام. گفتن اون جمله ها به راننده تاکسی هیچ زحمتی نداشت. اگه با راننده دیگه ای هم برخورد کنم اون رو هم خوشحال خواهم کرد.
خوشحال کردن مردم یک شهر کار ساده ای نیست؛ اما اگر بتوانیم چند نفر را خوشحال کنیم کار بزرگی انجام دادیم.
این امید بخشیدن به زندگی است.
متاسفانه گاهی بعضی از ما با يک ادبيات ناپسند در پی فرصتيم كه همديگر را تحقیر كنيم:
این جملات از نظر شما آشنا نیست:
وااای چقدرر چاق شدی!
چقدر پیر شدی!!
موهای سفيدتم كه كم كم در اومد!
اينهمه كار ميكنی براي اينقدر در آمد؟!
تو واقعاً فكر ميكنی در اين امتحان قبول ميشی؟! و....
اين جمله ها و امثال آنها كاملاً مخربِ نيروی عشق بوده و صمیمیت را از رابطه ها کاهش می دهند.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
اگر بتوانيم زيبايی و مهربانی را در نگاه خود، جای بدهيم، اگر بتوانیم قدمی برای امید بخشی و تازه کردن حال خوب دیگران برداریم،عشق و برکت و امید از رفتارهای اخلاقی کوچک ما ساطع میشود.
@ertebatmoaserdini
#مهربانی
#عزت_نفس
#ارتباط_موثر
#اخلاق_معاشرت
.
ارتباط موثر
در مورد اجتناب 🔶وقتی متوجه میشوید که در حال اجتناب از کاری مهم هستید، به یاد داشته باشید که مشکلِ
✳️ تجربۀ هیجان واقعاً چه معنایی دارد.
وقتی هیجان ها را تجربه نمیکنید، احتمالا در زمان طولانی تری با آنها(با فکر کردن) زندگی خواهید کرد.
به عبارت دیگر وقتی فقط از هیجانات اجتناب می کنید، بیشتر در دام آنها خواهید افتاد.
جنگیدن با هیجانات، و یا پر و بال دادن به آنها هر دو می تواند انسان را زمینگیر کند.
به نظر میرسد که دستورالعملِ «فقط هیجانهایت را تجربه کن» به کلمۀ «فقط» وابسته است.
همۀ حالتهای دیگر (کلافهشدن از آنها، فریادکشیدن، نوشتن بیپایان دربارشان، بیان آنها به دوستانمان هنگام نوشیدنِ چای) کارهایی است که ما علاوه بر تجربهکردن، انجامشان هم میدهیم. برخی از این پاسخها مفیدند و بعضی نه.
این رفتارها را میتوان به معنای اجتناب از هیجان و همچنین اجتناب از زندگی تلقی کرد. ممکن است بر اثر سوء تعبیر از گفتههایتان احساس ظلم کرده باشید، آن ترفیع شغلی را رد کرده باشید یا شخص یا موجودی را که برایتان ارزشمند بوده، از دست داده باشید. شاید متوجه شده باشید که تا مدتها، بدون اینکه هیج فایدهای داشته باشد، دربارۀ آن موضوع، همچنان فکر و صحبت میکنید. در واقع، شما به جلو حرکت نکردهاید، بلکه به دلیل ترس از ایجاد رابطۀ جدید یا بازسازی حرفه یا غرقشدن در زندگی، از مواجهه با درد اجتناب کردهاید.
کتاب از اجتناب دست بردار
@ertebatmoaserdini
#اجتناب
#انتخاب
#پذیرش
#مدیریت_ذهن
#مدیریت_هیجان
.
هدایت شده از خبرگزاری حوزه
4_5971933604526162040.mp3
5.64M
🎧 بشنويد| رهبرانقلاب: بايد تبریک عرض کنیم به یکدیگر که توانستیم بار دیگر وارد شهر "رجب" بشویم.
💻 Farsi.Khamenei.ir
🔰 اقدام بی حساب
🔹تو مىتوانى بدون اين وسعت نظر و بدون اين طرح و بدون اين آگاهى و بصيرت، رشتهاى را انتخاب كنى و به خياطى و گلدوزى و يا خانه دارى و همسردارى و يا پزشكى و مهندسى و يا معلّمى و تربيت مشغول شوى و در هر چه كه پيش آمد و اتفاق افتاد، آرام بگيرى. ولى گاهى حساب مىكنى كه تو در جامعهاى هستى، در كشورى هستى و اين كشور نيازها دارد و منافع و امكانات چشمگير و وسوسه انگيز دارد. و اين امكانات، قدرتها و ابرقدرتها را وسوسه مىكند و به دوستى و دشمنى مىكشاند.
🔹 دوستى آنها به خاطر دست يافتن است و دشمنى آنها به خاطر شكستن موانع. پس تو نمى توانى در اين جامعه ى مرتبط و كشتى بزرگ، بى حساب و كتاب از دوستى ها و دشمنىها و نقطه ضعفهاى خود و دشمن خود اقدام كنى؛ چون كسى كه بى حساب به آب مىزند، غرق مىشود و نصيب گردابها مىگردد؛ چون خوبى هايش در جاى خود نمى نشيند. درست مثل اينكه تو يك انبار بنزين را، همينطور آتش بزنى، كه انفجار و حرارت دارد، امّا حركت و حاصلى ندارد. ولى چند قطره بنزين، اگر در جاى خود سوخت، كارساز و مفيد خواهد بود.
❛❛ عینصاد
📚 کتاب نامههای بلوغ استاد صفائی حائری
WWW.EINSAD.IR
@ertebatmoaserdini
#برنامه_ریزی
#هدفمندی
#موفقیت
#اهمال_کاری
.
❇️ برای تامل
همه اخلاق بد _ از ظلم و کین و حسد و حرص و بیرحمی و کبر _ چون در توست، نمیرنجی!
چون آن را در دیگری میبینی، میرمی و میرنجی!
کتاب: فیه ما فیه
@ertebatmoaserdini
#اخلاق_معاشرت
#انصاف
#خود_شناسی
.
🔷 گاهی از حسرت و درد، درک و معرفت می روید.
من راه رفتن را از یک سنگ آموختم، دویدن را از کرم خاکی و پرواز را از یک درخت.
بادها از رفتن به من چیزی نگفتند، زیرا آنقدر در حرکت بودند که رفتن را نمیشناختند!
پلنگان، دویدن را یادم ندادند زیرا آنقدر دویده بودند که دویدن را از یاد برده بودند!
پرندگان نیز پرواز را به من نیاموختند زیرا چنان غرق در پرواز خود بودند که آن را به فراموشی سپرده بودند!
اما سنگی که درد سکون را کشیده بود، رفتن را میشناخت
و کرمی که در اشتیاق دویدن سوخته بود، دویدن را میفهمید
و درختی که پاهایش در گل بود، از پرواز بسیار میدانست!
آنها از حسرت به درد رسیده بودند و از درد به اشتیاق و از اشتیاق به معرفت...
عرفان نظر آهاری
@ertebatmoaserdini
#درد
#صبر
#موفقیت
#یادگیری
.
⭕️ یک توضیح و چند درس و تامل
باد مخالف قوی تر است یا باد موافق؟
▪️اگر تجربه دوچرخه سواری یا دوندگی با سرعت زیاد را داشته باشید، حتما جریان بادی که از روبرو به صورتتان میخورد را حس کرده اید. این جریان باد که اغلب آزاردهنده بوده و پیشروی را برای شما دشوار میسازد، باد مخالف (headwind) نامیده می شود.
▪️در مقابل، یک جریان باد دیگری نیز وجود دارد که گاهی اوقات در جهت حرکت شما وزیده و به پیشروی شما کمک میکند، و به آن اصطلاحا بادموافق (tailwind) میگویند.
✅ خاصیت باد موافق این است که پس از مدت کوتاهی بدن به آن عادت کرده و تا مادامی که می وزد دیگر متوجه وجود آن نمی شوید.
در عوض، هر لحظه که باد مخالفی در جهت خلاف حرکت شما بوزد، آن را حس کرده و لحظه شماری میکنید تا از دست آن خلاص شوید.
🔳 این پدیده در زندگی روزمره ما نیز به چشم میخورد.
عدم تقارن بین احساس بادهای موافق و بادهای مخالف، یک سوگیری شناختی است که در نتیجهی آن ما در اغلب موارد موانعی که بر سر راهمان در زندگی قرار گرفته است را بسیار پررنگ تر و شفاف تر از مزایا و فرصتهایی که از آن ها بهره مند شدهایم، به خاطر می آوریم.
بیشتر زمان و انرژی ما صرف غلبه بر چالش هایی می شود که در لحظه با آن ها مواجه می شویم و از این رو بادهای مخالف همواره بیشتر توجه ما را به خود جلب می کنند.
از سوی دیگر، بادهای موافق ممکن است برای لحظاتی یک حس خشنودی و قدرشناسی را در ما ایجاد کنند، ولی به زودی وجود آن ها را از یاد برده و در عمل آن ها به ما کمک میکنند تا بتوانیم بیشتر و بیشتر توجه خود را معطوف به غلبه بر چالش های ناشی از بادهای مخالف نماییم.
👤در سال ۲۰۱۶، توماس گیلوویچ از دانشگاه کورنل و شای داویدای از مدرسه علوم اجتماعی نیویورک پژوهشی در این زمینه انجام داده و نشان دادند که چگونه این سوگیری شناختی بر قضاوت های ما درباره موضوعات شخصی، اجتماعی و سیاسی اثر می گذارد. به عنوان نمونه آن ها نشان دادند که همیشه در انتخابات آمریکا، هم دموکرات ها و هم جمهوری خواهان اعتقاد دارند که نقشه های انتخاباتی به ضرر آن ها تمام می شود؛ طرفداران تیم های فوتبال همیشه معترضند که برنامه لیگ و داوری و همه چیز به ضرر آن ها عمل می کند، و حتی بچه هایی که در یک خانواده هستند هر یک تصور می کنند که والدینشان خواهر یا برادر آن ها را بیشتر دوست دارد.
همچنین بارها شاهد بوده ایم که وقتی افراد موفق سرگذشت زندگی خود را تعریف می کنند، حتی اگر در خانواده ای ثروتمند به دنیا آمده و از موهبت های مختلف برخوردار بوده باشند، باز هم بیشتر فقط سختی هایی که در مسیر موفقیت خود با آن ها دست و پنجه نرم کرده اند را به خاطر آورده و مورد تاکید قرار می دهند و چندان اشاره ای به شانس ها و مساعدت هایی که این مسیر را برایشان هموار ساخته است، نمی کنند.
🔹 در نهایت، نکته جالب در مورد این سوگیری شناختی این است که وقتی در مورد دیگران قضاوت می کنیم، این عدم تقارن به صورت برعکس اتفاق می افتد.
یعنی بادهای موافق در مسیر زندگی دیگران خیلی بیشتر در نظرمان جلوه میکند تا بادهای مخالفی که برای آنها وزیده است.
💡به همین دلیل است که ما اغلب شکست های دیگران را ناشی از بی عرضگی و عدم تلاش کافی خود آنها دانسته؛ ولی موفقیت های دیگران را به حساب خوششانسی و دست مساعد شرایط و روزگار در نظر میگیریم.
معمولا در این موارد میگوییم:«من هم اگر چنین شرایطی داشتم قطعا موفق میشدم!».
🧠ذهن ما، رنج و مرارت هایی را که یک بازیکن فوتبال یا یک پزشک جراح و یا یک استاد، متحمل شده است تا به درجهای از موفقیت دست یابد (یعنی بادهای مخالفی که در مسیر موفقیتش وزیده است) را نادیده گرفته و تنها بر بادهای موافق مسیر وی و موفقیتهای مالی و اجتماعی ناشی از این بادها تمرکز می کند.
@ertebatmoaserdini
#مدیریت_ذهن
#عزت_نفس
#موفقیت
#منفی_نگری
#مثبت_نگری
#توجه_به_داشته_ها
.
🚫 یکی از علل گریز افراد تحصیلکرده از دین
علّت انکار و اعراض بسیاری از افراد تحصیل کرده [از دین] این است که مفاهیم مذهبی و دینی به طرز صحیحی به آنها تعلیم نشده است. در واقع آن چیزی که آنها انکار میکنند مفهوم واقعی خدا و دین نیست، چیز دیگری است.
افرادی مانند من که با پرسشهای مردم درباره مسائل مذهبی مواجه هستیم کاملا این حقیقت را درک میکنیم که بسیاری از افراد تحت تأثیر تلقینات پدران و مادران جاهل یا مبلّغان بیسواد، افکار غلطی در زمینه مسائل مذهبی در ذهنشان رسوخ کرده است و همان افکار غلط اثر سوء بخشیده و آنها را درباره حقیقت دین و مذهب دچار تردید و احیاناً انکار کرده است. از این رو کوشش فراوانی لازم است صورت بگیرد که اصول و مبانی مذهبی به صورت صحیح و واقعی خود به افراد تعلیم و القا شود.
این بنده شخصاً سالهاست که این مطلب را احساس کردهام و وظیفه خود دانستهام که فعّالیتهای مذهبی خود را تا حدودی که توانایی دارم در راه تعلیم صحیح و معقول مفاهیم دینی و مذهبی متمرکز کنم. تجربه نشان داده است که اینگونه فعّالیتها بسیار ثمربخش است.
استاد شهید مطهری
کتاب امدادهای غیبی در زندگی بشر، ص ۴۸-۴۷
@ertebatmoaserdini
#مسئولیت_پذیری
#تشخیص_مسئله
#تربیت
.