◾️انسان و دستگاه قضا درونش
▫️ِاین شریعت حلال و حرام را مشخص کرده است « الإنسَانُ عَلَی نَفْسِهِ بَصِیرَةٌ» ذات اقدس اله در درون ما دستگاه قضایی خوبی قرار داده است به نام وجدان و نفس لوامه، شدنی نیست که کسی بخواهد خودش را فریب بدهد ولو اینکه چندین عذر بتراشد و دیگران را قانع کند.
▫️هرکسـی میداند بد کرده است یـا نه، در شـریعت که مشخص است اگر اهل شریعت هم نبود در بسیاری از مسائل، عقل فجور و تقوا را در اثر الهام الهی میفهمد و بد و خوب را تشخیص میدهد لذا اگر خـلاف کرد میفهمد که کیفر است و الا آزمون الهی است.
🎙بیانات آیت الله جوادی آملی
#شماره_43
#اخلاق
#معنویت
🆔 @farhang_puya
💠امام رضا (علیه السلام) :
هرکه از خدا بهشت خواهد بود ولی دربرابر سختیها پایداری نورزد، بیگمان خود را ریشخنده کرده است.
📚بحارالانوار، ج ۷۵، ص۳۵۶
#حدیث
🆔 @farhang_puya
💠پیامبر (صل الله علیه وآله و سلم) :
پشیمانی از گناه ،خود، توبه است.
📚تحف العقول؛ ص ۵۵
#حدیث
🆔 @farhang_puya
⚠️ جریان زرسالار برانداز در تاریخ (قسمت اول)
🔰 جریان زرسالار برانداز، به سرکردگی بنی امیه و به ریاست ابوسفیان و فرزندانش، کسانی بودند که از آغاز بعثت پیامبر(ص) همواره در راستای جلوگیری از گسترش اسلام گام بر میداشتند؛ آنان در مکه سختترین فشارها و شکنجهها و تنگناهای اقتصادی و اجتماعی را بر رسول اکرم (ص) و یارانش تحمیل کردند.
🔶 این تا جایی بود که پس از رحلت عموی پیامبر(ص) ابوطالب، و ضعیف شدن پشتوانه قبیلگی آن حضرت، کمر به قتل آن بزرگوار بستند، ولی با لطف و عنایت الاهی، رسول خدا(ص) جان سالم به در بردند و به مدینه هجرت کردند.
✍ جواد سلیمانی
#تاریخ
#جریان_شناسی
#شماره_36
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
⚠️ جریان زرسالار برانداز در تاریخ (قسمت اول) 🔰 جریان زرسالار برانداز، به سرکردگی بنی امیه و به ری
⚠️ جریان زرسالار برانداز در تاریخ (قسمت دوم)
🔺 پس از هجرت پیامبر(ص) نیز جنگهای خونین متعددی علیه حکومت نوپای اسلامی در مدینه برپا کردند تا اسلام را از ریشه برکنند و در این راه، از فرط کینهای که نسبت به دین اسلام و پیامبر(ص) و اصحابش به دل گرفته بودند از کشته شدن
فرزندان و برادران و بستگانشان نیز باکی نداشتند؛ نزدیکانشان را به استقبال مرگ میفرستادند و از دم تیغ شمشیرهای مسلمانان میگذراندند تا شاید به پیروزی برسند.
🔘 آنان تا زمان فتح مکه، همواره در صدد توطئه علیه مسلمانان بودند و در فتح مکه نیز تنها به علت ترس از شمشیر مسلمانان، به ظاهر اسلام را پذیرفتند، ولی در دل، به شدت از اسلام و مسلمانان خشمگین بودند؛ چرا که با بعثت پیامبر(ص) و گسترش اسلام، منافع اقتصادی، اجتماعی و سیاسی ظالمانهشان را از دست دادند.
✍ جواد سلیمانی
#تاریخ
#جریان_شناسی
#شماره_36
🆔 @farhang_puya
☑️ سیره رسول خدا (ص) در برخورد با جریان زرسالار برانداز (قسمت اول)
🔳 آنان (جریان زرسالار برانداز) از فتح مکه تا روز رحلت پیامبر (ص) همواره در جامعه اسلامی به صورت یک حزب مطرود و شکست خورده سیاسی و اجتماعی مطرح بوده اند، البته پیامبر (ص) با این هدف که آنان دست به تحرکهای موزیانه علیه مسلمانان نزنند، و شاید گاه از سر ترحم، برایشان امتیازی ویژه قایل میشد و از این طریق کینه دلهای آنان را میکاست.
✅ (منتها پیامبر) همواره مراقب و مواظب حرکات و سکنات این جریان زرسالار برانداز بود تا مبادا علیه مسلمانان توطئه کنند و هرگز پستهای کلیدی را به دست آنها نمیسپرد؛ زیرا آنها در کمین نابودی اسلام بودند.
✍ جواد سلیمانی
#تاریخ
#جریان_شناسی
#شماره_36
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
☑️ سیره رسول خدا (ص) در برخورد با جریان زرسالار برانداز (قسمت اول) 🔳 آنان (جریان زرسالار برانداز)
☑️ سیره رسول خدا (ص) در برخورد با جریان زرسالار برانداز (قسمت دوم)
↙️ رسول خدا (ص) اهداف شوم و پیامد سلطه آنان بر جامعه اسلامی را به خوبی درک میکرد. بر این اساس در میان قبایلی که به نوعی از اسلام سیلی خورده و از رشد آن دل چرکین بودند، روی بنی امیه انگشت نهاد و فرمود:
📝 إِذَا بَلَغَ بَنُو أَبِي الْعَاصِ ثَلَاثِينَ رَجُلًا اتَّخَذُوا دَيْنَ اللَّهِ دَغَلًا، وَعِبَادَ اللَّهِ خَوَلًا، وَمَالَ اللَّهِ دُوَلًا؛ هرگاه پسران عاص (یعنی بنی امیه به سی تن برسند، دین خدا را تباہ و معیوب میکنند؛ بندگان خدا را بنده خود قرار میدهند و مال خدا را میان خود دست به دست میکنند.»
✍ جواد سلیمانی
#تاریخ
#جریان_شناسی
#شماره_36
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
☑️ سیره رسول خدا (ص) در برخورد با جریان زرسالار برانداز (قسمت دوم) ↙️ رسول خدا (ص) اهداف شوم و پیا
☑️ سیره رسول خدا (ص) در برخورد با جریان زرسالار برانداز (قسمت سوم)
◼️ با رحلت رسول خدا (ص) و بروز اختلاف میان اصحاب آن حضرت در مسأله خلافت، بنی امیه فرصت را مغتنم شمرده، تلاش کردند با نفوذ در دستگاه خلافت، موقعیت از دست رفته خویش را بار دیگر به دست آورند.
🔳 از این رو، پس از ماجرای سقيفه، وقتی ابوسفیان وارد مدینه شد، سعی کرد با تشدید اختلاف میان سران اصحاب از یک سو، از قدرت جبهه اسلام بكاهد و از سوی دیگر، خود نیز با حمایت یکی از طرفین درگیرن در پیروزی آنها سهیم شود و امتیازهایی در دستگاه خلافت کسب کند.
✍ جواد سلیمانی
#تاریخ
#جریان_شناسی
#شماره_36
🆔 @farhang_puya
💠 حضرت امیرالمومنین علی (علیه السلام) :
قلبها سخت و قسی نمیشود مگر بهخاطر کثرت گناه.
📚 بحارالانوار، ج۶، ص۷۳
#حدیث
🆔 @farhang_puya
❇️ مرز اعتدال، عدم تزاحم با تکالیف و ارزشهاست (قسمت اول)
🔍 بر فرض هم که ما از این آیه این قاعده کلی را استنباط و استخراج کنیم که «در هر امری که دو طرف افراط و تفریط دارد، حد وسطش مطلوب است»، اما نباید تصور کنیم این حد وسط، كمّی است و آنگاه درصدد برآییم در کسب مال، علم، در معاشرت و مسائل دیگر بر اساس این ملاک رفتار کنیم.
🔶 قطعا این مطلب به شوخی و خنده شبیهتر است تا حقیقت که برای مثال، بگوییم در اسلام اختیار چهار همسر دائمی اجازه داده شده، اکنون ما برای رعایت حد وسط خوب است دو زن داشته باشیم! هرگز چنین نیست.
#اعتدال
#علامه_مصباح
#معارف
#شماره_25
🆔 @farhang_puya