فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 کوتاهی و تسامح ما در مقابله با کنار گذاشتن حدود الهی سبب شده تا جمعیت کشف حجاب کرده توهم برشان دارد که آنها اکثریت هستند و حامیان امر به معروف و نهی ازمنکر در اقلیت به سر میبرند؛ والّا چه چیزی میتواند آنها را تا این حد چشمدریده کند؟
#فرهنگ
🆔 @farhang_puya
۵ فروردین ۱۴۰۲
📌 مفهوم رسانه اسلامی همچون اقتصاد اسلامی در محجوریت بهسر میبرد
📎 رسانه در زمانه ما اهمیت زیادی دارد؛ یکی به سبب این است که ما در ایران اسلامی هستیم که موتور متحرک تمام تحولات اخیر جهان به شمار میآید و بهتبع بخشی از این تحولات در عرصه رسانه است.
📎 امروز مسألهای که باید به آن بپردازیم، حرکت به سوی رسانه اسلامی است. این مسأله مانند اقتصاد اسلامی و بسیاری از مسائل دیگر هنوز تبیین نشده است.
🎙 مرحوم نادر طالبزاده
#شماره۱۷
#فضای_مجازی
🆔 @farhang_puya
۵ فروردین ۱۴۰۲
نشریه فرهنگ پویا
💠 شیخ دیگر تا آخر عمر روی زمین ننشست 🔹 فاضل اردکانی از کربلا به نجف آمده بود تا در تشییع جنازهای ش
🔲 مگر تو در هنگام نماز صدا هم میشنوی
▫️ مرحوم حاج محمد جاودان یا مرحوم میرزا ابوالقاسم جاودان نقل کردند: عمه خانم مرحوم شیخ مرتضی زاهد یک بار منزل ایشان آمده و شکایت کرده بودند که همسایه رادیو روشن میکند و صدای آن را زیاد میکند.
▫️ رادیو هم موسیقی پخس میکند و خصوصا سروصدای آن، ظهر هنگام نماز مرا خیلی اذیّت میکند. شیخ مرتضی زاهد با تعجّب فرمودند: «مگر تو در هنگام نماز صدا هم میشنوی؟»
📚 سیره و خاطرات علما، آیت الله محمدعلی جاودان، صفحه ۱۶۶
#پاراکتاب
🆔 @farhang_puya
۵ فروردین ۱۴۰۲
💠 امام حسن(علیه السلام) فرمودند:
*نه پاکـدامنی روزی را از انسـان دور میکنـد و نه حرص، روزی زیاد میآورد؛ چون روزی قسـمت شـده است و حرص زدن باعث مبتلا شدن به گناهان می شود.*
📚 تحف العقول، صفحه ۲۳۴
#حدیث
🆔️ @farhang_puya
۶ فروردین ۱۴۰۲
⭕️ چه شد که امام آن نامه تاریخی را خطاب به منتظری نوشت؟
📌 #بازنشر بهمناسبت سالروز نامه امام خمینی خطاب به منتظری و عزل او از قائم مقامی
1️⃣ موضعگیریهای آقای منتظری در برابر امام این گمان را ایجاد کرده بود که کار او را در افق سیاسی کشور به پایان رسیده، اما امام با بزرگمنشی از بیمهریهای وی گذشت.
2️⃣ دو سال از ماجرای غمانگیز آقای منتظری و دوران پرالتهاب مسئله مهدی هاشمی میگذشت که منتظری در تاریخ ۱۳۶۷/۱۱/۲۲ با زیر سوال بردن موضعگیریهای نظام در داخل و خارج و پاشیدن بذر یأس و ناامیدی، امام را به واکنش در برابر خود واداشت.
3️⃣ تا پیش از این امام خمینی(ره) در برابر اشتباهات منتظری سکوت کرده و رویکردی پدرانه در پیش گرفته بودند، اما آخرین مواضع منتظری و نامههای تند او به امام خمینی(ره) نشاندهنده عدم پذیرش نصایح مشفقانه امام از جانب ایشان بوده است.
4️⃣ سرانجام امام خمینی(ره) نظر و تصمیم خویش را طی نامهای عتابآمیز در تاریخ ششم فروردینماه ۱۳۶۸ به آقای منتظری منعکس نمود. این واقعیت تلخ را در نامهای که بعداً امام خمینی(ره) خطاب به نمایندگان مجلس و وزرا نوشتند، میتوان مشاهده نمود؛
🔚 «...شنیدم در جریان امر حضرت آقای منتظری نیستید و نمیدانید قضیه از چه قرار است. همین قدر بدانید که پدر پیرتان بیش از دو سال است در اعلامیهها و پیغامها تمام تلاش خود را نموده است تا قضیه بدین جا ختم نگردد، ولی متأسفانه موفق نشد.»
📝 حسن ابراهیمزاده
#امامین_انقلاب
🆔 @farhang_puya
۶ فروردین ۱۴۰۲
نشریه فرهنگ پویا
🎥 کوتاهی و تسامح ما در مقابله با کنار گذاشتن حدود الهی سبب شده تا جمعیت کشف حجاب کرده توهم برشان دار
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌 مهمترین خروجی اتفاقات این روزها این است که دیگر کسی جرأت نمیکند در جامعه اسلامی امربهمعروف و نهیازمنکر کند.
پ.ن: روزگاری تا توانستند صحبتهای حاج قاسم را برای پیشبرد اهدافشان در بدنه جریان حزب الله تحریف کردند و امروز دیگر یادی از صحبتهای او نمیکنند.
#جامعه
🆔 @farhang_puya
۶ فروردین ۱۴۰۲
💠 از خودبیگانگی نسل جدید مولود رسانههاست
➕ نسلهای گذشته اگر چه گوشهای از فرهنگ مادی متأثر از مدرنیته را دیدند و چشیدند، اما آنچنان که عنصر رسانهای غربی بر تربیت و شخصیت نسل جدید مؤثر افتاده است، شاید به دلیل عدم گسترش ابزارهای رسانهای در آن زمان بر آنان اثر نداشت.
➕ هرچند تعداد بالای جمعیت این سنین و مشکلات کشور، مسائلی را در زمینه شغل و ازدواج و مسکن و... آنان بروز داد، اما آثار مخرب فرهنگی و از خود بیگانگیهای مولود رسانهها در ایشان کمتر دیده میشد.
✍️ علیرضا کمیلی
#شماره۸و۹
#علوم_انسانی
🆔 @farhang_puya
۶ فروردین ۱۴۰۲
نشریه فرهنگ پویا
⭕️ چه شد که امام آن نامه تاریخی را خطاب به منتظری نوشت؟ 📌 #بازنشر بهمناسبت سالروز نامه امام خمی
ranjnameh.pdf
540.4K
♻️ رنجنامه تاریخی سید احمد خمینی خطاب به آیت الله منتظری
▪️ سالهاست که این سند تاریخی حتی توسط بیت و مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره) که زیر نظر سید حسن خمینی است هم سانسور میشود. سندی که برملا کننده بسیاری از حقایق تاریخی است.
پ.ن: مرور این رنجنامه به تحلیل بسیاری از وقایع پس از امام حتی وقایع امروز کمک میکند.
#انقلاب_اسلامی
🆔 @farhang_puya
۶ فروردین ۱۴۰۲
نشریه فرهنگ پویا
⭕️ وظیفه نهادهای حکومتی در احیای #فریضه_حجاب ▪️ عفاف و حجاب بهعنوان دو مقولهای که در سالهای اخی
📌 متاسفانه انگار وزارتخانهها در حذف چادر از قرائت رسمی مسابقه گذاشتهاند...
▪️ در حالی که جمهوری اسلامی از ابتدا با تعیین سقف و کف ارزشها، غیرچادری را هم به رسمیت میشناخت.
▪️ این گردش ناگهانی نهتنها موجب جذب حداکثری نیست، بلکه نظام هنجارهای ثابت گذشته را مختل میکند.
#فرهنگ
🆔 @farhang_puya
۶ فروردین ۱۴۰۲
💠 ما مکلفیم انسان بسازیم
🔸 امام خمینی رحمهالله علیه: مکتب اسلام، یک مکتب مادی نیست؛ یک مکتب مادی-معنوی است. اسلام مادیت را در پناه معنویت قبول دارد. اسلام برای تهذیب نفس انسان آمده است. برای انسان سازی آمده است. برای مکتبهای توحیدی، برای انسانسازی آمده است. ما مکلفیم انسان بسازیم.
#شماره۴۰
#امامین_انقلاب
🆔 @farhang_puya
۶ فروردین ۱۴۰۲
نشریه فرهنگ پویا
🔲 مگر تو در هنگام نماز صدا هم میشنوی ▫️ مرحوم حاج محمد جاودان یا مرحوم میرزا ابوالقاسم جاودان نقل
💢 شما حق ندارید در هیچ یک از امور ما مسلمانان دخالت کنید!
▪️ کسی از مردم سامرا به دلیلی شخصی، نسبت به آیت الله میرزامحمدحسن شیرازی، صاحب فتوای تنباکو دشمنی میورزید. بهخاطر این دشمنی فرزند بزرگ ایشان «میرزا محمد» را مضروب ساخت. میرزا محمد به علت این ضربت درگذشت. میرزای شیرازی در این واقعه هیچ نگفت و کمترین واکنشی نشان نداد. دشمنان آن روز اسلام واقعه را مورد توجه قرار دادند و خواستند برای ایجاد فتنهای در دنیای اسلام از آن بهربرداری کنند. بدین منظور عدهای به سامرا آمدند و به خدمت میرزا رسیدند و از وی درخواست کردند تا در مورد از دست رفتن فرزندش و کار ناشایستی که با توجه به مقام میرزا واقع شده است، اقدامی بکند و دستوراتی بدهد.
▪️ میرزا از این پیشنهاد استقبال نکرد و فرمود: «میخواهم خوب بفهمید! شما حق ندارید در هیچ یک از امور ما مسلمانان دخالت کنید! این قضیهای است که میان دو برادر اتفاق افتاده است» و بدین ترتیب آنها را از خود راند. آن عده با بینیهایی به خاک مالیده از حضور میرزا مرخص شدند.
▪️ این جریان در آن ایام در پایتخت عثمانی، استانبول به دربار این دولت «باب عالی» رسید. خلیفه عثمانی از این موضع مرجع شیعه شادمان شد و به والی بغداد دستور داد که خود به محضر میرزا برسد و از وی تشکّر کند و از وقوع حادثه با ابراز تأسّف اعتذار جوید.
📚 سیره و خاطرات علما، آیت الله محمدعلی جاودان، صفحه ۱۱۵
#پاراکتاب
🆔 @farhang_puya
۶ فروردین ۱۴۰۲
💠 امام جواد علیه السلام:
*آن که گناهی را تحسین و یا تأیید کند،
در آن گناه شریک است.*
📙 بحارالانوار، جلد ۷۵، صفحه ۸۲
#حدیث
🆔️ @farhang_puya
۷ فروردین ۱۴۰۲
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 نه جناب نیلی! اقتصاد مثل فیزیک نیست که جهانبینی و نگرش نسبت به انسان و جهان در آن بیتاثیر باشد. نسخههای معیشتسوز و نابرابریساز تعدیل که در این کشور پیاده کردهاید، فرجام همین فیزیکانگاری اقتصاد است؛ اقتصادی که جواز له شدن انسان زیر چرخ توسعه را صادر کرد و عقبماندگی زائید.
#اقتصاد
🆔 @farhang_puya
۷ فروردین ۱۴۰۲
نشریه فرهنگ پویا
💠 نه جناب نیلی! اقتصاد مثل فیزیک نیست که جهانبینی و نگرش نسبت به انسان و جهان در آن بیتاثیر باشد.
⭕️ دوره اقتصاد تجربی و رياضی یک دوره ۲۰ ساله بيشتر دوام نياورد
🔘 شما تمام بحرانهای نظامی، اجتماعی و سياسی دهه ۱۹۵۰ تا ۱۹۷۰ آمریکا را مشاهده میکنيد و بهموازات آن بحرانهای علمی بهويژه بحران در علوم اجتماعی مشاهده میشود. من خاطرم هست كه كسانی، آن موقع تظاهرات میکردند و به سيستم جنگی و سيستم ناعادلانه و تبعيض نژادی در آمريكا اعتراض میکردند.
🔚 در سطح دانشگاهی كسانی بودند كه میخواستند علم اقتصادی سياسی را احيا كنند و همين طور هم شد؛ يعنی دوره اقتصاد تجربی و رياضی یک دوره ۲۰ ساله بيشتر دوام نياورد و بعد از ۲۰ سال خيلی از دانشگاهها آمدند و گفتند ما میخواهيم پيشرو اقتصاد سياسی باشيم. بنابراين مطالعات درباره توسعه و تاريخ توسعه و مطالعات ديگر به اقتصاد اضافه شد و امروز هر دو مسير ادامه دارد.
🎤 گفتوگو با پروفسور حمید مولانا
#شماره۱۶
#اقتصاد
🆔 @farhang_puya
۷ فروردین ۱۴۰۲
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢 باید تورم را از بین برد. برای از بین بردن تورم اولین کاری که باید بکنیم این است که نظریات اقتصادی سرمایهداریِ لیبرال را کنار بگذاریم. دنبال فریدمن نروید که چطور تورم را باید کنترل کرد.
🔚 بانکهای خصوصی و دولتی باید تعطیل شوند و یک بانک ملی داشته باشیم تا تورم از بین برود.
#اقتصاد
🆔 @farhang_puya
۷ فروردین ۱۴۰۲
نشریه فرهنگ پویا
💢 اولین مسلمانی که تئوریزه کردن بیحجابی را کلید زد ▪️ روشنفکران ضرورتاً آدمهایی نیستند که بخواهند
🔰 عقبه فکری برخی روحانیون تسامحگر در مواجهه با کشف حجاب
➕ قاسم امین مصری که در زمره روشنفکران مسلمان قرار میگیرد، بر این باور بود که نمودهای انحطاط جامعه اسلامی را مناسبات نادرست میان مرد و زن و مادر و فرزند در جوامع اسلامی برشمرد و راه اصلاح آن را در تعلیم و تربیت زنان دید.
➕ بهعقیده او این تربیت باید به قادر ساختن زنان بر کسب درآمد معطوف باشد و نیز حجاب و پوشش باید به حد مصرّح در شریعت برگردد که در نظر او فاقد تحریم عام و نامحدود بی حجابی است. در جریان کشف حجاب در ایران نیز مشابه همین موضع از سوی برخی روحانیون اتخاذ شد.
✍️ محمدرضا فلاح
#شماره۳
#حوزه_علمیه
🆔 @farhang_puya
۷ فروردین ۱۴۰۲
📌 از #کشف_حجاب رضاخانی تا هزارتوی #فریضه_حجاب در جمهوری اسلامی
▫️ رضا قلدر مدت کوتاهی پس از تاجگذاری شروع به حمایت #سازمان_یافته و گسترش کانونها و #انجمن_های_بانوان کرد. این انجمنها محل مناسبی برای تبلیغ و ارائه بیحجابی بود، اما مهمترین زمینه برای کشف حجاب، #تغییر_لباس_مردان در سال۱۳۰۴، ۱۳۰۷ و ۱۳۱۴ شمسی بود.
▪️ رضاقلدر میدانست که مردان نسبت به وضع پوشش زنان خود بسیار #غیرت دارند و یکباره حاضر نمیشوند به کشف حجاب تن دهند، از اینرو بهتر دید اول از تغییر لباس مردان شروع کند.
▫️ برخلاف تصور رایج، رضاخان فرآیند تغییر پوشش و #سبک_زندگی مردم ایران را بسیار هوشمندانه کلید زد و کارش را با تغییر لباس مردان آغاز کرد و مهمتر از همه اینکه #برخورد_قانونی آخرین اقدام او بود و نه اولین راهکار و ایدهاش😊
▪️ حال وزارت #ارشاد دولت آقای رییسی برای برگزاری نمایشگاه بینالمللی قرآن دو پوستر منتشر میکند؛ سوژه یکی، خانوادهای چادری است که از قضا خیلی دیده نمیشود و دیگری خانوادهای غیرچادری را نشان میدهد و این یکی در #فضای_مجازی میچرخد.
▫️در شبکههای اجتماعی مورد توجه قرار میگیرد، نوع پوشش زنان پوسترها است و هیچ کس از مدل پوشش مردان سخنی به میان نمیآورد.
🔚 سؤال اینجاست که آیا واقعا سبک پوشش مردان خانوادههای #چادری در ایران اینگونه است؟ این نکات شاید بهظاهر خرد شدن در جزئیات باشد، اما اهل فن میدانند صورتبندی یک پوستر شاید بهظاهر چند ساعت زمان ببرد، اما ناشی از ساعتها فکر است که ریشه در #بنیان_های_شناختی یک دولت، سازمان، وزیر و اطرافیان او دارد.
#جامعه
🆔 @farhang_puya
۷ فروردین ۱۴۰۲
💠 اميرالمؤمنين علی عليهالسلام:
➕ ثَلاثٌ يُوجِبنَ المَحَبَّةَ؛ حُسنُ الخُلقِ وَ حُسنُ الرِّفقِ وَ التَّواضُعُ.
*سه خصلت موجب دوستى است؛ خوشخويى، مهربانى و فروتنى.*
📙غررالحکم، حدیث ۴۶۸۴
🆔 @farhang_puya
۸ فروردین ۱۴۰۲
نشریه فرهنگ پویا
📌 پایههای استواری حکومت را گم نکنیم 🔘 حکومت و زمامداری، هنگامی زمینهساز تمدن راستین خواهد بود که
📌 منظور ما از اسلام چیست؟
🔹رهبر معظم انقلاب: ما از اسلام دفاع می کنیم. اما منظور ما از اسلام چیست? اسلامِ ما با اسلام متحجر از یک سو و اسلام لیبرال از سوی دیگر، در اصول و مبانی کاملا متفاوت است.
🔹 ما هم این را رد می کنیم و هم آن را. اسلام ما اسلامی است متکی به معنویت، عقلانیت و عدالت؛ این سه شاخص عمده در آن است. ما از معنویت به هیچ عنوان صرف نظر نمی کنیم. روح و اساس کار ما معنویت است.
#شماره۴۰
#امامین_انقلاب
🆔 @farhang_puya
۸ فروردین ۱۴۰۲
نشریه فرهنگ پویا
⭕️ دوره اقتصاد تجربی و رياضی یک دوره ۲۰ ساله بيشتر دوام نياورد 🔘 شما تمام بحرانهای نظامی، اجتماعی
📌 تأثير جريانهای اجتماعی در آمریکا روی تحولات علمی
🔹 بنده یک دوره پنجاه ساله پس از جنگ جهانی دوم در محافل علمی آمريكا و اروپا حضور داشتهام. اين دوره دقيقاً هم زمان است با رويكرد رياضی و تجربی به علوم انسانی در دانشگاههای آمريكا.
🔸 در دهه ۱۹۵۰ وقتی كه وارد دانشگاههای آمريكا شدم، تحصيلاتم را با رشته اقتصاد شروع كردم. در دوره ليسانس گرايش به اين بود كه ما را از انديشه عقلی و تفكر اقتصادی دور كنند و ما را به تجربيات اقتصادی وادار كنند.
🔹 دانشگاههای آمريكا و اروپا بعد از جنگ دوم بينالمللی این تغييرات را طی كردند و با بررسی آن دوره میتوان دید که چگونه يك جريان اجتماعی روی تحولات علمی تأثير میگذارد.
🎤 گفتوگو با پروفسور حمید مولانا
#شماره۱۶
#علوم_انسانی
🆔 @farhang_puya
۸ فروردین ۱۴۰۲
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌 چرا خداوند ما را در کاروان محسنین قرار داده است؟
#در_محضر_استاد
#علامه_مصباح
#قسمت_پنجم
🆔 @farhang_puya
۸ فروردین ۱۴۰۲
نشریه فرهنگ پویا
💢 شما حق ندارید در هیچ یک از امور ما مسلمانان دخالت کنید! ▪️ کسی از مردم سامرا به دلیلی شخصی، نسبت
🔳 حالا حل شد!
▪️ در دیداری که مرحوم علّامه جعفری با مرحوم علّامه عسکری داشتند، اوّل سؤالی که علّامه عسکری بدون مکث از ایشان کردند این بود که شما چرا مثنوی را شرح کردی؟! منظورشان این بود که خب کارهای دیگری میکردی. حدیث شرح میکردی. ایشان گفت: من ۵۰۰۰ روایت شیعه را بین این شرحم قرار دادم. هر کس بخواهد این شرح را بخواند، این روایات را هم لاجرم میخواند. بعد از این بیان، علّامه عسکری فرمودند: حل شد.
📚 سیره و خاطرات علما، آیت الله محمدعلی جاودان، صفحه ۱۷۱
#پاراکتاب
🆔 @farhang_puya
۸ فروردین ۱۴۰۲
نشریه فرهنگ پویا
💠 نه جناب نیلی! اقتصاد مثل فیزیک نیست که جهانبینی و نگرش نسبت به انسان و جهان در آن بیتاثیر باشد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌 این فریادهای بهشتی مظلوم را که توسط لیبرالها تکفیر شد و توسط منافقین ترور، بارها باید شنید...
#انقلاب_اسلامی
🆔 @farhang_puya
۸ فروردین ۱۴۰۲
💠 امیرالمؤمنین علی علیهالسلام:
*روزگاری خواهد آمد که مردم به گناه افتخار و از پاکدامنی تعجب میکنند!*
📙 نهجالبلاغه، خطبه ۱۰۸
#حدیث
🆔 @farhang_puya
۹ فروردین ۱۴۰۲
نشریه فرهنگ پویا
📌 تأثير جريانهای اجتماعی در آمریکا روی تحولات علمی 🔹 بنده یک دوره پنجاه ساله پس از جنگ جهانی دوم د
💠 نگاه کمی به اقتصاد مختص دهه پنجاه میلادی است
▪️ از دهه ۱۹۵۰ تا دهه ۷۰ ديپلم دكترای پسنديده در دانشگاههای آمريكا، ديپلمی بود كه مسائل مربوط به علم اقتصاد را با شيوههای كمّی رياضی و با معادلات علم احتمال مطالعه میشد.
▪️ من به خوبی بهخاطر دارم كه با شروع دهه ۱۹۶۰ مخصوصاً در سالهای ۱۹۶۴ و ۱۹۶۵ ميلادی كه شروع اعتراضات و تظاهرات كارگران سياهپوست برای آزادیهای مدنی و تغييرات بنيادين در آمريكا است، تا يك دهه مقارن با جنگ ويتنام، تغييرات در علوم اجتماعی ادامه مییابد.
🎤 گفتوگو با پروفسور حمید مولانا
#شماره۱۶
#اقتصاد
🆔 @farhang_puya
۹ فروردین ۱۴۰۲
🌐 انقطاع از هویت، محصول الگوهای غربی
🔸 اکنون ما نباید از الگوهای غربی استفاده کنیم. الگوهای غربی، ما را دچار قطع رابطه با هویت میکند. اگر الگوی اسلامی را پیدا نکنیم، بحرانهای بیشتری خواهیم داشت.
🔸 امروز ایران اسلامی در جهان مسؤولیت دارد. با توجه به نبوغ، نیت پاک و نظام منحصر به فردی که در ایران وجود دارد، دشمنان برای نابود کردن آن در تلاش هستند و در این باره هم هیچ ابا و تعارفی ندارند. ما باید این الگوها را زودتر پیدا کنیم.
🎤 گفتوگو با مرحوم نادر طالبزاده
#شماره۱۷
#علوم_انسانی
🆔 @farhang_puya
۹ فروردین ۱۴۰۲