نشریه فرهنگ پویا
💻 اصول مدیریت رسانه (قسمت دوم) 1️⃣ مدیریت نیاز: باید بین نیاز و درخواست فرزندان تفاوت قائل شویم. فر
💻 اصول مدیریت رسانه (قسمت آخر)
🔴 زمانیکه بازیهای ملی و ایرانی ساخته نمیشود، هر بازی که والدین تهیه کنند غیربومی است و قریب به اتفاق این بازیها دارای مشکلات متعدد اخلاقی-رفتاری هستند؛ درحالی که برای تلفنهای هوشمند و رایانه بازیهای متعددی توسط متخصصان داخلی تولید شده است.
🔚 این مطلب درباره ماهواره هم صدق میکند و ما برای آن محتوای مطلوبی نداریم. نکته مهم دیگر آن است که مالکیت این ابزار باید در اختیار والدین باشد نه فرزندان تا در مراحل بعدی والدین بتوانند به راحتی بر چگونگی استفاده فرزندان نظارت و کنترل کافی داشته باشند.
🖌 عبدالله خاکپور
#شماره_29
#رسانه
#فرهنگ
🆔 @farhang_puya
🏦 بانکداری رَبَوی باعث شد تا از عدالت فاصله بگیریم!
📛 متأسفانه در نظام بانکی خوب عمل نکردیم. از نقطه ضعفهای نظام بانکی ما این است که به جای قرار دادن داراییهای پولی در فرآیند تولید، آنها را وارد فضای خاصّی مثل سفتهبازی، بورسبازی و... کرد و این موجب شد که بخش حقیقی اقتصاد، رشد و رونق لازم را نداشته باشد و در نتیجه توزیع درآمد وضعیت نامتوازن به خود بگیرد و ما از عدالت فاصله بگیریم.
🔻 این در حالی است که اصل و جایگاه بانکداری اسلامی مرتبط ساختن داراییهای پولی با واقعیتهای اقتصادی است تا پول همانند روغن به چرخدندههای اقتصادی نفوذ کند و آنها را فعّال و کارآمد نگهدارد.
🎙 گفت و گو نشریه فرهنگ پویا با حجتالاسلام دکتر سید محمدکاظم رجایی
#شماره_38
#اقتصاد
#بانکداری_ربوی
🆔 @farhang_puya
💢 عدالت اقتصادی
🔸 به صورت کلی اگر عرض کنم احکام فردی و اجتماعی اسلام به خصوص در حوزهی کنشها و روابط اقتصادی و همچنین توصیههای اخلاقی اسلام در این حوزه، زمینههای عدالت اقتصادی را تشکیل میدهند.
✴️ به هر میزان که این دستورات و سفارشها عملیاتی شوند، به همان اندازه عدالت اقتصادی در جامعه محقق میشود. مسئولیت نظام جمهوری اسلامی، اجرای احکام و سفارشهای اسلام در جامعه است.
🎙 گفت و گو نشریه فرهنگ پویا با حجتالاسلام دکتر سید محمدکاظم رجایی
#شماره_38
#اقتصاد
🆔 @farhang_puya
❓روشنفکر کیست؟
✍ علیاکبر عالمیان:
💢 روشنفکر کسی است که برخلاف غفلت و کوتهبینی حاکم بر محیط میتواند از آگاهی، تیزبینی و دورنگری لازم بهرهمند باشد.
📚 با دست یافتن به آگاهی ناب بتواند خود را از اسارت قید و بند خطا و خرافه رها سازد و خود را از جریان عادی جامعه جدا ساخته و در سایه آگاهی برتری که به دست آورده است به جریانها با دیده نقد بنگرد.
#پیششماره_3
#فرهنگ
#روشنفکر
🆔 @farhang_puya
🔴 جریان نفوذ بسیار پیچیدهتر شده است
💡 از درسهای فتنه ۸۸ هم عبرت بگیریم. خودشان میگویند در جریان فتنه ۸۸ اشتباهات زیادی کردیم یکی از اشتباهات ما این بود که علیه امام و ارزشهای انقلاب شعار دادیم. قرآن و مسجد آتش زدیم. این احساسات مردم را تحریک کرد و ۹ دی به وجود آمده.
🔳 حالا باید هرکار که میخواهیم بکنیم در لفافه پشتیبانی و حمایت کنیم و این که این حرفها با تایید مقام معظم رهبری هست! دیدید هرکاری که میخواهند بکنند یک قدردانی و تشکر هم از مقام معظم رهبری میکنند.
🎙 سخنرانی دکتر منوچهر محمدی در سیامین نشتس انجمن فارغالتحصیلان در 94/9/27
#شماره_31
#سیاست
#نفوذ
🆔 @farhang_puya
💠 باید برای تعجیل در فرج حضرت ولیعصر (عجالله تعالی فرجه) خاشعانه دعا کنیم
#عکس_نگاشت
#نیمه_شعبان
🆔 @farhang_puya
⭕️ خواستههای مردم از برپایی انقلاب
🔸 فرهنگ پویا: خواستههای مردم از برپایی انقلاب چه بود؟
💢 یکی از مسائل مهم در هر انقلاب برای محققان شناخت و درک دقیق خواستههای مردم از آن است و این مسأله بسیار مهمی است؛ زیرا اگر خواستههای مردم تحقق یابد، رضایت و حمایت آنها به دست میآید و انقلاب به اهداف خودش میرسد.
🔻 هر انقلاب دو بعد نفی و اثبات دارد. انقلاب اسلامی مردم ایران، نفی آمریکا، رژیم وابسته پهلوی، نظام طاغوتی و کفر، واثبات استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی و عدالت بود. مردم آنها را دور ریختند تا اینها را به دست آورند.
🎙 گفتوگو نشریه فرهنگ پویا با دکتر منصوری
#پیش_شماره_5
#انقلاب_اسلامی
🆔 @farhang_puya
❓ وضعیت حکومت قبل از انقلاب اسلامی (قسمت اول)
⚜ حکومت به دست خاندان عياش و مزدوری بود که بدون اوامر آمریکا، اسرائیل و غرب حتی نمیتوانستند تکان بخورند. حکومت حکومتی بود هزار فامیل که همه وجود آنها در قدرت، ثروت و شهوت خلاصه میشد.
🔺 بیشتر بدنه حکومت را بهائیان، صهیونیستها و فراماسونهای تحصیل کرده در غرب تشکیل میدادند. کارشناسان و سفرای خارجی بیشترین حضور و نقش را در تصمیمگیریها داشتند و کلیه قراردادها و پیمانها میبایست بر اساس اجازه کشورهای غربی تنظیم میشد.
✍ محسن فاطمی
#پیششماره_5
#انقلاب_اسلامی
🆔 @farhang_puya
🔺 نقطه مقابل عدالت
⛔️ خودکامگی به معنای استبداد و انحصارطلبی است و در نقطه مقابل «عدالت» قرار دارد. مبارزه با ستم و استبداد، بخش اصلی ایدئولوژی اسلامی را تشکیل میدهد و انقلاب اسلامی ایران در درجه نخست زاییدهٔ سلسله مبارزههای مردمی علیه نابرابری و فقر اخلاقی و آثار ناگوار ناشی از آن یعنی ستم و استبداد است؛ از این رو نفی آن در دستور کلی نظام جمهوری اسلامی ایران قرار دارد.
💢 در همین راستا اصل دوم قانون اساسی بنا بر «نفی هرگونه ستمگری و ستمکشی و سلطهگری و سلطهپذیری» قرار داده تا بدین وسیله، مقدّمات دستیابی به جامعه نمونه اسلامی را که تامینکننده قسط و عدل، استقلال و همبستگی ملی خواهد بود، فراهم کند.
🔰 بدیهی است که پرهیز از خودکامگی، یکی از مهمترین تعّهدات رئیسجمهور شمرده میشود.
✍ سیده سهله تقوی
#شماره_6
#جامعه
🆔 @farhang_puya
⚠️ اشرافیها مسیرشان از مردم جداست!
🔰 به نظر میرسد در حالی که مردم با تحّمل همهی فشارها و گرفتاریها و با نگاه به سیرهی امام و رهبری و مدیرانی که هنوز مانند دههی شصت زندگی میکنند، با چنگ و دندان در حفظ و حراست از انقلاب میکوشند و هیچ فتنهای حتی سفرههای خالی آنان را از دولتمردان و نظام جدا نمیکند.
📛 برخی از مدیران و مسئولان با رویکردی اشرافی عملاً از مردم جدا شده و در مسیری قرار گرفتهاند که آرزو و آرمان هر ضدانقلاب و براندازی است، روحیهای که روح عدالتخواهی را در جامعه میمیراند و مانع اصلی پیشرفت مادی و معنوی است.
✍ حسن ابراهیمزاده
#شماره_6
#استکبار_ستیزی
#منحرف_نشویم
🆔 @farhang_puya
⭕️ نفوذهای فرهنگی، در قالبهای مختلف
(بخش اول)
📛 بیشک نفوذ در لایههای مختلف نظام اسلامی و تغییر در نگرشها و باورها در طول تاریخ با تلاش دشمنان قسم خوردهی ما بارها تجربه شده است.
🌀 یکی از مهمترین پروژههای نفوذ در سالهای بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، نفوذ فرهنگی است که از این طریق یا به دنبال گنجاندن عناصر غیرخودی در مراکز تصمیمساز نظام در بین افراد خودی بودهاند و یا با پیاده کردن طرحها و برنامههای خود، در پی تضعیف ارزشها و باورهای دینی بودهاند.
🔚 که اگر بخواهیم به مواردی از آن اشاره کنیم میتوانیم برنامههایی؛ همچون سند تنظیم خانواده و کنترل جمعیت، آزادی گستردهی سقط جنین، تنظیم سند مبارزه با خشونت علیه کودکان، تنظیم قانون منع ازدواج زیر ۱۸ سال و موارد مانند آن را نام برد.
📝 محسن هامانه
#شماره_38
#فرهنگ
#نفوذ_فرهنگی
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
❓ وضعیت حکومت قبل از انقلاب اسلامی (قسمت اول) ⚜ حکومت به دست خاندان عياش و مزدوری بود که بدون اوامر
❓ وضعیت حکومت قبل از انقلاب اسلامی (قسمت آخر)
🔘 شاه به صورت تشریفاتی در برابر مردم سوگند وفاداری میخورد اما در عمل همه برنامهها را از طریق مهرههای غرب به اجرا در میآورد. وزرا و رئیس هر کابینه با اراده مهرههای اصلی غرب در ایران انتخاب میشدند.
⚡️ در هر وزارتخانه بخش برنامهریزی با حضور مستشاران و نیروهای خارجی اداره میشد و حکومت به شکل دربست تابع نظرها و خواستههای دنیای غرب بود. ایران بهترین همپیمان اسرائیل و آمریکا در منطقه میشد و همچنان به عنوان ژاندارم منطقه مسئول سرکوب جنبشهای آزادی بخش و اسلامی میماند.
✍ محسن فاطمی
#پیششماره_5
#انقلاب_اسلامی
🆔 @farhang_puya
❇️ رواج حمایت از کالای ایرانی
🔸 یکی از بهترین اقدامات برای درک شرایط دشوار تولیدکنندگان و صنعتگران در اوضاع تحریمهای ظالمانه، حضور تودههای مردمی در مراکز تولیدی و صنعتی است.
🛠 این اقدام، به لحاظ علمی و عملی زمینه گفتمانسازی حداکثری حمایت از کالای ایرانی را فراهم میآورد. تجربه نشان داده است که خروجی هر یک از این کاروانها سفیران حمایت از کالای ایرانی خواهند بود که هم در زندگی روزمرهی خویش به حمایت از کالای ایرانی میپردازند و هم در میان اطرافیان شان مبلغ آن خواهند شد.
🌐 ایجاد کاروانهای حامیان کالای ایرانی در بسترهای مختلف همچون در محیطهای دانشآموزی، اداره و مردمی قابل اجرا است. حتی میتوان از ظرفیت ستادهای نماز جمعه و مساجد برای اردوهای بازدید از مراکز صنعتی استفاده نمود.
📝 محمد جواد توکلی؛ نشریه فرهنگ پویا
#شماره_39
#جامعه
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
✅ وظایف مهم تشکیلات اسلامی (قسمت دوم) 📿 تربیت اخلاقی 🔸 در تربیت اخلاقی نظارت اخلاقی از سوی تشکیلات
✅ وظایف مهم تشکیلات اسلامی
(قسمت سوم)
📑 تدوین برنامه:
🛣 وظیفهی دیگر تشکیلات، تدوین یک نقشهی راه کلان و جامع تحت برنامههای ریز برای ادارهی کشور است. نداشتن برنامه، عاملی برای بیانضباطی و اتخاذ تصمیمات اجرایی مقطعی، عجولانه و حتی گاهی غیرعملی است
❇️ لذا ارائهی برنامهای کارشناسی شده که همهی اعضای تشکیلات بر روی آن به تفاهم رسیده باشند، از وظایف مهم تشکیلات است. هرگز ادارهی کشور بدون یک برنامه منسجم امکانپذیر نیست.
⚠️ تشکیلات باید برنامهی آموزشی تربیتی، اقتصادی، فرهنگی و... تدوین کند. بدون تشکیلات، بدون انضباط در رفتارهای سیاسی و بدون داشتن برنامه، حتی امیدی به حل مشکلات اقتصادی کشور نیست.
📝 محسن هامانه؛ نشریه فرهنگ پویا
#شماره_39
#سیاست
🆔 @farhang_puya
❓ چگونه میتوانیم عدالت اسلامی را ایجاد کنیم؟
💰 بنده ریشهی همه مشکلات این عرصه حتی چالش بانک را در وابستگی به تفکر نظام سرمایهداری میبینم که راه حل آن هم اسلامیسازی علوم است.
💉 تفکر سرمایهداری از طریق آموزش عالی و تا حدودی آموزش عمومی در حال تزریق به پیکرهی جامعه و از جمله کارشناسان گذشته و آینده است.
🔲 به هر حال، یک کارشناس بر پایهی تفکر خود تصمیم میگیرد چگونه رفتار کند پایههای فکری او، ریشه در تفکر نظام سرمایهداری یعنی همان تفکر قارونی «اِنَّما أوتیتهُ علی عِلم عِندی»؛ دارد. نجات ما در تفکر حضرت سلیمان و تفکر «ذوالقرنین» است...
🎙 گفت و گوی نشریه فرهنگ پویا با دکتر سیدمحمدکاظم رجایی
#شماره_38
#استکبار_ستیزی
🆔 @farhang_puya
⭕️ هرگز با دشمن ارتباط نخواهیم داشت!
💠 نظام جمهوری اسلامی درباره موضوعات خاصّی که مصلحت بداند، با این شیطان برای رفع شّر او و برای حل مشکل، مذاکره می کند؛ معنای این آن نیست که این ملّت مستأصل شده است، ابداً. یکی از برکات همین مذاکرات اخیر این بود که دشمنی آمریکاییها و مسئولین دولتی ایالات متحده آمریکا با ایران و ایرانی، با اسلام و مسلمین آشکار شد، برای همه مدلّل شد، همه این را فهمیدند.۹۳/۱۰/۱۹
🚫 میدان دیپلماسی، میدان یک نبرد واقعی است، منتها نبردی که پشت میز و با لبخند و با گفتن صبح بخیر و شب بخیر انجام می گیرد! وجود ارتباطات دیپلماتیک، هرگز نباید به معنای اعتماد به دشمن تلقی شود نباید اعتماد کرد. ۷۹/۴/۱۹
🎙رهبر معظم انقلاب
#شماره_36
#سیاست
#برجام_نا_فرجام
🆔 @farhang_puya
‼️ با شناخت تعامل کنید!
✅ خیلی مهم است که در تعامل با دنیا، انسان جای خودش را بداند، خواست خودش را بداند، نیرو و قدرت خودش را بداند و بداند که باید چه کار کند. امروز دنیا یک میدان بیدردسر آرام بیرقیبی نیست که انسان بگوید: خب، ما هم منافی داریم، دنبال منافعمان آرام آرام راه میافتیم و میرویم! نه دنیا اینطور نیست.
📛 دنیا جای تعارض، جای کارشکنی و جای تعرّض زورمنده است به کسانی که زور ندارند یا کم زور دارد؛ به معنای واقعی، یک قانون جنگل در فضای سیاسی دنیا حاکم است.
💢 در یک چنین دنیایی اگر انسان تسلیم شد و از خودش وادادگی نشان داد و بر سر مواضعاش ایستادگی نکرد و از توان خودش در مقابله و مواجهه استفاده نکرد، قطعاً ضرر خواهد دید.¹
📆 سخنان ولیفقیه زمان، تاریخ:۸۶/۶/۴
#شماره_36
#سیاست
#اصول_تعامل
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
⭕️ نفوذهای فرهنگی، در قالبهای مختلف (بخش اول) 📛 بیشک نفوذ در لایههای مختلف نظام اسلامی و تغییر
⭕️ نفوذهای فرهنگی در قالبهای مختلف
(قسمت دوم)
🔞 جدیترین پروژهای که در این راستا دشمنان ما دنبال کردهاند و در سالهای اخیر به اجرا درآمده است، پروژهی «برجام فرهنگی» است.
📛 برجام فرهنگی در ایران به «سند ۲۰۳۰» معروف است. این سند در قالب یک برنامهی آموزشی توسط یونسکو، وابسته به سازمان ملل متحد، تهیه و تنظیم شده است و در آن راهبردهای اصلی آموزشی و تربیتی مناسب با فرهنگ و ارزش های آمریکایی و اروپایی ذکر شده است. تبلیغات وسیعی در دهه هفتاد مردم کشور را به فرزند نیاوری تشویق میکرد
📜 تعبیر قرآن کریم: دشمنان شما به دنبال فساد و تباهی در زمین و از بین بردن زراعت و نسل هستند.¹
🗃 محسن هامانه، ¹(و یحلک الحرث و النسل، سورهی بقره آیه ۲۰۵)
#شماره_38
#فرهنگ
#نفوذ_فرهنگی
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
✅ وظایف مهم تشکیلات اسلامی (قسمت سوم) 📑 تدوین برنامه: 🛣 وظیفهی دیگر تشکیلات، تدوین یک نقشهی راه
✅ وظایف مهم یک تشکیلات اسلامی
(قسمت چهارم)
🌐 تاثیرگذاری بر افکار عمومی:
💡 تشکیلات باید بتواند افکار عمومی را با خود همراه کند؛ اگر شما بخواهید به مردم بگویید که به آقای فلانی رای دهید، باید بر روی افکار عمومی کار کرده و آن فرد را به جامعه معرفی کنید تا جامعه با شناخت کافی از صلاحیتهای آن فرد، به او اعتماد کند و اقبال نشان دهد.
🖇 حتی اجرای یک برنامهی جزئی نیاز به همراهی مردم دارد؛ لذا تشکیلات موظف است بر افکار عمومی اثر گذاشته و اجرای یک برنامه را به ارادهی عمومی تبدیل نماید. بدون تحقق این امر اجرای برنامه با دشواریهای زیادی روبروست.
📇محسن هامانه؛ نشریه فرهنگ پویا
#شماره_39
#علوم_انسانی
🆔 @farhang_puya
💠 برداشتهای انحرافی از انتظار
🔹بعضیها، انتظار فرج را به این میدانند که در مسجد، حسینیه، و در منزل بنشینند و دعا کنند و فرج امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) را از خدا بخواهند... دیگر غیر از این کاری ازشان نمی آمد و فکر این مهم، که یک کاری بکنند، نبودند.
🔹یک دسته دیگری بودند که انتظار فرج را میگفتند: این است که، ما کار نداشته باشیم به اینکه در جهان چه میگذرد، ما تکلیفهای خودمان را عمل میکنیم. برای جلوگیری از این امور هم خود حضرت بیایند ان شاء الله درست میکنند، دیگر ما تکلیفی نداریم.
🔹یک دستهای میگفتند: که باید عالم پر از معصیت بشود تا حضرت بیاید. ما باید نهی از منکر نکنیم، امر به معروف هم نکنیم تا مردم هر کاری میخواهند بکنند، گناهها زیاد بشود که فرج نزدیک بشود.
🔹یک دستهای از این بالاتر بودند. میگفتند: باید دامن زد به گناهها. دعوت کرد مردم را به گناه تا دنیا پر از جور و ظلم بشود و حضرت (عجل الله تعالی فرجه الشریف) تشریف بیاورند.که این دسته اشخاص ساده لوح هم بودند.
🔹یک دسته دیگری بودند که میگفتند: هر حکومتی اگر در زمان غیبت محقق بشود، این حکومت باطل است و برخلاف اسلام است. آنها مغرور بودند (1)
🔸حضرت صاحب که تشریف میآورند، برای چه میآیند؟ برای اینکه گسترش بدهند عدالت را برای اینکه حکومت را تقویت کنند. برای اینکه فساد را از بین ببرند. ما بر خلاف آیات شریفه قرآن، دست از نهی از منکر برداریم، دست از امر به معروف برداریم و توسعه بدهیم گناهان را، برای اینکه حضرت بیایند؟!
🔸قوانینی که پیغمبر اسلام در راه بیان و تبلیغ ونشر و اجرای آن، بیست و سه سال زحمت طاقت فرسا کشید، فقط برای مدت محدودی بود؟
🔸آیا خدا، اجرای احکامش را محدود کرد به دویست سال؟ و پس از غیبت صغری، اسلام دیگر همه چیزش را رها کرده است؟ اعتقاد به چنین مطالبی یا اظهار آنها بدتر از اعتقاد و اظهار منسوخ شدن اسلام است (2)
#امامین_انقلاب
#صحیفه_امام
(1): صحیفه نور امام خمینی، جلد۲، صفحه۱۹۶-۱۹۷
(2):کتاب ولایت فقیه امام خمینی، صفحه ۳۰
🆔 @farhang_puya
📣 مستدل بودن یکی از شرطهای رسانه خوب
📌 یک رسانه باید مستدل سخن بگوید تا بتواند با سخن گفتن بر محور حق و استدلال، رسانههای منحرف را به چالش کشانیده مخاطبان خود را آگاهی بیشتری ببخشد. قرآن کریم در اینباره تاکید میکند که: قل هاتوا برهانكم هذا ذكر من معی(بقره ۱۱۱) بگو برهانتان را بیاورید این سخن کسانی است که با من هستند.
🔶 خداوند در آیه ۵۷ سوره مبارکه انعام نیز میفرماید قُلْ إِنِّی عَلَىٰ بَیِّنَةٍ مِنْ رَبِّی بگو من از جانب پروردگارم دلیل آشکاری دارم.
🖌 علی اکبر عالمیان
#شماره_29
#هنر
#رسانه
🆔 @farhang_puya
📣 آسیبهای رسانه (قسمت اول)
🚫 شاید بتوان مهمترین آسیب پیش روی رسانه را دروغ پراکنی و نشر اکاذیب دانست. دقیقا به همین دلیل است که خداوند در آیه ۶ سوره مبارکه حجرات برلزوم تحقیق در درستی اخبار تاکید میکند: يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا إِنْ جَاءَكُمْ فَاسِقٌ بِنَبَإٍ فَتَبَيَّنُوا أَنْ تُصِيبُوا قَوْمًا بِجَهَالَةٍ فَتُصْبِحُوا عَلَى مَا فَعَلْتُمْ نَادِمِينَ
↩️ ای کسانی که ایمان آوردهاید اگر شخص فاسقی خبری برای شما آورده درباره آن تحقیق کنید مبادا در صورت عمل کردن بدون تحقیق به گروهی از روی نادانی آسیب برسانید و از کرده خود پشیمان شوید.
🖌 علی اکبر عالمیان
#شماره_29
#هنر
#رسانه
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
✅ وظایف مهم یک تشکیلات اسلامی (قسمت چهارم) 🌐 تاثیرگذاری بر افکار عمومی: 💡 تشکیلات باید بتواند افک
✅ وظایف مهم یک تشکیلات اسلامی
(قسمت پنجم)
🎙 پاسخگویی:
🔹 مهمترین وظیفهی تشکیلات، پاسخگویی است؛ اگر تشکیلات، فردی را به جامعه معرفی کرد باید نسبت به رفتار، برنامهها، تصمیمات و... او پاسخگو باشد و چنانچه عملکرد او نسبت به ارزشها و اهداف نظام قابلقبول نبود و مورد پذیرش جامعه قرار نگرفت
🔸 تشکیلات باید پاسخگو بوده و از این چه چنین فردی را به جامعه معرفی کرده، عذرخواهی و تلاش کند معضلاتی را که در جامعه ایجاد شده، جبران و در برنامههای تربیتی خود تجدیدنظر کند. به عبارت دیگر تشکیلات باید نسبت به معرفی افراد جهت تصدی مناصب حکومتی متعهد بوده و تضمینهای لازم را بدهد.
📝 محسن هامانه؛ نشریه فرهنگ پویا
#شماره_39
#جامعه
🆔 @farhang_puya
⚠️ روشنفکران سکولاریست
💤 امروزه یکی از بحثهایی که روشنفکران به وسیله آن به شدت با ما مقابله میکنند این است که اصلاً دین تمدنساز نیست! برخی از آنها که تازه به دوران رسیدهاند و از ریزشها هم هستند، اصرار دارند که اصلاً تمدن اسلامی وجود ندارد!
🌀 بلکه تمدن یک امر بشری است و بشر طبق نیازهای خود به اموری در جامعه میرسد که خود او باید آنها را کل کند! نظر دیگری وجود دارد که دکتر سروش آن را مطرح میکند و میگوید اسلام تمدن داشته است؛ اما امروز دیگر سخن از تمدن اسلامی درست نیست و آن تمدن نمیتواند مشکلی را حل کند!
🎙 گفت و گو نشریه فرهنگ پویا با آقای مهدی مشگی
#شماره_39
#انقلاب_اسلامی
🆔 @farhang_puya
🛠 تا ساختار تغییر نکند، محتوا تغییر نخواهد کرد!
❎ شاید در محتوا و انتصاب افراد تلاشهایی کردهایم؛ اما ساختارها، مدرن و لیبرال هستند. ما تا زمانیکه ساختار را به مثابهی فرم پذیرفتهایم، نمیتوانیم از محتوای دیگری سخن بگوییم. فرم با خودش محتوا را میآورد.
❌ فرم و ساختار، محتوای خود را میسازند، آن را طلب میکنند و غیرخود را نمیپذیرند؛ به این دلیل که خود این فرم و تکنیک اصالت دارد، موضوعیت دارد.
🔴 فرم، محتوای خود را میخواهد و غیر آن را شاید در کوتاهمدت و ظاهراً بپذیرد؛ اما در نهایت و درازمدت آن را خواهد بلعید... .
📝 الهام عباسی؛ نشریه فرهنگ پویا
#شماره_39
#انقلاب_اسلامی
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
⭕️ نفوذهای فرهنگی در قالبهای مختلف (قسمت دوم) 🔞 جدیترین پروژهای که در این راستا دشمنان ما دنبال
⭕️ نفوذهای فرهنگی در قالبهای مختلف
(قسمت سوم)
❌ امام خامنهای (دامتبرکاته) اولین کسی بودند که نسبت به اجرای سند (۲۰۳۰) در ایران واکنش نشان دادند. ایشان در بیانات مهمی در دیدار معلمان و فرهنگیان در تاریخ ۹۲/۶/۱۷ فرمودند: «این سند (۲۰۳۰) سازمان ملل و یونسکو و این حرفها، اینها چیزهایی نیست که جمهوری اسلامی بتواند شانهاش را زیر بار اینها بدهد و تسلیم اینها بشود.
💠 به چه مناسبت یک مجموعهای به اصطلاح بینالمللی - که قطعاً تحت نفوذ قدرتهای بزرگ دنیا است - این حق را داشته باشد که برای کشورهای مختلف، برای ملّتهای گوناگون با تمدّنهای مختلف با سوابق تاریخی و فرهنگی گوناگون، تکلیف معیّن کند که شما باید اینجوری عمل کنید؟ اصل کار، غلط است.
📝 محسن هامانه؛ نشریه فرهنگ پویا
#شماره_38
#فرهنگ
#نفوذ_فرهنگی
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
📣 آسیبهای رسانه (قسمت اول) 🚫 شاید بتوان مهمترین آسیب پیش روی رسانه را دروغ پراکنی و نشر اکاذیب دا
📣 آسیبهای رسانه (قسمت دوم)
2️⃣ شایعه پراکنی
در راستای چالش دروغ پراکنی، باید به آسیب بزرگی به نام شایعه پراکنی نیز اشاره شود که رسانههای غیر مطلوب به این آسیب بزرگ دچار هستند.
🔳 قرآن کریم در آیات متعددی از این آسیب بزرگ خبر داده و همگان را به دوری از آن فرا میخواند. برای نمونه در آیه ۸۳ سوره مبارکه نساء میفرماید: و چون از ناحیه کفار خبری از امن و یا خوف به این سستها برسد آن را منتشر سازند درحالی که اگر قبل از انتشار آن را به اطلاع رسول (ص) و کارداران خویش رسانده، درستی و نادرستی آن را از آنان بخواهند ایشان که قدرت استنباط دارند حقیقت مطلب را فهمیده به ایشان میگویند و...
🖌 علی اکبر عالمیان
#شماره_29
#هنر
#رسانه
🆔 @farhang_puya