🔰 لزوم شناخت واژه مقدس انقلاب
🔹 بیتردید رهبر معظم انقلاب که از انقلاب به عنوان یک واژه مقدس یاد میکنند، منظورشان این نیست. وقتی فرمودند حوزه باید انقلابی باشد، منظور این نیست که بیضابطه کار شود.
🌀 کسان دیگری از مقدسین یک برداشتی از انقلاب دارند، به دلیل رفتاری که برخی متدینین و مقدسین قبل از انقلاب داشتند.
📿 قبلا برخی مقدسین و علما عبای خود را سر میکشیدند، تسبیح داشتند و ذکری میگفتند، در جلسات به بیان احکام دین و شکیات بسنده میکردند، در ایام عزاداری هم به بیان ثواب زیارت سیدالشهدا (عليهالسلام) و عزاداری و گریه اکتفا میکردند. تصور میشد آخوند یعنی همین!
🎙 مصاحبه نشریه فرهنگ پویا با علامه مصباح یزدی (ره)
#علامه_مصباح
#عمار_انقلاب
#حوزه_انقلابی
#شماره_33
🆔 @farhang_puya
💢 چگونگی فهم بیانات رهبر انقلاب
🎙 مصاحبه نشریه فرهنگ پویا با علامه مصباح یزدی (ره):
🔸 اگر ما بخواهیم تعریف صحیحی داشته باشیم، بخصوص با حسن انتخابی که ایشان در واژهها و ادبیات دارند، باید ابتدا معنای لغوی آن را دریابیم و بعد به کاربردهای اجتماعی آن با توجه به ظرفیت ایران و اسلام و انقلاب توجه کنیم.
🔚 در این صورت میفهمیم انقلابی بودن در مقابل چه چیزی گفته میشود و اگر نباشد چگونه میشود.
#علامه_مصباح
#عمار_انقلاب
#حوزه_انقلابی
#شماره_33
🆔 @farhang_puya
💢 جاذبه و دافعه روحانیت
💠 آیتالله شهید بهشتی (ره):
🔸 روحانیت همواره با مردم بوده و با آنها زندگی کرده است. این امر موجب پیوند و ارتباط عمیق میان ملت و روحانیت شده است. سرانجام این پیوند و حضور قدرتمند و مؤثر ایدئولوژی اسلامی موجب وقوع انقلاب اسلامی شده است.
📉 روحانیت در برخورد با مسائل و افكار گوناگون اجتماعی و صاحبان اندیشه ما دوگونه برخورد باید داشته باشند، جاذبه و دافعه. این جاذبه و دافعه دقیقا باید به جای خودش به کار رود؛ کسانیکه فقط دفع میکنند، اینها خیلی کج سلیقه هستند و همانطور کسانیکه همه را جذب می کنند، کسانی هستند که التقاطی فکر میکند.
🔚 اسلام خود مکتبی است که دارای هر دو بُعد جاذبه و دافعه میباشد، انذار دارد، تبشیر هم دارد.
✍ عبدالله پوراحمد
#حوزه_علمیه
#روحانیت_اصیل
#شهید_بهشتی
#شماره_26و27
🆔 @farhang_puya
💢 چرایی تقابل تبلیغی و سیاسی با مبانی اسلام
💠 حضرت امام خامنهای (حفظهالله):
❌ معنای حقیقی تقابل تبلیغی با مبانی و تأكیدات امام خمینی (ره)، ضدیت با اسلام سیاسی و اسلام نابی است که نخستین بار پس از اسلام در ایران به تشکیل حکومت پرداخته است.
✅ مجموعههای دست اندر کار حوزه به ویژه مجمع نمایندگان طلاب حوزه علمیه قم میتوانند با گسترش برنامهریزی شده، ارتباط محتوایی با بدنه حوزه، تشکیل گروههای فکری برای دستیابی به راههای صحیح ترویج تفکرات انقلابی، شناسایی و حل مشکلات و شبهات ذهنی طلاب در این زمینه نقش مؤثری ایفا کنند.
🗂 با این نگاه و برنامهریزی لازم در پرتو فضل الهی، صدها مدرس موفق و انقلابی تربیت میشوند و با تکیه بر رابطه قلبی و معنوی طلاب و مدرسین، در حوزههای علمیه، تفکر و روحیه انقلابی هرچه بیشتر ترویج خواهد شد.
📚 گردآوری: محمدرضا باقرزاده
#اسلام_ناب_محمدی
#انقلاب_اسلامی
#شماره_33
🆔 @farhang_puya
💠 پیامبر مکرم اسلام (صلیالله علیه و آله وسلم):
⚠️ هر کس غذایی را برای شهوت [و لذت و نه سد جوع] بخورد، خداوند حکمت را بر دل او حرام گرداند.
📚 تنبیهالخواطر: ج ٢، ص ١١۶
#حدیث
#شماره_45
#اخلاق_اسلامی
🆔 @farhang_puya
💢 مشکلات اقتصادی ایران
🖌 دکتر محمدجواد توکلی:
🛢 در اقتصاد ایران باید مشکلات را شناخت و درمان کرد. مشکل اقتصاد کشور ایران، نفتی بودن است، کم بودن کارآیی در تولید است. مصرف تحت تاثیر همان رویکرد نظام سرمایهداری است، در ایران مصرفگرایی نظام سرمایهداری را خیلی خوب گرفتیم.
📍واردات زیاد است، خیلی خوب مصرف میکنیم و در اصل مصرفزده شدهایم. باید توجه کرد اعتدال در هر جا به چه معناست. در سیاستگذاری به چه معناست؟ در رفتار به چه معناست؟ در هر شرایط خاصی اعتدال یعنی چه؟ در شرایط تحریم اعتدال را مانند پیش از آن تفسیر میکنیم؟
#شماره_25
#سیاست
🆔 @farhang_puya
⁉️ رفرم چیست؟
♻️ هر دگرگونی و تغییر در جامعه براساس تغيیر در باورهای جامعه است. گاهی این تغییرات جزئی و سطحی است و با تغییرات و اصلاحات جزئی، خواست جامعه تامین میشود.
🔰 برای مثال گاهی رژیم حاکم بر جامعه نمیتواند مطالبات را تأمین کند ولی جامعه همچنان امیدوار است با اصلاحاتی بتواند شرایط حاکم بر جامعه را با کمترین خسارت و هزینه تغییر دهد و به مطالبات خود برسد.
🔘 این تحول و تغییر، رفرم نامیده میشود که درون نظام حاکم و به صورت آرام، در عین حفظ آن، تحقق می یابد؛ مانند نهضت مشروطیت که با حفظ سلطنت قاجار و با کسب رضایت مظفرالدین شاه، نظام استبدادی را به نظام مشروطه سلطنتی تبدیل کرد.
✍ علیرضا دهشیری
#اصلاحات
#جامعه
#مطالبه
#شماره_33
🆔 @farhang_puya
💢 چرایی رخ دادن نهضت اجتماعی
🔸 برخی دگرگونیها، دگرگونیهای ارادی است؛ در این دسته از دگرگونیها همه یا اغلب افراد جامعه با هدف مشترک اقدام به فعالیتی همگانی میکنند. بهطور معمول، این اقدام در پی تحقق هدف مشترک است و آنرا «جنبش یا نهضت اجتماعی» مینامند.
💎 هر کار هدفدار، اعم از فردی و یا اجتماعی، بهطور معمول برای دفع ضرر و یا جذب منفعت است. دفع ضرر و جذب منفعت ممکن است دنیوی و مادی و یا اخروی و معنوی باشد.
🚫 پس برای رهایی از این مانع، اقدام به حرکت همگانی میشود؛ البته اکثر جنبشهای اجتماعی دارای انگیزههای مرکب هستند.
✍ علیرضا دهشیری
#نهضت_اجتماعی
#فرهنگ
#شماره_33
🆔 @farhang_puya
❇️ رویکرد اسلام نسبت به ناسیونالیسم
⏳ رویکرد اسلام به ناسیونالیسم و ملیگرایی پیش از پرداختن به تاریخچه جریان ملیگرایی، جا دارد در ابتدا رویکرد اسلام را به این جریان، مورد بررسی اجمالی قرار دهیم.
📜 با توجه به آیه شریفه «ان هذه أمتكم امة واحدة و انا ربکم فاعبدون» مشخص میگردد که در دین مبین اسلام، ملاک وحدت، فطرت انسانی و طاعت خدای یگانه است. اسلام نه به قوم خاصی اختصاص دارد و نه انتساب به هیچ قوم و طایفهای در این مکتب وحیانی، مایه شرافت و امتیاز محسوب میگردد.
📖 ناسیونالیستهای غرب که اسلام را به قوم عرب نسبت میدهند و آن را آثاری از آثار و شئون عربیت و فرهنگ عربی به شمار میآورند، در حقیقت، صریح برخی از آیات و كلمات الهی را نادیده گرفته و خطاب عمومی را در «قولوا لا اله الا الله تفلحوا» درک نکردهاند.
✍ محمد ملکزاده
#علوم_انسانی
#ناسیونالیسم
#دین_فرایملل
#شماره_11
🆔 @farhang_puya
💥 رسانه بیطرف نیست!
📲 ما در جهانی اشباع شده از رسانهها زندگی میکنیم و همواره سیلی از تصاویر، اخبار و اطلاعات از رسانههای گوناگون به سویمان سرازیر میشود. مهمترین منبع اطلاعاتی برای درک جهان رسانهها هستند، اما این رسانهها چه تصویری از جهان پیرامون به مخاطب ارائه میکنند؟
🔘 دو موضوع در این باره قابل بحث و بررسی است: تعصب و کلیشهسازی.
🕹 رسانهها به این دو نوع رویکرد متهم هستند که اصول بیطرفی را رعایت نمیکنند و مغرضانه و هدفمند نسبت به یک موضوع، قشر، گروه یا سیاست و تفکر تعصب میورزند و از جدیدترین و مهمترین اصول فکری، اخلاقی و انسانی یک کلیشه میسازند و آن را به پایینترین سطح خود میرسانند و عامهپسند و کلیشهای میکنند.
✍ زهره شریعتی
#هنر
#فضای_مجازی
#رسانه
#شماره_8و9
🆔 @farhang_puya
💠 پیامبر مکرم اسلام (صلیالله علیه و آله وسلم):
✅ هر کس چهل روز خود را برای خدا خالص کند، چشمههای حکمت از قلب وی بر زبان او جاری میشود.
📚 نهجالفصاحه، ح ۲۸۳۶
#حدیث
#شماره_45
#اخلاق_اسلامی
🆔 @farhang_puya