💢 اعتدال در رفتار
🔹 از منظر رفتاری نیز قرآن به چند مؤلفه اشاره مینماید؛ اولین مورد اعتدال در راه رفتن است. لقمان پس از نهی فرزندش از شرک، توجه به قیامت و حسابرسی از اعمال در قیامت، برپاداشتن نماز، صبر بر ناملایمات و دوری کردن از تکبر، چنین سفارش کرده «ولاتمش في الارض مرحا...» و در روی زمین با غرور و تکبر قدم بر مدار. سپس سفارش به انتخاب راه میانه در راه رفتن کرده است گفته:
🔸 «واقصد فی مشیک...» «پسرم در راه رفتن اعتدال را رعایت کن». در آیات دیگر نیز در مقام ستایش از بندگان خاص خداوند، «عباد الرحمان»، به دوازده صفت از اوصاف آنان اشاره کرده است؛ و از جمله آن که میفرماید: «الذين يمشون على الارض هونا...» بندگان خاص خداوند کسانی هستند که با آرامش و بیتکبر بر روی زمین راه میروند. مورد دیگر اعتدال در استفاده از زینت هاست.
🔹از منظر قرآن استفاده از زینتها و امور پاکیزه، حلال شمرده شده است و آنچه را خداوند ممنوع و حرام کرده، کارهای زشت، گناه تجاوز و شرک است: «قل من حرم زينة الله التي اخرج لعباده و الطيبات من الرزق قل هى للذين آمنوا فى الحيوة الدنيا خالصة يوم القيمة».
✍ علی اکبر عالمیان
#شماره۲۵
#اخلاق
🆔
@farhang_puya
📌 دولت شهید رجایی؛ خدمتگزار مردم
🔹 دولت محمد علی رجایی را میتوان اولین دولتی نامید که در جمهوری اسلامی بنای خدمت به مردم را داشت. رجایی برخلاف بازرگان و بنی صدر، مولود متن مردم و قشر مستضعف جامعه بود. او فردی متعبد، مبارز، عاقل و معتقد به مبانی دینی و انقلابی بود.
🔸 مردم زخم خورده از نظام
ستمشاهی و ناامید از دو دولت قبل، برای گرهگشایی از مشکلات خود به دولت رجایی امیدوار بودند.
🔸 امام خمینی در روز تنفیذ حکم ریاست جمهوری، او را چنین خطاب کرد: «اگر نبودند این مردم، شما هم شاید حالا در حبس بودید و آن زجرها را میکشیدید و دیگران هم که متعهد بودند، آنها هم در حبس بودند.».
🔻 یا در جاهای دیگر میگوید: «این ملت حق دارد دست شما را گرفته آورده این بالا نشانده. شما باید خدمت کنید به این مردم. ما همه باید خدمتگزار اینها باشیم.... آقای رجایی به حسب آن روحیهای که دارند، این مقام؛ ایشان را بازی ندهد شما سوار مقام بشو؛ مقام سوار شما نشود! این دو تا مثل راکب و مرکوبند».
✍ حسن ابراهیم زاده
#تاریخ
#شماره۴۶
🆔 @farhang_puya
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 وقتی میگوییم اسرائیل شر مطلق است؛ یعنی چه؟
🎙 شهید سید عباس موسوی | دومین دبیرکل حزبالله لبنان
#استکبار_ستیزی
#یهود
🆔 @farhang_puya
⭕️ ترویج روزافزون اخلاق مصرفگرایی در رسانهها
🖇 در یک جامعه مصرفگرا، قدرت به مقدار پولی وابسته است که افراد میتوانند وارد بازار کنند و شأن و اعتبار افراد به مارک و نوع محصولی است که مصرف میکنند. در این جامعه
فروشگاهگردی، خرید و مصرف مهمترین راه ارتقای شخصیت افراد به حساب میآید.
🔸شرکتهای بزرگ برای دعوت مردم جهت ورود به بازار، رسانه ها را به شکلی وسیع و گسترده به خدمت میگیرند و بدین ترتیب رسانهها جزیی از سیستمی میشوند که میخواهد کشور را همانند یک باشگاه خصوصی اداره کند.
✍ حامد حجتی
#استکبار_ستیزی
#جامعه
#شماره۵
🆔 @farhang_puya
2732929.mp3
4.73M
🎙#بشنوید | اومد از راه ولی الله
✍ ویژه مولودی امام جواد(ع)
🎙با نوای: حاج مهدی رسولی
🌸 ولادت با سعادت حضرت امام جواد علیه السلام را خدمت ولی عصر عجل الله تعالی فرجه و عموم شیعیان و مخلصین ایشان تبریک عرض مینماییم.
#امام_جواد
#مناسبتی
🆔 @farhang_puya
📌 «مبارزه با اسلام» عنوانی است که غرب با آن شناخته شده است
▫️فرهنگ همان سرمشق بنیادین زندگی است که انسانها در دل او، وجاهت و جایگاه خود را تعریف میکنند و بسیاری از مفاهیم برایشان معنا پیدا میکند. اما میزان پایبندی به دین است که در این تعیین هویت، نقشی مهم و اساسی ایفا میکند و واضح است هنگامی که دینداری مورد هجمه و تهدید واقع شود، از سوی دینداران پاسخهایی را به همراه خواهد داشت.
🧷 حال این سکولاریسم افراطی غربی است که خواهان کم رنگ کردن نقش دین در همه عرصههای زندگی است و این همان چیزی است که غرب امروز بیشتر با این مشخصات شناخته و معرفی میشود. نمونههایی از این جداسازی و تفکیک در مسائل آموزشی در غرب جلوه پیدا میکند. تا جایی که ارزشهای خانواده که در اسلام بسیار مورد توجه است، از سیاستهای عمومی و ملی، حتی در سطح جهانی رخت بر میبندد.
✍ هادی الیاسی
#استکبار_ستیزی
#جامعه
#شماره۱۰
🆔 @farhang_puya
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #ببینید | منطق شدیدترین فتنه
🖇 چرا برخی از محبین اهلبیت، مقابل امام زمان میایستند؟
🎙 استاد پناهیان
#فتنه_آخرالزمانی
#جامعه
🆔 @farhang_puya
⭕️ انحطاط و تباهی رسانهها
📎 وظیفه رسانهها فراهم آوردن اطلاعات معناداری است که به آگاهی مردم از محیط اطرافشان کمک کند. اما امروز با سیل اطلاعاتی مواجه هستیم که به سبب فراوانی و پراکندگی، گیجکننده و فاقد محتوا هستند. فرآیند اقتصادیشدن، رسانهها را در سیطره خود گرفته و در نتیجه بسیاری از محصولات رسانهای دیگر، به عنوان بستر انتقال اطلاعات نگریسته نمیشوند، بلکه تنقلات متنوع و رنگارنگی هستند که راحت بلیعده و جذب میشوند، اما ارزش غذایی ندارند.
✍ حامد حجتی
#استکبار_ستیزی
#شماره۵
🆔 @farhang_puya
🛑 امام على عليه السلام: در نعمتى كه براى تو پديد آورده، يا گناهى كه از تو فرو پوشانده، يا بلايى كه از تو دور ساخته، چشم بر هم زدنى از لطف او بىبهره نبودهاى.
📚 نهج البلاغه، از خطبه ۲۲۳
#حدیث
🆔 @farhang_puya
📌 عدالت به عنوان «معیار سیاست» در سیره معصومین
🔹 «عدالت» در سیره سیاسی پیشوایان دین از چنان جایگاهی برخوردار است که امیرمؤمنان علی(ع) از آن به عنوان «معیار سیاست» یاد میکند.
🔹 رسول خدا پس از فتح مکه و برقراری حاکمیت اسلام، در آن سرزمین با ایراد خطبه ای فرمودند: «ای مردم! آگاه باشید که پروردگارتان یکی است و پدرتان نیز یکی است. پس بدانید که نه عربی را بر عجم و نه عجمی را بر عرب و نه سیاهی را بر سفید و نه سفیدی را بر سیاه برتری نیست مگر به تقوا».
🔸 امام علی(ع) در نامهای به اسودبن قطبـه فرماندار حلوان، هشدار میدهد تا توجهش را نسبت به همگان یکسان کند؛ از کارگزار دیگر خود می خواهد حتی در نگاه کردن میان مردم به عدالت رفتار کند تا مبادا بزرگان قوم نسبت به برتری خویش بر ضعفا، امیدوار، و ناتوانان از عدالت حاکمان ناامید گردند.
✍ زهرا ملکزاد
#معارف
#شماره۳۴
🆔 @farhang_puya
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #پادکست | کتاب انسان ۲۵۰ ساله؛ بخش مربوط به امام جواد علیه السلام
📌 امام جواد علیه السلام، نشانه مقاومت
🎙 رهبر معظم انقلاب
#معارف
#استکبار_ستیزی
#مناسبتی
🆔 @farhang_puya
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💔 وداع جانسوز با پیکر شهدای حملهٔ رژیم صهیونیستی در قم
🖇 شاید شعار باشد اما این حقیقتی است که شهادت، حیات جامعه اسلامی است و قوت و نیرو حرکت، در این جامعه، به واسطه این خونها، دوچندان شده و می تواند حب و بغض افراد این جامعه را جهتدهی کند؛ می تواند نسبت به خیلیها بغض و نسبت به خیلیها حب ایجاد کند. فلذا دشمن سرنوشت خویش را ناروا به لعب گرفت؛ این وعده الهی است...
#استکبار_ستیزی
#اخلاق
🆔 @farhang_puya
📌 علوم انسانی باید متحول شود؛ و الا پیشرفت نخواهیم کرد
🔹 امروز حساسترین وضعیت در عرصهی تولید علم، متوجه علوم انسانی است. علومی که عمدتا وارداتی هستند و از غایات علمی ما فاصله دارند. علومی که مبناییترین و بیشترین نسبت را با طراحی الگوی پیشرفت اسلامی دارند و اساسا تبیین دقیق این علوم است که در صورت تحول و تکامل براساس رویکردهای خودمان، میتواند مدل ما را مستدل، تئوریزه و اجرایی کند.
🔸 انقلاب در این علوم تنها به مدد تلاش همه جانبهی نیروهای حوزوی و دانشگاهی محقق میشود. فضای فکری در غرب، در وضعیت پست مدرن است؛ یعنی در حال بازخوانی و نقد خود در قامت مدرنیته است. بسیاری از ناکارآمدیهای مدرنیته آشکار شده و وقت آن است که جوامع اسلامی برخیزند و با تکیه بر فرصتهای موجود در جهان و با تکیه بر میراث علمی و دانش خود، آلترناتیو وضع مدرن را تبیین و ارائه کنند.
▫️ برآیند شناخت غرب و تحولات آن، به اضافهی تحقیق، شناسایی و تئوریزه کردن مبانی، فکری، فلسفی، اجتماعی و دینی خود در صورتی که به زبان زمانهی خود باشد، میتواند وضع موجود را در حیطهی دانش به نفع ما تغییر دهد.
✍ الهام عباسی
#شماره۳۸
#علوم_انسانی
🆔 @farhang_puya
📌 تواضع پیامبر (بخش اول)
🔚 [ پیامبر فرمود: ] هرکس حقی بر گردن من دارد که ادا نشده است ـ حق جانی، مالی و
یا حیثیتی ـ امروز بگوید و حساب مرا تصفیه کند؛ مرا ببخشد و از من بگذرد؛ یا قصاص و جبران کند تا حساب ما به آخرت نیفتد.
🧷 مردی که قدرت مطلق دارد و حاکم دینی است، با مردم این گونه سخن میگوید که جمعیت با صدای بلند گریه میکنند؛ و شخصی برمیخیزد و میگوید: «یک روز از جبهه برمیگشتیم شترهای ما در کنار یکدیگر قرار گرفت. تازیانهای در دست شما بود. نمیدانم از روی عمد به من اصابت کرد یا به اشتباه».
🧷 پیامبر(ص) فرمود: به خدا پناه میبرم که از روی عمد بوده باشد. مرا میبخشی؟ یا قصاص میکنی؟ گفت: «قصاص میکنم». فرمودند: همان تازیانه را یکی از خانه بیاورد. بلال به خانه حضرت زهرا(س) میرود و عرض میکند که پدرت میگوید آن تازیانه را بده.
👤 استاد رحیم پور ازغدی
#شماره۱
#معارف
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
📌 تواضع پیامبر (بخش اول) 🔚 [ پیامبر فرمود: ] هرکس حقی بر گردن من دارد که ادا نشده است ـ حق جانی، ما
📌 تواضع پیامبر (بخش دوم)
▫️ حضرت زهرا میپرسد: چه خبر شده است؟ مگر جهاد است؟ گفتند: پدرت خود را برای شلاق خوردن عرضه کرده است.حاکم حکومت مطلقه اسلامی و خاتم انبیا خود را برای شلاق خوردن عرضه کرده است؟!
▪️ زهرا (س) میگوید: چه کسی حاضر شده است پیامبر خدا را شلاق بزند؟ گفت: فلان کس حضرت زهرا (س) در حالی که اشک میریزد، تازیانه را میآورد و به او میدهد و میگوید: آیا حسن و حسین آنجا نبودند که از او بخواهند به جای پیامبر آنها را بزند؟
👤 استاد رحیم پور ازغدی
#شماره۱
#معارف
🆔 @farhang_puya
📌 چیستی و پیامدهای مادیانگاری فرهنگی
🔹 اگر انسان در تلقی غربی، هر آن چیزی است که به ساحت جهان مادی مربوط میشود، پس اساسا همان طور که توسعه، معنایی صرفا مادی خواهد یافت، فرهنگ و جامعهشناسی و سیاست و روانشناسی و ... هم معنا و سازوکاری صرفا مادی دارند.
🖇 یعنی ذات همهی اینها، ذات باور غرب در باب انسان و هستیش، مادی است و این ذات مادی است که زیربنای فهم آنها از فرهنگ و توسعه است. در نتیجه فرهنگ تابعی از ادراک مادی بشر از ذات خود، از توسعه و از تکامل است؛ یعنی فرهنگ اساسا ذیل مادهانگاری بشر که هسته ی اصلی توسعه است، قرار دارد.
🔹 فرهنگ بعدی و ثانوی مادهانگاری و تکامل و توسعهی مادی است؛ لذا فرهنگ هم ناگزیر مادی فهمیده میشود و فرهنگ متعالی که بتواند بر برنامه توسعهی مادی حکمرانی کند و آن را مورد سوال قرار دهد، به نفع سکولاریسم اومانیته و سوبژکتیویتهی انسان مدرن حذف میشود.
✍ الهام عباسی
#شماره۳۸
#علوم_انسانی
🆔 @farhang_puya
🛑 امیرالمومنین على عليه السلام: نهايت دانش، آرامش و بردبارى است
📚 غررالحكم حدیث ۶۳۸۰
#حدیث
🆔 @farhang_puya
📌 تبیین گفتمان انقلاب اسلامی
🔸 امام راحل، در ایجاد این گفتمان موفق بود. خواست عمومی برای راندن استبداد و انتخاب آلترناتیو قدرتمند و جدی جمهوری اسلامی در برابر طاغوت؛ یعنی آگاهی از سطح ایدئولوژی و آرمانها، تبدیل به یک گفتگو و تعامل سازنده با مردم شده است. مردم در این گفتمان میفهمند که باید برای چه چیزی بجنگند، خون دهند و پایداری کنند.
🔹 جریان حزب اللهی که بیش از هر جناحی خود را متولی ظاهر و باطن اسلام و انقلاب میداند، حتی اگر به پشتوانهی سالها متولی ظاهر و باطن دین بودن و به اعتبار شناختی که از حق و عدالت دارد، بخواهد بر اصول خود بر آن چارچوبها و ممیزی ها و بکن و نکن هایش اصرار کند، موظف است حکم و قانون و حدیث و فتاوا را از سطح یک ایدئولوژی محض و تک خطی و عمدتا با حیثیتی غیر فرهنگی به یک سطح پویا، هدفمند و دغدغه مند برساند. باید بتواند از آن یک گفتمان بسازد تا قابل اجرا شود.
✍ الهام عباسی
#شماره۳۸
#انقلاب_اسلامی
🆔 @farhang_puya
هدایت شده از دفتر ارتباطات فرهنگی
📡 دفتر ارتباطات فرهنگی ویژهبرنامهای را به مناسبت بصیرتافزایی و انتخابات پیشرو برگزار میکند
🌹 در این برنامههای گفتگومحور، کارشناسان و صاحبنظران ضمن پاسخ به شبهات انتخاباتی، مشارکت حداکثری را تبیین میکنند
📋 زمان: چهارشنبه 1402/11/4 ساعت 18:30
🗂 موضوع:
🔴 مردم؛ بزرگترین سرمایه اجتماعی ۲
💡 کارشناس: حجتالاسلام دکتر حسن غفاریفر
عضو هیئت علمی دانشگاه باقر العلوم ع
📡 رسانه شوید
🔶 نشانیهای ورود به جلسه مجازی👇
🌐 https://tekye.net/tekye/live/3856
جدیدباترافیکرایگان👆
🌐http://dpfqom.iki.ac.ir/live
🌐https://heyatonline.ir/kanoon.tolloe
🌐 https://www.aparat.com/dpfqom/live
📢 همچنین میتوانید ما را از طریق برنامه «باد صبا» بخش «هیئات مذهبی»، «پخش زنده هیئات شاخص کشور»، «دفتر ارتباطات فرهنگی» با گوشیهای تلفن همراه، نیز دنبال کنید.
🆔 @difqom
https://eitaa.com/difqom
🛑 امام حسن علیه السلام: بين حقّ و باطل چهار انگشت فاصله است؛ آنچه که را با چشم خود ببينی حقّ است؛ و آنچه را شنيدی يا آن که برايت نقل کنند چه بسا باطل باشد.
📚تحف العقول،ص۲۲۹
#حدیث
🆔 @farhang_puya
📌 امنیت امروز کشور مرهون وجود اقتدار نظامی و دفاعی انقلاب اسلامی است
▫️ علاوه بر امنیت فیزیکی در داخل که از شاخص خوبی برخوردار است، مسالهی ذهنی آن؛ یعنی احساس امنیت نیز مهم است که در پویشها و پیمایشهای مردمی این مسئله در حوزهی امنیت در اوج قرار دارد و میتواند الگویی برای سایر مسئولان در سایر حوزههای خدماتی و اقتصادی باشد.
🔸 امنیت داخلی ما قطعا نتیجهی امنیت منطقهای ایران در محیط پرتنش و پرآشوب غرب آسیا است و بر فراز و فرود آن موثر است. جمهوری اسلامی ایران با تکیه بر کلام امیر بیان حضرت علی، توانست خاکریز دفاعی خود در برابر دشمنان عنود و لجوج انقلاب را به فرسنگها بیرون از مرزهای کشور منتقل کند و با ائتلاف سازی و صورتبندی جبههی مقاومت، الگوهای جدید از امنیت و ترتیبات امنیتی منطقهای را به نمایش بگذارد و در این حوزه به بیان دوست و دشمن در بهترین شکل ممکن قرار دارد.
✍ روحالله صنعت کار
#شماره۳۷
🆔 @farhang_puya
📌 یکی از دستاوردهای انقلاب اسلامی مردمسالاری دینی است
🔹 از یک طرف باید مولفههای مردم سالاری، روز به روز تقویت شوند و از دیگر سو با در نظر گرفتن روشها و سازوکارهای مناسب نهادی و ساختاری کاستیهای این موضوع برطرف و اصلاحات لازم در آن اعمال گردد. خوشبختانه در این نظام امکان رفع اشکالات و کمبودها با طرح نظرات دلسوزانه مردم و نخبگان وجود داشته و هرگاه چنین ضرورتی رخ دهد، قابل انجام است.
🔸 در انتها، این که بین ارزشها و مطلوبیتهای دسته اول ارتباط متقابل وجود دارد. از یک سو مشارکت مردم در صحنههای سیاسی، اقتصادی و اجتماعی نظام، نقش موثری در تحقق امنیت پایدار وابسته به قدرت مردم خواهد داشت و از دیگر سو ثبات امنیت نظامی و استقلال سیاسی زمینه را برای کار و تلاش اقتصادی و فرهنگی مردم هموار خواهد کرد.
✍ روحالله صنعت کار
#انقلاب_اسلامی
#شماره۳۷
🆔 @farhang_puya
🛑 امام علی علیه السلام :
«کسی که کمتر اعتماد کند، به سلامت ماند؛ کسی که زیاد اعتماد کند پشیمان شود.»
📚 میزان الحکمه جلد۱۲
#حدیث
🆔 @farhang_puya
💢 استقلال سیاسی، از مهمترین دستاوردهای انقلاب اسلامی( بخش اول)
🔹 وابستگی رژیم پهلوی به غرب و نداشتن استقلال سیاسی امری است که
بر هیچ صاحب نظر سیاسی پوشیده نبوده و نیست و مصادیق و جلوههای گوناگونی از آن را میتوان مشاهده کرد. یادآوری داستان غم انگیز برخی از نشانههای وابستگی پهلوی به غرب مانند کاپیتولاسیون کودتای ۲۸ مرداد، جدایی بحرین از ایران و... هنوز هم برای هر ایرانی مسلمان رنج آور است.
🔸 عدم استقلال سیاسی و وابستگی به قدرتهای غربی صرفا تبعات هویتی و اعتقادی را برای ملت ایران در بر نداشت بلکه بیکفایتی و خودباختگی شاهان شیفتهی قدرت غرب پیامدهای ناخوشایند امنیتی و اقتصادی را برای کشور در برداشته است. از دورهی احمد شاه قاجار و آغاز جنگ اول جهانی کـه بـه ایران تهاجم نظامی شد و به روایت مستندات قطعی تاریخی بیش از نه میلیون نفر از جمعیت ایران جان خود را از دست دادند.
▫️ تا دورهی محمدرضا پهلوی ایران همواره عرصهی تاخت و تاز قدرتهای خارجی بوده است و این در حالی بود که سران رژیمهای شاهنشاهی انگیزه، اجازه و جرأت مقابله با این ظلمها علیه ملت ایران را نداشتند.
✍ روحالله صنعت کار
#انقلاب_اسلامی
#شماره۳۷
🆔 @farhang_puya
💢 استقلال سیاسی، از مهمترین دستاوردهای انقلاب اسلامی( بخش دوم)
🔹 اما پس از انقلاب، استقلال جمهوری اسلامی از شرق و غرب ویژگی ممتازی بوده و نظام توانسته است در سطحی وسیع خود را از یوغ شرق و غرب رها سازد. شاید بتوان دفاع مقدس را به عنوان نماد اصلی استقلال در دوران پس از انقلاب مطرح نمود که با وجود تلاش بسیاری از کشورها در براندازی نظام کوچکترین خدشهای به نظام و کشور وارد نشد.
🔸 باید توجه داشت که استقلال آن گونه که امروزه عدهای مطرح میکنند به معنای قطع روابط با دنیا و عدم نقش آفرینی در مناسبات سیاسی و اقتصادی دنیا نیست بلکه مقصود اصلی در استقلال یعنی این که فرآیند تصمیم سازی ها، تصمیم گیریها و اعمال اقدامات بر اساس شرایط و مناسبات داخلی صورت گیرد.
✍ روحالله صنعت کار
#شماره۳۷
🆔 @farhang_puya