منبرک فاطمی
#امام_حسین_ع_مناجات_محرمی #حضرت_رقیه_س_شهادت چه نعمتی است نشستن به روی بام حسین خدا کند که بیفتد د
اشعار روضه خوانی حضرت رقیه👆
منبرک فاطمی
⬅️مبحث شب شهادت حضرت رقیه👇 1-ظلم و نتیجه ظالم که ذلت هست چه یزید و چه صدام مصادیق ظلم یاری رساند
مباحثی در باره حضرت رقیه👆
نتیجه ظلم و تحمل بلاها
https://eitaa.com/fatemi222/1839
تربیت فرزند
https://eitaa.com/fatemi222/4111
روضه هاواشعار
https://eitaa.com/fatemi222/1840
منبرک فاطمی
تواضع در نگاه امام مجتبی علیه السلام👆
نکاتی از زندگی امام مجتبی علیه السلام👆
منبرک فاطمی
▬📝 ﷽▬ 🌸🍃🌸🍃 ✋ نکاتی در #سیره امام حسن مجتبی ع 🔰الف) هنگام وضو: 👈آن حضرت هنگام وضو گرفتن بدنش می ل
سیره عبادی امام مجتبی علیه السلام👆
منبرک فاطمی
💠🔹امام حسن مجتبی علیه السلام فرمودند: 🌸🌿عَجِبْتُ لِمَنْ یَتَفَکَّرُ فى مَأْکُولِه، کَیْفَ لا یَتَفَ
امام حسن مجتبی علیه السلام و سفارش به تفکر👆
منبرک فاطمی
▬📝 ﷽▬ 🌸🍃🌸🍃 ✋ سه نکته #علل_صلح_امام_حسن_علیه_السلام 🔺در مورد اینکه چرا امام حسن(ع) با معاویه ص
علل صلح امام مجتبی علیه السلام
👆
منبرک فاطمی
▬📝 ﷽▬ 🌸🍃🌸🍃 ✋ #موعظه و نصیحت #ماندگار امام حسن مجتبی علیه السلام 🔰جُناده می گوید در آخرین لحظات عم
نصیحت ماندگار امام مجتبی علیه السلام👆
منبرک فاطمی
#امام_حسن خوشم که از ازل شدم به درگهت گدا حسن همیشه می زنم صدا ز سوز دل تو را حسن عنایتی دلم شود ز
اشعار امام مجتبی علیه السلام👆
علمدار عزت.pdf
292.9K
🌀«علمدار عزت»
🏴مناسبت: #شهادت_امام_حسن_ع
🔰تقابل کاذب منفعت با عزت؛ آیا عزت در مقابل منافع ملی قرار دارد یا منافع ملی بدون عزت تامین نمی شود⁉️
🔰 نقش امام حسن (ع) در عزت آفرینی برای جامعه
📌امام حسن (ع):«لَكِنِّي مُعِزُّ الْمُؤْمِنِينَ ، من عزت بخش به مومنین بودم»(تحف العقول،ص308)
#منبر_مکتوب
#ملت_امام_حسین
@hekmatebayan
✅رزق و روزی از منظر آیات و روایات
👈رزق یکی از نعمتهای خداوند متعال است که انسان در زندگی #روزانه خود برای به دست آوردن آن تلاش میکند.
👈بنابر برخی تعاریف رزق شامل همه مزایای زندگی اعمّ از مال، جاه، عشیره، یاران، علم، جمال و. نیز میشود.
#منبرک_فاطمی
@fatemi222
✋اقسام رزق
📌در یک نگاه کلی میتوان رزق را به دو بخش تقسیم کرد:
الف) رزق مادی:
👈 این نوع رزق، رزقی است که لازمه زندگی دنیوی میباشد و انسان و #تمام موجودات زنده در این جهان برای زنده ماندن و بقائ نسل خود نیازمند به آن هستند.
📌 رزق #مادی بنابر احکام تکلیفی وضعی به پنج قسم تقسیم میشود که عبارتند از:
۱) واجب: مانند برآورده کردن نیاز خانواده.
۲) حرام: مانند رزقی که انسان از راه حرام مانند دزدی به دست آورده است.
۳) مستحب: مانند رزقی که انسان تلاش میکند آن را برای راحتی زندگی خانواده اش به دست آورد.
۴) مکروه: رزقی که بهدست آوردن آن حرام نیست، اما بهتر این است که انسان برای به دست آوردنش تلاش نکند مثل رزقی که از راه قصابی و یا برخی مکاسب مکروه به دست میآید.
۵) مباح:
مانند رزقی که انسان نیاز واجب به آن ندارد و همچنین به دست آوردن آن نیز حرام نمیباشد مثل کسب و کار روزانه که بطور مباح و بدون احتیاج به آن به دست میآید.
#منبرک_فاطمی
@fatemi222
ب) رزق معنوی:
📌این نوع رزق، رزقی است که وجود آن به انسان مفهومی واقعی میبخشد و با انجام اعمال نیک مثل عمل به مستحبات به دست میآید، در حقیقت هر انسانی که به دنبال رزق معنوی برود و برای به دست آوردن این رزق تلاش کند میتواند در سرای آخرت در بهشت برین برای خود مکانی مهیا کند.
✅رزق و روزی از منظر آیات و روایات
📌البته هر دو نوع رزق مذکور در بالا را میتوان به فرمایش امیرالمومنین حضرت علی (ع) تطبیق داد که میفرمایند:
👈 روزى دو قسم است، یکى آن که تو آن را می جویى، و دیگر آن که او تو را می جوید. (نهج البلاغه، حکمت ۴۳۱)
👈پس بنابر این حدیث رزقی که انسان به #دنبال آن میرود احتمال دارد که هم مادی باشد و هم معنوی، و همین طور در رزقی که خود به سراغ انسان میآید نیز این احتمال وجود دارد، اگر انسان فقط و فقط به فکر دنیای خود باشدطبیعتا به دنبال رزق مادی میرود و کوچکترین توجهی به آخرت خود ندارد، زیرا #هدف او این است که زندگی دنیوی خود را هر روز زیباتر از دیروز گرداند، اما کسی که علاوه بر دنیای مادی به فکر آخرت خود نیز است، بجز رزق #مادی به دنبال رزق معنوی نیز میرود، زیرا هدف او علاوه بر تامین مخارج زندگی خود این است که در سرای آخرت در بهشت برین برای خودمکانی مهیا کند.
👈کسانی که با تقوا میباشند و به یاد خداوند متعال هستند و اعمال واجب خود را انجام میدهند و برای به دست آوردن رزق #معنوی به مستحبات عمل میکنند، چنین افرادی دغدغه رزق مادی را ندارند، زیرا رزق مادی، خود به سراغ آنها می آید حتی اگر به سراغش نروند. البته این بدین معنا نیست که تلاشی برای رزق مادی انجام ندهند.
👈قرآن کریم درباره افراد با تقوا میفرماید: «مَن یَتَّقِ اللَّهَ یجَعَل لَّهُ مخَرَجًا وَ یَرْزُقْهُ مِنْ حَیْثُ لَا یحَتَسِب» (هر کس تقواى الهى پیشه کند، خداوند راه نجاتى براى او فراهم مىکند، و او را از جایى که گمان ندارد روزى می دهد)(طلاق ـ ۳)
#منبرک_فاطمی
@fatemi222
✋عوامل افزایش رزق
👌از آنجا که هیچ معلولی در جهان بدون #علت و عامل نمیباشد از این رو رزق نیز معلول عامل خود یعنی رحمانیّت خداوند متعال است،
👈علاوه بر این عامل، رزق عوامل دیگری نیز دارد که باعث افزایش و یا کاستی آن میشوند، اکثر مردم عامل افزایش رزق را تنها زیاد تلاش کردن میدانند، اما تلاش تنها عامل نیست بلکه بعد از این عامل، عوامل دیگری نیز وجود دارند که بنابر آنچه از آیات و احادیث به دست میآید میتوان از جمله آنها:
👌تقوا، انفاق، خوش خلقی با خانواده، استغفار از گناهان، ترک حرص، صله رحم، اطعام فقیر و... را نام برد که هر یک از آنها بطور جداگانه بحث خواهد شد.
1⃣👈 تقوا
تقوا یکی ازفضیلتهای اخلاقی به شمار میآیدکه موجب رسیدن انسان به درجات عالی معنوی میشود، یکی از ویژگیهای تقوا این است که موجب افزایش رزق میشود.
👌قران کریم درباره تاثیر تقوا در افزایش رزق میفرماید: «وَ مَن یَتَّقِ اللَّهَ یجَعَل لَّهُ مخَرَجًاوَ یَرْزُقْهُ مِنْ حَیْثُ لَا یحَتَسِبُ» (هر کس تقواى الهى پیشه کند، خداوند راه نجاتى براى او فراهم می کند و از جایی که گمان ندارد به او روزی میدهد) (طلاق: ۶۵/۲-۳)
👈بنابر این آیه میتوان تقوا را یکی از عوامل بسیار مهم افزایش رزق دانست، مضمون این آیه این مطلب را میفهماند که فرد متقی حتی از جایی که #خودش هم انتظار ندارد از جانب خداوند متعال برایش رزق میرسد.
2⃣👈انفاق
در قرآن کریم در موارد بسیاری لفظ «رزق» باکلمه (أَنْفِقُوا) و یا (أَنْفَقُو) آمده است و این خود نشاندهنده تاثیر زیاد انفاق بر افزایش #رزق میباشد.
👈کسی که در راه خداوند متعال چیزی را انفاق میکند در حقیقت بر نفس خود #غلبه کرده، و غلبه کردن بر نفس خود یکی از راههای رسسیدن به درجات عالی معنوی میباشد.
👈قران کریم درباره تاثیر #انفاق بر افزایش رزق میفرماید:
👌 «قُلْ إِنَ رَبِّی یَبْسُطُ الرِّزْقَ لِمَنْ یَشاءُ مِنْ عِبادِهِ وَ یَقْدِرُ لَهُ وَ ما أَنْفَقْتُمْ مِنْ شَیْءٍ فَهُوَ یُخْلِفُهُ وَ هُوَ خَیْرُ الرَّازِقین»
👌 (بگو:پروردگارم روزى را براى هر کس بخواهد وسعت می بخشد، و براى هر کس بخواهد تنگ [و محدود]می سازد؛ و هر چیزى را [در راه او]انفاق کنید، عوض آن را می دهد [وجاى آن را پرمی کند]؛ و او بهترین روزی دهندگان است!)(سبأ: ۳۴/ ۳۹)
3⃣👈خوش خُلقی با خانواده
🔻خوشخویی با خانواده یکی از صفتهای زیبایی میباشد که تمامی ائمهاطهار (ع) نیز این صفت زیبا را در خود دارا بودند، بنابر روایات به دست آمده از #معصومین (ع) این عمل نیکو را میتوان یکی از عواملی بر شمرد که باعث افزایش رزق میشوند.
🔻امام صادق (ع) در باره تأثیر این عمل بر افزایش رزق میفرمایند: «مَنْ حَسُنَ بِرُّهُ بِأَهْلِ بَیْتِهِ زِیدَ فِی رِزْقِهِ» (آن کس که در حق خانوادهاش نیکی بهتر و بیشتری داشته باشد رزقش زیاد میشود) (بحار الأنوار، ج۷۱، ص ۱۰۴)
👌خوشخویی با خانواده علاوه بر افزایش رزق باعث طول عمر نیز میشود،
👈 امام صادق (ع) در حدیثی مشابه میفرمایند:
👌«مَنْ حَسُنَ بِرُّهُ بِأَهْلِ بَیْتِهِ مُدَّ لَهُ فِی عُمُرِهِ» (هر که با خانوادهاش خوش رفتارى کند، عمرش دراز شود) (وسائلالشیعة، ج۱۲، ص ۱۶۲)
4⃣👈 استغفار از گناهان
استغفار و توبه از گناهان مقولهای است که در #منابع دینی اعم از قرآن و روایات بر آن توجه شده است و لزوم و تسریع در آن مورد ارشاد عقل نیز میباشد،
👈استغفار موجب پاکی نفس انسان از گناهان و تیرگیها میشود، از #ثمرات استغفار از گناه میتوان بخشیده شدن خود گناه از جانب خداوند متعال و همچنین افزایش رزق را برشمرد،
👈حضرت علی (ع) میفرمایند: «الِاسْتِغْفَارُ یَزِیدُ فِی الرِّزْق» (استغفار رزق را زیاد میکند) (الخصال، ج۲، ص ۵۰۵)
🔻خود گناه را میتوان بر دو قسم تقسیم کرد:
👈الف) حقّ الله
گناه حق الله، گناهی است که صرف توبه کردن در درگاه خداوند متعال میتواند موجب #بخشیده شدن آن از جانب خداوند متعال شود، بنابراین دیگر احتیاجی به حلالیت و بخشش طلبیدن از دیگران ندارد.
👈 از امثال گناهان حقالله میتوان شراب خواری، سبک شمردن نماز، روزه نگرفتن، کفر ورزیدن به خداوند متعال و... را بر شمرد.
#منبرک_فاطمی
@fatemi222
ب) حقّ الناس
👈گناه حق الناس، گناهی است که صرف توبه کردن در درگاه الهی نمیتواند موجب بخشیده شدن آن شود.
👌بلکه علاوه بر توبه کردن احتیاج به #طلب بخشش و حلالیت خواستن از آن شخصی که در حق او ناحقی شده است را دارد. از امثال گناهان حق الناس میتوان دزدی، مال یتیم را خوردن، ناسزا گفتن به افراد، زورگویی و ... را بر شمرد.
5⃣👈ترک حرص.
🔻یکی از مباحث اخلاقی که علمای اخلاق از آن بحث کردهاند، رذیله حرص میباشد که بر #طالبان سعادت، دفع و پاکسازی از آن برای نیل به سعادت ضروری است؛
👈 از ثمرات ترک کردن حرص، زیاد شدن روزی است چنانچه حضرت علی (ع) در این زمینه میفرمایند: «ترْکُ الْحِرْصِ یَزِیدُ فِی الرِّزْق» (ترک کردن حرص، رزق را زیاد میکند) (همان، ج ۲، ص ۵۰۵)
6⃣👈صله رحم
🔻صله رحم از اموری میباشد که در اسلام روایات زیادی درباره لزوم عمل به آن آمده است، #صله رحم علاوه بر اینکه موجب تحکیم روابط میان افراد جامعه، دوستان و آشنایان میشود، مزایا و ویژگیهای دیگری نیز دارد که در ذیل به آنها اشاره میگردد:
الف) افزایش رزق
افزایش رزق یکی از ویژگیهای مهم صله رحم میباشد، حضرت علی (ع) در این زمینه میفرمایند: «صِلَةُ الرَّحِمِ تَزِیدُ فِی الرِّزْقِ» (صله رحم رزق را زیاد میکند) (علی بن حسن طبرسی، مشکاهًْ الأنوار فی غررالأخبار، ص ۱۲۹)
👈رسول خدا (ص) نیز درباره افزایش رزق به سبب صله رحم میفرمایند:
👌«مَنْ أَحَبَّ أَنْ یُوَسَّعَ لَهُ فِی رِزْقِهِ وَ یُنْسَأَ لَهُ فِی أَجَلِهِ فَلْیَصِلْ رَحِمَهُ»
👌 (هر که دوست دارد که رزقش فزون گردد و اجلش به تأخیر افتد باید صله رحم کند) (همان، ص ۱۶۶)
#منبرک_فاطمی
@fatemi222
ب) طولانیتر شدن عمر انسان
طول عمر یکی دیگر از ویژگیهای مهم صله رحم میباشد
👌، امام صادق (ع) در باره تاثیر صله رحم بر افزایش عمر میفرمایند «مَا نَعْلَمُ شَیْئاً یَزِیدُ فِی الْعُمُرِ إِلَّا صِلَةَ الرَّحِم»
👈 (چیزى که عمر را زیاد کند جز صله رحم نمیدانیم) (وسائلالشیعة، ج۲۱، ص ۵۳۶)
7⃣👈 اطعام فقیر
🔻یکی از اعمال مستحب که درباره مستحب بودن عمل به آن احادیث زیادی وجود دارد اطعام #فقیر میباشد، اطعام کردن حتی در برخی از موارد #واجب میشود .
👌 مثلاً کسی که روزه ماه مبارک رمضان را عمداً روزه نگرفته کفاره بر او واجب میشود که یکی از موارد #کفاره اطعام شصت فقیر برای هر روز روزه قضا میباشد،
👌بنابر آنچه که از آیات و روایات به دست میآید میتوان اطعام فقیر را به عنوان یکی از عوامل مهم افزایش رزق نام برد.
👈پیامبر اکرم (ص) درباره تاثیر زیاد اطعام کردن بر افزایش رزق میفرمایند:
«الرِّزْقُ أَسْرَعُ إِلَى مَنْ یُطْعِمُ الطَّعَامَ مِنَ السِّکِّینِ فِی السَّنَامِ» (روزی کسی که اطعام میکند سریعتر از فرو رفتن کارد در کوهان شتر به سویش میآید) الکافی، ج۴، ص ۵۱)
#منبرک_فاطمی
@fatemi222
8⃣ فرمول کلی جلب #رزق حلال در زندگی👇
👈یکی از مسائل رزق حلال دانستن مسائل شرعی آن است.
👈مردم نمی دانند و به راحتی لقمه شان را حرام می کنند.
👈برای مثال مردم سپرده به بانک می دهند و قرارداد می نویسند و سود علی الحساب می گیرند و بعد زیاد و کم آنرا حساب می کنند، این شرعی است؛
👌ولی اگر کسی می گوید پول به بانک می دهم و بهره یا نزول آنرا می گیرم این حرام می شود.
✋روزی
👈عبادت هفتاد جزء است و بالاترین و بزرگترین جزء آن کسب حلال است.
و حق فرزند بر پدرش این است كه... جز از راه حلال، روزى او را تامین نكند.
👈امام صادق علیه السلام می فرماید :
👌هر كس بخواهد دعایش مستجاب شود، باید كسب خود را حلال كند و حق مردم را بپردازد.
👈 دعاى هیچ بنده اى كه مال حرام در شكمش باشد یا حق كسى بر #گردنش باشد، به درگاه خدا بالا نمى رود.
✅در دین ما برای رزق حلال فرمولی وجود دارد. عناصر این فرمول به قرار زیرند:
1⃣👈به رازقیت خدا اعتقاد داشته باش
بى اعتنائى و #امید نداشتن بدانچه در دست مردم است بزرگترین توانگرى است.
👈 پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم می فرماید: هر كس از غیر خدا بِبُرد، خداوند، هزینه زندگى او را تأمین مىكند و از جایى كه انتظار ندارد، روزىاش مىدهد؛ امّا هر كس چشم امیدش به دنیا باشد، خداوند، او را به دنیا وا مىگذارد.
👈یکی از صلحای گمنام که خداوند وجود ایشان را حفظ کند، از باب نصیحت به فرزندان خود می فرمودند که:
👈 دخترم، پسرم، اگر یک تک تومانی هم در جیب خود داشتید نگوئید نداریم، بگوئید داریم.
👈انسان متوکل هر لحظه چشم امید به فضل و رحمت خداوندی می دوزد و توکل می کند.
2⃣👈. تلاش حداکثری مدبرانه، متوکلانه و #صبورانه داشته باش
كسب درآمد حلال، بر هر مسلمانى واجب است.
👈 تلاش در جهت کسب روزی حلال چنان حائز اهمیت است که حضرت محمد صلی الله علیه و آله و سلم فرمود :
اگر كسی با #دستش كار كند و روزی بخورد، در روز قیامت در زمره و گروه انبیا است و خدا ثواب انبیا را به او می دهد.
👈 اما وای به آن روزی که آدمی در جهت کسب روزی، بی صبری کند در این صورت طبق فرموده حضرت علی علیه السلام، خودش را از روزى #حلال محروم مى كند و بیشتر از روزى مقدّر هم نصیبش نمى شود.
👈امام صادق علیه السلام می فرماید:
👌هر كس بخواهد دعایش مستجاب شود، باید كسب خود را حلال كند و حق مردم را بپردازد.
👈دعاى هیچ بنده اى كه مال حرام در شكمش باشد یا حق كسى بر گردنش باشد، به درگاه خدا بالا نمى رود
👈یک پایه ی کمال انسان، #تدبیر در معیشت است. در قدیم همه، شغل آزاد داشتند. در شغل آزاد هر چه تلاش بیشتری کنی؛ درآمد بیشتری داری؛ ولی در شغل اداری #حقوق ثابت است و توکل کمرنگ تر می شود؛
👈 زیرا سر ماه حقوقش را می آید. ما باید باور کنیم که در #رزق و روزی مان، یک قرارداد با خدا داریم. خدا با ما شریک می شود و ما باید تلاش با تدبیر و توکل داشته باشیم.
👌در این صورت اگر حرکت ما بیشتر بشود برکت خدا هم بیشتر می شود. اصلی ترین #عامل رزق و روزی سعی و تلاش و فکر کردن است.
#منبرک_فاطمی
@fatemi222
3⃣👈 قانع باش و خانواده ات را به قناعت تشویق کن
👈هر كس به مقدار كفایت، قناعت كند، آسایش مى یابد و براى خویش زمینه گشایش فراهم مى كند.
🌹 امام رضا علیه السلام می فرماید: هر کـس به رزق و #روزى کم از خدا راضى باشد، خداوند از عمل کم او راضى خواهد بود.
4⃣👈پرهیز از حرام
👈اگر خواهان مكارم و بزرگوارى ها هستى از حرام ها دورى كن.
🌹 زیرا به فرموده پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم، هر كس از حرام دورى كند، خداوند به جاى آن #عبادتى كه او را شاد كند نصیبش مىگرداند.
👈برای دوری از کسب درآمد حرام در زندگی برای هر امری از امور زندگی ات نظیر بهره گیری از وام، شرایط مستاجری و مالکیت و ... با حاکم شرع و آگاهان به احکام اقتصادی مشورت کن تا خدای نکرده قراردادی به حرام امضا نکنی و پولی را که می توانی از راه حلال بدست آوری، حرامش نگردانی.
👈خمس
یکی از مسائل رزق حلال دانستن مسائل شرعی آن است.
👌 مردم نمی دانند و براحتی لقمه شان را حرام می کنند. برای مثال مردم سپرده به بانک می دهند و قرارداد می نویسند و سود علی الحساب می گیرند و بعد زیاد و کم آنرا حساب می کنند، این شرعی است؛
👈ولی اگر کسی می گوید پول به بانک می دهم و بهره یا نزول آنرا می گیرم این حرام می شود.
👈رموز حلال شدن لقمه ها همین کلمات شرعی است. ازدواج و رابطه ی نامشروع چه فرقی با هم دارند؟
👈در ازدواج فقط کلمه ی زوجت و قبلت را گفته اند؛ ولی در رابطه ی نامشروع این کلمه را نگفته اند. پس براحتی لقمه ی خود را حرام نکن.
5⃣👈خمس مالت را بده و احسان و نیکوکاری کن
👈ظاهر خمس کم کردن مال است. اما باطن خمس هم برکت پیدا کردن، هم شراکت و هم سرمایه گذاری آخرت است. همانگونه که وقتی می خواهی از بانکی وام بگیری؛
👈ابتدا باید یک دفترچه در آنجا باز کنی؛ اگر می خواهی از خدا و پیامبرش(صلی الله علیه و آله) وام برکت بگیری، برای خود دفترچه (سال خمسی ) باز کن، حتی اگر پولی نداری.
👈 كار خیر و صدقه، فقر را مى بَرند، بر عمر مى افزایند و هفتاد مرگ بد را از صاحب خود دور مى كنند.
👌 چنانچه امام علی علیه السلام می فرماید :با صدقه دادن، روزی خود را فرود آورید.
👈 امام علی علیه السلام می فرماید: خداوند سبحان خوراک تهیدستان را در اموال توانگران قرار داده، هیچ فقیری گرسنه نمی ماند مگر به واسطه اینکه ثروتمندی از حق او بهره مند شده و خدا تعالی در این باره از آنان بازخواست می کند.
👈امام على علیه السلام می فرماید: انسان، با نیّت خوب و اخلاق خوب، به تمام آنچه در جستجوى آن است، از زندگى خوش و امنیت محیط و روزى زیاد، دست مى یابد.
6⃣👈 سحر خیز باش
پیامبر صلى الله علیه و آله می فرماید: در پى روزى و نیازها، سحر خیز باشید؛ چرا كه حركت در آغاز روز، [مایه] بركت و پیروزى است.
👈 امام رضا سلام الله علیه نیز فرمودند: محافظت کنید بر نماز شب که تحقیقاً نماز شب، حرمت خدا و ریزنده رزق و نیکو کننده صورت و ضمانت کننده رزق روز است.
7⃣👈 به دیدار خویشاوندانت برو
پیامبر صلى الله علیه و آله می فرماید: هر كس دوست دارد كه عمرش طولانى و روزى اش زیاد شود، تقواى الهى پیشه كند و صله رحم نماید.
👈صله رحم، اعمال را پاكیزه، اموال را بسیار، بلا را برطرف و حساب(قیامت) را آسان مى كند و مرگ را به تأخیر مى اندازد.(
8⃣👈 خوش اخلاق باش
امام على علیه السلام می فرماید: انسان، با نیّت خوب و اخلاق خوب، به تمام آنچه در جستجوى آن است، از زندگى خوش و امنیت محیط و روزى زیاد، دست مى یابد. (
👈نیكوكارى و خوش اخلاقى، خانه ها را آباد و عمرها را طولانى مى كنند.
👈 و بد اخلاقی روزی را تنگ می سازد.
#منبرک_فاطمی
@fatemi222
احکام #فوری
برخى از مسائل شرعى بايد در اولين فرصت انجام شود همچون:
1. جواب سلام.
2. اداى بدهى در صورتى كه طلبكار، طلب خود را مطالبه نمايد.
3. سجده سهو بعد از نماز.
4. اداى امانت.
5. تطهير مسجدى كه نجس شده.
6. خواندن نماز آيات در حوادث طبيعى همچون زلزله، ماه گرفتگى، خورشيد گرفتگى و ...
#منبرک_فاطمی
@fatemi222
🌸🍃﷽🌸🍃
✋عوامل_آرامش
✍️خداوند در قرآن راهکار آرامش را یاد خدا میداند و میفرماید: أَلا بِذِكْرِ اللَّهِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوبُ: همانا با یاد الاهی قلب ها آرام می شود (آیه 28 رعد)
👌برخی عوامل رسیدن به آرامش عبارتند از:
1️⃣👈-یادخدا: طبق آیه تلاوت شده یادخداباعث آرامش است،یعنی این که انسان همیشه توجه و یقین داشته باشد که هیچ موجودی در عالم نمی تواند مستقل و جدای از «الله» منشأ اثر باشد وتمام قدرت و ملک و هستی از او است وعزت و ذلت بندگان نیز به دست او است؛
👈او بر همه چیز توانا است؛ اگر انسان واقعا با تمام وجودش باور داشته باشد که هیچ دگرگونی و قدرتی در عالم نیست مگر این که وابسته به خداوند بزرگ است و آن گاه با زبان بگوید: «لاحول و لاقوة الا بالله العلی العظیم»، دیگر دغدغه و اضطرابی ندارد.
2️⃣👈توکل به خدا: توکل یعنی این که انسان وظیفه خود را در حد توانایی انجام داده و نتیجه کارها را به خداوند واگذار نماید. قرآن مجید می فرماید: "کسی که بر خدا توکل کند خداوند او را کفایت می کند"(آیه 3 طلاق) چون رزق از ناحیه خداوند تعالی ضمانت شده وخداوند قادر است که از عهده ضمانت خود برآید.
3️⃣👈 رضایت به خواست الهی: اگر انسان باور داشته باشد که خداوند متعال همیشه خیر خواه بندگان خود است و به خواست الاهی گردن نهد هیچ دغدغه ای نخواهد داشت. پیامبر ( صلی الله علیه و آله و سلم ) دراین زمینه فرمود: هرکس اطمینان کند که آنچه خداوند برای او مقدر کرده، از او فوت نمی شود، قلبش راحت و آرام می گردد. (غررالحكم، ح 8763)
💢 #منبرک_فاطمی
@fatemi222
🌸🍃﷽🌸🍃
✋موانع_آرامش
✍️امام علی ( علیه السلام ) گناه را از عوامل سلب آرامش می داند و می فرمایند: کَم مِن شَهوَةِ ساعَةٍ اَورَثَت حُزناً طَویلاً؛.
📍چه بسیار خواهش های نفسانی لحظه ای، که اندوه طولانی و درازی را در پی دارد.( کافی، ج 2 ، ص 451 )
👌بعضی از عوامل از بین رفتن آرامش که در روایات بدان ها اشاره شده است عبارت اند از:
1️⃣👈دلبستگی به دنیا: پیامبر اکرم ( صلی الله علیه و آله و سلم ) فرمود: "رغبت و علاقه به دنیا موجب غم و حزن انسان است و زهد و بی رغبتی به دنیا موجب راحتی قلب و بدن است(بحار، ج 73، ص 91)
📍امام خمینی (ره) نیز با توجه به روایات به فرزندشان حاج سید احمد فرمودند: «... من آنچه ملاحظه کردم و مطالعه در حال قشرهای مختلف نمودم، به این نتیجه رسیده ام که قشرهای قدرتمند و ثروتمند، رنج های درونی و روانی و روحیشان از سایر اقشار بیشتر و آمال و آرزوهای زیادی که به آن نرسیده اند بسیار رنج آورتر و جگر خراش تر است... آنچه مایه نجات انسان ها و آرامش قلوب است، وارستگی و گسستگی از دنیا و تعلقات آن است که با ذکر و یاد دایمی خدای تعالی حاصل می شود(نامه 26/4/1363)
2️⃣👈طمع و چشم داشت به مال مردم: پیامبر اکرم ( صلی الله علیه و آله و سلم ) فرمودند: "کسی که به مال دیگران طمع و چشم داشت، داشته باشد حزن و اندوهش طولانی خواهد شد(بحار، ج 77، ص 172)
3️⃣👈حسادت: امیرالمؤمنین علی ( علیه السلام ) فرمود: "غیر از حسود ظالمی را ندیدم که شبیه ترین کس به مظلوم باشد؛ زیرا دارای قلبی غصه دار و حزنی پیوسته است"( بحار، ج 73، ص 256)
4️⃣👈چشم و هم چشمی: وقتی می بینند کسی چیزی دارد، آنها هم سعی می کنند آن چیز را تهیه کنند و داشته باشند و نداشتن آن چیز موجب نگرانی و ناراحتی آنان می گردد و احساس کمبود می کنند.
📍 پیامبر اکرم ( صلی الله علیه و آله و سلم ) فرمودند: در امور دنیا به کسانی که وضع زندگیشان پایین تر از تو می باشد بنگر، نه به کسانی که وضع مالی آن ها از تو بهتر و برتر است(جامع السعادات، ج6، ص105)
💢 #منبرک_فاطمی
@fatemi222