یکی از عوامل گرایش به عرفانهای کاذب سستی در ایمان و عقیده است ☯️🕉🔺
#عرفان_های_کاذب
#عرفان_های_نوظهور
📝 اینجا بخوانید 🔻🔻
کانال فرقه های عجیب و جهان ماوراء
http://eitaa.com/joinchat/3478585344Cfddd4eceb2
یکی از عوامل گرایش به عرفانهای کاذب سستی در ایمان و عقیده است ☯️🕉🔻
قسمت (اول) 1️⃣
♦️ حمد و ستایش پروردگاری را سزاست که انسان را آفرید و بابهای سعادت و کمال را به روی او گشود و راه دستیابی به این مهم را ایمان و تسلیم در برابر اوامر سعادت آفرین قرار داد.
🔷 هدف از خلقت انسان، عبادت و پرورش روح بندگی در اوست، «وَمَا خَلَقْتُ الْجِنَّ وَالْإِنسَ إِلَّا لِيَعْبُدُونِ [ذاریات/56] جن و انس را نیافریدیم جز اینکه عبادت خدا را بکنند.»
🔶 بنابراین چه چیز جز ایمان با این روح بندگی سازگار و عجین است؟ در آیات و روایات فراوانی به اهمیت ایمان پرداخته شده و هر فرد را به این حقیقت رهنمون میسازد که کوتاهترین و مطمئنترین راه برای رسیدن به هدف والای آفرینش و قرب پروردگار ایمان و اعتقاد به اوست.
🔷 ایمان با شناخت و معرفت آغاز میگردد با اقرار و شهادتین معنا مییابد و با عمل با اعضاء و ارکان بدن محقق میگردد. ایمان مراتب و مراحلی دارد و فرد با قدم نهادن در این مسیر هرگز متوقف نمیگردد، او همواره یا حرکتی رو به بالا دارد و یا سیر نزولی پیدا میکند، البته اگر ایمان حقیقی و راستین باشد، نه تنها همواره سیر صعودی دارد، بلکه فرد تمام آنچه برای او ارزشمند و گرانمایه است، در راهش فدا مینماید.
🔶 برخی از افراد گرویده به عرفانهای کاذب و دروغین، به دلیل مشکلات عقیدتی و فکری بوده که منشأ آن عدم معرفت به گزارههای دینی و عرفانی است.
🔷 نگاه این گونه افراد به خداوند و عرفان اسلامی، نگاه معرفت شناسانه نیست، اعتقاد به نبوت و وحی در نگاه اینگونه افراد، دچار ایراد اساسی و مبنایی است.
🔶 بنابراین عمده دلیل گرایش برخی از جوانان به این فرقهها، بیشتر به خاطر مسائل مربوط به ضعف در عقیده و ایمان و معرفت نسبت به خداوند متعال است؛ که متأسفانه، بدون این که هیچ گونه شناختی از عقاید و اهداف اصلی این گونه فرقههای منحرف داشته باشند، به دام آنها گرفتار میشوند.
🔻 سستی در ایمان و عقیده داری عوامل مختلفی است که در اینجا به چند مورد اشاره میکنیم.
🔷 الف- نا آگاهی و غفلت: معمولاً افرادی که در عالم بی معرفتی و جهالت سیر میکنند، به آسانی در دامها گرفتار شده و در اعتقادات و انجام فرائض عقیدتی سست میگردند، لذا دین مبین اسلام برای جلوگیری از سست شدن بنیانهای عقیدتی در تک تک افراد و جوامع، تأکید بسیار زیادی بر تفکر در آیات الهی نموده و تدبّر نکردن در آیات را نکوهیده است، تا خود و جایگاه خود را بشناسند و خود را از بند غفلت و جهل رهانیده، به سمت اهداف والای ایمانی به حرکت در آیند: [1]
🔶 در قرآن کریم آمده است: «کِتابٌ أَنْزَلْناهُ إِلَیْکَ مُبارَکٌ لِیَدَّبَّرُوا آیاتِهِ وَ لِیَتَذَکَّرَ أُولُوا الْأَلْباب [سوره ص/29]، این کتابی است پر برکت که بر تو نازل کردهایم تا در آیات آن تدبّر کنند و خردمندان متذکّر شوند!»
🔷 خداوند در این آیه هدف از نزول قرآن را تدبّر در آن معرفی نموده تا سرچشمه اندیشه و مایه بیداری وجدانها گردد و به نوبه خود حرکتی در مسیر عمل بیافریند. [2]
🔶 ب- نبود انگیزه: یکی از مهمترین عوامل جهش فکری و عقیدتی یک جامعه، داشتن انگیزه است، هر چه انگیزه قویتر باشد، افراد جامعه با قدرت و اراده بیشتری قدم برداشته و در راه رسیدن به هدف، تلاش افزونتری به خرج میدهند.
🔷 ولی جوامعی که از انگیزه و همت والا بیبهرهاند، در آغاز و یا در اواسط راه، سست شده و حتی از رسیدن به هدف نیز پشیمان میگردند و نسبت به آن بی تفاوت میشوند.
♦️قرآن به خاطر ایجاد انگیزه برای تلاش و پرهیز از سستی، به انسانها وعده زندگی جاوید در بهشت و استفاده از نعمتهای بهشتی را داده و یا آنها را از عذابهای جاودان بیم داده است. [3]
به کانال فرقه های عجیب و جهان ماوراء بپیوندید
🔻🔻
http://eitaa.com/joinchat/3478585344Cfddd4eceb2
ادامه دارد....🔻🔻
یکی از عوامل گرایش به عرفانهای کاذب سستی در ایمان و عقیده است ☯️🕉🔻
قسمت (پایانی) 2️⃣
♦️ قرآن درمورد افرادی که از روی بی انگیزگی با مسائل برخورد میکنند میفرماید: «وَ إِنَّ الَّذِینَ لا یومِنُونَ بِالْآخِرَةِ عَنِ الصِّراطِ لَناكِبُون [مومنون/74]، وکسانی که به آخرت ایمان ندارند از راه راست منحرفند»
🔷 افرادی که به معاد و زندگی جاوید ایمان ندارند، برای بهدست آوردن بهشت و یا فرار از عذاب، انگیزهای نداشته و لذا برای آن تلاش نکرده و دنبال امیال نفسانی خود میروند و از مسیر انسانیّت و قرب الهی دور میگردند.
🔶 ج- هوسرانی: یکی از بزرگترین عوامل سستی ایمان و عقیده، هوس مداری یک فرد یا جامعه است، چرا که هوسبازی، انسان را از تمام قیود آزاد کرده، و به دنبال آن در واجبات دینی و وظایف انسانی سستی به وجود میآید، تا انسان هوس خود را ارضاء کرده که نتیجه آن چیزی جز سستی و به تبع آن، فروپاشی نظام فکری و عقیدتی افراد و جوامع انسانی شده و دور شدن از مسیر سعادت نخواهد بود. [4]
🔷 لذا قرآن در آیات متعدّدی به معرفی این پدیده پرداخته و صفات هوی پرستان را بیان نموده و مومنان را به دوری از آن توصیه نموده است: «أَ فَرَأَیْتَ مَنِ اتَّخَذَ إِلهَهُ هَواهُ وَ أَضَلَّهُ اللَّهُ عَلی عِلْمٍ وَ خَتَمَ عَلی سَمْعِهِ وَ قَلْبِهِ وَ جَعَلَ عَلی بَصَرِهِ غِشاوَةً فَمَنْ یَهْدِیهِ مِنْ بَعْدِ اللَّهِ أَ فَلا تَذَكَّرُون [ جاثیة/23]،
🔶 آیا دیدی کسی را که معبود خود را هوای نفس خویش قرار داده و خداوند او را با آگاهی (بر اینکه شایسته هدایت نیست) گمراه ساخته و بر گوش و قلبش مُهر زده و بر چشمش پردهای افکنده است؟! با این حال چه کسی میتواند غیر از خدا او را هدایت کند؟! آیا متذکّر نمیشوید؟!»
🔷 خداوند در این آیه اشاره میکند که هوسبازی، قدرت (درک صحیح حقایق) را از انسان میگیرد و پرده بر چشم و عقل آدمی میافکند و لذا در انجام وظایف اصلی خود سستی میکند و از مسیر هدایت دور میگردد. [5]
🔻در نتیجه باید گفت برای این که انسان اعتقادات خود را مستحکمتر کند، دو حرکت لازم است:
🔷 الف- حرکت علمی: یعنی، لازم است در حد توان خود به مطالعه و تحقیق بپردازد و با رجوع به کتابهایی که در این زمینه نوشته شده، پاسخ سؤالات خود را دریابد و یا با سؤال کردن از عالمان دینی، ابهامات و شبهاتی که در ذهنش مطرح میشود بازگو کند تا با روشن شدن ابهامات، اعتقادات خود را راسخ کند.
🔶 کتابهای زیادی درباره زندگی ائمه اطهار (ع) و مسائل مربوط به اعتقادات وجود دارد که با مطالعه آنها میتوانید تحقیق در این مسائل را شروع کنید.
♦️ ب- حرکت عملی: انجام واجبات و مستحبات و ترک کارهای حرام نقش مهمی در استحکام ایمان و حتی اصلاح اعتقادات انسان دارند. زیرا «العلم نور یقذفه الله فی قلب من یشاء، علم نوری است که خداوند در دل انسانهایی که لیاقت داشته باشند قرار میدهد و انجام عبادات این لیاقت را در آدمی ایجاد میکند.»[6]
🔻پینوشت:
[1]. مطهری، مرتضی، انسان در قرآن، ص 53 تا 59.
[2]. مکارم شیرازی، ناصر؛ تفسیر نمونه، ج 19، ص 268.
[3]. جمعی از مترجمان، تفسیر هدایت، نشر آستان قدس، ج 8، ص 215.
[4]. علامه طباطبایی، ترجمه المیزان، ج 13، ص 120.
[5]. آیت ا... مکارم شیرازی، تفسیر نمونه، ج 21، ص 266.
[6]. علامه مجلسی، بحارالانوار، ج 1، ص 224.
#عرفان_های_کاذب #عرفان_های_نوظهور #انسان_محوری #انسان_گرایی #اومانیسم #اباحی_گری #آتئیسم #بت_پرستی #خلسه_نشئگی_توهم #خدا_نا_باوری #سحر_جادو #ستاره_پرستان #وحدت_وجود #مدعیان_دروغین #ادعاهای_عجیب #پرستش_انسان #پرستش_غیرخدا #پرستش_جن #پرستش_جن_شیطان #تناسخ #جادوگری #عجیب_غریب #فرقه_های_عجیب
به کانال فرقه های عجیب و جهان ماوراء بپیوندید
🔻🔻
http://eitaa.com/joinchat/3478585344Cfddd4eceb2
« گوآ » بزرگترین کارناوال هندوستان 🔺
#جشنهای_عجیب
#عجیب_غریب
به کانال فرقه های عجیب و جهان ماوراء بپیوندید
🔻🔻
http://eitaa.com/joinchat/3478585344Cfddd4eceb2
آیا تکنولوژی هایی که ما امروزه می بینیم سال ها پیش اختراع شده اند ⁉️🛰🔺
#ادعاهای_عجیب
#واقعیت_یا_تخیل
#ناسا
#عجیب_غریب
به کانال فرقه های عجیب و جهان ماوراء بپیوندید
🔻🔻
http://eitaa.com/joinchat/3478585344Cfddd4eceb2
سعی در تطهیر دامان صوفیان از عمل قبیح همجنس بازی 🌈🔺
#صوفیه #همجنس_بازی #همجنسگرایی #سحر_جادو #خلسه_نشئگی_توهم #اباحی_گری #شطح_گویی_صوفیان #شاهد_بازی_صوفیه #رقص_سماع #وحدت_وجود #فرقه_های_ضاله #فرقه_های_انحرافی #ریاضتهای_شیطانی #فرقه_سازی_دراسلام #بدعت_در_دین #پرستش_انسان #پرستش_جن_شیطان #وحدت_وجود #تناسخ #مدعیان_دروغین #ادعاهای_عجیب #فرقه_های_عجیب
به کانال فرقه های عجیب و جهان ماوراء بپیوندید
🔻🔻
http://eitaa.com/joinchat/3478585344Cfddd4eceb2
22.07M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
@ferghe_mavara
🎥 مستند : اسرار فرعون نقره ای مصر🔺
قسمت (اول) 1️⃣
♦️ این مستند (11 قسمتی ) به برسی دوران حکمرانی یکی از فراعنه ناشناخته مصر باستان که تا آن تاریخ مقبره او دست نخورده باقی مانده بود می پردازد.
#رازهای_حل_نشده_تاریخ #افسانه_های_باستانی #جهان_باستان #عجایب_جهان_باستان #تمدنهای_ناپدیدشده #اقوام_ناپدیدشده #ادعاهای_عجیب #واقعیت_یا_تخیل #عجیب_غریب
به کانال فرقه های عجیب و جهان ماوراء بپیوندید
🔻🔻
http://eitaa.com/joinchat/3478585344Cfddd4eceb2
ادامه دارد....🔻🔻
مهدویت درنگاه مستشرقین 🔻
قسمت (اول) 1️⃣
♦️ از دو قرن پیش، مستشرقان با انگیزههای تبشیری و استعماری و در برخی موارد علمی راهی مشرق زمین گشتند و به جهت ناآشنایی و عدم دسترسی به منابع اولیه چهره ناقص و نادرستی از تعالیم اسلام ارائه دادند.
🔷 اعتقاد به مهدی موعود، از صدر اسلام وجود داشته و بارزترین تجلّی را در بشارتهای پیامبراکرم (صلی الله علیه و آله) داشته است؛ و فرقههای اسلامی در پذیرش آن اتفاق نظر دارند.
🔶 بدیهی است سوء استفاده برخی از مدعیان که نوعاً برای کسب قدرت و مشروعیت، به این آموزه دینیِ اصیل تمسّک جستهاند، نباید به عنوان دلیلی برای زیر سؤال رفتن اصل مهدویت تلقی شود.
♦️ متأسفانه بیشتر مستشرقین، توان تفکیک میان حقیقت مهدویت و سوءاستفادههای صورت گرفته از آن را نداشته و در پژوهشهایتاریخی خود، این دو را به هم آمیختهاند.
🔷 البته این موضوع تا حدّی طبیعی است؛ زیرا کم نبودهاند کسانی که در طول تاریخ، سخن از مهدویت گفته و آن را در جهت مقاصد خود به کار بستهاند.
♦️ به گونهای که مستشرقین به این ذهنیت رسیدهاند که این بحث پیش از آن که یک واقعیت باشد، دسیسه و بهانهای در دست معترضین و مخالفین سیاسی بوده است.
به کانال فرقه های عجیب و جهان ماوراء بپیوندید
🔻🔻
http://eitaa.com/joinchat/3478585344Cfddd4eceb2
ادامه دارد.... 🔻 🔻
مهدویت درنگاه مستشرقین 🔻
قسمت (دوم) 2️⃣
🔻 به طور کلی میتوان گفت نگاه به مهدویت در میان مستشرقین به دو صورت است :
1️⃣ عدهای با نگاه غیر علمی و بعضاً استفاده از منابع و مدارج غیر معتبر ونادرست اصل مهدویت را زیر سؤال برده و آن را ساخته و پرداخته اذهان و توهمات مسلمانان میدانند.
2️⃣ در مقابل عدهای با استفاده از منابع اصیل و همچنین با نگرش منطقی به قضیه مهدویت توانستهاند تا حدودی به مسائل مربوط به مهدویت به دیده انصاف نگریسته و از درج مطالب خلاف واقع بپرهیزند.
🔻 در میان مستشرقینی که مهدویت را زیر سؤال برده و آن را خلاف واقع میداند «دار مستتر» شرق شناس یهودی الاصل فرانسوی است، او میگوید:
🔷 حسن (علیه السلام) که امام یازدهم بود، پس از مرگ خود پسری شش ساله باقی گذاشت، به نام محمد، خلیفه آن پسر را در شهر حلّه، نزدیک خود به زندان افکنده بود، وی در 12 سالگی غایب شد. چون او تنها باقیمانده نسبت مستقیم پيامبر (صلی الله علیه و آله) بود، عامه چنین نتیجه گرفتند که این کودک در ساعتی که بخواهد ظهور خواهد کرد.[1]
🔶 اين عبارات بیانگر آن است که از دیدگاه این مستشرق فرانسوی، مهدویت و موعود گرایی، افسانه واسطوره ای است که از آیین یهود ومسیحیت وارد اسلام شده و شیعیان ایرانی، آن را با اساطیر ایرانی بال و پر داده و بزرگ کردهاند.
🔷 «مستتر» با چیدن چند مقدمه در خصوص اعتقاد به منجی در ادیان دیگر از جمله مسیحیت، یهودیت، و دین مجوسی به این نتیجه میرسد که اعتقاد به منجی برگرفته از ادیان پیشین بوده و ایرانیان پس از پذیرفتن مذهب تشیع به آن پرو بال داده و آن را پر رنگ کردهاند.
🔶 او در قسمتی از مقاله خود میگوید: آیا می دانید که محمد (صلی الله علیه و آله) شریعت خود را چگونه بنیان نهاد؟ هنگامی که او ظهور کرد، در عربستان، علاوه بر شرک ملی باستانی، سه دیانت بیگانه موجود بود: آیین یهود، دیانت عیسوی و کیش زردشت.
🔷 نکته مشترکی که در این سه دیانت یافت میشد، عبارت از اعتقاد به یک موجود مافوق الطبیعه بود که بایستی در آخرالزمان ظهور کند و نظم وعدالت از دست رفته را به جهان بازگرداند و مقدمه خلود و سعادت دائم انسان را فراهم سازد.[2]
🔶 وی اضافه میکند: اين اعتقاد که نخست در دیانت یهود بوده و عیسویت را به وجود آورده است، فقط وقتی در دیانت یهودیان وعیسویان به صورت نهایی در آمد که تحت تأثیر اساطیر ایرانی واقع شد ... مسلمانان در خصوص اعتقاد به ظهور منجی، اصول عیسویان را پذیرفتهاند.[3]
🔷 البته با وجود عدم معرفی درست و کامل از ظهور مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف) و مسئله مهدویت اصیل توسط علمای اسلامی، از مستشرقینی چون «مستتر» و دیگران زیاد انتظاری نیست که مهدویت را به صورت واقعی و درست آن معرفی کنند.
♦️ متاسفانه مستشرقین اغلب از آثار علمایی استفاده کردهاند که بیشتر آنها مسأله مهدویت را یا درک و فهم نکردهاند و یا اینکه از روی غرض ورزی و مسائل دیگر به انکار آن پرداختهاند.
🔻«ابن خلدون» در فصل پنجاه و دوم از کتاب مقدمة خود، ذیل عنوان «فی امر الفاطمی و ما یذهب الیه الناس فی شأنه» ابتدا مینویسد:
🔷 «اعلمان فی المشهوربین الکافه من اهل الاسلام علی ممر الاعصار انه لابد فی آخر الزمان من ظهور رجل من اهل البیت یؤید الدین و یظهر العدل و یتبعه المسلمون و یستولی علی الممالک الاسلامیه و یسمی به المهدی و یکون خروج الدجال و ما به عده من اشرط الساعه الثابته فی الصحیح علی اثره وان عیسی ینزل من به عده فتقتل الدجال او ینزل معه فیساعده علی قتله و یأتم به المهدی فی صلاته .....،
🔶 بدان که مشهور در میان عموم مسلمانان در طول زمان این بوده که در آخرالزمان، مردی از اهل بیت ظهور میکند که دین را تأیید و عدالت را حاکم میگرداند، مسلمانان از او پیروی میکنند و او بر همه کشورهای اسلامی مستولی میشود.
🔷 نام او مهدی است واز شرایط ظهور او قیام دجال است، که در روایات، صحیحه مطرح شده است و عیسی نیز پس از او نازل میشود و دجال را میکشد و یا درکشتن او مساعدت میکند؛ و در نماز به مهدی اقتدا خواهد کرد.»[4]
🔶 ابن خلدون، سپس روایات مربوط به مهدي (عجل الله تعالی فرجه الشریف) را از کتب بزرگان اهل سنت نقل نموده و یک یک آنها را مورد نقد و طعن قرار میدهد؛ از مهمترین دلایل طرد و ردّ روایت نزد او، حضور یکی از رجال شیعه در سلسله سند روایت است.
به کانال فرقه های عجیب و جهان ماوراء بپیوندید
🔻🔻
http://eitaa.com/joinchat/3478585344Cfddd4eceb2
ادامه دارد....🔻🔻
مهدویت درنگاه مستشرقین 🔻
قسمت (پایانی) 3️⃣
♦️ در مقابلِ مستشرقان منکر مهدویت برخی دیگر از مستشرقان با نگاه مثبت به مهدویت پرداخته و نه تنها آن را اسطوره نمیخوانند، بلکه از نقاط مثبت تفکر اسلامی و خصوصاًشیعی به شمار میآورند.
🔻 از جمله این افراد «ماربین» مستشرق آلمانی است که در کتاب «سیاست اسلامی» در پایان فصل هفتم آن مینویسد:
🔷 «از جمله مسائل بسیار مهم اجتماعی که همواره میتواند موجب امیدواری و رستگاری گردد، همانا اعتقاد به وجود یک حجت در هر عصر و انتظار ظهور اوست.
🔶 شیعه عقیده دارد که انسان چون به هنگام شب در بستر میرود، به این امید بخوابد که صبح هنگام، چون از خواب برخیزد و ببیند که حجت عصر ظهور کرده است، در تأیید او آماده باشد؛ و عقیده دارند که همه مردم و دولتهای روی زمین تابع او و تحت حکومت آنها خواهند بود.
🔷 گویا فرد فرد شیعه، به امید ترقی و عالم گیری و اقتدار مذهب خود، هر صبح از خواب بر میخیزد. شیعه، مجتهدین را نواب عام حجت عصر میدانند .
🔶 البته بر دانشمندان علوم اجتماعی روشن است که اگر چنین عقیدهای در میان فرد فرد ملتی گسترش یابد و رسوخ کند، ناچار روی اسباب طبیعی آن، برای آنان فراهم خواهد آمد.
🔷 يأس و حرمان، عامل همه گونه نکبت وذلت است و ضد آن، پشت گرمی، امیدوار ی و قوت قلب از روی اعتقاد، مایه فلاح ونجات میگردد.»
🔻 این مستشرق آلمانی، در ادامه نوشته خود، پیشگویی جالبی کرده و میگوید:
🔷 «اعتقادات مذهبی در ملل مشرق زمین، تا دو قرن دیگر کاملاً اثرات خود را خواهد بخشید؛ و میتوان گفت که در این مدت و با این همه جمعیت و اسباب طبیعی، شیعه پیشرفت محیر العقولی نموده و از حیث عده، نیرو و قدرت، مقام اول را حائز خواهد شد.
🔶 حتی اگر آثار اعتقادات مذهبی از بین برود، شیعه دارای آن سرمایهای خواهد بود که ماورای قوای طبیعی، شوکت، اقتدار، قوت و حکومت خود را در عالم نگه میدارد.[5]
♦️ در نتیجه باید گفت :
🔷 اعتقاد به مهدویت در میان مستشرقین، هم میتواند با تکیه بر عقل و مسائل منطقی مطرح شده و از طرفی منابع اصلی و درست مورد برسی قرار گیرد.
🔶 هم میتواند با تکیه بر آثار و منابع غیر علمی و متعصبانه که توسط عدهای از دشمنان به صورت عامدانه به نگارش در آمده است و همچنین با غرض ورزیهای سیاسی و غیره آغشته شده است، مورد کنکاش و برسی قرار بگیرد.
🔷 بنابراین مستشرقینی از جمله مستتر، گلذیهر[6]، مارگلی یوت[7]، که درباره عقیده مهدویت دچار نوعی تصور واهی، استنباط غلط، غیر علمی و غیر منطقی شدهاند، باید این اصل را در منابع و آثار اسلامی اصیل و معتبر جستجو کرده و بعد از آن به ایراد نظر بپردازند.
🔶 البته این سخن به معنای آن نیست که مستشرقین موافق مهدویت دارای نظرات و دیدگاه های کاملاً درست و منطقی درباره مهدویت هستند.
♦️ به نظر میآید که اگر مسئله مهدویت بدون اغراض سیاسی و قبیلهای مورد بررسی قرار بگیرد قطعاً حقایق زیادی از آن کشف شده که مورد بهره برداری تمامی انسانهای موحد قرار خواهد گرفت.
🔻 پی نوشت
[1]. دار مستتر، مهدی در 13 قرن، ترجمه محسن جهان سوز، صص 5و 6 به نقل مصلح جهانی، تألیف سید هادی خسروشاهی، ص 37
[2]. همان 58.
[3]. همان، ص 6، به نقل از کتاب ذهنیت مستشرقین، عبد الحسین فخاری، ص 58.
[4]. ابن خلدون، مقدمه، ص 311، دار الکتب العلمیه، چاپ چهارم، بیروت.
[5]. سیدهادی خسروشاهی، مصلح جهانی و مهدی موعود از دیدگاه اهل سنّت، نشراطلاعات، چاپ دوم، ۱۳۷۴ ص 77.
#منتظران_ظهور
#مدعیان_دروغین_مهدویت
#مدعیان_دروغین
#آرماگدون_نبرد_آخرالزمان
#نفرت_جهانی_از_قوم_یهود
#فرقه_نژاد_پرست_یهود
#فرقه_های_عجیب
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج #یا_صاحب_الزمان
به کانال فرقه های عجیب و جهان ماوراء بپیوندید
🔻🔻
http://eitaa.com/joinchat/3478585344Cfddd4eceb2
خرافه بافتنی کردن در بیرون از خانه، زمستان را طولانی میکند 🧶🔺
#خرافات
#عجیب_غریب
به کانال فرقه های عجیب و جهان ماوراء بپیوندید
🔻🔻
http://eitaa.com/joinchat/3478585344Cfddd4eceb2
افسانه اژدهاها چه زمانی و کجا بوجود آمده است ❓🔺
#افسانه_های_باستانی
#رازهای_حل_نشده_تاریخ
#جهان_باستان
#واقعیت_یا_تخیل
#عجیب_غریب
به کانال فرقه های عجیب و جهان ماوراء بپیوندید
🔻🔻
http://eitaa.com/joinchat/3478585344Cfddd4eceb2