.
🔳 حزن و اندوه فاطمه سلام الله علیها
فتّال نیشابوری در کتاب روضةالوعظین مینویسد: روایت شده که فاطمه(س) بعد از مرگ رسول الله(ص) مانند انسان بیماری بود که روز به روز ضعیفتر میگردید و در مصیبت مرگ پیامبر(ص) پیوسته مغموم و محزون و مکروب با چشمی گریان و قلبی سوخته و هر ساعتی بیتابتر از ساعت قبل میگشت و هرگاه لحظاتی را که پدر بزرگوارش به خانه وارد میشد به یاد میآورد اندوهش بیشتر میشد و حسنین علیهاالسلام را پیش رویش قرار میداد و گاهی به حسن(ع) نگاه میکرد و گاهی به حسین(ع) و میگفت:
«کجاست پدرتان (رسول الله) آنکه شما را گرامی میداشت و شما را در آغوش میگرفت و شما را با خود میبرد کجاست؟ کجاست پدر شما که به شما به شدت علاقه داشت و کمال مهربانی را مینمود؟
انا لله و انا الیه راجعون آری به خدا قسم جد شما و محبوب قلب من دیگر هرگز درب این خانه را باز نمیکند و دیگر شما را بر شانههای خود نمینشاند.»
📚منبع
روضةالواعظین، نیشابوری، ج ۱، ص ۱۵۰
المناقب، ابن شهر آشوب، ج ۳، ص ۳۶۲
مصائب الاولیا (مقتل چهارده معصوم)، اصغر تاجیک ورامینی، ج ۱، ص ۱۷۴
........................
📢 اندوه امام جواد(ع) در مصائب فاطمه سلام الله علیها
طبری به سند خود از زکریابنآدم علیه الرحمه نقل میکند که گفت: من در محضر حضرت رضا(ع) بودم که حضرت جواد(ع) را خدمت آن حضرت آوردند در حالی که سن مبارکش کمتر از چهار سال بود. پس آن جناب دست مبارکش را بر زمین زد و سر مبارک خود را به سوی آسمان بلند کرد و مدت طولانی در فکر فرو رفت.
امام رضا(ص) به او فرمود: «جانم فدای تو چرا انقدر فکر میکنی؟»
امام جواد(ع) عرض کرد: «به آن ظلمها و ستمهایی که به مادرم فاطمه(س) کردند فکر میکنم. بدانید به خدا قسم هر آیینه آن دو نفر را از قبر بیرون آورم سپس آتش میزنم سپس آنها را ذره ذره خرد میکنم و گرد و غبار آنها را به دریا میریزم.»
امام رضا(ع) او را نزد خود طلبید و چشمان او را بوسید و فرمود: «پدر و مادرم فدای تو باد تو شایسته امر امامت هستی.»
📚منبع
دلایل الامامه، طبری، ص ۲۱۲
بیت الاحزان، شیخ عباس قمی، ص ۱۲۴
مصائب الاولیا (مقتل چهارده معصوم)، اصغر تاجیک ورامینی، ج ۱، ص ۱۶۴
#حضرت_زهرا #فاطمیه
#مصائب_حضرت_فاطمه
#مداحی_عالمانه
.
.
#حضرت_عباس
#سخنرانی
#شرح_زیارت_حضرت_عباس
🌿 #11_جلسه_صوتی، باعنوان:
#شرح_زیارت_حضرت_اباالفضل_علیه_السلام
🔘 حجتالاسلام #شیخ_حامدرضا_معاونیان
.👇👇👇👇👇👇👇👇