نمیارزد به لبخندت همه دنیا و مافیها
فدای خال مشکینت مقدسها و کافیها
تو باقی هستی و غیر از تو هر کس آمده رفته
بروجردی، خمینی، مرعشی، قاضی و صافیها
#اللهم_عجل_لوليك_الفرج
#جنگ_ده_ساله_اقتصادی را پشت سر گذاشتیم اما هیچکس روایتی از این جنگ نمیکند
مناطق عملیاتی دشمن
تکهای دشمن
پاتکهای ما
سلاحها
نیروها
#نفوذ
فرماندهی
خیانت
پیروزی
شهادت...
و چقدر جای چنین روایتی خالیست...
پرفسور هاشم پسران (نامزد نوبل اقتصاد)
این شرایط بدتر نمیشود از نظر روابط خارجی، شاید یک کمی هم بهتر بشود نمیگویم برداشته میشود، باید اصلاحات اقتصادی به اجرا گذاشته شود، منتظر نمانند که تحریم از بین برود. نمیتوانند بگویند چون الآن ما تحریم هستیم نمیتوانیم این سیاستها را اجرا کنیم، باید یواشیواش بعضی از سیاستها اجرا بشود ولی اینکه هیچ وقت شروع نکنیم 10 سال دیگر هم میگذرد و این مسائل را خواهیم داشت و وضع بدتر خواهد شد
https://youtu.be/RsmvCGeC7-8
وارده:
سلام
مقاله ای در کنفرانسی در ناپل ایتالیا داشتیم داماد ایشان هم بود و مقاله ای ارائه کرد
با چه موضوعی بنظر شما؟
#اقتصاد_مقاومتی!
هفت راهکار گفت برای مقاوم سازی اقتصاد...
پن: داستانی هست که واعظی داشت جمعیتی را در مسجد نصیحت میکرد، مردی از جلوی در مسجد رد میشد، شنید و منقلب شد ولی افراد پای منبر مطلب را نفهمیدند!
#خشت_کج_اقتصاد
منفعت شخصی اصالت دارد. حتی آنکس که جانش را در راه خدا میدهد و به دنبال رضایت خداست به دنبال نفع شخصی خود است. اما!
اما اصل ماجرا این است که نگاه ماتریالیستی را کنار بگذاریم و اراده خداوند را فوق همهی ارادهها ببینیم. اراده خدا بر وجود خیر و شر در عالم هستی است
یعنی وجود شر در ذات خلقت است. خداوند میفرماید اگر میخواستیم شما را یک امت واحده قرار میدادیم. اما برای آزمایش شما خیر و شر آفریدیم تا با پیروزی در امتحانات الهی رشد کنید و ظرفیت کسب رحمت خداوند را بدست آورید. این یعنی شر در دنیا وجود دارد و اشرار هم به دنبال نفع شخصی خواهند بود
نکته دقیق ماجرا را از مرحوم علامه مصباح رحمتاللهعلیه نقل میکنم. ایشان میفرمودند نفع شخصی دو نوع به دست میآید. یکبار مستقیم به انسان میرسد. یکبار با ضرر رسیدن به دیگری به دست میآید. ضرر رسیدن به دیگری هم دو نفع برای اشرار دارد.
مثلا از "دیگری" دزدی میشود. یکبار دزد نفع میبرد. یکبار حسود. یعنی برخی افراد نفعشان در ضرر دیگریست. ولو آنقدر که دلشان خنک شود. پس منفعتطلبی انسان آنطور که اسمیت و ماتریالیستها میگویند ابدا خیر نیست. هم خیر است، هم شر.
آنکه شهید میشود به دنبال خیر است. آنکه میکشد به دنبال شر. اما هر دو منفعتطلب هستند. یکی انسان است و دیگری حیوان.
پس اینکه بگوییم همهی انسانها منفعتطلب هستند و بدون جهتگیری هر منفعتطلبی را خیر درنظر بگیریم از پایه غلط است و آنچه اقتصاددانان بهعنوان مبنای علم اقتصاد درنظر میگیرند خشت کجیست که منجر به دیوار کج نظامهای #کاپیتالیسم و #سوسیالیسم شده است. دو نظام ماتریالیستی الحادی باطل
تحریمها همچنین به برخی اثرات ناخواسته مثبت منجر شده است. صادرات غیرنفتی از 600 میلیون دلار قبل از انقلاب به حدود 40 میلیارد دلار رسیده که منجر به تنوع ارزی بیشتر شده است.
#پرفسور_هاشم_پسران
#انقلاب_اسلامی
پن: استناد به پسران از باب اعتباربخشی به ایشان و قبول همهی تفکراتش نیست.
امروز و بعد از بحران کرونا این اعداد برای کشورهای دیگر بسیار بیشتر شده است. سال ۹۵ که میزان gdp ما رتبه هجدهم دنیا را داشت در بحث بدهی خارجی رتبه ۱۹۷م را دارا بودیم. این یعنی کشوری که در حال جنگ اقتصادی است توانسته #استقلال خود را حفظ کند و وابستگی کمتری به خارج داشته باشد
مهمترین شاخصی که نشاندهنده بزرگی #بخش_عمومی (به معنای کل حاکمیت و نه فقط قوه اجرایی) است نسبت #اشتغال_بخش_عمومی از کل #اشتغال کشور است. چین به عنوان کشوری که طولانیترین رشد مستمر اقتصادی را در جهان داشته است با نسبت ۵۰ درصد بزرگترین بخش عمومی را در جهان دارد. همچنین بسیاری از دولتهایی که به لحاظ رفاه اقتصادی در زمره دولتهای موفق محسوب شده و معروف به دولتهای رفاه هستند مانند نروژ (۳۷ درصد)، سنگاپور (۳۲ درصد) و دانمارک (۳۱ درصد) نیز از جمله کشورهای دارای دولتهای بزرگ در قیاس با بقیه کشورهای دنیا هستند. این در حالی است که ایران بر خلاف تصور رایج با برخورداری از نسبت ۱۸ درصد در این شاخص از لحاظ اندازه دولت در میانه کشورهای جهان قرار داشته و حتی از بعضی کشورهای دارای اقتصاد لیبرال مانند فرانسه (۲۸ درصد) و انگلستان (۲۱ درصد) نیز دولت کوچکتری دارد.
ضریب جینی
از بعد از جنگ تا ۸۵
و از ۹۲ تا ۱۴۰۰
یا ثابت بوده...
یا افزایش پیدا کرده...
وقتی از سرطان اصلاحات میگوییم دقیقا یعنی همین...
#نئولیبرالیسم
شاید بارها شنیده باشید که اقتصاد ایران در دوره خاتمی خوب بود
ار نظر لیبرالها خوب بودن یعنی همین:
در دوره خاتمی تعداد فقیر در ایران کم نشده و در دوره روحانی زیاد شده است.
کاهش درصد جمعیت فقیر در دو دوره جنگ و دهه هشتاد شگفتانگیز است.
#حافظه_تاریخی
جنگشناختی
ما در #جنگ_شناختی با ۵ سطح مواجهیم:
💠 مساله
💠 علت
💠 مقصر
💠 راهکار
💠 روش
✅ درسطح اول دشمن سعی میکند:
1. مسالهسازی کند (همجنسگرایی)
2. مسالهای را پاک کند (خودکفایی-در اسناد پروژه ایران ۲۰۴۰ استنفورد امده است که مسئولین ایران نباید واژه خودکفایی را استفاده کنند)
3. اولویتبندی مسائل را تغییر دهد (تولید یا تحریم)
متاسفانه در این سطح ضعیفترین عملکرد را داشتهایم و باید سطح جنگ را به این مرحله برگردانیم.
در این سطح مهمترین نیروهای دشمن #نخبگان دانشگاهی هستند.
خط مقدم جبهه دشمن، لیبرالهایی هستند که اهداف غربِ استکباری را در ایران دنبال میکنند.
✅ در سطح دوم دشمن سعی میکند:
1. علت را نقطه قوت ما نشان دهد
2. علت را چیز دیگری نشان دهد
3. علت را کم اهمیت جلوه دهد
رسانهها در این سطح موثرند اما رسانههای مکتوب اینجا فعالترند. مثل دنیای اقتصاد و تجارت فردا و ... در زمینه جنگ اقتصادی.
✅ در سطح سوم مردم مساله را شناختهاند علت را هم شناختهاند اما دشمن سعی میکند مقصر را شخص گروه سازمان یا دولت دیگری جلوه دهد.
مثلا میگویند علت تحریمهای ظالمانه، دشمنی آمریکا نیست بلکه رفتار خود جمهوری اسلامی است.
تاجزاده میگوید که رهبری نباید میگذاشت ایران تحریم شود. گویی آمریکا تحریم نکرده است و مقصر تحریمها خود جمهوری اسلامیست.
در اینجا آقا فرمودند اگر جریان تحریف شکست بخورد، جریان تحریم شکست خواهد خورد.
✅ در سطح چهارم دشمن سعی میکند راهکارهایی ارائه کند که:
1. به ضرر ما باشد
2. نتیجه ندهد
3. نتیجه کمتری حاصل شود
اصلاحطلبی و اصولگرایی به جای انقلابی بودن یعنی همین. به جای تغییرات اساسی و حرکتهای انقلابی میگویند در همین چارچوب موجود تغییراتی را اعمال کنیم کافیست و بیشتر از آن افراطیگری و تندرویست.
مثلا به جای حذف بانکهای خصوصی و بازارهای سفتهبازانه میگویند باید همین بانک را اسلامی کنیم و فقط کمی قوانین را اصلاح کنیم یا ... اما اصلا به اصل این نهاد که ریشه ی فساد است دست نزنیم.
یا مثلا در مورد خودرو میپذیرند که ریشه مشکلات انحصار است اما راهکارشان #واردات است نه تولید رقابتی داخلی یا تعاونی یا مدیریت انقلابی.
✅ اما در سطح پنجم مباحث بسیار فنی و اختلافی است. کافی است دشمن شما را به این سطح از جنگ بکشاند و شما در چهار سطح دیگر شکست خورده باشید. در این صورت دیگر نیاز نیست خودش وارد جنگ شود. نیروهای خودی به جان هم خواهند افتاد. مهم نیست نتیجه چه بشود. هر چه باشد بازی در پازل دشمن است و شما بازنده این جنگ.
مثلا موضوع ارز ترجیحی. اگر شما بپذیرید که به جای تولید (که آقا فرمودند مادر همه مشکلات است) #ابرتورم موهومی #مساله است و بعد هم بپذیرید که علت این ابرتورم تحریم است و بعد بگویید راهکار رفعِتحریم است و روشش را هم مذاکره با آمریکا در نظر بگیرید، از قبل در مذاکره سه هیچ باخته اید! حتی اگر فکر کنید زبان دنیا را خیلی بلدید!
#حسین_عباسی_فر