#نکته
#بیش فعالی
♦️ توصیههای کلی در مورد #تغذیه کودکان مبتلا به #بیش فعالی
* رژیم #کم شکر، پرهیز از خوردن قندهای ساده و #شیرینیها
* حذف یا #کاهش آلرژن های غذایی مثل: بادام زمینی، تخم مرغ، پنیر، شکر، گندم، سویا، گیلاس، آلبالو، توت فرنگی، کشمش، هلو، آلو، پرتقال، سیب، توت، گوجه فرنگی، خیار، آدامس، شکلات، بیسکویت، نوشابهها، سس، آبلیمو، کنسروها، مربا، ترشی، کمپوتها، قهوه و چای.
* حذف یا #کاهش افزودنیهای خوراکی و رنگهای مصنوعی مثل: ادویههای معطر، آبنباتها، کیکها، دسرها و نوشابهها
* #حذف غذاهای سرخ شده
* حذف کاکائو، شکلاتهای حاوی قهوه و نسکافه، نوشابههای #رنگی، چیپس و پفک
* برخی منابع توصیه کردهاند که غذاهای #تند را هم به دلیل محرک بودن باید محدود کرد.
🖱بهترین راه #پیشگیری از بروز اختلال #بیش_فعالی چیست؟
اگرچه دقیقاً علت بروز ADHD مشخص نیست، اما برخی از راههایی که میتواند در پیشگیری و کاهش احتمال بروز این اختلال مؤثر باشد عبارتند از:👇
1. #تغذیه سالم: تغذیه مناسب و متوازن با ترکیبات غذایی سالم، مانند میوهها، سبزیجات، ماهی، غلات کامل و پروتئینهای سالم (مانند مرغ و سویا) میتواند در کاهش خطرات بروز ADHD کمک کند. از #مصرف زیاد شکرها، رنگهای مصنوعی و غذاهای پرآردن #اجتناب کنید.
2. #ورزش و فعالیت بدنی: فعالیتهای ورزشی و جسمانی منظم میتوانند به کنترل #سطح انرژی و استرس، بهبود #تمرکز و نقشآفرینی در کودکان و بزرگسالان کمک کنند. روزانه حداقل 30 دقیقه فعالیت بدنی را در برنامه خود قرار دهید.
3. مدیریت #استرس: روشهای مدیریت استرس را یاد بگیرید و از آنها استفاده کنید. شامل تمرین های #تنفس عمیق، مدیتیشن، یوگا، هنر درمانی و هر فعالیتی که برای شما #آرامش و تمرکز ایجاد میکند.
4. ایجاد #روالها و برنامهها: ساختن برنامههای روزانه سازمانیافته و اطمینان حاصل کردن از پیروی از آنها میتواند به کمک کند تا تمرکز، #سازماندهی زمان و انجام وظایف درست و به موقع را #تقویت کنید.
5. #محدود کردن مواجهه با محرکهای محافظت نشده: کاهش مدت زمان مواجهه با محرکهایی مانند صداها، نورها و مواد محرک مانند کافئین، قند و الکل میتواند به کنترل بیش فعالی کمک کند.
6. پشتیبانی #روانشناختی: روانشناسی و کاوش در مورد روشهای مدیریت رفتار، تقویت استراتژیهای کنترل عاطفه و بهبود تواناییهای اجتماعی میتواند تاثیر #مثبتی در کاهش رخداد ADHD داشته باشد.
👌 مهم است که بدانید هیچ روشی تضمینی در پیشگیری از اختلال بیش فعالی وجود ندارد، اما این راهها میتوانند در #کاهش خطرات آن موثر باشند. همچنین، در صورتی که شما یا عزیزانتان علائم مشابه ADHD را دارید، مشاوره حرفهای از نظرهای پزشکی و روانشناختی میتواند مفید
تقویت توالی شنیداری.pdf
204.1K
📣 #فایل تقویت #توالی_شنیداری
💥 توالی شنیداری : عبارت است از توانایی یاد آوری #منظم و #پشت سرهم #حروف ، #كلمات و #اعدادی كه شفاها به صورت متوالی ارایه می گردد.
👌این مهارت پیش نیاز یادگیری صدای #اول و #آخر کلمات هست و برای یادگیری #خواندن #نوشتن و #ریاضی (الگوها ، شمارش، ضرب و...) بسیار مهم است
👌 می توانید برای شروع با #حروف الفبا و اعداد شروع کنید، بعد #کلمات را بگویید و بعدا برای سخت تر کردن ، یا #تعداد کلمات را بیشتر کنید یا کلمات را با حروف و اعداد #ترکیب کنید و بگویید تا به همان ترتیب ، بازگو کند.
4_5974382672187754169.pdf
1.36M
برای بچه هایی که در نوشتن ، فاصله بین کلمات را رعایت نمیکنند و جفت جفت می نویسند
پرینت بگیرید و طبق دستورالعمل تمرینها انجام شود.
#رعایت_فاصله
#لرزش دست
#بدخطی
#نارسانویسی
👈 گاهی دیده میشه که بعضی از بچه ها کلا #لرزش دست دارند یا هنگام #نوشتن دست آنها می لرزد و بدخط می نویسند.
توصیه ها:
⚡️ به والدین برای گرفتن چکاپ کامل (آزمایش) و بررسی آن توسط پزشک گوشزد کنید.
⚡️ به والدین در مورد کاهش #استرس و اضطراب دانش آموز تذکر داده و در صورت نیاز به #مشاوره ارجاع دهید
⚡️ می توانید به یک مرکز اختلالات یادگیری ارجاع دهید تا #تست بندر گرفته شود و در صورت لزوم به متخصص مربوطه ارجاع داده شود.
✔️اگر موارد فوق اوکی بود، تمرینات زیر پیشنهاد می شود👇👇
💥 یکی از فعالیتهایی که برای #درمان لرزش دست #مفید است ، این است که یک #توپ اسفنجی را کف دست دانش آموز قرار دهید.
✔️ از وی بخواهید توپ را تا آنجا که می تواند #محکم فشار دهد.
✔️ این وضعیت را برای حدود #پنج ثانیه حفظ کرده، سپس به #آرامی از فشار کم کند.
✔️ این کار را 10 بار #تکرار کند.
✔️این تمرین را #چند بار در #روز انجام دهید
👌 انجام این تمرین در کنار سایر تمرینات هماهنگی چشم و دست و کنترل حرکتی، منجر به نتایج خیلی خوبی خواهد شد.
☀️ تمرین هایی برای درمان #نارسانویسی (بدخطی) قابل اجرا در #منزل و ایام #تابستان
🌷 هر تمرینی که باعث شود کودک از #عضلات #کوچک انگشتان خود و یا از عضلات #بزرگ دست خود استفاده کند، مفید خواهد بود. ( تمرین هایی شبیه قیچی کردن، خمیر بازی کردن، پرت کردن و گرفتن)
🌷 #خمیر بازی را در اختیار کودک بگذارید و از او بخواهید شکل های مختلفی درست کند.
🌷 برای تقویت عضلات کوچک کودک، مقداری #پیچ و مهره در اختیار او قرار دهید تا آنها را باز و بسته کند.
🌷 #باز و #بسته کردن زیپ لباس، بستن بند کفش ها، باز و بسته کردن دکمه های لباس هم باعث #تقویت عضلات کوچک دست کودک می شود.
🌷 یک خط روی #کاغذ بکشید و از کودک بخواهید با #قیچی آن خط را برش دهد.
🌷 در فاصلۀ #یک متری از کودک، یک توپ کوچک را به سمت کودک #پرت کنید تا بگیرد و از او بخواهید همین کار را انجام دهد و شما بگیرید. به تدریج فاصلۀ خود را با کودک #زیاد کنید.
🌷 لیوانی که کمی از آن #خالی است را به کودک بدهید و از او بخواهید بدون اینکه آب لیوان بریزد حدود 2 تا 4 متر #راه برود.
🌷 شکل هایی مانند ستاره، دایره، خورشید و ... با #نقطه_چین بکشید و از کودک بخواهید که با مداد این نقطه چین ها را به هم #وصل کند.
🌷 مقداری #روزنامه و #کاغذهای باطله در اختیار کودک قرار دهید و از او بخواهید آن ها را #مچاله کند و در سطلی که در حدود #دو متری آن قرار داده اید پرتاب کند.
🌷 دو خط #موازی به فاصلۀ دو سانتی متر از یکدیگر رسم کنید. از کودک بخواهید خط راستی #وسط این دو خط بکشد به طوری که دستش را از روی کاغذ برندارد و به #خطوط بالا و پایین برخورد نکند. به تدریج با توجه به سن کودک این فاصله را #کم کنید.
کودکان به لحن صدای شما حساس هستند، وقتی با کودک صحبت میکنید لحن صدای شما بسیار مهم است چرا که علامتی همراه دارد که نشان میدهد احساس طعنهآمیز، عصبانی، ملایم یا دلگرمکننده دارید.