🔴آیا روابط امیرالمؤمنین(علیه السلام) با خلفا، حسنه بوده است؟!(قسمت آخر)
برخی از اهل تسنن ادعا می کنند که روابط امیرالمؤمنین(علیه السلام) با خلفای سه گانه خوب بوده است! در این مقاله در نظر داریم که گوشه ای از این اختلافات را که در منابع فریقین ذکر شده، منتشر کنیم.
♦️در منابع شیعه
همانگونه که قبلا ذکر شد، روایات و گزارشهای حاکی از اختلاف در منابع شیعه فراوان است اما از باب نمونه به دو مورد اشاره می شود.
1. خطبه شقشقیه(ادامه از قسمت قبل)
خطبه سوم نهج البلاغه، معروف به خطبه "شقشقیه" است که امیرالمؤمنین(علیه السلام) در آن به غصب خلافت و صفات خلفای سه گانه اشاره می کنند و وضعیت جامعه را در آن دوران، ترسیم می کنند. در چند مقاله به بخشهایی از این خطبه، اشاره می شود.
♦️شکایت از شورای عمر و عثمان
فَصَغَا رَجُلٌ مِنْهُمْ لِضِغْنِهِ وَ مَالَ الْآخَرُ لِصِهْرِهِ مَعَ هَنٍ وَ هَنٍ
إِلَى أَنْ قَامَ ثَالِثُ الْقَوْمِ نَافِجاً حِضْنَيْهِ بَيْنَ نَثِيلِهِ وَ مُعْتَلَفِهِ وَ قَامَ مَعَهُ بَنُو أَبِيهِ يَخْضِمُونَ مَالَ اللَّهِ خَضْمَ الْإِبِلِ نِبْتَةَ الرَّبِيعِ
إِلَى أَنِ انْتَكَثَ فَتْلُهُ وَ أَجْهَزَ عَلَيْهِ عَمَلُهُ وَ كَبَتْ بِهِ بِطْنَتُهُ َ
ترجمه:
(11) پس (در شورایی که عمر تنظیم کرده بود) مردى از آنها از حسد و كينه اى كه داشت دست از حقّ شسته براه باطل قدم نهاد (مراد سعد ابن ابى وقّاص است كه حتّى پس از قتل عثمان هم به آن حضرت بيعت ننمود) و مرد ديگرى براى دامادى و خويشى خود با عثمان از من اعراض كرد (مراد عبد الرّحمن ابن عوف است كه شوهر خواهر مادرى عثمان بود) و همچنين دو نفر ديگر (طلحه و زبير كه از رذالت و پستى) موهن و زشت است نام ايشان برده شود.
تا اينكه (پس از مرگ عمر، در شورى كه بدستور او تشكيل يافت)
(12) سوّمین نفر قوم (عثمان) برخاست (و مقام خلافت را به ناحقّ اشغال نمود) دو پهلویش از پرخوری باد کرده، همواره بین آشپزخانه و دستشویی سرگردان بود.
(13) و اولاد پدرانش (بنى اميّه كه خويشاوند او بودند) با او همدست شدند، مال خدا (بيت المال مسلمين) را مى خوردند مانند خوردن شتر با ميل تمام گياه بهار را (و فقراء و مستحقّين را محروم و گرسنه مى گذاشت)
تا اينكه باز شد ريسمان تابيده او (صحابه از دورش متفرّق شدند) و رفتارش سبب سرعت در قتل او شد، و پرى شكم، او را به رو انداخت (بر اثر اسراف و بخشش بيت المال به اقوام و منع آن از فقراء و مستحقّين مردم جمع شده پس از يازده سال و يازده ماه و هيجده روز غصب خلافت او را كشتند).
2. از امیرالمؤمنین(علیه السلام) نقل است که فرمودند:
واعجبا أن تكون الخلافة بالصحابة ولا تكون بالصحابة والقرابة. و روي له شعر في هذا المعنى:
فإن كنت بالشورى ملكت أمورهم * فكيف بهذا والمشيرون غيب
وإن كنت بالقربى حججت خصيمهم * فغيرك أولى بالنبي وأقرب
ترجمه:
حضرت امیرالمؤمنین(علیه السلام) در جواب ابوبکر، می فرمایند:
عجيب است! آیا خلافت به مصاحبت(با پیامبر) است ولی به مصاحبت و قرابت و خويشاوندى نيست! (زیرا حضرت هم مصاحب پیامبر بودند هم پسرعمو و داماد ایشان بودند)
سيّد رضى می گوید: دو بیت شعر فوق هم در آن هنگام از آن حضرت (علیه الصلاة و السلام) روايت شده است و ترجمه اش این است:
كه اگر تو به واسطه اجماع امّت زمام امور را در دست گرفتى، چگونه چنین اجماعی درست است در صورتي كه اهل حلّ و عقد و مشورت (من و بنى هاشم) غايب بوده اند!
و اگر به سبب خويشى با مخاصمه کننده آنان حجّت آوردى و برترى جستى كه در اين صورت هم آن كس كه به پايمبر نزديكتر است به اين امر سزاوارتر است.
نتیجه: با وجود اختلافاتی که در چند مقاله بیان کردیم، نه تنها امیرالمؤمنین(علیه السلام) با خلفا، روابط خوبی نداشتند که در نهایت اختلاف بوده اند. البته موارد اختلاف در تاریخ بسیار بیشتر از اینهاست از جمله مخالفت های امام علی علیه السلام با غصب خلافت. اما همین ها برای رد این ادعا کفایت می کند.
#اختلافات_امام_علی_و_خلفا
#خطبه_شقشقیه
کانال حق شناس(علی مع الحق)
@haqshenas110
🔴 چرا نام سه تن از فرزندان امیرالمؤمنین(علیه السلام) ابوبکر، عمر و عثمان است؟(قسمت اول)
برخی از مخالفان شیعه، بدون ملاحظه تاریخ و اختلافات امیرالمؤمنین(علیه السلام) با خلفا، برای اینکه حتما رابطه حضرت را با خلفا خوب نشان دهند تا در نتیجه امیرالمؤمنین(علیه السلام) را مدعی خلافت، نشان ندهند، دست به طرح ادعاهایی زدند.
از جمله اینکه چون سه تن از فرزندان امیرالمؤمنین(علیه السلام) همنام خلفا هستند، پس رابطه آنها خوب بوده و اختلافی نداشته اند. ما در دو مقاله به چند پاسخ قناعت می کنیم.
♦️پاسخ
1. اولا ما در مقالات پیشین، موارد اختلاف حضرت را در کتب فریقین منتشر کردیم. از جمله در کتاب صحیح مسلم از صحیح ترین کتب نزد اهل سنت، آمده بود که امیرالمؤمنین(علیه السلام) ابوبکر و عمر را دروغگو، گناهکار، پیمان شکن و خائن دانسته بودند.[1]
با این صراحت، چگونه می شود تکیه بر چند اسم کرد و روابط ایشان را خوب توصیف کرد؟ برای مطالعه بقیه اختلافات، این هشتک را در کانال، ملاحظه کنید:
#اختلافات_امام_علی_و_خلفا
2. دوما این اسامی در آن زمان مرسوم بود و اینطور نبود که مخصوص خلفا باشد و بقیه به جهت محبت آنها، این اسامی را انتخاب کرده باشند. "ابن حجر عسقلانی" از علمای اهل سنت در کتاب "الاصابه" نام 21 نفر از صحابه را می آورد که اسم آنها عمر، 26 نفر عثمان و سه نفر ابوبکر بود. نام بسیاری از اسامی اصحاب ائمه(علیهم السلام) هم ابوبکر، عمر و عثمان بوده است. مانند ابوبکر حضرمی، عمر ابن حنظله و عثمان ابن زیاد.
ضمنا اگر کسی ادعای اهل سنت را در این باره قبول کند، مثل این است که بگوید هر کس در زمان "رضا شاه" نام فرزندش را رضا گذاشته به او علاقه داشته است! این اسامی مرسوم بوده و ربطی به حکام نداشته است.
3. نام برخی از اصحاب ائمه(علیهم السلام) "یزید" بوده است. مانند یزید ابن حاتم، یزید ابن عبدالملک و.. آیا می شود گفت پدران آنها به یزید ابن معاویه علاقه داشته اند؟
4. برخی از مسلمین، نام فرزند خود را "عبدالرحمن" می گذارند، آیا آنها به عبدالرحمن ابن ملجم، قاتل امیرالمؤمنین(علیه السلام) علاقه داشته اند؟
5. اگر نامگذاری، نشانه روابط خوب است، چرا هیچ کدام از خلفا، نام فرزندان خود را علی، حسن و حسین نگذاشته اند؟
ادامه دارد..
📚منابع
1. صحیح مسلم، ج5، ص152 کتاب الجهاد باب 15 حکم الفئ حدیث 49
#چرا_سه_تن_از_فرزندان_امیرالمؤمنین_همنام_خلفا_هستند؟
کانال حق شناس(علی مع الحق...)
https://eitaa.com/haqshenas110
🔴 چرا نام سه تن از فرزندان امیرالمؤمنین(علیه السلام) ابوبکر، عمر و عثمان است؟(قسمت دوم و آخر)
👈در قسمت قبلی گفته شد که با وجود اختلافاتی که بین امیرالمؤمنین(علیه السلام) و خلفا در کانال گفته شد، این ادعا اصلا قابل طرح نیست. از جمله اینکه امیرالمؤمنین(علیه السلام) ابوبکر و عمر را دروغگو، گناهکار، پیمان شکن و خائن دانسته بودند.[1]
خطبه سوم نهج البلاغه(شقشقیه) نیز حاکی از اختلاف شدید میان این دو گروه است.
مضافا بر اینکه این اسامی در آن زمان مرسوم بوده است و این مانند آن است که بگوییم هر کس در زمان رضا شاه اسم فرزندش را رضا گذاشته به او علاقمند بوده است!
در این قسمت، دو پاسخ دیگر در مورد دو اسم ابوبکر و عثمان به این ادعا داده می شود و ادله کلی قسمت قبل برای هر سه نام، کفایت می کند.
♦️پاسخ
1. درباره نام ابوبکر
ابوبکر، کنیه است و اسم نیست. کنیه لزوما به دست پدر و مادر نیست بلکه توسط خود شخص و جامعه به او داده می شود. ابوبکر به مناسبتی چنین کنیه ای پیدا کرده و مناسبتش معلوم نیست تا برای اهل سنت قابل استناد برای عدم وجود اختلاف باشد.
ثانیا اگر قرار باشد صرف اسم انتخاب کردن دلیل بر عدم اختلاف باشد -که نیست- امیرالمؤمنین(علیه السلام) باید نام اصلی او(عتیق، عبدالله و.. با اختلافی که وجود دارد) را انتخاب می کردند نه کنیه او را.
2. درباره نام عثمان
امیرالمؤمنین(علیه السلام) درباره فرزندش عثمان می فرماید: "انما سمیته باسم اخی عثمان ابن مظعون: نام عثمان را برای فرزندم انتخاب کردم چون نام برادرم عثمان ابن مظعون(از یاران باوفای رسول خدا) عثمان است.[2]
پس نام عثمان هم ربطی به خلیفه سوم یعنی "عثمان ابن عفان" ندارد و به خاطر محبت عثمان ابن مظعون گذاشته شده است.
برای مشاهده پاسخهای قسمت قبل، این هشتک را بزنید:
#چرا_سه_تن_از_فرزندان_امیرالمؤمنین_همنام_خلفا_هستند؟
📚منابع
1. صحیح مسلم ج5 ص152 کتاب الجهاد باب 15 حکم الفئ حدیث 49.
2. مقاتل الطالبین، ص55.
کانال حق شناس(علی مع الحق)
https://eitaa.com/haqshenas110
🔴 فدک، سند مظلومیت حضرت زهرا (قسمت اول)
به طور کلی می توان اموال غیر منقول حضرت رسول صلی الله علیه و اله را به پنج دسته تقسیم کرد:
ارث - خرید - هبه و هدایا - خمس - فیء.
فیء اموال و زمینهایی است که به وسیله جنگ و نزاع به دست مسلمانان نرسیده و بر آن سرزمین ها اسب و شتر نتاخته باشند. این زمینها به تصریح آیات الهی (مانند آیه 6 سوره حشر) مِلک خاصّ رسول خدا صلی الله علیه و اله است. یکی از مصادیق فیء زمین فدک بوده است.
♦️مشخصات فدک
فدک دهی است در حجاز که میان آن و مدینه دو روز راه بود (نزدیک به 160 کیلومتر) و در آن مزارع و چشمه آبی قرار داشت. در آن منطقه دژی نیز وجود داشته است که به آن شُمْروخ می گفتند. (1)
امروز نام این منطقه حائط است که از بزرگترین روستاهای نزدیک به خیبر می باشد و در آن نخلهای فراوانی به چشم میخورد. (2)
ابن منظور و حُموی در توصیف فدک می نویسند: فیها عین و نخل. یعنی در آن چشمه و درختان نخل وجود داشت.(3)
وفیها عین فواره و نخل کثیره. یعنی: در زمینهای آن چشمه جوشان و نخلهای زیادی بود. (4)
♦️انتقال فدک به اموال پیامبر اکرم صلی الله علیه واله
در زمان رسول خدا صلی الله علیه و اله یهودیان ساکن در فدک و مناطق اطراف آن که از شکست پایگاه اصلی خویش در خیبر آگاه شدند از در صلح وارد گشتند و به این صورت تمامی قریه فدک تحت عنوان "فیء" به رسول خدا تعلق گرفت.
از آنجایی که این مطلب در تاریخ اسلام قطعی است تنها به نقل یک مدرک کوتاه بسنده میکنیم:
فکانتْ فدکُ لرسولِ اللهِ صلی الله علیه (وآله) و سلم خالِصة له لانه لم یوجفْ علیها بخَیل و لا رکاب.
یعنی: پس فدک به طور کامل برای رسول خدا صلی الله علیه و اله بود. چرا که اسب و استری بر آن تاخته نشده بود. (5)
♦️بخشش فدک به صدیقه طاهره از مدارک سنی
اهل سنت، روایاتی را در این زمینه آورده اند (6) (7) که برای نمونه به دو روایت اشاره می شود:
لما نزلت علی رسول الله ص: و آت ذا القربی حقه. دعا فاطمه فاعطاها فدکا و العوالی و قال هذا قسم قسمه الله لک و لعقبک.
یعنی زمانی که بر رسول خدا صلی الله علیه و اله آیه: "و به ذی القربای خود حقش را ببخش" نازل شد آن حضرت- فاطمه سلام الله علیها را خواستند و فدک و عوالی را به ایشان عطا فرموده و گفتند:
این قسمتی است که خداوند برای تو و نسل پس از تو قرار داده است. (8)
حاکم حسکانی در شان نزول ایه 38 سوره روم مطلبی مشابه را نقل میکند:
عن ابن عباس قال: لما انزل الله: فآت ذالقربی حقه. دعا رسول الله صلی الله علیه و اله فاطمة و اعطاها فدکا و ذلک لصلة القرابة.
یعنی ابن عباس می گوید: وقتی آیه: پس به خویشاوندت حق وی را ادا کن. نازل گردید. رسول خدا صلی الله علیه و اله فاطمه سلام الله علیها را خواست و فدک را به او عطا کرد و این به جهت صله رحم (نزدیکی و خویشاوندی حضرت فاطمه سلام الله علیها با رسول خدا صلی الله علیه و اله و عمل به آیه مذکور) بود. (9)
♦️بهترین شاهد و گواه: صدیقه طاهره
حضرت زهرا(علیها السلام) خود به این موضوع اشاره نموده اند:
قالت فاطمة لابی بکر: ان رسول الله جعل لی فدک فاعطنی ایاها. شهد لها علی بن ابی طالب.
یعنی: فاطمه سلام الله علیها به ابوبکر گفت: رسول خدا فدک را برای من قرار داده. پس آن را به من بازگردان. علی بن ابی طالب علیه السلام نیز بر صحت این مطلب گواهی داد. (10) (11)
اعطای فدک به حضرت زهرا(سلام الله علیها) در منابع شیعی هم آمده است که در پانوشت به یک نمونه اشاره می شود. (۱۲)
نتیجه بحث: فدک به عنوان فیء در اموال حضرت رسول صلی الله علیه و اله قرار گرفت. و حضرت رسول صلی الله علیه و اله فدک را به حضرت زهرا سلام الله علیها بخشید. در مطالب بعدی به این موضوع خواهیم پرداخت که بعد از حضرت رسول چه بلایی بر سر فدک آمد.
📚منابع
1- معجم البلدان ج4ص238--مراصدالاطلاع ج3ص1020--لسان العرب:ابن منظور ج10ص437.
2- معجم معالم الحجاز:دولت عربستان (الحائط) ج2ص205-206 و (فدک) ج7 ص23
3-لسان العرب ج1ص437
4-معجم البلدان ج4ص238
5-سیره ابن هشام ج3ص368--تاریخ المدینه المنوره ج1ص194--شرح نهج البلاغه ابن ابی الحدید ج16ص210...به همین مضمون: تاریخ ابن کثیر ج4ص203 —سیره ابن کثیر ج3ص384 و....
6. شواهد التنزیل: حاکم حسکانی ج1ص438--سوره اسراء حیاة الصحابه:کاندهلوی ج2ص519 — الجرح و التعدیل: رازی ج1ص257--ینابیع الموده ص119
7- ینابیع الموده ص439
8- ینابیع الموده ص441
9- شواهد التنزیل ج1 ص 570 و همچنین به همین مضمون: ص442.
10- فتوح البلدان ج1ص35--المغانم المطابه ص 312--عمدة الاخبار ص394--وفاء الوفاء ج4
11. فتوح البلدان ج1ص44
12. تفسیر عیاشی ج2ص287
#فدک_سند_مظلومیت_حضرت_زهرا
کانال حق شناس(علی مع الحق...)
@haqshenas110
🔴فدک، سند مظلومیت حضرت زهرا (قسمت دوم)
همانطور که در مطالب قبلی بیان شد حضرت رسول صلی الله علیه و اله فدک را در زمان حیات خودشان به حضرت زهرا سلام الله علیها بخشیدند. اما بعد از شهادت حضرت رسول این زمینها توسط حکومت (ابوبکر) غصب شد.
♦️غصب فدک از مدارک اهل سنت
1-در "صواعق، باب مدح شیخین" میگوید: ابابکر از حضرت زهرا علیها السلام فدک را گرفت...(14)
2-از عمربن خطاب نقل است که میگوید: پس از وفات رسول خدا صلی الله علیه و اله من و ابوبکر به نزد علی علیه السلام رفتیم و گفتیم: درباره آنچه از رسول خدا(صلی الله علیه و اله) به جامانده است، چه میگویی؟
فرمود: ما سزاوارترین مردم نسبت به رسول خدا هستیم.
گفتم: و آنچه در خیبر است؟ فرمود: و آنچه در خیبر است.
گفتم: و آنچه در فدک است؟ گفت: و آنچه در فدک است.
پس گفتم: هان! به خدا تا شما گردن های ما را با مناشیر (چوب های بلند که چنگک دارد و با آن گندم را باد می دهند) فرو آورید! پس هرگز! (15)
♦️شاهد طلب کردن ابوبکر
صاحب "تشیید المطاعن" بیست و پنج کتاب از منابع اهل سنت را نام می برد که مساله شهادت درباره فدک در آنها یاد شده است. در کتاب 'السقیفه و فدک ص103" چنین آمده است: فقالت فاطمه ان فدک وهبها لی رسول الله قال ابوبکر: فمن یشهد بذلک؟...
یعنی: فاطمه سلام الله علیها فرمودند: فدک را رسول خدا(صلی الله علیه و اله؟ به من بخشیده است. ابوبکر گفت: چه کسی به آن شهادت می دهد؟!
👈 احتجاج امام علی علیه السلام با ابوبکر در رابطه با شاهد
امیرالمؤمنین علیه السلام به ابوبکر فرمود: هرگاه مدعی مالی باشم که دردست مسلمان دیگری است از چه کسی شاهد میخواهی؟ از من که مدعی هستم یا از کسی که در تصرف اوست؟
گفت: از تو که مدعی هستی.
حضرت فرمود: مدتهاست که فدک در اختیار و تصرف فاطمه سلام الله علیها است و در زمان حیات رسول خدا صلی الله علیه و اله مالک آن شده است. پس چرا از او بینه و شاهد می طلبی؟ ابوبکر ساکت شد.(16)
طبق روایت طبرسی، عُمَر که در مجلس حاضر بود دید کسی یارای پاسخ دادن به امیرالمومنین علیه السلام را ندارد و ممکن است برای ابوبکر گران تمام شود. عمر گفت: یا علی! ما توان بحث با تو را نداریم. باید شاهد بیاوری و گرنه نه تو و نه فاطمه حقی بر فدک نخواهید داشت.
ادامه در مقاله بعد ان شاءالله
📚منابع
14. الصواعق المحرقه 52- شرح نهج البلاغه ابن ابی الحدید: 16/219.
15. معجم الاوسط طبرانی ج6ص162-163--مجمع الزوائد هیثمی ج9ص39-40.
16. بحارالانوار ج29ص129 به نقل از احتجاج طبرسی
#فدک_سند_مظلومیت_حضرت_زهرا
کانال حق شناس(علی مع الحق...)
@haqshenas110
🔴فدک، سند مظلومیت حضرت زهرا (قسمت سوم)
بعد از اینکه ابوبکر فدک را غصب کرد، اهل بیت علیهم السلام از او خواستند که زمین را پس دهد اما او زمین را پس نداد.
♦️تمسک ابوبکر به حدیثی جعلی
درکتب اهل سنت در رابطه با امتناع ابوبکر چنین آمده است:
ابوبکر از استرداد اموالی که فاطمه سلام الله علیها از او مطالبه نمود امتناع ورزید و چیزی از آن اموال را به فاطمه سلام الله علیها پس نداد.(17)
ابوبکر برای پس ندادن اموال حضرت زهرا سلام الله علیها استناد به یک روایت جعلی کرد و ادعا کرد از پیامبر صلی الله علیه و اله شنیده است: لانورث ما ترکنا صدقة. یعنی: از ما گروه انبیاء ارثی برده نمیشود. آنچه از اموال ما باقی می ماند حکم صدقه را دارد.
ابن شبه از عایشه روایت میکند:
فاطمه سلام الله علیها کسی را نزد پدرم (ابوبکر) فرستاد و سه چیز از او مطالبه کرد:
1-صدقه رسول الله صلی الله علیه و اله در مدینه 2-باقیمانده خمس خیبر 3-فدک. اما پدرم به او گفت:
رسول خدا گفته: لا نورث ما ترکنا صدقه... . فاطمه از پدرم (ابوبکر) خشمگین شد و تا پایان عمر خویش با او سخن نگفت و هنگامی که از دنیا رفت علی بر او نماز خواند و او را شبانه دفن کرد و پدرم را خبر نکرد.(18)
♦️پاسخ حضرت زهرا سلام الله علیها به حدیث جعلی ابوبکر
حضرت زهرا سلام الله علیها جهت رسواسازی دستگاه حاکم و تبیین مواضع غیر شرعی آنان در مواجهه با مطالبات مالی دختر رسول خدا صلی الله علیه و اله به ویژه ادعای شگفت انگیز خلیفه در خصوص ارث به مسجد رفت و خطبه ای طولانی در حضور خلیفه و مهاجرین و انصار حاضر در آنجا ایراد فرمود.
این خطبه بعدها به خطبه فدکیه شهرت یافت، چرا که در مراحل پایانی مطالبه میراث و در آستانه تحقق غصب فدک (یعنی بلافاصله پس از آگاهی حضرت صدیقه طاهره از تصمیم خلیفه مبنی بر مصادره آن) ایراد گردید. این خطبه در بلاغات النساء نوشته ابن طیفور و همچنین مقتل الحسین خوارزمی که از کتب اهل سنت میباشد آمده است.
حضرت صدیقه طاهره در فرازهایی از این خطبه با صراحت به ماجرای ارث اشاره نموده و افشاگرانه می فرماید:
"آیا با آگاهی (وازروی عناد) کتاب خداوند را رها کردید و آن را در پشت سرتان نهادید (وبه احکام آن عمل نمی کنید و مرا از ارث محروم می سازید مگر نشنیده اید) که خداوند تبارک و تعالی میفرماید:
{وسلیمان از پدرش داود ارث برد} و (باز در آن هنگام که) خداوند حکایت یحیی فرزند زکریا را بازگو می نماید میفرماید: {پس خدایا مرا از لطف خاص خویش فرزند و جانشینی صالح عطا فرما تا وارث من و خاندان یعقوب باشد.}
و نیز می فرماید: {وبه حکم کتاب خدا خویشاوندان (در ارث بردن از یکدیگر نسبت به غریبه ها) اولویت دارند}
ومی فرماید: {خداوند شما را در مورد فرزاندانتان سفارش میکند که سهم پسر برابر سهم دو دختر است}
همچنین می فرماید: {هرگاه (یکی از شما را مرگ فرا رسد و) مالی برجای نهد. درباره پدر و مادر و خویشان به نیکی وصیت کند که این شایسته پرهیزگاران است.}
شما به خیال باطل خویش پنداشته اید که من هیچ بهره و ارثی از پدرم ندارم و هیچ قرابت و خویشاوندی بین ما برقرار نیست! آیا خداوند آیه ای را به شما اختصاص داده که پدرم را از آن خارج نموده است؟ یا (در مورد من و پدرم میگویید) که (آن دو) پیروان دو کیش و دو مذهب هستند و از یکدیگر ارث نمی برند؟ آیا من و پدرم اهل یک آیین نیستیم؟ یا این که (ادعا میکنید) شما از (پدرم) رسول خدا به خاص و عام قرآن آگاه ترید؟ آیا حکم جاهلیت را می جویند؟ برای مردم دارای یقین چه کسی حکمش بهتر از حکم خداوند است؟ آیا رواست که میراث من به جور و ستم از من ستانده شود؟ و ستمگران به زودی در می یابند که چگونه بازگشتی خواهند داشت. "(19)
در تاریخ آمده است که مخاطبان این سخنرانی علنی سخت تحت تاثیر قرار گرفتند و مردم گریان تر از آن روز دیده نشدند.
افشاگری حضرت زهرا سلام الله علیها موجب شد تا همگان حقیقت را دریابند و در نتیجه جوّ حاکم بر علیه ابوبکر (غاصب فدک) بشود.
📚منابع
17. صحیح بخاری ج4ص96و ج5ص178--صحیح مسلم ج2ص72 ج5ص154--صحیح ابن حبان ج4ص573 و ج11ص153--مسند احمد ج1ص6--تاریخ طبری ج3ص202--سنن الکبری ج6ص300--تاریخ ابن کثیر ج5ص286.
18. تاریخ مدینه منوره ج2ص196
19- از مدارک سنی: بلاغات النساء ص26-32
20. شرح نهج البلاغه ابن ابی الحدید ج16ص212
#فدک_سند_مظلومیت_حضرت_زهرا
#جعل_حدیث_توسط_ابوبکر
کانال حق شناس(علی مع الحق...)
@haqshenas110
🔴امامِ فاطمه زهرا(سلام الله علیها) چه کسی بود⁉
به راستی یکی از دندان شکن ترین استدلال مذهب حقه بر علیه مخالفین، مبارزه حضرت فاطمه زهرا(سلام الله علیها) است. بانویی که با مجاهدت های بسیار و با فدا کردن جان خویشتن در راه ولایت و در راه خدا، مشعلی فروزان و همیشگی در راه طالبان حق روشن نمود. در این مقاله ابتدا به مقام شامخ حضرت زهرا(سلام الله علیها) در روایات کتب اهل سنّت و سپس به عدم بیعت ایشان با خلیفه اوّل یعنی ابوبکر و اشکالات لاینحلی که برای مذهب اهل سنّت پیش می آید اشاره می کنیم.
♦فاطمه زهرا(سلام الله علیها) سرور بانوان اهل بهشت:
اهل سنّت احادیث بهشتی بودن بلکه افضلیت حضرت زهرا(سلام الله علیها) بر تمام زنان عالم را در کتابهای خود آورده اند و این نیز از بدیهیات است، به عنوان نمونه، بخاری در کتاب خود از پیامبر نقل میکند:
قَالَ النَّبِيُّ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ: «فَاطِمَةُ سَيِّدَةُ نِسَاءِ أَهْلِ الجَنَّةِ[1]» فاطمه (سلام الله علیها) بزرگ و سرور زنان اهلبهشت است.
♦عدم بیعت فاطمه زهرا(سلام الله علیها) با ابوبکر:
از قطعیات تاریخ این است که دختر رسول خدا(صلی الله علیه و اله) به هیچ عنوان با ابوبکر بیعت ننمود. حضرت فاطمه عليها السلام نه تنها تا آخرعمر با ابوبكر بيعت نكرد بلكه تا آخر عمر از ابوبكر و عمر ناراضی و خشمناك بود و با اين حالت نارضايتی هم از دنيا رفت. بخاری در صحيح خود دراينباره می گويد:
فَغَضِبَتْ فَاطِمَةُ بِنْتُ رسول اللَّهِ صلى الله عليه وسلم فَهَجَرَتْ أَبَا بَكْرٍ فلم تَزَلْ مُهَاجِرَتَهُ حتى تُوُفِّيَت:[2]
ترجمه: حضرت فاطمه عليها السلام دختر پيامبر اكرم صلي الله عليه وآله بر ابوبكر غضب نمود و از وى قهر كرد تا روزى كه از دنيا رفت.
وي در جاي ديگر نيز درباره عدم تكلم حضرت با ابوبكر چنين مينويسد:
فَوَجَدَتْ فَاطِمَةُ على أبي بَكْرٍ في ذلك فَهَجَرَتْهُ فلم تُكَلِّمْهُ حتى تُوُفِّيَتْ[3]
ترجمه: فاطمه عليها السلام در حال خشم و غضب ابو بكر را ترك نموده و بر او همچنان غضبناك ماند و با او حرف نزد تا وفات نمود.
♦امامِ فاطمه زهرا(سلام الله علیها) چه کسی بود؟
این حدیث از احادیث مشهور با الفاظ گوناگون بین فریقین است که حضرت پیامبر(صلی الله علیه و اله) فرمودند: مَنْ مَاتَ وَلَیْسَ فِی عُنُقِهِ بَیْعَةٌ مَاتَ مِیتَةً جَاهِلِیَّةً[4]
یعنی: هر کس بمیرد و بر گردنش بیعتی نداشته باشد به مرگ جاهلیت از دنیا رفته است.
یا فرمودند: مَنْ مات بغير إمام مات ميتة جاهلية[5] یعنی: هر كس بدون امام بميرد به مرگ جاهلي مرده است.
قبلا مشخّص شد که فاطمه زهرا(سلام الله علیها) اهل بهشت و بلکه سرور زنان بهشتی است، بنابراین قطعا به مرگ جاهلی از دنیا نرفته است (نعوذ بالله) زیرا بدیهی است که مرگ سرور زنان اهل بهشت نمی تواند مرگ جاهلیت باشد. گر چه اثبات اینکه فاطمه صدیقه معصومه نمی تواند مرگ جاهلیت داشته باشد نیازی به استدلال های اینچنینی ندارد اما این مطلب برای تکمیل بحث گفته شد.
همچنین روشن شد که ایشان با ابوبکر تا آخر عمر بیعت نکرده است. پس نتیجه می گیریم که ابوبکر، نخستین خلیفه مورد قبول اهل سنّت، امام حضرت زهرا(سلام الله علیها) و امام به حق و خلیفه واقعی پیامبر(صلی الله علیه و اله) نبوده است و گر نه حضرت زهرا(سلام الله علیها) حتما با او بیعت می کرد. حالا سؤالی که در عنوان آوردیم را بار دیگر مطرح می کنیم: امام فاطمه زهرا(سلام الله علیها) چه کسی بود و ایشان با چه کسی بیعت کرده بود؟ کسی جز امام علی (علیه السلام) که در روز غدیر به عنوان جانشین پیامبر معرفی شدند و همگان مامور به بیعت با ایشان بودند؟
📚منابع
[1]صحيح البخاري، محمد بن إسماعيل أبو عبدالله البخاري الجعفي، ج4، ص210، بَابُ مَنَاقِبِ قَرَابَةِ رَسُولِ اللَّهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ، وَمَنْقَبَةِ فَاطِمَةَ عَلَيْهَا السَّلاَمُ بِنْتِ النَّبِيِّ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ، دار الفكر
ر.ک: همان، ج۴ ص204 و ج۸ ص۶۴ تحقیق محمد زهیر بن ناصر الناصر
صحیح مسلم ج۴ ص۱۹۰۵ تحقیق عبد الباقی
[2] صحيح البخاري، ج 3، ص 1126، ناشر: دار ابن كثير
[3] صحيح البخاري، ج 4، ص 1549، ناشر: دار ابن كثير
[4]صحيح مسلم، مسلم النيسابوري ، ج3 ، ص1478و السنن الكبرى ، البيهقي ، ج8 ، ص156 و مجمع الزوائد، ج5 ، ص218 و مشكاة المصابيح، ج2 ، ص1088و سلسلةالأحاديث الصحيحة، ج2 ، ص715 .
[5]مسند احمد ، احمد بن حنبل، ج4 ، ص96 و مجمع الزوائد ، الهيثمي، ج5 ، ص218 و مسند الطيالسي، الطيالسي ، ص295 و الإحسان بترتيب صحيح ابن حبان ج7، ص49 وحلية الأولياء ، ج 3، ص22.
#آیا_فاطمه_زهرا_به_مرگ_جاهلیت_از_دنیا_رفت؟
#فاطمیه
حق شناس (علی مع الحق...)
@haqshenas110
اوصاف تو از ابتدا تا انتها نور
آیینهای، آیینهای سر تا به پا نور
آیینهای و خلق حیران صفاتت
تابیده بر جان تو از ذات خدا نور
چشمی که توفیق تماشای تو را داشت
جسم تو را جان دیده و جان تو را نور
در حلقۀ عشاق تو ای صبح صادق!
بر هر لبی گل کرده «یا قدوس»! «یا نور»!
قرآن وصفت سوره سوره باشکوه است
«فرقان»،«نبا»،«یوسف»،«قیامت»،«هل اتی»،«نور»
از کعبه تا مسجد مسیر روشن توست
از آسمان تا آسمان، از نور تا نور
خورشیدی و بر شانۀ خورشید رفتی
فریاد میزد آسمان: «نورٌ عَلی نُور»
تو بوتراب و همسر تو مادر آب
اصل شما، وصل شما، نسل شما نور
پایان کار دشمنان توست با نار
آغاز راه دوستان توست با نور
در مدح تو چشم غزل روشن! که دیدهست
وصف تو را از ابتدا تا انتها نور
#سیدمحمدجوادشرافت
حق شناس (علی مع الحق...)
@haqshenas110
🔴 عمر بن خطاب و آرزوی فضائل امیرالمؤمنین
اهل سنت، حدیثی را در کتب خود از قول عمر بن خطاب آورده و صحیح دانسته اند و آن اینکه وی، آرزو کرده سه ویژگی ایشان را داشته باشد. در ادامه، متن و ترجمه روایت را بخوانید.
🔴 متن روایت
حَدَّثَنَا إِبْرَاهِيمُ بْنُ مَرْزُوقٍ، قَالَ: حَدَّثَنَا رَوْحُ بْنُ أَسْلَمَ، قَالَ: حَدَّثَنَا عَبْدُ اللَّهِ بْنُ جَعْفَرٍ، قَالَ: حَدَّثَنَا سُهَيْلُ بْنُ أَبِي صَالِحٍ، عَنْ أَبِيهِ، عَنْ أَبِي هُرَيْرَةَ، رَضِيَ اللَّهُ عَنْهُ، قَالَ: قال عُمَرُ بْنُ الْخَطَّابِ رَضِيَ اللَّهُ عَنْهُ: " لَقَدْ أُعْطِيَ عَلِيُّ بْنُ أَبِي طَالِبٍ رَضِيَ اللَّهُ عَنْهُ خِصَالا، لأَنْ يَكُونَ فِيَّ خَصْلَةٌ مِنْهَا أَحَبُّ إِلَيَّ مِنْ أَنْ أُعْطَى حُمْرَ النَّعَمِ ".
قَالُوا: وَمَا هُنَّ يَا أَمِيرَ الْمُؤْمِنِينَ؟ قَالَ: " تَزَوَّجَ فَاطِمَةَ ابْنَةَ رَسُولِ اللَّهِ (ص) وَسُكْنَاهُ الْمَسْجِدَ مَعَ رَسُولِ اللَّهِ (ص) يَحِلُّ لَهُ فِيهِ مَا يَحِلُّ لِرَسُولِ اللَّهِ (ص) وَالرَّايَةُ يَوْمَ خَيْبَرَ ".
🔴 ترجمه
ابوهريره از عمر بن خطاب نقل كرده است كه گفت: على بن أبى طالب(علیه السلام) ويژگىهاى دارد كه اگر من يكى از آنها را داشتم براى من بهتر از آن بود كه شتران سرخ مو داشته باشم.
سؤال كردند: آن ويژگىها كدامند؟
عمر گفت:
[یک] ازدواج با دختر رسول خدا (صلی الله علیه و اله)
[دو] سكونت با ایشان در مسجد و حلال بودن هر آن چه كه براى رسول خدا (صلی الله علیه و اله) حلال بود
[سه] و دادن پرچم به دست على (علیه السلام) در روز خیبر.
👈 شایان ذکر است که تعدادی از علمای اهل سنت به صحت حدیث نیز اعتراف کرده اند.
کانال حق شناس(علی مع الحق):
@haqshenas110
هدایت شده از فیضِ فیض
هنوز اسیر سکوت تواند زندانها
و پایبند نگاهت دل نگهبانها
تو مثل یک نفس تازه حبس میگشتی
تویی که در نفست گم شدند طوفانها
«چه خلوت خوشی» آرام زیر لب گفتی
و سجده کردی جای تمام انسانها
نشد طلوع کنی تا تو را طواف کنند
تقیّهکار شدند آفتابگردانها
تو یوسفی و مجازات یوسفی این است
چنین دهند گواهی تمام قرآنها
#محمدمهدی_سیار
#شعر_آئینی
#شهادت_امام_کاظم علیه السلام
@feyzefeyz
15.31M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
تعمد خلفای غاصب در مخالفت با دستورات رسول خدا (صلی الله علیه و اله)
#حامد_کاشانی
کانال حق شناس(علی مع الحق):
@haqshenas110
هدایت شده از فیضِ فیض