✅مفهوم #وحی در #اسلام، مفهومی بنیادین است.
📌 پدیدۀ #وحی - به معنای خاصی که در مورد #پیامبران به کار میرود - حادثۀ خاصی است که تنها در مورد افراد معدودی از بشر رخ داده است. از میان آدمیان بیشماری که بر روی کره خاکی زیستهاند، تنها #انبیاء الهی به دریافت وحی الهی مفتخر بودهاند که این امر فلاسفه و متکلمان را به تکاپو واداشته است. «#فلاسفه» بیشتر به دنبال کشف و ابداع نظام فلسفی بودند تا بتوانند پدیدۀ وحی را تبیین و توجیه کنند. متکلمان نیز به دنبال اثبات ضرورت نبوّت بودند.
📌 #وحی در فرهنگ اسلامی، مفهومی اساسی است. معمولاً ادیان را به ادیان «وحیانی» و «غیروحیانی» تقسیم کردهاند. «ادیان وحیانی» ادیانی هستند که در آنها حقایقی از خدا بر انسان نازل شدهاند. و «ادیان غیروحیانی» ادیانی هستند که در آنها سخنی از نزول حقایق از جانب خدا در میان نیست.
✅هیچ دینی مانند #اسلام بر #وحی تکیه نزده است.
📌 اساس #دین را حقایق وحیانی ـ که همان #قرآن باشد ـ تشکیل داده است. #خدا به جای اینکه در شخصی متجلّی شده باشد، در کلامش تجلّی کرده است:
فتجلّی لهم سبحانه في کتابِه مِن غیرِ أن یکنوا رأوه بِما أراهم مِن قدرتِه، و خوّفهم مِن سطوتِه، و کیف محق من محق بالمَثُلات، و احتصد مَنِ احتصد بالنّقماتِ؟ (نهجالبلاغه، ترجمه علینقی فیضالاسلام، خطبۀ ۱۴۷.)
#خداوند در کتابش، بر بندگانش تجلّی کرد با آنچه از قدرت و تواناییاش به آنها نشان داد، بیآنکه او را ببینند و آنان را از سطوت و شوکتش بیم داد و آنها را آگاه ساخت که چگونه به انواع عذاب، قومی را نابود ساخت و درو کرد قومی را با سختیها.
از این جهت #قرآن در #اسلام اهمیت فراوانی دارد. چرا که قرآن مجموعۀ وحی آسمانی است که بر #پیامبراکرم (ص) نازل شده و سند اصلی و زندۀ اسلام است: «لاَ یأتیه الباطلُ مِن بینِ یدیهِ و لا مِن خَلفهِ تنزیلٌ مِن حکیمٍ حمیدٍ.» (فصلت – ۴۲)
📌 در #کلام قدیم و در میان فلاسفۀ قرون وسطا کم و بیش این طرز تلقّی در کار بود که وحی مجموعهای از حقایق است که #پیامبر (ص) از #خدا اخذ میکند، ولی در دورۀ مدرن دیدگاههای متفاوتی نسبت به سرشت #وحی مطرح شده است. #نظریۀوحیگفتاری، حاصل تلاش مستمر و بیوقفه جهت تببین این موضوع است. در این نظریه ضمن پذیرفتن دیدگاه #افعالگفتاری در رویۀ ظاهری #وحی اسلامی، پیامدها و لوازمات آن را در زمینۀ #هرمنوتیک متون دینی و مباحث کلامی دنبال میگردد. این #نظریه تنها نظریه در باب سرشت #وحی نیست، بلکه آغاز و مبدأ آن، بحث سرشت وحی است و بیدرنگ مدل #هرمنوتیکی خاصی را به تصویر میکشد و در مباحث دروندینی تأثیر بسیاری دارد. از این نظر، اثر حاضر را هم باید به #کلام جدید و هم به #هرمنوتیک متون دینی متعلق دانست.
گزیدهای از فصل اول وحی و افعال گفتاری (ویراست دوم) 👇👇👇
https://hekmatebaleghe.ir/%d8%ae%d9%84%d8%a7%d8%b5%d9%87-%d9%88%d8%ad%db%8c-%d9%88-%d8%a7%d9%81%d8%b9%d8%a7%d9%84-%da%af%d9%81%d8%aa%d8%a7%d8%b1%db%8c/
@hekmatebaleghe
May 11
✅ #قرآن سرشت #استعاری دارد.
📌 #قرآن متن #آسمانی است که بشر را به باطن عالم و صحنه غیبی آن توّجه میدهد و این متن آسمانی باید #سرشتاستعاری داشته باشد. از این رو، در متن #قرآن ارتباطی میان همه عوالم و زمینههای مختلف و ساحتهای گوناگون وجودی #بشری مییابیم. به همین دلیل، میبینیم که #آیات راجع به طبیعت و جهان و آسمانها در لابلای #آیات ناظر به معارف توحیدی و حقایق انفسی - حقایق راجع به عالم درون انسان - و سخن از آسمان ها در لابلای بحث از عالم طبیعت و زمین و آدمیان و سخن از تاریخ با توّجه به عالم طبیعت و خلقت آمده و قرآن بیوقفه میان این حوزهها ارتباط برقرار میکند.
📌 برای فهم قرآن باید به سرشت #استعاری آن توّجه کرد. #قرآن همه عالم و همه زمینهها و ساحتهای گوناگون وجودی بشر را یک کل به هم پیوسته میبیند و وجود شباهتهای #هستیشناختی و #معرفتشناختی میان آنها را مورد تأکید قرار میدهد و #معارف #توحیدی را با توّجه به آنها بیان میکند. برای فهم قرآن باید به این سرشت استعاری توّجه نمود و انتقالهای فضایی - انتقال از فضایی به فضای دیگر و از زمینهای به زمینه دیگر - را به عنوان یک اصل در فهم قرآن در نظر گرفت. از اینرو، #زبانقرآن، زبان #استعارههایمفهومی است؛ قرآن مدام از #استعارههایمفهومی برای بیان #حقایق و #معارف کمک میگیرد.
برگرفته از کتاب استعارههای مفهومی و فضاهای قرآن، 👇👇👇
https://hekmatebaleghe.ir
@hekmatebaleghe
May 11
May 11
حلول ماه ربیع الاول، ماه جشن و سرور اهل بیت (ع) مبارک باد.
#حکمتبالغه
@hekmatebaleghe
نشست علمی با حضور پروفسور اندروز.
لازم به ذکر است که خانم اندروز در علوم شناختی و خصوصا شناخت حیوانات animal cognition کار کردهاند.
@hekmatebaleghe
@quantum_philosophy_of_mind
🔸 نشست علمی حیث التفاتی و هوش مصنوعی قوی
🔰 گروه معرفت شناسی و علوم شناختی پژوهشگاه با همکاری موسسه فرهنگی هنری حکمت بالغه برگزار میکند:
🎙 با حضور:
#ابوالفضل_کیاشمشکی
#علیرضا_قائمی_نیا
⏰ یکشنبه ۹ مهرماه۱۴۰۲، ساعت ۱۳:۳۰
🏢 قم، سالن فرهنگ پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
📡 حضور مجازی از طریق:
🌐 skyroom.online/ch/iict/hekmat
🔍 مشروح خبر👇
🌐 iict.ac.ir/eltefat-2
#نشست
#هوش_مصنوعی
🆔@quantum_philosophy_of_mind
@hekmatebaleghe
هوش مصنوعی قوی.mp3
23.74M
💯🔊 #بشنوید
🔸 صوت نشست علمی حیث التفاتی و هوش مصنوعی قوی
🎙 با حضور:
#ابوالفضل_کیاشمشکی
#علیرضا_قائمی_نیا
⏰ یکشنبه ۹ مهرماه۱۴۰۲
🏢 قم، سالن فرهنگ پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
#صوت
#نشست
@quantum_philosophy_of_mind
@hekmatebaleghe
میلاد مبارک #نبیاکرماسلام (ص) و رهبر شیعیان #امامصادق (ع) بر #امامزمان (عج) و عاشقان و رهروان مبارک باد.
@hekmatebaleghe
👌گزیده ای از جلسه نقد کتاب : «دین و مدلهای فرهنگی» ضرورت تفسیر فرهنگی از اسلام
در این نشست حجتالاسلام و المسلمین علی راد؛ عضو هیئت علمی دانشگاه تهران سخنرانی کرد که گزیده آن را در ادامه میخوانید؛
📌ما امروزه در حوزه دینپژوهی دو رویکرد غالب را شاهد هستیم: رویکرد سنتی و مدرسهای که در حوزه و دانشگاه ما وجود دارد و رویکردهای مدرن و جدید که ممکن است در داخل گفتمان مدرسهای هم باشند. در رویکرد اول متنمحور و کتابمحور هستند تا مسئلهمحور، کتابمحورند تا دانش و روشمحور. در مقابل چالشهای جدید در حوزه مطالعاتی خودشان رویکرد انفعالی و تقریبا شبه انسداد را شاهد هستیم چه در حوزه و چه در دانشگاه. این رویکرد تکروشی است و با روش کاملا کلیشهای و کهنه به تحلیل مسائل میپردازد. برآیند این رویکرد در حوزه دینپژوهی و اسلامشناسی نهایتا این است دین چه گفته و قرآن چه گفته است نه اینکه قرآن چه میگوید و برای بشر امروز چه رهاوردی میتواند داشته باشد و نسبت اسلام و قرآن با گفتمانهای جدید علمی دنیای مدرن چیست.
📌در رویکرد دوم کاملا مسئلهمحور هستند تا کتابمحور و متنمحور. این مسئله است که رویکرد را به تکاپو وادار میکند و به نقد و نظر میپردازد. شاید اقتضای دنیای مدرن است از هر چیزی حتی دین انتظار پاسخگویی به نیازهای انسان دارد. رویکرد مدرن خودش را در انحصار یک روش محصور نمیکند و از تمامی روشهای ممکن برای حل مسئله کمک میگیرد و یک رویکرد میانرشتهای دارد. این نکته اول که خواستم جایگاه کتاب را در گفتمان دینپژوهی معاصر تقریر کنم.
📌دومین نکته ضرورت تفسیر فرهنگی از اسلام است. ما تاکنون انواع تفسیرها از اسلام را تجربه کردیم اما جای خوانش و قرائت فرهنگی از اسلام و نشان دادن ظرفیتها و ویژگیهای آن خالی است. در سده اخیر برخی نواندیشان تکاپوهایی در این زمینه داشتند ولی این یک ضرورت است که بر دینپژوهان باسته است تفسیر خود از اسلام را بیان کنند و ظرفیتهای تفسیر فرهنگی اسلام را بیان کنند. اساسا یک نظریه فرهنگی جامع و مانع از اسلام در اختیار ما نیست تا با استناد به آن به نقد نظریههای فرهنگی رقیب بپردازیم چه برسد به اینکه از این نظریه به سطح مدلها حرکت کنیم. به همین سان ضرورت دیگری در تفسیر فرهنگی قرآن و تفسیر فرهنگی از سنت نبوی را شاهد هستیم. ما هنوز ملاکی که آیات فرهنگی قرآن را تمایز بدهد در اختیار نداریم.
📌عصریسازی اسلام و پاسخ به نیازهای جدید
ضرورت سوم ضرورت عصریسازی فرهنگ اسلام یا اسلام فرهنگی با مقتضیات دوران جدید است. این شکافی که الآن در ساحتهای مختلف شاهد هستیم ناشی از فقدان عصریسازی و بروزرسانی این فرهنگ است. گویی بخشی از جامعه اسلامی همچنان در هزارههای قبل زندگی میکند و با انسان مدرن سر ستیز دارد. لذا ما نتوانستیم حرکت موازی و متناسب با این جریان داشته باشیم. پس ما نیاز به تغییر رویکرد در مطالعات دینپژوهی داریم. ما نیاز ضروری به تفسیر فرهنگی اسلام و قرآن داریم و به مدلی که بتواند نظریه برخواسته از اسلام را به روز کند و متناسب با مقتضیات انسان مدرن باشد.
🔺کتاب آقای قائمینیا در این فضا قرار میگیرد و میتواند به این سه ضرورت و نیاز پاسخ دهد. با خواندن این کتاب این حس به خواننده منتقل میشود نویسنده کتاب چنین دغدغهای دارد و دنبال تغییر در رویکرد و پاسخ به این نیاز و ضرورت است و انصافا هم ایشان در این مهم موفق بودند.
@quantum_philosophy_of_mind
@hekmatebaleghe
@OstadRad
مصاحبه دکتر قایمی نیا با روزنامه ایران.pdf
2.53M
✅ #مدلهای #فرهنگی #دین باید کشف و فهم شود.
امروز (یکشنبه 16 مهر 1402) روزنامه ایران مصاحبهای با دکتر #قائمینیا در این زمینه به چاپ رسانده است. در این مصاحبه علل نگارش #کتاب «دین و #مدلهای #فرهنگی» از دیدگاه نگارنده مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
در بخشی از این مصاحبه آمده است که:
📍مهمترین بحث «#انسانشناسیشـناختی» موضوع مدلهـای فرهنگی اســت و انسانشناسان #فرهنگی بـر این باورند کـه هـر فرهنگی واجـد یکسـری #مدلهایفرهنگی است که اساساً قلب هر #فرهنگی را تشکیل میدهد و بـه سـاحتهای مختلـف زندگی فکری افــراد چهارچوب و معنا میبخشـد.
📌 از خود دین باید قرائت فرهنگی داشت و #مدلهای فرهنگی درون دین را کشف و با #مدلهای فرهنگی که در جامعه وجود دارد، مقایسه کرد.
📌 با ابزارهای تحلیلی و عقلی مختلف (در کتاب) اثبات شده است که اساساً دین «هویتی #فرهنگی» داشته و برای کشف آن مصادیقی از #قرآن ارائه شده است.
📌نهایتاً موضوع «#جامعه دیجیتال» و مدلهای #فرهنگی که در چنین جامعهای میتواند ظهور و بروز کند مطرح شده است.
(گزارش کامل برای مطالعه مخاطبین گرامی ارائه میگردد.)
@hekmatebaleghe
@quantum_philosophy_of_mind
🔸 نشست علمی سیستم های التفاتی و ابزارانگاری دنیل دنت
🔰 قطب علمی فلسفه دین اسلامی پژوهشگاه با همکاری موسسه فرهنگی هنری حکمت بالغه برگزار میکند:
🎙 با حضور:
#علیرضا_قائمی_نیا
#قاسم_بابایی
⏰ شنبه ۲۲ مهرماه۱۴۰۲، ساعت۱۳
📡 حضور مجازی از طریق:
🌐 skyroom.online/ch/iict/qotb
🔍 مشروح خبر👇
🌐 iict.ac.ir/eltefat-3
#نشست
🆔 @iictchannel
@quantum_philosophy_of_mind
@hekmatebaleghe
حکمت بالغه
🔸 نشست علمی سیستم های التفاتی و ابزارانگاری دنیل دنت 🔰 قطب علمی فلسفه دین اسلامی پژوهشگاه با همکاری
https://www.aparat.com/v/dfrZX
ویدیوی فوق نشست علمی سیستمهای #التفاتی و #ابزارانگاری #دنیلدنت - دکتر #قائمینیا - پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی - 22 مهرماه 1402
خلاصه این نشست به شرح ذیل است:
✅ بحث سیستمهای #التفاتی هسته اصلی برنامه پژوهشی #دنیلدنت را تشکیل میدهد. #دنت به کمک این ایده مسایل عدیدهای را حل میکند. از جمله: تبیین #ماهیت #ذهن، مسأله حالات ذهنی و #حیثالتفاتی و #روششناسی #علوم شناختی و غیره.
او میگوید فرض کنید با یک کامپیوتر شطرنج بازی میکنیم. در این صورت سه وضعیت برای تبیین رفتارهای این کامپیوتر داریم:
📌 وضعیت طراحی design stance که بنا به آن فرض میگیریم این کامپیوتر به گونهای برنامهریزی شده که چنین رفتارهایی از آن سر میزند.
📌 وضعیت فیزیکی physical stance که بنا به آن از مؤلفههای #فیزیکی این #کامپیوتر آگاه میشویم و رفتارهای آن را تبیین میکنیم.
📌 وضعیت #التفاتی intentional stance که بر طبق آن فرض میگیریم کامپیوتر هم #حیثالتفاتی و آگاهی و قصد و غیره دارد.
✅ از آنجا که رفتارهای این #کامپیوتر موفقیتآمیز است میتوانیم #حیثالتفاتی را به آن نسبت دهیم. فرض وجود #حیثالتفاتی در این مورد ابزاری برای تبیین رفتارهای #کامپیوتر است.
📌نقدهای متعددی بر دیدگاه دنت شده است. از قبیل: مخالفت با #عقل سلیم و #تعارض درونی و عدم همخوانی با #تحلیل #تجربه.
#حکمتبالغه
@hekmatebaleghe
✅ چهاردهمین #نشست از #نشستهای نوجهان چهارشنبه ۲۶ مهرماه ۱۴۰۲ از ساعت ۱۶ با سخنرانی #پروفسور #راجرتریک؛ استاد بازنشسته #فلسفه دانشگاه ورویک و و #پژوهشگر ارشد مرکز #ادیان، دانشگاه اکسفورد و دکتر علیرضا #قائمینیا، دانشیار گروه معرفت شناسی #پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در محل تالار ابونصر محمد فارابی #پژوهشگاه برگزار خواهد شد. دبیر علمی این نشست خانم دکتر لیلا #خادم مخصوص حسینی، پژوهشگر فوق دکترا در دانشگاه مگیمو- روسیه است.
✅ گفتنی است این نشست از شبکه دانشگاه ایرانی به نشانی iscs.ac.ir/tv/live و از طریق صفحه اسکایروم پژوهشگاه به نشانی b۲n.ir/icscs به صورت مجازی پخش خواهد شد.
@hekmatebaleghe
🔸نشست علمی- ترویجی “الهیات مبتنی بر علوم شناختی”
🔰 گروه کلام و الهیات معاصر پژوهشکده حکمت و دین پژوهی پژوهشگاه برگزار میکند:
🎙 با حضور:
حجت الاسلام دکتر #علیرضا_قائمی_نیا
خانم دکتر نعیمه پورمحمدی
✍️ دبیر علمی: #قاسم_بابایی
📆 دوشنبه ۸ آبان ماه ۱۴۰۲، ساعت ۱۳:۳۰
🏢 قم، سالن جلسات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
📡 حضور مجازی از طریق:
🌐 skyroom.online/ch/iict/naghd
🔍 مشروح خبر👇
🌐 iict.ac.ir/elahiatshenakht-2
#نشست
#علوم_شناختی
🆔 @iictchannel
@quantum_philosophy_of_mind
@hekmatebaleghe
الهیات علوم شناختی.mp3
24.75M
💯🔊 #بشنوید
🔸 صوت کامل نشست علمی- ترویجی «الهیات مبتنی بر علوم شناختی»
🎙 با حضور:
#علیرضا_قائمی_نیا
#نعیمه_پور_محمدی
#قاسم_بابایی
📅 دوشنبه ۸ آبان ماه ۱۴۰۲
🏢 قم، پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
#صوت
#نشست
#علوم_شناختی
🆔 @iictchannel
@quantum_philosophy_of_mind
@hekmatebaleghe
✅ علوم شناختی، مطالعهی بین رشتهای #ذهن است و بر اساس آن کانال «#علومشناختیدین» (Cognitive Science of Religion - CSR) تاسیس شده است.
📌 اصولاً #علومشناختیدین با استفاده از رویکردها و ابزارهای تحلیلی #علومشناختی، درصدد توضیح این واقعیت است که چرا باورها و رفتارهای #دینی در انسانهای زیادی وجود دارد.
📌 هدف از تاسیس این کانال معرفی و نقد ایدهها و آثار در #علمشناختیدین بوده و مطالب آن توسط دکتر علیرضا #قائمینیا تهیه میشود.
✅ برای دریافت مطالب مرتبط میتوانید عضو کانال به آدرس ذیل شوید:
@cognitive_science_of_religion
کانون قرآن اساتید #شریف برگزار میکند:
#نشست مجازی تخصصی با موضوع «رویکرد #شناختی در فهم قرآن»
سخنران دکتر #قائمینیا
زمان: یکشنبه 21 آبان 1402
ساعت: 16:30
لینک شرکت در جلسه:
https://vc.sharif.edu/ch/quran
@hekmatebaleghe
🔸کرسی علمی- ترویجی نظریه اعتباریات و هوش مصنوعی قوی
💢 به مناسبت فرارسیدن سالروز بزرگداشت علامه طباطبایی(ره) و روز جهانی فلسفه
🔰 گروه معرفت شناسی و علوم شناختی پژوهشکده حکمت و دین پژوهی پژوهشگاه برگزار میکند:
🎙 با حضور:
#علیرضا_قائمی_نیا
#ابوالفضل_کیاشمشکی
#مهدی_عباس_زاده
✍️ دبیرعلمی: #محمدمهدی_حکمت_مهر
⏰ یکشنبه ۲۸ آبان ماه ۱۴۰۲، ساعت ۱۳:۳۰
🏢 قم، سالن جلسات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
📡 حضور مجازی از طریق:
🌐 skyroom.online/ch/iict/hekmat
🔍 مشروح خبر👇
🌐 iict.ac.ir/hooshmanoeei
#کرسی I #روز_فلسفه
#علامه_طباطبایی
🆔 @iictchannel
@hekmatebaleghe
@quantum_philosophy_of_mind
ضرورت مطالعات بنیادین هوش مصنوعی_دکتر محسنی.mp3
23.31M
🔊#بشنوید
🔰صوت کارگاه «تبیین ضرورت مطالعات بنیادین هوش مصنوعی»
✅استاد محترم: حجت الاسلام و المسلمین دکتر حمید محسنی (دانش آموخته موسسه امام خمینی رحمه الله علیه و پژوهشگر)
🕌مکان:جامعهالزهراء(سلام الله علیها)،قم
⏰ زمان برگزاری: سه شنبه 23 آبان ماه ساعت: 10- 12
اهممباحثمطرح در این جلسه:
#بررسیادعاهایسیستمهوشمصنوعیلامدا
#تبیینفرقبیندورویکردمهندسیوبنیادین
#ضرورتورودطلابودانشپژوهشانعلوماسلامی
#تعریفهوشمصنوعیوانواعآن
#مطالعههوشمصنوعیبامبانیپنجگانه
#هستیشناسیهوشمصنوعی
#نحوهوجودهوشمصنوعی
#فرقبینجسمطبیعیباجسممصنوعیدرفلسفهاسلامی
#امکانتحققهوشمصنوعیقویبنابرمبانیحکمتمعالیه
#امکاناحساسمندیآگاهیمندیوذهنمندیهوشمصنوعی
┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈•
🧠 برگزارکننده: انجمن علمی پژوهشی علوم شناختی و هوش مصنوعی جامعه الزهرا سلام الله علیها
https://eitaa.com/AIandCSJZ
🌸🌸🌸
🌐 کانال «نوروساینس و فلسفه ذهن»:
🆔@Brain_Mind
@hekmatebaleghe
🔸 محفل فقاهت | نشست چهارم
#زبانشناسی
مناسبات متقابل زبانشناسی و اصول فقه چیست؟
با حضور استاد معزز حجتالاسلام والمسلمین دکتر علیرضا قائمینیا
@manaatt
@hekmatebaleghe
زبان شناسی و علم اصول- استاد قائمی نیا.mp3
41.99M
مناسبات زبانشناسی با علم اصول
29آبان محفل فقاهت
@hekmatebaleghe
هوش مصنوعی قوی.mp3
28.69M
🔊 #بشنوید
🔸 صوت کامل کرسی علمی- ترویجی نظریه اعتباریات و هوش مصنوعی قوی
▫️هوش یعنی توانایی حل مسئله و تکثیر نمادها و حقیقت اش همین است بنابراین روزی خواهد رسید که هوش مصنوعی آگاهی خواهد داشت، آیا ماشین می تواند هوش داشته باشد؟ آیا می تواند فکر کند؟
▫️هوش مصنوعی قوی یعنی هوش به مرحله آگاهی رسیده است
▫️در بین فلاسفه ذهن و بین متفکران دینی انتقادات جدی دارد و می خواهد انسان شناسی جدیدی را ترویج کند، اگر ماشین هوش قوی داشته باشد اشرفیت انسان زیر سوال می رود
▫️اعتباریات در سه سطح مطرح شده است:
_ برخی از معرفت شناسی جدید است، ادراکات بر می گردد به چارچوب های انسانی و زیر بنای فرهنگ است ( اصول فلسفه و روش رئالیسم)
_ هستی شناسی اعتباریات
_ لایه های فلسفه دینی ( رساله الولایه)
▫️بحث در لایه معرفت شناختی است
▫️حیث التفاتی انسان به اشیاء دو جور می تواند باشد: التفات حقیقی، یا التفات در " حد چیزی را به چیزی دادن" است. اعتبار در این معنا کاملا شناختی است. تحلیل شناختی است.
▫️حیث التفاتی در حیث ادراکات حقیقی معمولا مطرح است، در اعتباریات به سمت دو چیز معطوف می شوید.
▫️ماشین حیث التفاتی طولی ندارد که مالکیت را درک کند و فقط با دستور من کار می کند. طوری برنامه ریزی شده است که اینطوری کار می کند. آیا ماشین می تواند اعتبار کند؟ یا حیث التفاتی طولی می بیند؟
▫️علامه طباطبایی در حیث التفاتی ذهنی این را معنا می کند، اما حیث التفاتی را می توان به وجود انسان تحویل برد. نحوه در " عالم بودن" را مشخص می کند.
🆔@projectsystem
🌐@kiamojtabaphd
@hekmatebaleghe
@quantum_philosophy_of_mind
مشاهده فایل کامل
نشست ارائه و بررسی کتاب الهیات سایبر
👇
https://www.aparat.com/v/yozYw
دکتر قائمی نیا در این فایل به این سوالات پاسخ می دهند:
◽️مواجهه خود شما با فضای سایبر چگونه بوده است؟ وجودی یا متافیزیک
◽️شما در کتاب این مدعا را داشتید که انسان مجازی در ایران ساخته شده و به نحوی در دوره کرونا در جهان توسعه پیدا کرده است این مدعا مستلزم ادله و شواهد بسیاری است.
◽️از ظرفیت های فلسفه اسلامی، فلسفه قاره ای و فلسفه تحلیلی استفاده می کنم چگونه با توجه به اختلاف مبانی از این ها بهره برده اید؟ و آیا گزینش امکان دارد؟
◽️رتروفیوچریزم ( گمانه زنی نسبت به آینده) یک مسئله ای است که تصورشون نسبت به آینده چه بوده است؟ آنچه ما تصور کنیم خیلی وابسته است به برخی از تغییرات کوچکی که در حوزه تکنولوژی رخ می دهد. فلسفه تکنولوژی، آینده پژوهی، مورد سوم از همه دقیق تر و همه جوانب رو دیدند نویسندگان ادبیات علمی تحیلی و گمانه زنی اند، تجربیات سریالی لنگ از جمله داستان هایی است که داستان قبل از اختراع اینترنت و رایانه های شخصی است. چیزی به اسم ناوی به وجود آمده است.
◽️در فضای سایبر معرفت به دیتا کاسته شده است نه اطلاعات، ما چیزی به نام اطلاعات نداریم.
🆔@projectsystem
🌐@kiamojtabaphd
@hekmatebaleghe
@quantum_philosophy_of_mind
🔸 نشست علمی فیزیک جدید و نقش خدا در جهان
🔰 قطب علمی فلسفه دین اسلامی و گروه منطق فهم دین پژوهشگاه با همکاری موسسه فرهنگی هنری حکمت بالغه برگزار میکند:
🎙 با حضور حجج اسلام و المسلمین:
➖ دکتر #حمیدرضا_شاکرین
مدیر گروه منطق فهم دین پژوهشگاه
➖ دکتر مهدی افتخار
عضو هيئت علمی دانشگاه علوم پزشکی سمنان
➖ دکتر #علیرضا_قائمی_نیا
مدیر قطب علمی فلسفه دین اسلامی
✍️ دبیر علمی: #قاسم_بابایی
⏰ شنبه ۱۸ آذرماه۱۴۰۲، ساعت۱۳
🏢 قم، سالن جلسات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
📡 حضور مجازی از طریق:
🌐 skyroom.online/ch/iict/qotb
🔍 مشروح خبر👇
🌐 iict.ac.ir/modern-physics
#نشست
🆔 @iictchannel
@hekmatebaleghe
@quantum_philosophy_of_mind
فیزیک جدید و نقش خدا در جهان.mp3
24.99M
💯🔊 #بشنوید
🔸 صوت کامل نشست علمی فیزیک جدید و نقش خدا در جهان
🎙 با حضور:
#حمیدرضا_شاکرین
مهدی افتخار
#علیرضا_قائمی_نیا
✍️ دبیرعلمی: #قاسم_بابایی
📅 شنبه ۱۸ آذرماه۱۴۰۲
🏢 قم، پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
#نشست
#هفته_پژوهش
🆔 @iictchannel
@hekmatebaleghe
@quantum_philosophy_of_mind