✔️ آمــوزش پاسخ نویسی کــوتاه و کنشگری در فــــضـــای مــجــــازی
🖊 دوره شبههشناسی و پاسخگویی(2)
🔍 محورها
1️⃣یادداشت نویسی
🎙حجت الاسلام والمسلمین ابوالفضل هادیمنش
2️⃣ کنشگری در فضای مجازی
🎙جناب آقای حسن صدرایی عارف
3️⃣ کوتاه نویسی
🎙حجت الاسلام والمسلمین محمدرضا آتشینصدف
🗓زمان ثبت نام: 26 الی 30 بهمن
🗓زمان برگزاری: 1 و 2 اسفند
🕰 ساعت برگزاری:
➖دوشنبه 1 اسفند ساعت: 14:30 الی 19:45
➖سه شنبه 2 اسفند ساعت: 13:00 الی 16:15
ثبت نام و آشنایی با دوره👇
@Madrese_Shobhepajohi
✍️ این رویداد تولیدمحور به همت مرکز مطالعات و پاسخگویی به شبهات حوزههای علمیه و با همکاری مؤسسه آموزش عالی حوزوی حضرت آمنه (سلام الله علیها) در قــم برگزار میشود.
🖌 مزایا و امتیازات:
☑️ برگزاری به صورت حضوری و مجازی
☑️ ارائه گواهی شرکت در دوره
☑️ چاپ و نشر آثار برتر در نشریات و فضای مجازی
☑️ پرداخت حق الزحمه برای آثار پذیرفته شده
☑️ امکان ادامه همکاری در زمینه پاسخ گویی
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🔻فتنهی دینی؛ آنتی تز انقلاب اسلامی
✍️ سید عبدالله هاشمی، استاد و پژوهشگر حوزوی در صدای حوزه نوشت:
▫️براساس آموزههای قرآنی، یکی از سنتهای قطعی خداوند، ابتلا و آزمایش ایمان انسان است. هرگاه انسان یا یک جامعهای، اظهار اسلام و ایمان به خدا داشته باشد، خداوند به وسیله برخی رویدادها و حوادث صداقت انسانها در باور به دین را میآزماید تا خبیث از طیب جدا شود و «رسوا شود آنکس که در او غش باشد.»
🔹یکی از این سنتها، فتنه دینی است. در فتنه دینی، باطل در لباس دین به جنگ حق میرود. تا قبل از این مرحله، باطل با چهره خود به جنگ حق میآمد، همین مسأله سبب میشد شناخت آن برای جامعه آسان باشد و همراهی اندکی حاصل شود؛ اما در مرحله فتنه دینی، باطل با ادبیات، نمادها و چهرههای دینی به مقابله با حق میپردازد. سختترین مرحله آزمون امتها، گذار از فتنه دینی است. انقلاب اسلامی در آستانه ورود به چنین فتنهای است. تا کنون فتنههایی که مردم ایران، در دوران انقلاب اسلامی پشت سر گذاشتهاند، صبغه مذهبی و دینی کمتری داشته است، هرچند رگههایی از آن وجود دارد.
▫️اما تلاش برخی جریانها نشان از ایجاد فتنه دینی در آینده میدهد. شخصیتها و چهرههای دینی در مقابل انقلاب اسلامی قرار میگیرند. ادبیات مقابله با گفتمان انقلاب اسلامی، دینی خواهد شد. برخی از خانواده شهدا، جریان روحانیت، مجالس مذهبی، مادحان و واعظان در این جبهه قرار میگیرند. بیشترین نگرانی برای جامعه اسلامی، عبور از فتنهها در این مرحله است و اگر از این مرحله به سلامت عبور کند، به وادی امن و سلامت وارد خواهد شد و بر جبهه گسترده دشمنان خود پیروز خواهد شد.
🔹جریان استکبار و ضد انقلاب با این جریان دینی در عین اختلافهای اساسی در مسائل مختلف به دنبال اشتراک آفرینی در مقابله با انقلاب اسلامی هستند تا جبهه مشترکی علیه جریان حق شکل دهند.
▫️به دلیل پیچیدگی این فتنه، ریزشها بیش از فتنههای گذشته است. به همین جهت ضروری است که جامعه متدین، انقلابی و دین باور، پیوست معرفتی خود را با عالمانی بصیر و زمان شناس ایجاد کرده و از نماد و نشان دین اصیل و انقلابی دور نمانند.
⬅️ پروژه دوگانه سازی نظام اسلامی و دینداری به دنبال چیست؟!
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
📌گروگانگیری با اخبار حاشیهای
🔺آیا ما گرفتار بیخبری مدرن شدیم؟
✍️ محسن مهدیان
🔹کسی هست خبر خانم معلم قائم شهری و خبر کشف حجاب نامزد نظام مهندسی را نشنیده باشد؟
🔹درست یا غلط محتوای این اخبار بماند. از واکنش مسوولین نیز عبور کنیم. اما به واقع چه بر سر خود و افکارعمومی با این اخبار می آوریم؟
🔹از این دو خبر بگذریم؛ از مهمترین دستاوردهای سفر دوروزه آقای رئیس جمهور به چین چه می دانیم؟ از تولید مشترک هواپیما با چین با خبر شدیم؟ از امضای سند 3.5 میلیاردی سرمایه گذاری صنعتی چه؟ از توافق 12 میلیارد دلاری در صنعت حمل و نقل و ساخت خودرو چطور؟ از بسته 40 میلیارد دلاری در صنعت نفت خبر گرفتیم؟
🔹مشکل کجاست؟ قدیم اتاقهای شیشهای رسانهها محل تشکیل شورایی بود تا ضرائب اخبار را تعیین کنند. کدام خبر تیتر یک شود و کدام تیتر دوم و کدام گوشوارهها و غیره. به این فهم مهمترین ویژگی سردبیر یک رسانه، ضریبدهی اخبار است.
اما امروز ضرائب اخبار را شبکههای اجتماعی تعیین می کنند. کدام بیشتر لایک خورده و بیشتر به اشتراک گذاشته شده و بیشتر واکنش گرفته است. اما آیا هر خبری بیشتر دست به دست شد یعنی مهمتر است؟
🔹ثمره این ضرائب غیر واقعی چیست؟
اول مساله سازی برای مسئولین و ورود آنها به چرخه باطل واکنشهای شتابزده است؛ یکبار خانم معلم اخراج و یکبار مورد پادرمیانی و یکبار گذشت و ...
🔹مهمتر از این افکار عمومی است که ضرر می کند و از اخبار اصلی فاصله می گیرد.
ما کم کم گرفتار یک بیخبری مدرن شدهایم. بیخبری ناشی از شبکهها. همه میدانند و نمیدانند. باخبرند و بیخبر. به واقع فکر می کنند میدانند و باخبرند. مخاطب در گروگان اخبار حاشیهای و بیثمر است.
🔹اساسا چرا باید خبر یک کلاس درس، مدیر و مسئول و امام جمعه و استاندار را بخط کند؟ اساسا این خبر چه نسبتی از واقعیت مدارس ما دارد؟ چرا فکر کردیم خطای خانم معلم انقدر بزرگ است که لازم است همه مسئولین شهر درگیر شوند؟
🔹مساله این مصداق مشخص نیست. مساله دوران بی خبری جدید است که کم کم در حال شکل گیری است. وقتی افکار عمومی را از اخبار اصلی دور نگه داشتیم و درگیر حواشی و اخبار زرد و بی ثمر کردیم طبیعی است که رسانه دشمن رهزن ذهن های بی خبر می شود. چنانچه جنون وار می نویسند کیش و دریای خزر را به چین فروختند و ایران طی یک قرارداد 25 ساله مستعمره چین شد و عده ای چنان مسخ می شوند که علیه این خبر اعتراض خیابانی به راه می اندازند. این ثمره عصر بی خبری است.
نسبت به پرسش ذهن مخاطب در هر سطحی سکوت نکنیم و پاسخگو باشیم. اما مراقبت کنیم هیجان اخبار حاشیه ای، مسوولین و رسانه های مرجع را به گروگان نبرد و به انفعال نکشد.
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
⚫️ القاى يأس؛ شیوهای اقناعی در عملیات روانی
◾️القای #ناامیدی یکی از شیوههای مهم عملیات روانی است که ملهم از درک ماهیت #روان_شناسی و #جامعه_شناسی بوده و تصور و #تلقین آن به آسانی صورت میگیرد. معمولاً در یک گروه هماهنگ و متجانس، القای یأس به آسانی منتشر میگردد؛ زیرا احساسات و عواطف افراد تقریباً شبیه یکدیگر است.
◾️در این شیوه، ارائه تصویری از موقعیت فرد یا جامعه و از تلاشها و فعالیتهایش صورت میپذیرد و بر این اساس سعی میشود فرد و جامعه در جریان حرکت خود به سوی هدفها و آرمانهایش در مقاطع گوناگون، مکرر و پیوسته #احساس_شکست کند و معتقد به ناتوانی خود شود.
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
@r_esmaeili
بخش اول میرزای نائینی.mp3
22.63M
#خبر_خوب
💐 راهاندازی رادیو مناهج |👈 لینک
🌀 پادکست علمای مجاهد
🎧 قسمت اول - میرزای نائینی قدس سره
❓ آیت الله العظمی میرزای نائینی را چقدر میشناسید؟ صرفا یک فقیه و اصولی نامدار؟ یا یک عالم مبارز و فعال در عرصهی سیاست؟!
♨️ آنچه خواهید شنید:
✅ نگارش یکی از سیاسیترین کتب بزرگان شیعه در عصر مشروطه
✅ فروش دختران ایرانی به اجنبی در زمان مظفرالدین شاه!
✅ توطئهی انگلیس برای کاهش نفوذ علما بین مردم!
✅ نزاع فکری نائینی با غربزدهها
✅ نظریه سیاسی نائینی: مشروطه یا ولایت فقیه؟!
✅ نائینی و طراحیِ شورای نگهبان!
#رادیو_مناهج
#میرزای_نائینی
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🔵 دریابیم لحظههای پایانی را
✍️ سعید کرمی
🔸و اینک آخر ماه خدا رسیده است.
در زندگی دنیایی وقتی به آخر ماه میرسیم دست و جیبمان خالی میشود و گاهی به مقروض شدنمان میانجامد...
و اما در دنیای معنویت و صفای روح به آخر ماه که میرسیم بهترین وقت برای بهرهبرداری است.
🔸اگر خداوند در اول رجب با همهی خیر دنیا و آخرت به استقبال بنده اش میآید در آخر ماه نیز با همه ی جلال و جبروت و با همهی جود و بخشندگی به بدرقهی بندهاش میآید...
#ماه_رجب
#وداع_با_ماه_خدا
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
.
🌻پرواپیشگی و فرزانگی
✍️ علیرضا مکتبدار
تقریبا در ادبیات دینی همه ادیان و بهویژه اسلام، پرواپیشگی یا همان «تقوا» جایگاهی بس برجسته دارد. از سوی دیگر، دستیابی به فرزانگی و حکمت نیز مطلوب انسانهای آگاه است. فرزانگی به هر دو معنای عرفی و قدسی آن، در گرو پرهیز و پروا از موانع و آسیبها است. کلیدیترین مانعی که دستیابی به فرزانگی را نامیسور ساخته و بزرگترین آسیبی که فرزانگی را تهدید میکند، بیپروایی در برآوردن خواستههای نفسانی است. به هر میزان که در آتش امیال نفسانی دمیده شود، دود و خاکستر برخاسته از آن، بیشتر چشم حقیقتبین را آزرده ساخته و از درک نور حقیقت بیبهره میسازد. پرواپیشگی اما، همچون آبی سرد، شعلههای سرکش شهوت را فرونشانده و هیجان آتش هوی را به آرامشی سازنده بدل میسازد.
حقیقت سرایی است آراسته
هوی و هوس گرد برخاسته
نبینی که جاییکه برخاست گرد
نبیند نظر گرچه بیناست مرد
قرآن کریم بر همراهی پرواپیشگی و فرزانگی بارها تأکید فرموده است، از جمله آنجا که میفرماید:
1. «اى كسانى كه ايمان آوردهايد، اگر از خدا پروا داريد، براى شما [نيروى] تشخيص [حق از باطل] قرار مىدهد»
2. «و هر كس از خدا پروا كند، [خدا] براى او راه بيرونشدنى قرار مىدهد.»
#تقوا
#سبک_زندگی
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
♦️ تـرویـج غـیـر اسلامیِ اسـلام!
✍️ حسین کاوه
🔹 نگرش کاسبکارانه در برخی افراد و مجموعههای مذهبی موجب شدت گرفتن تجارت فرهنگی و تبدیل شدن مخاطب به مشتری شده است!
🔸 رانت و اسراف و تبذیر برخی افراد و مجموعههای مذهبی از بیت المال مسلمین نیز مزید بر علت فوق، یکی از عوامل کم برکتی امور میباشد.
#اقتصاد #دینداری
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
✅ جشنواره هنری، ادبی و خبری «روایت جهاد» در قم برگزار میشود
⚜️ با محوریت جهاد تبیین و خدمت جهادی
🔹هنری: نماهنگ، نقاشی، موشن گرافیک و...
🔹ادبی: فیلمنامه، شعر، دلنوشته و...
🔹خبری: تیتر، مصاحبه، گزارش و...
🔰 نحوه ارسال آثار:
🌐 revayat-jahad.ir
▪️شماره تماس:
۰۹۹۱۹۱۵۲۰۲۴
📍مهلت ارسال آثار: ۲۹اسفند ماه ۱۴۰۱
♨️اطلاعات و جزئیات بیشتر جشنواره👇
@Revayatejahadd
#رسانه #جشنواره
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
#نقد_و_نظر
🔻دستور یا درخواست؟
🔹با وقوع بالای طبیعی یا در هر سختی و مشکلی، بی شک طلاب جهادگر و بسیجیان میاندار خدمت خاصانه و خودوش بودهاند که شرح فداکاریهای آنان در سیل و زلزله و کرونا و محرومیتزدایی و جهادسازندگی و... خارج از بیان است.
🔸نکته جالب در سالهای اخیر نوع رفتار مدیریت محترم حوزه های علمیه برادران در برخورد با این فعالیت خودجوش و جهادی و کنشگری همانند فرماندهان عزیز سپاه و ارتش در ارائه دستور به طلاب برای ورود به عرصه خدمترسانی است.
🔹نیروهای نظامی و انتظامی برای ترک محل خدمت و خدمت رسانی به افراد آسیب دیده، نیازمند دستور مافوق هستند؛ چرا که نسبت خاص اداری و استخدامی وجود دارد و بر این اساس ابلاغ یک دستور نه تنها موجه بلکه ضروری است؛ اما چرا مدیر حوزههای علمیه نسبت خود با طلاب جهادگرِ همواره حاضر در میدان را چنین می بیند، سوالی است که برای آن پاسخی ندارم.
🔸آنچه از جانب شما باید واقع شود نه دستور به فعالیت جهادی که درخواست از طلاب برای این امر است که البته بدون این درخواست نیز طلاب جهادگر خودشان وارد میدان خدمت رسانی خواهند شد.
🔹هرچند نسبت به دلسوزیهای شما واقفیم اما این رفتار اشتباه، خود زمینهساز کاهش ارزش خودجوش بودن این از خود گذشتگی طلاب بهدلیل ایجاد تصویر دستوری بودن این رفتار است؛ هرچند تصویر خوبی از دلنگرانیهای مدیر حوزههای علمیه در جامعه ایجاد میکند.
🔸برای طلاب جهادی بهتر است پدری دلسوز باشیم تا یک رئیس.
🔗 منبع
#نقد_و_نظر
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🔴 پای درس زلزله
✍️ بابک شکورزاده
🔷"ما اکثَرَ العِبَر و اقلَّ الاعتبار" . ای کاش این کلام موجز و پر محتوای امیر بیان و یعسوبالدین علی علیهالسلام را تلنگری برای خود بدانیم و عبرتپذیر باشیم.
🔷اصولا زلزله و حوادث اینچنینی حداقل از دو منظر جای عبرت دارد؛ یکی اینکه انسان به داشتههای خود ننازد و مغرور نشود؛ چرا که ممکن است در عرض چند ثانیه هر آنچه دارد را بر باد فنا ببیند. به قول شاعر : "بر مال و جمال خویشتن غره مشو /کان را به شبی برند و آن را به تبی"
🔷نکته دیگر اینکه باید باور کنیم که همه چیز به اراده خداوند بستگی دارد و تا او نخواهد ذرهای در عالم جابجا نمیشود. وقتی در اخبار میشنویم که مثلا در زلزله مهیب ترکیه و سوریه، بعد از گذشت بیش از یک هفته عدهای زنده از زیر آوار درآمدهاند، آیا این واقعه نشاندهندهی قدرت و اراده مافوق الهی نیست؟! آیا وقتش نرسیده کسانی که تفکرات مادی گرایانه دارند و همه چیز را با این نگاه مینگرند با مشاهده این حقایق به خود بیایند و به قدرت بیانتهای خداوند قهار ایمان بیاورند؟! آیا چنین رویدادی که شخصی بعد از گذشت حدود ده روز زنده از زیر آوار بیرون بیاید با نگاه مادی جور در میآید. باور کنیم که "انَّ اللهَ علی کلِ شیءِِ قدیر".
#زلزله
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🔸بدنسازی _ عرفانبازی
✍️ محسن عبدالله زاده
✍️سال ها پیش وقتی باشگاه می رفتیم؛ ورزشکاران از جهت هدف، به گروه های مختلفی تقسیم میشدند. افرادی که برای قهرمانی، سلامتی، زیبایی، خودنمایی، زورگویی، خدا و .... ورزش می کردند. افرادی که ورزش سالم و بی خطر داشته و گروهی که اهل دارو، دوپینگ و هورمون می شدند....
🔗 ادامه مطلب
#ورزش
#عرفان_کاذب
#نویسندگان_حوزوی
@howzavian
.
📰 رنگ و بوی دلاری روزنامهها
📰دکهی تیترخوانی
سهشنبه ۲ اسفند ۱۴۰۱
#سواد_رسانه
#مهارت_رسانه
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN