🔻مقایسه حج قبل و بعد انقلاب
✍️ محسن مهدیان
یکی می گفت چرا ما فکر می کنیم دین بعد از انقلاب بروز کرده است؟ مگر قبل از انقلاب اسلام نداشتیم؟ مگر مردم قبل از انقلاب دیندار نبودند؟ مگر اسلام بعد از انقلاب اسلام جدید است؟
این سوال مهمی است. پاسخ هم یک خطه نیست. واقعیت اینست که اسلام بعد از انقلاب، هم همان اسلام است و هم نیست. همان اسلام است چون انقلاب اساسا بروز و تحقق دینداری است. همان اسلام. همان که میراث هزار سال تلاش علمی و عملی انبیا و اولیاست. اما همان نیست، چون ظرفیت های روی زمین مانده دین با انقلاب احیا شده است. یک نمونه؛ حج.
حج قبل از انقلاب فراتر از نماز و طواف و سعی و حضور در مشاعر نبود. اما یکباره همین حج بعد از انقلاب تبدیل شد به کانون برائت از مشرکین. به یکباره حضرت امام حج را ارتقا دادند تا تحول سیاسی و اخلاقی در عالم.
اساسا هنر امام همین بود. احیای ظرفیت های دین. تنها نیز در حج منحصر نبود. نماز و روزه نیز چنین بود. به یکباره نماز از خلوت در محراب تبدیل شد به آئینی جمعی که ثمرات اجتماعی و سیاسی دارد. اشک و ندبه و روضه را از هیات امتداد داد به قیام و ظلم ستیزی. همدلی را از همسایه داری تبدیل کرد به یاری مستضعفین عالم. ظلم ستیزی را از ایستادن مقابل بچه لات محله تبدیل کرد به استکبار ستیزی و ایستادن مقابل اوباش جهانی. دین بود؛ اما انقلاب همین دین را ارتقا داد. ظرفیت هایش را شناخت و سر دست گرفت.
هنر انقلاب خمینی این بود که توحید را از یک عنوان بی اتصال به زندگی روزمره انسان ها تبدیل کرد به یک نقطه کانونی در همه ابعاد زندگی بشری. قرآن را از سر طاقچه و صندوقچه بیرون کشید و به نظام نامه برنامه ریزی سیاسی و اجتماعی تبدیل کرد.
هرچند هنوز تا بروز حداکثری دین تاسرحد زندگی مسلمانی راه بسیار است اما تحول و حرکت در همین راستاست.
با این نگاه سخنان رهبری انقلاب در جمع کارگزاران حج را مرور کنید.
اساس سخنان رهبری انقلاب تاکید بر این است که حج فراخونی برای تمدن سازی است. می فرمایند نام حج می آید جوان ایرانی باید یاد ظلم ستیزی جهانی بیافتد. دقت کنیم که این بار کردن بر حج نیست. یک حج نداریم و یک ظلم ستزی در حج. این هویت حج است. عصاره حج است. حج همین است.
قبل انقلاب حج مان نیز مانند نماز و روزه و اشک و مناجات مان ناتمام بود. انقلاب همین ها را ارتقا بخشید. لذا رهبر انقلاب می فرمایند: «یکی از افتخارات جمهوری اسلامی این است که ظرفیت حج را شناساند. می فرمایند قبل از انقلاب توجهی به این ظرفیت ها نبود. نه مردم توجه داشتند و نه حتی ما عمامه به سرها. این ها را انقلاب به ما یاد داد»
و اما
کسری امروز همین است. هنوز نتوانستیم به جهت فرهنگی چنان کنیم که وقتی نام حج و نماز و روزه و مناجات و اعتکاف و غیره می آید وجه تمدن سازی آن جلوه کند. این نیز کم کاری خیلی هاست. از جمله حوزه علمیه و آموزش وپرورش و رسانه و غیره.
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
.
حاشیه نگاری در نمایشگاه کتاب
✍️ محمد رضا حدادپور جهرمی
این بنرها👆تازه در نمایشگاه کتاب تهران نصب شده است.
این بنرها بعلاوه تعداد قابل توجهی خانم آموزشدیده و باکلاس و مودب برای تذکر دوستانه به خانمهای بیحجاب
و همچنین تابلوی بحثهای آزاد در خصوص حجاب که عجیب به دلم نشست و احساس بسیار خوبی به آدم منتقل میکرد
کارهای خوب و حسابشدهای بود که امسال در نمایشگاه کتاب شاهد بودیم.
وقتی وسط نمايشگاه راه میرفتم، برخورد چند دخترخانم جوان که ناهی از منکر بودند، نظرم را جلب کرد. جوری با دو تا دخترخانم بیحجاب تذکر دادند که انگار سالها با آنها دوست بودند.
خدا حفظشون کنه
دم متولیان این مسئله گرم🌹
#کتاب
#نمایشگاه_کتاب
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
#چهارشنبه_های_امام_رضایی
💠 گشایش امور خانواده
✍ #جواد_رستمی
امام رضا علیه السلام فرمودند صاحب النعمه یجب ان یوسع علی عیاله
توانگر باید برای خانواده خود گشاده دست باشد.(تحف العقول ص۴۴۲)
مرد یا کسی که سرپرست رزق و روزی و خرج و مخارج زندگی خانواده است باید نسبت به آنها گشاده دست بوده و در تامین نیاز و احتیاج آنها آسان بگیرد.
این حد از رفتار، میانه روی بین سختگیری و خساست و نیز خرج های بی مورد و اصراف گونه و به اصطلاح ولخرجی است که هر دو سوی آن از نگاه دین مذموم و ناپسند است.
تلاش برای آسایش اهل وعیال از نگاه خداوند پنهان نمی ماند و رفتار مناسب طبق فرمایش امام رضا(ع) برکت و راحتی و آسانی در رسیدن به رزق و روزی که مقدر انسان است را در پی خواهد داشت.
#اهل_قلم
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🌺🌺🌺🌺
میخواست که در سینه توان داشته باشد
با عشق همیشه ضربان داشته باشد
موسی در این خانه نشسته ست که شاید
یک گوشه ی این خانه امان داشته باشد
نیل از سر انگشت تو جاریست که باید
این رود به دستت جریان داشته باشد
آورده نسیم نفست شور محبت
تا بیرق توحید تکان داشته باشد
بر دامن تو دست توسل زده عیسی
بیچاره گدا آمده نان داشته باشد
با نام علی جان به روی کعبه نوشتند
باید برسی تا که اذان داشته باشد
زهراست پریشان تو یا منتظَر عشق
حیف است نگاهی نگران داشته باشد
#علی_رضوانی
#مدح_امام_زمان
@shaeranehowzavi
🔸اندکهای بسیار
✍ علیرضا مکتبدار
📌در نگاه عموم مردم، برخی امور و یا چیزها بهجهت نقش مهمی که در زندگی و سرنوشت آنان ایفا میکنند، از اهمیت ویژهای برخوردارند؛ ازاینرو حتی حضور کمرنگ و اندک آنها در زندگی، تأثیرات بزرگی از خود برجای میگذارد.
📌مثلا وجود اندکی سمّ در ظرف بزرگی از آب کافی است که آن را مسموم و اسباب هلاک نوشندگان را فراهم سازد.
📌یا در نگاه متشرّعان، وجود اندکی پلیدی، دیگی پر از برنج را که برای مهمانیای باشکوه تدارک دیده شده، راهی زبالهدان کند و... .
📌همچنین است وجود جرقهای آتش که میتواند سبزی و خرمی جنگلی را به سیاهی خاکستر بدل کند و یا اخگر گناهی خُرد، دشتی ستُرگ و آکنده از گلهای شاداب برآمده از کارهای نیک را به برهوتی بیانتها بدل کند.
📌یا تلخی اندکی دشمنی که دشمنیهای بسیار را سبب شود و روح و جسم آدمی را در معرض تهدید قرار دهد.
📌و یا سایه بیرمق تنگدستی که فضای زندگی را تیره و تار سازد.
📌و نیز تشویش دردی خفیف که ذهن و جان انسان را بهخود مشغول دارد.
📌این چیزها، کمشان نیز بسیار است!
امام صادق علیه السلام فرمود:
«اَرْبَعَةُ اَشْيـاءٍ اَلْقَليـلُ مِنْها كَثيرٌ: الَنّارُ وَالْعَداوَةُ وَالْفَقْرُ وَالْمَرَضُ.»؛ چهار چيز است كه اندك آن هم بسيار است: آتـش، دشـمنى، فـقر و بيـمارى.
#حدیث
#اخلاق
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🔰 افراط در نفهمیدن!
▪️نقیضهای بر سه یادداشت اخیر مهدی نصیری با عنوانِ «آری؛ من یک افراطی بودم»
✍️ سید محمدحسین دعائی
🔸 مهدی نصیری اخیرا نوشته است اگر من، در دورۀ مدیریت روزنامۀ کیهان، افراطی بودهام ـ که بودهام ـ معلوم میشود رهبری هم افراطی بودهاند؛ زیرا عملکرد من در آن دوره، مورد تأیید و حمایت ایشان بوده است. اما:
🔹 اولا، اینکه رهبری ـ بهمقتضای جایگاه خود و ضرورتهای ادارۀ جامعه ـ از جهتگیری اصلی او حمایت میکردهاند، هیچ منافاتی با این ندارد که بعضی از کارهایش را هم صحیح نمیدانستهاند.
🔸 ثانیا، اصل افراط نصیری، نه مربوط به دورۀ فعالیت او در کیهان، که اتفاقا مربوط به دورههای بعد از آن است؛ دورۀ کنارهگیری از سیاست، دورۀ اخباریگری، دورۀ غربستیزی، دورۀ مخالفت با فلسفه و عرفان و دورۀ تضاد با اساس انقلاب اسلامی؛ همان دورههایی که در هیچکدام، از حمایت رهبر معظم انقلاب خبری نیست.
🔹 و ثالثا، این سخن، شاهد دیگری است بر اینکه نصیری، نه تصور درستی از جایگاه رهبری در جامعه دارد، نه تلقی کاملی از واقعیتهای ادارۀ کشور. یعنی واقعا نمیفهمد که نه دفاع رهبری از یک نیروی فعال در بدنۀ اجرائی، بهمعنای تأیید همۀ کارهای اوست و نه ادارۀ امور کشور، جز با مدارا، تعامل، واقعبینی، مصلحتاندیشی، بهرهگیری از توان موجود و تربیت تدریجی نیروها ممکن است.
🔸 آری؛ واقعیت آن است که گاه بهخاطر بعضی از ضرورتها و مصلحتها، باید با کسی مثل مهدی نصیری هم کار کرد؛ همو که پایههای فکری و روحی محکمی نداشت، اهل استقامت در راه خدا نبود، قدر حمایتها و هدایتهای رهبری را ندانست، خودش را بهدست تردیدها سپرد، قدم به قدم از جبهۀ انقلاب فاصله گرفت، با دشمنان کینهتوز اسلام و جمهوری اسلامی همپیاله شد، گوی التقاط و سقوط را از همگان ربود، زیر علم لیبرالیسم و پلورالیسم سینه زد و این روزها متوهمانه در اندیشۀ برپایی یک جمهوری سکولار است.
🔹 پناه میبریم به خدا ...
#مهدی_نصیری
#انقلاب_اسلامی
#رهبر_معظم_انقلاب
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
📌چه کسی برای پیریزی بحران امنیتی کاهش جمعیت در ایران مدال افتخار گرفته است؟!
(به مناسبت #روز_ملی_جمعیت)
✍️ مرتضی رجایی
🔸پس از انقلاب اسلامی، موضوع کاهش جمعیت و سطح باروری اولین بار در برنامه اول توسعه هدفگذاری شد. بر اساس این برنامه، کاهش نرخ باروری کل از ۴.۶ فرزند در سال ۱۳۶۵ باید به ۴ فرزند در سال ۱۳۹۰ برسد و نرخ رشد جمعیت نیز از ۹.۲ به ۲.۳ درصد برسد.
اما دولت وقت توانست در یک دوره ۵ ساله، نرخ باروری کل را در سال ۱۳۷۱ به عدد ۴ برساند.
🔸بیتوجهی مجلس شورای اسلامی و دیگر نهادهای نظارتی نظام سبب شد با ادامه سیاست های کاهش جمعیت، نرخ باروری کل از ۴ فرزند در سال ۱۳۷۱ به ۱.۲ در سال ۱۳۷۹ رسید که خط قرمز جمعیتی بود.
🔸سیاست های کاهش جمعیت همچنان ادامه یافت، تا اینکه نرخ باروری در سال ۱۳۹۰ به ۱.۷ رسید. این کاهش شدید در جهان بی سابقه بود؛ زیرا این تحول جمعیتی در کشورهای توسعه یافته که مبدع و مروج کاهش جمعیت بوده اند در بازه زمانی ۱۰۰ تا ۱۵۰ سال اتفاق می افتد، اما در ایران در یک بازه ۱۵ساله اتفاق افتاد.
🔸به دلیل همین موفقیت بینظیر!!، در خرداد ۱۳۷۸، جایزه جمعیت سال ۱۹۹۹ سازمان ملل متحد، به دکتر #علیرضا_مرندی وزیر پیشین بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اهدا شد.
این جایزه که در سال ۱۹۸۱ از سوی مجمع عمومی بنیانگذاری شده است، هر ساله به فرد یا نهادی اهدا میشود که در راه کنترل جمعیت از خود موفقیت بزرگی نشان داده است.
‼️خلاصه آنکه: فقط مسلمان بودن و مسئولیت داشتن در جمهوری اسلامی دلیل بر درستی همه تصمیمات و اقدامات نیست.
#کنترل_جمعیت
#جنگ_جهانی_جمعیت
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
#پیشنهاد_کتاب
📚 چند کتاب مهم و تأثیرگذار در تربیت فرزندان
🖌یکی از والدین، تمام خطوط این کتاب رو نشانهگذاری و رنگ آمیزی کرده و میگه: چقدر کتاب «تربیت ماندگار، حضرت آقا» نکات قشنگ و نابی داره ...🌱
🌀یکی از دوستان هم پیام فرستاد و گفت: آقای #علی_فاطمی_پور از رفقای با سواد من هستند که این سه کتاب رو معرفی کردهاند.
📮 سه کتاب مهمی که واجبه هر نوجوان و جوانی بخونه
🔸کتاب تعلق، محور تحول انسان تألیف آیت الله حائری شیرازی(ره)
🔸 کتاب نامههای بلوغ نوشته آیت الله علی صفایی حائری(ره)
🔸کتاب توسعه و تمدن مبانی غرب تألیف شهید مرتضی آوینی(ره)
🗳 معتقدم این سه تا کتاب رو حتما هر نوجوان باید بخونه، چندبار هم بخونه و خط بکشه و رنگی کنه و به حرفاش فکر کنه...
📚دوستان کتاب
#کتابخوانی
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
.
▫️چهارمین یکشنبهی مهارتی_تحلیلی فکرت؛
💠 گعده نویسندگان حوزوی و دانشگاهی
✔️ برادران و ✔️ خواهران
🔸با حضور و مشاوره:
🔶دکتر محمدعلی روزبهانی
🔻 فرصتی برای تبادل نظر درباره مهارتهای یادداشتنویسی تحقیقی و اندیشهای
📆 زمان: یکشنبه 31 اردیبهشت، ساعت 17 تا ۱۸:۳۰
🏢 مکان: خیابان هنرستان، بعد از خیابان شهید تراب نجفزاده، مؤسسه شناخت
با همکاری
🖌 باشگاه فکرت
🖌 تحریریه عصر زنان
🖌 تحریریه نویسندگان حوزوی
📣 اعلام حضور به نشانی زیر
🆔 @danial_basir
#گعده
#مهارت_رسانه
#پویش_نوشتن
وبگاه | ایتا | ویراستی | اینستاگرام | تلگرام
نویسندگان حوزوی
. ▫️چهارمین یکشنبهی مهارتی_تحلیلی فکرت؛ 💠 گعده نویسندگان حوزوی و دانشگاهی ✔️ برادران و ✔️ خواهرا
.
مانده تا #پویش_نوشتن
🌱به نظر ما، تبلیغ مکتوب در عصر شبکههای اجتماعی، آنقدر مهم است که همه نهادهای حوزوی و تبلیغی کشور پای کار نوشتن و خواندن اندیشمندانه و مخاطبمحور بیاییند.
#جهاد_روایت
#سردبیر #نویسندگان_حوزوی
🎨 برگزاری نمایشگاه آثار هنرهای تجسمی و خوشنویسی «کرامت»
🔷همزمان با روز میلاد حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها و آغاز دهه مبارک کرامت و به همت اداره هنرهای تجسمی معاونت فضای مجازی، هنر و رسانه دفتر تبلیغات اسلامی نمایشگاه آثار هنرهای تجمسی و خوشنویسی «کرامت» در نگارستان اشراق برگزار میشود.
🔸افتتاحیه: یکشنبه ۳۱ اردیبهشت ساعت ۱۶ عصر
🔸همراه با ورکشاپ تخصصی هنرهای تجسمی و خوشنویسی
🔸قم، خیابان شهداء، نگارستان اشراق
🔻بازدید از نمایشگاه: ۳۱ اردیبهشت تا ۱۱ خرداد ۱۴۰۲
🔺صبح: ساعت ۹ الی ۱۳ و عصر: ساعت ۱۵ الی ۱۸
💡 برای اطلاع از رویدادهای هنری رسانهای، پایگاه خبری اشراق را دنبال کنید:
🆔 @eshragh_news
🔴وجود مبارک
✍️ حجت الاسلام دکتر احمدحسین شریفی، رییس دانشگاه قم
🔻حضرت #عیسی در گاهواره خطاب به مردمان، یکی از عنایات ویژه الهی به خودش را چنین بازگو کرد: جَعَلَني مُبارَكاً أَيْنَ ما كُنْت (مریم، ۳۱) یعنی خدای متعال وجود مرا در هر جا و به هر صورتی که باشم، مایه #برکت و منفعت برای دیگران قرار داده است.
🔻این ظرفیتی است که هر انسانی از آن برخوردار است. هر انسانی میتواند و میباید به گونهای باشد که به هر جا میرود و با هر کس روبرو میشود و با هر کس سخن میگوید، مایه «برکت» باشد. «سخن» او بر علم و آگاهی مردمان بیافزاید؛ «عمل» او در جهت خدمت به دیگران و مشکلگشایی از مردمان باشد؛ «رفتار» او برای دیگران درسآموز باشد؛ گفتار و رفتار و اندیشه او دیگران را به یاد خدا و حقیقت بیاندازد.
🔻یکی از بهترین دعاهایی که میتوانیم داشته باشیم این است که «خدایا زندگی و مرگ مرا مایه خیر و برکت برای همگان قرار ده»
#اخلاق
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN