#سوالات_شما
✴️ بزرگترین اشتباه شیعیان کوفه چه بود که منجر به قضیه کربلا شد؟
✅ کتب تاریخی نوشتهاند امام حسین(علیه السلام) به همه بزرگان و سران شیعه نامه نوشت و آنها را به قیام علیه یزید دعوت کرد و برای روشن شدن اوضاع کوفه پسر عم خود مسلم بن عقیل را به کوفه فرستاد تا اوضاع را بررسی و نتیجه را به امام گزارش کند.
✅ مسلم با استقبال خوبی از طرف بزرگان شیعه مواجه شد و همه با او بیعت کردند، اما زمانیکه مسلم قیام کرد، برخی از بزرگان شیعه او را تنها گذاشته و قیام علیه ابن زیاد را نادرست خواندن و باعث شدند قیام مسلم شکست بخورد و مسلم دستگیر و به شهادت برسد و در نهایت قضیه کربلا رخ دهد.
💠 بنابراین اشتباه بزرگ شیعیان در جریان کربلا، این نبود که در سپاه إبن زیاد و عمربن سعد حضور داشته و در مقابل سپاه امام حسین(علیه السلام) ایستادند. زیرا یا اصلا شیعیان در سپاه او نبودند و یا عده بسیار کمی بودهاند که اصلا به شمار نیامده و شمشیر نکشیدهاند.
❇️ اما اشتباه بزرگ و غیرقابل جبران شیعیان و بزرگان شیعه این بود که نماینده امام را رها کردند و تنها گذاشتند، آنها با بهانههای مختلف از جمله اینکه: «مگر مسلم ابن عقیل معصوم است که به همه دستوراتش عمل کنیم» ؛ «مسلم دستور مستقیم جهاد و ایستادن در مقابل دشمن را ندارد» ؛ «او جوان است و تجربه ندارد» ؛ «فقط امام معصوم میتواند حکم جهاد صادر کند» ؛ «ما منتظر میمانیم تا امام معصوم بیاید و آن گاه برای او جان خواهیم داد».
🔶 اما آنان از کربلا جا ماندن و جز عده قلیلی در حدود کمتر از 50 نفر به کربلا نرفتند، حال دلایل مختلفی داشت، برخی در زندان بودند و برخی از ترس ابن زیاد در خانه ماندند، برخی بر اثر سختگیریهای ابن زیاد نتوانستند عبور کنند. و همین تعللها یا زندانی شدنها، باعث رقم خوردن کربلا شد.
🔺این درست است که آنان توبه کردند و تلاش کردند که با خونخواهی امام، گناه خود را جبران کنند و حتی برخی مانند سلیمان بن صرد خزاعی به شهادت رسیدند، اما قتلگاه عین الورده کجا و کربلا کجا؟ توفیق یاری و در رکاب امام بودن کجا و توبه و گریه بر امام کجا.
🔴 قرنهاست که برخی هنوز عبرت نگرفتهاند، هنوز شنیده میشود که برخی میگویند:
مگر ولی فقیه معصوم است، که اطاعت تام داشته باشد؟!
میمانیم تا امام زمان(عج) بیاید و برایش جان خواهیم داد.
ولی فقیه کجا و امام زمان(عج) کجا!
ولی فقیه احتمال دارد که اشتباه کند، لذا نباید کاملا تبعیت کرد.
💠 پاسخ این سخنان این است: اهل کوفه نبودن یعنی تا وقتی امام حسین(علیه السلام) نیامده است، مسلم ولی امر است؛ برای عزت شیعه باید از جانشین او تبعیت کرد. اینجا نیز باید از ولی فقیه و رهبر معظم انقلاب تبعیت کرد تا شیعه عزیز بماند، تا راه امام باقی بماند.
🔶 توابین وقتی که باید میآمدند نیامدند، وقتی آمدند که کار تمام شده بود. توابین کسانی بودند که به زعم خویش جان خود را برای امام حسین(علیه السلام) فدا کردند و شهید شدند، اما اشکال این بود که جانفشانی شان به موقع نبود، لذا اثر چندانی هم نداشت.
______________
لینک مطلب: https://btid.org/fa/news/153788
کانال شبهات جوان و نوجوان
https://eitaa.com/joinchat/1124860036C5d0c3baef1
#شبهه
#سوالات_شرعی
#شبهات_محرم
هموطن عزیز
✴️شبهه: اگر در مراسم عزاداری #محرم کرونا گرفتید، لطفا به مراکز درمانی مراجعه نکنید
شما در راه اعتقادات مقدس خود بیمار شده اید، لذا فقط در خانه بمانید تا ان شاء الله به درجه والای شهادت نائل شوید😳
✅پاسخ
1️⃣ غالب کسانی که که در مراسمات عزاداری سیدالشهداء(ع) شرکت میکنند، طبق تاکیدات مکرر مقام معظم رهبری، علما و مسئولین کشور و همچنین ابلاغیه های ستاد ملی #کرونا، دستور العمل های بهداشتی را رعایت میکنند.
2️⃣ به شما کاربر محترمی که بدون تحقیق، چنین مطالبی را منتشر میکنی توصیه میکنیم چنانچه به علت مسافرت یا حضور در بازار و مراکز تفریحی یا دورهمی ها و... خدای ناکرده به کرونا مبتلا شدید به بیمارستان های دولتی و خصوصی و مراکز درمانی خیّرساز که عموما مزین به نام اهل بیت عصمت و طهارت هستند مراجعه کنید، مطمئن باشید که عاشقان اباعبدالله الحسین(ع) در لباس پزشک و پرستار و... بدون توجه به اعتقادات و باورهایتان، به شما خدمات درمانی ارائه میدهند.
کانال شبهات جوان و نوجوان👇
https://eitaa.com/joinchat/1124860036C5d0c3baef1
#سوالات_شرعی
#تکرار_اذکار_نماز_از_روی_وسواسی
✳️-اگر قسمتی از حمد و سوره و ذكرهای نماز را عمداً یا احتیاطاً چند مرتبه بگوید، اشكال ندارد ولی اگر به حد #وسواس برسد و باز هم بگويد، بنابراحتياط واجب بايد نمازش را دوباره بخواند. (امام خمینی ره)
✳️-تکرار اذکار و قرائت در نماز از روی وسواس حرام نیست و نماز هم باطل نیست مشروط بر اینکه صورت نماز به هم نخورد. (امام خامنه ای)
✳️-هر گاه بعد از تمام شدن آیه یا كلمهای، شک كند كه آن آیه یا كلمه را درست گفته یا نه، مثلاً شک كند كه «قُلْ هُوَ اللهُ اَحَد» را درست گفته یا نه، میتواند به شک خود اعتنا نكند؛ ولی اگر آن آیه یا كلمه را احتیاطاً دوباره به طور صحیح بگوید، اشكال ندارد و اگر چند مرتبه هم شک كند، میتواند چند بار بگوید؛ ولی اگر به حدّ وسواس برسد، در وسعت وقت نماز، بهتر است تكرار نكند و در وقت کم که تکرار، موجب شود قسمتی از نماز بعد از وقت خوانده شود، جایز نیست. (آیت الله سیستانی)
✳️-هرگاه در آيه و يا ذکرى از نماز شک کند بايد آن را تکرار کند تا صحيح بگويد، امّا اگر به حدّ وسواس برسد بايد اعتنا نکند و اگر اعتنا کند نمازش اشکال دارد و بنابر احتياط واجب بايد دوباره بخواند. (آیه الله مکارم شیرازی)
آدرس:
رساله مراجع،م1136 و 1016، امام خامنه ای، استفتاء شفاهی (جدید) از معظم له، (به نقل از حجت الاسلام رضایی) توضیح المسائل جامع آیه الله سیستانی، م1208، توضیح المسائل آیت الله مکارم م 924.
کانال شبهات جوان و نوجوان👇
https://eitaa.com/joinchat/1124860036C5d0c3baef1
#سوالات_شرعی
#زینت
#پوشش
✴️منظور از زینت چیست که خانم ها باید از نامحرم بپوشانند؟
✅ج. به زینت هایی گفته می شود که جزء بدن شخص به شمار نمی رود، (مانند انواع زیورهای طلا و جواهر)، و هم به آرایش هایی گفته میشود که به بدن شخص متصل بوده و گویی جزئی از اوست؛ (همانند سرمه و رنگ مو،کلاگیس،ناخن مصنوعی،لاک،لنز رنگی که عرفا زینت محسوب شود).علاوه بر این، خود زیبایی های طبیعی بدن (اندام و زیبایی های بدن) نیز زینت به شمار میرود.
و در کل هر چیزی که عرفاً زینت محسوب گردد بانوان باید آنها را در برابر مرد نامحرم بپوشانند. البته صورت و دستها تا مچ از اندام هایی هستند که اگر بدون زینت باشند از این حکم مستثنی میباشند.
✴️آیا هر نوع انگشتری (طلا، عقیق، بدلیجات و ...)، ساعت و عینک طبّی زیبا برای زنان زینت محسوب میشود، که باید از نامحرم بپوشانند؟
✅ج. تشخیص این گونه امور به عهده عرف میباشد، و اگر عرفاً زینت محسوب شود، برای زنان لازم است از نگاه نامحرم بپوشانند.
«نظر اکثر مراجع عظام تقلید»
کانال شبهات جوان و نوجوان👇
https://eitaa.com/joinchat/1124860036C5d0c3baef1
#سوالات_شرعی
#وصیت
#وصیت_به_تساوی_ارث_دختر_و_پسر
✴️اگر کسی وصیت کند که دخترانش به اندازه پسران ارث ببرند صحیح است؟
✅-وصیت مذکور باطل است. (حضرت امام ره)
✅-اگر قصدش این بوده است که ـ بر خلاف حکم ارث ـ ارث به طور مساوی تقسیم شود، وصیت باطل است و اگر قصدش این بوده است که ارث دخترها به اندازۀ پسرها اضافه شود، در صورتی که مجموع مقدار اضافه بیش از ثلث ترکه(یک سوم همه اموال) نباشد، وصیت نافذ است، وگرنه با تأیید ورثه نافذ است. (امام خامنه ای)
✅-اگر استظهار نشود که مقصودش خلاف شرع بوده از ثلث محاسبه می شود. (آیه الله سیستانی)
✅-در صورتیکه این وصیت به ضمیمۀ سایر وصایای میت بیش از ثلث اموال وی نباشد، عمل به آن لازم است، یعنی اضافۀ سهم دختران از ثلث پرداخت می شود و اگر اضافه بر ثلث باشد، تنها به مقدار ثلث جایز است.(آیة الله مکارم)
✅وصيّت به اين كه اولاد پسر و دختر مساوى ارث ببرند، باطل است؛ مگر اين كه وصيّت نمايد از ثلث بدهند(مرحوم آیتالله بهجت)
آدرس:
حضرت امام،استفتاءات؛ ج2، ص415، امام خامنه ای: https://www.leader.ir/fa/content/24934/www.leader.ir آیت الله سیستانی، استفتاء خصوصی، آیت الله مکارم: https://makarem.ir/main.aspx?typeinfo=21&lid=0&catid=37968&mid=250482
( استفتائات آیت الله بهجت ره ج 4 سوال 5969)
کانال شبهات جوان و نوجوان👇
https://eitaa.com/joinchat/1124860036C5d0c3baef1
#سوالات_شرعی
#پیراهنهای_دارای_اسماء_متبرکه
✴️❓ جديدا بر روی پيراهن عزاداری نام مبارك ائمه و شعارهای ديگر چاپ میشود، مسح آنها در هنگام سينه زنی و غيره، بدون وضو چه حكمی دارد؟
✅✍️ آيات عظام مرحوم امام، خامنهاي، مكارم، صافي، سبحانی، بهجت ره، مظاهری: كسى كه وضو ندارد بنابر احتياط واجب حرام است اسم مبارك ائمه را مس نمايد.
✅✍️ آيات عظام سيستاني، تبریزی ره ، نوري، وحید،شبیری، فاضل ره: احتیاط مستحب است که اسم مبارک ائمه را بدون وضو لمس ننماید.
✳️تبصره:
👈1. کودکان در این مورد تکلیفی ندارند و لمس اسماء متبرکه برای آنها اشکال ندارد.
👈2. مس شعارهای که اسماء متبرکه ندارند، مانند هیهات منا الذله، اشکال ندارد.
👈3. مس اسامی غیر ائمه مانند یا علی اکبر، یا علی اصغر، یا ابوالفضل، اشکال ندارد.
👈4. مس کلمه «اللَّه» بدون وضو جايز نيست؛ هر چند جزئى از اسمی باشد مانند یا اباعبداللّه.
📚 توضيح المسائل مراجع م 319؛ آقا اجوبه، س 164
کانال شبهات جوان و نوجوان👇
https://eitaa.com/joinchat/1124860036C5d0c3baef1
#سوالات_شرعی
#رد_مظالم
✴️رد مظالم چیست و چه زمان واجب میشود؟
✅1. یکی از صدقات واجب که بر عهده برخی از افراد واجب می شود رد مظالم است.
✅2. رد مظالم در جایی واجب می شود که انسان به کسی بدهی مالی داشته باشد و طلبکارش را نمی شناسد یا اگر می شناسد دسترسی به او امکان ندارد. و اگرفوت کرده است به وارثین او هم دسترسی ندارد.
پس اگر به طلبکار یا وراثین، دسترسی داشته باشد باید به آنها پرداخت کند یا رضایت بگیرد.
(سایت آیت الله مکارم، تعریف رد مظالم)
✅3. رد مظالم را می توان به دفتر مرجع تقلید پرداخت کرد یا به نظر اکثر مراجع (بنابر فتوا یا احتیاط واجب)با اجازه مرجع تقلید یا نماینده او به مصرف فقیر شیعه برساند.
👈رد مظالم تا مبلغ پانصد هزار تومان را می توانید به فقیر بپردازید و در بیشتر از آن احتیاط (مستحب) اذن از حاکم شرع است. امام خامنه ای
👈باید با اذن حاکم شرع باشد و البته ما اجازه مي دهيم تا يکصد هزار تومان را (دو مرتبه در سال) خودشان به نيازمندي که مي شناسند بدهند. و مبالغ بالاتر را بايد تحويل دفتر مرجع خود دهند.
آیت الله مکارم
(رساله مراجع م1814 سایت أدمین رهبری، استفتائات حضرت امام ج3، ص: 576)
✅4. بنا بر نظر اکثر فقها از جمله
مقام معظم رهبری رد مظالم را نمی توان به کسانی که نفقه آنها بر انسان واجب است مانند فرزند و والدین پرداخت نمود هر چند فقیر باشند.
👈 چون از طرف صاحب اصلی صدقه مستحب است پرداخت آن به واجب النفقه اشکالی ندارد؛ هرچند از طرف پرداخت کننده واجب باشد. آیتالله مکارم
( حضرت امام، استفتائات ج2 ص487 س7 سایت مکارم استفتائات رد مظالم)
✅5. پرداخت رد مظالم مختص به زمان خاصی نیست.
کانال شبهات جوان و نوجوان👇
https://eitaa.com/joinchat/1124860036C5d0c3baef1
#سوالات_شما
#روز_هفتم_محرم
✴️امام حسین (علیه السلام)و یارانش،چرا چاه نکندند تا از آب آن استفاده کنند زیرا در این مناطق پس از حفر چهار تا پنج متر به آب می رسیم؟
✅پاسخ:موضوع تشنگی و عطش امام حسین(علیه السلام) و اصحابش در کربلا حقیقتی است که نه تنها مورخان از آن یاد کرده اند بلکه امام زمان(عج)نیز در زیارت ناحیه مقدسه به آن اشاره نموده،می فرمایند:«فمنعوک الماء و وروده»«پس آب و ورود بر آن را بر تو ممنوع کردند».برای کسی که اندکی در منابع تاریخی و ادبی سیر کند،تردیدی باقی نمی ماند که یکی از ویژگی های واقعه عاشورا ،محدو.دیت آب برای اهل بیت (علیهم السلام) بوده است.مدت زمان محاصره و قطع ارتباط با آب از روز هفتم محرم بوده است؛و در این فاصله امام حسین (علیه السلام)به طرق گوناگون آب مورد نیاز اردوی خویش را تامین می کرده است.بنابر روایت ابن اعثم و ابن شهر اشوب،امام حسین(علیه السلام) در جلوی خیمه چاهی حفر کرد که آب گوارایی داشت.ابن اعثم در این باره اظهار می دارد که:«چون عطش بر ایشان غالب گشت،حسین(ع) تبری بر گرفت و از سمت خیمه زنان ،نوزده گام به سوی قبله رفت،و زمین را کند .چشمه آبی ظاهر شد،آبی گوارا و شیرین.سپس به اصحابش دستو داد آب بخورند و مشک ها را پر کنند.»
حفر چاهی با آبی گوارا به دست مبارک امام با توجه به مقام امامت آن حضرت امری طبیعی بود؛زیرا بنابر روایاتی،مردم آن عصر بین آن حضرت و گوارایی و برکت آب، ارتباطی معنادار قائل بودند.بنابر روایت ابن عساکر،امام حسین(علیه السلام)هنگامی که از مدینه به مکه می رفتند با عبدا... بن مطیع برخورد کردند که در حال حفر چاهی بود.ابن مطیع به امام عرض کرد:«این چاه را من به آب رساندم و امروز ابتدای آب دهی آن است که با دلو خارج می شود پس ای کاش برای ما در آن برکت می خواستی».امام فرمودند:«از آب آن بیاور»وی نیز چنین کرد آن حضرت آشامید و مضمضه نمود سپس آب را به چاه برگرداند.پس آب چاه گوارا و زیاد شد.
نتیجه اینکه: امام حسین (علیه السلام)وقتی که مشاهده کرد که دشمن بین او و آب حائل شده است آب مورد نیاز اردوی خود را از طریق حفر چاه تامین نمود. و این مطلب از گزارشی که برای عبیدا... بن زیاد فرستاده اند به خوبی معلوم می شود.او طی نامه ای به عمرسعد می نویسد:«اما بعد به من چنان رسانیده اند که حسین و یاران او چاه کنده و آب بر می دارند،لذا آنان را هیچ فروماندگی نیست.چون بر مضمون نامه وقوف یابی باید حسین و یاران او را از کندن چاه منع کنی و نگذاری که به آب دست یابند.»
برای ما به درستی معلوم نیست که سرنوشت چاه چه شده است.اما با توجه به اینکه امام حسین علیهالسلام سی تن از سواران و بیست تن از پیادگان سپاه خود را به فرماندهی حضرت عباس (علیه السلام)جهت آوردن آب به سوی فرات فرستاده و آن ها را با درگیری با محافظان شریعه فرات موفق شدند بیست مشک آب برای امام و یارانش بیاورند می توان به این نتایج رسید:
1)امکان استفاده از چاه (حفر شده توسط امام)وجود نداشته و الا معنا نداشت که امام یاران خود را برای به دست آوردن تنها بیست مشک آب به سوی فرات بفرستد.
2)از اینکه پنجاه تن از یاران امام به سمت فرات حمله می کنند و حتی با لشگر دشمن درگیر می شوند،اما اقدام به کندن چاه نمی کنند می توان استفاده نمود که امکان حفر مجدد چاه هم وجود نداشته،زیرا اگر چنین امکانی وجود داشت یاران امام به جای درگیر شدن با لشگر دشمن در شریعه فرات،برای حفر چاه با آنان درگیر می شدند.
3)با رسیدن نامه عبیدا... مبنی بر منع امام حسین از حفر چاه آنان با حساسیت ویژه ای این عمل را به هر قیمت ممکن دنبال می کردند تا آنجا که اصحاب امام به شریعه فرات دست یافته آب بر می دارند اما دیگر سخنی از حفر چاه در تاریخ به عمل نمی آید.
4)آن گونه هم که برای شما نقل شده (که با کندن 3 یا 4 متر در کربلا می توان به آب رسید)نیست.زیرا امام و یارانش در شب عاشورا خندق بزرگ و عمیقی را در اطراف خیمه ها حفر کردند تا به هنگام جنگ،دشمن نتواند از پشت سر به آن ها حمله کند.اگر این گونه بود که برای شما نقل شده باید این خندق مالامال از آب می شد.(جالب است بدانید یکی از شبکه های ماهواره ای در برنامه خود می گفت:در کربلا با کندن زمین به اندازه دو متر، به آب می رسیم.اما پس از آن که با اشکالات متعدد و مستند مثل نشان دادن تصویر سرداب محل دفن حضرت عباس (ع)و این که:اگر قرار بود با دو متر کندن زمین به آب رسید هیچ کس در کربلا نمی توانست خانه بسازد زیرا تمام خانه ها نشست می کرد تا چه رسد به خانه های چند طبقه و هتل های بزرگ که نیاز به پی ریزی دارند و ... در برنامه امسال خود،کمی متراژ را بالاتر برده و می گفت:با کندن چهار متر!
کانال شبهات جوان و نوجوان👇
https://eitaa.com/joinchat/1124860036C5d0c3baef1
#خصوصیات_جوان_و_نوجوان
#شب_هشتم_محرم
امام صادق علیه السلام در مورد جوانان فرمودند:
لَسْتُ اُحِبُّ اَنْ اَرَى الشّابَّ مِنْـکُمْ اِلاّ غادیاً فى حالَیْنِ : اِمّا عالِماً اَوْمُتَعَلِّما ...
دوست ندارم جوانانِ شما را جز در دو حالت ببینم: دانشمند یا دانش اندوز،(و در ادامه فرمودند:) اگر جوانى چنین نکند، کوتاهى و گناه کرده و دوزخ نشین خواهد شد. (امالی طوسی، ص303)
خصوصیات جوانان و نوجوانان در روایات:
✳️1. تغییرپذیری:
جوانی زمان تغییرگرایی است و جوان دوستدار تغییرات است؛ و هنوز چیزی در آن شکل نگرفته تا تثبیت شده باشد. ازین رو امام علی علیه السلام میفرماید: دل جوان، مانند زمین کشت ناشده است. آنچه در آن افکنده شود، میپذیرد. از اینرو، پیش از آنکه دلت سخت گردد و عقل و خردت سرگرم شود، به تربیت تو همت گماشتم. (نهجالبلاغه، نامه31)
پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم نیز در تحلیل گرایش جوانان به اسلام نسبت به پیران میفرماید: شما را به نیکی با جوانان سفارش میکنم، چرا که آنان، دلهای رقیقتری دارند، به راستی که خداوند، مرا بشارت دهنده و هشدار دهنده برانگیخت، جوانان با من همپیمان شدند و پیران با من به مخالفت برخاستند. (سفینه البحار، ج2، ص176)
✳️2. ماندگاری آموزش و تربیت:
آموزش و پرورش در جوانی و بویژه در نوجوانی، بهتر و مفیدتر است؛ زیرا ماندگارتر است. پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم میفرماید: هر کس در جوانیاش بیاموزد، آموختهاش مانند نقش بر سنگ است و هر کس در بزرگسالی بیاموزد، مانند نوشتن بر روی آب است. (نوادر راوندی، ص132، ح169)
✳️3. سریعترین در خیر:
امام صادق علیه السلام در اینباره میفرماید: جوانان را دریاب، زیرا که آنان سریع تر به کارهای خیر روی میآورند. (کافی، ج8، ص93، ح66)
✳️4. تیزهوشی و تیزحدسی:
امام علی علیه السلام میفرماید: هرگاه به مشورت نیازمند شدی، نخست به جوانان مراجعه کن، زیرا آنان ذهنی تیزتر و حدسی سریعتر دارند. سپس (نتیجه) آن را به نظر میانسالان و پیران برسان تا پیگیری نموده، عاقبت آن را بسنجند و راه بهتر را انتخاب کنند، چرا که تجربه آنان بیشتر است. (شرح نهجالبلاغه ابنابی الحدید، ج20، ص337، ح866)
کانال شبهات جوان و نوجوان👇
https://eitaa.com/joinchat/1124860036C5d0c3baef1
#سوالات_شما
#احکام_جوانان
#شب_هشتم_محرم
در مساله 11 رساله مراجع عظام تقلید بیان شده مسائلی را که انسان غالبا به آن نیاز دارد واجب است بیاموزد؛ از آنجایی که امشب ،شب هشتم محرم و متوسل میشیم به حضرت علی اکبر علیه السلام چند نکته درباره احکام مورد نیاز جوانان بیان میشود:
✳️ ۱. یکی از مسائلی که جوانان با آن در ارتباط هستند موبایل و اینترنت و فضای مجازی است که اگر این امکانات در مسائل حرام استفاده شود یا انسان بترسد که به گناه بیفتد، استفاده از این وسایل جایز نیست. (1)
✳️ ۲. یکی دیگر از مسائلی که جوانان با آن در ارتباط هستند، دوست و رفیق است که اگر دوست انسان، انسان را دعوت به گناه کند، نباید از او اطاعت کند و همچنین اگر انسان ترس این را دارد که دوستش او را به گناه آلوده کند یا باعث فساد عقیده یا اخلاق او شود، نباید با او رفاقت کند و باید ارتباطش را با او قطع کند. و چه خوب است که انسان با شخصی دوستی کند که انسان را به خداوند متعال و بندگی او نزدیک کند.
✳️ ۳.جوانان در هر رشته ای از علوم حلال و مفید که تحصیل میکنند اگر هدف شان از تحصیل خدمت به جامعه و عظمت اسلام و بی نیازی از بیگانگان باشد اجر و ثواب فراوانی دارد.
✳️ ۴. حضور انسان در محل کار و تحصیل و دانشگاه در جایی که نامحرم وجود دارد و ضوابط شرعی رعایت نمی شود چنانچه حضورش همراه با ترس افتادن گناه بشود، جایز نمی باشد.باید ضوابط شرعی را رعایت نماید و به مسئولین تذکر بدهند تا شرائط اسلامی حضور در محل کار و تحصیل را فراهم نمایند و بر مسئولین هم واجب است ضوابط شرعی را برای تحصیل یا کار فراهم نمایند و بعد از رعایت ضوابط در کلاس درس یا در محل کار حاضر شود.
✳️ ۵. اگر جوانی به سبب ازدواج نکردن به گناه آلوده میشود گرچه واجب است که ازدواج کند ولی چنانچه شرایط ازدواج مهیا نباشد تا زمان مهیا شدن شرایط با استمداد از خدای متعال صبر کند و یکی از مستحباتی که برای اطرافیان سفارش شده و ثواب فراوانی برای آن نقل شده واسطه شدن در امر ازدواج میباشد. (2)
.
نکات توضیحی و منابع:
(1) رساله آموزشی حضرت آقا، ج 2 ص: 18 ؛ منهاج الصالحین، ج 2 م 10 ؛ استفتائات سایت مکارم، رسانه ها، اینترنت
(2) (رساله مراجع م 2443)
کانال شبهات جوان و نوجوان👇
https://eitaa.com/joinchat/1124860036C5d0c3baef1
#احکام_نذر
#سوالات_شرعی
تغییر و تبدیل در انجام دادن نذر
💠 سؤال: آیا در شرایط فعلی #کرونا می توان به جای #نذر هر ساله در ایام محرم، پول آن را محاسبه و به موسسات خیریّه اهدا کرد؟
✅ جواب: اگر #صیغه_نذر را به نحو صحیح بر زبان جاری نکرده است، تغییر و تبدیل در انجام دادن آن مانعی ندارد.
leader.ir
ولی نسبت به برگزاری مجلس روضه توصیه می شود که در صورت امکان و داشتن شرایط ، با رعایت دستورالعملهای بهداشتی و زدن ماسک و رعایت فاصله گذاری (در صورت امکان برگزاری مراسم در فضای باز)
مراسم عزای سیدالشهداء که از افضل قربات است تعطیل نشود.
https://eitaa.com/joinchat/1124860036C5d0c3baef1
زخمهایت یک طرف، زخم سر تو یک طرف
بغض نامت لشکری را #ابنملجم کرده است
#السلام_علیک_یا_علی_اکبر
#شب_هشتم_محرم
https://eitaa.com/joinchat/1124860036C5d0c3baef1