✡️ ردپای یهود در جنگ احد (٢)
1️⃣ اصحاب در برابر رأی مستحکم پیامبر (ص) که با اصول نظامی سازگار بود، میبایست دلیلی واضح و منطقی میآوردند، اما چنانکه در تاریخ نقل شده، دلیل مخالفان این بود که: «عار است از شهر خارج نشویم»! و یا جوانان گفتند: «ما در جنگ بدر نتوانستیم شرکت کنیم و امروز میخواهیم جبران کنیم»!
2️⃣ دلایل مخالفان پیشنهاد پیامبر (ص) متعصبانه و بیاساس بود. غیرمنطقی بودن این سخنان و سستی ادلهٔ خروج از مدینه، نشان میدهد که یک #جریانسازی رخ داده بود تا واقعیتی را بپوشانند؛ آن واقعیت، #تحمیل خروج از شهر بر پیامبر (ص) بود.
3️⃣ اگر جنگ، در شهر اتفاق میافتاد، بیشک به سود پیامبر (ص) تمام میشد و ضربهای که مشرکان میبایست در #بدر میخوردند و از آن رَستند، در اینجا کامل میشد و سقوط شرک، پیش میافتاد.
4️⃣ هنگامیکه #ابوسفیان بهسوی مدینه میآمد، متوجه جاسوسان پیامبر (ص) شد و از ماندن مسلمین در شهر ابراز نگرانی کرد، با وجود این به مسیر خود ادامه داد. آیا این مطلب نشاندهندهٔ آن نیست که او پیش از جنگ، از خروج سپاه پیامبر (ص) مطمئن بوده است؟! به عبارت دیگر، این امر که او از قبل، میدانست برخی پیامبر (ص) را مجبور به خروج از شهر میکنند، حاکی از ارتباط وی با عدهای از مسلمین نیست؟!
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
🇮🇷👉 @jscenter
✡️ ردپای یهود در جنگ احد (٣)
1️⃣ در جریان مشاوره، دو دستگی و اختلافی بین مردم رخ داد. عدهای بر ماندن در شهر اصرار داشتند و طرفدار پیشنهاد پیامبر (ص) بودند و عدهای مخالف این نظر بودند. در پایان، حضرت پذیرفت که از شهر خارج شوند.
2️⃣ پیامبر (ص) پس از اقامهٔ نماز، به منزل رفت تا لباس و زره بر تن کند و سلاح بردارد و همراه ایشان، #دو_نفر نیز داخل شدند. در این لحظه، مردم از اینکه پیامبر (ص) را بر خروج از شهر مجبور کرده بودند، پشیمان شدند!
3️⃣ هنگامیکه پیامبر (ص) از منزل خارج شد، مخالفانِ #جنگ_شهری به نزد ایشان آمدند و پشیمانی خویش را از مخالفت با نظر پیامبر (ص) ابراز کردند، اما حضرت نپذیرفت و فرمود: من شما را به این امر دعوت کردم و شما آن را نپذیرفتید. شایسته نیست برای پیامبری، پس از پوشیدن زره، آن را درآورد، تا زمانی که با دشمن نبرد کند.
💥 در اینجا، جای این پرسش است که چرا مردم، نخست نظر به خروج دادند و سپس پشیمان شدند؟!
4️⃣ آیا پاسخ این پرسش، با آن #دو_نفر که همراه پیامبر (ص) داخل خانه شدند، ارتباط نداشت؟! هنگامیکه آن دو در بین مردم بودند. نظر مردم، خروج از شهر بود؛ اما هنگامیکه آنها ساعتی از میان مردم خارج شدند، یکباره نظر مردم دگرگون شد! پس هستهٔ مرکزی مخالفت با نظر پیامبر (ص)، این #دو_نفر بودند که چون ساعتی از میان مردم دور شدند، تودهٔ مردم بر آن شدند که همان نظر پیامبر (ص) را اجرا کنند!
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
🇮🇷👉 @jscenter
✡️ متن کامل مقالهٔ «ردپای یهود در جنگ احد» و منابع آن را در آدرس زیر بخوانید:
👉 https://jscenter.ir/judaism-and-islam/jewish-intrigue/3642
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
🇮🇷👉 @jscenter
💳 حمایت مالی از اندیشکده:
💎👉 idpay.ir/jscenter
📆 تقویم روزانه
🌺 امروز : سهشنبه
🌞 ٢٠ اردیبهشت ۱۴٠١ هجریشمسی
☪️ ٨ شوال ۱۴۴٣ هجریقمری
✝️ ١٠ مه ۲۰٢٢ میلادی
🕎 ٩ ایار ۵۷۸٢ عبری
🌍 مناسبتهای قمری
✍️ سالروز تخريب بقاع متبرک ائمهٔ #بقيع بهدست #وهابیت یهودساخته (١٣۴۴ق)
📚 بیشتر بدانیم:
1️⃣ آل سعود؛ نابودی آثار تاریخی اسلامی و مرمت نمادهای یهودی
👉 http://jscenter.ir/jewish-and-sects/wahhabism/108
2️⃣ وهابیت و جواز صلح با یهود
👉 https://jscenter.ir/jewish-and-sects/wahhabism/3889
3️⃣ آل سعود یا آل یهود ؟
👉 https://jscenter.ir/jewish-and-sects/wahhabism/14123
🌍 مناسبتهای عبری
✍️ بیستوچهارم عُومِر
🗓 تذکر ضروری: این تقویم تنها به ذکر مناسبتهای مرتبط با #یهود میپردازد.
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
🇮🇷👉 @jscenter
💳 حمایت مالی از اندیشکده:
💎👉 idpay.ir/jscenter
38.15M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎬 مستند #بهشت_ماندنی_است
💥 روایت فاجعهٔ تلخ تخریب بقیع
✡ این مستند، واقعهٔ تخریب بهشت #بقیع و حرم چهار امام مظلوم شیعه توسط #وهابیت و نقش خائنانهٔ برخی عناصر #بهایی را بررسی میکند.
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
🇮🇷👉 @jscenter
📆 تقویم روزانه
🌺 امروز : چهارشنبه
🌞 ٢١ اردیبهشت ۱۴٠١ هجریشمسی
☪️ ٩ شوال ۱۴۴٣ هجریقمری
✝️ ١١ مه ۲۰٢٢ میلادی
🕎 ١٠ ایار ۵۷۸٢ عبری
🌍 مناسبتهای میلادی
1️⃣ در راستای مبارزهٔ #فیلیپ_چهارم، پادشاه خوشنام فرانسه، با صرّافان و #رباخواران_یهودی و #شوالیههای_معبد، ۴۵ شوالیهٔ معبد به اتهام الحاد در آتش سوزانده شدند (۱۳۱۰م)
📚 بیشتر بدانیم:
📖 طریقت شهسواران معبد یا شوالیههای معبد
👉 http://jscenter.ir/jewish-and-sects/freemasonry/3118
2️⃣ تأسیس آکادمی علوم و هنرهای سینما / اهدا کننده جایزهٔ #اسکار (۱۹۲۷م)
3️⃣ کشور جعلی #اسرائیل به عضویت سازمان ملل متحد درآمد (۱۹۴۹م)
🌍 مناسبتهای عبری
1⃣ بیستوپنجم عُومِر
2⃣ #روز_هرتزل (Herzl Day)
🗓 تذکر ضروری: این تقویم تنها به ذکر مناسبتهای مرتبط با #یهود میپردازد.
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
🇮🇷👉 @jscenter
💳 فعالیت اندیشکدهٔ مطالعات یهود خصوصی بوده و تنها از طریق #کمکهای_مردمی حمایت میشود. شما هم اگر به حمایت مالی از اندیشکده علاقهمند هستید، از طریق شمارهٔ کارتی که در قسمت توضیحات کانال اعلام شده، اقدام نمایید.
✡️ جریانشناسی سینمای آخرالزمانی هالیوود (١)
1⃣ وحشتِ زیستنِ تنها در جهانِ بدون خدا را، در رفتار انسان قرن بیستم و پایان آن میبینیم. موج زیادی از #فیلمهای_آخرالزمانی حکایتگر همین وحشتاند و انگار انسان جای خالی خدا را، حالا در زندگی خود حس میکرد. اما افسوس که سالهای پایانی قرن بیستم با بازگشت بشر به #ایمان رقم نخورد و بهجای اعتقادات توحیدی، به سمت #خرافات_مدرن، #متافیزیک_پستمدرن و در نهایت، #موجودات_خیالی رفت تا جای خالی خدا را پُر کنند!
2⃣ جنس جدیدی از فیلمها که باید تفصیل آن را در #سینمای_آخرالزمانی قرن ٢١ دنبال کرد که از دیرباز دغدغهٔ جریان سینمایی جهان بوده است.
3⃣ #سینمای_آخرالزمانی به ۵ زیرگروه تقسیم میشود: آخرالزمان طبیعی، آخرالزمان فناورانه یا تکنولوژیک، آخرالزمان علمی-تخیلی، آخرالزمان اسطورهای و آخرالزمان دینی.
4⃣ سه تا از این اقسام مرتبط با بحث آسمان، ستارگان و #موجودات_فضایی است و از همان دوران شکلگیری سینما دغدغهٔ فیلمسازان جهان بوده است.
5⃣ در #آخرالزمان_طبیعی، طبیعت و شورشهای طبیعت مانند برخورد شهابسنگ به زمین، شرایط آخرالزمانی را پدید میآورند و دانشمندان باید با این پدیده مقابله کنند.
6⃣ در #آخرالزمان_فناورانه، محصول دست بشر علیه بشر قیام میکند و شرایط آخرالزمانی را برای او فراهم میآورد. (مانند فیلم نابودگر The Terminator) و بشر باید با برگشت به طبیعت و فطرت با این خطر مقابله کند.
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
🇮🇷👉 @jscenter
✡️ جریانشناسی سینمای آخرالزمانی هالیوود (٢)
1⃣ در #آخرالزمان_علمی_تخیلی شاهد #موجودات_فضایی هستیم. ارتباط ما با فرازمینیها در تاریخ سینما سیری دارد. از #وحشت تا #مذاکره تا #مهاجرت.
2⃣ موج اول فیلمهای بیگانهمحور، ما را از این موجودات میترساند. این موجودات روزی به زمین میآیند و برای بشر خطراتی ایجاد میکنند و فضای زندگی انسان با پدیدههای آخرالزمانی مواجه میشود، مانند فیلم #روز_استقلال.
3⃣ در موج دوم، مانند فیلم «برخورد نزدیک از نوع سوم» یا «ای.تی. موجود فرازمینی» این موجودات به زمین میآیند، اما نه برای ویرانگری، بلکه برای #مذاکره با انسان و حتی میتوان گفت که مهمانان انساناند. باید دانست که چگونه با آنها سخن بگوییم و آداب سخن گفتن با آنها را بیاموزیم.
4⃣ در موج سوم، فرازمینیها شما را به سمت خود #دعوت میکنند. جهان خوب، جهان آنها است. اگر انسان به آن سمت برود ظرفیت فراانسانی او متبلور میشود. مانند جریانی که در فیلم #آواتار دیده شد. انسان دیگر ظرفیتهایی پیدا میکند که فراتر از یک انسان است.
5⃣ پس از «وحشت» تا «مذاکره» و از «مذاکره» تا «مهاجرت» یک سیر مفهومی است که تا امروز طی شده است. اگرچه که هنوز هم فیلمهای موج اول ساخته میشود اما غلبه دیگر با این موج نیست.
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
🇮🇷👉 @jscenter
✡️ متن کامل مقالهٔ «جریانشناسی سینمای آخرالزمانی هالیوود» را در آدرس زیر بخوانید:
👉 http://jscenter.ir/jews-and-the-media/jews-and-hollywood/14049
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
🇮🇷👉 @jscenter
📆 تقویم روزانه
🌺 امروز : پنجشنبه
🌞 ٢٢ اردیبهشت ۱۴٠١ هجریشمسی
☪️ ١٠ شوال ۱۴۴٣ هجریقمری
✝️ ١٢ مه ۲۰٢٢ میلادی
🕎 ١١ ایار ۵۷۸٢ عبری
🌍 مناسبتهای عبری
1⃣ بیستوششم عُومِر
2⃣ روزهٔ مستحب یهودیان
🗓 تذکر ضروری: این تقویم تنها به ذکر مناسبتهای مرتبط با #یهود میپردازد.
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
🇮🇷👉 @jscenter
💳 فعالیت اندیشکدهٔ مطالعات یهود خصوصی بوده و تنها از طریق #کمکهای_مردمی حمایت میشود. شما هم اگر به حمایت مالی از اندیشکده علاقهمند هستید، از طریق شمارهٔ کارتی که در قسمت توضیحات کانال اعلام شده، اقدام نمایید.
✡️ طرح برپایی اسرائیل از عصر رنسانس (١)
1⃣ به گواهی تاریخ و مستندات منابع غربی، سردمداران و بانیان و معاریف #رنسانس و جنبش #روشنگری و نهضت بهاصطلاح #خردگرایی، در اوج نوشتن کتب عقلگرایانهٔ خویش و تدوین اولین اعلامیهٔ حقوق شهروندی و برابری و برادری انسانها، هیچگاه نتوانستند اندیشههای #نژادپرستانه خویش را پنهان نموده و ناگزیر در همان مکتوبات بهاصطلاح آزادیخواهانه نیز بدان اشاره نمودند!
2⃣ این نه به دلیل شرایط و فضای جاری و مصالح روز بود بلکه اساساً خاستگاه تاریخی و ایدئولوژیک این حضرات از تفکر و اندیشهای نشأت میگرفت که از دیرباز ماهیتاً #نژادپرست و #سرمایهسالار و ضدّ بشر نشان میداد.
3⃣ عضویت اغلب سرکردگان بهاصطلاح علمگرا و خردگرای جنبش روشنگری در تشکیلات مخوف #فراماسونری بهخوبی وابستگی فکری و ایدئولوژیک آنها را نشان میداد.
4⃣ امثال اسحاق نیوتن و فرانسیس بیکن و ژان ژاک روسو و جان میلتون و لئوناردو داوینچی و… همگی عضو انجمن فراماسونری «آکادمی علوم طبیعی سلطنتی بریتانیا» بودند که بعداً به #کالج_نامرئی تغییر نام داد.
5⃣ طُرفه آنکه اغلب این افراد ظاهراً خردورز و اندیشمند و علمگرا، بهشدت نژادپرست و به #برتری_قوم_یهود قائل بوده و طرفدار برپایی #اسرائیل (چند قرن پیش از اعلام موجودیت آن) بهشمار می آمدند.
✍️ نویسنده: سعید مستغاثی
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
🇮🇷👉 @jscenter
✡️ طرح برپایی اسرائیل از عصر رنسانس (٢)
1⃣ این اظهار علاقه به #برپایی_اسرائیل در دورانی ابراز میشد که جنبش #پیورتانیسم و #مسیحیت_صهیونیستی اروپا را فراگرفته بود.
2⃣ جنبشی که نشأت گرفته از #پروتستانتیزم، خود را مکلّف به زمینهسازی بازگشت مسیح برپایهٔ دو شرطِ «کوچاندن قوم یهود به سرزمین فلسطین / برپایی اسرائیل بزرگ» و «تدارک جنگ آخرالزمان» می دانست.
3⃣ در همین زمان است که کتابهای متعددی در زمینهٔ پیوند #مسیحیت_پروتستانی و #آرمانهای_صهیونی منتشر گشت. کتابهایی که در تأسّی به مارتین لوتر توسط مسیحیانی نوشته شد که در اصل وابسته به کانونهای آشکار و پنهان #اشراف_یهود اروپا بودند. کتابهایی همچون «آرزوی اسرائیل» تالیف «مناسه بن اسرائیل»، که بر صهیونیزه کردن دربار بریتانیا تاثیر شگرفی داشت.
4⃣ بهدنبال انتشار نظریات فوق، گروهی از اندیشمندان وابسته به لژهای #فراماسونی بهخصوص کالج نامرئی یا #انجمن_پادشاهی بریتانیا و یا سازمان مخوف #ایلومیناتی در آثار و نوشتههای خود از تحقق آرزوی برپایی اسرائیل سخن گفتند:
5⃣ از جمله #فرانسیس_بیکن پیشاهنگ علمگرایی پوزیویتیستی، در کتاب «آتلانتیس جدید»، #جان_لاک واضع نظریهٔ لیبرالیسم، در کتاب «تعلیقاتی بر نامههای قدیس پولس»، #اسحاق_نیوتن کاشف قانون جاذبه، در کتاب «ملاحظاتی پیرامون پیشگوییهای دانیال و رویای قدیس یوحنا»، #ژان_ژاک_روسو فیلسوف قراردادهای اجتماعی، در کتاب «امیل» و…
✍️ نویسنده: سعید مستغاثی
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
🇮🇷👉 @jscenter
✡️ متن کامل یادداشت «طرح برپایی اسرائیل از عصر رنسانس» را در آدرس زیر بخوانید:
👉 http://jscenter.ir/jewish-studies/14033
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
🇮🇷👉 @jscenter
📆 تقویم روزانه
🌺 امروز : جمعه
🌞 ٢٣ اردیبهشت ۱۴٠١ هجریشمسی
☪️ ١١ شوال ۱۴۴٣ هجریقمری
✝️ ١٣ مه ۲۰٢٢ میلادی
🕎 ١٢ ایار ۵۷۸٢ عبری
🌍 مناسبتهای شمسی
1⃣ استقرار #پرتغالیها در جزیرهٔ هرمز و آغاز مداخلۀ غرب در خاورمیانه (٨٩۴ش)
📚 بیشتر بدانیم:
📖 پرتغال آغازگر استعمار و زرسالاری یهودی
👉 https://jscenter.ir/jewish-methods/jews-and-colonialism/1128
2⃣ لغو نهایی #کاپیتولاسیون در ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی (١٣۵٨ش)
🌍 مناسبتهای میلادی
✍ خروج نیروهای انگلستان از فلسطین در پی پایان دوران #قیمومیت (١٩۴٨م)
🌍 مناسبتهای عبری
✍ بیستوهفتم عُومِر
🗓 تذکر ضروری: این تقویم تنها به ذکر مناسبتهای مرتبط با #یهود میپردازد.
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
🇮🇷👉 @jscenter
💳 فعالیت اندیشکدهٔ مطالعات یهود خصوصی بوده و تنها از طریق #کمکهای_مردمی حمایت میشود. شما هم اگر به حمایت مالی از اندیشکده علاقهمند هستید، از طریق شمارهٔ کارتی که در قسمت توضیحات کانال اعلام شده، اقدام نمایید.
💥 آیا فلسطینیها زمینهای خود را فروختند؟
✡️ یهودیان در دوره قیمومت انگلستان از راههای مختلفی اقدام به خرید زمین کردند:
1️⃣ راه نخست، زمینهایی که متعلق به #اقلیت_یهودی ساکن فلسطین بود.
2️⃣ راه دوم، از طریق دولت #قیمومت انگلستان بود.
3️⃣ راه سوم، خرید زمین از طریق #فئودالهای لبنانی و سوری بود.
4️⃣ راه چهارم، خرید از برخی #فلسطینیها بود که با انگیزههای متفاوت زمین خود را علناً به صهیونیستها فروختند.
✍️ در مجموع اراضی خریداری شده از چهار روش فوق حدود ۲٢۰هزار هکتار از زمینهای فلسطین را شامل میشد. مجموع اراضی فلسطین ۲.٧ میلیون هکتار است که رقم فوق حدود ۸% کل فلسطین را شامل میشود. در کتاب «فروش زمین شایعه یا واقعیت» این رقم با کمی تفاوت حدود ۶% کل فلسطین ذکر شده است.
📖 متن کامل این یادداشت را اینجا بخوانید:
👉 http://jscenter.ir/slave-jews/israel/9995
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
🇮🇷👉 @jscenter
📆 تقویم روزانه
🌺 امروز : شنبه
🌞 ٢۴ اردیبهشت ۱۴٠١ هجریشمسی
☪️ ١٢ شوال ۱۴۴٣ هجریقمری
✝️ ١۴ مه ۲۰٢٢ میلادی
🕎 ١٣ ایار ۵۷۸٢ عبری
🌍 مناسبتهای شمسی
✍ لغو امتیاز توتون و تنباکو در پی فتوای #میرزای_شیرازی (١٢٧٠ش)
🌍 مناسبتهای میلادی
✍ بهدنبال خروج انگلیسیها از فلسطین، رژیم جعلی #اسرائیل با تشکیل دولت موقت اعلام موجودیت کرد. پس از این اعلام، اولین جنگ بین اعراب و اسرائیل آغاز شد. (١٩۴٨م)
🌍 مناسبتهای عبری
1⃣ بیستوهشتم عُومِر
2⃣ شبات سوم کُل ایسرائل
👈 خواندن سومین فصل #پیرقه_آووت
📚 بیشتر بدانیم:
📖 پیرقه آووت و شبات کل ایسرائل
👉 https://jscenter.ir/jewish-studies/jewish-bibliography/16850
🗓 تذکر ضروری: این تقویم تنها به ذکر مناسبتهای مرتبط با #یهود میپردازد.
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
🇮🇷👉 @jscenter
💳 فعالیت اندیشکدهٔ مطالعات یهود خصوصی بوده و تنها از طریق #کمکهای_مردمی حمایت میشود. شما هم اگر به حمایت مالی از اندیشکده علاقهمند هستید، از طریق شمارهٔ کارتی که در قسمت توضیحات کانال اعلام شده، اقدام نمایید.
📆 تقویم روزانه
🌺 امروز : یکشنبه
🌞 ٢۵ اردیبهشت ۱۴٠١ هجریشمسی
☪️ ١٣ شوال ۱۴۴٣ هجریقمری
✝️ ١۵ مه ۲۰٢٢ میلادی
🕎 ١۴ ایار ۵۷۸٢ عبری
🌍 مناسبتهای عبری
1⃣ بیستونهم عُومِر
2⃣ #پسح_شنی
👈 پِسَح شنی (פסח שני) بهمعنای پسح دوم، هرساله در روز ١۴ ماه ایار قرار میگیرد.
🗓 تذکر ضروری: این تقویم تنها به ذکر مناسبتهای مرتبط با #یهود میپردازد.
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
🇮🇷👉 @jscenter
💳 فعالیت اندیشکدهٔ مطالعات یهود خصوصی بوده و تنها از طریق #کمکهای_مردمی حمایت میشود. شما هم اگر به حمایت مالی از اندیشکده علاقهمند هستید، از طریق شمارهٔ کارتی که در قسمت توضیحات کانال اعلام شده، اقدام نمایید.
🕎 چهاردهم ایار و پسح شنی
1️⃣ طبق دستور یُهُوَه در تورات، بنیاسرائیل باید #پسح را نسلی بعد از نسلی به یادگار نگاه داشته و آن را عید بگیرند.
2️⃣ اما در سالهای بعد مشکلی به پیش آمد:
👈 برخی از بنیاسرائیل بهواسطهٔ تماس با جسد مُرده از نظر شریعت یهودی بهمدت هفت روز #نجس شده و نمیتوانستند پسح را جشن بگیرند و قربانی تقدیم کنند.
3️⃣ این مشکل عامل تضاد بین دو فرمان #یهوه بود:
👈 از یک طرف، پسح باید در زمان تعیینشده و با رعایت تمام دستورات شرعی ازجمله #قربانی، جشن گرفته میشد.
👈 از طرف دیگر، افراد در حالت ناپاکی نمیتوانستند به یَهُوَه قربانی اهدا کنند!
4️⃣ از این رو آنها مشکل خود را به نزد موسی (ع) آوردند که نتیجهٔ آن ابلاغ قانون «پسح شنی» بود. این قانون، نهتنها راه حلّی برای این مشکل فراهم کرد، بلکه آن را به کسانی هم که «در سفر دور» هستند و نتوانستهاند بهموقع خود را به معبد مقدس برسانند، تعمیم داد. راه حل بسیار ساده بود:
👈 آنها میتوانند پسح را یک ماه بعد در #چهاردهم_ایار برگزار کنند.
5️⃣ این روز را #پسح_شنی یا «پسح دوم» مینامند، و به آن بهعنوان «شانس دوم» مینگرند.
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
🇮🇷👉 @jscenter