⚜🚥 تفسیر کوتاه و پیامرسانی| بقره ۳۸،۳۹
🛑 دستور اجرای فرود آمدن از بهشت با قید جمیعاً از جانب پروردگار آمد تا این دستور شامل آدم ،حوا،فرزاندانشان ،شیطان و فرزندان آنها نیز باشد که شکل و زمان و مکان فرود هر کدام متفاوت خواهد بود.
بلافاصله بعد از دستور هبوط ،لزوم آمدن هدایت از طرف خودِ خودِ پروردگار و لزوم اطاعت از آنها را تاکید می کند تا انسان بداند
● اول ؛ فقط هدایت الهی از نظر پروردگار قابل تایید هست و بقیه تفکرات و نظرات و ایسم ها هُدا نیست بلکه هواست و انسان را از غم و نگرانی رها نمی کند
● و دوم ؛ لازمه رفع غم و نگرانی از آینده انسان تبعیت و پیروی از هدایت الهی هست و پیروی یعنی هم معتقد باشد و هم عمل کند
💧و اگر کسی به نشانه ها الهی (دلایل و برهانهای عقلی و نقلی) کافر شود و دروغ انگارد ، خود را وارد سختترین عذاب خواهد کرد ، عذابی که مدتهای طولانی آنها را فرا خواهد گرفت و رهایشان نخواهد کرد.
♨️ بر گرفته از : #تفسیر_تسنیم
✍ #کانال_قرآنی_تفسیران| عضو شوید👇
https://eitaa.com/joinchat/3874488522C11ad090f0c
📕 مفهوم کلمات و عبارات ¤ بقره ۳۸ ،۳۹
#إِمَّا = شرط می گذارد اگر هدایت به کسی بیاید باید تبعیت کند پس اگر هدایت به کسی نرسد ، حجت دارد
#يَأْتِيَنَّكُمْ = این کلمه هم تاکید دارد که برای اینکه خداوند بنده را توبیخ کند حتما باید هدایت به او برسد برای همین حساب فرد عالم با اُمّی یکی نیست.
#مِنِّي = پروردگار تاکید می کند بر اینکه معیار هدایتی هست که از طرف من باشد.
#هُدًى = هم پیامبر و هم دلایل عقلی متصل به جهانبینی توحیدی ، هدایت الهی هست.
#هُدَايَ = ممکن است کسی هدایت الهی را بگیرد و معتقد هم باشد ولی با عقل خودش هم بسنجد به اصطلاح برای خودش هم شان نظریه پردازی قائل شود ، این کلمه تاکید دارد که دقیقا باید آنچه من راهنمایی می کنم عمل کند و در عمل عقل خودش را قاطی نکند.
#فَلَاخَوْفٌ = تفاوت حزن ، خوف ، خشیت
✔خوف ؛ نگرانی از آینده اینکه چیزی از دستش برود یا خطری متوجه او شود ، انسان میتواند از هر چیزی خوف داشته باشد مثلا از مار و این با اخلاص ناسازگار نیست.
✔خشیت ؛ حالتی از ترس به خاطر اینکه چیزی را مستقل از خدا دارای اثر منفی بر خودمان بدانیم. لذا خشیت فقط باید از خدا باشد چون فقط او منشا اثر هست و سایر اثرها وابسته به تقدیر الهی هست
✔حزن ؛ ناراحتی و غم به خاطر اتفاق منفی در گذشته یا از دست دادن
♨️ بر گرفته از : #تفسیر_تسنیم
✍ #کانال_قرآنی_تفسیران| عضو شوید👇
https://eitaa.com/joinchat/3874488522C11ad090f0c
38-39.mp3
2.84M
💮 تفسیر صوتی استاد قرائتی
✔سوره بقره آیه ۳۸ ، ۳۹
⏰ ۹ دقیقه
✍به کانال قرآنی تفسیران بپیوندید👇
https://eitaa.com/joinchat/3874488522C11ad090f0c
💠 وجوب تبلیغ
🔻 وقتی انسان می خواهد وارد کار مهمی مانند #تبلیغ_دین شود ، در نفس خود می اندیشد ، و کار خود را تدبیر می کند ، اگر به آن کار آگاهی داشت ، شروع می کند؛ وگرنه باید آن را ترک کند؛ امّا اصل این کار (تبلیغ) بر ما #واجب است ، زیرا خداوند متعالی ما را به امر به معروف و نهی از منکر فراخوانده است : ﴿ولتَکُن مِنکُم اُمَّةٌ یَدعونَ اِلَی الخَیرِ ویَأمُرونَ بِالمَعروفِ ویَنهَونَ عَنِ المُنکَر﴾ .
🔻 بر ما لازم است که اولاً مردم را به خیر دعوت کنیم و ثانیاً به معروف امر و از منکر نهی کنیم : ﴿یَدعونَ اِلَی الخَیر﴾ و این امر به حوزه اسلام اختصاص ندارد ، و بین مسلمان و غیر مسلمان مشترک است . اگر این ترغیب و خیرخواهی و ارشاد نفعی نداشت ، خدا بدان دستور نمی داد ، و چون خداوند متعال ما را بدان دستور داده و آن را بر ما واجب کرده است ، معلوم می شود که این کار به نتیجه می رسد و اگر مؤثر نبود خداوند ما را بدان دعوت نمی فرمود و آن را بر ما واجب نمی کرد .
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#تبلیغ
#محرم
#امام_حسین
📚 آفاق اندیشه، ص48 و 49
🌐 https://esra.ir
🆔 @tafsiran
18.63M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⛱ #اشارات | کسی که زیر پرچم خدا نباشد ، حتما زیر پرچم طاغوت خواهد بود و راه سومی وجود ندارد.
✔ کلامی از #استاد_عالی
💧اشاره به آیه ۲۵۷ سوره بقره
اللَّهُ وَلِيُّ الَّذينَ آمَنوا يُخرِجُهُم مِنَ الظُّلُماتِ إِلَى النّورِ ۖ وَالَّذينَ كَفَروا أَولِياؤُهُمُ الطّاغوتُ يُخرِجونَهُم مِنَ النّورِ إِلَى الظُّلُماتِ ۗ أُولٰئِكَ أَصحابُ النّارِ ۖ هُم فيها خالِدونَ﴿۲۵۷﴾
✍تفسیران | تفسیر پیام رسانی قرآن 👇
https://eitaa.com/joinchat/3874488522C11ad090f0c
🧮 #محاسبه_اعمال
✔کیفر ترک محاسبه نفس؛
برخی از آیاتی که در مورد محاسبه نفس نازل شده است:
●هَٰذَا كِتَابُنَا يَنْطِقُ عَلَيْكُمْ بِالْحَقِّ ۚ إِنَّا كُنَّا نَسْتَنْسِخُ مَا كُنْتُمْ تَعْمَلُونَ (جاثیه ۲۹)
●وَوُضِعَ الْكِتَابُ فَتَرَى الْمُجْرِمِينَ مُشْفِقِينَ مِمَّا فِيهِ وَيَقُولُونَ يَا وَيْلَتَنَا مَالِ هَٰذَا الْكِتَابِ لَا يُغَادِرُ صَغِيرَةً وَلَا كَبِيرَةً إِلَّا أَحْصَاهَا ۚ وَوَجَدُوا مَا عَمِلُوا حَاضِرًا ۗ وَلَا يَظْلِمُ رَبُّكَ أَحَدًا (کهف ۴۹)
🛑از این دو آیه اهمیت ""محاسبه نفس"" معلوم میشود ، در همین راستا امام صادق ع فرمودند ؛
از ما نیست کسی که هر روز حساب خود را رسیدگی نکند ، پس اگر کار نیک کرده از خداوند زیادی آن را بخواهد و اگر کار بدی کرده ،برای آن گناه از خداوند آمرزش بخواهد و به سوی او توبه کند.
✍تفسیران | تفسیر پیام رسانی قرآن 👇
https://eitaa.com/joinchat/3874488522C11ad090f0c
شباهتهای امام حسین(ع) و حضرت یحیی(ع)
- ورق بزنید -
🥀 امام حسین علیه السلام و حضرت یحیی، شباهتهای زیادی به یکدیگر داشتند که برخی از آنها را برایتان آماده کردیم. این محتوا، برشی از کتاب "رستاخیز حسین" است.
࿐჻ᭂ🍃🖤🍃჻ᭂ࿐
#محرم #امام_حسین #امام_زمان
@tafsiran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 سخنان قابل توجه آیت الله جوادی آملی در مورد امر به معروف و نهی از منکر
🚥نگاهی به آیات ۳۰ و ۳۱ سوره نور
🔻مساله امر به معروف، غیر از مساله تعلیم و تبلیغ و امثال ذلک است. تعلیم برای این است که ما جاهل را عالم کنیم. تبلیغ برای این است که اگر به او نرسیده، به او برسانیم . تنبیه غافل این است که اگر او غفلتی دارد، متوجه اش کنیم .
🔻اما امر به معروف برای این است که کسی عالماً عامداً دارد گناه می کند. او که جاهل نیست، او که غافل نیست، او که ساهی [سهو کننده] و ناسی [ فراموش کننده] نیست ما آیه و روایت بخوانیم.
هر کدام از این ها باشد، دیگر داخل در مساله امر به معروف و نهی از منکر نیست.
🔻امر به معروف برای جایی است که کسی عالماً عامداً دارد گناه می کند. آن وقت ما دیگر معلم نیستیم؛ ما مرشد نیستیم؛ ما مبشر نیستیم؛ ما منذر نیستیم؛ ما فرمانده ایم؛ امر می کنیم. بر او واجب است که حرف ما را گوش دهد. چون ما داریم امر می کنیم.
🔻اگر ما به کسی گفتیم #عفاف را رعایت بکن، رعایت نکرد، ۲ تا گناه کرد؛ یکی " قُلْ لِلْمُؤْمِنِينَ " را عمل نکرد. یکی فرمان ما را اطاعت نکرد.
این که فرمود: " المُؤمِنونَ وَالمُؤمِناتُ بَعضُهُم أَولِياءُ بَعضٍ " ما ولایت داریم نسبت به یکدیگر؛ ولی یکدیگر هستیم. مولّی علیه باید حرف ولی را گوش دهد.
🔴تفسیران | تفسیر پیام رسانی قرآن 👇
https://eitaa.com/joinchat/3874488522C11ad090f0c
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎼 قرائت فصیح آیه را بیاموزیم |بقره 40
☆☆ #بقره40 صفحه ۷ قرآن ☆☆
🪜 همین یک آیه را حفظ می کنیم.
🚥📿 ترجمه کلمه به کلمه | بقره ۴۰
#يَا ای #بَنِي_إِسْرَائِيلَ نوادگان اسرائیل #اذْكُرُوا یاد کنید #نِعْمَتِيَ نعمت مرا #الَّتِي که #أَنْعَمْتُ ارزانی داشتم #عَلَيْكُمْ بر شما #وَأَوْفُوا و وفا کنید #بِعَهْدِي به پیمان من #أُوفِ تا من وفا کنم #بِعَهْدِكُمْ به پیمان شما #وَإِيَّايَ و تنها از من #فَارْهَبُونِ بترسید
📕 تفسیر پیامرسانی و کوتاه || بقره ۴۰
♨️ چرا بنی اسرائیل ؟
در آیه قبل خطاب به انسانها گفته شد که حتماً از طرف خداوند پیامبرانی خواهد آمد و تنها راه رفع نگرانی همه انسانها پیروی از هدایت الهی هست.
در این آیه روی سخن با بنی اسرائیل(همه اهل کتاب از یهودی و مسیحی ) است که خداوند برای آنها بیشتر از همه اقوام پیامبر فرستاده است و از این جهت بر سایر انسانها برتری داده است ، پس هر سخنی که به بنی اسرائیل گفته شود به طریق اولی شامل پیروان حضرت رسول هم خواهد بود.
☀️هدف خداوند از یادآوری نعمتها چیست ؟
لذا همه نعمتهای خود را به یاد آنها می اندازد که اول بدانند همه نعمتها از خداوند هست و او هم آفریننده نعمتهاست و هم رساننده نعمتها و با یادآوری این نعمتها که از جمله نجات آنها از دست فرعون ، ارسال پیامبران ، نازل کردن مرغ بریان و سایر نعمتهاست آنها را به یاد صاحب و ولیّ نعمت خود بیاندازد .
پس وقتی به یادشان آمد که صاحب و ولیّ نعمت آنها کیست ، به یادشان می آید که خداوند این نعمتها را به خاطر وساطت پیامبران به آنها داده است و از آنها عهد گرفته که پیرو آنها باشند.
⛱ وفای به کدام عهد ؟
در قبال این نعمتها اگر بخواهند راه بی وفایی بروند که همان بیعت با پیامبران و پیروی از آنها و همینطور تصدیق پیامبر خاتم ص هست خداوند نیز دیگر وفای به عهد خود که همان نجات و رساندن فیض و نعمت ابدی به آنهاست ، نخواهد کرد.
🪞مانع اصلی در وجود انسان ها برای دینداری چیست؟
مانع اساسی وفای به عهد انسان همیشه ترس بوده است ، ترس از قدرت دیگران ، ترس از فقر ، ترس از نرسیدن به عزت ، ترس از ریزش تعداد فالوور و سایر ترسها ، لذا به آنها می گوید در جهان از هیچ چیز و هیچ کس و هیچ قدرتی جز من نترسید و فقط و فقط از من بترسید.
♨️ بر گرفته از : #تفسیر_تسنیم
✍ #کانال_قرآنی_تفسیران| عضو شوید👇
https://eitaa.com/joinchat/3874488522C11ad090f0c
🚦💮 مفهوم کلمات و عبارات | بقره ۴۰
#بَنِي_إِسْرَائِيلَ = همه نسل حضرت یعقوب و شامل پیروان حضرت موسی و مسیح هم میشود.
#نِعْمَتِيَ = یعنی همه نعمتهای اختصاصی مثل ارسال این همه پیامبر
#وَأَوْفُوا = وفا یعنی تمام کردن هر چیز ، وفای به عهد یعنی پایبندی کامل به آن
#بِعَهْدِي = همان هدایتها و کتب و پیامبران الهی
#أُوفِ = وفای به عهد خدا مشروط است و البته صددرصدی
#وَإِيَّايَ = فقط از من ، انحصار هست یعنی مومن کامل کسی هست که از غیر خدا مثل صاحب کارش و قدرتها و پولدارها و مدیرها و حکومتها ترسی نداشته باشد.
#فَارْهَبُونِ = رهب ترسی همراه با اضطراب هست.
♨️ بر گرفته(نکته برداری ، ساده نویسی) از : #تفسیر_تسنیم
✍ #کانال_قرآنی_تفسیران| عضو شوید👇
https://eitaa.com/joinchat/3874488522C11ad090f0c
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⛔ #وَإِيَّايَ_فَارْهَبُونِ
آن دو مرد اسرائیلی که از سگ حقیرترند ، سگشان را برای دریدن آن پدر و پسر نمازگزار می فرستند ، اما آن سگ می فهمد آنچه را آن دو بنی اسراییل قادر به فهم آن نیستند. (اگر فیلم واقعی باشد).
آیا اینها به عهدی که با خدا بستند وفادار بودند که خداوند هم آنها را مشمول رحمت کند ، قطعا چیزی جز آتش تحقیر کننده نصیبشان نخواهد شد.
✍ #کانال_قرآنی_تفسیران| عضو شوید👇
https://eitaa.com/joinchat/3874488522C11ad090f0c
40.mp3
2.61M
💮 تفسیر صوتی استاد قرائتی
✔سوره بقره آیه ۴۰
⏰ ۹ دقیقه
✍به کانال قرآنی تفسیران بپیوندید👇
https://eitaa.com/joinchat/3874488522C11ad090f0c
☀️ #اشاره
در آیه ۴۰ سوره بقره خداوند به عهدی اشاره می کند که از مسحیان و یهودیان گرفته و در تورات و انجیل هم آمده و پایبندی به آن عهد را شرط خدا برای نجات و رحمت خود قرار داده است.
حالا آن عهد چه بوده است ؟
یکی از عهدهایی که خداوند از آنها گرفته بود ایمان به پیامبر اسلام و کتاب او که قرآن هست بوده است .
با این حرکتهایی که در کشورهای مسیحی نشین و با توطئه صهیونیستها انجام می گیرد ، قطعاً عمل آنها مصداق بارز پیمان شکنی با خدا بوده و موجب عذاب ، نابودی و لعنت الهی خواهد شد.