eitaa logo
کانون ادبیات عرب
2.2هزار دنبال‌کننده
110 عکس
24 ویدیو
86 فایل
✍باسمه تعالی 📣 #توجُّه: 🔊استفاده از مطالبِ مذکورِ در کانال، #فقط با ذکر منبع، #مجاز است و در صورت تخطّی پیگرد قانونی دارد. 📝 گروه #بـَـحث_جَنجالے_طَلبگے: ╭─═ঊঈ🔴ঊঈ═─ ⚫️ eitaa.com/joinchat/670302231C6b64d14cba ╰─═ঊঈ🔴ঊঈ═─ 📲پل ارتباطی: 🔵 @Lakhair
مشاهده در ایتا
دانلود
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
⌛️ : 💯امام رضا در روایت مذکور، موردِ رحمت خاصّ قرار دادن عبد را معلَّق به《أَحْيَا أَمْرَنَا》قرار داده اند سپس مراد از 《أَمْرَنَا》را اینگونه بیان داشتند: 《يَتَعَلَّمُ عُلُومَنَا وَ يُعَلِّمُهَا النَّاس》؛ سوال در این است که می توان گفت که علوم ادبی علی الخصوص 《علم صرف، علم نحو و علم بلاغت》از مصادیقِ تعبیرِ 《عُلُومَنَا》هستند؟ یعنی می توان گفت: 《علوم ادبی》، موردِ تایید اهل بیت (علیهم السّلام) واقع شده است که عبد در صورتِ تعلیم و تعلُّم آن ها مورد رحمتِ خاصّ قرار گیرد؟ 👆👈در مقامِ پاسخ از سوالِ فوق، ابتداء روایتی از امام صادق (علیه السّلام) بیان می شود: 👤شیخ صدوق در کتابِ {الخصال} جلد ۱، صفحه ۲۵۸ در این باره می فرماید: «عَن اَسلَمِیّ عَن اَبِیهِ عَن اَبِی عَبدِ الله قال: تَعَلِّمُوْا العَرَبِیَّةَ فَإنَّهَا کلامُ اللّه الَّذِي تکلَّم بِهِ خَلْقَهُ ...»؛ یعنی علومِ زبان عربی را فرا گیرید زیرا همانا زبانِ عربی، کلامِ خداوند متعال است که به واسطه آن با بندگان خود سخن می نماید؛ ✅اگر این روایت در کنار روایتِ امام رضا گذاشته شود، روشن می شود که یکی از مصادیقِ تعبیرِ《عُلُومَنَا》، همان علومِ زبانِ عربی که امام فرمود: 《تَعَلِّمُوْا العَرَبِیَّةَ》 می باشد؛ از طرفی دیگر تمامِ علماء به اتّفاق، معتقدند که ، و از جمله علوم عربی می باشند لذا با این حساب یکی از مصادیقِ تعبیرِ 《عُلُومَنَا》، 《علمِ صرف، نحو و بلاغت》خواهد بود اگر هم روایتِ امام صادق (علیه السّلام) نیز در میان نبود، می توانستیم بگوییم که یکی از مصادیقِ تعبیر 《عُلُومَنَا》،《علم صرف، علم نحو و علم بلاغت》می باشد زیرا قطعاً یکی از مصادیقِ ابزاری که محاسن کلامِ اهل بیت (علیهم السّلام) را به مردم نمایان می گرداند، همین علوم ادبی است زیرا علوم ادبی به عنوان ابزاری برای تفسیر متن لحاظ می شوند و هر فقهی اگر درصدد تفقُّه و اجتهاد در دین باشد و هر مفسّری اگر درصدد تفسیر کلام وحی الهی برآید، می بایست با تعابیر اهل بیت و قرآن کریم که به صورتِ عربی هستند، مانوس باشد و واضح است که اگر مفسّر و یا فقیه علوم ادبی به خصوص علم صرف، نحو و بلاغت را بِتَمَامِهِ به کار نگیرد، خود نمی تواند به محاسن کلام پی ببرد چه برسد به این که بخواهد آن ها را به مردم یاد دهد با این بیان، یکی از نتایجی که از این روایات گرفته می شود، چنین است: {هر عبدی که خواستارِ یاد گرفتنِ علم صرف، نحو و بلاغت به صورتِ مستمرّ باشد و سپس آن ها را فرا گیرد و به دیگران به صورتِ مستمرّ یاد دهد، موردِ رحمتِ خاصّ الهی واقع می شود}. توجُّه گردد همان طور که عرض شد، علوم ادبی به خصوص این سه علمِ شریف، به عنوان ابزاری برای تفسیر متن هستند لذا زمانی که این علوم خدمتگذار و تفسیر کننده قرآن کریم و روایات اهل بیت (علیهم السّلام) در نظر گرفته شوند، آن گاه عظمت، جایگاه و فائده آن ها نمایان می گردد و به سخن مرحوم طبرسی که فرمود:《و : إنّ الإعراب أجلّ علوم القرآن》، پی می بریم. 🔸وَآخِرُ دَعْوَانَا أَنِ الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ🔸
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
کانون ادبیات عرب
📝بررسیِ #ادبی (لُغَتی، صرفی، نحوی و بلاغی) روایت امام رضا (علیه السّلام) که فرمود: {رَحِمَ اللَّهُ ع
⏳⏳ که این سوال را در ذهن شریف دارند که آیا مباحثِ ، در سیرِ کشفِ مراد متکلّم از روایات، چه تاثیر و ارزشی دارند؟، به مطالعه پرسش شماره: ۲۰ که اکنون سنجاق شده است، برآیند؛ 🔵🔵🔵🔍🔵🔵🔵 🌹الّلهُمَّ‌صَلِّ‌عَلَی‌مُحَمَّدٍﷺ وَآلِ‌مُحَمَّدٍﷺوَعَجِّلْ‌فَرَجَهم🌹 🔴🔴🔴🔍🔴🔴🔴 🔍 و خویش را در جهت ارتقاء کانال با در میان بگذارید: 🔺 @Lakhair 🔍☝️☝️🔍 خویش در موردِ پرسش : ۲۰ را و لو در حدّ چند خط به آیدی مذکور اعلام بفرمایید.
✋سلام و عرض ادب 🤲الحمدلله رب العالمین که بحث ادبیِ روایتِ امام رضا (علیه السّلام) که در روزِ پنج شنبه و جمعه در گروه بحث جنجالی بارگذاری شد، تا حدودی توانسته است اوّلاً اصلِ روایت را با مبانیِ ادبی ترجمه نماید و ثانیاً جایگاه و منفعت و عظمتِ اصلی علوم ادبی_علم نحو را به عموم نمایان کند؛ ✍ان شاء الله تمام رفقا سعی کنند آن بحث را مطالعه کنند که خالی از فائده نمی باشد. 👤وجود همانند شما در گروه مایه خرسندی است.
🤲شکر خدا که بحث ادبیِ روایتِ امام رضا (علیه السّلام) که در روزِ پنج شنبه و جمعه در گروه بحث جنجالی بارگذاری شد، تا حدودی توانسته است اوّلاً اصلِ روایت را با مبانیِ ادبی ترجمه نماید و ثانیاً جایگاه و منفعت و عظمتِ اصلی علوم ادبی_علم نحو را به عموم نمایان کند؛ 🔸این که هیئت تحریریّه بحث جنجالی طلبگی اقدام‌ به چنین امری زده است در حقیقت درصدد است که چند هدف را محقّق نماید: ⚫️۱) انعکاسِ کاربردِ علوم ادبی (علمِ صرف، نحو و بلاغت) در روایت بوده است. ⚫️۲) انعکاسِ شان و جایگاه اصلیِ علوم ادبی و این که بدون لحاظ مباحثِ ادبی نمی توان به تفسیر روایت پرداخت. 🔴۳) این که رفقا با مطالعه آن بحث، خویش با روبه رو شدنِ با هر روایتی چنین سیری را در پی بگیرند و خویش به تفسیر ادبی روایت در حدّ وسع خود بپردازند یعنی سیرِ اصلیِ بحث در دست باشد و خویش به واکاویِ روایاتی که با آن ها مواجه می شوند، بپردازند. ✋امّا علی ایّ حال اگر ادبیاتِ عرب روایاتِ اهل بیت (علیهم السّلام) و کلامِ وحیِ الهی، در نظر گرفته شود آن گاه بهتر به سخنِ حضرت آیت الله العُظمی نوریِ همدانی (مد ظلّه) که فرمود: 《هر کس که به ادبیات صرف و نحو خوب نپردازد 50 سال هم‌ درس بخواند به ‌جایی نخواهد رسید》، پی خواهیم ‌بُرد. 🔍امید است دیگر رفقا هم به مطالعه چنین بحثی بپردازند.