R۲۰۱۹۱۱۰۳۱۸۳۲۱۵.aac
18.46M
#تدریس_کتاب_حادی_عشر
#استاد_علی_نظامی_همدانی
#جلسه_ششم
@kashkoolfn
#زندگینامه_استاد_علی_نظامی_همدانی2
🔺خاطره ای از آخوند همدانی🔺
🔸در یکی از روزها سوار تاکسی شدم که به حوزه بروم. راننده تاکسی که مرا میشناخت و عهدهدار ایاب و ذهاب حضرت آیتالله آخوند بود، به من گفت: آقای نظامی سراغ آقا هم برویم؟ من با شعف خاصی جواب مثبت دادم. رفتیم و راننده پیاده شد و آقا بیرون تشریف آوردند. من که جلوی ماشین نشسته بودم به منظور حفظ ادب خواستم پیاده شوم و بر صندلی عقب بنشینم. معظمله فرمودند: آقای نظامی! همانجا بنشینید، نشستم، اما رو به جانب ایشان کج نشستم. وقتی راننده، ماشین را حرکت داد، آقا به من مطلبی فرمودند که بنده معنای حدیث «مخالفاً لهواه، مطیعاً لامر مولاه» را آنجا فهمیدم. معظمله به بنده فرمود: آقای نظامی! تا مدرسه از نظرات شما استفاده کنیم، و بعد از من پرسید: «الطرق الی الله بعدد انفاس الخلائق» به نظر شما صحیح است یا «بعدد انفس الخلائق»؟ من شروع کردم به اظهارنظر، ولی به یاد ندارم که به محضر ایشان چه عرض کردم و ایشان هم چه فرمودند. اما الآن برایتان عرض میکنم: در اینجا اگر بگوییم، أنفاسالخلائق، این میشود که هر نفسی را هر مخلوقی راهی به جانب خداست اما اگر أنفس بخوانیم، معنا این است که نفس و ذات هر مخلوقی راهی است برای شناختن خدا. الآن اضافه میکنم که جمع این دو تعبیر هم ممکن است و آن، این است که هر صاحب نَفْسی صاحب نَفَسهایی است، در نتیجه هر مخلوق خودش به منزله شاهراه و راه اصلی، ولی هر نَفَسش به مانند یک راه فرعی منشعب شده از اوست.
🔸آنچه از نقل این قضیه بهدست میآيد سه حقیقت است؛ اول، مخالفت ایشان با هوا که با حضور راننده، ایشان قیافه نگرفتند و متواضعانه تعبیر «از شما استفاده شود» را بیان فرمودند. دوم، تشویق به طلاب است که ایشان نسبت به این موضوع بسیار تأکید و اصرار داشتند. نتیجه سوم، اینکه ایشان بالاخره مرا اهل فضل میدانستند.
@kashkoolfn
#زندگینامه_استاد_علی_نظامی_همدانی2
🔸مرحوم آقای تألهی استعدادم را در منظومه میدانست، و مصر بودند که بنده را به فقه و اصول علاقهمند کنند، ولی بنده اثر نپذیرفتم، با اینکه وظیفه است علاقه شرعی داشته باشیم، ولی بنده علیرغم استعداد وافری که داشتم، علاقه علمی به فقه و اصول پیدا نکردم. معظمله این ابیات را که از منظومه مرحوم بحرالعلوم در فقه است را میخواندند:
و ان علم الفقه فی العلوم * کالقمر البازغ فی النجوم
بنوره من بعد شمس المرفه * معالم الدین غدت منکشفه
🔸بنده زیاد به مسجد مرحوم آقای تألهی میرفتم، یک شب از مسجد بیرون آمدیم، شخصی چراغ توری را پیشاپیش ایشان حرکت میداد که من مقداری تند به محضر ایشان عرض کردم: حاج آقا شما این سهم مبارک امام را برای این صرف کردهاید که فقط نماز بخوانید و بروید؟ ایشان به زبان محلی آن روز همدان صحبت میکردند که فرمودند: شی بکنم؟ عرض کردم: بعد از نماز بحثی از تفسیر و اخلاق و فواید دیگر بفرمایید، ایشان پذیرفتند و تا مدتی تفسیر میفرمودند.
🔸از شخصیتهایی که در مباحث کلامی و اعتقادی از ایشان استفاده کردهام، مرحوم آقای آتقی ایزدی اعلی الله مقامه بود. او مبلغ و سخنران بسیار عالی همدان و از متمولین بود. هر سه وعده را هم تبلیغ میکردند. در مسجد شریف الملک بعد از نماز صبح، اخلاق و در مسجد جامع بعد از نماز ظهرین، احکام میگفتند و بعد از نماز عشائین نیز در مسجد جامع عقاید میگفتند، به اضافه جلسات هفتگی او معروف بود و جمع زیادی از مردم در برنامههای تبلیغی او حاضر میشدند. روزهای پنجشنبه مباحث اعتقادی را بیان میکردند. بنده در دوران تحصیل، در جلسات ایشان زیاد شرکت میکردم و ایشان هم نقشی در تربیت بنده داشتند.
@kashkoolfn
R۲۰۱۹۱۱۰۴۱۸۲۹۱۷.aac
12.98M
#تدریس_کتاب_حادی_عشر
#استاد_علی_نظامی_همدانی
#جلسه_هفتم
@kashkoolfn
R۲۰۱۹۱۱۰۵۱۸۲۱۱۰.aac
15.62M
#تدریس_کتاب_حادی_عشر
#استاد_علی_نظامی_همدانی
#جلسه_هشتم
@kashkoolfn
20.01M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔸سر تاکید دین بر طلب علم
🔹آیت الله جوادی آملی حفظه الله
@kashkoolfn
R۲۰۱۹۱۱۰۹۱۸۲۸۳۶.aac
12.79M
#تدریس_کتاب_حادی_عشر
#استاد_علی_نظامی_همدانی
#جلسه_نهم
@kashkoolfn
#زندگینامه_استاد_علی_نظامی_همدانی3
🔺تالیفات🔺
🔸بعد از رحلت مرحوم آیتاللهالعظمی آخوند در سال 1357 به فکر تألیف افتادم. اولین کتابی که تألیف کردم، کتابی بود تحت عنوان «سیمای ائمه(ع) در شرح زیارت جامعه» در سه جلد که به دلیل مسایل مالی، نسخه جلد اول آن بیشتر چاپ شد، اما معالاسف جلد دوم و سوم با تعداد کمتری منتشر شدند. مطالب را بنده از کتابهای مختلف جمعآوری نمیکردم، بلکه به تعبیر استادمان مرحوم حاج شیخ نوح، روی خلاقیت خود بنده بود.
🔸کتاب دیگری بهنام «شرح مثنوی عفیف» تألیف کردم که شامل اشعار فارسی در مسایل گوناگون موضوع عفت و شاخ و برگ دادن به قضیهای بود که اتفاق افتاده بود. در آن کتاب ذیل هر بیتی داستان مناسب تاریخی و آیات و روایات مناسب را ذکر کردم.
🔸کتاب بعدی بنده «گلزار عفت» است که متن آن، همان کتاب شرح مثنوی عفیف است که بهصورت مبسوطتر و همراه با شرح و بسط بیشتری نوشته شد. اشعار متن این کتابها از بنده بود که بهدنبال هر بیت، مطلب مناسبی را ذکر کردهام که مطلع آن، این بیت است:
گوش کن ای دوست عفت نامهای *** گرچه این شعر است و تو علامهای
🔹ضمنا کتاب گلزار عفت این استاد در جشنواره حجاب و عفاف سپاه انصار الحسین(علیه السلام) همدان و شورای فرهنگی وزارت ارتباطات و فن آوری اطلاعات به عنوان برترین اثر معرفی و موفق به دریافت لوح بلورین شد.
🔸کتاب دیگر بنده «سیمای دین در آینه عقل و نقل» است.
@kashkoolfn
#زندگینامه_استاد_علی_نظامی_همدانی3
🔺 تالیفات 🔺
🔸کتاب دیگری تحت عنوان «شرح نوین بر کلمات قصار امیرالمؤمنین» از بخش سوم نهجالبلاغه و با شرح موضوعی همراه با قصیده مفصلی در وصف نهجالبلاغه در ابتدای آن نوشتم، با این مطلع:
نهجالبلاغه منهج علم است و عرفان * نهجالبلاغهخوان اخلاص است و ایمان
🔸کتاب دیگری تحت عنوان «المعارفالرافعة فی شرح زیارةالجامعة» نوشتم که آن را آستان قدس به چاپ رساند.
🔸کتابی کم حجم بهنام «فیضالحرمین فی شرح منظومةالثقلین» دارم که کتابی بهصورت شرح و متن است. متن آن ابیاتی عربی به سبک ارجوزه و به ترتیب حروف الفباست و در توضیح هر بیتی مطالب لازم و ابیاتی آورده شده است. دلیل نامگذاری این کتاب به فیض الحرمین از این جهت است که شروع سرودن این ابیات در مکه مکرمه بوده است.
🔸کتابی در حدود 104 صفحه به زبان عربی و پر محتوا بهنام «الایمانالمنجی» هم نوشتهام. بنده از روی این کتاب درس گفتهام و اگر دستم میرسید مطالبی به آن اضافه میکردم. انسان بر اساس ابعاد عقلی، بدنی و عاطفی آفریده شده است و الایمانالمنجی هم بر اساس ابعاد اعتقادی، عملی و اخلاقی تألیف شده است، از این جهت نام آن، الایمانالمنجی تعیین شده است. در آنجا شرایط ایمانی منجی را پنج شرط ذکر کردهایم: استقلال، استقرار، استمرار، استجماع و استعمال؛ الاستقلال ضدالتقلید، الاستقرار ضدالتزلزل، الاستمرار ضدالزوال، الاستجماع ضدالتبعیض فی متعلقاتالایمان والاستعمال ضدالاهمال هستند. در استعمال، کلیات و رئوسی از فقه آوردهام.
🔸بنده به دفعات کتاب شرح باب حادیعشر معروف را تدریس کردهام و تعلیقههایی به آن اضافه کردهام که جامعه مدرسین آن را به چاپ رسانده است.
🔸در حال حاضر مشغول نگارش دو کتاب، بهنامهای ذخیرةالحشر فی تعالیق و اضافاة علی باب حادیعشر المعروف و دیگری چشمه خضر که شرح و تحلیل وصایای رسول خدا به ابوذر غفاری است، هستم که در حال اتمام هستند.
🔸همچنین کتاب دیگری تحت عنوان «گنج رباعی» دارم که نزدیک به چهارصد رباعی در موضوعات مختلف در آن ذکر شده و با بسط و توسعه بهنام هزار رباعی درآمده و شامل 1020 رباعی شامل موضوعات فلسفی، کلامی، تربیتی، اخلاقی و امثال اینهاست.
رباعیات فلسفی آن این است:
در حیرتم از دشت عدم آمدهام؟ * یا اینکه از گلزار قدم آمدهام؟
با هستی مستمر کنون موجودم؟ * یا لحظه به لحظه دم به دم آمدهام؟
رباعیات کلامی:
برهان حدوث با وجوب و امکان * هم نظم و ضرورت از جمیع ادیان
جنبش ز طبیعیان و کشف از عرفا * اثبات کند هستی خلاق جهان
در این رباعی شش دلیل بر اثبات وجود خدا ذکر شده است.
@kashkoolfn
R۲۰۱۹۱۱۱۱۱۸۲۳۴۴.aac
16.92M
#تدریس_کتاب_حادی_عشر
#استاد_علی_نظامی_همدانی
#جلسه_یازدهم
@kashkoolfn
R۲۰۱۹۱۱۱۲۱۸۱۲۱۸.aac
17.69M
#تدریس_کتاب_حادی_عشر
#استاد_علی_نظامی_همدانی
#جلسه_دوازدهم
@kashkoolfn