#زندگینامه_استاد_علی_نظامی_همدانی2
🔸مرحوم آقای تألهی استعدادم را در منظومه میدانست، و مصر بودند که بنده را به فقه و اصول علاقهمند کنند، ولی بنده اثر نپذیرفتم، با اینکه وظیفه است علاقه شرعی داشته باشیم، ولی بنده علیرغم استعداد وافری که داشتم، علاقه علمی به فقه و اصول پیدا نکردم. معظمله این ابیات را که از منظومه مرحوم بحرالعلوم در فقه است را میخواندند:
و ان علم الفقه فی العلوم * کالقمر البازغ فی النجوم
بنوره من بعد شمس المرفه * معالم الدین غدت منکشفه
🔸بنده زیاد به مسجد مرحوم آقای تألهی میرفتم، یک شب از مسجد بیرون آمدیم، شخصی چراغ توری را پیشاپیش ایشان حرکت میداد که من مقداری تند به محضر ایشان عرض کردم: حاج آقا شما این سهم مبارک امام را برای این صرف کردهاید که فقط نماز بخوانید و بروید؟ ایشان به زبان محلی آن روز همدان صحبت میکردند که فرمودند: شی بکنم؟ عرض کردم: بعد از نماز بحثی از تفسیر و اخلاق و فواید دیگر بفرمایید، ایشان پذیرفتند و تا مدتی تفسیر میفرمودند.
🔸از شخصیتهایی که در مباحث کلامی و اعتقادی از ایشان استفاده کردهام، مرحوم آقای آتقی ایزدی اعلی الله مقامه بود. او مبلغ و سخنران بسیار عالی همدان و از متمولین بود. هر سه وعده را هم تبلیغ میکردند. در مسجد شریف الملک بعد از نماز صبح، اخلاق و در مسجد جامع بعد از نماز ظهرین، احکام میگفتند و بعد از نماز عشائین نیز در مسجد جامع عقاید میگفتند، به اضافه جلسات هفتگی او معروف بود و جمع زیادی از مردم در برنامههای تبلیغی او حاضر میشدند. روزهای پنجشنبه مباحث اعتقادی را بیان میکردند. بنده در دوران تحصیل، در جلسات ایشان زیاد شرکت میکردم و ایشان هم نقشی در تربیت بنده داشتند.
@kashkoolfn
R۲۰۱۹۱۱۰۴۱۸۲۹۱۷.aac
12.98M
#تدریس_کتاب_حادی_عشر
#استاد_علی_نظامی_همدانی
#جلسه_هفتم
@kashkoolfn
R۲۰۱۹۱۱۰۵۱۸۲۱۱۰.aac
15.62M
#تدریس_کتاب_حادی_عشر
#استاد_علی_نظامی_همدانی
#جلسه_هشتم
@kashkoolfn
20.01M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔸سر تاکید دین بر طلب علم
🔹آیت الله جوادی آملی حفظه الله
@kashkoolfn
R۲۰۱۹۱۱۰۹۱۸۲۸۳۶.aac
12.79M
#تدریس_کتاب_حادی_عشر
#استاد_علی_نظامی_همدانی
#جلسه_نهم
@kashkoolfn
#زندگینامه_استاد_علی_نظامی_همدانی3
🔺تالیفات🔺
🔸بعد از رحلت مرحوم آیتاللهالعظمی آخوند در سال 1357 به فکر تألیف افتادم. اولین کتابی که تألیف کردم، کتابی بود تحت عنوان «سیمای ائمه(ع) در شرح زیارت جامعه» در سه جلد که به دلیل مسایل مالی، نسخه جلد اول آن بیشتر چاپ شد، اما معالاسف جلد دوم و سوم با تعداد کمتری منتشر شدند. مطالب را بنده از کتابهای مختلف جمعآوری نمیکردم، بلکه به تعبیر استادمان مرحوم حاج شیخ نوح، روی خلاقیت خود بنده بود.
🔸کتاب دیگری بهنام «شرح مثنوی عفیف» تألیف کردم که شامل اشعار فارسی در مسایل گوناگون موضوع عفت و شاخ و برگ دادن به قضیهای بود که اتفاق افتاده بود. در آن کتاب ذیل هر بیتی داستان مناسب تاریخی و آیات و روایات مناسب را ذکر کردم.
🔸کتاب بعدی بنده «گلزار عفت» است که متن آن، همان کتاب شرح مثنوی عفیف است که بهصورت مبسوطتر و همراه با شرح و بسط بیشتری نوشته شد. اشعار متن این کتابها از بنده بود که بهدنبال هر بیت، مطلب مناسبی را ذکر کردهام که مطلع آن، این بیت است:
گوش کن ای دوست عفت نامهای *** گرچه این شعر است و تو علامهای
🔹ضمنا کتاب گلزار عفت این استاد در جشنواره حجاب و عفاف سپاه انصار الحسین(علیه السلام) همدان و شورای فرهنگی وزارت ارتباطات و فن آوری اطلاعات به عنوان برترین اثر معرفی و موفق به دریافت لوح بلورین شد.
🔸کتاب دیگر بنده «سیمای دین در آینه عقل و نقل» است.
@kashkoolfn
#زندگینامه_استاد_علی_نظامی_همدانی3
🔺 تالیفات 🔺
🔸کتاب دیگری تحت عنوان «شرح نوین بر کلمات قصار امیرالمؤمنین» از بخش سوم نهجالبلاغه و با شرح موضوعی همراه با قصیده مفصلی در وصف نهجالبلاغه در ابتدای آن نوشتم، با این مطلع:
نهجالبلاغه منهج علم است و عرفان * نهجالبلاغهخوان اخلاص است و ایمان
🔸کتاب دیگری تحت عنوان «المعارفالرافعة فی شرح زیارةالجامعة» نوشتم که آن را آستان قدس به چاپ رساند.
🔸کتابی کم حجم بهنام «فیضالحرمین فی شرح منظومةالثقلین» دارم که کتابی بهصورت شرح و متن است. متن آن ابیاتی عربی به سبک ارجوزه و به ترتیب حروف الفباست و در توضیح هر بیتی مطالب لازم و ابیاتی آورده شده است. دلیل نامگذاری این کتاب به فیض الحرمین از این جهت است که شروع سرودن این ابیات در مکه مکرمه بوده است.
🔸کتابی در حدود 104 صفحه به زبان عربی و پر محتوا بهنام «الایمانالمنجی» هم نوشتهام. بنده از روی این کتاب درس گفتهام و اگر دستم میرسید مطالبی به آن اضافه میکردم. انسان بر اساس ابعاد عقلی، بدنی و عاطفی آفریده شده است و الایمانالمنجی هم بر اساس ابعاد اعتقادی، عملی و اخلاقی تألیف شده است، از این جهت نام آن، الایمانالمنجی تعیین شده است. در آنجا شرایط ایمانی منجی را پنج شرط ذکر کردهایم: استقلال، استقرار، استمرار، استجماع و استعمال؛ الاستقلال ضدالتقلید، الاستقرار ضدالتزلزل، الاستمرار ضدالزوال، الاستجماع ضدالتبعیض فی متعلقاتالایمان والاستعمال ضدالاهمال هستند. در استعمال، کلیات و رئوسی از فقه آوردهام.
🔸بنده به دفعات کتاب شرح باب حادیعشر معروف را تدریس کردهام و تعلیقههایی به آن اضافه کردهام که جامعه مدرسین آن را به چاپ رسانده است.
🔸در حال حاضر مشغول نگارش دو کتاب، بهنامهای ذخیرةالحشر فی تعالیق و اضافاة علی باب حادیعشر المعروف و دیگری چشمه خضر که شرح و تحلیل وصایای رسول خدا به ابوذر غفاری است، هستم که در حال اتمام هستند.
🔸همچنین کتاب دیگری تحت عنوان «گنج رباعی» دارم که نزدیک به چهارصد رباعی در موضوعات مختلف در آن ذکر شده و با بسط و توسعه بهنام هزار رباعی درآمده و شامل 1020 رباعی شامل موضوعات فلسفی، کلامی، تربیتی، اخلاقی و امثال اینهاست.
رباعیات فلسفی آن این است:
در حیرتم از دشت عدم آمدهام؟ * یا اینکه از گلزار قدم آمدهام؟
با هستی مستمر کنون موجودم؟ * یا لحظه به لحظه دم به دم آمدهام؟
رباعیات کلامی:
برهان حدوث با وجوب و امکان * هم نظم و ضرورت از جمیع ادیان
جنبش ز طبیعیان و کشف از عرفا * اثبات کند هستی خلاق جهان
در این رباعی شش دلیل بر اثبات وجود خدا ذکر شده است.
@kashkoolfn
R۲۰۱۹۱۱۱۱۱۸۲۳۴۴.aac
16.92M
#تدریس_کتاب_حادی_عشر
#استاد_علی_نظامی_همدانی
#جلسه_یازدهم
@kashkoolfn
R۲۰۱۹۱۱۱۲۱۸۱۲۱۸.aac
17.69M
#تدریس_کتاب_حادی_عشر
#استاد_علی_نظامی_همدانی
#جلسه_دوازدهم
@kashkoolfn
#زندگینامه_استاد_علی_نظامی_همدانی4
🔸حدود یکی دو سال بعد از ورود به حوزه شروع به منبر کردم، الحمدلله در دوران انقلاب مطالبی را روی منابر میگفتم که اگر مسئله نابینایی بنده نبود، ساواک پوست بنده را از کاه پر میکرد؛ چراکه به جای اعلیحضرت، اعلی زردک میگفتم! گاهی بنده را میبردند یا ممنوعالمنبر مینمودند.
🔸بنده به موجب آیات و روایات و به موجب عقل که حجتش ذاتی است، ولایت فقیه را با همان وسعتی که برای امام معصوم علیه السلام هست باور دارم؛ که از جمله جامعین شرایط، رهبر راحل انقلاب و مقام معظم رهبری مدظله العالی هستند.
🔸در مورد انقلاب عزیز و از آغاز محاصره بیت امام خمینی در نجف و حوادث بعدی اشعاری را با بیشاز صد بیت به سبک ارجوزه و با نام «الثورة الخمینیه» به عربی سرودم که در آن به قضایای سفر امام خمینی به کویت و فرانسه، توطئههای صورت گرفته علیه ایشان، ملاقاتها و مصاحبههای ایشان در پاریس، درباره قانون اساسی، درباره قضایای منافقین، فرار شاه معدوم، رأیگیری، انتخاب خبرگان، تشکیل جمهوری اسلامی، دولت موقت، شهادت بزرگان همچون مطهری، بهشتی، مفتح، رجایی و باهنر، درباره جنگ و دوران دفاع مقدس اشاره شده است.
@kashkoolfn
#زندگینامه_استاد_علی_نظامی_همدانی4
🔸مناسب است که افرادی متتبع و محقق باشند تا قضایا و حوادثی را که من در این منظومه آوردهام را بهصورت نثر و مبسوط ذیل هر بیتی بنویسند. گزیدهای از «الثورة الخمینیه«
فهذه أرجوزة مقتصر * نبدأها من وقعه المحاصره
قد حوصرت دار الزعیم الأعظم * علامه المجتهد المعظم
من عُرف أعدی عدو الشاه * لأنه عدو دین الله
و النصر و العزه و التأیید * علی الخمینی قائد الرشید
کذا علی أتباعه الأحرار * حسبهم الله و نعم الباری
أرجو من الله دوام عمره * و أسئل الله صلاح أمره
إنک إن سئلته مراما * مرامه الحکومه اسلاما
و طرد جمهوریه و السلطنه * قاتلتی شریعه المطهره
فی دعوه الناس إبی إجتهاد * یدعوا إلی الإتفاق و الإتحاد
یغادر الباریس للتهران * بعد فرار الشاه من ایران
فر فرار الثعلب من أسد * أبقی لنفسه نفور الأبد
فاستقبل الأنام بإحتشام * من الزعیم النائب الإمام
من بعده خامنهای قد اصطفی * من أهل بیت العصمه و الشرف
عصمه الله من الخطاء * و مکر سوفیاتی و آمریکایی
شکراً لمنعم المعز المکرم * بحفظ قائد الجلیل الأکرم
یا مهلک الأعداء معز الأولیاء * یا واضع المستکبرین الأشقیاء
حقق له الرجاء و الأمنیه * بعزه الأعزه البریه
🔸موقعی که خبر رحلت مرحوم حاج آقا مصطفی خمینی به همدان رسید، بنا شد که مجلس فاتحهای برای ایشان در شهر مریانج که از توابع همدان هست، برگزار شود. برای سخنرانی از منبریهای مختلف دعوت کردند که نپذیرفتند، به من زنگ زدند و من رفتم، جمعیت قابل توجهی حاضر بود. من آنجا نام مبارک مرحوم امام را مطرح کردم، و صریحاً آثار وجودی مرحوم امام را شمردم که از بارزترین آثار ایشان، وجود شریف مرحوم حاج آقا مصطفی بود.
🔸این خاطره سیاسی بنده است، اما خاطره علمی بنده: در ایام جنگ تحمیلی مسئول بسیج منطقه به بنده گفت: در یکی از پادگانها، عدهای از دانشگاهیان برای آموزش نظامی حضور پیدا میکنند و شما بهعنوان آموزش عقیدتی برای آنها صحبت کنید. باید عرض کنم که از موفقترین امور تبلیغی بنده آنجا بود. بنده در آن جلسات برای اثبات وجود خدا دلیل نظم را مطرح کردم، یکی از دانشجوها که شاید استاد دانشگاه هم بود یا الان شده باشد، اشکال فیلسوف غربی بهنام هیوم را مطرح کرد و گفت: دلیل نظم، استقرایی است و دلیل استقرایی، اطمینان بخش نیست، بنابراین از دلیل نظم بگذرید. عرض کردم که آن فیلسوف غربی اشتباه کرده است، دلیل نظم، یک دلیل قیاسی است و آن را توضیح دادم و بعداً هم این مطلب را به نظم درآوردم که یک شعر بلندی است. بنده نظم را تعریف کردم و با این تعریفی که از نظم ارائه دادم، جواب آن فیلسوف هم داده شد و ثابت میشود که دلیل نظم، اطمینانآور و قیاسی است.
🔸خاطره ادبی که فراموش کردم آنرا عرض کنم این است که مرحوم آیتاللهالعظمی آخوند، غزل بسیار زیبایی راجع به دل دارد که اینطور آغاز میشود:
به خرابات روم بهر نگهداری دل * تا بر پیر کنم شکوه ز بیماری دل
در آخر این غزل زیبا ایشان تخلص خودشان را اینطور مطرح کردند:
ای فنا! چاره دردت نتوان کرد مگر * اشک خونین و دعای سحر و زاری دل
@kashkoolfn