گزارش خبری تحلیلی کیهان
🔰 اصحاب یأس و ناامیدی دست از سر رئیسجمهور بردارند!
🔸افراطیون مدعی اصلاحات که در پی انداختن دولت در چاه اعتماد به دشمن، تعطیل کردن توانمندیها، بر باد دادن فرصتهای کشور پای وعدههای دروغ آمریکا، شرطی کردن اقتصاد، به بنبست کشاندن دولت و عقبگرد اقتصادی کشور هستند، باید دست از سر رئیسجمهور بردارند و دور او را خالی کنند.
🔸اصحاب «ما نمیتوانیم» دور رئیسجمهور را گرفتهاند. آنها طیفی هستند که در دولت اشرافیت آلوده مدعی اصلاحات ـ اعتدال کشور را به نحوی دچار عقبگردی کردند که برخی دولتمردان دولت روحانی میگفتند شاید شش هفت سال طول بکشد تا به درآمدها و رشد اقتصادی هفت سال قبل برسیم.
🔸اگر کسانی اقتصاد و صنعت و مدیریت کشور را در شرایطی که از تحریمها عبور کرده بود و دستاوردهای خیرهکننده داشت، مطابق خواست دشمن و دیکتههایش در برجام و با سوء مدیریت عمدی زمین زدند، امروز هم با همان تحلیلها جلوی چشم مردم، امنیت روانی جامعه را هدف قرار میدهند، یأسپراکنی میکنند و میخواهند کشور را دچار عقبگرد دوباره کنند، طبق فرمایش رهبر حکیم انقلاب مرتکب جرم شدهاند و بایسته برخورد هستند.
🔸آیا به این دلیل که آنها امروز در دولت مسئولیت گرفتهاند، مصونیت قضائی پیدا کردهاند و نباید با آنها برخورد کرد؟ باید اجازه داد بار دیگر عرصه زندگی را بر مردم تنگ کنند و نارضایتی تولید کنند؟ مسئولان ذیصلاح باید توجه کنند که در صورت کوتاهی در برخورد با چنین افرادی، خود در جرم آنها شریک خواهند بود و باید در محضر حق و مردم پاسخگو باشند.
#تیتر_یک
#سرویس_سیاسی
https://kayhan.ir/001GkR
@Kayhan_online
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 جان باختن ۲۸ نفر در اثر خروج هواپیما از باند در کره جنوبی
🔸خبرگزاری یونهاب کره جنوبی، به نقل از پلیس و آتشنشانی این کشور بامداد امروز یکشنبه اعلام کرد یک هواپیمای مسافربری کره جنوبی از باند منحرف و با حصار فرودگاهی در شهر موان، واقع در جنوب غربی این کشور برخورد کرده است که در اثر آن، تاکنون ۲۸ نفر جان باختهاند.
@Kayhan_online
کیهـــان آنلاین
🎥 جان باختن ۲۸ نفر در اثر خروج هواپیما از باند در کره جنوبی 🔸خبرگزاری یونهاب کره جنوبی، به نقل از پ
🔰 ۱۷۹ سرنشین هواپیمای کره جنوبی کشته شدهاند
🔸مقامات آتشنشانی کرهجنوبی اعلام کردند که به جز ۲ نفر، بقیه ۱۸۱ سرنشین هواپیمای سانحهدیده در فرودگاه شهر «موان» جانشان را از دست دادند.
🔸این هواپیمای شرکت «ججو ایر» کرهجنوبی که از مبدا بانکوک در حرکت بود، هنگام فرود در موان از باند منحرف شد و با حصار فرودگاه برخورد کرد و آتش گرفت. در این هواپیما، ۱۷۵ مسافر و ۶ خدمه پرواز حضور داشتند.
@Kayhan_online
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 سازمان هواشناسی برای اغلب مناطق کشور کاهش دما پیشبینی کرد
@Kayhan_online
🔰 مردم ۱۴۰۳ همان مردم ۹ دی ۸۸ هستند (۱)
👤 #حسن_رشوند
🔸امروز سالروز نهم دی یکی از مقاطع پرفروغ تاریخ جمهوری اسلامی است که سبب شد بار دیگر مردم برای صیانت از ارزشهای انقلاب و مانایی آن فوج فوج به صحنه بیایند. حماسه ۹ دی نشان داد که کنش سیاسی در جامعه ایران بیش از هر جامعهای بر محور ارزشها و ضدارزشها در جریان است. بنابراین پیروزی یا شکست نیروهای انقلابی در میزان تلاش آنها در زنده نگه داشتن ارزشهاست و البته رشد ارزشها زمانی ممکن است که توانایی آنها در حل مشکلات جامعه را بتوانیم فعلیّت بخشیم. با این نگاه، ۹ دی حاوی درسهای زیادی برای دیروز، امروز و فردای ما است.
🔻۱- یکی از مهمترین اهداف دشمن علیه جمهوری اسلامی همواره تخریب اقتدار نظام در نزد افکار عمومی است. حماسه 9 دی این درس را داد که باید با قاطعیت در مقابل هرگونه تخریب حاکمیت سیاسی و وجهه نظام ایستادگی کرد و البته این ایستادگی بیش از آنکه نیاز به قوه قهریه باشد، بهرهگیری از گفتمان بصیرت و روشهای دیگر؛ شامل اقدامات رسانهای، حل مشکلات اقتصادی، برخورد قاطع با عناصر نفوذی و... شامل میشود. این موضوع برای ملتی که بارها حوادث مختلف را در این سرزمین دیده و پیامدهای خطرناک انفعال در مقابل تخریب اقتدار نظام سیاسی خود را لمس کرده، قابل درک است که در مقابل زیر سؤال رفتن اقتدار قانونی نظام بیتفاوت نباشد. ۹ دی نشان داد که مردم هرگونه حرکتی که منجر به تغییر نظام سیاسی شود را تحمل نمیکنند و در مقابلِ خنّاسانی که چنین هدفی را دنبال میکنند، ایستادگی خواهند کرد. از اینرو، دفاع مقتدرانه از حاکمیت سیاسی و حتی برخورد قاطع با جماعتی هرج و مرجطلب که متأثر از رسانههای بیگانه، خواستههای سیاسی نامعقول و غیرمنطقی خود را با تعرض به حقوق مادی و معنوی مردم فریاد میزدند، موضوعی است که مردم از انقلابی و غیرانقلابی در ۹ دی در مقابل آن ایستادند و باب آن را بستند.
🔻۲- حماسه ۹ دی به ما یاد داد که مردم ایران حساسیت ویژهای برای بحث امنیت ملی خود قائلند. این موضوع در شرایط کنونی که دشمن تصور میکند پایههای امنیت ایران با تضعیف سرپنجههای مقاومت در منطقه بهخصوص پس از سقوط دولت سوریه کاهش یافته، از اهمیت بیشتری برخوردار است. دشمن همواره تلاش میکند القا کند که پایههای امنیت جمهوری اسلامی با وضعیتی که سوریه پیدا کرده و دشمن صهیونیستی عربدهکشی میکند، زیر سؤال رفته است. این در حالی است که امروز ملت ایران این موضوع ر ابا مرور این حوادث؛ از فتنه ۸۸ گرفته تا حوادث تلخ سالهای ۹۶، ۹۸ و ۱۴۰۱ و آنچه در طول این سالها در کشورهای همسایه خود دیده، بهدرستی فهم کرده که افزایش ضریب امنیت کشور و مهمتر از آن، آگاهسازی مردم از این سرمایه و امتیاز کمنظیر آن، سبب افزایش اعتماد به نظام و از بین رفتن شکاف حاکمیت - دولت میشود و در چنین شرایطی باید با جان و دل از کیان جمهوری اسلامی صیانت کند تا سرنوشتی مشابه سوریه برای او رقم نخورد.
🔻۳- حماسه ۹ دی و خنثی کردن فتنه ۸۸ با حضور گسترده مردم رقم خورد. مروری بر بیانات رهبر حکیم انقلاب در طول این ۱۵ سال پس از ۹ دی، نشان از درک عمیق از نقش محوری مردم دارد. یکی از درسهای بزرگ این حماسه در این است که اساسا حاکمیت دینی با حضور مردم ممکن میگردد. مفهوم «حضور مردمی» یکی از مفاهیم اساسی در اندیشه سیاسی مقام معظم رهبری است و ایشان در بسیاری از بیاناتشان، حضور مردم در حوزههای مختلف نظام سیاسی را عامل موفقیّت کشور میدانند. نکته مهم در حضور حماسی و نهادمند مردم با ساختار سیاسی کشور رابطهای متقابل دارد، یعنی اگر خواهان حضور حماسی آنان در صحنههای دفاع از انقلاب و جمهوری اسلامی هستیم، باید ساختار و نهادهای نظام نیز رویکرد مردمی داشته و مردم احساس کنند که ساختار نظام و قوای سهگانه، برای حضور آنها بستر لازم را فراهم کرده و خواستههای آنان را پیگیری میکند.
🔻ادامه دارد...
@Kayhan_online
🔰 مردم ۱۴۰۳ همان مردم ۹ دی ۸۸ هستند (۲)
👤 #حسن_رشوند
🔻۴- فتنه ۸۸ از یک منظر، صحنه رویارویی جنگ شناختی و روانی دشمن با اعتقادات سیاسی و دینی مردم ایران بود. هرچند در توسعه و گسترش این فتنه، رسانههای فارسیزبان خارجی نقش اصلی را ایفا کردند و رسانههایی همچون بیبیسی فارسی حتی خبرنگاران خود را در کف خیابانهای تهران گسیل کرده بود تا کمککننده اغتشاشگران باشند، اما دیدیم که این جنگ روانی در مقابل باور و اعتقاد دینی و سیاسی جامعه ایران با حماسه ۹ دی رنگ باخت. در شرایط کنونی نیز جنگ روانی دشمن بیش از هر زمان دیگری گسترش یافته است و با توجه به اینکه اکنون هر فردی از ظرفیت رسانهای برخوردار است و توانایی تولید محتوا در فضای مجازی را دارد و میتواند در جایگاه یک رسانه ایفای نقش کند، مقابله با این جنگ روانی بیش از برخورداری از ابزارهای رسانهای، در بستر جهاد تبیین و افزایش اعتقادات دینی - سیاسی ممکن خواهد بود. این واقعیت را نمیتوان نادیده گرفت که جنگ رسانهای دشمن با همه گستردگی در مقابل افراد صاحب بصیرت و معنویّت رنگ میبازد و رسانه تنها یک وسیله است و این بصیرت است که قبل از هر چیز با افزایش تأمل و معنویت حاصل میشود. بنابراین دعوت جامعه به مطالعه تاریخ و آنچه در حوادث مختلف رخ داده و چهره غرب را برملا کرده، مورد تأکید رهبر معظم انقلاب است. این همان نکته مهمی است که رهبر حکیم انقلاب مکرر به آن تاکید دارند تا مبادا در میان این جنگ شناختی چند لایه دشمن، مردم تهی خالی کرده و در صورت مواجهه با حوادث مشابه فتنه ۸۸ یا حرکت اغتشاشگران در ۱۴۰۱ برای مدتی هر چند کوتاه، مبهوت و سردرگم باقی بمانند.
🔻۵- یکی دیگر از درسهای حماسه ۹ دی که برگرفته از تجربههای ۴۵ ساله انقلاب بوده و به کار امروز و فردای ما نیز میآید، توجه به فصلالخطاب بودن کلام و نگاه رهبر انقلاب در هنگامه فتنههاست. کارکرد مهم جایگاه رهبری در چنین مواقعی آن است که ضمن توجه و ارجاع دادن همگان به قانون و مقررات کشور، میتواند آرامش سیاسی و انسجام ملی را در سطح کشور تثبیت کند. در این جهت، اکنون که ایران اسلامی در چند جبهه در حال جنگ است و از یکسو با توجه به وجود برخی مشکلات اقتصادی و ناترازیهای موجود آزاردهنده، باعث برخی نارضایتیها در کشور شده و از سوی دیگر تحولات منطقه، دهان گشاد یاوهگویان را نسبت به ایران و مدیریت منطقهای او باز کرده است، گوشها همه باید به دهان این ولی خدا باشد و همانگونه که با خلق ۹ دی ۸۸ دشمن را در رسیدن به آرزوهای واهی خود ناامید کردیم، با فصلالخطاب دانستن سخنان و رهنمودهای رهبر حکیم و سکاندار انقلاب، این مرحله حساس را نیز پشت سر گذاشته و مکر دشمنان را به خودشان بازگردانیم.
🔻۶- یکبار دیگر پس از گذشت ۱۵ سال از حماسه حضور بینظیر ملت ایران در ۹ دی ۸۸ رهبر معظم انقلاب به دشمنان یادآور شدند که دچار توهّم پیروزی در منطقه نشوید و لگد و سیلی محکمی که در رخداد تاریخی ۹ دی از ملت ایران خوردند را فراموش نکنید. این بود که در دیدار با مداحان فرمودند: «یک عنصر آمریکایی از مسئولین آمریکایی - اشاره به وزیر خارجه آمریکا آنتونی بلینکن است-، جزو گزافهگوییهایش یکی این است که میگوید: «هر کسی در ایران اغتشاش کند، ما کمکش میکنیم»؛ مجموع حرفش این است؛ به این تصریح نمیکند امّا حرفش این است؛ در لفّافه بیان میکند امّا کاملاً روشن است که این را دارد میگوید. احمقها بوی کباب شنیدهاند! نکته اوّل اینکه ملّت ایران هر کسی را که مزدوریِ آمریکا را در این زمینه قبول کند، در زیر گامهای محکم خود لگدمال خواهد کرد.»
🔸این هشدار رهبر انقلاب به دشمنان، مفهومش آن است که مردمی که امروز در زیر پرچم جمهوری اسلامی هستند همان مردم ۹ دی سال ۸۸ هستند و ذرهای از آرمانهای اصیل انقلاب فاصله ندارند و هرگونه دخالت و حمایتی که منجر به ناآرامی و ناامنی در کشور شود را با پاسخ سخت جواب خواهند داد و دشمنان را زیر لگدهای خود له خواهند کرد.
#یادداشت_روز
@Kayhan_online
🔰 دلبری از وزیر تورمساز یا دلالی برای باخت در قمار مذاکره؟!
🔻سردبیر هر دو نشریه «صدا» و «هممیهن» یکی است.
🔸در حالی که مخالفت وزیر اقتصاد با ارز نیمایی و حذف این ارز موجب افزایش بیش از بیست هزار تومانی نرخ دلار در بازار آزاد شده، نشریه «صدا» ضمن تملقگویی، آقای همتی را لیبرالیستی در برابر پوپولیستها (عوامفریبان) خواند و از سیاست ارزی وی ستایش کرد.
🔸نشریه صدا منتقدان گران کردن ارز را دلواپسان و چپگرایان نامید اما اینکه جای مردم و معیشت آنها در این دلبری از وزیر تورمساز کجاست، خدا میداند!
🔸مصداق پوپولیسم و عوامفریبی، کاریکاتور چندی پیش روزنامه هممیهن است که سیاست گران کردن خودرو و گاز و برق و لبنیات و... را به مثابه خنجر از پشت زدن (دولت) به مردم تصویر کرده بود! اما حالا قُل دوم همان نشریه، از گران کردن ارز به عنوان رفتاری لیبرالی تمجید میکند!
🔸هدف از افزایش بیتدبیری و فشار بر مردم چیست؟ تیتر دیروز روزنامه هممیهن جواب میدهد: «ضرورت تغییر مسیر در سیاست خارجی». توضیح بیشتر در این باره، سرمقاله حقارت آلود سردبیر نشریه صدا (شهریور ۱۳۹۹) است که با اشاره به تحقیر رئیسجمهور صربستان از سوی ترامپ نوشت: «از نگاه منتقدان، عکسی که ترامپ از مذاکرهکننده میپسندد، این است: همچون برّهای در مذبح و بردهای در مسلخ. آيا اقداماتي از این جنس را بايد مايه شرمساري دانست؟ فرض كنيم سياستمدار صرب همچون متهمي در اتاق بازجويي و حتي يك برده در مقابل همتاي آمريكايي خود نشسته؛ اگر منافع صربستان چنين اقتضايي كند، بايد این اقدام را تمسخر كرد يا عقلانيتي سياسي خواند؟!»
🔸یادآور میشود روزنامه هممیهن چند ماه قبل در تحلیلی به دفاع از گران کردن بنزین پرداخته و مدعی شده بود: «بهترین راه حل مسئله بنزین این است که قیمت بنزین واقعی شود و دولت یک بار برای همیشه خود را از قیمتگذاری نرخ بنزین خلاص کند»!
#خبر_ویژه
https://kayhan.ir/001GkD
@Kayhan_online
🔰 افزایش بیرویه نرخ ارز چه کسی باید افسار دلار را بکشد؟
🔸نرخ ارز در حال افزایش است و سفره مردم را کوچکتر میکند. در این وضعیت، رئیسجمهور باید مراقب جریان گرانساز در دولت باشد و اجازه ندهد دود این سیاستها به چشم مردم برود.
🔸به گزارش خبرنگار کیهان، نرخ دلار در بازار غیررسمی چند هفتهای است که روند افزایشی داشته و در چند روز اخیر به دامنه ۸۰ هزار تومان رسیده است. همزمان، در بازار ارز تجاری که اخیراً راهاندازی شده و میزبان معاملات ارزی نیمایی و غیرنیمایی است، قیمتها افزایشی بوده است.
🔸نرخ ارز در حال افزایش است و سفره مردم را کوچکتر میکند. در این وضعیت، رئیسجمهور باید مراقب جریان گرانساز در دولت باشد و اجازه ندهد دود این سیاستها به چشم مردم برود. همچنین، اجرای سیاستهای حمایتی از مردم مانند کالابرگ میتواند بخشی از این مشکلات را پوشش دهد. از طرفی، باید برخی سیاستهای تکمیلی اتخاذ شود تا ثبات بازار ارز حفظ شود.
#سرویس_اقتصادی
https://kayhan.ir/001GjY
@Kayhan_online
نگاهی به درسهای گرفتهشده از زلزله بم پس از بیستویک سال
🔰 لـرزش بــم آیینه عبـرت پیش روی ساختوسازهای آینــده
👤 #تارا_وحیدی
🔸زمینلرزه بم ساعت ۵:۲۶ بامداد روز جمعه ۵ دی ۱۳۸۲ به مدت ۱۲ ثانیه شهر بم و مناطق اطراف آن را در شرق استان کرمان لرزاند. زمینلرزه بم بیش از ۵۰ هزار تلفات در پی داشت.
🔻این زلزله مهیب که به تخریب ارگ بم و بیخانمانی شمار کثیری از هموطنانمان انجامید، اگرچه خاطره بسیار تلخی است؛ اما انسان زمانی میتواند از خاکسترش برخیزد که از گذشتهاش درس بگیرد.
🔸بهطور کلی حدود ۲۳ میلیون واحد مسکونی داریم که از میان اینها حدود ۱۰ میلیون واحد مسکونی فاقد اسکلت و از نوع ساختمانهای خشت و گل، آجر و آهن، سنگ و آهن و... است که نوعی از آنها را در بم هم مشاهده کردیم. در بسیاری از روستاها، بافتهای فرسوده شهری بسیار دیده میشود و میتوان گفت که حدود ۴۳ یا ۴۴ درصد از ساختمانهای واحدهای مسکونی از نظر سازهای فاقد کیفیت لازم در برابر زلزله هستند و مقاومت کافی را ندارد.
🔸قسمت عمده این ساختمانها در روستاها است که دارای آوار سنگین هستند. چنین واحدهایی معمولاً در زلزلهها خسارت جنبی بیشتری دارند. در شهرها هم اغلب در بافتهای فرسوده معضل داریم که مثلاً در شهری مثل تهران و حتی در مرکز شهر تهران هم داریم و از نزدیک به یک و نیم میلیون پلاک ساختمانی، دویست تا دویست و پنجاه هزار پلاک در بافت فرسوده هستند و بیش از دومیلیون نفر در چنین بافتهایی در تهران زندگی میکنند.
🔸در طول تاریخ جدید و دهههایی که ثبت دستگاهی زلزلهها هست، هیچگاه زلزله در شهرهای بزرگ نبوده است، پس باید از این فرصتی که داریم استفاده کنیم و بودجه و سرمایههای خاصی را برای تغییر کیفیت ساختوساز، بافتهای فرسوده و... بگذاریم. اگر سرمایهگذاری نکنیم دهها برابر آن صرف جبران خسارت خواهد شد.
🔸در نهایت، بیایید به یاد داشته باشیم که زلزله بم، اگرچه حادثهای تلخ بود، اما فرصتی برای یادگیری و بهبود بود. امروزه، با توجه به تجربیات گذشته، میتوانیم با اتخاذ تدابیر مناسب، از تکرار چنین فجایعی جلوگیری کنیم و آیندهای امنتر و ایمنتر برای خود و آیندگان رقم بزنیم. فراموش نمیکنیم که آمادگی در برابر بلایا، مسئولیت همگانی است و با همکاری و همدلی و همافزایی میتوانیم جامعهای ایمنتر بسازیم.
#گزارش_روز
https://kayhan.ir/001GjP
@Kayhan_online
مروری بر یک کتاب برای دغدغهمندان حجاب
🔰 سـلام برحقیقـت
🔸کتاب «سلام بر حقیقت» به نویسندگی کامران پورعباس از سوی انتشارات چکامه مهر منتشر شده است. در این کتاب از مطالب منتشر شده از سوی انجمن اسلامی شهید ادواردو آنیلی و بنیاد بینالمللی استبصار استفاده شده است.
🔸کتاب سلام بر حقیقت شامل مجموعه داستانک بانوان تازه مسلمان از سراسر جهان است. در این کتاب صحبتها و اظهارنظرهای زیادی از زنان و سلبریتیهای معروف جهان در مورد اسلام و شیعه و حجاب از کشورهای مختلف جهان به ویژه کشورهای غربی نقل گردیده است. جمعاً از ۱۱۵ نفر از خانمهای سراسر جهان مطلب در کتاب آمده است.
#ادب_و_هنر
https://kayhan.ir/001GjB
@Kayhan_online