ما و مسأله دکتر شریعتی
💥اختصاصی
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
دکتر شریعتی، آخوندزاده خراسانی، معلم پرحرارت روشنفکری بود که در دهه سی به جمعیت خداپرستان سوسیالیست پیوست و حتی در جمع ملی گراهای مشهد دستگیر شد.
علی شریعتی بعد از مدتی به دلیل مهارت ویژه در سخنوری و قلم، مورد توجه کانون های نخبگانی قرار گرفت و همزمان که مورد التفات امثال #شهید_مطهری بود، توسط #احسان_نراقی و #ثابتی نیز به دربار نزدیک شد و بعدا با بورس دولتی راهی پاریس شد.
در پاریس از اساتید مختلفی درس گرفت که برخی شان چپ گرا، و برخی دیگر ماسون بودند.
شریعتی بعد از بازگشت در نامه های خصوصی به محمدتقی شریعتی، از ایده اسلام منهای آخوند، سخن به میان آورد و بعدا در توضیحات مکتوبش خطاب به #ساواک، صراحتا از تلاشش برای تحقق #پروتستانتیسم_اسلامی، سخن گفت.
با تأسیس حسینیه ارشاد و با حمایت شهید مطهری، پدیده شریعتی در دهه پنجاه در سطحی گسترده مطرح شد و در این دوره اگرچه بحث های سطحی و التقاطی با لعاب اسلامی در سخنان وی فراوان یافت می شد اما همین میزان نیز موجب می شد که دانشجویان مسلمان در مقابل تبلیغات پرطمطراق چپ ها، به اعتماد به نفس نسبی در اسلام گرایی دست یابند.
بعد از بالاگرفتن زاویه التقاط و بی نتیجه ماندن تلاش های برخی از سران روحانی برای جذب و اصلاح شریعتی، شهید مطهری نیز به جرگه مخالفان دوآتشه دکتر (قاطبه علمای سنتی قم و مشهد و بزرگانی چون علامه طباطبایی و آیات مصباح یزدی و سید مصطفی خمینی) بپیوندد و خطر آثار و افکار دکتر را در قالب نامه ای مفصل به امام خمینی ابراز کند.
صدالبته برخورد مخالفان انقلابی دکتر شریعتی، هرگز مورد قبول طیف دیگری از روحانیون مبارز واقع نشد و بزرگانی چون مقام معظم رهبری و شهید بهشتی، با نگاهی راهبردی به میدان مبارزه، علی رغم قبول اشکالات در آثار دکتر، نحوه برخورد با وی را مورد نقد قرار دادند که انشقاق در مدرسه حقانی تنها یکی از آثار این اختلاف نظر بود.
شاید توجه به همین مصالح مبارزاتی کلان بود که موجب شد امام خمینی هرگز تا قبل از فوت دکتر، موضع صریحی در مورد آثار او ابراز نفرماید، هرچند که به دقت هرچه تمام تر، هیچ تأییدی نیز از ناحیه ایشان مشاهده نشد که مورد سوءاستفاده قرار گیرد.
گرچه با خروج دکتر شریعتی از ایران، ظاهرا بخشی از اختلافات حل شده بود اما نزاع و انشقاق بر سر افکار و آثار او هرگز تمام نشد و بعدا همین افکار منجر به تغذیه فکری و رویش جریان های تروریستی چون #فرقان گردید که برخی متفکران مسلمان را تنها به جرم نقد شریعتی، به شهادت رساندند و برخی ترورهای شان نیز ناتمام ماند.
بعد از فوت دکتر شریعتی، سازمان تروریستی مجاهدین و اعضای نهضت آزادی(خصوصا شاخه برون مرزی آن) تلاش زیادی در شهیدسازی از وی انجام دادند و او را معلم شهید نامیدند اما علی رغم همه تلاش ها، امام خمینی در پاسخ به پیام های تسلیت متعدد پیرامون این واقعه، حتی حاضر نشدند، از لفظ مرحوم نیز برای او استفاده کنند که این مسئله موجب قهر و رنجش شدید دکتر ابراهیم یزدی شد که اعتقاد داشت باید لفظ شهید در پیام امام بیاید!
آقا سید موسی صدر بر پیکر شریعتی نماز گذارد و جنازه در زینبیه دمشق دفن شد.
در ایران نیز انتشار پیام انتقادی مشترک آقایان مطهری و بازرگان، آتش خشم مریدان دکتر را برانگیخت تا بدانجا که مهندس بازرگان بعدا مجبور شد از نظر اولیه اش کمی عقب نشینی کند ولی همچنان منتقد شریعتی باقی ماند.
بعد از گذشت بیش از چهار دهه از فوت دکتر شریعتی همچنان آثار و افکار و کارنامه سیاسی او محل نزاع و موجب انشقاق در میان انقلابیون است و این مسئله ضرورت بازخوانی مستند، همه جانبه و بی تعصب پیرامون این موضوع را نشان می دهد.
🔶پی افزود
۱)جریان نوشریعتی ها با همت و حمایت دکتر #سارا_شریعتی، در قم ظهور و بروز یافته و تا کنون آثار مکتوب قابل تاملی ارائه داده است.
این جریان که می توان از آن با عنوان #پسران_سارا یاد کرد، تلاش دارد به روحانیت به دید یک سوژه مطالعاتی صرف بنگرد که نتیجه اش ارائه تصویری غیر مقدس وسکولار از حوزه و روحانیت خواهد بود و از همین حیث، حلقه پسران سارا را می توان انتقام توأمان دکتر شریعتی از حوزه و نظام قلمداد کرد که از یک سو با خط مخالفان انقلابی دکتر در ستیز اند و از دیگر سو مخالفان سنتی شریعتی را مورد هجمه قرار داده اند.
۲) استفاده ازلفظ دکتر، مطابق ادبیات عامه است وگرنه هرگز مدرک دکترای ایشان در محافل علمی مشاهده و ارائه نشده است که البته قطعا به معنی نفی آن نیست و اگر کسی از سند آن اطلاع دارد بازنشر خواهد شد.
🔶 نظر #رهبر انقلاب درباره دکتر علی #شریعتی: چهره همچنان #مظلوم
به مناسبت سالروز درگذشت شریعتی..
#مبارز انقلابی که 18 ماه در #زندان انفرادی #ساواک، #شکنجه شد و سرانجام به طرز مشکوکی وفات یافت.
قبر او اینک در کنار مزار #حضرت_زینب(س) در #دمشق است
#پهلوی #شاه #کتاب #امام #انصاف #دکتر_شریعتی #دکتر_علی_شریعتی #انقلاب #انقلابی #انقلاب_اسلامی
🌹
🔺مملکتی که #دکتری #سوربن از #دانشگاه ش #اخراج میشد؟!😳😐
#دیکتاتور #آزادی #دکتر_شریعتی #شریعتی #دکتر_علی_شریعتی #شاه #پهلوی #برانداز #زندان #استاد #استاد_دانشگاه #انقلابی #اسلام_انقلابی #علم #دانش #روحانی #مارکسیسم #ساواک #حسینیه_ارشاد #سخنران #مرگ
🌹
🔸 دکتر علی شریعتی؛ مطیع دستگاه و منتظر اوامر ملوکانه
🔹بازخوانی بخشی از ملاقات ساواک با دکتر علی شریعتی؛ به بهانه سالروز مرگ وی
📄 «... با آقاى #دكتر_شريعتى ملاقات، مراتب زير را عيناً اظهار نمودند كه به عرض مىرسد:
🔻(موقعى كه آقاى دكتر پويان رئيس دانشگاه ملى و آقاى مهندس خسرو هدايت قائم مقام مدير عامل شركت نفت و رئيس دانشگاه تبريز و ساير دانشگاهها از من دعوت نمودند حتى شخصاً به فرودگاه آمده و از من استقبال نمودند، اين فكر برايم پيشآمد كه اين عمل طبق طرحى است كه از طرف #ساواك، پيشبينى شده و چون ساواك مىداند كه من در حال حاضر در دو جبهه (آخوندها و چپىها) مشغول مبارزه هستم و فكر نوينى ارائه مىدهم، ساواك خواسته است از اين سخنرانىهاى علمى بهرهبردارى نمايد. متأسفانه حالا مىفهمم كه اصلاً ساواك در جريان نبوده و به جاى اينكه از آن آقايان بپرسند كه چرا مرا دعوت كردهاند، به من مىگويند دعوتها را قبول نكن، ضمناً به خاطر دارم در يك جلسۀ سخنرانى كه در دانشگاه ملى نمودم آقاى دكتر پويان به من گفتند: از طرف ساواك دستور داده شده شما سخنرانى بكنيد ولى اجازه ندهيد دانشجويان سؤال كنند. من هم به همين نحو عمل نمودم. #ساواك_خراسان بهتر مىداند كه من از طرف آخوندها و چپىها تا چه حد مورد اهانت قرار مىگيرم. آنها مىگويند #دولت دكتر شريعتى را از اروپا آورده كه با آخوندها و چپىها مبارزه كند. به هر حال من مطيع دستگاه هستم و مؤمن به كشور و آمادگى خدمتگزارى دارم، استفاده يا عدم استفاده از من، بسته به #نظر_مقامات_عاليه است. من بعد هر وقت از من دعوت كردند ساواك را در جريان مىگذارم. اكنون از طرف دانشگاه تبريز از من دعوت شده ولى تا به حال جواب ندادهام). با عرض مراتب فوق به نظر اين سازمان، ساواك بايد از فكر و روشن بينى اين شخص در جهت منويات خود حداكثر استفاده را بنمايد و به وى كه فرد دانشمند و مطلعى است ميدان فعاليت بيشتر بدهد و در خفا وى را راهنمايى كند. رئيس سازمان اطلاعات و امنيت خراسان، سرتيپ بهرامى »(شریعتی در دادگاه تاریخ ص110-109)
✳️پینوشت:
سخنان جنجالی دکتر شریعتی در مورد #علامه_مجلسی را حتما شنیدهاید که ایشان را به خاطر ارتباط با دستگاه صفوی با انواع اتهامات و توهینها مورد تعرض قرار میدهد. نقش علامه مجلسی با حکومت زمان خود مشخص بود. هیچگاه #مطیع_دستگاه نبود و از ارتباطش با آن حکومت هدفی جز اصلاح امور از طریق تعدیل سیاستها نداشت. اما آقای دکتر...
شریعتی که بود؟ در #دادگاه_تاریخ مشخص میشود اما او هرچه بود یک رهبر یا حتی یک انقلابی واقعی نبود.
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
🔴شریعتی و جنجالهای پس از مرگ
🔻جنجالهای #دکتر_شریعتی حتی پس از فوت او نیز ادامه داشت. آنقدر که افرادی همچون #شهید_مطهری و #مهندس_بازرگان را وادار کرد دور هم بنشینند و فکری بکنند تا جلوی افزایش «جنجال و اتلاف وقت طبقات مختلف و انصراف آنها از مسائل اساسی و حیاتی» را بگیرند و از بهرهبرداری هرچه بیشتر «افراد و دستگاههای مغرض» پیشگیری کنند.
📜متن نامه آقای بازرگان و شهید مطهری در تصویر قابل مشاهده است اما سؤالی که #نوشریعتیها به ویژه فرزندان ایشان باید پاسخ دهند این است که آیا فعالیتهای آقای شریعتی در آن زمان به نفع نهضت بود؟ یا تفرقهافکنی و طرح تز استعماری «اسلام منهای روحانیت» علیه رهبران نهضت آبی بود که توسط ایشان در آسیاب رژیم ریخته شد؟
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
کلام و رفتار دکتر شریعتی پیش روی ماست. آیا باید ایشان را یک فرد انقلابی و مقاوم بدانیم؟
#شریعتی
#میدان_انقلاب
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
امام خمینی قدس سره #طراز_انقلابیگری بوده و هستند. ایشان حتی در دوران زندان کوچکترین تأییدی نسبت به رژیم پهلوی نداشتند. با این طراز آیا دکتر شریعتی که بدون دستگیری خود را مطیع دستگاه معرفی کرد؛ یک فرد انقلابی بود ؟
#شریعتی
#میدان_انقلاب
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
نامه شریعتی به ساواک.pdf
479.6K
🔸خود را لحظهای در میان نبرد انقلابیها با #رژیم_شاه قرار دهیم. زمانی که ایثار شگفتآور #خمینی_کبیر را میبینیم و شهادت سعیدیها زیر شکنجه گرگصفتان ساواک را از نزدیک حس میکنیم. در این میان کسانی هم بودند که بدون هیچگونه فشار یا تهدید ویژهای نامههای مفصل به ساواک داشتند که ابراز ارادتهای ضمنی به آن دستگاه شیاد بخشی از آن بود. نویسنده نامه چه کسی است؟ کسی که برخی میخواهند او را به عنوان فردی انقلابی و حتی مسلمانی متعهد معرفی کنند: دکتر #علی_شریعتی.
🔹تاریخ امّا سخنگویی صادق است و نامه ایشان موجود است. ایشان در این نامه به صراحت اعلام میکند که به دنبال #مبارزه_با_روحانیت و پروتستانتیزم اسلامی است. ممکن است کسی بگوید این صرفا یک تاکتیک برای رهایی از ساواک بود امّا عمل دکتر شریعتی در هجمه علیه روحانیت چیز دیگری میگوید...
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
507-615-1390-5-11-6-58-12-2E6D.pdf
1.43M
💥اختصاصی
📔 نسخه PDF کتاب "سخنی چند با آقای علی شریعتی"
🖊 اثر حجتالاسلام والمسلمین شهید شیخ #قاسم_اسلامی، از مشهورترین منتقدین #دکتر_شریعتی که توسط گروهک تروریستی التقاطی #فرقان و به جرم نقد آثار شریعتی در نیمه رمضان الکریم ۵۸ شمسی با زبان روزه به شهادت رسید.
🔶پی افزود
شهید قاسم اسلامی را بهتر بشناسیم؛
🔴 زندگینامه شهید شیخ قاسم اسلامی/مقاله ای از مورخ فقید استاد علی ابوالحسنی(منذر)👇
http://almonzer.blogfa.com/post/107
🔴 میزگرد/پرسش و پاسخ با حضور خانواده شهید| پایگاه اطلاع رسانی رجا👇
http://www.rajanews.com/news/70651
📷 شهید اسلامی به روایت تصاویر | خبرگزاری فارس👇
https://www.farsnews.com/news/13950404000254/
💖✨💖✨
سیاست و اخلاق
مراد از سیاست اخلاقی، اخلاقی کردن سیاست در روش و هدف است. روش سیاسی عناصری چون راه رسیدن به قدرت، روش حکومت، ساخت سیاسی، اخلاق زمامداران و کارگزاران، رعایت حقوق مردم و اجتناب از ستم را شامل می شود.
💖✨💖✨💖
بله تعریف سیاست در اسلام و جهان معاصر متفاوت است
در غرب سیاست یعنی بدست آوردن قدرت به هر طریقی اما در اسلام هر سیاستی مطلوب نیست
در مورد ضرورت بحث در داخل کشور هم باید بحث ایجاد دولت اسلامی را مدنظر بگیریم که انقلاب در این مرحله در حال پیشرفت است لذا نیاز به بررسی دقیق اخلاق سیاسی داریم تا بدانیم دولت اسلامی چه ویژگیهایی دارد
💖✨💖✨
دو مرتبه بحث بسیار مهم (تشکیل دولت اسلامی) را متذکر میشم ما الان در این مرحله از نظام سازی انقلاب هستیم پس این مباحث باید به دغدغه مردم تبدیل شود و بحثهای زیادی اطراف آن صورت بگیرد
💖✨💖✨
در عرصه زندگي انسان، رابطه اخلاق و سياست، رابطهاي تعاملي است كه تعامل بهمعناي تاثير و تأثر متقابل و در پيوند با يكديگر هستند. بر اين اساس است كه ميتوانيم اذعان كنيم كه اخلاق سيرت سياست بوده و سياست، سود و صورت اخلاقي و نظام هنجاري و هنجارها را دربر داشته است. به هر حال، اخلاق و سياست رابطه تعاملي وسيعي دارند؛ رابطهاي كه بنا به تفسير فلاسفه سياسي، اخلاق به سياست، تعليل و عينيت ميدهد و سياست به اخلاق، تأثير و فعليت ميبخشد.
💖✨💖✨
کمی وارد سیره امیرالمومنین علیه السلام در سیاست اخلاقی حضرت بشویم تا معیار مطمئنی برای قضاوت پیدا کنیم
💖✨💖✨
۱.حق مداری و اخلاق سیاسی
💖✨💖✨
مبنای اخلاق از دیدگاه امام علی علیه السلام حق مداری و دستورهای الهی است. امام به طور کلی تابع فرمان های الهی بود و اصول اخلاقی را در زندگی فردی و سیاسی خود کاملاً رعایت می کرد. جوهر اندیشه های اخلاقی امام علی تفکیک مطلق حق و باطل و اطاعت کامل از حق است. حضرت در این باره می فرماید: «سوگند به خدایی که جز او خدایی نیست! من در جاده حق قدم بر می دارم.»3
💖✨💖✨
از نظر حضرت علی علیه السلام تشخیص حق اهمیت حیاتی دارد؛ ولی پیروی از حق، مهم تر است. به همین دلیل در اندیشه امام علی علیه السلام نسبی گرایی راه ندارد و تمام مبارزاتش برای نشان دادن تفاوت حق و باطل بود. ایشان نزاع اصلی انسان ها را نزاع حق و باطل می داند و با بینشی مذهبی و الهی بزرگ ترین عامل اختلاف افراد بشر را پیروی عده ای از حق و عده ای دیگر از باطل می داند
💖✨💖✨
«دو راه وجود دارد: حق و باطل، و برای هریک از آنها پیروانی است. پس اگر پیروان باطل بسیار باشد، از قدیم هم بسیار بود و جای شگفتی نیست و امر پیروان حق کم باشد، امید است که بسیار گردد.»4
💖✨💖✨
کنفرانسهای مفید
۱.حق مداری و اخلاق سیاسی 💖✨💖✨ مبنای اخلاق از دیدگاه امام علی علیه السلام حق مداری و دستورهای الهی ا
💖✨💖✨
حق مدار نبودن یکی از معضلات رفتاری سیاستمداران الان ماست
به این مثال دقت کنید
از یکی از بزرگان اصولگرا در یکی از انتخابها پرسیدند چرا به فلان شخص رای دادید ؟
جواب داد بنده شخص دیگری را اصلح میدانستم اما چون تابع حزبم هستم و حزبم گفت به این شخص رای بدهم رای دادم
دقت کنید به ملاک انتخاب و رای دادن
💖✨💖✨
بله ، رعایت نکردن این بحث بخاطر منافع حزبی و جناحی و قومی و قبیله ای و و بسیاری از معیارهای دیگه باعث میشود اخلاق سیاسی رعایت نشود و به تبع آن دولت و مجلس و ارگانهایی مغایر معیار دینی تشکیل شود
💖✨💖✨
💖✨💖
بر این مبناست که امام حتی حکومت را با همین معیار از مردم می پذیرد تا بتواند جایگاه حق را ثابت کند و باطل را از میان بردارد:
💖✨
«به خدا قسم! این کفش نزد من از امارت و حکومت بر شما محبوب تر است؛ مگر اینکه حقّی را ثابت گردانم یا باطلی را براندازم.»5
💖✨
امام علی علیه السلام معتقد است: «اگر زمانی حق و باطل با هم آمیزند، تنها کسانی که مورد لطف خدا قرار دارند، نجات می یابند. پس اگر باطل از امتزاج و آمیختگی با حق جدا باشد با آن در بیامیزد مردم حقجو منحرف نمی شوند (زیرا مردم حق را با باطل اشتباه می گیرند و باطل را حق می پندارند) و اگر حق از پوشش باطل جدا شود و آزاد گردد، زبان بدخواهان از آن قطع می گردد، لکن قسمتی از حق و قسمتی از باطل گرفته و مخلوط می شوند. در این جاست که شیطان بر اولیای خود مسلط می شود و فریب شان می دهد، ولی نجات می یابند آنانی که مورد لطف الهی هستند و از جانب خدا نیکی به آنها شده است.»6
💖✨
و از این رو کسانی که از حق پیروی می کنند، در پیشگاه خدا شایسته ترند:
💖✨
«همانا برترین مردم نزد پروردگار کسی است که عمل به حق را بیش تر از باطل دوست داشته باشد، هرچند حق به او زیان رساند و اندوهگین اش کند و باطل به او سود رساند.»7
💖✨💖✨💖
۳
کنفرانسهای مفید
۱.حق مداری و اخلاق سیاسی 💖✨💖✨ مبنای اخلاق از دیدگاه امام علی علیه السلام حق مداری و دستورهای الهی ا
این بحث بسیار مهم است
برای فهم بهتر باز هم مثال میزنم
💖✨
شخصی پرسید چرا تعداد قابل توجهی از مسئولین دروغ میگویند و خجالت هم نمیکشند؟
💖✨
جوابی که دیگری به او داد جالب بود 👇👇👇
تعداد قابل توجهی از مردم به دروغگوها علاقه دارند مگر ندیدیم که شخصی وعده صد روزه برای حل مشکلات داد و بعد از چهار سال پرسیدند صد روز چه شد؟ گفت هیچ احمقی وعده صد روزه نمیدهد (نقل به مضمون) ،تقریبا ده روز بعد گفتن این جمله ، دوباره وعده صد روزه حل مشکل داد و رای آورد
💖✨
ملاک وعده دادن ،خلاف حق گفتن است و ملاک رای دادن هم ، رعایت نکردن اصلح در حق مداری است
💖✨
تا وقتی که ملاک در سیاست اخلاقی ،حق مداری نباشد مشکلات بیشتر میشود .
💖✨💖
💖✨
۲. آخرت گرایی، مبنای نگرش اخلاقی به سیاست
💖✨
در نظام اخلاقی حضرت علی علیه السلام غایت نهایی «آخرت» است. هدف تمام اندیشه ها و افعال امام کسب سعادت اخروی و نزدیکی به خداست. او در این زمینه ذرّه ای کوتاه نمی آید و غایت اخروی افعال خود را هیچ گاه از نظر دور نمی دارد. در عرصه سیاسی نیز، اخلاق و سیاست امام علی علیه السلام اخلاق و سیاستی آخرت گراست و به همین دلیل در گستره اخلاق، امام هیچ گونه مصالحه ای را نمی پذیرد.
💖✨
امام دنیا را تنها گذرگاه می داند؛ گذرگاهی که بیش از موقعیتش بدان پرداختن، موجب خسران است:
💖✨
«دنیا! از من دور شو که مهارت بردوشت نهاده است گسسته و من از چنگالت به درجسته ام و از ریسمان هایت رسته و از لغزشگاه هایت دوری گزیده ام. کجایند مهترانی که به بازیچه های خود فریب شان دادی؟ کجایند مردمی که با زیورهایت دام فریب بر سرراهشان نهادی؟ آنها در گورها گرفتارند و در لا به لای لحدها ناپایدار.»10
💖✨💖✨
۴
کنفرانسهای مفید
این بحث بسیار مهم است برای فهم بهتر باز هم مثال میزنم 💖✨ شخصی پرسید چرا تعداد قابل توجهی از مسئول
این از کجا ناشی میشه؟
چطور افراد میتونن به باطل و دروغ علاقمند باشن و راضی به خودفریبی باشن؟
💖✨💖✨
💖✨💖✨
عوامل مختلفی دارد :
از مهم ترین عوامل فرقان نداشتن(تشخیص ندادن حق از باطل) به گفته قرآن ،گناه کردن است (نداشتن تقوا)،
هر گناهی در زندگی ما تاثیر خودش را میگذارد(تا توبه صورت نگرفته)
💖✨
نتیجه این سبک زندگی ، عوض شدن اولویتها در انتخاب است و ضعیف شدن ملاکهای خوب ،در نگاه انسان است
💖✨
دروغ گو نبودن ملاک انتخاب نیست یا ارزش خودش را ندارد یا ملاک توانایی اقتصادی ،جای خودش را به کنسرت و ورود زنان به ورزشگاه و حصر و مانند اینها میدهد
💖✨
و همین سبک زندگی باعث میشود از توهمات و شایعات بترسد و ملاک انتخابش عوض شود
💖✨
کنفرانسهای مفید
💖✨ ۲. آخرت گرایی، مبنای نگرش اخلاقی به سیاست 💖✨ در نظام اخلاقی حضرت علی علیه السلام غایت نهایی «آخرت
در این رابطه، «آخرت» غایت است و «دنیا» وسیله، و این وسیله تا زمانی که در خدمت غایت نهایی باشد، بسیار ارزشمند است، به گونه ای که حضرت آن را دار صدق می خواند. بدین سبب می فرماید:
💖✨
«اگر کسی دنیا را به عنوان ابزار و وسیله بنگرد، دنیا بیدارش می کند، ولی اگر آن را هدف بداند، کورش می سازد.»13
💖✨
در جای دیگر می فرماید: «آگاه باشید که دنیا پشت کرده، شتابان می رود و آخرت روی آورده، می آید.»14
💖✨
البته این نگاه به معنای بی عملی در دنیا نیست بلکه ایشان انسان ها را به تلاش در همین جا فرا می خواند:
«دنیا محلّ حرکت، کوشش و عمل است و آخرت عالم حسابرسی و نتیجه گیری است.»15
💖✨
امام علی علیه السلام تفاوت خود با کسانی چون: معاویه و عمروبن عاص را در توجه خویش به آخرت و غفلت آنان می داند و غافلان از آخرت نمی توانند پیرو حق باشند.
💖✨
«فرق من و عمرو بن عاص در این است که یاد مرگ نمی گذارد به فکر بازی و لهو باشم و فراموشی آخرت نمی گذارد او حق را بگوید.»16
✨💖✨💖
کنفرانسهای مفید
💖✨ ۲. آخرت گرایی، مبنای نگرش اخلاقی به سیاست 💖✨ در نظام اخلاقی حضرت علی علیه السلام غایت نهایی «آخرت
💖✨💖
در واقع می توان به این نتیجه رسید که دنیا فی نفسه، نه مذموم است نه ممدوح. نوع نگاه و عمل انسان هاست که دنیا را مذموم یا ممدوح می کند.
💖✨💖
همین نگاه آخرت محوری تقریبا تمام مشکلات در مسائل سیاسی و غیر سیاسی را حل میکند
کسی که به آخرت ایمان دارد و به فکر آن است
دروغ نمی گوید تهمت نمیزند منافع کشور و بیت المال را حرام نمیکند حقوق نجومی نمیخورد و ...
تمام مصائب سیاسی ما از فراموشی آخرت است
💖✨💖
برای همین کسی که دین داشته باشد مسئولیتی که در توانش نیست نمیپذیرو و اگر نتوانست جوابگو باشد سریع آن را ترک میکند حتی اگر کسی بهتر پیدا شود او را جایگزین خود میکند
در بین احزاب سیاسی چه تعدادشون این نگاه را دارند؟💞
دولت اسلامی وقتی بوجود می آید که مسلمانان واقعی آن را تشکیل دهند مجلس با پسوند اسلامی وقتی تشکیل میشود که مسلمانهای واقعی را انتخاب کنیم و در آن جایگاه قرار دهیم
💖✨💖
پس با این نگاه ،سعی کنیم دیندار واقعی را مسئولمان کنیم هر چه با تقواتر ،دولت اسلامی بهتر و مجلس اسلامی بهتر
💖✨💖✨💖
با این نگاه وحدت بین نیروهای انقلابی هم به سرعت بوجود میآید چون هر کسی افضل را بر خودش ترجیح میدهد
💖✨💖✨
با این نگاه ،در زمانی که حزب و گروه ما هم مسئول نباشند به مسئولین نهایت کمک صورت میگیرد نه مثل الان که هر کدام مسئولیت قبول میکند دیگری بی محابا حمله میکند
💖✨💖
با این نگاه فرار از مسئولیت باید رواج داشته باشد چون مسئولیت یعنی پاسخگویی بیشتر و محاسبه بیشتر
💖✨
»
📜 #حــدیثامـــروز
❤️قال امـام علی علیه السلام:
#دنــیا برای هیچ نوشندهای زلال
نمــےشود و به هیچ یاری #وفـــا
نمـےڪـند.
📚عیونالحڪم و الواعظ ص ۲۳
┄┅═══••✾❀✾••═══┅┄
💖✨💖✨
البته متاسفانه در مواردی هم افراد متقی دچار وسواس میشوند و وقتی از انها
درخواست میشود در جایی ورود کنند و در جایگاهی فعال شوند، ترس از مسئولیت و عوارض اخروی اون رو مطرح میکنند.
به همان نسبت که کاری که تخصص نداریم رو نباید قبول کنیم به همون نسبت هم، باید در جایی که میتونیم حضور پیدا کنیم.
این هر دو از نتایج اخلاق سیاسی هست.
💖✨💖✨
اگر تقوای کامل باشد وسواس معنی ندارد تا مجبورش نکنند و وظیفه اش نشود پا پیش نمیگذارد و وقتی وظیفه شود هم محکم اقدام میکند تا رضایت الهی را بدست آورد بقول حضرت آقا بعد از فرار کردن از مسئولیت رهبری ،وقتی در ایشان متعین شد فرمودند به گفته قرآن که میفرماید( خذها بالقوه)، محکم مسئولیت را میگیرم و به نتیجه مطلوب میرسانم
💖✨✨💖
جالب است رهبری میفرماید قبل از این لحظه ،یکمرتبه هم در ذهنم رهبرشدن را تصور هم نکرده بودم و به آن فکر نمیکردم
💖✨💖