🔹خود را کامل نکرده ام🔹
📣 آيتالله العظمی شبیری زنجانی
وقتی آ شیخ محمد حسین مسجد شاهی به اصفهان بر می گردد، خیلی زود مورد توجه عموم قرار می گیرد، زیرا در مباحث علمی نبوغ و بر اقران تفوق داشت و از نظر بیان فوق العاده بود. هم ریاست پیدا کرد و هم مردم را موعظه می کرد. زمانی که مردم را موعظه می کرد، به این موضوع متوجه می شود که هنوز خود را کامل نکرده ام، ولی خود را در جایگاه موعظه قرار داده ام. پس از آن، همه آن ریاست و جایگاه اجتماعی را رها می کند و به عتبات می رود و مشغول تهذیب نفس می شود و انزوا می گزیند.
📚 جرعهای از دریا، ج ۴، ص ۴۳۰
#آیت_الله_شبیری_زنجانی
#شیخ_محمد_حسین_مسجد_شاهی
#تهذیب_نفس
#خاطرات
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin
🔹سستی از اسلام نیست🔹
📣 متفکر شهید استاد مرتضی مطهری
خشکه مقدس هایی که فقط پلاس مساجد هستند و هزار تایشان را یک سرباز جلو میاندازد و صدایشان در نمی آید، مسلمان نیستند. یکی از خاصیتهای مسلمان و اولین خاصیتی که قرآن کریم ذکر کرده است، شدت، قوّت و استحکام در مقابل دشمن است. اسلام، مسلمان سست را نمی پذیرد:
《وَلا تَهِنوا وَلا تَحْزَنوا وَ انْتُمُ الْاعْلَوْنَ انْ کنْتُمْ مُؤْمِنینَ》
سستی در دین اسلام نیست. ویل دورانت در کتاب تاریخ تمدن میگوید: هیچ دینی به اندازه اسلام پیروان خود را به قوّت و نیرومندی دعوت نکرده است.
گردن را کج کردن، از گوشه لب آب ریختن، یقه باز بودن، یقه چرک بودن، خود را به ننه من غریبم زدن، پا را به زمین کشیدن، عبا را به سر کشیدن، اینها ضد اسلام است. ناله کردن، آه کشیدن ضد اسلام است. امّا بِنِعْمَةِ رَبِّک فَحَدِّثْ. خدا به تو سلامت داده، قوّت داده، قدرت و نیرو داده. تو که میتوانی کمرت را راست بگیری، چرا بی خود کج میکنی؟ تو که میتوانی گردنت را راست نگه داری، چرا بی خود کج میکنی؟ چرا بی خود آه می کشی؟ آخر آه کشیدن یعنی یک دردی دارم؛ خدا که به تو دردی نداده، چرا آه می کشی؟ این کفران نعمت خداست. آیا علی همین طور راه میرفت که من و تو راه میرویم؟ آیا علی این جور عبا را بر سر میکشید و این طرف و آن طرف میرفت؟! اینها از اسلام نیستند.
📚 آزادی معنوی، ص ۸۳ - ۸۴
#شهید_مطهری
#مقدس_مآب
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin
🔹مقررات اجتماعی🔹
✍ علامه طباطبائی
از آن جايى كه انسان همه كارهاى خود را با اختيار و انتخاب خود انجام مىدهد، يك نوع آزادى عمل براى خويش احساس مىكند و اين آزادى را «مطلق» يعنى بى قيد و شرط پنداشته و خواهان آزادى كامل گشته و از هر گونه محدوديتى گريزان است و به همين دليل، از هر ممنوعيت و محروميتى كه متوجه او شود رنج برده و بالاخره از هر محدوديتى كه دامنگير وى گردد، سنگينى و شكستگى مخصوص در خود حس مىنمايد و از اين روى مقررات اجتماعى هر قدر هم كم باشد، چون تا اندازهاى انسان را محدود مىسازد، مخالف طبع آزادىخواه وى خواهد بود.
از طرف ديگر، انسان اين مطلب را نيز مىفهمد كه اگر براى حفظ اجتماع و نظم آن، حاضر نشود كه مقدارى از آزادىهاى خويش را در برابر قوانين از دست بدهد، هرج و مرج به وجود خواهد آمد كه يك باره همه آزادى و آسايش او را نابود خواهد ساخت.
چنان كه اگر كسى لقمهاى از دست ديگرى بربايد، بدون ترديد ديگران نيز لقمهها از دست او خواهند ربود، و اگر دست ظلم و ستم به سوى كسى دراز كند، نيز به وى ظلم و ستم خواهند كرد.
بدين جهت، براى اين كه مقدارى از آزادى براى خود نگهدارد، از مقدارى از آن صرفنظر كرده و از روى ناچارى مقررات اجتماعى را محترم مىشمارد.
📚 تعالیم اسلام، ص ۴۴
#علامه_طباطبایی
#مقررات_اجتماعی
#آزادی
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin
🔹ارزش انسان🔹
📣 علامه محمدتقی جعفری
عدهای از جامعهشناسان دنیا در دانمارک جمع شده بودند تا در بارهی موضوع مهمی به بحث و تبادل نظر بپردازند. موضع این بود: ارزش واقعی انسان به چیست؟ معیار ارزش انسانها چیست. هر کدام از جامعهشناسان، صحبتهایی داشتند و معیارهای خاصی را ارائه کردند. بعد، وقتی نوبت به بنده رسید، گفتم: اگر میخواهید بدانید یک انسان چهقدر ارزش دارد، ببینید به چه چیزی علاقه دارد و به چه چیزی عشق میورزد. کسی که عشقاش یک آپارتمان دو طبقه است، در واقع، ارزشاش به مقدار همان آپارتمان است. کسی که عشقاش ماشیناش است، ارزشاش به همان میزان است. اما کسی که عشقاش خدای متعال است، ارزشاش به اندازه ی خداست.
علامه فرمودند: من این مطلب را گفتم و پایین آمدم. وقتی جامعهشناسان صحبتهای مرا شنیدند، برای چند دقیقه روی پای خود ایستادند و کف زدند. وقتی تشویق آنها تمام شد، من دوباره بلند شدم و گفتم: عزیزان! این کلام از من نبود، بلکه از شخصی به نام علی {ع} است. آن حضرت در نهجالبلاغه میفرمایند:
《قِیمَةُ کُلِّ أمْرِئٍ مَا یُحْسِنُهُ》
ارزش هر انسانی به اندازهی چیزی است که دوست میدارد. وقتی این کلام را گفتم، دوباره به نشانهی احترام به وجود مقدس امیرالمؤمنین علی {ع} از جا بلند شدند و چند بار نام آن حضرت را بر زبان جاری کردند.
📚 باشگاه خبرنگاران جوان
#علامه_جعفری
#ارزش_انسان
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin
🔸 ضربه ای دیگر
🔻 دکتر علی شریعتی
◾️و تو ای علی!
◽️ای شیر مرد خدا و مردم
◽️ربّالنوع عشق و شمشیر!
◽️ما شایستگی شناخت ترا از دست دادهایم
◽️شناخت ترا از مغزهای ما بردهاند
◽️اما عشق ترا، علیرغم روزگار
◽️در عمق وجدان خویش
◽️در پس پردههای دل خویش
◽️همچنان مشتعل نگاه داشتهایم
◽️چگونه تو عاشقان خویش را در خواری رها میکنی!؟
◽️تو ستمی را بر یک یهودی که در ذمّه حکومتت میزیست
◽️تاب نیاوردی
◽️و اکنون، مسلمانان را در ذمه یهود ببین!
◽️و ببین که بر آنان چه می گذرد!
◽️ای صاحب آن بازو
◽️که یک ضربهاش از عبادت هر دو جهان برتر است
◽️ضربهای دیگر!
📚 نیایش
#دکتر_علی_شریعتی
#امام_علی
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin
🔹اساس اسلام🔹
✍ آيتالله ابراهیم امینی
اسلام نسبت به اخلاق عنایت خاصی داشته است، و به همین جهت در قرآن آیات اخلاقی به مراتب بیشتر از آیات احکام دیده میشود. حتی داستانهای قرآن هم غالبا هدف اخلاقی دارند. شما در کتب حدیث هزاران حدیث اخلاقی مییابید که اگر از موضوعات دیگر بیشتر نباشد کمتر هم نیست. نویدها و ثوابهائی که برای اخلاق نیک ذکر شده از ثواب هائی که برای سایر اعمال ذکر شده کمتر نیست، و تحذیرها و کیفرهائی که برای اخلاق زشت بیان شده از سایر اعمال کمتر نیست.
بنابراین اخلاقیات اساس اسلام را تشکیل میدهند و نباید آنها را در درجه دوم احکام دین، و اسباب آرایش و زیبائی دینداران محسوب بداریم. اگر در احکام، امر و نهی داریم در اخلاق هم امر و نهی داریم. اگر در احکام تشویق و ترغیب و ثواب یا تحذیر و تخویف و کیفر داریم در اخلاقیات نیز همین امور را داریم. چه فرقی با هم دارند؟ پس ما اگر طالب سعادت و کمال هستیم نمیتوانیم نسبت به اخلاقیات بیعنایت باشیم. نمیتوانیم واجبات اخلاقی را به بهانه اینکه واجبات اخلاقی هستند ترک کنیم و منهیات اخلاقی را به عنوان اینکه محرمات اخلاقی هستند انجام دهیم.
اگر نماز واجب است و ترک آن حرام و عقاب دارد، وفای به عهد نیز واجب است و خلف وعده حرام و عقاب دارد. چه فرقی میکند؟ دیندار واقعی و سعادتمند کسی است که هم نسبت به احکام و تکالیف تقیّد داشته باشد و هم نسبت به اخلاقیات. بلکه اخلاقیات در سعادت و کمال معنوی و نفسانی از اهمیت بیشتری برخوردارند چنانکه بعدا خواهیم گفت.
📚 وبسایت آيتالله ابراهیم امینی، تزکیه نفوس، هدف بزرگ پیامبران
#آیت_الله_ابراهیم_امینی
#اخلاق
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin
🔹او تنها به من فحش داد🔹
📣 متفکر شهید استاد مرتضی مطهری
امیرالمؤمنین با خوارج در منتهی درجه آزادی و دموکراسی رفتار کرد. او خلیفه است و آنها رعیتش؛ هر گونه اعمال سیاستی برایش مقدور بود اما او زندانشان نکرد و شلاقشان نزد و حتی سهمیه آنان را از بیت المال قطع نکرد، به آنها نیز همچون سایر افراد مینگریست. این مطلب در تاریخ زندگی علی عجیب نیست، اما چیزی است که در دنیا کمتر نمونه دارد. آنها در همه جا در اظهار عقیده آزاد بودند و حضرت خودش و اصحابش با عقیده آزاد با آنان روبرو میشدند و صحبت میکردند، طرفین استدلال میکردند، استدلال یکدیگر را جواب میگفتند. شاید این مقدار آزادی در دنیا بیسابقه باشد که حکومتی با مخالفین خود تا این درجه با دموکراسی رفتار کرده باشد. میآمدند در مسجد و در سخنرانی و خطابه علی پارازیت ایجاد میکردند. روزی امیرالمؤمنین بر منبر بود. مردی آمد و سؤالی کرد. علی بالبدیهه جواب گفت. یکی از خارجی ها از بین مردم فریاد زد: قاتَلَهُ اللَّهُ ما افْقَهَهُ. خدا بکشد این را، چقدر دانشمند است!.
دیگران خواستند متعرضش شوند، اما علی فرمود: رهایش کنید، او به من تنها فحش داد.
📚 جاذبه و دافعه علی علیهالسلام. ص ۱۲۳
#شهید_مطهری
#خوارج
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin
🔹نماد گفتگو و تعایش🔹
سخنرانی امام موسی صدر به تاریخ ۳۰ بهمن ۱۳۵۳ در قالب خطبۀ موعظۀ آغاز روزه، در کلیسای کبوشیین بیروت. در این مراسم که بزرگان مسیحیت لبنان در آن شرکت داشتند، در بالاترین سطوح سیاسی و دینی فرقههای مسیحی و به عنوان نماد «گفتگو و تعایش» از امام صدر تجلیل شد. شارل حلو، رئیسجمهور اسبق لبنان، در این باره میگوید: «برای نخستین بار در تاریخ مسیحیت یک روحانی غیرکاتولیک در یک کلیسای کاتولیک و برای جمعی از مؤمنان در جایگاه موعظه سخن میراند. این اتفاق نه تنها اعجابانگیز بلکه موجب تأمل و تفکر عمیق و درازمدت است.»
📚 وبسایت امام موسی صدر
#امام_موسی_صدر
#شارل_حلو
#لبنان_بیروت
#کلیسای_کبوشیین
#کلیسای_کاتولیک
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin
🔹کرسی های آزاد اندیشی🔹
📣 رهبر معظم انقلاب اسلامی
یک نکتهی دیگری که یکی از دانشجویان عزیز گفتند، این بود که کرسیهای آزاداندیشی به معنای واقعی کلمه تشکیل بشود. کاملاً درست است؛ من موافقم که کرسیهای آزاداندیشی تشکیل بشود. ما که گفتیم کرسی آزاداندیشی، از اوّل نظرمان همین بود؛ کسی بیاید و نظر مخالف خودش را هم بگوید؛ منتها شما جوانِ دانشجوی انقلابیِ مسلمانِ ولائی، آن قدرت منطق و قوّت استدلال را پیدا کنید که بتوانید قشنگ بروید با خونسردی در مقابل او قرار بگیرید و استدلال او را باطل کنید؛ این خوب است، این درست است. و این امروز ممکن است؛ شاید ده سال پیش، دوازده سال پیش، پانزده سال پیش این کار ممکن نبود، امروز ممکن است. امروز جوان هایی که در حوزهی دیانت فعّالیّت می کنند و تواناییهای خوب فکری دارند، فراوانند؛ اشکال ندارد. البتّه یک آداب و ترتیبی دارد؛ یعنی کرسی آزاداندیشی یک ترتیبات و آدابی دارد که باید عقلای مسئولین دستگاهها بنشینند این ترتیب و آداب را - که بتوانند درست هدایت کنند این کرسیها را که کار خودش را انجام بدهد - مشخّص کنند.
📚 بیانات در دیدار جمعى از دانشجویان، ۱۳۹۴/۴/۲۰
#رهبر_انقلاب
#کرسی_های_آزاداندیشی
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin
🔷️ شیعه بودن
🔻 دکتر علی شریعتی
◾️خدایا مسئولیتهای شیعه بودن را
◽️که علیوار بودن
◽️و علیوار زیستن
◽️و علیوار مردن است
◽️و علیوار پرستیدن
◽️و علیوار اندیشیدن
◽️و علیوار جهاد کردن
◽️و علیوار کار کردن
◽️و علیوار سخن گفتن
◽️و علیوار سکوت کردن است
◽️تا آنجا که در توان این بنده ناتوان علی است
◽️همواره فرا یادم آر.
📚 نیایش
#دکتر_علی_شریعتی
#امام_علی
#شیعه
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin
🔹علل پیدایش و گسترش تمدن اسلامی🔹
✍️ متفکر شهید استاد مرتضی مطهری
علما راجع به علل پیدایش و گسترش تمدن اسلامی خیلی بحث کرده و دو علت اساسی برایش ذکر نموده اند:
اولین علت، تشویق بی حدی است که اسلام به تفکر و تعلیم و تعلّم کرده است و این تشویق در متن قرآن است.
علت دومی که برای پیدایش و گسترش تمدن اسلامی ذکر کرده اند که چطور شد اسلام توانست از ملت های مختلف نامتجانس که قبلا از یکدیگر کمال تنفر را داشتند چنین وحدتی به وجود آورد، احترامی است که اسلام به عقاید ملت ها گذاشت، به قول خودشان تسامح و تساهلی که اسلام و مسلمین راجع به عقاید ملت های مختلف قائل بودند. لهذا در ابتدا که این تمدن تشکیل می شد، هسته اولی مسلمان ها را اعراب حجاز تشکیل می دادند که تمدنی نداشتند. کم کم ملت ها آمدند مسلمان شدند. در آغاز عده کمی از آنها مسلمان شدند، بقیه یا یهودی بودند یا زردشتی یا مسیحی و یا صابئی {مخصوصا صابئی ها خیلی زیاد بودند، زردشتی خیلی کم بوده است} مسلمین به قدری با اینها با احترام رفتار کردند و اینها را در میان خودشان وارد کردند که کوچکترین دوگانگی با آنها قائل نبودند، و همین سبب شد که تدریجا خود آنها در اسلام هضم شدند یعنی عقاید اسلامی را پذیرفتند.
📚 آیندۀ انقلاب اسلامی ایران، ص: ۳۲۰
#شهید_مطهری
#تمدن_اسلامی
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin
🔹نصیحت یا انتقام🔹
📣 امام خمینی
وقتی که انسان ـ فرض کنید ـ از یک کسی گله دارد یا می بیند نقیصه ای در کار هست، این نصیحت می تواند بکند و باید بکند، اما لسان نصیحت غیر لسان لجن کردن و ضایع کردن است. من راجع به افراد هم عقیده ام هست ـ یعنی شارع هم همین طور است، ما تابع او هستیم ـ که اگر انسان یک مسلمانی را برای خاطر هوای نفسش لگدمال کند، این در آن دنیا شاید مجازاتش بدترین مجازات باشد و در این دنیا هم موفق نخواهد شد. ما لسانمان باید لسان نصیحت باشد و انسان می بیند که گاهی وقت ها لسان ها لسان نصیحت نیست، قلم ها، قلم های نصیحت نیست.
📚 صحیفه امام، ج ۲۰، ص ۱۲۷ {۱۳۶۵/۶/۸}
#امام_خمینی
#نصیحت
#انتقام
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin
🔹خصلت متقیان🔹
📣 آیت الله شهید دکتر بهشتی
خو بگیرید به اینکه آرام، منطقی و روشن سخن بگویید. منظورم از آرام سخن گفتن این است که انسان همیشه مواظب حق باشد و حرف بزند، یعنی با تقوا سخن بگوید. منظورم از آرام سخن گفتن، سخن گفتن در شمایل و خصلت متقیان، خدا پرستان، حق پرستان و کسانی است که همواره در هر کلمه و در هر رفتار، و حتی در هر ژست، مراقب این هستند حق آسیب نبیند.
📚 شریعتی جستجوگری در مسیر شدن، ص ۳۷
#شهید_بهشتی
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin
🔹انقلابی کیست؟🔹
✍ شهید دکتر مصطفی چمران
انقلابی آن نیست که تفنگ بر دوش بکشد و لباس فدایی بپوشد و هنگام صلح دست به جنگ زند و با شعارات تند خود را از جرگه ملت خارج کند و با شعارات و تبلیغات و زور بخواهد عقاید خود را بر دیگران تحمیل کند. انقلابی آن است که هنگام صلح، به انقلابیگری تظاهر نکند، ولی هنگام خطر، در پیشاپیش صفوف ملت با دشمن بجنگد. انقلابی آن نیست که با بیانصافی و زرنگی، حق دیگران را بگیرد، و مردمی را که برای خاطر و شنیدن حرفهای او نیامدهاند وادار کند که ساعتها به حرفهای او گوش فرا دهند و کسانی را که ملت خواهان استماع سخنانشان هستند، از سخن گفتن باز دارد. انقلابی آن نیست که غرور و خودخواهی، بر او غلبه کند و حرف کسی را نشنود، انقلابی آنست که در کمال تواضع و فروتنی، هر حرف حقی را بپذیرد. انقلابی آن نیست که با شعارات تند، بخواهد انقلابیگری خود را بر دیگران تحمیل کند.
📚 خدا بود و دیگر هیچ نبود، ص 105
#دکتر_مصطفی_چمران
#انقلابی
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin
🔹شیطنت باطنی و تقدس ظاهری🔹
📣 امام خمینی
مقصد این است که اسلام جریان پیدا بکند، مقصد این نیست که من اجرایش کنم. از چیزهایی که انسان مبتلا به آن هست این شیطنتهای باطنی که انسان به آن مبتلا هست این است که، دلش میخواهد خودش متصدی امر باشد. جریان امر اگر به دست دیگری بهتر واقع بشود، این ناراحت است، میگوید من خوب است باشم. این از شیطنتهای باطنی انسان است. انسان به صورت مقدس مآبی طرحش میکند، من میخواهم به این ثواب برسم. اگر حساب کند پیش خودش که همان ثواب را، بالاترش را به شما میدهند، و شما کمک کنید به این کسی که متصدی است و از شما بهتر میتواند، راضی نمیشوید. مسئله این نیست که ثواب میخواهم، مسئله این است که دنیا میخواهم.
📚 صحیفه امام {ره}، ج 17، ص 529
#امام_خمینی
#تهذیب_نفس
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin
🔹جاودانگی مهر علی🔹
📣 متفکر شهید استاد مرتضی مطهری
علی از آن نظر محبوب است که پیوند الهی دارد. دل های ما به طور ناخودآگاه در اعماق خویش با حق سر و سرّ و پیوستگی دارد، و چون علی را آیت بزرگ حق و مظهر صفات حق مییابند به او عشق میورزند. در حقیقت پشتوانه عشق علی پیوند جان ها با حضرت حق است که برای همیشه در فطرت ها نهاده شده، و چون فطرت ها جاودانی است، مهر علی نیز جاودان است. نقطههای روشن در وجود علی بسیار است، اما آنچه برای همیشه او را درخشنده و تابان قرار داده است، ایمان و اخلاص اوست و آن است که به وی جذبه الهی داده است.
📚 جاذبه و دافعه علی علیه السلام، ص ۱۹۱
#شهید_مطهری
#امام_علی
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin
🔹یتیمان مسیحی در یتیم خانه شیعه🔹
📣 عاطف عون
اوایل دهه ۷۰ میلادی بود که آیت الله العظمی خوئی با هدف رسیدگی به امور کودکان بیسرپرست، موسسهای خیریه در بیروت تأسیس کردند و مسئولیت آن را بر عهده امام موسی صدر گذاشتند. امام موسی صدر هم من را برای سرپرستی آنجا انتخاب کردند. در این موسسه علاوه بر نگهداری از کودکان، امور درسی و آموزشی آنها هم پیگیری میشد.
همان زمان اطلاع پیدا کردیم، در نزدیکی این خیریه دو کودک مسیحی هستند که پدرشان را در جنگهای داخلی از دست دادهاند. با توصیه امام موسی صدر مسئولیت نگهداری این دو کودک را هم پذیرفتیم. ابتدا کمی تعجب برانگیز بود و بعضیها اعتراض داشتند که چرا در موسسهای که از طریق یک مرجع تقلید و برای کودکان شیعه تاسیس شده، کودک مسیحی پذیرش میشود؟ خصوصا که در آن زمان رقابتهای سیاسی و نزاعهای طایفهای هم در اوج خود بود.
اما امام موسی صدر به عنوان یک فقیه نه تنها این کار را خلاف شرع نمیدانست که یک وظیفه به شمار میآورد. در حقیقت بر اساس نگاه انسانی امام موسی صدر فرقی بین انسانها نبود و آنها همه کرامت داشتند. به همین دلیل زیر بار مخالفتها نرفتند و از ما خواستند که با جدیت کار خود را ادامه دهیم. نکته جالب توجه این بود که با نظر امام موسی صدر به کلیسا هم اطلاع دادیم و هماهنگ شد تا هفتهای یک بار کشیشی برای آموزش دینی آن دو کودک بیاید و ساعتی را با آنها باشد. ما به هیچ وجه فشاری برای یادگیری آموزههای دینی و مذهبی خود روی آنها نداشتیم.
این دو کودک تا زمانی که در این موسسه بودند، همچون سایر کودکان و بدون هرگونه تبعیضی زندگی کردند و درس خواندند.
📚 وبسایت موسسه فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر، تاریخ شفاهی
#عاطف_عون
#آیت_الله_العظمی_خویی
#امام_موسی_صدر
#کودگان
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin
🔸️ خداوندا
🔻 دکتر علی شریعتی
◾️ای خداوندا
◽️به علمای ما مسئولیت
◽️و به عوام ما علم
◽️و به مومنان ما روشنایی
◽️و به روشنفکران ما ایمان
◽️و به متعصبین ما فهم
◽️و به فهمیدگان ما تعصب
◽️و به زنان ما شعور
◽️و به مردان ما شرف
◽️و به پیران ما آگاهی
◽️و به جوانان ما اصالت
◽️و به اساتید ما عقیده
◽️و به دانشجویان ما نیز عقیده
◽️و به خفتگان ما بیداری
◽️و به بیداران ما اراده
◽️و به مبلغان ما حقیقت
◽️و به دینداران ما دین
◽️و به نویسندگان ما تعهد
◽️و به هنرمندان ما درد
◽️و به شاعران ما شعور
◽️و به محققان ما هدف
◽️و به نومیدان ما امید
◽️و به ضعیفان ما نیرو
◽️و به محافظه کاران ما گستاخی
◽️و به نشستگان ما قیام
◽️و به راکدان ما تکان
◽️و به مردگان ما حیات
◽️و به کوران ما نگاه
◽️و به خاموشان ما فریاد
◽️و به مسلمانان ما قرآن
◽️و به شیعیان ما علی
◽️و به فرقه های ما وحدت
◽️و به حسودان ما شفا
◽️و به خودبینان ما انصاف
◽️و به فحاشان ما ادب
◽️و به مجاهدان ما صبر
◽️و به مردم ما خودآگاهی
◽️و به همه ملت ما، همت تصمیم و استعداد فداکاری و شایستگی نجات و عزت ببخشا.
📚 فلسفه نیایش
#دکتر_علی_شریعتی
#نیایش
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin
🔹غلو می کنند🔹
📣 آیت الله محمدرضا توسلی
امام از مداحی خشنود نبودند. اصلا از بحث ستایش و مدح گویی و امثال آن خیلی ناراحت می شدند. یک روز، وقتی که من می خواستم در را باز کنم، شنیدم حاج احمد آقا با یکی از دوستان دفتر که روز قبل منبر رفته بود و از رادیو پخش شده بود و در آن نسبت به امام خیلی غلو کرده بود، صحبت می کند. احمد آقا به او می گفت: فلانی امروز جلوی امام پیدایت نشود.
گفت: چرا؟
حاج احمد آقا گفت: کجا سخنرانی کردی؟
گفت: فلان جا.
حاج احمد آقا گفت: راجع امام بود؟
گفت: بله، من از امام تعریف کردم.
حاج احمد آقا گفت: دیروز امام مرا خواستند و گفتند این چیست که به من نسبت می دهند؟ کی من این جوری هستم که نسبت به من غلو می کنند.
اگر امام می فهمیدند که کسی راجع به ایشان غلو می کند، ناراحت می شدند. شما یادتان هست که آقای مشکینی این جا در همین حسینیه یک جمله ای گفت که امام فرمودند: من از آقای مشکینی انتظار نداشتم حرف هایی بزند که کم کم خودم باورم بشود. یا در همین جا به آقای حجازی فرمودند که تعبیر تندی داشت. امام اصلا از این تعریف های بی جا و مدح مداحان خوشش نمی آمد.
📚 همیشه با امام، زیر نظر محمد علی خسروی، ص ۲۳۷
#آیت_الله_توسلی
#امام_خمینی
#غلو
#خاطرات
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin
🔹انتقاد یا انتقام🔹
📣 امام خمینی
به همۀ آقایان من میگویم با هم جنگ نکنید. روزنامهها را پر نکنید دوباره از بدگویی از هم و از انتقاد از هم. انتقاد غیر انتقامجویی است. انتقاد، انتقاد صحیح باید بشود. هر کس از هرکس میتواند انتقاد صحیح بکند. اما اگر قلم که دستش گرفت انتقاد کند برای انتقامجویی، این همان قلم شیطان است. اگر روی مصالح عامه، یک کسی به کسی اشکال میکند و همچون است که اگر خودش را بردارند یک کسی دیگر را اینجا بنشانند و همین حرف ها را بزند خودش ناراحت نشود، این میزان دستش باشد که قلم دست شیطان است مینویسد یا دست رحمان است؟ زبان، زبان شیطان است یا زبان رحمان است؟
📚 بیانات در دیدار نخست وزیر و تعدادی از وزرا، ۱۳۵۹/۶/۲۰
#امام_خمینی
#تخریب
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin
🔹۲۵ سال آینده را نخواهید دید🔹
📣 رهبر معظم انقلاب اسلامی
بعد از اتمام این مذاکراتِ هستهای، شنیدم صهیونیستها گفتند: فعلاً با این مذاکراتی که شد، تا ۲۵ سال از دغدغهی ایران آسودهایم؛ بعد از ۲۵ سال فکرش را می کنیم. بنده در جواب عرض می کنم، اوّلاً شما ۲۵ سال آینده را نخواهید دید. انشاءالله تا ۲۵ سال دیگر، به توفیق الهی و به فضل الهی چیزی به نام رژیم صهیونیستی در منطقه وجود نخواهد داشت؛ ثانیاً در همین مدّت هم روحیّهی اسلامیِ مبارز و حماسی و جهادی، یک لحظه صهیونیستها را راحت نخواهد گذاشت؛ این را بدانند.
📚 بیانات در دیدار اقشار مختلف مردم، ۱۳۹۴/۶/۱۸
#رهبر_انقلاب
#فلسطین
#اسرائیل
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹مربی و تربیت🔹
📣 علامه محمدتقی جعفری
#علامه_جعفری
#مربی
#تربیت
#خاطرات
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin
🔹انتقاد، حریت، تبعیت🔹
📣 آيتالله شهید دکتر بهشتی
این را به شما می گویم: انتقاد بر امام، تذکر به امام، نصیحت به ائمه المسلمين، که اصلا واجب است. تذکر به امام دادن، تذکر دلسوزانه به امام دادن، انتقاد کردن از یک تصمیم امام، که اصلا تربیت اسلامی است.
در آن خطبه حقوق راعی بر رعیت و حقوق رعیت بر راعی که در نهجالبلاغه است، از علی علیهالسلام نقل می کند که آن حضرت از مردم می خواهد که از او انتقاد کنند و به او تذکر بدهند، اما همان وقت که انسان تذکر می دهد، می داند که تذکر می دهد، ولی تصمیم گیری با کیست؟ انسان تذکر را می دهد، حرفش را می زند، استدلال هم می کند، ولی تصمیم گیری با کیست؟ با رهبر است.
ما طلبه ها که دیگر اصلا از او یاد گرفته ایم. وقتی پای درس آقای بروجردی بودیم که همان موقع مرجع تقلید عام بود، یا وقتی پای درس امام بودیم، چه می کردیم؟ مسائل علمی که امام می گفت و حرفی می زد، ما شروع می کردیم به اشکال گرفتن و انتقاد کردن. ما اصلا یاد گرفته بودیم، ولی بالاخره ما اشکال می گرفتیم، اما موقع فتوا که می شد، فتوا با که بود؟ با مرجع بود و حالا در مقام رهبری یک چنین چیزی است.
حالا آنجا بحث فقهی بود، مورد راجع فتوا بود و به جوش و خروش دین. رعیتی شروع می کردیم. ان قلت قلت های ما جور در نمی آمد. ما این دو تا را با هم یاد گرفته بودیم، هم حریت، هم انتقاد، هم ان قلت قلت، هم تعهد به فتوا! در زمینه رهبری هم چیزی از این قبیل است، هر حریت، هم تذکر، هم نصیحت، هم انتقاد و هم آخر کار این که آقا حالا تصمیم با ... بالاخره چه شد؟! این شد. بسیار خوب ما همین را عمل می کنیم، ولو بر خلاف نظر خودمان باشد.
📚 تشکیلات بهشتی، ص ۱۹۵ - ۱۹۶
#شهید_بهشتی
#انتقاد
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin
🔹سخنرانی برای مسیحیان🔹
📣 آیت الله شیخ محمود خلیلی
امام موسی صدر تا جایی که وقتشان اجازه میداد به دعوتهایی که برای سخنرانی از ایشان میشد پاسخ مثبت میدادند، چه مسلمان و چه مسیحی.
جوانان مسیحی که در کلیساها و یا مراکز دیگر برنامههایی داشتند برای سخنرانی از ایشان دعوت میکردند و آقای صدر هم اجابت میکردند.
معمولاً در این جلسات با موضوع ادیان آسمانی صحبت میکردند و با ذوق و اطلاعات خیلی زیادی که داشتند از مزایای ادیان آسمانی و نیز از مفاهیمی که از این ادیان و از حضرت مسیح در قرآن کریم آمده است میگفتند. به طور خاص ذکر میکردند که در فلان آیه این گونه از مسیحیت آمده است و یا از سخنان حضرت مسیح و سخنان امیرالمؤمنین در کنار هم استفاده میکردند و به همین علت بود که میشنوید سخنرانیهایشان در مناطق مسیحی جلوهٔ بسیاری داشت.
📚 وبسایت موسسه فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر، تاریخ شفاهی
#آیت_الله_محمود_خلیلی
#امام_موسی_صدر
#مسیحیان
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin
🔹صورت و محتوا🔹
📣 امام خمینی
تا حالا جمهوری اسلامی جز یک الفاظی بیشتر نبوده. البته کارهایی کردهاند اما آنی که ما میخواهیم تا حالا نشده است. یک رأیی دادیم به جمهوری اسلامی. آن رژیم رفت و یک رژیم دیگری است، لکن باید همه چیز اسلامی بشود. آن روزی ما به آخر مقصد رسیدیم که همه چیزمان اسلامی باشد. بازار یک بازار اسلامی باشد. بازاری که یک متاعی را یک تومان میخرد و سی تومان به این فقرا و ضعفا میدهد، این بازار اسلامی نیست. بازاری که قاچاق وارد میکند و به قیمت های گزاف میدهد و اقتصاد اسلام را میخواهد به هم بزند، این اسلامی نیست؛ این بازارْ اسلامی نیست. اینها باید اسلامی بشود؛ خودشان اسلامیاش کنند. بازاری که به فکر ضعفا و فقرا نباشد، بازاری که پهلویش ضعیف باشد و به فکر نباشد، این بازارْ اسلامی نیست. ملتی که اینجا قصرهای روی هم روی هم درست کنند، و آنجا زاغه نشین ها باشند. شما همه زاغه نشین را دیدید چه طورند؛ لابد شماها دیدید، من هم صورتش را دیدم. یک مملکتی که زاغه نشین ها آن طور باشند و مردم به فکر اینها نباشد، این مملکتْ، مملکت اسلامی نیست. این صورت است، محتوا ندارد.
📚 بیانات در دیدار هیأت قائمیۀ تهران، ۱۳۵۸/۳/۸
#امام_خمینی
#تبعیض
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin