🔹بی اثر کردن کارها🔹
📣 رهبر معظم انقلاب اسلامی
عزیزان من! بدانید که اگر در حاکمیت شکاف افتاد، هیچ کار اساسی ای پیش نخواهد رفت؛ هر کاری که جمعی انجام دهند، یک جمع دیگر روی آن علامت سؤال می گذارند و مانع از پیشرفت کار می شوند، که شما در موارد متعدّدی نمونههایش را ملاحظه کردهاید. دستگاهی اقدامِ مثبتِ خوبی را انجام می دهد؛ ولی هنوز هیچ چیز معلوم نشده، ناگهان می بینید که عدّهای در مقابل آن موضع گیری و علیه آن انتقاد و به آن حمله می کنند! این طوری، کاری پیش نمی رود. وقتی یک شعار و یک حرفِ خوب از دهانی خارج می شود، یک عدّه دیگر از آن طرف به او حمله می کنند و نمی گذارند این شعار به نتیجه برسد. دو دستگی در مراکز اصلی حاکمیت، این اشکالات بزرگ را دارد؛ والّا اختلاف فکری اشکالی ندارد. شکاف و دوئیّت و دشمنی و تخاصمِ به نفع دشمن است که اشکال دارد. من گاهی از بعضی موضع گیری هایی که بعضی از اشخاص - چه در قوّه مقنّنه و چه در بعضی جاهای دیگر - می کنند، گلهمندم. نباید به گونهای موضع گیری کرد که دشمن آن را به نفع خود و در جهت اهداف و مقاصدش مشاهده کند. باید بگذاریم دستگاه های کشور - چه قوّه مجریّه، چه قوّه قضایّیه، و چه قوّه مقنّنه - با قدرت و جسارتِ لازم و اعتماد به نفس، کارهایشان را انجام دهند.
📚 بیانات در خطبههای نماز جمعه تهران، ۱۳۷۹/۱۲/۲۶
#رهبر_انقلاب
#اختلاف
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin
🔹روحانيت نمی گذارد🔹
📣 آيتالله شهید دکتر بهشتی
يـك نوجوان، در اهواز در آن سفر چند ماه قبل، آمده بـود پـيش مـن، گفـت: فلانى، من مى خواهم از تو طلب عفو كنم، دل من را نسبت به تو بـدبين كرده بودند، اينجا آمدى در همان برخوردهاى اول كه با تو داشتم، ديـدم همه آن چيزهايى كه درباره تو از نظر كيفيت برخـورد و كـار و تماسـت مى گفتند، عينا فهميدم دروغ است. بعد اين را گفـت، گفـت: نمـى دانيـد دشمن چقدر درباره شماها نيرنگ بازى مى كنـد.
چنـد وقـت قبـل رفتـه بودم در يكى از محله هاى فقير نشين اهواز، در يك خانـه يـك پيرزنـى، برق خانه اش را قطع كرده بودند، بعد رفتـه بودنـد در خانـه اش و گفتـه بودند به اينكه: مى دانى چرا برقت را قطع كرده انـد؟ بهشـتى دسـتور داده برق خانه تو را قطع كنند.
ديروز به من گفـت: همين ديروز، همين امروز صبح گزارش دادند، كـه دو نفر دختر جـوان در سـن دانـش آمـوزى يـا دانشـجويى در خانـه هـا مى رفتند، سؤالات را يـك طـورى مطـرح مـى كردنـد كـه چـه كسـان نمى گذارند در ايـن مملكـت كـار شـود؟ و سـؤال را طـورى هـدايت مى كردند كه اين سؤال بيايد به طرف روحانيت و بـه طـرف ماهـا كـه اينها نمى گذارند در اين مملكت كار انجام بگيرد.
📚 ولایت، رهبری، روحانیت، ص ۳۳۱
#شهید_بهشتی
#روحانیت
#تخریب
#خاطرات
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin
🔹فکر آزاد است🔹
📣 متفکر شهید استاد مرتضی مطهری
فکر آزاد است، فریب کاری ممنوع. مطلبی راجع به حکومت اسلامی آینده عرض می کنم. همین طور که می دانید - و رهبر و پیشوای ما مکرر و صریح این مطلب را بیان کرده اند - در حکومت اسلامی احزاب آزادند. هر حزبی اگر عقیده غیر اسلامی هم دارد، در ابراز عقیده خودش آزاد است، فکرش آزاد است، هر چه دلش می خواهد بگوید. ما فقط اجازه توطئه گری و فریب کاری نمی دهیم. در حدی که فکر و عقیده خودشان را صریحا می گویند و با منطق ما در حال جنگ هستند، ما آنها را می پذیریم، اما اگر بخواهند در زیر لوای اسلام یا مظاهر اسلام افکار و عقاید خودشان را بگویند، ما حق داریم از اسلام خودمان دفاع کنیم که اسلام این را نمی گوید، به نام اسلام این کار را نکن، به نام خودت بکن.
📚 آینده انقلاب اسلامی ایران، ص ۴۵
#شهید_مطهری
#آزادی_اندیشه
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin
🔹مروت🔹
✍ شیخ اجل سعدی شیرازی
یاد دارم که شبی در کاروانی همه شب رفته بودم و سحر در کنار بیشهای خفته.
شوریدهای که در آن سفر همراه ما بود نعرهای برآورد و راه بیابان گرفت و یک نفس آرام نیافت.
چون روز شد گفتمش: آن چه حالت بود؟
گفت: بلبلان را دیدم که به نالش در آمده بودند از درخت و کبکان از کوه و غوکان در آب و بهایم از بیشه.
اندیشه کردم که مروّت نباشد همه در تسبیح و من به غفلت خفته.
◽️دوش مرغی به صبح مینالید
◾️عقل و صبرم ببرد و طاقت و هوش
◽️یکی از دوستان مخلص را
◾️مگر آواز من رسید به گوش
◽️گفت باور نداشتم که تو را
◾️بانگ مرغی چنین کند مدهوش
◽️گفتم این شرط آدمیت نیست
◾️مرغ تسبیحگوی و ما خاموش
📚 گلستان سعدی
#سعدی_شیرازی
#گلستان_سعدی
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin
🔹انتخابات در انحصار کسی نیست🔹
📣 امام خمینی
انتخابات در انحصار هیچ کس نیست، نه در انحصار روحانیین است، نه در انحصار احزاب است، نه در انحصار گروههاست. انتخابات مال همه مردم است. مردم سرنوشت خودشان دست خودشان است. و انتخابات برای تأثیر سرنوشت شما ملت است. از قراری که من شنیدهام در دانشگاه بعض از اشخاص رفتهاند گفتهاند که دخالت در انتخابات، دخالت در سیاست است و این حق مجتهدین است. تا حالا میگفتند که مجتهدین در سیاست نباید دخالت بکنند، این منافی با حق مجتهدین است، آنجا شکست خوردهاند حالا عکسش را دارند میگویند. این هم روی همین زمینه است، اینکه میگویند انتخابات از امور سیاسی است و امور سیاسی هم حق مجتهدین است هر دویش غلط است. انتخابات سرنوشت یک ملت را دارد تعیین میکند. انتخابات بر فرض اینکه سیاسی باشد و هست هم، این دارد سرنوشت همۀ ملت را تعیین میکند، یعنی آحاد ملت سرنوشت زندگیشان در دنیا و آخرت منوط به این انتخابات است. این این طور نیست که انتخابات را باید چند تا مجتهد عمل کنند.
📚 بیانات در دیدار با مدیرعامل، مدیران و کارکنان صدا و سیما، ۱۳۶۲/۱۲/۹
#امام_خمینی
#انتخابات
#روحانیت
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin
🔹درگیری های سیاسی🔹
📣 رهبر معظم انقلاب اسلامی
عزیزان من! یک ملت هرچه قدرتمند باشد، هرچه ثروتمند باشد، اگر اختلافات در بین آحادش ریشه گرفت و آتش اختلافات مشتعل شد، بدبخت و بیچاره خواهد شد. اختلافات که گفته می شود، مقصود اختلاف سلیقه نیست. اختلاف سلیقه هست. اگر اختلاف خط، اختلاف جهت، اختلاف مذاق باشد، اشکالی ندارد. اختلافات، یعنی در گیری های سیاسی ای که فضا را متشنّج می کند. این که من گاهی از بعضی از روزنامهها گله می کنم، به این خاطر است. فوراً بعضی ها فریادشان بلند نشود که «آزادی» محدود شد؛ نه. برای شعار آزادی ما بارها جان خودمان را در معرض مرگ قرار دادهایم! کسانی که اهل دینند، بیشتر از همه از آزادی دفاع می کنند. بنابراین، بحث «آزادی» نیست؛ بحث این است که از این آزادی که وجود دارد و از اوّل انقلاب هم وجود داشته است، کسانی برای متشنّج کردن فضا استفاده نکنند. انسان وقتی بعضی از روزنامهها را نگاه می کند، می بیند کأنّه این عنوان های درشت را طوری انتخاب کردهاند، برای این که یک گروه را به جان یک گروه دیگر بیندازند! این نقشِ همان بوق های تبلیغاتی است؛ این بد است. روزنامهها باید کاری کنند که دل ها را به هم نزدیک نمایند؛ جناح ها را به هم نزدیک نمایند. اگر جناح های سیاسی و گروه های سیاسی واقعاً معتقد به یک مبنا و اصلی هستند، باید سعی کنند که هرچه ممکن است، در عمل، خودشان را به گروه های رقیبشان نزدیک کنند، با هم مهربانی کنند، قضایای گوناگون را با هم حل کنند؛ نه این که اختلافات را همین طور دائم موج بدهند، اوج بدهند، بزرگنمایی کنند، بنویسند و بگویند. این فضا را متشنّج خواهد کرد.
📚 بیانات در خطبههای نماز جمعه، ۱۳۷۷/۱۰/۴
#رهبر_انقلاب
#اختلاف
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin
🔹انسان و اختیار🔹
✍ آیت الله العظمی جعفر سبحانی
اختيار و آزادى انسان، واقعيّتى مسلّم و آشكار است، و انسان از راه هاى گوناگون مى تواند آن را درك كند، كه ذيلاً بدان ها اشاره مى كنيم.
《الف》 وجدان هر انسانى گواهى مى دهد كه او در تصميم گيری هاى خود مى تواند يكى از دو طرف فعل يا ترك را برگزيند، و اگر كسى در اين درك بديهى ترديد كند، هيچ حقيقت بديهى را نبايد پذيرا شود.
《ب》 ستايش ها و نكوهش هايى كه در جوامع بشرى ـ اعم از دينى و غير دينى ـ نسبت به اشخاص مختلف انجام مى گيرد، نشانه آن است كه فرد ستايشگر يا نكوهشگر، شخص فاعل را، در كارهاى خويش مختار تلقى مى كند.
《ج》 چنانچه اختيار و آزادى انسان ناديده گرفته شود دستگاه شريعت نيز لغو و بى ثمر خواهد بود. زيرا اگر هر انسانى ناگزير است همان راهى را بپيمايد كه قبلاً براى او مقرر گرديده و نمى تواند سر سوزنى از آن تخطى نمايد، در آن صورت، امر و نهى، وعد و وعيد، و پاداش و كيفر هيچگونه معنى نخواهد داشت.
《د》 در طول تاريخ پيوسته انسان هايى را مى بينيم كه در صدد اصلاح فرد و جامعه بشرى بوده اند، و در اين راه برنامه ريزی هايى كرده و نتايجى گرفته اند. بديهى است اين امر با مجبور بودن انسان سازگار نيست، زيرا با فرض جبرْ همه اين تلاش ها بيهوده و عقيم خواهد بود.
اين شواهد چهارگانه، اصل اختيار را حقيقتى مستحكم و غير قابل ترديد مى سازد. البته از اصل آزادى و اختيار بشر نبايد نتيجه بگيريم كه انسان، مطلقاً به حال خود رها شده، و خداوند هيچگونه تأثيرى در فعل او ندارد. زيرا چنين عقيده اى، كه همان تفويض است، با اصل نيازمندى دائمى انسان به خدا منافات دارد، و نيز دايره قدرت و خالقيت خداوند را محدود مى كند. بلكه حقيقت امر به گونه ديگرى است كه در اصل بعد بيان خواهد شد.
📚 منشور عقاید امامیه، ص ۹۰ - ۹۱
#آیت_الله_جعفر_سبحانی
#جبر_اختیار
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin
🔹فاضل تر🔹
✍ شیخ اجل سعدی شیرازی
عابدی را حکایت کنند که شبی ده من طعام بخوردی و تا سحر ختمی در نماز بکردی.
صاحبدلی شنید و گفت: اگر نیم نانی بخوردی و بخفتی بسیار از این فاضلتر بودی.
◽️اندرون از طعام خالی دار
◾️تا در او نور معرفت بینی
◽️تهی از حکمتی به علت آن
◾️که پری از طعام تا بینی
📚 گلستان سعدی
#سعدی_شیرازی
#گلستان_سعدی
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin
🔹خود خواهی🔹
📣 امام خمینی
خودخواهی همیشه اسباب این است که انسان را به فساد بکشد. تمام فسادهایی که در عالم پیدا میشود، از خودخواهی پیدا میشود، از حب جاه، از حب قدرت، از حب مال، از امثال اینهاست و همه اش برمیگردد به حب نفس و این «بُت» از همه بزرگتر است و شکستنش هم از همه مشکل تر است. تعقیب کنید که اگر نمی توانید به تمام معنا بشکنید ـ که میتوانید انشاءاللّه ـ مشغول باشید به شکستن دست و پای یک همچو بتی. اگر رهایش کنید شما را به هلاکت میکشاند. این طور نیست که ما را رها کند، ما یک معصیتی بکنیم ما را رها کند، یک کار دیگری بکنیم زیادتر ما را رها کند. درجه به درجه پیش میبرد تا آن جایی که دین انسان را از دست انسان میگیرد. این یک مسئلۀ طبیعی است که شغل شیطان هم همین است، هم شیطان باطنی انسان، هم آن شیطانی که اینها هم به او بستگی دارند.
📚 بیانات در دیدار با روحانیون و طلاب حوزه علمیه قم، روحانیون اهل تسنن ترکمن صحرا و سیستان و بلوچستان و ...، ۱۳۶۴/۲/۱۶
#امام_خمینی
#خود_خواهی
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin
🔹نیرومندترین انسان ها🔹
✍️ متفکر شهید استاد مرتضی مطهری
جوانان مسلمان سرگرم زورآزمایی و مسابقه وزنه برداری بودند. سنگ بزرگی آنجا بود که مقیاس قوّت و مردانگی جوانان به شمار می رفت و هرکس آن را به قدر توانایی خود حرکت می داد. در این هنگام رسول اکرم رسید و پرسید: چه می کنید؟
- داریم زورآزمایی می کنیم. می خواهیم ببینیم کدام یک از ما قویتر و زورمندتر است.
- میل دارید که من بگویم چه کسی از همه قویتر و نیرومندتر است؟.
- البته، چه از این بهتر که رسول خدا داور مسابقه باشد و نشان افتخار را او بدهد.
افراد جمعیت همه منتظر و نگران بودند که رسول اکرم کدام یک را به عنوان قهرمان معرفی خواهد کرد؟ عده ای بودند که هر یک پیش خود فکر می کردند الآن رسول خدا دست او را خواهد گرفت و به عنوان قهرمان مسابقه معرفی خواهد کرد.
رسول اکرم فرمود: از همه قویتر و نیرومندتر آن کس است که اگر از یک چیزی خوشش آمد و مجذوب آن شد، علاقه به آن چیز او را از مدار حق و انسانیت خارج نسازد و به زشتی آلوده نکند؛ و اگر در موردی عصبانی شد و موجی از خشم در روحش پیدا شد، تسلط بر خویشتن را حفظ کند، جز حقیقت نگوید و کلمه ای دروغ یا دشنام بر زبان نیاورد؛ و اگر صاحب قدرت و نفوذ گشت و مانع ها و رادع ها از جلویش برداشته شد، زیاده از میزانی که استحقاق دارد دست درازی نکند.
📚 داستان راستان، ج ۱، ص ۱۲۳
#شهید_مطهری
#داستانک
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin
🔹خدایا اول جانم را بگیر🔹
✍ استاد مصطفی ملکیان
حضرت علی علیهالسلام یک دعایی که مربوط به احوال آدمی است و اینکه روح آدمی میتواند چه استعلاهایی پیدا کند، دعایی دارند که من آن را همیشه در قنوت میخوانم:
《اللهم اجعل نفسی اول کریمه تنتزعها من کرائمی》
خدایا کاری کن که از چیزهای ارزشمند زندگی، جانم اولین چیزی باشد، که از من میگیری؛ نکند قبل از این که جانم را میگیری، انصافم گرفته شده باشد، شرفم، عدالتم، راستگویی و ادب و دیگر مکرمت های اخلاقی ام گرفته شده باشد و تفالهای شده باشم که تو جانم را میگیری.
خدایا از میان چیزهای شریف، اولین چیزی را که میگیری، جانم باشد و وقتی میمیریم شرفم، صداقتم، عدالتم، شفقت و عشقورزی به انسانها در من سر جایش باشد. تواضعم، انسان دوستیام سر جایش باشد. نه اینکه تا جانم به لبم برسد و بمیرم عدالتم، انصافم و مروت و جوانمردی و صداقت و تواضعم را از دست داده باشم.
این یکی از تکان دهندهترین جملاتی است که در فرهنگ بشری گفته شده است. یعنی کریمههای وجود من زیاد است اما جان من اولین کریمهای باشد که از من میگیری. این جمله، شبیه به جمله حضرت عیسی است که میفرمایند: نمی ارزد جهان را بگیری و در مقابلش روح خودت را بفروشی، ولو جهان را در مقابل روحت به تو بدهند.
📚 تحلیل فلسفی، ص ۱۴۶ - ۱۴۷
#استاد_مصطفی_ملکیان
#کرامت_انسان
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin
🔹تفکر مسلمانان🔹
📣 متفکر شهید استاد مرتضی مطهری
اقبال لاهوری متوجه این نکته شده که اسلام، هم در میان مسلمین وجود دارد و هم وجود ندارد. اسلام وجود دارد به صورت اینکه ما می بینیم شعائر اسلام در میان مسلمین هست، بانگ اذان در میان مردم شنیده می شود، موقع نماز که می شود رو به مساجد می آورند، مرده هاشان را به رسم اسلام دفن می کنند، برای نوزادهایشان به رسم اسلام تشریفاتی قائل می شوند، اسم هایشان غالباً اسم های اسلامی است، محمّد است، حسن است، حسین است، عبدالرّحیم و عبدالرّحمن است؛ ولی آنچه که روح اسلام است در این مردم وجود ندارد، روح اسلام در جامعه اسلامی مرده است. این است که معتقد می شود به تجدید حیات اسلامی که حیات اسلامی را باید تجدید کرد و امکان تجدیدش هست چون اسلام نمرده است، مسلمین مرده اند. اسلام نمرده است، چرا؟ چون کتاب آسمانی اش هست، سنت پیغمبرش هست و اینها به صورت زنده ای هستند، یعنی دنیا نتوانسته بهتر از آنها بیاورد. آنچه قرآن آورده هیئت بطلمیوس نیست که بگوییم نظریه دیگری آمد و آن نظریه را نسخ کرد، نظریه طبیعیات مبتنی بر عناصر چهارگانه نیست که بگوییم علم امروز آمد و گفت آن عناصر چهارگانه شما همه مرکبند و عنصر نیستند و عناصر بیش از این حرف هاست. خود اسلام زنده است با تکیه گاه و مبنای زنده، پس نقص کار در کجاست؟ نقص کار در تفکر مسلمین است. یعنی فکر مسلمین، طرز تلقی مسلمین از اسلام به صورت زنده ای نیست، به صورت مرده است. مثل این است که شما بذر زنده ای را به شکلی بر خلاف اصول کشاورزی زیر خاک کنید که این بذر در زیر خاک بماند ولی جوانه نزند، ریشه هایش در زیر زمین ندود و عصاره خاک را نمکد.
📚 احیای تفکر دینی، ص ۱۹
#شهید_مطهری
#علامه_اقبال_لاهوری
#تفکر_مسلمین
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin