🔹تکذیب مدعیان🔹
📣 آيتالله العظمی شبیری زنجانی
شخصی نزد اینجانب آمد و مدعی بود امام زمان {عج} را زیارت کرده و حضرت سیادت او را امضا کرده است. من به او تند شدم و او را تکذیب کردم. ما مامور به تکذیب این گونه افراد مدعی ارتباط با حضرت هستیم. اگر روایتی هم در این باب نبود، عقل حکم می کرد جلو این چنین ادعاهایی گرفته شود وگرنه سنگ روی سنگ بند نمی شود و فردا کسی ادعا خواهد کرد که امام زمان را زیارت کرده ام و حضرت فرموده که این مال، از فلانی نیست، این زن، همسر فلانی نیست و ... اگر تکذیب نکنیم، نظام ها به هم خواهد ریخت.
📚 جرعهای از دریا، ج ۳، ص ۴۶۴
#آیت_الله_شبیری_زنجانی
#امام_زمان
#خاطرات
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin
🔹خودشان ساخته نشده اند🔹
📣 امام خمینی
گاهی وقتها گوینده در عین حالی که خوب میگوید، در عین حالی که خوب مینویسد، کتاب توحید هم مینویسد، کتاب اخلاق هم مینویسد، لکن همان نوشتن است و گفتن است و عرضه داشتن است، خودش از آن بی خبر است. بسیار مسائل است که گویندگان هر جا باید باشند میگویند، مسائل را طرح میکنند و خیلی هم خوب طرح میکنند. و خیلی هم خوب عرضه میکنند و دعوت خوب میکنند و موعظه خوب میکنند. لکن از باب اینکه خودشان ساخته نشدهاند، میگویند و خودشان بی خبرند. چه بسا اشخاصی که کتاب اخلاق مینویسند و بسیار هم خوب مینویسند، و خودشان متَّصف به اخلاق حسنه نیستند. و چه بسا اشخاصی که توحید را خوب تدریس میکنند و خوب القا میکنند و خودشان بی خبرند. گوینده اگر خودش بی خبر شد، تأثیر در کلامش هم کم خواهد شد. گاهی یک انسانی در گفتار بسیار خوب است و بسیار جمیل صحبت میکند. در نوشتن هم بسیار خوب چیز مینویسد و خوب القا میکند، لکن خودِ نویسنده و خودِ گوینده و خودِ موعظه کننده را وقتی انسان میبیند، میبیند عملش آن طور نیست.
📚 نمایندۀ امام و فرماندهان سپاه و مسئولین دایرۀ سیاسی ـ عقیدتی ارتش، ۱۳۵۹/۹/۲۲
#امام_خمینی
#تهذیب_نفس
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin
🔹نیاز اول ما🔹
📣 رهبر معظم انقلاب اسلامی
تربیت دوم، تربیت اخلاقی است که: «بعثت لأتمّم مکارم الاخلاق»؛ مکرمتهای اخلاقی، فضیلت های اخلاقی را در میان مردم کامل کند. اخلاق آن هوای لطیفی است که در جامعهی بشری اگر وجود داشت، انسان ها می توانند با تنفس او زندگی سالمی داشته باشند. اخلاق که نبود، بی اخلاقی وقتی حاکم شد، حرص ها، هوای نفس ها، جهالت ها، دنیاطلبی ها، بغض های شخصی، حسادت ها، بخل ها، سوءظن به یکدیگر وارد شد - وقتی این رذائل اخلاقی به میان آمد - زندگی سخت خواهد شد؛ فضا تنگ خواهد شد؛ قدرت تنفس سالم از انسان گرفته خواهد شد. لذا در قرآن کریم در چند جا - «یزکّیهم و یعلّمهم الکتاب و الحکمة» - تزکیه که همان رشد اخلاقی دادن است، جلوتر از تعلیم آمده است. در همین روایت هم که راجع به عقل از پیغمبر اکرم عرض کردیم - بعد که عقل را بیان می کند - می فرماید که آن وقت از عقل، حلم به وجود آمد؛ از حلم، علم به وجود آمد. ترتیب این مسائل را انسان توجه کند: عقل، اول حلم را به وجود می آورد؛ حالت بردباری را، حالت تحمل را. این حالت بردباری وقتی بود، زمینه برای آموختن دانش، افزودن بر معلومات خود - شخص و جامعه - فراهم خواهد آمد؛ یعنی علم در مرتبهی بعد از حلم است. حلم، اخلاق است. در آیهی قرآن هم «یزکّیهم و یعلّمهم الکتاب و الحکمة»، تزکیه را جلوتر می آورد. این، تربیت اخلاقی است. امروز ما نهایت نیاز را به این تربیت اخلاقی داریم؛ هم ما مردم ایران، جامعهی اسلامی در این محدودهی جغرافیائی، هم در همهی دنیای اسلام؛ امت بزرگ اسلامی، جوامع مسلمان. اینها نیازهای اول ماست.
📚 بیانات در سالروز عید سعید مبعث، ۱۳۸۸/۴/۲۹
#رهبر_انقلاب
#اخلاق
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin
🔹زیاد حرف می زنید🔹
📣 آيتالله شهید دکتر بهشتی
یک وقتی به هانوفر دعوت شده بودم، به جمعیتی از انجمن های اسلامی دانشجویی، چند تا از دوستان دور هم بودند. بحث شروع شد، شب هم بود، دیر وقت بود. یک آلمانی هم به آن جلسه آمد و مقداری نشست و وقتی اینها صحبت کردند، نوبت به او رسید، پس دست بلند کرد حرف بزند. من این را در جمع خودمان می گویم و دوست ندارم که در جمع بیگانه ها گفته شود. می خواهم عیب های خودمان را در جمع خودمان بگوییم تا تلاش کنیم، بر طرف شود. گفت: بهشتی! شما زیاد حرف می زنید!
دیدم که برداشت این فرد از یک مدت در جمع ما زیستن این است که ما فقط حرف می زنیم. اگر به دنبال حرفی، عمل نباشد، سرگرمی است، حجاب است، غفلت است، در حد لزوم حرف بزنیم! پریشب به رفقا توصيه مي کردم گفتم: یک مقدار از ضایعات زمانی ناشی از پر حرفی است. حرفی را که می شود در نیم ساعت بگوییم در سه ساعت تمام می کنیم. خوب، دو ساعت و نیم وقت کم می آوریم.
📚 تشکیلات بهشتی، محسن ذوالفقاری، ص ۱۱۶ - ۱۱۷
#شهید_بهشتی
#پر_حرفی
#خاطرات
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin
🔹غرب وحشی🔹
برده داران و نگهبانان برده فرانسوی در هائیتی هر مجازاتی را که بتوان تصورش را کرد، برای فرو نشاندن شهوت خشونت شان، علیه برده ها روا می داشتند. زنجیرهای آهنی بر دست و پا، کنده های عظیم چوب که پشت سرشان می کشیدند و نقاب های قلع برای آن که برده ها نتوانند ساقه های نیشکر را بخورند، و طوق آهنی، وقتی چوب داغ بر باسن برده ها می گذاشتند، شلاق زدن موقتا متوقف می شد.
نمک، فلفل، زغال نیم سوز و خاکستر داغ بر روی زخم های خونین ریخته می شد. قطع عضو مرسوم بود. عضلات، گوش ها و گاه حتی اعضای تناسلی، تا آنها از لذتی که می توانستند به رایگان از آن برخوردار شوند، محروم گردند. اربابشان موم داغ بر بازوها و دست ها و شانه های آنها می ریختند و بر سرشان نیشکر جوشان خالی می کردند، آنها را زنده زنده می سوزاندند، روی آتش کم فروغ کبابشان می کردند تا مگس ها آنها را بگزند، آنها را در مقابل لانه مورچه ها یا زنبورها می بستند، وادارشان می کردند مدفوعشان را بخورند، ادارشان را بنوشند و تف دیگر برده ها را بلیسند.
📚 جنایات غرب، مهدی سعیدی، ص ۵۰۳ - ۵۰۴ به نقل از تاریخ برده داری، نررمن ال ماخت و مری هال، ترجمه سهیل سمی، ص ۸۰ - ۸۲
#کارنامه_استعمار
#هائیتی
#برده_داری
#فرانسه
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin
🔹مارهای افسون ناپذیر🔹
📣 متفکر شهید استاد مرتضی مطهری
وای به حال جامعه مسلمین از آن وقت که گروهی خشکه مقدس یک دنده جاهل بیخبر، پا را به یک کفش کنند و به جان این و آن بیفتند. چه قدرتی میتواند در مقابل این مارهای افسون ناپذیر ایستادگی کند؟ کدام روح قوی و نیرومند است که در مقابل این قیافههای زهد و تقوا تکان نخورد؟ کدام دست است که بخواهد برای فرود آوردن شمشیر بر فرق اینها بالا رود و نلرزد؟. این است که علی میفرماید:
《وَ لَمْ یکنْ لِیجْتَرِئَ عَلَیها احَدٌ غَیری》
یعنی غیر از من احدی جرأت بر چنین اقدامی نداشت. غیر از علی و بصیرت علی و ایمان نافذ علی، احدی از مسلمانانِ معتقد به خدا و رسول و قیامت به خود جرأت نمیداد که بر روی اینها شمشیر بکشد. این گونه کسان را تنها افراد غیر معتقد به خدا و اسلام جرأت میکنند بکشند، نه افراد معتقد و مؤمن معمولی. این است که علی به عنوان یک افتخار بزرگ برای خود میگوید: این من بودم و تنها من بودم که خطر بزرگی که از ناحیه این خشکه مقدسان به اسلام متوجه میشد درک کردم. پیشانی های پینه بسته اینها و جامههای زاهد مآبانهشان و زبان های دائم الذکرشان و حتی اعتقاد محکم و پابرجایشان نتوانست مانع بصیرت من گردد.
📚 جاذبه و دافعه علی علیهالسلام. ص ۱۳۲ - ۱۳۳
#شهید_مطهری
#خوارج
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin
🔹طلب مغفرت🔹
📣 حجت الاسلام استاد محسن قرائتی
مادرِ یکى از مسئولین فوت کرده بود. دفتر یکى از علما تسلیت نامهاى تنظیم کرده و نوشتند: بسیار متأسّفیم. وقتى جهت امضا خدمت آن عالم بردند.
- فرمود: کلمه بسیار را حذف کنید، دروغ است.
- بعد فرمود: کلمه متأسّفم را نیز حذف کنید. همین اندازه طلب مغفرت کنید، کافى است. ما نباید دروغ بنویسیم.
📚 خاطرات خواندنی قرائتی
#استاد_قرائتی
#دروغ
#خاطرات
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin
🔹دانایی و توانایی🔹
📣 متفکر شهید استاد مرتضی مطهری
زندگی یعنی چه؟ زندگی یعنی بینایی و توانایی. تفاوت زنده با مرده در همین جهات است. به هر درجه که بینایی و توانایی بیشتر شود حیات بیشتر است. ما چرا به خداوند کلمه «حی» را اطلاق می کنیم.
《اللَّهُ لا الهَ الّا هُوَ الْحَی الْقَیومُ وَ تَوَکلْ عَلَی الْحَی الَّذی لایموتُ》
چرا به خدا می گوییم زنده؟ آیا معنی زندگی این است که قلب و خونی وجود داشته باشد و قلب حرکت بکند؟ به این معنی که خدا زنده نیست. خدا که قلب ندارد، رگ و خون و بدن ندارد. خود زندگی غیر از شرایط زندگی است آیا زندگی یعنی نفس کشیدن و هوا را فرو بردن و بیرون دادن؟ نه، این معنی زندگی نیست، اینها برای ما شرایط زندگی است نه خود زندگی. خود زندگی بینایی {به معنی دانایی} و توانایی است. ما از آن جهت به خدا حی مطلق می گوییم که دانا و توانای مطلق است، از آن جهت به خداوند تبارک و تعالی حی می گوییم که آثار حیات بر وجود مقدس او بار می شود. رأفت و رحمت است، رحیم و رحمن است. پس زندگی یعنی دانایی و توانایی؛ و برنامه اسلام برنامه دانایی و توانایی است، همان برنامه ای که قرن ها اسلام آن را در عمل پیاده کرد. پس آن طرز تفکری که نتیجه اش دانایی یا توانایی نباشد و نیز طرز تفکری که نتیجه اش سکون و عدم تحرّک و بی خبری و بی اطلاعی باشد، از اسلام نیست. اسلام دین حیات است. دین حیات با بی خبری و با ناتوانی و عجز ناسازگار است.
📚 احیای اندیشه اسلامی، ص ۱۰۵
#شهید_مطهری
#دانایی_توانایی
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin
🔹پرهیز از من گفتن🔹
📣 آيتالله العظمی شبیری زنجانی
آقای حاج سید احمد خوانساری خیلی از من گفتن پرهیز داشت و وقتی مطلبی از وی می پرسیدند، رای و نظر خودش را با عبارتی از بزرگان بیان می کرد. مثلًا می فرمود: شیخ مرتضی انصاری چنین می فرماید، صاحب جواهر چنين عقیده ای دارد و ...
و از تعبیری که من در آن بود، مجتنب بود. حتی از معارف معاصر خودش نقل قول می کرد، مثلا آقای بروجردی چنین نظری دارد، یعنی من هم همین عقیده را دارم. شنیدم در درس خودش از کتاب مصباح الهدای تالیف حاج شیخ محمد تقی آملی استفاده می کرد با این که خودش از آقای آملی ادق نظرا بود.
📚 جرعهای از دریا، ج ۳، ص ۶۲۵
#آیت_الله_شبیری_زنجانی
#سید_احمد_خوانساری
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin
🔹کار جمعی و انتخاب مدیر🔹
📣 آيتالله شهید دکتر بهشتی
در كار جمعى بايد مشخص شود كه اتخاذ تصميم در مواردى كه اتفاق نظـر وجود ندارد بر عهده كيست. اين حداقلِ مطلب اسـت. در كـار جمعـى، ولو دو نفر، مقام مسؤول لازم است؛ امام و رهبر لازم است. تا يك نفريد مى توانيد به تنهايى به نمـاز بايسـتيد؛ همـين قـدر كـه دو نفـر شـديد و خواستيد با هم نماز بخوانيد بايد يكى امام شود و ديگرى مأموم. نماز دو نفرى بدون امامت و رهبرى نمى شود. پيغمبر بزرگوار اسـلام وقتـى كـه براى انجام مأموريتى دو نفر را مى فرستاد فوراً معين مى كرد كه كدامشـان امير باشد. در تاريخ اسلام مى خوانيم كه پيغمبر براى فلان كار پنج نفـر را فرستاد و به آنها فرمود فلانى امير شماست. اگـر غيـر از ايـن باشـد كـار پيش نمى رود. پس اصـل مسـأله ضـرورت رهبـرى، امامـت، پيشـوايى، زمامـــدارى، مســـؤوليت درجـــه اول، در هـــر كـــار دو نفـــرى بـــه بالا مسأله اى بسيار روشن است.
📚 ولایت، رهبری، روحانیت، ص ۱۸۳
#شهید_بهشتی
#مدیریت
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin
🔹رشد اخلاقی جامعه🔹
📣 رهبر معظم انقلاب اسلامی
امروز ما محتاج نصیحتیم. برای رشد اخلاق در جامعه، برای گسترش خلقیات خوب، برای اعتلای روحیهی همدلی و برادری و صفا و اخوتی که در جامعهی دینی مطلوب است، احتیاج داریم به نصیحت. اینها را از کی یاد بگیریم؟ پایههای اخلاق در کلمات ائمه {علیهم السّلام} است، در رفتار ائمه {علیهم السّلام} است. ما اخلاق را در جامعه رشد بدهیم؛ مردم را به خیرخواهی، به امید، به تعاون، به اخوت، به صبر، به حلم، به شکر، به احسان، به ایثار، به گذشت دعوت کنیم؛ از اخلاق بد، از تنگنظری، از ناامیدی، از بدبینی، از بدخواهی برای این و آن، از حسد، از بخل و بقیهی سیئات اخلاقی، مردم را پرهیز بدهیم... اخلاقیات باید تکرار شود. گفتن اثر دارد، شنیدن اثر دارد؛ اما این اثر، دائمی و ابدی نیست؛ مؤثرات دیگری هم در جامعه هست که در جهت عکس آن کار می کند. لذا بایستی اخلاقیات هی گفته بشود، باز گفته بشود، باز تکرار بشود.
📚 بیانات در دیدار جمعی از شاعران و ذاکرین اهل بیت {ع}، ۱۳۹۰/۳/۳
#رهبر_انقلاب
#اخلاق
❇️ به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/koshechin