هدایت شده از اجتهاد
دفتر آیتالله سیستانی کشتار مسجد قندوز را به شدت محکوم کرد: کشورهای مسلمان و جامعه جهانی ملت بیپناه افغانستان را تنها گذاشتهاند
✔️در پی فاجعه انفجار مسجد قندوز و به شهادت رسیدن و مجروح شدن جمع کثیری از شیعیان، دفتر آیتالله سیستانی بیانیهای صادر کرد.
🔻 متن بیانیه به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
(إنا لله وإنا الیه راجعون)
مردم شریف و مظلوم افغانستان
السلام علیکم ورحمه الله و برکاته
با دلی آکنده از درد و اندوه ضمن محکوم نمودن جنایت دیروز مسجد مؤمنین قندوز، شهادت و زخمی شدن دهها تن از نمازگزاران بیگناه این مسجد را به شما عزیزان تسلیت عرض میکنیم و از خداوند متعال برای خانوادههای داغدار صبر و أجر و برای مصدومان شفای عاجل را مسألت داریم.
با کمال تأسف و ناباوری مشاهده میشود که کشورهای مسلمان و جامعه جهانی ملت بیپناه افغانستان را تنها گذاشته و عملاً اجازه دادهاند شمار بیشتری از مؤمنین بیگناه این کشور هدف حملات جنایتکارانه گروههای افراطی و بی رحم قرار گیرند.
در این شرایط دشوار از شما عزیزان دعوت میکنیم اتحاد و همبستگی ملی را بیش از پیش رعایت نموده و در جهت حمایت از غیر نظامیان در مقابل ظلم و جنایت گروههای تروریستی چارهای بیندیشید و برای جلو گیری از تکرار اینچنین فاجعهای در مساجد و اجتماعات عمومی اقدامات مناسبی را در نظر بگیرید.
دوام عزت و سربلندی ملت بزرگ افغانستان را از خداوند متعال خواستاریم.
۲ / ربیع الأول/ ۱۴۴۳ هـ. ق.
دفتر آیت الله سیستانی ــ نجف اشرف
🆔 @ijtihad
هدایت شده از KHAMENEI.IR
🏴 پیام رهبر انقلاب اسلامی در پی حادثه مصیبتبار انفجار در مسجدی در استان قندوز افغانستان
▫️ در پی حادثه مصیبتبار انفجار در مسجدی در استان قندوز افغانستان و جانباختن تعداد زیادی از مردم نمازگزار، حضرت آیتالله خامنهای در پیامی بر مجازات عاملان این جنایت بزرگ و جلوگیری از تکرار چنین فجایعی تأکید کردند.
📝 متن پیام رهبر انقلاب اسلامی به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
حادثهی تلخ و مصیبتبار انفجار در مسجد منطقه خانآباد استان قندوز که به جانباختن جمع زیادی از مؤمنان نمازگزار انجامید، ما را داغدار کرد. از مسئولان کشور همسایه و برادر افغانستان جداً انتظار میرود که عاملان خونخوار این جنایت بزرگ را به مجازات برسانند و با تدابیر لازم از تکرار چنین فجایعی جلوگیری کنند. از خداوند متعال رحمت و علوّ درجه برای شهیدان این حادثه و شفای عاجل برای آسیبدیدگان و صبر و سکینه برای کسان و بازماندگان آنها مسألت میکنم.
سیّدعلی خامنهای
۱۷ مهر ۱۴۰۰
هدایت شده از آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی
🔹بیانیه آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی در محکومیت حمله تروریستی به نمازگزاران قندوز افغانستان
بسم اللّه الرحمن الرحیم
«وَٱتَّقُوا۟ فِتۡنَةࣰ لَّا تُصِیبَنَّ ٱلَّذِینَ ظَلَمُوا۟ مِنكُمۡ خَاۤصَّةࣰ وَٱعۡلَمُوۤا۟ أَنَّ ٱللَّهَ شَدِیدُ ٱلۡعِقَابِ»:
و بترسید از بلایی كه در میان شما تنها ستمكاران دچار آن نمیشوند [و همه شما از سکوت در مقابل ظلم آسیب خواهید دید]، و بدانيد كه کیفر خداوند سخت است (آیه ۲۵ سوره انفال).
بار دیگر مردم مظلوم و شریف افغانستان هدف توحش کورکورانه، غیر انسانی و ضد اسلامی گروهی جنایتکار قرار گرفتند و دهها نمازگزار بیگناه و بیدفاع قندوز به شهادت رسیدند. اینجانب این مصیبت دردناک را به ساحت مقدس حضرت ولی عصر (عجل الله تعالی فرجه الشریف)، خانواده های عزادار و همه مردم مصیبتزده افغانستان تسلیت میگویم.
🔻مردم ستمدیده و رنجکشیده افغانستان سالهاست که قربانی باندبازی جنگطلبانه و اختلافات فرقهای و قبیلهای شده و رنگ آرامش و زندگی را به خود ندیدهاند. گروههای مختلفی با نام خدا و اسلام، دست به انواع جنایتها و رفتارهای خلاف شرع در این کشور زده و میزنند و خصوصا زنان و کودکان مصائب بسیاری متحمل شدهاند. اکنون نیز برای چندمین بار، گروهی در حال عبادت در مسجد، هدف حمله وحشیانه قرار گرفته و جان خود را از دست دادهاند.
🔺بر همه مسلمانان با هر مکتب و اندیشهای، خصوصا بر عالمان و دولتمردان مسلمان فرض است که رفتارهای وحشیانه این گروههای مدعی اسلام را محکوم کنند تا نام مقدس اسلام، این آیین رحمانی و انسانساز، بیش از این بدنام و آلوده به این توحشها نشود.
بر همه سازمانهای بینالمللی و دولتها نیز فرض است که تمام توان خود را برای جلوگیری از این ستمها و جنایتها به کار بگیرند. چنین رفتارهای وحشیانهای فقط به سود قدرتهایی است که سعی دارند حضور مداخلهگرانه در افغانستان داشته باشند و بر آلام این مردم بیپناه بیافزایند. نتیجه سکوت امروز، آینده تلختر و سیاهتر برای این مردم مظلوم و کل منطقه و جهان اسلام است.
«وَ سَیَعلمُ الذینَ ظَلموا أیَّ مُنقَلبٍ یَنقلِبونَ» (آیه ۲۲۷ سوره شعراء).
✍سید موسی شبیری زنجانی
@zanjani_net
👓 دستخط آیتالله قاضی از دستورالعمل همیشگی ایشان:
❗️ اگرنماز را تحفظ کردید، همه چیزتان محفوظ میماند!
🗓دگذشت ایت الله قاضی۶/ربیع الاول/۱۳۶۶ق
•┈••✾••┈•
♨️موسسه امام هادي(عليه السلام):
https://eitaa.com/madresetakhasosiemamhadi
#الفوائد_الاصوليه
#دور_الشهره_في_الفقه
مبناى شيخ شوشتري رحمه الله درقبول أخبار:
💢وكيف كان فعمل المشهور بما هو ضعيف سندا دليل على ان الأصل في الحجية هو العمل وأما سلامة السند ففرعه.
💢فإذا تعارض خبر ضعيف السند مشهور وخبر صحيح السند غير مشهور يقدم العمل بالأول، وإنما يترجح صحيح السند في ما اذا كانا متكافئين في العمل كما عليه قدماء الأصحاب( النجعه فی شرح اللمعه،ج۱،ص۶۵).
♻️پ.ن:
شيخ شوشتري رحمه الله معتقد است که از برخورد قدماء با احاديث در می يابيم که در حجيت حديث عمل قدماء اصل وشاخص می باشد وصحت سند فرع آن می باشد.
اين مدعی با بررسي کلمات قدماء اثبات می شود زيرا در کلمات قدماء مشاهده می شود که آنها ملتزم به قبول روايات ضعيف نيز شده اند واين درحالی است که اگر از ديد قدماء اصل در حجيت روايات سند باشد به روايات ضعيف عمل نمی کردند از اين رو در مي يابيم که اصل نزد قدماء سند روايت نيست.
از اين قاعده مستفاد از کلمات قدماء می توانيم جايگاه شناسي درستي نسبت به بحث سندي داشته باشيم.
زيرا با التزام به اين قاعده در صورت تعارض بين روايت صحيح السند وروايت ضعيف السندي که مشهور به آن عمل کرده اند ترجيح با روايت مشهور خواهد بود و حديث صحيح تنها در فرض تساوي دو روايت از جهت عمل در بين قدماء ميزان در حجيت خواهد بود.
با توجه به آنچه ذکر شد روشن می شود که در فرايند حل مسأله فقهی بعد از گرد آوري روايات مسأله طي چند دو مرحله لازم خواهد بود:
🔰مرحله اول:مراجعه به کتب قدماء وتعيين قول مشهور می باشد.
🔰مرحله دوم:
❇️(الف)-در صورت احراز شهرت در جانب يک قول بايد روايات موافق مشهور از روايات مخالف جداسازي بشوند.
❇️(ب)-در صورت عدم احراز قول مشهور در اين مرحله پژوهشگر ملزم به بررسي سندي روايات خواهد بود تا صحيح از غير صحيح را تمييز بدهد.
#أعلام_خوزستان
•┈••✾••┈•
♨️موسسه امام هادي(عليه السلام):
https://eitaa.com/madresetakhasosiemamhadi
20101102155105-64.pdf
522.5K
#كتابخانه
#فقه
#روش_شناسي
#معرفی_کتاب
#أعلام_خوزستان
💠 #النجعه کتابی بسیار سودمند در فقه شیعه.
✍️نویسنده:احمد عابدی
🔸منبع: آیینه پژوهش 1370 شماره 7
🔻نگاهی به کتاب النجعه فی شرح اللمعه حضرت آیت الله شیخ محمد تقی شوشتری.
•┈••✾••┈•
♨️موسسه امام هادي(عليه السلام):
https://eitaa.com/madresetakhasosiemamhadi
#الفوائد_الرجالية #أعلام_خوزستان
#تمييز_مشترکات
💢اتحاد جعفر بن محمد بن مسرور با جعفربن محمد بن قولویه صاحب کامل الزیارات:
📌بيان ديدگاه #محقق_شوشتري:
محقق شوشتري رحمه الله حکم قطعي بر عدم اتحاد دوعنوان می کند
ایشان میفرمایدکه:
جعفر بن محمد بن مسرور از مشایخ شیخ صدوق است، ولی شیخ صدوق از جعفربن محمد بن قولویه اصلاً روایتی ندارد، بلکه شیخ صدوق و ابن قولویه هر دو در یک طبقه هستند، صاحب قاموس الرجال برای اثبات وحدت طبقه شیخ صدوق و ابن قولویه این گونه استدلال میکند که هر دو از مشایخ شیخ مفید میباشند[1].
❌نقد کلام قاموس الرجال:
این سخن از جهات چندی مورد اشکال است.
⭕️اولاً: این که گفته شده که شیخ صدوق از ابن قولویه روایتی ندارد، مطلب صحیحی نیست، شیخ صدوق در کتاب فضائل رجب عمل ام داود را از جعفر بن محمد بن قولویه نقل میکند[2] .
آری میتوان چنین استدلال کرد که روایت شیخ صدوق از جعفر بن محمد بن قولویه نادر است و از جعفر بن محمد مسرور بسیار، بنابراین باید این دو، دو نفر باشند، ولی این کلام نیز ناتمام است. چه روایت شیخ صدوق با تعبیر «ابن قولویه» هر چند نادر است، ولی نمیتوان گفت که روایت وی از صاحب کامل الزیارات و شخصی که واقعاً ابن قولویه بوده نادر است. چه اثبات این ادعاء منوط به اثبات عدم اتحاد ابن قولویه و ابن مسرور است، لذا با این امر نمیتوان عدم اتحاد آن دو را اثبات کرد.
آری این سوال پیش میآید که چرا شیخ صدوق، غالباً از وی با تعبیر ابن قولویه نام نمیبرد بلکه با تعبیر ابن مسرور روایت میکند، پاسخ این سوال این است که لازم نیست تعبیر همه افراد از یک شخص یکسان باشد، درباره برخی افراد تعابیر مختلفی وجود دارد که هر کس با تعبیری از وی یاد میکند، مثلاً صاحب کتاب رجال معروف، هم به عنوان نجاشی متصف بوده و هم به عنوان ابن النجاشی، ممکن است کسی از وی با عبارت نجاشی یاد کند و دیگری با عبارت ابن النجاشی، یا درباره صاحب فهرست، کسی ندیم تعبیر کند و دیگری ابن الندیم یا در مورد صاحب کشف اللثام، یکی فاضل هندی تعبیر
میکند و دیگری فاضل اصفهانی، خلاصه تعدد تعبیر دلیل بر تعدد معنونین به آن تعابیر نیست.
⭕️ثانیاً: مراجعه به عصر اساتید ابن قولویه و مقایسه آن با تاریخ تقریبی ولادت شیخ صدوق اختلاف طبقه آن دو را میرساند. ولادت تقریبی شیخ صدوق با توجه به ولادت وی با دعای امام عصر عجل الله تعالی فرجه در زمان صدارت حسین بن روح، حدود 306 یا 307 میباشد، ولی ابن قولویه از کسانی نقل میکند که در همین حدود باید در گذشته باشند همچون حسین بن محمد بن عامر، همچنین وی از سعد بن عبدالله (م حدود 300) روایاتی ـ هر چند اندک ـ دارد[3] ، و این میرساند که ابن قولویه لااقل 15 سال از شیخ صدوق بزرگتر است.
🎙درس خارج فقه آیت الله شبیري|82/11/18
📚پي نوشت:
[1]- قاموس الرجال، ج2، ص:422: و ايضا ابن قولويه فی طبقة الصدوق....
[2]-فضائل الأشهر الثلاثة، ص: 32: وَ حَدَّثَنَا جَعْفَرُ بْنُ مُحَمَّدِ بْنِ قُولَوَيْهِ.
[3]- رجال نجاشي: 123/318، 178/467
•┈••✾••┈•
♨️موسسه امام هادي(عليه السلام):
https://eitaa.com/madresetakhasosiemamhadi
الحروف الجارة عند جمهور النحاة و عند العلامة البهبهاني.pdf
677.9K
#كتابخانه
#ادبيات_عرب
#أعلام_خوزستان
💠 الحروف الجارة عند جمهور النحاة و عند العلامة البهبهاني
✍️نویسنده:سيد محمدرضا ابن الرسول|حبيب عسکري
🔸منبع: بحوث فی العربيه وآدابها دوره ششم بهار و تابستان 1391شماره4
•┈••✾••┈•
♨️موسسه امام هادي(عليه السلام):
https://eitaa.com/madresetakhasosiemamhadi
💠چکيده فارسي:
علامه بهبهاني از علماي بزرگ اماميه معاصر و از صاحب نظران در فقه و اصول و بلاغت است. وي در بسياري از نظرات خويش غير مستقيم تحت تاثير علامه شيخ هادي تهراني بوده که از شاگرد برجسته او آيه اله سيدمحسن کوه کمره اي به او رسيده است.
علامه بهبهاني نظرات نوين و آثار ارزشمندي در علوم ذکر شده دارد و نظريات حاکم بر محافل علمي در اين سه دانش را به چالش کشيده و رد کرده است. توجه به نظريات وي سبب تغييرات اساسي در اين دانش ها مي شود. مقاله حاضر مي کوشد ديدگاه وي درباره حروف جار و نظر عامه نحويان در اين زمينه را بررسي کند.
علامه معتقد است که وضع در حروف آلي است نه استقلالي و در اسم و فعل همانند آيينه است. حروف، معاني مابازائي ندارد تا بر آنها دلالت کنند، بلکه حروف در اسم و فعل، ويژگي هاي استعمال و انواع آن را ايجاد مي کنند، چنان که اين معني را در هيات هاي اشتقاقي و ترکيبي مشاهده مي کنيم. حروف و هيات هاي اشتقاقي و ترکيبي نازل منزله حروف نقشي مهم در جملات و کلام دارند، به گونه اي که کلام بدون اينها منعقد نمي شود. اين نظريه خلاف ديدگاه عامه نحويان است که معتقدند وضع در اسم و فعل و حرف به يک شکل يعني همان آيينه وار بودن است، اما معني در اسم و فعل به طور استقلال و در حرف به طور غير مستقل لحاظ مي شود و حرف هيچ برتري بر آن دو ندارد.
علامه بهبهاني معتقد است التزام به در نظر گرفتن فعل يا معناي فعلي براي حروف جر، التزامي بي دليل است. نيز معتقد است که حروف جر اگر متعلق به فعل باشند، به معناي حرفي مستفاد از هيات فعل متعلقند و نه به معناي اسمي. وي همچنين بر آن است که هيچ حرفي به معناي حرف ديگر نيست.
•┈••✾••┈•
♨️موسسه امام هادي(عليه السلام):
https://eitaa.com/madresetakhasosiemamhadi
#هدايت_تحصيلي
أَخي لَن تَنالَ العِلمَ إِلّا بِسِتَّةٍ
سَأُنبيكَ عَن تَفصيلِها بِبَيانِ
ذَكاءٌ وَحِرصٌ وَاِجتِهادٌ وَبُلغَةٌ
وَصُحبَةُ أُستاذٍ وَطولُ زَمانِ
•┈••✾••┈•
♨️موسسه امام هادي(عليه السلام):
https://eitaa.com/madresetakhasosiemamhadi