🔴🔵علامه ای که فخر اصفهان است
🔶 از جمله این محلات قدیمی ؛ محله ی سبزه میدان سابق وامام علی ع فعلی اصفهان است .محله ای که در گوشه ای از آن مدفن مردی است که در روزگاری نه چندان دور در این شهر پررمزوراز می زیست .ودر میان مردمانش امد ورفت می کرد مردی که به نقل تاریخ در علم وعمل از خواص روزگارخود بود وپس از وفاتش نیز نامش در میان بزرگان اندیشه وعالم معنا در خشیدن گرفت علامه محمد باقر مجلسی
💢 مردم با قلبشان با علامه ی مجلسی درارتباط هستند
💢شاید در میان هیاهوی مردمی که به شوق زیارت علامه مجلسی قدم در این صحن وسرای با صفا ودلنشین گذاشته اند وهریک به بهانه روا شدن حاجتی بر کنگره ی ضریح کوچکش چشم دوخته اند.کمتر باشند کسانی که از مقام علمی علامه مجلسی مطلع باشند وبدانند به زیارت مردی آمده اند که بر دانش های صرف ونحو ؛معانی وبیان؛لغت وریاضی؛تاریخ وفلسفه وحدیث ورجال ؛درایه واصول وفقه وکلام مسلط بوده است ودر زمان حیاتش زعامت مسجد ومدرسه جامع اصفهان را بر عهده داشته است .
💢دختر جوانی که خودش را ملزم می داند که در هر ماه یک باربه زیارت علامه مجلسی بیاید وروا شدن تمامی حاجات قلبی اش را از توسل به علامه می داند .
در این باره می گوید :متاسفانه مردم از مقام علمی علامه مجلسی آگاهی زیادی ندارند .اما می دانند که ایشان انسان بزرگی بوده است
💚 در واقع مردم با قلبشان با علامه در ارتباط هستند
🌀 این است مقام زعیم شیعه بر قلبها احاطه دارد
⭕ مردم می گویند هر چه داریم از این آقا داریم
🔷 مسئول ستاد حافظان قران که به مدت۵سال در حرم علامه مجلسی مشغول به فعالیت است .از ارادت ویژه ی مردم نسبت به علامه می گوید وعنوان می کند : من در طی مدتی که در این مکان مقدس حضور دارم با نمونه های بسیاری مواجه شده ام که نشان دهنده ی میزان ارادت مردم به مقام علامه مجلسی است .
🌀بارها شنیده ام که می گویند ما هر چه داریم از این آقا داریم .
وی در ادامه میگوید :مردم به اینجا می آیند وبا پخش کردن خوراکی هایی مانند کاچی ویا نان وپنیرمیان مردم نذر می کنند تا با شفیع قراد دادن علامه مجلسی در نزد خداوند حاجاتشان رواشود
🌕 این است جایگاه وشان وعظمت باب الائمه علامه محمد باقر مجلسی
🆔 @majleci
🔴 عهد و پیمان علامه با ملا صالح مازندرانی
🔹 احسان به یک کودک
🔵 محدث نوری (رحمة الله) از خزائن ملا احمد نراقی چنین نقل می کند : که یکی از علماء مورد وثوق که از نوادگان دانشمند حدیث شناس مولی محمدباقر مجلسی است برایم نقل کرد:
جدّ او علامه مجلسی با مولی محمد صالح مازندرانی پیمانی بست که هر یک از آنان اگر پیش از دیگری از دنیا رفت به خوابش آید و او را از جریانات عالم دیگر آگاه نمایند.
🔶 مرحوم مجلسی (رحمة الله) پیش از مولی محمد صالح درگذشت. مولا محمد صالح پس از یک سال از وفات علامه مجلسی ایشان را در عالم خواب دید و گفت: چرا پس از آن میثاقی که با یکدیگر بستیم به خوابم نیامدی؟
علامه پاسخ داد: برای دهشت (وحشت همراه با حیرت) و گرفتاریهایی که مرا از این کار باز میداشت. اکنون کمی فراغ بال پیدا کرده ام.
💠 آنگاه از ماجراهایی که در این مدت بر ایشان گذشته بود سوال نمود.
🔺 مجلسی پاسخ داد: مرا در مقام خطاب الهی قرار دادند، ندا آمد: با چه اعمالی آمده ای؟ گفتم : عمرم را در تألیف و تصنیف اخبار و احادیث صرف کردم و در گردآوری و تفسیر اخبار و احادیث، کتاب های بیشماری نوشتم.
خطاب آمد: ولی تو مقدمه آن ها را به نام پادشاهان نوشتی و زمانی که مردم این کارت را می ستودند؛ خوشحال و مسرور، و هنگامی که آنها مذمت میکردند ناراحت می شدی. پس ستایش مردم و خشنودی پادشاهان، پاداشی است که در برابر آن نوشته ها در دنیا به تو داده شده است.
🔺گفتم : ایام عمر را در اوقات پنجگانه به امامت جماعت مردم گذراندم و آنها را برای برپا داشتن نماز گرد آوردم!
خطاب آمد: آری! ولی تو از کثرت مردم خوشحال و از کمی آنها ناراحت می شدی و این نماز شایسته مقام ما نیست.
🔺 همین طور هر چه از اعمال خود می گفتم اشکال و ایرادی بر آن گرفته میشد تا جایی که تمام اعمال حسنه ام از درجه قبول ساقط و از خود مأیوس شدم.
🔷 خطاب آمد: تو نزد ما یک عمل مورد قبول داری و آن این است که روزی از یکی از کوچه های اصفهان عبور می کردی که ایام نوبر «بِه» بود و تو «بِهی» در دست داشتی، زنی از کنارت گذشت که کودک خردسالش نیز به دنبال او بود، هنگامی که بِه را در دست تو دید، گفت: مادر من بِه می خواهم و تو برای خشنودی و رضای من آن را به او بخشیدی و کودک خوشحال شد.
ما برای این کار تو را بخشیدیم و از گناهانت درگذشتیم.
📚 فیض قدسی ص ۲۷۷
🆔 @majleci
🔴 عهد و پیمان جزائری با علامه مجلسی
🔷 محدث جزائری می گوید: هنگامی که برای کسب دانش و طلب معرفت و کمال به شهرهای مختلف سفر کردم، آوازه برآمدن ستاره اجتهاد - مولایمان مجلسی - را از افق شهر اصفهان شنیدم و به عزم درک محضرش راهی اصفهان شدم. در آنجا از برکات انفاس شریفش بهره مند شدم و چنان به او نزدیک شدم که همچون یکی از اعضای خانواده او گشتم و اقامتم نزد او به طول انجامید.
🔶 در طول این مدت آثار بزرگ و جلال و آراستگی به حلال، در انواع مادیات و تجملات از او مشاهده کردم تا آنجا که حتی لباس های نوکران و کنیزان ایشان که به کار پخت و پز گماشته شده بودند از پارچه های پشمی کشمیر بود.
🔺چون چنین مشاهده کردم در دلم کدورتی حاصل شد و از این که فردی چون او چنین به دنیا و چیزهایی که امامان ما از آنها دوری میکردهاند توجه بسیار کرده است ناراحت و اندوهگین شدم تا زمانی مجلس خلوتی با او پیش آمد فرصت را غنیمت شمرده و در این باره با او سخن گفتم، اما در میان بحث و مجادله خود را از مقاومت ناتوان یافتم و گفتم: مولای من! شما هر چه می خواهید بفرمایید چرا که شما غواص بحارالانوار هستید و من در برابر شما زره ای بلکه کمتر از آن هستم اگر میپذیرید بیایید بحث را کنار گذاشته و با یکدیگر عهد و پیمان ببندیم.
🔵 محدث جزایری به علامه مجلسی پیشنهاد میکند که بیاید با خدای متعال پیمان ببندیم که هر یک از ما پیش از دیگری از دنیا برود به خواب دیگری در آید و پس از اجازه یافتن برای سخن گفتن درباره حقیقت آنچه در آن عالم آشکار شده و بر وی منکشف شده است حقیقت مطلب در مورد بحث و گفتگو را برای دیگری بازگو کند.
🔺 استاد علامه مجلسی این پیشنهاد را از جزائری پذیرفت و هر یک از آن دو در برابر دیگری متعهد گردیدند.
ادامه دارد ...
🆔 @majleci
🔴 رحلت علامه و وفای به عهد و پیمان او
🔷 محدث جزائری میگوید: از قضای روزگار پس از گذشت چند روز علامه بیمار شد به طوری که بیماری ایشان منجر به فوت شد. در پی این حادثه ناگوار دل های مومنین شکسته شد، درب های مغازه ها و مساجد بسته شد و تا هفت روز مراسم عزاداری برپا شد.
🔶 من نیز از جمله عزاداران او بودم. دیگر عهد و پیمانی که بین ما بسته شده بود را به فراموشی سپرده بودم تا آنکه هفتهای از وفات او گذشت و من به قصد زیارت تربت پاک او رفتم. مشغول تلاوت قرآن بودم و پیاپی اشک می ریختم و به خاطر از دست دادن او افسوس می خوردم تا آنکه همانجا -در مرقد علامه - خواب بر من غلبه کرد. او را در همان جا بیرون از آرامگاه دیدم در پیشگاه او ایستادم در حالیکه علامه به زیباترین شکل و هیئت آراسته بود.
🔵 با خود فکر کردم که او که فوت کرده است اوصاف نیک او را برشمردم و بر وی سلام کردم و انگشت ابهام دستش را گرفتم و گفتم: مولای من روز موعود فرا رسید پس آنچه شما را به سوی مرگ کشانید و آنچه هنگام مرگ و پس از آن دیدید و شنیدید با توجه به عهد و پیمانی که بستیم برایم بیان کنید.
ادامه دارد ...
🆔 @majleci
🔴 تصحیح یک اشتباه
🔹بنا بر تصريح صاحب روضات، بين قبر مطهّر علامه مجلسی و پدر بزرگوارش قبر يکی از برادران او واقع است.
♦️متأسفانه سالها قبل پس از نصب ضریح، صورت سه قبر در داخل ضريح قرار گرفته که قبر اول به ملا محمد رضا فرزند علامه مجلسی منسوب گشته، و پس از آن قبر علامه مجلسی و پدر بزرگوارش واقع شده.
🔸اما قبور داخل ضريح به ترتيب از علامه مجلسی، سپس برادرش - که نامش را نمی دانیم - و پس از آن مولانا محمد تقی مجلسی است، و دليلی بر دفن ملا محمد رضا فرزند علامه مجلسی در کنار پدر نداریم.
♦️متاسفانه نام دوتن از مدفونین داخل ضریح (عالم ربانی میرزا محمد تقی الماسی و آقا سید محمد علی امام جمعه) حذف شده. این دو جلو قبر ملا محمد تقی مدفون اند.
🔹نکته مهم این که سالها قبل به هنگام نصب ضریح، جسد مطهر علامه مجلسی پس از سه قرن به صورت سالم رؤیت شد که خبر آن در جراید آن زمان منتشر گردید.
♦️متاسفانه آقای مهدی پور نویسنده کتاب اجساد جاویدان بر اساس چینش نادرست فعلی سنگ نوشته ها در کتاب خود وانمود کرده که جسد پسر علامه مجلسی رؤیت شده!! حال آن که به تصریح صاحب روضات و علامه گزی قبر اول متعلق به علامه مجلسی است.
🆔 eitaa.com/majleci
خصوصیات اخلاقی علامه مجلسی
مرحوم سید نعمت الله جزایری شاگرد علامه مینویسد:
من چهار سال در منزل علامه مجلسی سکونت داشتم در این مدت حتی یک عمل مباح از مجلسی ندیدم تا چه رسد به اینکه یک عمل مکروه از او دیده باشم هرچه بود یا عمل واجب بود یا مستحب؛ حتی عمل مباح از او سر نمیزد.
اوقات مجلسی مستغرق در خدمت به مردم و اجتماع بود و لحظهای فراغت نداشت از صبح تا شام به کار مردم و دعاو ی شان رسیدگی میکرد؛ تدریس؛ مباحثه؛ نماز جمعه و جماعت دید و بازدیدها از جمله کارهای روزانه او بود نزدیکی او به سلاطین به خاطر خدمت به مردم بود؛
چون به هر حال فرمانروایان حکومت میکنند و اگر افراد شایسته در دستگاه حاکم وقت نباشند جای آنها را افراد ناشایست پر میکنند و سرانجام کار جامعه و مردم به فساد میگراید.
📘منبع :زندگینامه علامه مجلسی تالیف سید محمد حسین سجاد
🆔http://eitaa.com/majleci
🔴 لباس علّامه؛ ساده زیستی
🔷 در زمان مرحوم مجلسی اجناس خارجی و لباس های بیگانه به این معنا و مفهومی که حالا در بین ما هست متداول نبود و بیشتر اجناس ایرانی همچون ابریشم و زعفران به خارج صادر میشد و در مقابل مقدار جزئی پارچه وارد می گردید.
🔶 علامه مجلسی و علمای هم عصر او دارای لباس های ساده ای بودند. در تصویری که از علامه مجلسی در دست است مرحوم مجلسی با لباسی درباری به نظر میآید که لباس فاخر و ترمه باشد، ولی با اندک دقتی روشن میشود که این لباس از ترمه نیست و نوعی لباس پارچه بوده است که در یزد می بافند و نوعی قدک کرباس رنگی است. عمامه ای هم که به سر می نهادند از کرباس بوده است.
🔵 خوراک و ناهار و شام ایشان بسیار ساده و درِ خانه اش هم به روی مردم باز بود.
همواره در منزلش، از عده ای فقرا و مردم عادی آن هم بر سر سفره ای که خود می نشست پذیرایی می نمود. از نزدیک به درد دل آنها گوش فرا می داد و نیازشان را برطرف می کرد.
🔺 با اینکه شیخ الاسلام و امام جمعه بود هیچگونه -به قول معروف- کبکبه و دبدبه ای نداشت.
🆔 @majleci