فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌀 ماجرای تشکیل شورای افتای آیتالله العظمی خامنهای
🎥 بخشی از گفتگوی منتشرنشده مرحوم آیتالله سیدجعفر کریمی
@Manahejj
🌀 ولادت با سعادت حضرت امام حسن مجتبی علیه السلام بر تمامی محبین و شیعیان حضرتش گرامی باد.
@Manahejj
مناهج 🇵🇸🇮🇷
🌀 مرغ دانشگاه، غاز است!! 🖋 ناصر میرزایی به این آگهی اداره دانشآموختگان حوزه علمیه، خوب دقت کنید: «
📠 نظر کاربران
💬 رضا:
سلام علیکم
یک حوزوی که تمام وقت خودش رو گذاشته تا فقط دروس حوزه رو بخونه
بعد از پایه دهم و گرفتن مدرک سطح سه:
👈🏻 تازه متوجه میشه که این مدرک در هیچ ارگانی به هیچ دردی نمیخوره!
حتی عقیدتی ارتش و سپاه هم اولویتشون با طلابی هست که مدرک دانشگاهی دارن!
👈🏻 جالب هم اینجاست که تا قبل از داشتن سطح دو، حوزه اجازه ی تحصیل همزمان در دانشگاه رو یا نمیده یا به سختی میده...
👈🏻 خب اینجوری بعد از ده سال درس خوندن توی حوزه، نهایت کاری که میتونیم پیدا کنیم، امامت جماعت مسجده!! لابد اون هم اولویتش با دانشگاهیاست...
🔻 خب اگر قرار به ادامه این منوال هست؛ بگیم همون دانشگاه، منبری و روحانی تربیت کنن... 😔
والسلام
〰〰〰〰〰〰〰〰
📌 مناهج:
این امر علاجپذیر است؛ امیدواریم منتخبین دوره جدید شورای عالی، سیاستها و تدابیر لازم را اتخاذ کنند تا طلاب گرفتار #بحران_هویت نشوند.
براستی چرا حوزه علمیه باید کاری کند که در برابر دانشگاه، خود را از اعتبار و رسمیت ساقط کند؟
اگر دروس فعلی، کافی نیست؛ دروس را ارتقا بخشید؛ اما مراقب هویت و شخصیت طلاب باشیم...
#نظر_اعضا
#هویت_طلبگی
#شورای_عالی
#مناهج
@Manahejj
⛔️ سیاهنمایی بجای تحولخواهی؟!!
🔸 بیش از هزار سال حوزه علمیه، مداوم در حال کار علمی و تبلیغی است. کارنامهای که قابل مقایسه با هیچ نهاد علمی دیگری در هیچ جای دنیا نیست.
کار علمی و نفوذ عمیق حوزه علمیه در بین مردم در زمان امام خمینی (ره) به اوج رسید و مردم، راه و مسیری که امام امت ترسیم کرده بود را با خون خود امضا کردند و چهل سال با تمام مشکلات، پای آن ایستادند.
🔸 قطعا حوزه علمیه با آن نقطه مطلوب که رهبر انقلاب تعریف نمودهاند بسیار فاصله دارد؛ لکن رشد حوزه و نظام و اثر آن در دینداری مردم قابل انکار نیست و رهبر انقلاب نیز بارها به آن اشاره کردهاند:
✅ 《 امروز با این همه حملهای که علیه روحانیّت دارد میشود در دستگاههای تبلیغاتی و مانند اینها، ببینید [استقبال] مردم را، ببینید نمازهای جماعت را، ببینید پای منبرها را؛ هیچ وقت، هیچ وقت در هیچ شهری، در هیچ جلسهی منبری، اجتماعاتی که امروز پای این منبرها شما مشاهده میکنید وجود نداشت -نه اینکه [اصلاً] وجود نداشت؛ یکدهمِ این هم وجود نداشت!!..مردم متدیّنند، در میدان دینند؛ این حرفها چیست؟ روحانیّت محترم است، روحانیّت مورد اعتماد است. اینها واقعیّاتی است که وجود دارد. خب #سیاه_نمایی و حرفهای بیربط هم علیه همهی این حرفها گاهی زده میشود؛ #بدون_تحقیق_میدانی، بدون ملاحظه، بدون هیچ معیار و ملاک علمی!!》
(امام خامنه ای ۱۸اردیبهشت۹۸)
🔻 در این میان کانالی بهظاهر #تحول_خواه، کارِشبکههای زرد خارج نشین را راحت کرده و با نشاندادن چهرهای سیاه و متحجر از حوزه، قصد دارد نشان بدهد تنها راه برون رفت از وضعیت موجود، پذیرفتن حرفهای ماست! افرادی که نه مبانی علمی و نه خط مشی معظمله را نمیپذیرند؛ اما در سایه تحولی که رهبر معظم ارائه فرمودند حرف نپخته خود را میزنند.
اما این را بدانند اگر چنین جسارتهایی تکرار شود، فداییان #رهبر_تحول ساکت نخواهند نشست و تمام قد در برابر شما خواهند ایستاد.
@Manahejj
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌀 تفاوت انتقاد با لجنپراکنی و تکرار حرف دشمن
🎥 امام خامنهای
🔹 صدمات را باید نقد کرد؛ منتها نقد منصفانه؛ نقد مسؤولانه؛ نه نقد همراه با تهمت.
👈🏻 نقد و نقدپذیری واجب است
👈🏻 تهمت و لجنپراکنی حرام است
⛔️ نقد با تهمتزنی، با لجنپراکنی، با تکرار حرف دشمن فرق میکند.
🔹 هنر این است انسان منطقی و منصفانه حرف بزند... برای خاطر #قدرت_یابی حرف نزند...
@Manahejj
🌀 نظر رهبر معظم انقلاب درباره برقراری مراسمهای شب قدر
📝 تابع تشخیص کارشناسی ستاد ملی مبارزه با کرونا هستم؛ اما باید توجه داشت که عبادات در ماه رمضان جزو نیازهای اساسی مردم است.
〰️〰️〰️〰️〰️〰️
رهبر انقلاب در ارتباط تصویری با ستاد ملی مبارزه با کرونا فرمودند:
🔹 یک سؤال بیپاسخی وجود دارد در مورد مراسم دعا و نماز و عبادت؛ بنده هیچ پیشنهادی در این باره ارائه نمیکنم و تابع نظر و تشخیص کارشناسی ستاد ملی مبارزه با کرونا هستم اما باید توجه داشت که عبادات و توسل بخصوص در ماه رمضان و شبهای قدر جزو نیازهای اساسی و حتمی مردم است و مردم در قضایای مهم نیز بیشتر به ارتباط با پروردگار نیاز دارند البته معتقدم اگر قواعد سختگیرانهای هم در این زمینه وضع شود مردم مؤمن و مسجدی حتماً بیشتر از دیگران به آن عمل میکنند.
🔹 همانگونه که گفتم نظر کارشناسیشده در ستاد ملی مبارزه با کرونا را معتبر میدانم اما این بررسی را باید به کسانی سپرد که حقیقت و ضرورت دعا و توسل را درک میکنند آن وقت هر چه آنها تصمیم بگیرند بنده و همه مردم به آن عمل خواهیم کرد.
〰️〰️〰️〰️〰️
🗂 #تبلیغ_کرونایی_رمضان
#عبادات_رمضان
#امام_خامنه_ای
@Manahejj
🌀 کانالهای بورسی به اسم حوزه و طلاب!
🖋 محمد حقپرست
🔹 با داغ شدن بورس، بازار کانالهای بورسی در فضای مجازی بیشتر شدهاند؛ چه اینکه بورس نیاز به آموزش و تحلیل دارد. این کانالها دو ویژگی مهم دارند:
اولا، برخی از این سایتها و کانالها قدمت چند ساله دارند و با سابقهی خوب و بدشان، برای فعالان بازار سرمایه شناخته شده هستند.
ثانیا این کانالها وابسته به نهاد یا سازمان خاصی نیستند و معمولا به نام یک شخص هستند که تمام مسئولیت آن کانال، چه به لحاظ سیگنالدهی (معرفی سهم) یا تحلیل، بر عهده صاحب آن است.
🔹 اما به تازگی شاهد افتتاح و ایجاد کانالها و گروههای بورسی به نام حوزه یا طلاب هستیم. این کانالها هم چند ویژگی دارند:
1⃣ معلوم نیست ادمین و صاحبشان چه کسانی و با چه میزان تسلط بر بورس هستند.
2⃣ مخاطب این کانالها عموم مردم هستند؛ نه فقط طلاب.
3⃣ مهمتر اینکه از نام «حوزه و صنف طلاب» که مقدسترین سازمان مذهبی و حکومتی است، مایه میگذارند. سازمان و صنفی که به هیچوجه، ماهیت اقتصادی و مالی نداشته و ندارد.
🔻 فقط فرض کنید با یک سیگنال اشتباه از یکی از این کانالها، عدهای از مردم متضرر شوند. مردم چه قضاوتی خواهند داشت؟! یا فرض کنید برخی با گروه و کانالشان دست به سفتهبازی بزنند. چه کسی جوابگو خواهد بود؟
🔹 علاوه بر اینکه نگارنده تابحال ندیده کانالی بورسی یا اقتصادی به نام یک صنف یا سازمان خاصی با هویت مجهول فعالیت کند. نگرانی برای آبروی هزارساله روحانیت است؛ مدیران این کانالها میدانند امروز بورس بقدری جذابیت دارد که نیازی به استفاده از اسم حوزه و روحانیت نیست.
@Manahejj
🌀 جزئیات پروتکل بازگشایی مساجد در شبهای قدر
👤 «رئیسی» معاون وزارت بهداشت
🔹 در برگزاری مراسمهای شب قدر باید مراسم با یک ظرفیت محدود و ترجیحاً در فضای باز برگزار شود.
🔹 حداقل فاصله از طرفین، پشت سر و جلو حداقل یک متر است.
🔹 شرکتکنندگان در مراسم شبهای قدر باید از ماسک و دستکش استفاده کنند و مهر، جانماز و قرآن را همراه خود ببرند.
🔹 اگر فضای برگزاری مراسم سربسته بود، حداکثر از یک چهارم فضا استفاده شود.
🔹 حداکثر زمانی که برای برگزاری شبهای احیا گذاشتیم، دو ساعت است.
🌐 فارس
@Manahejj
🌀 لزوم ثبات قدم در راه انقلاب
📝 انقلابی پشیمان، مانند روزهداری است که قبل از غروب افطار کند
💠 امام خامنهای
🔹 آن کسانی که از راه انقلاب برگردند، مثل کسانی هستند که در تابستان روزه گرفتهاند و تا اواخر روز، روزه را حفظ میکنند، اما یک ساعت به غروب، دو ساعت به غروب طاقتشان تمام میشود؛ افطار میکنند.
🔹 این مثل همان کسی است که از اولِ روز، روزه نگرفته است. باطل کردن روزه در هر زمانی از ساعات روز باشد، ابطال روزه است.
🔹 در راه انقلاب اگر #ثبات_قدم وجود نداشت، اگر پیوستگی حرکت وجود نداشت، انسان رابطهاش با انقلاب قطع میشود. این بیوفائی به انقلاب است.
۸۷/۳/۱۴
@Manahejj
🌀 دعا؛ بالاترین عمل شبهای قدر
💠 امام خامنهای
🔹 فرمود «لیلةالقدر خیر من الف شهر»؛ شبی که به عنوان لیلةالقدر شناخته شده است و مردد است بین چند شب در ماه رمضان، از هزار ماه برتر و بالاتر است.
🔹 در ساعتهای کیمیایی لیلةالقدر، بندهی مؤمن باید حداکثر استفاده را بکند. بهترین اعمال در این شب، دعاست. دربارهی دعا هم امروز مطالبی را به شما برادران و خواهران عرض میکنم. احیاء هم برای دعا و توسل و ذکر است. نماز هم - که در شبهای قدر یکی از مستحبات است - در واقع مظهر دعا و ذکر است.
🔹 در روایت وارد شده است که دعا «مخّ العبادة»؛ مغز عبادت، یا به تعبیر رایج ماها، روح عبادت، دعاست. دعا یعنی چه؟ یعنی با خدای متعال سخن گفتن؛ در واقع خدا را نزدیک خود احساس کردن و حرف دل را با او در میان گذاشتن. دعا یا درخواست است، یا تمجید و تحمید است، یا اظهار محبت و ارادت است؛ همهی اینها دعاست. دعا یکی از مهمترین کارهای یک بندهی مؤمن و یک انسان طالب صَلاح و نجات و نجاح است. دعا در تطهیر روح چنین نقشی دارد.
📅 ۱۳۸۴/۰۷/۲۹
#شب_قدر
@Manahejj
🌀 سرنوشت حوزه و انتخابات شورای عالی
📝 پرونده ویژه مناهج
🖋 درآمد / علی مهدوی
🔹 میتوان گفت تاثیرگذارترین رکن در حرکت و برنامههای حوزههای علمیه، «شورای عالی حوزههای علمیه» است؛ چراکه سیاستگذاریهای کلان و تعیین خط مشی حوزههای علمیه در دستان مصوبات و تصمیمات این شورا است. شورایی هفت الی نه نفره که توسط اعضای محترم جامعه مدرسین برای چهار سال انتخاب میشوند و سکان هدایت حوزه علمیه را در دست میگیرند.
🔹 طبعا قوت و پر تحرکی این شورا، موجب نشاط و حرکت پرشورتر و علمیتر حوزههای علمیه خواهد بود کما اینکه خدای ناکرده رکود و کمتحرکی آن باعث افت و نکس حوزههای علمیه است.
🔹 با توجه به اینکه در آستانه انتخابات دور هشتم شورای عالی حوزههای علمیه هستیم پانزدهیمن پرونده #مناهج با عنوان «سرنوشت حوزه علمیه و انتخابات شورای عالی» سعی دارد پیشنهاداتی را در راستای تشکیل هرچه بهتر هشتمین دوره شورای عالی ارائه کند و صدای طلاب باشد در ارائه این پیشنهادات به جامعه محترم مدرسین.
✍🏻 اساتید، فضلا و تمامی فرهیختگان محترم عضو مناهج، میتوانند یادداشتها و نظرات خود را برای تحریریه مناهج ارسال کنند.
〰〰〰〰〰
🗂 #انتخابات_شورای_عالی
#سرنوشت_حوزه
#جامعه_مدرسین
@Manahejj
اساس_نامه شوراي عالي حوزه_هاي علميه.pdf
103.6K
🌀 اساسنامه شورای عالی حوزههای علمیه
🔹 آنچه در پیوست آمده «اساسنامه شورای عالی حوزههای علمیه» است که در سایت رسمی این شورا مندرج است.
🔹 پیشنهادات و مطالبات پرونده جاری مناهج، بر مبنای همین اساسنامه خواهد بود و آنچه بیان خواهد شد فراتر از مفاد قانونی اساسنامه یا ورای اختیارات جامعه محترم مدرسین نخواهد بود.
〰️〰️〰️〰️〰️
🗂 #انتخابات_شورای_عالی
#سرنوشت_حوزه
#جامعه_مدرسین
@Manahejj
🌀 به رسم تقدیر
📝 تشکر از اعضای ادوار مختلف شورای عالی
🔹 در روزهای پایانی دور هفتم شورای عالی هستیم. به حکم ادب و وظیفه باید از تلاشهای اعضای محترم این شورا؛ بالاخص بزرگوارانی که طی دورههای مختلف عضو این شورا بوده و زحمت کشیدند قدردانی شود.
🔹 گرچه طلاب و اساتید انتقاداتی -از طریق رسانه حوزوی مناهج یا دیگر طرق- مطرح داشتهاند؛ اما باعث نمیشود که تلاشهای اعضای این شورا نادیده گرفته شود. مخصوصا اعضایی که در چند دوره متوالی سکاندار هدایت حوزههای علمیه بودهاند؛ امید است این بزرگواران همچنان در دیگر سنگرهای انقلاب اسلامی و حوزه علمیه بتوانند خدمت کنند و از ثمرات علمی و اجرایی ایشان بهرهمند باشیم.
〰️〰️〰️〰️〰️
🗂 #انتخابات_شورای_عالی
#سرنوشت_حوزه
#جامعه_مدرسین
@Manahejj
🌀 عامل پیروزی در برابر استبداد در بیان رهبر معظم انقلاب
📝 سالروز صدور فتوای تحریم تنباکو توسط میرزای بزرگ شیرازی
🔹 ما در طول تاریخ تشیع، به خاطر #عدم_آگاهی_علما از حقایق جریانات دنیا، خیلی ضربه خوردیم؛ به خصوص در دویست سال اخیر که دنیا شکل جدیدی پیدا کرد و #استعمار پدید آمد و سیاستها عوض شد و دولتهای اروپایی وارد میدان #سیاست_جهانی شدند و به #کشورهای_اسلامی تعرض کردند.
🔻 هرگاه ما عالِم دین و تقیّ و باهوش و زرنگ و دقیقی مثل #میرزای_شیرازی و #شیخ_انصاری داشتیم، از شر دشمن محفوظ میماندیم و برنده بودیم؛ ولی آنجا که قدری غفلت و ناآگاهی در کار بوده است، ضرر میکردیم، که آن ضرر، به یک نفر و یک حوزه و یک مجموعه و یک شهر و یک سال و چند سال محدود نمیشد؛ بلکه در برخی موارد اثرش تا پنجاه سال تمام، جامعهی اسلامی را تحت فشار قرار میداد.
دیگر نباید تسلیم ناآگاهیها شویم. باید آگاهی و #بصیرت را در خودمان تقویت کنیم.
📅 ۲۰ تیر ۱۳۶۸
@Manahejj
🌀 شهادت امیرالمؤمنین علیهالسلام
📝 قرنها خسارت برای بشریت
💠 امام خامنهای
🔹 دربارهی شهادت امیرالمؤمنین (ع)، این شهادت، مصیبتی نیست که در برههای از زمان اتفاق افتاده باشد و الان ما به یاد آن اشک بریزیم؛ نه، این مصیبتِ همیشهی زمان است. مصیبت شهید کردن امیرالمؤمنین، این «تهدّمت واللَّه ارکان الهدی»، فقط برای آن زمان خسارت نیافرید؛ برای طول تاریخ بشر خسارت ایجاد کرد.
🔹 فاطمهی زهرا (س) بیست و پنج سال قبل از این تاریخ در بستر بیماری به زنان مدینه فرمود: اگر علی را بر سر کار میگذاشتند، «لساربهم سیراً سُجُحاً» -«سُجُح » یعنی هموار - راه زندگی را بر مردم هموار میکرد... و از هر آسیبی هم جلوگیری میکرد...
🔹 امیرالمؤمنین در همین چند سال؛ یعنی از ذیحجّهی سال ۳۵ تا ماه رمضان سال ۴۰ -چهار سال و نهُ ماه یا ده ماه- کارهای بزرگی انجام داد. کارهایی را پایهگذاری کرد که اگر شمشیر غدر و خیانت نمیبود و این جنایت بزرگ به وسیلهی ابنملجم و عناصر پشت پردهی این جنایت صورت نمیگرفت، امیرالمؤمنین این راه را ادامه میداد و باز دنیای اسلام شاید تا قرنها بیمه و تأمین میشد.
📅 ۱۵ آبان ۱۳۸۵
📌 مناهج:
شهادت مولی المتقین حضرت امیرالمؤمنین علی علیهالسلام تسلیت باد.
@Manahejj
🌀 شورای عالی حوزههای علمیه
📝 تاریخچه و نحوه انتخاب اعضا
👤 حجتالاسلام فرخفال
➖تاریخچه:
🔹 شورای عالی حوزههای علمیه، دستگاهی سیاستگذار است که پس از پیروزی انقلاب با انتصاب سه نفر از سوی امام خمینی(ره)، سه نفر از سوی حضرت آیت الله گلپایگانی و سه نفر از سوی جامعه مدرسین با عنوان شورای مدیریت حوزه علمیه قم کار خود را آغاز کرد.
🔹 پس از ارتحال امام خمینی(ره) و انتخاب حضرت آیت الله خامنهای به عنوان ولی فقیه، ایشان در سخنانی بیان کردند شورای مدیریت به «شورای سیاستگذاری» تبدیل و مدیریت از سیاستگذاری جدا شود.
🔹 پس از سخنان رهبر معظم انقلاب، شورای مدیریت حوزه علمیه قم به شورای عالی حوزه علمیه قم تبدیل و مرحوم آیت الله مؤمن نیز به عنوان نخستین مدیر مرکز مدیریت حوزههای علمیه انتخاب شد.
➖نحوه انتخاب اعضای شورای عالی:
🔹 اعضای شورای عالی حوزه های علمیه از سوی جامعه مدرسین به رهبر معظم انقلاب و مراجع عظام تقلید پیشنهاد داده میشوند و پس از تأیید افراد از سوی مراجع تقلید و رهبر معظم انقلاب به عنوان اعضای شورای عالی حوزههای علمیه معرفی میشوند.
🌐 خبرگزاری رسا
〰️〰️〰️〰️〰️
🗂 #انتخابات_شورای_عالی
#سرنوشت_حوزه
#جامعه_مدرسین
@Manahejj
🌀 شورای عالی حوزههای علمیه
📝 جایگاه و اهمیت
👤 حجتالاسلام فرخفال
🔹 از زمان تشکیل شورای مدیریت حوزه علمیه قم از سوی امام خمینی(ره) و تشکیل شورای عالی حوزه های علمیه از سوی رهبر معظم انقلاب تا به امروز، نظر امام خمینی(ره)، رهبر معظم انقلاب و مراجع تقلید بر این بوده که این شورا به عنوان بالاترین دستگاه سیاستگذاری روحانیت در کشور عمل کند.
🔹 بنابر نظر رهبر معظم انقلاب باید آنچه که مربوط به تصمیمگیری، امور کلان و سیاستگذاری حوزههای علمیه کشور است، در شورای عالی حوزههای علمیه، سیاستگذاری شود البته به غیر از حوزه علمیه خراسان که دارای شورای سیاستگذاری جداگانهای است.
🔹 به عبارت دیگر هدایت و سیاستگذاری تمام مدارس و حوزههای علمیه به غیر از خراسان از سوی شورای عالی حوزههای علمیه انجام خواهد شد و آنچه که مربوط به اداره حوزههای علمیه است از سوی مدیریت حوزههای علمیه پیگیری و مواردی که لازم باشد در شورای عالی تصویب و از سوی مدیریت اجرا شود.
🌐 خبرگزاری رسا
〰️〰️〰️〰️〰️
🗂 #انتخابات_شورای_عالی
#سرنوشت_حوزه
#جامعه_مدرسین
@Manahejj
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌀 تصمیمات جدید ستاد ملی مبارزه با کرونا
🎥 روحانی
🔹 #نماز_عید فطر در سراسر کشور در مساجد برگزار میشود اما اجتماعات بزرگ برگزار نمیشود.
🔸 برای #اماکن_مقدس بعد از ماه مبارک رمضان فقط درهای صحنها بصورت ۳ ساعت صبح و ۳ ساعت بعد ازظهرها باز میشود.
🔹 فعالیتها و مسابقات ورزشی نیز بدون حضور تماشاچی بازگشایی میشود.
🔸 رستورانها بعد از ماه رمضان در چارچوب پروتکلها بازگشایی میشود.
🔹 دانشگاهها از ۱۷ خرداد بازگشایی میشوند و کنکور نیز برگزار خواهد شد.
🌐 فارس
@Manahejj
🌀 شورای عالی و برنامهریزی برای حوزه علمیه
📝 ضرورت نگاه به سی سال آينده
💠 امام خامنهای
🔹 ما امروز داريم فکر روزی را میکنيم که کشور ما نفت نداشته باشد؛ انرژی، انرژی بدون نفت. کشوری که نفت ندارد، شايد در منابع دنيا هم نفت باقی نماند. دنيا دارد فکر انرژی آن روز را میکند. ما هم با اين دردسرهایی که ملاحظه میکنيد، ايستادهايم برای اينکه آن آينده را، امروز تأمين کنيم. اگر نکنيم، آن روزی که نفت تمام میشود، ما نيستيم، اما اثر سوء اين عمل ما آن روز خواهد بود. ما مسئول خواهيم بود. بايد اين فکر را در #حوزه نهادينه کنيد.
🔹 هم مديران حوزه، هم #شورای_عالی حوزه، هم بزرگان حوزه، هم حضرات مراجع بايد اين را بدانند و به اين توجه کنند که ما امروز بايد به فکر حوزهی قم يا اصفهان يا مشهد يا بقيهی شهرها در بيست سال آينده باشيم؛ در سی سال آينده باشيم. سی سال آينده يعنی چه؟ يعنی دنيایی که احتمالًا هيچ شباهتی با امروز ندارد؛ از لحاظ امکان اثرگذاری، امکان تسخير دلها، امکان تسخير سرزمينها. بيست سال قبل اين فناوری اطلاعات که اين آقای عزيز به اين خوبی آمدند اينجا شرح دادند، وجود نداشت؛ چيزکی بود، امروز ببينيد چه خبر است!
🔹 آن روز ما وقتیکه فکر امروز را بکنيم، امروز در خلأ باقی نمیمانيم. امروز در هر خانهای، در هر مدرسهای، در هر گوشهای، به قول يکی از آقايان شايد در هر روستایی اگر برويم، از فناوری اطلاعات يک چيزی آنجا مشاهده میکنيم. حوزهی علميه میخواهد عقب بماند؟ سی سال آينده را به همين قياس کنيد؛ البته با يک شتاب بيشتری. يعنی شتاب علم در اين بيست سالی که گذشت، يقيناً بمراتب کمتر خواهد بود از شتاب علم و پيشرفت علم و فناوری در بيست سالی که پيش روی ماست؛ در سی سالی که پيش روی ماست.
📅 ۸ آذر ۱۳۸۶
〰️〰️〰️〰️〰️
🗂 #انتخابات_شورای_عالی
#سرنوشت_حوزه
#جامعه_مدرسین
@Manahejj
🌀 فلسفه تفکیک شورای عالی و مرکز مدیریت
📝 پرهیز از خلط سیاستگذاری و اجرا
🖋 علی مهدوی
🔹 از ابتدای انقلاب اسلامی، حوزههای علمی بواسطه «شورای مدیریت»، هدایت، راهبری و مدیریت میشدند؛ تا اینکه در دهه هفتاد و با تشکیل شورای عالی حوزههای علمیه، عملا شورای مدیریت به دو بخش شورای عالی و مدیریت حوزههای علمیه تفکیک شد.
فلسفه این تفکیک نیز از ابتدا روشن بود. شورای عالی باید با فراغ بال و آسودگی خاطر به سیاستگذاریهای کلان و ترسیم افق بیستساله و سیساله برای حوزه علمیه میپرداخت؛ افقی که به خوبی بتواند جایگاه حوزههای علمیه را در مناسبات بین حوزه علمیه و اجتماع، حوزه علمیه و جهان و حتی حوزه علمیه و حکومت ترسیم و تبیین کند. مدیریت حوزههای علمیه هم با استفاده از معاونین مختلف مرکز مدیریت باید این سیاستها را در عمل به منصه ظهور مینشاند.
🔹 اما با وجود این تفکیک، بسیاری از مصوبات و تصمیمات شورای عالی، گویای این است که این شورا تاکنون، آنگونه که باید و شاید توفیق تمرکز بر سیاستگذاری کلان را نداشته و در موارد بسیاری عملا به تصمیمگیریهای اجرایی نیز پرداخته است. طبعا هرچه ورود این شورا به عرصه اجرایی بیشتر باشد خلط بین وظایف شورای عالی و مرکز مدیریت هم بیشتر خواهد بود و عملا تفکیک شورا از مرکز مدیریت، ثمرهی عظیم خودش را محقق نخواهد کرد.
🔹 سیاستگذاریهای کلان به قدری برای حوزههای علمیه ضروری است که نعمت تنفس سالم برای جامعه دارای اهمیت است. چراکه حوزه علمیه را از روزمرگی، رکود، کمتحرکی و یأس، ایمن میسازد و مسیری مشخص، پردامنه و با هدفی بزرگ را پیش روی حوزه و حوزویان قرار میدهد.
🔻 امید است جامعه محترم مدرسین در انتخاب اعضای دور جدید شورای عالی، گزینههایی را مد نظر قرار دهند که توان و تخصصی بالا در زمینه سیاستگذاریهای کلان داشته باشند و از ورود به تصمیمات خرد و اجرایی بیشترین پرهیز را داشته باشند.
〰️〰️〰️〰️〰️
🗂 #انتخابات_شورای_عالی
#سرنوشت_حوزه
#جامعه_مدرسین
@Manahejj
#ضرورت_مطالعه
🌀 بیانات روز گذشته رهبر معظم انقلاب با دانشجویان و جوانان
🔹 امام خامنهای خطاب به جوانان (چه دانشجو و چه طلبه) توصیههای مهمی داشتند:
🔹 خودسازی فردی و اجتماعی
🔹 تقویت مبانی معرفتی و پرهیز از انفعال و انحراف
🔹 اهمّیّت ادامهی آرمانخواهی و مطالبهگری
🔹 انتقاد در کنار پیشنهاد و پرهیز از #پرخاشگری
🔹 اهمّیّت گفتمانسازی
🔹 گسترش جبههی انقلاب
🔹 صراحت و قوّت در مقابل تزیینکنندگان دشمن و تردیدافکنان
🔹 توجّه به پیشرفت علمی
🔹 و ...
📌 متن کامل این بیانات مهم را از طریق آدرس زیر مطالعه بفرمایید:
🌐 https://plink.ir/YlHuh
@Manahejj
🌀 پیشنهاد ویژه برای هشتمین دوره شورای عالی
📝 شورایی «حقیقی - حقوقی»
🖋 علی مهدوی
🔹 بهنظر میرسد بهترین نهادی که میتواند ربطی محکم بین تمام بازوان مختلف فکری و اجرایی حوزه علمیه باشد «شورای عالی حوزههای علمیه» است؛ و این مهم وقتی محقق خواهد شد که این شورا، ترکیبی «حقیقی-حقوقی» پیدا کند؛ چیزی شبیه مجمع مصلحت نظام. تنها در اینصورت سیاستگذاریهای کلان این شورا، جامع و کامل خواهد بود.
📌 متن کامل یادداشت در پست بعد
👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻
〰️〰️〰️〰️〰️
🗂 #انتخابات_شورای_عالی
#سرنوشت_حوزه
#جامعه_مدرسین
@Manahejj
🌀 پیشنهاد ویژه برای هشتمین دوره شورای عالی
📝 شورایی «حقیقی - حقوقی»
🖋 علی مهدوی
🔹 یکی از سؤالات مطرح درباره «دستگاه عظیم حوزه علمیه» این است که محل همفکری و همافزاییِ قوای مختلف حوزه علمیه کجاست؟ ربط و هماهنگی بین مرکز خدمات و مرکز مدیریت، ارتباط دفتر تبلیغات با شورای عالی و مرکز مدیریت و... دقیقا چگونه و با چه فرایندی است؟
🔹 قطعا این نهادها بیارتباط با یکدیگر نیستند و شاید گاهی تفاهمنامههایی هم با یکدیگر امضا کنند؛ اما آن ربط پیوسته و هماهنگی لازمی که باید بین آنها باشد مخفی و غایب است؛ همین امر، حرکت این دستگاه عظیم را کند و همرا با خلل و فرجهایی خواهد کرد. چه بسا کارویژهای لازم در برنامه هیچیک از دستگاهها نباشد و چه بسا مأموریتی به شکلی موازی و پرنقصان، توسط دو یا سه نهاد پیگیری میشود!! حتی شاید برخی اذعان کنند حوزه علمیه به مجموعهای از جزایر مستقل تبدیل شده است.
🔹 بهنظر میرسد بهترین نهادی که میتواند ربطی محکم بین تمام بازوان مختلف فکری و اجرایی حوزه علمیه باشد «شورای عالی حوزههای علمیه» است؛ و این مهم وقتی محقق خواهد شد که این شورا، ترکیبی «حقیقی-حقوقی» پیدا کند؛ چیزی شبیه مجمع مصلحت نظام. تنها در اینصورت سیاستگذاریهای کلان این شورا، جامع و کامل خواهد بود.
🔹 طبق اساسنامه شورای عالی، تعداد اعضای این شورا حداقل باید ۷ نفر باشد؛ طی دورههایی اعضای این شورا به ۹ نفر هم رسیده است. البته در هیچ بندی از اساسنامه درج نشده که حداکثر ۹ نفر باشند. ترکیب پیشنهادی که بسیاری از بنبستهای بین نهادیِ حوزه علمیه را میتواند حل کند و شورای عالی حوزههای علمیه را به جایگاه اصلی خود نائل آورد به این شرح است:
1⃣ مدیر حوزههای علمیه
2⃣ مدیر حوزههای علمیه خواهران
3⃣ رییس جامعة المصطفی
4⃣ رییس مجمع نمایندگان طلاب
5⃣ رییس دفتر تبلیغات
6⃣ رییس مرکز خدمات
7⃣ سه تا پنج نفر «عضو حقیقی» انتخابی از سوی جامعه محترم مدرسین
🔹 از گزینههای فوق، عملا فقط مورد اول (مدیر حوزههای علمیه) عضو شورای عالی است و این شورا ارتباط مستقیم و مستمری با بقیه گزینهها -که آنها هم دارای نقش حیاتی در راهبری و مدیریت حوزههای علمیه هستند- ندارد.
✅ بنظر اگر جامعه محترم مدرسین با این ترکیب حقیقی حقوقی موافقت کنند و زمینههای لازم برای آن را فراهم آورند پازل حوزههای علمیه در تمامی ابعاد فکری، اجرایی و خدمترسانی به طلاب، تکمیل و تسریع خواهد شد.
〰〰〰〰〰
📲 فرهیختگان حوزوی میتوانند نظرات خود درباره این پیشنهاد را برای مناهج ارسال کنند:
@Manahejj_Admin
〰️〰️〰️〰️〰️
🗂 #انتخابات_شورای_عالی
#سرنوشت_حوزه
#جامعه_مدرسین
@Manahejj
#یادداشت_مهمان
🌀 مهدی نصیری و ناامیدی از تمدنسازی
📝 چند نکته درباره اظهارات اخیر نصیری
🖋 علی امیری
🔹 «حوزه باید برای هفت میلیارد جمعیت دنیا پاسخگو باشد و برای تحولات آینده دنیا برنامهریزی کند» این جمله آیتالله اعرافی است که با حملهی آقای مهدی نصیری مواجه شد که با کدام پشتوانه این صحبت را مطرح میکنید و دست از حرفهای بزرگ اصلاحگرایانه و انقلابی بردارید! همچنین وی در کتاب «عصر حیرت» گفته در غیاب امام عصر (عج) سایهای از تمدن اسلامی هم محقق نخواهد شد بیخود تلاش نکنید.
🔹 چند نکته خطاب به این برادر عزیز و همفکرانش :
1️⃣ برادران چطور هابز، بیکن، دکارت، کانت و جان لاک و بنتهام و... با افکار مخدوش و مندرآوردی توانستند تمدن گسترده غرب را پایهریزی و ایجاد کنند و برای اداره دنیا نسخه بپیچند؛ ولی ما با پشتوانه اقیانوس بیکران قرآن و سنت و پشتوانه علمی بیش از هزارسالهی علمای بزرگ و نامآور اسلامی نمیتوانیم یک تمدن نازل و رقیق از تمدن کامل اسلام محقق کنیم!؟ تمام این معارف که در دست ماست به اندازه نسخههای مندرآوردی اندیشمندان غربی هم کارآیی ندارد؟!! این است اعتقاد شما به قرآن و سنت سترگ معصومین؟
2️⃣ آقای نصیری شما از طرفی بر تمام تمدنها و سیستمهای اداره در غرب و شرق خط بطلان صددرصدی میکشید و آنها را یک سره آروغ شخص ابلیس میدانید و باید از روی زمین محو شوند؛ از طرف دیگر می فرمایید تمدن اسلامی هم محقق نشده و نخواهد شد الی یوم نامعلوم! نتیجه حرفتان غیر از این است که میگویید معاذالله خداوند در اقدامی غیرحکیمانه و بیرحمانه می فرمایند بندگانم سر بگذارید بمیرید چون نه حالا حالاها اسلام به دردتان میخورد و نه حق دارید با سبک تمدنهای دیگرمشکلاتتان را حل کنید!!
3️⃣ وقتی میگوییم ما برای مدیریت دنیا حرف داریم نه یعنی اینکه از فردا هرکدام از شهرهای واشینگتن دی سی، لندن، پاریس، پکن، توکیو، مسکو را به یک حجتالاسلام بسپاریم که مدیریت کند؛ حرف این است که بشرِ در گل نشسته و حیران را با زلال قرآن و سنت که نسخه حیات بخش بشر من الاولین الی آخرین است آشنا کرد و با زندهکردن ملتها و تلاش آنها برای اصلاح ساختارهای خود و با الگوهای برگرفته از ارزشهای الهی، مدیریت جامعهی خود را به دست بگیرند. درست است که حوزه علمیه مسیری طولانی و چهبسا با موانعی را در پیش دارد؛ اما این دلیل بر ناامیدی و ناتوانی نیست.
🔻 از اساتید و متفکرین حوزه میخواهیم با بیان مستدل با این بحث انحرافی و خطرناک ناامید کردن نخبگان از تحقق تمدن اسلامی که اخیرا در حال ترویج است برخورد علمی شود قبل از آنکه با تکرار، این محکم به متشابه تبدیل شود.
#تمدن_سازی
@Manahejj
🌀 توجه به طلاب انقلابی
📝 مطالبات امام خمینی از شورای عالی
🔹 شورای مدیریت و اساتید عزیز بدون طلاب انقلابی به هیچ یک از خواستههای مشروع خود نخواهند رسید...
📌 مناهج:
امروز که در ایام پایانی هفتمین دوره شورای عالی هستیم بسیار بجا و ارزنده است که اعضای محترم این شورا، گزارشی از استقبال و ارتباط خود با طلاب جوان علی الخصوص طلاب فعال و انقلابی بدهند.
یکی از بهترین سنجهها برای سنجش کارنامهی چهار سالهی شورای عالی، همین بیان حضرت امام (ره) است؛ چراکه روشنگر میزان موفقیت شورای عالی نیز هست.
〰️〰️〰️〰️〰️
🗂 #انتخابات_شورای_عالی
#سرنوشت_حوزه
#جامعه_مدرسین
@Manahejj