🌀 اولین کسی که حوزه نجف را متوجه حوادث ایران کرد
📸 امام خامنهای
🔹 آیت الله خویی از نخستین کسانی بود که حوزه علمیه نجف را متوجه اهمیت حوادث ایران کرد.
#آیت_الله_خویی
#خدعه_سکولارها
@Manahejj
🌀 نظر آیتالله خویی؛ تشکیل جمهوری اسلامی
📝 دستخط مهم آیتالله خویی (ره)
🔹 رأی اینجانب این است که همگی نسبت به تشکیل حکومت جدید، #جمهوریت_اسلامی را انتخاب نمایید.
📌 پ.ن:
این دستخط در اوج خفقان حزب بعث، (که چندی بعد شهید صدر را به شکل فجیعی به قتل می رسانند!) نشان از شجاعت ایشان دارد.
#آیت_الله_خویی
#خدعه_سکولارها
@Manahejj
🌀 عید سعید غدیر خم مبارک باد
یک ذره ز مدح او به این افواه است
از منزلتش فقط خدا آگاه است
شادانه به عید او فرستم صلوات
این عید غدیر عید حزب الله است
@Manahejj
🌀 رسالت هدایت سیاسی روحانیت در مبارزه با تحریف
🗂 پرونده ویژه مناهج
🖋 درآمد / علی مهدوی
🔹 «اگر جریان تحریف شکست بخورد، جریان تحریم قطعاً شکست خواهد خورد، زیرا که عرصه، عرصهی جنگ ارادهها است. وقتی جریان تحریف شکست خورد و ارادهی ملّت ایران همچنان قوی و مستحکم باقی ماند، قطعاً بر ارادهی دشمن فائق میآید و پیروز خواهد شد.»
🔹 این سخن امام خامنهای در عید قربان است. که علاوه بر هشدار نسبت به حمله دشمن، نسبت به لزوم تمرکز نیروها نیز فرمان میدهند. ایشان در ادامه بیاناتشان خط عملیاتی دشمن را برملا میکنند؛ دشمن با #تحریف حقایق میخواهد بر اراده و خواست امت اسلامی، غالب شود تا بتواند حکومت اسلامی و امت اسلامی را مضمحل و نابود کند.
🔹 یکی از اقشاری که در مقابله با تحریف وظیفه ذاتی دارد حوزه و روحانیت است. حوزه و روحانیتی که منشأ به وجود آمدن انقلاب اسلامی هستند؛ در برابر حراست انقلاب و نظام اسلامی در برابر تحریف، انحراف و دشمنیها نیز وظیفه دارند.
✅ بر این اساس هفدهمین پرونده رسانه حوزوی مناهج با عنوان «رسالت هدایت سیاسی روحانیت در مبارزه با تحریف» قصد دارد به ضرورت این موضوع، سوابق روحانیت در مقابله با تحریف، نقاط قوت و ضعف حوزه و روحانیت در این موضوع و به مباحث مطرح حول این موضوع بپردازد.
✍🏻 اساتید، فضلا و تمامی فرهیختگان محترم عضو مناهج، میتوانند یادداشتها و نظرات خود را برای تحریریه مناهج ارسال کنند.
〰️〰️〰️〰️〰️
🗂 #مبارزه_با_تحریف
#هدایت_سیاسی
@Manahejj
🌀 غدیرِ امروز و فرزندان خمینی (ره)
🖋 محمد حقپرست
🔹 یکی از بزرگترین تحریفهای تاریخ، تحریفی است که درباره غدیر و ولایت ائمه(ع) اتفاق افتاد. فاصله غدیر تا سقیفه دو ماه است، اما چنان تحریفی ایجاد کردند که بعدها عدهای در نماز خواندن امیرالمؤمنین (ع) هم تردید داشتند. اوج این تحریف، امامت و ولایتِ سگبازی مثل یزید بر مسلمانان است که فاجعههای کربلا و قتل عام حره را در کنار قبر پیامبر و مسجد النبی به وجود میآورد. مبارزه و منطق امام حسین (ع) نیز در مقابل با تحریف چنین فردی است که میفرماید: وَ عَلَى الْإِسْلَامِ السَّلَامُ إِذْ قَدْ بُلِيَتِ الْأُمَّةُ بِرَاعٍ مِثْلِ يَزِيد. (مثير الأحزان، ص ۲۵)
🔹 آثار و نتایج این تحریف هنوز تمام نشدنی است، ایجاد فرقههای متعدد مسلمانان و اختلاف و درگیری بین آنها. اما وظیفه چه کسانی بود که در برابر این تحریف بایستند و از فجایع بعد آن جلوگیری کنند؟ جواب روشن است؛ همانهایی که غدیر را دیدند و سالها حدیث ثقلین را شنیدند و در رأس آنها علما و نخبگانی که تأثیر و نفوذ بر مردم داشتند و در برابر این انحراف سکوت کردند. درباره وظیفه علما و نقش آنها در مبارزه با تحریف بیشتر خواهم نوشت.
🔹 ماجرای غدیر و سقیفه، درس عبرتی است برای کل تاریخ که بدانیم همیشه هر غدیر و ولایت الهی، سقیفهای دارد که از تحریف آن سود میبرد. امروز نیز غدیری داریم که عدهای برایش خواب سقیفه دیدهاند و آن همان ولایت فقیه است. روزی با اصل ولایت فقیه مشکل دارند. دگر روزی با اختیارات و نحوه انتصاب و مدت ولایت او. بالأخره روزی هم «ولایت فقیه» و «عقلانیت» را در مقابل هم قرار میدهند تا به پشتوانه عقل، ولایت را زمینگیر کنند؛ دقیقا همان کاری که در سقیفه به وسیله مغالطه (حسبنا کتاب الله) انجام دادند.
✅ اما حزبالله و به تعبیر دیگر «فرزندان خمینی»، وظیفه خودشان را خوب میدانند:
اولا هوشیارند، باطن کثیف این حرفهای به ظاهر خوب را میبینند و با منطق صحیح انقلابی، از شجره طیبه ولایت دفاع خواهند کرد چ در تبیین و هدایت سیاسی، کوتاهی نمیکنند.
ثانیا در یاری رساندن عملی به شخص ولیّ فقیه و تبعیت از دستورات ایشان کوتاهی نمیکنند.
〰️〰️〰️〰️〰️
🗂 #مبارزه_با_تحریف
#هدایت_سیاسی
#غدیر
@Manahejj
🌀 حجت الاسلام و المسلمین سیدعباس موسویان دار فانی را وداع گفت
🔹 حجتالاسلام والمسلمین سیدعباس موسویان، عضو شورای فقهی بانک مرکزی و عضو کمیته فقهی سازمان بورس و اوراق بهادار که بر اثر ابتلا به کرونا بستری بود صبح امروز در بیمارستان کامکار قم در گذشت.
@Manahejj
🌀 تلاش حجت الاسلام موسویان برای گره گشایی کاربردی اقتصاد اسلامی
👤 رییس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
🔹در پی #ارتحال حجت الاسلام والمسلمین سیدعباس #موسویان، پیام تسلیتی از سوی استاد علیاکبر رشاد، رییس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه صادر شد.
🔻در بخشی از این پیام آمده است:
🔹 او برای خدمت به علم و دین، انقلاب و نظام اسلامی سر از پا نمیشناخت؛ عمر پربرکت خویش را طی سه دهه یکسره وقف نظریهپردازی، گرهگشایی معرفتی و کاربردی در عرصهی اقتصاد اسلامی کرد.
🔹 استاد موسویان از اعضای رکنی پژوهشگاه و از مفاخر حوزههای علمیه قلمداد میشد. از او دهها اثر علمی فاخر در قلمرو #اقتصاد_اسلامی برجای مانده است.
🌐 rasanews.ir/002lii
@Manahejj
🌀 ولادت حضرت موسی بن جعفر علیهالسلام مبارک باد
📝 زندگی شگفتآور امام کاظم علیهالسلام
💠 امام خامنهای
🔹 زندگى موسىبنجعفر یک زندگى شگفتآور و عجیبى است.
اولاً در زندگى خصوصى موسىبنجعفر، مطلب براى نزدیکان آن حضرت روشن بود. هیچکس از نزدیکان آن حضرت و خواصِ اصحابِ آن حضرت نبود که نداند موسىبنجعفر براى چه دارد تلاش مىکند و خود موسىبنجعفر در اظهارات و اشارات خود و کارهاى رمزىاى که انجام مىداد، این را به دیگران نشان مىداد.
🔹 حتى در محل سکونت، آن اتاقِ مخصوصى که موسىبنجعفر در آن اتاق مىنشستند اینجورى بود که راوى ـ که از نزدیکان امام هست ـ مىگوید من وارد شدم، دیدم در اتاق موسىبنجعفر سه چیز است؛
یکى یک لباس خشن، یک لباسى که از وضع معمولىِ مرفّهِ عادى دور هست. یعنى به تعبیر امروز ما مىشود فهمید و مىشود گفت لباس جنگ. این لباس را موسىبنجعفر آنجا گذاشتند، نپوشیدند؛ بهصورتِ یک چیز سمبولیک. بعد «و سیفٌ مُعَلَّق» شمشیرى را آویختند، معلق کردند یا از سقف یا از دیوار؛ «و مُصحَف» و یک قرآن.
🔹 ببینید چه چیز سمبلیک و چه نشانۀ زیبایى است، در اتاق خصوصى حضرت که جز اصحابِ خاصِ آن حضرت کسى به آن اتاق دسترسى ندارد، نشانههاى یک آدم جنگىِ مکتبى، مشاهده مىشود. شمشیرى هست که نشان مىدهد هدف، جهاد است. لباس خشنى هست که نشان مىدهد وسیله، زندگى خشونتبارِ رزمى و انقلابى است؛ و قرآنى هست که نشان مىدهد هدف، این است، مىخواهیم به زندگى قرآن برسیم با این وسائل و این سختیها را هم تحمل کنیم.
📗 نماز جمعه تهران
📅 ۲۳ فروردین ۱۳۶۴
#زندگی_سراسر_مبارزه
@Manahejj
مناهج 🇵🇸🇮🇷
🌀 حجت الاسلام و المسلمین سیدعباس موسویان دار فانی را وداع گفت 🔹 حجتالاسلام والمسلمین سیدعباس موسو
🌀 پیام تسلیت امام خامنهای در پی درگذشت حجتالاسلام سید عباس موسویان
بسم الله الرّحمن الرّحیم
درگذشت جناب حجةالاسلام آقای سیّدعباس موسویان رحمةاللهعلیه را به بازماندگان مکرّم ایشان و نیز به شاگردان و همکاران و ارادتمندان این روحانی ارزشمند تسلیت عرض میکنم.
ایشان از متخصصان فقه اقتصادی و صاحبنظر در بانکداری اسلامی و دیگر مسائل مالی فقه بودند و فقدان ایشان #ضایعه است. از خداوند رحمت و مغفرت و علو درجات برای آن فقید و صبر و آرامش و اجر برای بازماندگانش مسألت میکنم.
سیّدعلی خامنهای
۲۰ مرداد ۱۳۹۹
@Manahejj
🌀 انتصابات و تغییرات جدید در مرکز مدیریت حوزههای علمیه
🔹 مدیر حوزههای علمیه با ابقای معاون آموزش و نیز مسئول مرکز ارتباطات و بینالملل حوزه، برای سکانداری سایر معاونتها و مراکز حوزه، افراد جدیدی را منصوب کرد.
🔹 آیت الله علیرضا اعرافی مدیر حوزههای علمیه کشور با صدور احکام جداگانه، مسئولیت افراد برای بخشهای مختلف مرکز مدیریت حوزه را برای مدت ۲ سال تعیین کرد.
معاونان و مسئولان مراکز و دفاتر:
🔻بر این اساس حجج الاسلام والمسلمین و آقایان:
▫️ حمید ملکی به سمت قائم مقام مدیر حوزه های علمیه در امور استانها؛
▫️مهدی رستم نژاد، معاون آموزش
▫️ابراهیم معتمدی، معاون منابع انسانی و پشتیبانی؛
▫️حسین ملانوری، سرپرست معاونت تبلیغ و امور فرهنگی؛
▫️علی علیزاده مشاور مدیر و مسئول حوزه مدیریت؛
▫️سیدمفید حسینی کوهساری، مسئول مرکز ارتباطات و بین الملل؛
▫️کاظم سپاسی، مسئول مرکز امور صیانتی؛
▫️سیدعلی میرمطلبی، مسئول مرکز امور طلاب و دانش آموختگان؛
▫️سیدحسین میرمعزی، مشاور و دستیار مدیر در حوزه پژوهش و مسئول مرکز بررسی های راهبردی و مطالعات حوزه و روحانیت؛
▫️سیدمصطفی حسینی نژاد، مدیر دفتر امور موقوفات و منابع پایدار؛
▫️محمداسماعیل عبداللهی، مدیر دفتر امور مشاوران؛
▫️و محمدرضا برته به سمت مسئول مرکز رسانه و فضای مجازی حوزههای علمیه منصوب شدند.
جزئیات بیشتر:👇
hawzahnews.com/news/913358
#انتصابات
#مرکز_مدیریت
@Manahejj
#یادداشت_مهمان
🌀 دغدغه معیشت و فقدان مهارت
🖋 زهرا ابراهیمی
🔹 در حوزههای علمیه اولویت اصلی با درسخواندن است و بحق نیز باید چنین باشد؛ چون حوزه قرار است بستر تربیت طلاب باشد تا آنها را برای ترویج معارف الهی درجامعه مهیا سازد. لذا طلبه را هرگز نمیتوان جدا از علمآموزی تصور کرد. روح طلبه به طلب علم گره میخورد و تحصیل و کسب علم برایش تعبد محسوب میشود.
🔹 اگرچه در علوم و معارف الهی طلبه به خوبی درمییابد که رزاق حقیقی خداوند است و قناعت را نیز با زهد عجین مینماید؛ اما دغدغهی معیشت باز هم بخشی اجتنابناپذیر از زندگی طلاب است. گاهی فشارهای اقتصادی به حدی زندگی یک طلبه را تحت تأثیر قرار میدهد که ناخواسته اولویتها برای او تغییرمیکند و کسب معاش، جای خود را به درس میدهد!! این چالش، طلبه را سر دو راهی قرار میدهد: طلبه یا باید در کنار درس به کاری نیز مشغول گردد و یا قید درس را زده و به همان میزانی که خوانده اکتفاء نماید و وارد بازار کار شود.
🔹 درست است که طلبه خودش در مسیر علمآموزی قدم نهاده است و از همان ابتدا به سختی راه واقف بوده است، اما طبیعتا درسخواندن نیازمند تمرکز و آرامش فکر است و اگر دغدغهی بحران معیشت حل نشود، ذهن و فکر هم آمادگی لازم برای کسب علوم را نخواهد داشت.
🔹 از طرفی برخی به شدت معتقدند تنها، پرداختن به تدریس، تبلیغ و تحقیق و پژوهش از وظایف یک طلبه است و طلاب نباید به اموری غیر ازاین رو آورند. این تفکر باعث میشود که اینگونه افراد نسبت به طلابی که در کنار درس کار میکنند، معترض بوده و رفتار آنها را دور از شأن طلبگی قلمداد نمایند. از سوی دیگر، همه طلاب شغل پارهوقت آخوندی -در راستای تبلیغ و تدریس و تحقیق- که مکفی حداقلیات معیشت باشد سراغ ندارند.
🔹 طولانی بودن دورههای عمومی دروس حوزوی باعث میشود که طلاب، تازه بعد از سال ها درس بتوانند وارد مباحث تخصصی شوند و در این مدت نیزمهارتی کسب نکنند و ندانند که دقیقا چه آینده ای در انتظارشان است.
🔹 لذا امروز به شدت جای خالی یک برنامه مدون در حوزه احساس میشود. برنامهای که ازهمان سالهای ابتدایی ورود به حوزه در کنار دروس عمومی، تخصص محوری را نیز پیاده سازد و همسو با نیاز جامعه، طلبه اهل علم و اهل مهارت تربیت نماید تا ازاین طریق هم به طلاب و هم به جامعه خدمت نماید.
🔹 آموزههای اسلام بسیار گسترده است و تمام جوانب زندگی فردی و اجتماعی انسان را در بر میگیرند، لذا علوم دینی پتانسیل لازم برای ورود به فضاهای متعدد اجتماعی را دارد. اما متاسفانه حوزه علمیه هم به مهارتآموزی و آموزش علوم کاربردی لازم برای حضور طلاب در نهادهای مختلف کمتر توجه کرده و هم پیگیر حضور طلاب در برخی از فضاهای اجتماعی نبوده است. فضاهایی همچون آموزش و پرورش، بیمارستانها، زندانها، بهزیستی ها، نهادهای مربوط به امور مددکاری، فعالیتهای اجتماعی حتی کانونهای ترک اعتیاد، مراکز مشاورهای، و دهها و صدها فضای دیگر که میتواند از حضور طلاب مهارت دیده در حوزه بهره ببرد.
🔹 امروزه جامعه بیش از پیش نیازمند در صحنه بودن طلاب است. حوزه علمیه باید با ایجاد فضای مهارتآموزی و تربیت طلبه برای فضاهای مشخص، کارآمدی و تأثیرگذاری طلاب را در جامعه بالا ببرد. ناگفته نماند که حیات علمی طلبه به حیات اجتماعی او گره خورده است و تفکیک بین این دو مسأله طلبه را به حالت احتضار خواهد کشاند.
#مهارت
#معیشت
@Manahejj
🌀 برنامههای آموزشی جدید حوزه در قاب ارقام و اعداد
👤 حجتالاسلام رستمنژاد؛ معاون آموزش
🔹 حجتالاسلاموالمسلمین مهدی رستمنژاد در دوره دوم مدیریت آیتالله اعرافی بر حوزههای علمیه و ابقای وی در گفتوگو با خبرگزاری حوزه، به تشریح برنامه های گذشته و آینده معاونت آموزش حوزههای علمیه پرداخت:🔻
◻️۲۲۶ مدرسه تحت پوشش برنامه جدید آموزشی است.
◻️دروس در سال تحصیلی جدید تلفیقی ارائه می شود؛ در عین مجازی بودن در بخشهایی، میتوانیم کلاسها را حضوری برگزاری میکنیم.
◻️ با همت بیش از ۵۰۰ استاد، محقق و پژوهشگر حوزه علمیه در انتهای دوره چهارساله نخست مدیریت آیت الله اعرافی نقشه علمی حوزههای علمیه نهایی شد.
◻️در برنامه جدید آموزشی حوزه های علمیه ۶۰ متن درسی را تغییر دادیم و ۱۱ هزار بار آیات و روایات را در متون درسی بکاربردهایم.
◻️در این برنامه ۵۰ تا ۶۰ کتاب جدید تدوین شد.
◻️بیش از چهار هزار حدیث در متن کتب سنوات اول تزریق گردید.
◻️ با موضوع اخلاق ۱۱ درس اخلاق تدارک دیده شد و ۱۱ کتاب اخلاقی، آداب اخلاقی، آداب معاشرت در آن دیده شده و مباحث انقلاب و شبهاتی که وجود دارد زیاد دیده شده است.
◻️ از اسفند سال گذشته ۱۰ درصد دروس از طریق سامانه نجاح، بصورت مجازی با امکان حضور و غیاب، برگزار شد.
◻️بزودی مرحله دوم آزمون مجازی طلاب ورودی را که مجدد درخواست داده بودند را برگزار خواهیم کرد.
📌 مشروح گفتگو:👇
https://hawzahnews.com/news/913495
#آموزش
@Manahejj