🌀 پیام امام خامنهای خطاب به جوانان فرانسه
باسمه تعالی
جوانان فرانسه!
🔹 از رئیس جمهور خود بپرسید چرا از اهانت به پیامبر خدا حمایت میکند و آن را آزادی بیان میشمارد؟ آیا معنی آزادی بیان این است: دشنام و اهانت، آن هم به چهرههای درخشان و مقدس؟ آیا این کار احمقانه، توهین به شعور ملتی نیست که او را به ریاست خود انتخاب کرده است؟
🔹 سوال بعدی این است که چرا تردید در هولوکاست جرم است؟ و اگر کسی چیزی در این باره نوشت باید به زندان برود؛ اما اهانت به پیامبرآزاد است؟
#ماکرون
#جرثومه_فساد
@Manahejj
مناهج 🇵🇸🇮🇷
🌀 نه دکتر، نه حجتالاسلام! 📝 خروجی واقعی عدم تمرکز تحصیلی 🖋 علی مهدوی 🔺 تشویق طلاب و اساتید به سم
🌀 خطر دانشهای مسموم دانشگاهها
🔹 اینكه بنده دربارهى علوم انسانى در دانشگاهها و خطر این دانشهاى ذاتاً #مسموم هشدار دادم به خاطر همین است.
🔹 این علوم انسانىاى كه امروز رایج است، محتواهایى دارد كه ماهیتاً معارض و مخالف با حركت اسلامى و نظام اسلامى است؛ متكى بر جهانبینى دیگرى است؛ حرف دیگرى دارد، هدف دیگرى دارد.
🔻 وقتى اینها رایج شد، مدیران بر اساس آنها تربیت مىشوند...
📌 مناهج:
❓بنا بر کدام حجت و مجوز شرعی، طلاب را به سمت تحصیلات دانشگاهی و اخذ مدارک دانشگاهی سوق میدهیم؟
⛔️ قرار بود علوم انسانی مسموم را اصلاح و متحول کنیم تا دانشگاهها را آباد کنیم؛ نه اینکه فضایی ایجاد کنیم که نتیجهاش فرار نخبگان حوزوی به دانشگاهها باشد.
♨️ بخش قابل توجهی از این معضل، عدم مدارک مستقل و با هویت حوزوی است؛ بخشی هم مربوط به عدم رشتههای متکثر و متنوع در حوزههای علمیه است.
#شورای_عالی
#مرکز_مدیریت
#مدرک_حوزوی
@Manahejj
📠 نظر اعضا
💬 طلبه:
از یکی از اساتید بزرگ حوزه علمیه قم (اگر نام ببرم همه میشناسند) پرسیدم برای کسب مدرک دکتری به دانشگاه بروم؟ کنکور هم داده بودم و با رتبه تک رقمی پذیرفته شده بودم.
استاد پاسخ دادند: رفتن به دانشگاه برای طلبه #دهن_کجی به امام زمان (عج) است. یعنی دستگاه امام زمان را نپسندیدم؛ ناقص بود؛ نیازم را برطرف نکرد.
همینجا بنده عرض کردم آقا بنده غلط بکنم جسارت کنم؛ نمیروم و همانجا کنار گذاشتم.
اما از آن تاریخ به بعد چنان گشایشی در زندگیام به وجود آمد هم به لحاظ علمی و هم به لحاظ مسائل مالی که برای این تصمیم بارها خدا را شاکرم و دعاگوی آن استادم.
✅ بنده فارغ از اینکه حوزه در خصوص مدرک دادن قطعا درست عمل نکرده است، میگویم مدرک دانشگاهی ارزش از دست دادن روحیه طلبگی را ندارد. متأسفانه طلاب دانشگاهی غالبا دیگر طلبه نیستند.
#نظر_اعضا
#شورای_عالی
#مدرک_حوزوی
@Manahejj
🌀 صورتِ بی سیرت
📝 حکایت طلابی که از قطار انقلاب پیاده شدند
🖋 سعید هلالیان
🔹 انقلاب اسلامی صورت و ظاهری دارد و سیرت و باطنی. صورت انقلاب، غلبه بر نظام فاسد وابسته، تشکیل نظام اسلامی، تشکیل دولت، جامعهسازی و... است.
🔹 اگر انقلابیبودن طلبه، تنها در سطح ظاهر انقلاب متوقف و از باطنش غافل بماند، فطرت توحیدی او سیراب نشده و سرانجام، این امور را هم سرابی بیش نیافته و در میانه راه یا در مواجهه با برخی مشکلات و دشواریهای نظری یا عملی، دلزده و #مأيوس شده و از کاروان نهضت اسلامی جدا میشود؛ از این رو طلبه انقلابی به هر دو بعد نیاز دارد و ضمن حفظ صورت انقلابی، باید بکوشد از باطن و سیرت انقلابی نیز برخوردار باشد.
🔹 باطن انقلاب، بسط دادن هرچه بیشتر اندیشه، اخلاق و رفتار توحیدی در جانها و جوامع بشری است. طلبه انقلابی باید در باطنش، اعتقادی روشن، راسخ و نهادینه شده به #حقیقت_انقلاب داشته باشد تا در تندباد شبهات و حوادث از این مسیر منحرف نشود.
🔻 آن که از انقلابی بودن، فقط ادعا و برخی امور ظاهریاش را داشته باشد یا به خاطر برخی منافع، دعوای انقلابیگری کند و از ویژگیهای لازم طلبه انقلابی، بهره کافی حداقلی هم نداشته باشد را نباید به حقیقت طلبه انقلابی دانست؛ بلکه چون طبل غازی است، بلندآواز و میانتهی.
📗 اقتباس از کتاب طلبه انقلابی
#طلبه_انقلابی
#قطب_نما_انقلابی_گری
@Manahejj
📠 نظرات اعضا درباره #بحران مدارک حوزوی
💬 استاد حوزه و دانشگاه:
همیشه به دوستان طلبه که برای رفتن به دانشگاه مشورت میگیرند؛ گفتهام اگر #غرض شما برای رفتن به دانشگاه کسب علم است: خودتان بروید و با مشورت با اساتید مطرح و پیدا کردن سیر مطالعاتی، به بهتر از آنچه دانشگاه عرضه میکند برسید و عمر خود را لابلای بسیاری از واحدهای عمومی و اضافی دانشگاه تلف نکنید.
اما واقعا به آن دسته از دوستانی که برای اهداف خود به مدرک دانشگاهی نیاز دارند چون مدارک حوزه، اعتبار لازم را ندارد، چه بگویم؟
خیلی عجیب است در پستهای کانال شما دیدم گفتید از دهه هفتاد رهبری این موضوع را مدام گوشزد کردند؛ اما همچنان مسؤولین بیاعتنا!!
ما از کملطفی دولتمردان نسبت به اوامر رهبری، گله کنیم یا مسؤولین عزیز حوزوی خود؟!
💬 طلبه قمی:
برادری گفته بود رفتن به دانشگاه یعنی دهنکجی به امام زمان(عج). اما اگر دقت کنیم این #عملکرد_مسؤولین حوزوی است که منجر به این کار میشود پس علت این امر، طلاب نیستند. الان طلبهای در جامعهشناسی، روانشناسی، تربیت، اقتصاد و ... هرکجا بخواهد فعالیت کند بدون مدرک دانشگاهی نگاهش نمیکنند!! چرا؟ چون مسؤولین حوزوی اصلا اعتنایی به این امر مهم داشته یا دارند؟
حوزه امروز که حوزه کوچک و کم اثر قبل از انقلاب نیست! امروز باید در همه عرصهها حوزه فعال باشد اما نگاه ناقص و اندک ما باعث شده در برخی زمینهها علی الخصوص مدارک حوزوی منفعل و بیخاصیت باشیم.
💬 حسین:
واقعا دید جامعه نسبت به طلبه ها حقیرانه شده.
طلبه وقتی میبینه خروجی حوزه چیزی نیست از ترس آینده میره دانشگاه بلکه جایگاهی هم در اذهان مردم پیدا کنه...
حوزه حمایت نمیکنه طلبه همه فن حریف بشه و بیایند استادهای متخصص بذارن که طلبه را محکم بار بیارن
الان برای طلبه خیلی چیزها ضروریه؛ حتما طلبه کنار دروس حوزه باید یه رشته بخونه...
💬 مسیحا:
متاسفانه سیستم مدرکدهی در حوزه علمیه به فقر طلبگی کمک کرد.
به وجاهت و موقعیت اجتماعی طلبه و میزان اعتبار و ارزش دروس حوزوی در جامعه لطمهی جدی زد.
بسیار بسیار ناجوانمردانه است که یه طلبه ۶ سال درس میخونه تازه بهش سطح یک میدن که معادل فوق دیپلمه... اونم با وجود اینکه دروس حوزه اینقدر سختتره
تو استخدام طلاب این مسأله کاملا خودشو نشون میده... و این به سختتر جذب شدن طلاب بسیار کمک کرد...
به نظرم بهتر است روی اصلاح وضعیت مدرکدهی به طلاب تمرکز کرد.
#نظر_اعضا
#شورای_عالی
#مرکز_مدیریت
#مدرک_حوزوی
@Manahejj
9.28M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌀 حقوق آیتالله اعرافی چقدر است؟!
🔹 اینکه رویه آیتالله اعرافی، شورای عالی و مدیران حوزوی بیاعتنایی به مادیات است، قابل تقدیر است. چراکه خیلی از این افراد، حقوقی به عنوان جایگاه مدیریتی و مسؤولیتی خود دریافت نمیکنند و مثل بقیه اساتید از راه تدریس و منبر و ... ارتزاق میکنند.
🔹 بر خلاف برخی نهادهای علمی که بسیاری از مدیران و هیأت علمی و... هدفشان بیشتر دستیابی به حقوق و امتیازات مناصب مسؤولیتی است.
#مدیریت_حوزه
#حقوق_مدیر
@Manahejj
🌀 هیچکس مصون از نقد نیست
💠 امام خامنهای
🔻 همه مشمول این قاعده کلی هستند:
نقد، اصلاح و پاسخگویی
#امام_حوزه
#انتقاد_اسلامی
#تراز_نقد
@Manahejj
🔻 نگاه امیدوار و مطالبات بر زمین مانده
🌀 همه نگاهها به شورای عالی حوزه است
📝 علاج مدارک بیاعتبار حوزوی
🖋 علی مهدوی
🔹 در موضوع «مدارک علمی حوزوی» و مشکلات عدیدهای که برای اساتید و طلاب حوزههای علمیه ایجاد کرده است، مطالب زیادی بیان شد و این مسأله را از زوایا و ابعاد مختلفی بررسی کردیم.
اما علاج همه این مصائب در دستان شورای محترم عالی حوزه است.
🔹 طلاب جوان امیدهای زیادی به شورای هشتم بستهاند؛ در دهههای گذشته بسیاری از بیانات رهبر معظم انقلاب درباره حوزه و روحانیت، تحول و اصلاح ساختارها و حتی تعریف مدارک اصیل حوزوی، بقدر کافی دیده نشده است؛ البته منکر خدمات و اقدامات خوب انجامشده در ادوار مختلف شورای عالی به هیچ وجه نیستیم و خدمت همه بزرگان و زحمتکشان میگوییم شکرالله مساعیکم.
🔻 اما نکته اینجاست که امروز از فرصتهای موجود باید بهره گرفت برای رسیدن به بهترین راه حلها؛
برای انجام وظایف معطل مانده؛ وظایفی که اگر همچنان معطل بماند باعث شکوه و ناراحتی بدنه حوزه علمیه است و خدای ناکرده مورد مؤاخذه الهی قرار میگیرد.
حال که شورای هشتم بنای خود را بر این گذاشته که طلاب بدانند شورای عالی، پیگیر منویات و اوامر ولیّ فقیه و امام حوزه و جامعه است، پس بسمالله...
🔹 حتی اگر بزرگان و مسئولین در طرحها و برنامهها نیاز به نظر و طرح و ایده دارند از ظرفیت عظیم حوزه علمیه استفاده کنند؛ براحتی با دادن فراخوانِ جذب طرح و ایدهها در این موضوع و حتی موضوعات مختلف دیگر، میتوانند از این ظرفیت عظیم استفاده کنند.
⏱ امیدواریم شورای محترم عالی با وجود چند دهه تذکرات پیدرپی امام خامنهای (دام ظله)، فکری برای علاج معضلات کنند که حقیقتا امروز هم دیر است، چه رسد به فردا و فرداها.
#وجدان_بیدار طلاب جوان و انقلابی به معنای واقعی کلمه، قضاوت تاریخی خود را در باب جهتگیری و اقدامات عملی شورای هشتم خواهند داشت.
#قضاوت_تاریخی
#عملکرد_شورای_هشتم
#مدرک_حوزوی
@Manahejj
#یادداشت_مهمان
🌀 کدامیک از علما، وقت و فرصتی برای مسجد و مردم دارند؟
🖋 ابراهیم عزیزی
🔸 سیدعلی عماد، مسئول امور نخبگان حوزههای علمیه در گفتگویی رسانهای بیان کردند: «این مسیر و سیری که الان وجود دارد، نشان میدهد که روز به روز از سرمایه اجتماعی روحانیت اندک اندک در حال کاسته شدن است. روحانیت، در حال فروکاست و از دست دادن جایگاه مرجعیت اجتماعی خود است و من بابت جابجایی این جایگاه نگران هستم». ایشان راه حلی نیز پیشنهاد دادند که: «روحانیت باید جاهایی ذائقه ملت را در نظر بگیرد و پای دفاع از حقوق ملت بیاید».
🔹 اصل این دغدغه کاملا بجاست. و پدیدهی موجود در تاریخ حوزه خصوصا قرون اخیر بیسابقه بوده است. اما راه حل پیشنهادی که جبنه پوپولیستی آن کاملا هویداست، نه تنها راهگشا نیست؛ بلکه به عقب نشینی روحانیت از مواضع اصولی خود تفسیر خواهد شد و یادآور داستان کلیسا است.
🔹 از دست دادن جایگاه روحانیت بخاطر انفصال خود روحانیون از جامعه است. در حال حاضر ارتباط روحانیون طراز اول و دوم و بلکه سوم! با ملت چقدر است؟ تردد اغلب ایشان با خودرو به همراه محافظان! صورت میگیرد. دیده شده مدیرهای خردهپا که مشغله چندانی هم ندارند برای خود، مسئولدفتر استخدام کردهاند که مبادا کسی سرزده آرامش آنها را به هم بزند!!
🔹 مهمترین محل ارتباط مردم با روحانیت مسجد بود. آیا مدیران حوزه، معاونان ایشان، افراد درجه پایینتر و پایینتر! هیچکدام در قم، مسجد و اقامه جماعت دارند؟ اساتید خارج و سطوح چطور؟ حتی تبلیغ موسمی نیز غالبا توسط طلاب کمتجربه صورت میگیرد. و کسانی که به هر طریقی ممری برای خود یافتهاند، دست از این ارتباط شستهاند.
🔹 زمانی مساجد، خیابانها و کوچههای قم محل تردد مراجع تقلید بود. از مرحوم #مرعشی_نجفی نقل شده است که: «من اغلب خانههای قم را به بهانه شادی یا عزا رفتهام». البته با آسیب شناسی علمی عوامل دیگری نیز کشف میشود.
#روحانیت_و_مسجد
#ارتباط_با_جامعه
@Manahejj
🌀 سالروز شهادت فقیه مجاهد، آیتالله محمدعلی قاضی طباطبایی رضوان الله تعالی علیه
📝 آشناکردن دانشجويان با نهضت امام خمینی
🔹 یکی از روشهای مبارزاتی آیتالله قاضی طباطبایی پیوند دادن دانشجویان با نهضت امام خمینی بود.
گزارشگر ساواک در گزارشی با اشاره به فعالیتهای آیتالله قاضی در این زمینه مینویسد: «گاهى اوقات ضمن تماسهاى تلفنى و تعيين وقت و محل، جلساتى در منازل خود تشكيل ]داده[ و با استفاده از پسران و دوستان و آشنايان خويش، براى نفوذ در دانشگاه تبريز و فرهنگيان، فعاليت مىنمايند.»
🔹 يكى از دانشجويانی که در آن ایام با آیتالله قاضی در ارتباط بود در این باره مىگويد: «در تبريز ارتباط بسيار حساب شدهاى بين دانشگاه و جناب شهيد آيتالله قاضىطباطبايى وجود داشت چراكه ايشان خيلى منبع خير بود. آن وقت چون ايشان سياسى بود، قاضى طباطبايى سياسى بود، بچههاى مذهبي كه مىخواستند ارتباط برقرار بكنند، حتمآ تحت ديد ساواك قرار مىگرفتند. براى برقرارى ارتباط يك دفعه بهانه مىتراشيدند كه حالا براى فلان سؤالى رفتم... كه البته سؤال شرعى را بهانه مىكردند...»
🔹 آقاى مصطفى ايزدى از دانشجويان همان ايام نیز در این رابطه مىگويد: «ما با روحانیای كه در تبريز بود و با او رفت و آمد مىكرديم، همين مرحوم شهيد قاضىطباطبايى بود. پيش او مىرفتيم و در مسجد و خانهاش صحبت مىكرديم... آقاى قاضى هم به دانشجويان خيلى محبت و علاقه داشت...»
#فقیه_مجاهد
#روحانی_تراز
#اولین_شهید_محراب
@Manahejj
🌀 شیطان بزرگ بدون روتوش
🔻همایش بزرگداشت ۱۳ آبان و صیانت از خط اصیل استکبارستیزی
🔹 بازخوانی ماهیت ضدآمریکایی انقلاب اسلامی
🔸 دوگانه خط سازش و خط مقاومت
🔹رخنههای نفوذ در عصر جمهوری اسلامی
🎙 با سخنرانی:
حجتالاسلام سیدحمید روحانی
حجتالاسلام مهدی طائب
دکتر مظفر نامدار
📅 دوشنبه ۱۲ آبان ۹۹
🕰 ساعت: ۱۵:۰۰
📡 به منظور حفاظت از سلامت اجتماعی، مراسم به صورت مجازی برگزار خواهد شد.
🌐 پیوند وبینار در آپارات:
https://www.aparat.com/Bonyadtarikh/live
پیوند در اسکای روم:
https://b2n.ir/bonyadtarikh-13aban
پیوند در اینستاگرام:
https://www.instagram.com/bonyadtarikh
#بینش_سیاسی
@Manahejj