واحد امنیت غذایی موسسه مصاف
⭕️ مسئولان در حوضه آبریز #هریرود – مرغاب #افغانستان میگویند که هم اکنون کار ساخت ۱۴۷ کانال آبیاری به ارزش ۱۳۶ میلیون افغانی در این استان، در حال تکمیل شدن است.
🔹 نور احمد بارز، مدیر این حوضه آبریز گفت که کار ساخت این ساختمانهای آبیاری، در ولسوالی گذره ۹۰ درصد پیش رفته است.
🔹علاوه بر این، روز شنبه ۲۸ مگاوات برق از سد #سلما وارد شبکه برق هرات گردید. براساس اطلاعیه وزارت انرژی و آب افغانستان، رییس عمومی برشنا و مقامات استان هرات قرار بود دو توربین سد #سلما به ظرفیت تولید ۲۸ مگاوات برق فعال گردد و به مقدار ۴۲ متر مکعب آب در ثانیه رها گردد که امروز دوتوربین این بند فعال گردید و ۲۸ میگاوات برق وارد ایستگاه نور جهاد این استان شد.
🔹 سد سلما با ظرفیت مخزن ۶۴۰ میلیون مترمکعب در خرداد سال ۱۳۹۵ با سرمایه گذاری ۳۰۰ میلیون دلاری #هند بر روی رودخانه #هریرود دربالادست ایران و ترکمنستان افتتاح شد.
🔹 بنا بر گزارش وزارت آب و انرژی افغانستان این سد در سال ۱۳۹۶ به حداکثر ظرفیت خود یعنی ۶۳۳ میلیون مترمکعب رسید. افتتاح این سد در بالادست سد #دوستی مشکلات بسیار جدی ای را برای تأمین حق آبه قانونی و عرفی مناطق شمال شرقی ایران ایجاد نمود. لازم به ذکر است که بنا به اعلام مقامات افغانستانی، ذخیرهٔ آب ذخیره شده در پشت سد سلما هم اکنون ۲۲۴ میلیون متر مکعب هست.
🌐 waterdiplomacy
⭕️ مسئولیت #تنظیم_بازار کشاورزی همچنان بین وزارتخانههای دخیل پاسکاری میشود!
🔹معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان گفت: باید همه انبارها در #سامانه_جامع_انبارها ثبت شوند و در صورت کشف، تحت عنوان احتکار با حکم تعزیرات، کالا را توزیع می کنیم.
🔹به گزارش ایسنا، "محمدرضا خواجویی" ۲۸ تیرماه در نشست خبری با بیان اینکه دولت اقدامات ویژه ای در تنطیم بازار آغاز کرده است، افزود: قوانین مربوط به سال های قبل است و کالاهای اساسی طبق قانون تمرکز وظایف سال ۹۲ به جهاد کشاورزی واگذار شد و مسئولیت تنظیم بازار، قیمت و اعمال نظارت به عهده این نهاد است.
‼️ #قانون_تمرکز تصویب شد اما تاکنون ابزارهای مدیریتی عرضه محصولات کشاورزی نظیر نهادهای متولی نظیر سازمان حمایت از تولید کننده و مصرف کننده به وزارت جهاد کشاورزی واگذار نشده است.
#قانون_تمرکز
#محمد_شریعتمداری
#سازمان_حمایت
#سازمان_تعزیرات
🌐 https://www.isna.ir/news/97042815501/
✅ @masaf_foods
واحد امنیت غذایی موسسه مصاف
⭕️ استحصال و مدیریت رواناب سطحی شهری
🔹 چاله های پای درختان به عنوان مخازن کوچک، با نگهداشت رواناب می تواند نقش مهمی در کنترل رواناب ناشی از باران داشته باشد. میتوان از این ظرفیت به روش های مختلف استفاده کرد. از جمله:
1⃣ با حفر چاله بزرگ پای درخت و نصب شبکه فلزی روی آن یا ریختن سنگریزه می توان حجم زیادی از آب باران را حفظ کرد. این سامانه، علاوه بر ایجاد زيبايی بصری در محیطهای شهری، باعث جذب آب در سطحی نسبتا وسیع و تهویه بهینه ریشه گیاه در خاک و همچنين حفظ رطوبت میشود.
2⃣ یک طرح پیچیده تر، که به پیاده روی معلق موسوم است، ساختار سلولی در محل کاشت درختان دارد. در این روش پیادهرو با شبکه ای از ستونها، حمایت و نگهداری میشود. این ستونها محیط زیر سطحی وسیعی از خاک فشرده نشده برای رشد ریشه و همچنین مدیریت رواناب سطحی فراهم میکند. در این روش آب های مازاد بر ظرفیت نفوذ از طریق مجاری تعبیه شده در پیاده رو به لوله تخلیه در زیر خاک وارد می شود.
#استحصال_آب
#مدیریت_رواناب
#سیل
#آب_هست_اما_ول_است
Mk
✅ @masaf_foods
واحد امنیت غذایی موسسه مصاف
⭕️ بندسار، دانش بومی برای بهره برداری بهينه از منابع آب و خاك
🔹 در بسياری از مناطق كم بارش ايران از جمله نواحی غربی خراسان از ديرباز مردم به اهميت منابع آب و خاك در جهت حيات خود پی بردهاند و در جهت حفاظت از آن تلاش کرده اند.
🔹 بندسار روش بومی کشاورزی سیلابی در استان خراسان است. "بندسار" كرتي اسـت كه با بنای خاكريز روی خطوط تراز در دشتهای اطراف خشكه رودها ایجاد می شود يا اینکه مسير آبراههها در مناطق تپه ماهوری بسته شده تا سـيلاب يا رواناب دامنهها و اراضی مشرف به آنها هدايت و نگهداری ميشود تا به تدريج در خاك نفوذ كند.
🔹 در اين روش از هدررفتن جريانهای
موقتی به داخل كويرها و گودیهای داخلی جلوگيری میشود. بهعلاوه با انباشت رسوبات پر ارزش و ريزدانه، خاك حاصلخيز و مناسبی روی آبرفتهای درشت دانه و يا اراضی سنگريزهدار آن مناطق تشـكيل میشود. بهاينترتيب با ذخيرهسازی رطوبت در لایهای از خاك نرم، شرايط براي رشد گياهان مناسبتر میشود.
🔹 آبـي كـه وارد بندسـارها میشـود بـه تدريج در خـاك نفوذ میکنـد و علاوه بـر تأمين رطوبت خاك میتواند سـبب تغذيه آبخوانها شود.
🔹 با ته نشستِ لای سیلاب، بستر مناسب رشد گیاهان بوجود میآید. رطوبت حاصل از یک نوبت آبگیری برای تولید محصولاتی نظیر گندم، جو، زیره سبز، هندوانه و خربزه کفایت می کند(عرب خدري و همکاران،۱۳۸۷)
🔹 اين سازه ها علاوه بر ايجاد درآمد و اشتغال در منطقه نقش موثری در كنترل رسوبات داشته است. بررسیهای انجام شده بيانگر پتانسيل های دانش بومی برای بهره برداری بهينه از منابع آب و
خاك در مناطق خشك و نيمه خشك ميباشد و لزوم توجه به اين دانش را ضروری می نمايد.
#استحصال_آب
#مدیریت_سیلاب
#دانش_بومی
#آب_هست_اما_ول_است
#بحران_مدیریت_آب
#آبخیزداری
Mk
✅ @masaf_foods
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️برداشت مکانیزه کدو و تخمه گیری همزمان در مزرعه
Mk
✅ @masaf_foods